Author Topic: Rumah api Port Klang  (Read 9500 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pucukpisanG

  • Siakap
  • *
  • Posts: 80
Rumah api Port Klang
« on: May 04, 2010, 04:48:52 PM »
pd hjg bln 6 ni sy & rakan2 bercadang nk turun sini bermalam(x pernah turun sini lg...)
pada tuan2 yg pernah mancen kt sini mintak bagi info serba sikit dr segi ikan yg menghuni,umpan & set yg harus dibawa...

cadang nk bawak set ringan je(ok ke?)...& berkesan tak area rumah api tu kalau main gewang dalam...

tq
casting kelah..disambar toman,
kalo ader tersalah..harap dimaafkan..k..

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18250
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #1 on: May 04, 2010, 05:53:55 PM »
Ada kosong lagi ke ? hehehe saja tanya !
Boleh ke mancing atas situ ? cam best je.
takda peduli, hentam saja

Offline pucukpisanG

  • Siakap
  • *
  • Posts: 80
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #2 on: May 04, 2010, 10:09:38 PM »
Ada kosong lagi ke ? hehehe saja tanya !
Boleh ke mancing atas situ ? cam best je.
buat masa ni ramai yg dh masuk list..tp xtaulah last minit nntikan..
sy pun xtau kt ctu leh mancing..member gak yg ajak ni...hihi
casting kelah..disambar toman,
kalo ader tersalah..harap dimaafkan..k..

Offline jalabelanak

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1588
  • Gender: Male
  • Kuantan Novice Angler - Call me : 012-9533815
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #3 on: May 05, 2010, 12:34:23 AM »
http://www.pancing.net/index.php?topic=5527.0

Try tengok link ni bro, ni report trip OFB tahun lepas. Harap membantu tak banyak sikit..

Offline pucukpisanG

  • Siakap
  • *
  • Posts: 80
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #4 on: May 05, 2010, 09:07:24 AM »
tq tuan jala....
baru tau yg OFB tu rumah api..kekeke
casting kelah..disambar toman,
kalo ader tersalah..harap dimaafkan..k..

Offline Rusman Kechek

  • Marlin
  • *
  • Posts: 674
  • Gender: Male
  • nak ajak mancing....call 019-3788948
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #5 on: May 06, 2010, 12:48:58 AM »
pernah kuar kat astro joranria.diorang mancing kat atas jeti.bot standby kat bawah....banyak ikan talang....

Offline bazoka

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #6 on: September 28, 2010, 01:42:42 PM »
salam... kat OFB tu memang best mancing, tapi kena g sana waktu air besar saja..tapi tak leh besar sangat, kalau air mati baik tak yah g sana, saya dah 7 kali g sana, umpan tak yah bawak, sbb kita guna appolo saja unk dapatkan umpan, tamban dan selar cukup banyak di sana... bawak beras saja dan pekakas utk masak memasak... kalau nak g hubungi saya.. minimum 10 orang..

Offline zamie

  • Bilis
  • *
  • Posts: 32
  • Gender: Male
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #7 on: March 19, 2011, 01:24:47 PM »
 ;D best jgk rumah api ni.... kepada yg penah pegi bleh bagi info sikit x tentang port ni...... terutamanya no.fon bot yg bawa pi tempat ni.... umpan,ikan yg ada kat umah api ni..... tp klu dalam ni ada trip ajak2 la sekali.... ;)
hidup mancing....!!!!!!

Offline pyan294

  • Siakap
  • *
  • Posts: 83
  • Gender: Male
  • hehehehe..
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #8 on: March 19, 2011, 02:29:01 PM »
;D best jgk rumah api ni.... kepada yg penah pegi bleh bagi info sikit x tentang port ni...... terutamanya no.fon bot yg bawa pi tempat ni.... umpan,ikan yg ada kat umah api ni..... tp klu dalam ni ada trip ajak2 la sekali.... ;)
cuba try selongkar trip bro PT (pancing tegar) kita..mana tau ade kosong lagi..bole jion!!

Offline ban

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 412
  • Gender: Male
  • ban
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #9 on: June 02, 2011, 10:49:38 AM »
bro PT (pancing tegar) selalu wat trip gi ofb (umah api) try intai2 tgk klu ada lubang2 kosong..... ;D
ban
FRIM kepong , damansara , tanjung karang
016-6663643
FB,YM; faizul_ban@yahoo.com
bb pin ....2804463C

Offline sttylo13

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2758
  • Gender: Male
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #10 on: June 02, 2011, 10:58:06 AM »
Salam Tuan.. Kalau berminat.. PTE & Tenryu ade wat trip 11-12 Jun.. Klu nak join.. Ade kosong lagi.. Tgk link kat bawah nih..

http://www.pancing.net/index.php?topic=18462.0

Join jek.. Trip best nih..
Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -

Offline zamie

  • Bilis
  • *
  • Posts: 32
  • Gender: Male
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #11 on: June 08, 2011, 04:39:14 PM »
 8) cantik gak tu... nanti try intai tgk..... ;)
hidup mancing....!!!!!!

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #12 on: June 23, 2011, 05:42:00 PM »
bump!!!!!!!!



Offline afifnasir

  • Bilis
  • *
  • Posts: 15
  • Gender: Male
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #13 on: September 15, 2011, 12:18:16 PM »
salam... kat OFB tu memang best mancing, tapi kena g sana waktu air besar saja..tapi tak leh besar sangat, kalau air mati baik tak yah g sana, saya dah 7 kali g sana, umpan tak yah bawak, sbb kita guna appolo saja unk dapatkan umpan, tamban dan selar cukup banyak di sana... bawak beras saja dan pekakas utk masak memasak... kalau nak g hubungi saya.. minimum 10 orang..

berapa bayaran atau cas dikenakan??
Give Me A Place To Stand
And I shall Move The Word!

Offline ray_mie

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2946
  • Gender: Male
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #14 on: September 15, 2011, 12:36:46 PM »
salam... kat OFB tu memang best mancing, tapi kena g sana waktu air besar saja..tapi tak leh besar sangat, kalau air mati baik tak yah g sana, saya dah 7 kali g sana, umpan tak yah bawak, sbb kita guna appolo saja unk dapatkan umpan, tamban dan selar cukup banyak di sana... bawak beras saja dan pekakas utk masak memasak... kalau nak g hubungi saya.. minimum 10 orang..

berapa bayaran atau cas dikenakan??

salam....

cer try tgk sini tuan......

http://www.pancing.net/index.php?topic=20531.0

semoga berjaya.... ;)


اَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُ

Offline tenryu

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3877
  • Gender: Male
  • NIK: 019-252 1413
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #15 on: September 15, 2011, 12:55:02 PM »
TQ TUAN RAY_MIE..

HAA.. MOH KITER..

AKU SUKA MANCING KT SINI SEBAB RELAXXX DAN ENJOY..
<--- SCAN SINI UTK FB GROUP & CONTACT NO.

Offline tenryu

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3877
  • Gender: Male
  • NIK: 019-252 1413
    • Email
Re: Rumah api Port Klang
« Reply #16 on: October 14, 2011, 05:05:48 PM »
JOM.. ADA TRIP MEGA DISEMBER NI..
MEH LA JOIN, BARU MERIAH SIKIT..  ;D ;D ;D

http://www.pancing.net/index.php?topic=21321.0
<--- SCAN SINI UTK FB GROUP & CONTACT NO.