Pancing.Net
August 01, 2014, 07:39:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Menyelam...Tembak Ikan!!!  (Read 36266 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« on: April 16, 2010, 10:12:20 AM »

Akum...semua warga P.net..
Ada tak otai-otai yang terer bab-bab ni...atau suka menyelam dan tembak ikan ni??
Tempat dekat ngan area KL..atau kat mana2 la...yang boleh buat aktiviti ni...
Boleh kita wat komplot trip nembak ikan ni...terutamanya..tembak ikan mcm tengas. sebarau dan kelah..
(kalau kita mancing asyik kumpau je...or ikan ada tak mau makan kat tempat tu..)
Lama dah tak nembak ikan...oooo....
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
Pancing.Net
« on: April 16, 2010, 10:12:20 AM »

 Logged
Rizal JJ
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6884


Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

rizal_404@hotmail.com rizal_404@yahoo.com
Email
« Reply #1 on: April 16, 2010, 11:13:56 AM »

Akum...semua warga P.net..
Ada tak otai-otai yang terer bab-bab ni...atau suka menyelam dan tembak ikan ni??
Tempat dekat ngan area KL..atau kat mana2 la...yang boleh buat aktiviti ni...
Boleh kita wat komplot trip nembak ikan ni...terutamanya..tembak ikan mcm tengas. sebarau dan kelah..
(kalau kita mancing asyik kumpau je...or ikan ada tak mau makan kat tempat tu..)
Lama dah tak nembak ikan...oooo....

haaa....haaa...
tn mad...kita nak tembak ikan pakai apa.... Roll Eyes  Roll Eyes Roll Eyes
pakai m-16......revolver....styer.... Grin  Grin
Logged

JURI JEMPUTAN
brader yon
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1146


fishing is great....till my wife is calling....


« Reply #2 on: April 16, 2010, 11:21:33 AM »

sebenarnya aktiviti menembak ikan ni jika menggunakan pistol yang dibuat sendiri apatah lagi yang seakan-akan pistol sebenar adalah menyalahi undang-undang.....saya dulu pun biasa menembak ikan (time sekola) tetapi hanya menggunakan batang pen yang dimasukkan besi payung dan di ikat hujungnya dengan getah lastik ja.....jadi mudah nak dilupuskan.penggunaan pistol juga merbahaya jika besi payung boleh keluar terus dari laras tanpa stopper (ada kawan pernah tertembak kaki member sendiri dulu).....berhati-hati semasa menjalankan aktiviti sebegini... Wink
Logged

from perlis.....bedong....baling with love...
Rizal JJ
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6884


Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

rizal_404@hotmail.com rizal_404@yahoo.com
Email
« Reply #3 on: April 16, 2010, 11:24:57 AM »

sebenarnya aktiviti menembak ikan ni jika menggunakan pistol yang dibuat sendiri apatah lagi yang seakan-akan pistol sebenar adalah menyalahi undang-undang.....saya dulu pun biasa menembak ikan (time sekola) tetapi hanya menggunakan batang pen yang dimasukkan besi payung dan di ikat hujungnya dengan getah lastik ja.....jadi mudah nak dilupuskan.penggunaan pistol juga merbahaya jika besi payung boleh keluar terus dari laras tanpa stopper (ada kawan pernah tertembak kaki member sendiri dulu).....berhati-hati semasa menjalankan aktiviti sebegini... Wink

tima kasih bro yon...
sajer jer usik tn mad tu...
lgpun tn mad kita ni mmg pakar pasal senjata (uniform kaler ijau).. Grin  Grin
Logged

JURI JEMPUTAN
brader yon
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1146


fishing is great....till my wife is calling....


« Reply #4 on: April 16, 2010, 11:25:47 AM »

 Grin Grin Grin Grin
Logged

from perlis.....bedong....baling with love...
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #5 on: April 16, 2010, 01:17:05 PM »

salam......pistol tiruk ada ke...Huh

klau takde...buat je mcm brader yon nya stail.....lg selamat...

den nya pistol buat dari fiber glass.....trigger, stopper suma cukup....

kira aspek keselamatan memang den utamakan....

tapi sygnya kono rampas kek endau rompin pertamo kali den g sano 5 tahun lopeh....
Logged


jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10143


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #6 on: April 16, 2010, 02:32:28 PM »

Ingatkan nak menyelam di laut..he he he...
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Rizal JJ
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6884


Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

rizal_404@hotmail.com rizal_404@yahoo.com
Email
« Reply #7 on: April 16, 2010, 02:42:00 PM »

salam......pistol tiruk ada ke...Huh
klau takde...buat je mcm brader yon nya stail.....lg selamat...
den nya pistol buat dari fiber glass.....trigger, stopper suma cukup....
kira aspek keselamatan memang den utamakan....
tapi sygnya kono rampas kek endau rompin pertamo kali den g sano 5 tahun lopeh....

lain kali jgn selitkan pistol tu kat pinggang cam coboy tu.... Grin  Grin


Logged

JURI JEMPUTAN
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #8 on: April 16, 2010, 05:57:57 PM »

lain kali jgn selitkan pistol tu kat pinggang cam coboy tu.... Grin  Grin

tak..den kono time tgh leka tiruk.....

tak sodar renjer dtg........(asal nya dorang dtg utk melawat je..pastikan keselamatan pengunjung)
Logged


kunang_kunang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1283


"ku masih tercari-cari......."


Email
« Reply #9 on: April 16, 2010, 06:15:36 PM »

tapi kalo tembak ikan , dpt sikit jer...kena tangkap pon x berbaloi..

baik bom jer trus, lepas tu sauk jer...puas ati...kalo renjer dtg pon bole bagi seguni kat dia...
Logged

"bersyukur lah pada apa yg ader......"
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #10 on: April 16, 2010, 06:24:57 PM »

"bersyukur lah pada apa yg ader......"

hehehehe.......
Logged


rizal_p2
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4143


0134261004


Email
« Reply #11 on: April 16, 2010, 06:31:39 PM »

gn tombak la  baru careee..baru mcm org zaman batu..hahahah
Logged

brader yon
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1146


fishing is great....till my wife is calling....


« Reply #12 on: April 16, 2010, 06:42:05 PM »

gn tombak la  baru careee..baru mcm org zaman batu..hahahah

haaa...elok....cawat daun jgn lupa Grin
Logged

from perlis.....bedong....baling with love...
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #13 on: April 16, 2010, 08:02:15 PM »

Ha..ha...memang salah kot...pistol tembak ikan ni buat sendiri..
memang merbahaya sket...sebab tu..langkah keselamatan amat dititik beratkan..
saya sungai pun pernah nembak, laut pun pernah..kat Pulau Jarak lagi...(tapi x sesuai sebab ikan besar sgt)
tak tembus ikan...
kalau nak nembak ni kena sembunyi2 sket...tapi hasilnya lagi..marbellous...terutamanya tembak waktu mlm..
Nak lepas gian ..lama tak nembak ikan...
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
brader yon
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1146


fishing is great....till my wife is calling....


« Reply #14 on: April 16, 2010, 08:18:38 PM »

takut ular sawa rendam la bang..... Grin Grin Grin
Logged

from perlis.....bedong....baling with love...
rizal_p2
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4143


0134261004


Email
« Reply #15 on: April 16, 2010, 08:20:15 PM »

Ha..ha...memang salah kot...pistol tembak ikan ni buat sendiri..
memang merbahaya sket...sebab tu..langkah keselamatan amat dititik beratkan..
saya sungai pun pernah nembak, laut pun pernah..kat Pulau Jarak lagi...(tapi x sesuai sebab ikan besar sgt)
tak tembus ikan...
kalau nak nembak ni kena sembunyi2 sket...tapi hasilnya lagi..marbellous...terutamanya tembak waktu mlm..
Nak lepas gian ..lama tak nembak ikan...
nembak kt btg kali nk x?Huh
Logged

mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #16 on: April 16, 2010, 08:34:46 PM »

Tuan Rizal P2: sound interesting,...o.k.boleh je..janji air jernih...mancing..mancing gak..
menyelam aktiviti sampingan je..la...kalau bulan 5 o.k kot...sbb sekrang tengah fokus nak final exam...
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
santap
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2724


Hidup Ibarat Roda


Email
« Reply #17 on: April 16, 2010, 09:06:20 PM »

ka area jenderam hilir pun ada gak. baru pi menembak 2 ari lepas.
hasilnya alhamdulillah.
Logged

mengai jangan x mengai
rizal_p2
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4143


0134261004


Email
« Reply #18 on: April 17, 2010, 09:26:42 AM »

Tuan Rizal P2: sound interesting,...o.k.boleh je..janji air jernih...mancing..mancing gak..
menyelam aktiviti sampingan je..la...kalau bulan 5 o.k kot...sbb sekrang tengah fokus nak final exam...
okeh tuan ape2 hal blnm 5 nnt kita bincang  Cheesy
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #19 on: April 17, 2010, 10:29:16 AM »

ka area jenderam hilir pun ada gak. baru pi menembak 2 ari lepas.
hasilnya alhamdulillah.

jenderam hilir kat belah mana...Huh
Logged


Joe
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4681


Email
« Reply #20 on: April 17, 2010, 11:24:18 AM »

Dulu2 ada belajar buat panah nih...pakai batang besi tayar motor @ beskal...kena ketuk leper hujung jadikan "spear"....getah tiub basikal digunakan sebagai pelancar...
Logged
pok dik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3270


jika ke rinduan call 0162826501

syukur5669
WWW Email
« Reply #21 on: April 17, 2010, 12:11:16 PM »

ka area jenderam hilir pun ada gak. baru pi menembak 2 ari lepas.
hasilnya alhamdulillah.

poyo la hang... dari bulan lepas janji nak kol aku... tup tup pi sorang sorang...

"adik abang betul la"
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #22 on: April 17, 2010, 12:38:37 PM »

den setuju...santap poyo....'abang dik...'
Logged


Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3327


ri3yz
Email
« Reply #23 on: April 17, 2010, 12:49:33 PM »

kwn pun nk join jgk  Grin Grin Grin
kwn masih ada 1 senapang ikan
nk kena servis n repair skit la  Grin ;
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #24 on: April 17, 2010, 12:50:44 PM »

mantap...

kayu ke....Huh

buat pkai fiber la.....lg tahan lasak...
Logged


Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3327


ri3yz
Email
« Reply #25 on: April 17, 2010, 12:55:33 PM »

a'ah kayu tp teras kayu la
keras gilerrrr
dulu tk de lg tukang yg nk buat guna fiber
tuan cd blh buat ke?
blh kwn tempah 1  Grin Grin Grin Grin Grin
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #26 on: April 17, 2010, 12:57:31 PM »

a'ah kayu tp teras kayu la
keras gilerrrr
dulu tk de lg tukang yg nk buat guna fiber
tuan cd blh buat ke?
blh kwn tempah 1  Grin Grin Grin Grin Grin

den memang bole buat.....tapi takde msa....

nak senang....g kedai buat fiber....tak kiral aketa ke samapan...

suruh dorang buat layer fiber 10 lapis.......agak2 besar kertas lukisan tu saiz dia...

dah kering nanti...amik je la.....

potong kat umah.....tp kena ada gergaji letrik....klau tgn kalu.......lebammmmm..
Logged


Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3327


ri3yz
Email
« Reply #27 on: April 17, 2010, 01:04:13 PM »

blh kwn try buat ni
member kwn ada bengkel kreta
byk nmpk fiber kt dlm tin2 kt bengkel member tu
boleh buat projek haram ni  Grin Grin Grin Grin
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #28 on: April 17, 2010, 01:17:21 PM »

blh kwn try buat ni
member kwn ada bengkel kreta
byk nmpk fiber kt dlm tin2 kt bengkel member tu
boleh buat projek haram ni  Grin Grin Grin Grin

bole sesangat tu....dia fiber yg keping2 tu....mcm kain dalm gulung....

bancuh resin + hardener 5 : 1

pastu cari lapik yg rata..seloknya plat besi...
Logged


Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3327


ri3yz
Email
« Reply #29 on: April 17, 2010, 01:21:13 PM »

blh kwn try buat ni
member kwn ada bengkel kreta
byk nmpk fiber kt dlm tin2 kt bengkel member tu
boleh buat projek haram ni  Grin Grin Grin Grin

bole sesangat tu....dia fiber yg keping2 tu....mcm kain dalm gulung....

bancuh resin + hardener 5 : 1

pastu cari lapik yg rata..seloknya plat besi...
TQ bro
nanti kwn try buat la
wa caya sama lu....... Grin Grin Grin Grin
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal