Pancing.Net
October 26, 2014, 06:47:09 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Gambar-Gambar di YAN/TUAS YAN/KAPAL KARAM YAN  (Read 17372 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« on: December 11, 2008, 01:43:32 PM »

gambar lama ni.. 2004 - Kapal Karam Yan.








Ni baru sikit

TRIP MEMANCING TUAS YAN, KEDAH 8 NOVEMBER 2008













Logged

Pancing.Net
« on: December 11, 2008, 01:43:32 PM »

 Logged
acidd
AHLI JAWATANKUASA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 521


kail nan sejengkal


« Reply #1 on: December 11, 2008, 09:24:29 PM »

 wa lumayan hasil ..... boleh tahan .... berapa rege trip tu.... sape name tekong nya.... Wink Wink
Logged

rasid@acidd 0126501916 (kail nan sejengkal)
bidan
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« Reply #2 on: December 11, 2008, 09:36:33 PM »

Betui tu... bagi nama dan alamat tekong tu.. ramai geng pancing.net berminat tu.. tuan tanah tunggu masa je nak call.. ngidam dah dia tu nak mancen sampai pensan kat kedah tu...
Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #3 on: December 12, 2008, 11:08:14 AM »

untuk 8 November punya trip, saya taknak rekemen tekong tu. ngabihkan boreh jer...

tapi kalau yang 2004 punya trip, saya rekemen cari Pak Abu, Yan Kecik
Logged

volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #4 on: December 13, 2008, 12:50:19 AM »

gambar lama ni.. 2004 - Kapal Karam Yan.



salam kwn nak tanya marsuji ni bawal balek ke..
tu mcm kena gancu/gaff ke...
sian marsuji ni..
bro tak CnR ke... Grin
Logged

speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #5 on: December 13, 2008, 01:56:35 AM »

terus terang.

bergambar dengan ikan orang.
kami bawak balik. trip kumpau hari tu. tak balik modal. ikan tu kongsi 8 orang.
CnR kami praktik untuk ikan yang tak cukup dewasa ajer.
(dalam 8 orang tu, 7 orang tak pernah merasa ikan black marlin tu)
Logged

volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #6 on: December 13, 2008, 01:17:01 PM »

terus terang.

bergambar dengan ikan orang.
kami bawak balik. trip kumpau hari tu. tak balik modal. ikan tu kongsi 8 orang.
CnR kami praktik untuk ikan yang tak cukup dewasa ajer.
(dalam 8 orang tu, 7 orang tak pernah merasa ikan black marlin tu)

salam bro...
tak pe lain kali kena praktik CnR kalu dapat marsuji atau layaran tu...
ni ikan kawalan dan tak ada harga pun dipasaran...
jadikan pengalaman ini untuk masa depan..
lagi pun ikan tu kira golongan sport fishing je tu...
ni kwn nya pandangan lah...
dan kwn rasa ramai yg sokong untuk CnR ikan2 tu sekian... Grin
Logged

bidan
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« Reply #7 on: December 13, 2008, 06:41:14 PM »

Saya saya setuju dengan bro Volvos.. CnR kepada ikan layaran@marlin amat diperlukan. Ada juga perlu di bawa balik untuk di buat makan. Antara contohnya:  Pada ikan tu mati di dasar lautan baik bawak balik.  Tapi CnR mistilah di utamakan.

p/s - Selama memancing tak pernah naikkan ikan layaran ni.... Tak tor la kalau2 ianya dah pupus....
Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #8 on: December 13, 2008, 08:05:37 PM »

kekeke masalahnya, boleh kata semua gambar yang saya jumpa kat net ni semua dah kiok ikan tu masa dinaikkan. betul tak?
masa diaorang naikkan ikan ni dibelakang bot, ingatkan tenggiri. diamjerlah, sekali pi tengok, marlin da......

kenapa saya kata banyak gambar iakn tu mati? sebab masa dinaikkan, ikan tu menggelupur giler dan memang takleh pegang langsung (tengok dari depan bot ler... Macam tak lojik pulak tgk banyak gambar orang pegang ikan tu tersengih-sengih.
Logged

jenahak utara
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #9 on: December 14, 2008, 01:06:02 PM »

TAHNIAH Bro Speed..besaq ikan tu..moga2 masa akan datang..dptla di CNR kan ikan tu noo Wink Grin
Logged
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #10 on: December 14, 2008, 03:36:53 PM »

TAHNIAH Bro Speed..besaq ikan tu..moga2 masa akan datang..dptla di CNR kan ikan tu noo Wink Grin

bukan ikan saya la bang.... ikan possing jer tu. teggiri pun dok tak dapat lagi. team member jer yang dapat + tekong
Logged

jenahak utara
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 11


« Reply #11 on: December 14, 2008, 03:39:35 PM »

oo..kalu mcm tu..bila nk repet kt sna?buleh la selit sekali..he3 Grin
Logged
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #12 on: December 14, 2008, 05:31:15 PM »

ntahla, sedikit frust dengan Tuas Yan....
Logged

volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #13 on: December 14, 2008, 08:45:22 PM »

Saya saya setuju dengan bro Volvos.. CnR kepada ikan layaran@marlin amat diperlukan. Ada juga perlu di bawa balik untuk di buat makan. Antara contohnya:  Pada ikan tu mati di dasar lautan baik bawak balik.  Tapi CnR mistilah di utamakan.

p/s - Selama memancing tak pernah naikkan ikan layaran ni.... Tak tor la kalau2 ianya dah pupus....

besa belah pantai timur banyak layaran dan marsuji tu...
trip kami belah pekan dan nenasi selalu dapat tapi mmg kami CnR je...
takat ni alhamdulillah semua nya maseh hidup...
kwn belajar dgn geng yg handle Billfish phg tu... Grin
Logged

Potocol
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9853


PERAK DARUL RIDZUAN


WWW Email
« Reply #14 on: December 14, 2008, 08:48:50 PM »

Speedrider,

Berapa kos mancing 3h2m di sana?
Bila masa yg sesuai nak kesana?
Kalaulah saya nak merancang utk memancing di sana, berapa org maxima utk satu bot?
Logged

Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #15 on: December 15, 2008, 01:25:43 PM »

Speedrider,

Berapa kos mancing 3h2m di sana?
Bila masa yg sesuai nak kesana?
Kalaulah saya nak merancang utk memancing di sana, berapa org maxima utk satu bot?

alamak, sata tak pernah mancing 3h2m. yang tu pi pagi balik senja..
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13883


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #16 on: December 15, 2008, 01:59:31 PM »

tlg la surveykan......

takkan kami yg jauh ni...nak pi pagi balik senja....pensan wo....
Logged


speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #17 on: December 15, 2008, 02:39:38 PM »

nanti saya try tanya hardcore tuas
Logged

speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #18 on: January 07, 2009, 03:23:24 PM »

tlg la surveykan......

takkan kami yg jauh ni...nak pi pagi balik senja....pensan wo....

biasanya RM350-450 untuk seharian.
jadi, kalau 7 orang share, dapatlah RM60 seorang....
Logged

boboy
Guest
« Reply #19 on: January 07, 2009, 04:24:09 PM »

ha boboy pon cdgnye nak pegi tuas yan mungkin dlm bulan 4 nih. 12 jam je. kat situ jenis tu je ke ade? kerapu ade tak?
Logged
semilang karang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5065



« Reply #20 on: January 07, 2009, 04:35:16 PM »

Saya dengar kat Yan ada sorang tekong power. Orang panggil dia tekong bulu. Bro Speedrider kenal dia ka?? Saya pernah terbaca tentang tekong ni dalam majalah (Generasi Pemancing. Majalah ni dah xde kat pasaran sekarang). Nama dia saya x ingat ler.
Logged

"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #21 on: January 07, 2009, 05:23:28 PM »

tak kenal pun  Grin Grin Grin

tapi ntah lah, lepas trip kami haritu, saya asyik dengar semua trip asyik kumpauuuuu jer
seeloknya lepas ni, janganlah indah khabar dari berita

Tuas 2009 takkan sama seperti Tuas 2004 kebawah dah...
nak apollo pun kadang2 habuk jer dapat
Logged

speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #22 on: January 07, 2009, 05:24:06 PM »

ha boboy pon cdgnye nak pegi tuas yan mungkin dlm bulan 4 nih. 12 jam je. kat situ jenis tu je ke ade? kerapu ade tak?

dah 2 kali pergi, trip kami belum pernah dapat.
mungkin ada geng trip yang lain pernah dapat, wallahualam
Logged

semilang karang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5065



« Reply #23 on: January 07, 2009, 05:28:27 PM »

Kumpau Tekong tangkap muat kott Huh Huh Huh
Logged

"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #24 on: January 07, 2009, 05:28:59 PM »

Kumpau Tekong tangkap muat kott Huh Huh Huh

hehehe yer betullllllllllll
Logged

semilang karang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5065



« Reply #25 on: January 07, 2009, 05:30:47 PM »

Nanti saya cari koleksi GP saya. Saya tengok nama tekong tu dan saya kasi info
Logged

"Mengapa perlu mencari kesempurnaan jika diri juga x sempurna

Mengapa perlu mencari kejujuran jika diri juga tak pernah jujur"
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #26 on: January 07, 2009, 05:33:39 PM »

cantek, masukkan kat sini, boleh kita share ngan semua orang
Logged

lemaxpro
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #27 on: January 16, 2009, 10:53:49 AM »

Speedrider..Mana gambar aku sama..hg tk patut tk nak masukkan gambar a.rahman skali...diakan bestfriend hg...aku pun mcm hg jg..tak puat ati dgn tekong tu...pot-pet-pot-pet jer lebih ...

AKu rasa kita p lain kali ajer laa, tp confirm tk mau tekong tu dah...
Logged
speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 704


sikayzie
WWW Email
« Reply #28 on: January 16, 2009, 12:28:02 PM »

Speedrider..Mana gambar aku sama..hg tk patut tk nak masukkan gambar a.rahman skali...diakan bestfriend hg...aku pun mcm hg jg..tak puat ati dgn tekong tu...pot-pet-pot-pet jer lebih ...

AKu rasa kita p lain kali ajer laa, tp confirm tk mau tekong tu dah...




Muekekekek.... yang ni ka? yang ni kat Pulau Jerjak...........
Logged

PancingLama
Administrator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2029



Email
« Reply #29 on: January 21, 2009, 08:40:45 PM »

bidan,  saya dah ngidam ni  Grin  lepas tu boleh le cari bidan he...

sy memang berminat kalau kena dgn masanya.  yelah kata orang utara tapi kat tuas sendiri tak pernah sampai.  paling jauh sampai penang ja. yg saya geram ikan tenggiri tu.  jadi kalau boleh set masa waktu tenggiri ada melok sikit.  potokol boleh tolong arrangekan, kan gitu.

volvo, cnr memang elok diamalkan utk ikan bermuncung panjang tu.  saya amat bersetuju.  dan sy pasti ramai ahli2 pnet yg akan bersetuju juga. cukuplah dgn bergambar.  cuma kadang2 tu kematian tak dapat dielakkan. yg penting kita kena belajar cara terbaik utk menaikkan ikan tu agar ia tak terlalu stress. dari teori memang macam senang. bila nak buat lain cerita.

Logged

Banner Bersih Sungai
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal