Pancing.Net
July 31, 2014, 11:30:48 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Menyelam...Tembak Ikan!!!  (Read 36255 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #120 on: January 25, 2012, 05:31:10 PM »

pistol teman dalam gambor yg atas tu dah berusia 12 tahun...tapi masih tahan sampai sekarang...

yg kedua di tengah2 tu baru siap bulan lepas...tapi tak hanyir lagi...ada lagi satu siap bulan lepas juga tapi dah di jual...

yang bawah tu pistol dah siap cuma tiruknya tak siap lagi...juga belum ditebuk untuk buat picunya...

kalau betul2 buat seminggu bleh siap 2 pistol jika barang dah complete... Wink
Logged

Pancing.Net
« Reply #120 on: January 25, 2012, 05:31:10 PM »

 Logged
yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6579


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #121 on: January 26, 2012, 05:04:55 AM »

pistol teman dalam gambor yg atas tu dah berusia 12 tahun...tapi masih tahan sampai sekarang...

yg kedua di tengah2 tu baru siap bulan lepas...tapi tak hanyir lagi...ada lagi satu siap bulan lepas juga tapi dah di jual...

yang bawah tu pistol dah siap cuma tiruknya tak siap lagi...juga belum ditebuk untuk buat picunya...

kalau betul2 buat seminggu bleh siap 2 pistol jika barang dah complete... Wink
handei mike yeop..hheee
Logged

yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6579


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #122 on: January 26, 2012, 05:06:25 AM »

ni teman punyer..lame dah x pakei2..dah reput pun...hheee



Logged

Abe
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1007



Email
« Reply #123 on: January 26, 2012, 03:58:29 PM »

Abe ada dok geram 1 lubuk kat terong......dalam woo....tengas banyak rasanya
Logged
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #124 on: January 26, 2012, 09:04:44 PM »

leh tahan jugak tuan Yans punya barang...

jagala elok2...bukan senang nak buat ooo....

Abe ada dok geram 1 lubuk kat terong......dalam woo....tengas banyak rasanya

selam ler tuan...

kalau dekat2 teman terjah dah... Smiley
Logged

yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6579


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #125 on: January 27, 2012, 12:33:13 AM »

leh tahan jugak tuan Yans punya barang...

jagala elok2...bukan senang nak buat ooo....

Abe ada dok geram 1 lubuk kat terong......dalam woo....tengas banyak rasanya

selam ler tuan...

kalau dekat2 teman terjah dah... Smiley
bertahun dah yeop nyimpan..nak lepeh gian..tembak le ape2 yg ade depan mata....hhee..tong kosong,tong sabun basuh...mcm2 lagi lah..hhheee
Logged

Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #126 on: January 27, 2012, 07:36:07 AM »

mak ai...

tin kosong pun ekau sosah... Grin Grin Grin
Logged

Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #127 on: March 28, 2012, 08:52:42 PM »

mana geng tembak ikan nie... Huh Huh Huh
Logged

mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #128 on: March 31, 2012, 12:46:20 PM »

mana geng tembak ikan nie... Huh Huh Huh
teman punya pistol dah hilang dah.....so..x leh nk nembak ikan dahhh...
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #129 on: March 31, 2012, 11:49:38 PM »

mana geng tembak ikan nie... Huh Huh Huh
teman punya pistol dah hilang dah.....so..x leh nk nembak ikan dahhh...


larrr....sapa curi?
Logged

Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3327


ri3yz
Email
« Reply #130 on: April 01, 2012, 12:03:35 AM »

semalam kwn ikut tuan kaki selam menyelam malam kat dam semenyih
dari kul 10mlm sampai 3pg
boleh tahan jugak hasil nyer, tp sblm tu dah ada gang lain yg sampai dulu
kalau tidak lg banyak hasil nyer
tp kwn tk dapat nk menyelam lama sebab torch light ada masalah
jadi kwn tukang bawak ikan jer la  Grin Grin Grin
gun pun pinjam dgn tuan kaki selam, ada saper2 boleh buat @ nk jual gun tak???
kwn nk beli @ nk tempah 1, klau ada boleh PM kwn  Grin Grin Grin
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #131 on: April 01, 2012, 04:17:20 PM »

semalam kwn ikut tuan kaki selam menyelam malam kat dam semenyih
dari kul 10mlm sampai 3pg
boleh tahan jugak hasil nyer, tp sblm tu dah ada gang lain yg sampai dulu
kalau tidak lg banyak hasil nyer
tp kwn tk dapat nk menyelam lama sebab torch light ada masalah
jadi kwn tukang bawak ikan jer la  Grin Grin Grin
gun pun pinjam dgn tuan kaki selam, ada saper2 boleh buat @ nk jual gun tak???
kwn nk beli @ nk tempah 1, klau ada boleh PM kwn  Grin Grin Grin


nak jual takut tak cantik plak... Huh Huh Huh
Logged

zed
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3782


Fishing is an obsession...


« Reply #132 on: April 01, 2012, 10:47:23 PM »

best nihhhh...
Logged

MANCING MANCING JUGAK SOLAT JANGAN DIABAIKAn..0126214495

Born to Fish…Forced to Work!
A bad day of fishing is still better than a good day at the office!


kaki selam
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 9


Email
« Reply #133 on: April 02, 2012, 12:45:21 AM »

Salam kaki tembak ikan....hari sabtu malam 31hb Mar 2012, aku ada bawak seluang gi selam ikan di semenyih, selangor...tapi kawan baru aku itu tidak bernasib baik kerana, lampu suluhnya terbakar sebelum aktiviti selaman dibuat...karung ikan hilang, kasut hilang sebelah dan besi panah ikan hilang...berapa banyak hilang da......aku harap dia tak putus semangat nak selam lagi dg aku... Berkenaan ikan, bessttt....ini aku cerita sikit untuk abg sayang dan kawan-kawan yang masih berminat untuk turun selam....malam itu aku bertiga...semasa kami nak turun ...ada kutu lain dah masuk...so kami hanya dapat yang baki sahaja ...ikan baung, ikan semarau,ikan ketutu, ikan haruan, ikan limbat,  ikan keli, ikan terubul dan ikan talapia....semua dalam kurang lebih 6 kilo... kepah sungai pun banyak, besar2 tapak tangan...habis selam dalam 3 pagi... rekod disana adalah ikan baung sebesar peha dalam 6 kilo keatas seekor, ikan limbat sebesar lengan sepanjang sedepa (liat gila), ikan sebarau 3 kilo 1/2 dan banyak lagi...jika berminat boleh ikut ( Abang sayang nak ikut...saya duduk di semenyih... ) minggu ini saya turun selam lagi... pasal ikan besar2 ini kalau nak best turun di langat...selepas air besar ini saya belum turun, air belum jernih...nanti saya info bila dah turun...paling besar saya tembak dalam 15 ke 20 kilo sebarau...cta lama...
Logged
kaki selam
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 9


Email
« Reply #134 on: April 02, 2012, 12:50:06 AM »

Berkenaan pasal GUN...kawan ku seluang nanti aku cuba tanya kawan jika ada di jual lagi GUN ini....jenis yg sama kawan kita jual tempoh hari ...kau nak ke...?
Logged
kaki selam
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 9


Email
« Reply #135 on: April 02, 2012, 12:56:30 AM »

Yans, abe, jom kita turun di terong...mcm mana...aku set sahaja...tak kan nak tengok aje...mcm set tarikh...perak 2 pun bukan jauh...sementara masih ada kwn2...
Logged
gelamaserdang
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 295



Email
« Reply #136 on: April 02, 2012, 12:16:23 PM »

Waaa..Best ni,sungai mana ni bro..Ade mase leh ah ikot.. Tapi pistol kawan jenis tembak ikan2 kecik leh la..hehehe
Logged
kaki selam
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 9


Email
« Reply #137 on: April 02, 2012, 11:31:44 PM »

Kawan-kawan...siapa nak ikut aku turun selam dari  8.30 malam di sungai semenyih...kalau ada nak test gun / atau nak belajar atau saja suka-suka jom ikut aku...call aku 019-6031975. Peralatan, lampu suluh, karung ikan, panah atau gun ikan, gogel atau cermin ikan, ...berminat...!!!! jom...!!!

Aku nak turun pada 5hb April 2012, hari khamis malam jumaat.
Logged
Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3327


ri3yz
Email
« Reply #138 on: April 03, 2012, 06:32:09 PM »

Berkenaan pasal GUN...kawan ku seluang nanti aku cuba tanya kawan jika ada di jual lagi GUN ini....jenis yg sama kawan kita jual tempoh hari ...kau nak ke...?
memang nak la, tk puas hati pegi ari tu  Grin Grin Grin
nk repeat lagi ni  Grin Grin Grin
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
Seluang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3327


ri3yz
Email
« Reply #139 on: April 03, 2012, 07:14:40 PM »

semalam kwn ikut tuan kaki selam menyelam malam kat dam semenyih
dari kul 10mlm sampai 3pg
boleh tahan jugak hasil nyer, tp sblm tu dah ada gang lain yg sampai dulu
kalau tidak lg banyak hasil nyer
tp kwn tk dapat nk menyelam lama sebab torch light ada masalah
jadi kwn tukang bawak ikan jer la  Grin Grin Grin
gun pun pinjam dgn tuan kaki selam, ada saper2 boleh buat @ nk jual gun tak???
kwn nk beli @ nk tempah 1, klau ada boleh PM kwn  Grin Grin Grin


nak jual takut tak cantik plak... Huh Huh Huh
tak cantik buat kasi cantik  Grin Grin Grin

Berkenaan pasal GUN...kawan ku seluang nanti aku cuba tanya kawan jika ada di jual lagi GUN ini....jenis yg sama kawan kita jual tempoh hari ...kau nak ke...?
memang nak la, tk puas hati pegi ari tu  Grin Grin Grin
nk repeat lagi ni  Grin Grin Grin
Logged

Jom Mengail
012-6700061(Riey)
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #140 on: April 06, 2012, 12:11:18 AM »

Salam kaki tembak ikan....hari sabtu malam 31hb Mar 2012, aku ada bawak seluang gi selam ikan di semenyih, selangor...tapi kawan baru aku itu tidak bernasib baik kerana, lampu suluhnya terbakar sebelum aktiviti selaman dibuat...karung ikan hilang, kasut hilang sebelah dan besi panah ikan hilang...berapa banyak hilang da......aku harap dia tak putus semangat nak selam lagi dg aku... Berkenaan ikan, bessttt....ini aku cerita sikit untuk abg sayang dan kawan-kawan yang masih berminat untuk turun selam....malam itu aku bertiga...semasa kami nak turun ...ada kutu lain dah masuk...so kami hanya dapat yang baki sahaja ...ikan baung, ikan semarau,ikan ketutu, ikan haruan, ikan limbat,  ikan keli, ikan terubul dan ikan talapia....semua dalam kurang lebih 6 kilo... kepah sungai pun banyak, besar2 tapak tangan...habis selam dalam 3 pagi... rekod disana adalah ikan baung sebesar peha dalam 6 kilo keatas seekor, ikan limbat sebesar lengan sepanjang sedepa (liat gila), ikan sebarau 3 kilo 1/2 dan banyak lagi...jika berminat boleh ikut ( Abang sayang nak ikut...saya duduk di semenyih... ) minggu ini saya turun selam lagi... pasal ikan besar2 ini kalau nak best turun di langat...selepas air besar ini saya belum turun, air belum jernih...nanti saya info bila dah turun...paling besar saya tembak dalam 15 ke 20 kilo sebarau...cta lama...

huh...dah jumpa otai nie....
Logged

Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #141 on: April 06, 2012, 12:14:35 AM »

Kawan-kawan...siapa nak ikut aku turun selam dari  8.30 malam di sungai semenyih...kalau ada nak test gun / atau nak belajar atau saja suka-suka jom ikut aku...call aku 019-6031975. Peralatan, lampu suluh, karung ikan, panah atau gun ikan, gogel atau cermin ikan, ...berminat...!!!! jom...!!!

Aku nak turun pada 5hb April 2012, hari khamis malam jumaat.
alamak....malam ni ka?

adoi...terlepas lagi....baru on topik nie.....
Logged

Abe
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1007



Email
« Reply #142 on: April 11, 2012, 07:55:23 AM »

Yans, abe, jom kita turun di terong...mcm mana...aku set sahaja...tak kan nak tengok aje...mcm set tarikh...perak 2 pun bukan jauh...sementara masih ada kwn2...

abe ok je bila punn...abne dok kat manjung, 1 jam je drive ke trong.  weekend ni ja tak free.....sampan kena pajak 4 hari 4 malam abe kena dok kat laut
Logged
wan82
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2437


« Reply #143 on: April 11, 2012, 09:09:54 AM »

Kawan-kawan...siapa nak ikut aku turun selam dari  8.30 malam di sungai semenyih...kalau ada nak test gun / atau nak belajar atau saja suka-suka jom ikut aku...call aku 019-6031975. Peralatan, lampu suluh, karung ikan, panah atau gun ikan, gogel atau cermin ikan, ...berminat...!!!! jom...!!!

Aku nak turun pada 5hb April 2012, hari khamis malam jumaat.

pergh..betul2 otai nih...khamis mlm jumaat pun layan nyelam.... Grin Grin Grin
Logged

"BARANG PANCING MESTI GEMPAQ,
IKAN NAIK KE TAK BLAKANG KIRA,"
"JAGA KESELAMATAN,TOLEH KIRI TOLEH KANAN,
KLU HATI BERAT JGN G MANCING"
JGN DOK BELI BARANG PANCING MAHAL JER,
TP ANAK BINI X MKN,UTAMAKAN KELUARGA,
SEMAKIN HARI SEMAKIN SYG"
Abe
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1007



Email
« Reply #144 on: April 11, 2012, 10:55:15 AM »

selam lubuk kesuma jiwa tu wann
Logged
wan82
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2437


« Reply #145 on: April 11, 2012, 11:31:00 AM »

uishk...tu org lain pun biasa buat... Grin Cheesy

ni betul2 menyelam kat sg la bro... Cry Cry Cry

sib baik jauh...klu tak bleh joint,nak senang pakai panah jer,gun dah lame kene kemas(mak kawan dah terbuang da... Grin)
Logged

"BARANG PANCING MESTI GEMPAQ,
IKAN NAIK KE TAK BLAKANG KIRA,"
"JAGA KESELAMATAN,TOLEH KIRI TOLEH KANAN,
KLU HATI BERAT JGN G MANCING"
JGN DOK BELI BARANG PANCING MAHAL JER,
TP ANAK BINI X MKN,UTAMAKAN KELUARGA,
SEMAKIN HARI SEMAKIN SYG"
zed
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3782


Fishing is an obsession...


« Reply #146 on: April 12, 2012, 08:32:13 AM »

Yans, abe, jom kita turun di terong...mcm mana...aku set sahaja...tak kan nak tengok aje...mcm set tarikh...perak 2 pun bukan jauh...sementara masih ada kwn2...

abe ok je bila punn...abne dok kat manjung, 1 jam je drive ke trong.  weekend ni ja tak free.....sampan kena pajak 4 hari 4 malam abe kena dok kat laut

besh nihhh...
bila nak p?
Logged

MANCING MANCING JUGAK SOLAT JANGAN DIABAIKAn..0126214495

Born to Fish…Forced to Work!
A bad day of fishing is still better than a good day at the office!


kaki selam 2
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 18


Email
« Reply #147 on: May 21, 2012, 12:06:44 AM »

Zed...bila kau free...beritahu tarikh...nanti aku datang trong...kita sama-sama selam... cita sikit kawasan 2...air mcm mana, batu ke apa, dalam berapa dalam, keselaman mcm mana...kena bermalam ke...?
Logged
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #148 on: May 21, 2012, 12:17:15 AM »

uiyoo...ada plak kaki selam 2....hebat nie...
Logged

kaki selam 2
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 18


Email
« Reply #149 on: May 21, 2012, 12:25:08 AM »

Buat makluman kawan2...tempoh hari aku gi selam di Konggo, ( nama kawasan ini, bukan di Afrika)...kawan ini adalah kawasan tadahan air ( Empangan Air ) kawan ini bemang banyak ikan, banyak gila...sampai tak ambil yg kecil-kecil, ambil yg besar2 dan spises yang sedap dimakan seperti kelah, sebarau dan baung.... xpdc dimulakan pada hari sabtu....set dg orng kg disana, kg sg pusu, bayar seorang RM 50...sampai parking kereta, jalan kaki dlm hutan 20 minit, keluar jugakla peluh jantan...sampai di kaki muara empangan naik bot dlm 30 minit, sampai la ke anak sungai...ikan jgn ckp....pendek cerita....aku, anak buah aku, tekong dan 1 orng lagi kaki selam, tengok dlm face book, nama dia Ely Chong Way, kami berempat bergerak ke sg-sg kecil di sepanjang empangan mencari ikan yang besar2...best malam 2...ikan yg kami dapat adalah talapia sebesar kuali ( malah lebih besar dari kuali), ikan hantu sebesar lengan emak orng, ikan bujuk sebesar peha, toman, rata2 semua besar dalam 2 kilo ke 3 1/2 kilo....ikan kecil2 mcm ulat byknya...selam dari jam 10 mlm sampai jam 6 pagi...huh...penat dan hebat....siapa nak ikut...jom aku buat trip gi sana....mcm....?
Logged
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal