Author Topic: Menyelam...Tembak Ikan!!!  (Read 53326 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18675
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #120 on: January 25, 2012, 05:31:10 PM »
pistol teman dalam gambor yg atas tu dah berusia 12 tahun...tapi masih tahan sampai sekarang...

yg kedua di tengah2 tu baru siap bulan lepas...tapi tak hanyir lagi...ada lagi satu siap bulan lepas juga tapi dah di jual...

yang bawah tu pistol dah siap cuma tiruknya tak siap lagi...juga belum ditebuk untuk buat picunya...

kalau betul2 buat seminggu bleh siap 2 pistol jika barang dah complete... ;)

Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #121 on: January 26, 2012, 05:04:55 AM »
pistol teman dalam gambor yg atas tu dah berusia 12 tahun...tapi masih tahan sampai sekarang...

yg kedua di tengah2 tu baru siap bulan lepas...tapi tak hanyir lagi...ada lagi satu siap bulan lepas juga tapi dah di jual...

yang bawah tu pistol dah siap cuma tiruknya tak siap lagi...juga belum ditebuk untuk buat picunya...

kalau betul2 buat seminggu bleh siap 2 pistol jika barang dah complete... ;)
handei mike yeop..hheee

Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #122 on: January 26, 2012, 05:06:25 AM »
ni teman punyer..lame dah x pakei2..dah reput pun...hheee




Offline Abe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1146
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #123 on: January 26, 2012, 03:58:29 PM »
Abe ada dok geram 1 lubuk kat terong......dalam woo....tengas banyak rasanya

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18675
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #124 on: January 26, 2012, 09:04:44 PM »
leh tahan jugak tuan Yans punya barang...

jagala elok2...bukan senang nak buat ooo....

Abe ada dok geram 1 lubuk kat terong......dalam woo....tengas banyak rasanya

selam ler tuan...

kalau dekat2 teman terjah dah... :)

Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #125 on: January 27, 2012, 12:33:13 AM »
leh tahan jugak tuan Yans punya barang...

jagala elok2...bukan senang nak buat ooo....

Abe ada dok geram 1 lubuk kat terong......dalam woo....tengas banyak rasanya

selam ler tuan...

kalau dekat2 teman terjah dah... :)
bertahun dah yeop nyimpan..nak lepeh gian..tembak le ape2 yg ade depan mata....hhee..tong kosong,tong sabun basuh...mcm2 lagi lah..hhheee

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18675
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #126 on: January 27, 2012, 07:36:07 AM »
mak ai...

tin kosong pun ekau sosah... ;D ;D ;D

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18675
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #127 on: March 28, 2012, 08:52:42 PM »
mana geng tembak ikan nie... ??? ??? ???

Offline mad7044

  • Marlin
  • *
  • Posts: 661
  • Gender: Male
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #128 on: March 31, 2012, 12:46:20 PM »
mana geng tembak ikan nie... ??? ??? ???
teman punya pistol dah hilang dah.....so..x leh nk nembak ikan dahhh...
Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18675
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #129 on: March 31, 2012, 11:49:38 PM »
mana geng tembak ikan nie... ??? ??? ???
teman punya pistol dah hilang dah.....so..x leh nk nembak ikan dahhh...


larrr....sapa curi?

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #130 on: April 01, 2012, 12:03:35 AM »
semalam kwn ikut tuan kaki selam menyelam malam kat dam semenyih
dari kul 10mlm sampai 3pg
boleh tahan jugak hasil nyer, tp sblm tu dah ada gang lain yg sampai dulu
kalau tidak lg banyak hasil nyer
tp kwn tk dapat nk menyelam lama sebab torch light ada masalah
jadi kwn tukang bawak ikan jer la  ;D ;D ;D
gun pun pinjam dgn tuan kaki selam, ada saper2 boleh buat @ nk jual gun tak???
kwn nk beli @ nk tempah 1, klau ada boleh PM kwn  ;D ;D ;D
Jom Mengail
012-6700061(Riey)

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18675
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #131 on: April 01, 2012, 04:17:20 PM »
semalam kwn ikut tuan kaki selam menyelam malam kat dam semenyih
dari kul 10mlm sampai 3pg
boleh tahan jugak hasil nyer, tp sblm tu dah ada gang lain yg sampai dulu
kalau tidak lg banyak hasil nyer
tp kwn tk dapat nk menyelam lama sebab torch light ada masalah
jadi kwn tukang bawak ikan jer la  ;D ;D ;D
gun pun pinjam dgn tuan kaki selam, ada saper2 boleh buat @ nk jual gun tak???
kwn nk beli @ nk tempah 1, klau ada boleh PM kwn  ;D ;D ;D


nak jual takut tak cantik plak... ??? ??? ???

Offline zed

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3794
  • Gender: Male
  • Fishing is an obsession...
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #132 on: April 01, 2012, 10:47:23 PM »
best nihhhh...
MANCING MANCING JUGAK SOLAT JANGAN DIABAIKAn..0126214495

Born to Fish…Forced to Work!
A bad day of fishing is still better than a good day at the office!



Offline kaki selam

  • Bilis
  • *
  • Posts: 9
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #133 on: April 02, 2012, 12:45:21 AM »
Salam kaki tembak ikan....hari sabtu malam 31hb Mar 2012, aku ada bawak seluang gi selam ikan di semenyih, selangor...tapi kawan baru aku itu tidak bernasib baik kerana, lampu suluhnya terbakar sebelum aktiviti selaman dibuat...karung ikan hilang, kasut hilang sebelah dan besi panah ikan hilang...berapa banyak hilang da......aku harap dia tak putus semangat nak selam lagi dg aku... Berkenaan ikan, bessttt....ini aku cerita sikit untuk abg sayang dan kawan-kawan yang masih berminat untuk turun selam....malam itu aku bertiga...semasa kami nak turun ...ada kutu lain dah masuk...so kami hanya dapat yang baki sahaja ...ikan baung, ikan semarau,ikan ketutu, ikan haruan, ikan limbat,  ikan keli, ikan terubul dan ikan talapia....semua dalam kurang lebih 6 kilo... kepah sungai pun banyak, besar2 tapak tangan...habis selam dalam 3 pagi... rekod disana adalah ikan baung sebesar peha dalam 6 kilo keatas seekor, ikan limbat sebesar lengan sepanjang sedepa (liat gila), ikan sebarau 3 kilo 1/2 dan banyak lagi...jika berminat boleh ikut ( Abang sayang nak ikut...saya duduk di semenyih... ) minggu ini saya turun selam lagi... pasal ikan besar2 ini kalau nak best turun di langat...selepas air besar ini saya belum turun, air belum jernih...nanti saya info bila dah turun...paling besar saya tembak dalam 15 ke 20 kilo sebarau...cta lama...

Offline kaki selam

  • Bilis
  • *
  • Posts: 9
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #134 on: April 02, 2012, 12:50:06 AM »
Berkenaan pasal GUN...kawan ku seluang nanti aku cuba tanya kawan jika ada di jual lagi GUN ini....jenis yg sama kawan kita jual tempoh hari ...kau nak ke...?

Offline kaki selam

  • Bilis
  • *
  • Posts: 9
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #135 on: April 02, 2012, 12:56:30 AM »
Yans, abe, jom kita turun di terong...mcm mana...aku set sahaja...tak kan nak tengok aje...mcm set tarikh...perak 2 pun bukan jauh...sementara masih ada kwn2...

Offline gelamaserdang

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 295
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #136 on: April 02, 2012, 12:16:23 PM »
Waaa..Best ni,sungai mana ni bro..Ade mase leh ah ikot.. Tapi pistol kawan jenis tembak ikan2 kecik leh la..hehehe

Offline kaki selam

  • Bilis
  • *
  • Posts: 9
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #137 on: April 02, 2012, 11:31:44 PM »
Kawan-kawan...siapa nak ikut aku turun selam dari  8.30 malam di sungai semenyih...kalau ada nak test gun / atau nak belajar atau saja suka-suka jom ikut aku...call aku 019-6031975. Peralatan, lampu suluh, karung ikan, panah atau gun ikan, gogel atau cermin ikan, ...berminat...!!!! jom...!!!

Aku nak turun pada 5hb April 2012, hari khamis malam jumaat.

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #138 on: April 03, 2012, 06:32:09 PM »
Berkenaan pasal GUN...kawan ku seluang nanti aku cuba tanya kawan jika ada di jual lagi GUN ini....jenis yg sama kawan kita jual tempoh hari ...kau nak ke...?
memang nak la, tk puas hati pegi ari tu  ;D ;D ;D
nk repeat lagi ni  ;D ;D ;D
Jom Mengail
012-6700061(Riey)

Offline Seluang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3503
  • Gender: Male
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #139 on: April 03, 2012, 07:14:40 PM »
semalam kwn ikut tuan kaki selam menyelam malam kat dam semenyih
dari kul 10mlm sampai 3pg
boleh tahan jugak hasil nyer, tp sblm tu dah ada gang lain yg sampai dulu
kalau tidak lg banyak hasil nyer
tp kwn tk dapat nk menyelam lama sebab torch light ada masalah
jadi kwn tukang bawak ikan jer la  ;D ;D ;D
gun pun pinjam dgn tuan kaki selam, ada saper2 boleh buat @ nk jual gun tak???
kwn nk beli @ nk tempah 1, klau ada boleh PM kwn  ;D ;D ;D


nak jual takut tak cantik plak... ??? ??? ???
tak cantik buat kasi cantik  ;D ;D ;D

Berkenaan pasal GUN...kawan ku seluang nanti aku cuba tanya kawan jika ada di jual lagi GUN ini....jenis yg sama kawan kita jual tempoh hari ...kau nak ke...?
memang nak la, tk puas hati pegi ari tu  ;D ;D ;D
nk repeat lagi ni  ;D ;D ;D
Jom Mengail
012-6700061(Riey)

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18675
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #140 on: April 06, 2012, 12:11:18 AM »
Salam kaki tembak ikan....hari sabtu malam 31hb Mar 2012, aku ada bawak seluang gi selam ikan di semenyih, selangor...tapi kawan baru aku itu tidak bernasib baik kerana, lampu suluhnya terbakar sebelum aktiviti selaman dibuat...karung ikan hilang, kasut hilang sebelah dan besi panah ikan hilang...berapa banyak hilang da......aku harap dia tak putus semangat nak selam lagi dg aku... Berkenaan ikan, bessttt....ini aku cerita sikit untuk abg sayang dan kawan-kawan yang masih berminat untuk turun selam....malam itu aku bertiga...semasa kami nak turun ...ada kutu lain dah masuk...so kami hanya dapat yang baki sahaja ...ikan baung, ikan semarau,ikan ketutu, ikan haruan, ikan limbat,  ikan keli, ikan terubul dan ikan talapia....semua dalam kurang lebih 6 kilo... kepah sungai pun banyak, besar2 tapak tangan...habis selam dalam 3 pagi... rekod disana adalah ikan baung sebesar peha dalam 6 kilo keatas seekor, ikan limbat sebesar lengan sepanjang sedepa (liat gila), ikan sebarau 3 kilo 1/2 dan banyak lagi...jika berminat boleh ikut ( Abang sayang nak ikut...saya duduk di semenyih... ) minggu ini saya turun selam lagi... pasal ikan besar2 ini kalau nak best turun di langat...selepas air besar ini saya belum turun, air belum jernih...nanti saya info bila dah turun...paling besar saya tembak dalam 15 ke 20 kilo sebarau...cta lama...

huh...dah jumpa otai nie....

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18675
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #141 on: April 06, 2012, 12:14:35 AM »
Kawan-kawan...siapa nak ikut aku turun selam dari  8.30 malam di sungai semenyih...kalau ada nak test gun / atau nak belajar atau saja suka-suka jom ikut aku...call aku 019-6031975. Peralatan, lampu suluh, karung ikan, panah atau gun ikan, gogel atau cermin ikan, ...berminat...!!!! jom...!!!

Aku nak turun pada 5hb April 2012, hari khamis malam jumaat.
alamak....malam ni ka?

adoi...terlepas lagi....baru on topik nie.....

Offline Abe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1146
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #142 on: April 11, 2012, 07:55:23 AM »
Yans, abe, jom kita turun di terong...mcm mana...aku set sahaja...tak kan nak tengok aje...mcm set tarikh...perak 2 pun bukan jauh...sementara masih ada kwn2...

abe ok je bila punn...abne dok kat manjung, 1 jam je drive ke trong.  weekend ni ja tak free.....sampan kena pajak 4 hari 4 malam abe kena dok kat laut

Offline wan82

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2438
  • Gender: Male
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #143 on: April 11, 2012, 09:09:54 AM »
Kawan-kawan...siapa nak ikut aku turun selam dari  8.30 malam di sungai semenyih...kalau ada nak test gun / atau nak belajar atau saja suka-suka jom ikut aku...call aku 019-6031975. Peralatan, lampu suluh, karung ikan, panah atau gun ikan, gogel atau cermin ikan, ...berminat...!!!! jom...!!!

Aku nak turun pada 5hb April 2012, hari khamis malam jumaat.

pergh..betul2 otai nih...khamis mlm jumaat pun layan nyelam.... ;D ;D ;D
"BARANG PANCING MESTI GEMPAQ,
IKAN NAIK KE TAK BLAKANG KIRA,"
"JAGA KESELAMATAN,TOLEH KIRI TOLEH KANAN,
KLU HATI BERAT JGN G MANCING"
JGN DOK BELI BARANG PANCING MAHAL JER,
TP ANAK BINI X MKN,UTAMAKAN KELUARGA,
SEMAKIN HARI SEMAKIN SYG"

Offline Abe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1146
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #144 on: April 11, 2012, 10:55:15 AM »
selam lubuk kesuma jiwa tu wann

Offline wan82

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2438
  • Gender: Male
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #145 on: April 11, 2012, 11:31:00 AM »
uishk...tu org lain pun biasa buat... ;D :D

ni betul2 menyelam kat sg la bro... :'( :'( :'(

sib baik jauh...klu tak bleh joint,nak senang pakai panah jer,gun dah lame kene kemas(mak kawan dah terbuang da... ;D)
"BARANG PANCING MESTI GEMPAQ,
IKAN NAIK KE TAK BLAKANG KIRA,"
"JAGA KESELAMATAN,TOLEH KIRI TOLEH KANAN,
KLU HATI BERAT JGN G MANCING"
JGN DOK BELI BARANG PANCING MAHAL JER,
TP ANAK BINI X MKN,UTAMAKAN KELUARGA,
SEMAKIN HARI SEMAKIN SYG"

Offline zed

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3794
  • Gender: Male
  • Fishing is an obsession...
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #146 on: April 12, 2012, 08:32:13 AM »
Yans, abe, jom kita turun di terong...mcm mana...aku set sahaja...tak kan nak tengok aje...mcm set tarikh...perak 2 pun bukan jauh...sementara masih ada kwn2...

abe ok je bila punn...abne dok kat manjung, 1 jam je drive ke trong.  weekend ni ja tak free.....sampan kena pajak 4 hari 4 malam abe kena dok kat laut

besh nihhh...
bila nak p?
MANCING MANCING JUGAK SOLAT JANGAN DIABAIKAn..0126214495

Born to Fish…Forced to Work!
A bad day of fishing is still better than a good day at the office!



Offline kaki selam 2

  • Bilis
  • *
  • Posts: 18
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #147 on: May 21, 2012, 12:06:44 AM »
Zed...bila kau free...beritahu tarikh...nanti aku datang trong...kita sama-sama selam... cita sikit kawasan 2...air mcm mana, batu ke apa, dalam berapa dalam, keselaman mcm mana...kena bermalam ke...?

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18675
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #148 on: May 21, 2012, 12:17:15 AM »
uiyoo...ada plak kaki selam 2....hebat nie...

Offline kaki selam 2

  • Bilis
  • *
  • Posts: 18
    • Email
Re: Menyelam...Tembak Ikan!!!
« Reply #149 on: May 21, 2012, 12:25:08 AM »
Buat makluman kawan2...tempoh hari aku gi selam di Konggo, ( nama kawasan ini, bukan di Afrika)...kawan ini adalah kawasan tadahan air ( Empangan Air ) kawan ini bemang banyak ikan, banyak gila...sampai tak ambil yg kecil-kecil, ambil yg besar2 dan spises yang sedap dimakan seperti kelah, sebarau dan baung.... xpdc dimulakan pada hari sabtu....set dg orng kg disana, kg sg pusu, bayar seorang RM 50...sampai parking kereta, jalan kaki dlm hutan 20 minit, keluar jugakla peluh jantan...sampai di kaki muara empangan naik bot dlm 30 minit, sampai la ke anak sungai...ikan jgn ckp....pendek cerita....aku, anak buah aku, tekong dan 1 orng lagi kaki selam, tengok dlm face book, nama dia Ely Chong Way, kami berempat bergerak ke sg-sg kecil di sepanjang empangan mencari ikan yang besar2...best malam 2...ikan yg kami dapat adalah talapia sebesar kuali ( malah lebih besar dari kuali), ikan hantu sebesar lengan emak orng, ikan bujuk sebesar peha, toman, rata2 semua besar dalam 2 kilo ke 3 1/2 kilo....ikan kecil2 mcm ulat byknya...selam dari jam 10 mlm sampai jam 6 pagi...huh...penat dan hebat....siapa nak ikut...jom aku buat trip gi sana....mcm....?