Pancing.Net
July 24, 2014, 08:21:07 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: jenis-jenis gewang spoon..  (Read 10887 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ikhSeRn
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 334



Email
« Reply #30 on: July 22, 2010, 04:52:42 PM »

bro. ikhSeRn... kwn beli dulu terus perammm hehe... tak penah try... tp dengor nyer bagus utk serigala air tawar ie sebarau... pendapat kwn lah, spoon nih utk dua2 freshwater dan saltwater pun orait gaks...


uiks kene peram dulu ka hehehe............ owh faham3 Smiley
Logged

kontek me at 013-7270020
fishin is fishin.........
Pancing.Net
« Reply #30 on: July 22, 2010, 04:52:42 PM »

 Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34646



Email
« Reply #31 on: July 22, 2010, 04:57:40 PM »

setuju dgn tuan binjai Grin Grin Grin


nama: yozuri altima tj spoon, 7g
kawasan: kurang/tiada reba/rumpair/samai, tasik/lombong/laut
cara: karau laju non-stop, laju pause jerk, karau slow, hantam saja lar labu Grin
harga: mmm... tak ingat, tak sampai rm20 kot  Undecided
target: sebarau, anaktoman (tasik ayer keroh melaka)
nota: decal/sticker dah kena kikis/buang sbb dah terkopek & buruk, tp tak mempengaruhi aksi

cheers

Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3445



« Reply #32 on: July 22, 2010, 05:05:15 PM »

bro. kalau nak guna spoon kat tempat byk samai/reba boleh, carik jenis weedless lah... cam rapala spoon weedless ker... Wink cuma nak carik saiz kecik2 payah sangat ler, suma nyer saiz abah2 belaka hehe

cheers
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34646



Email
« Reply #33 on: July 22, 2010, 05:08:15 PM »

errr tuan binjai ada tak gambar jenis tu Grin Grin Grin
bro. kalau nak guna spoon kat tempat byk samai/reba boleh, carik jenis weedless lah... cam rapala spoon weedless ker... Wink cuma nak carik saiz kecik2 payah sangat ler, suma nyer saiz abah2 belaka hehe

cheers

Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3445



« Reply #34 on: July 22, 2010, 05:20:20 PM »

kalau sempat nanti kwn snap gambor mlm nih...  Cheesy
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34646



Email
« Reply #35 on: July 22, 2010, 05:24:55 PM »

terima kasih Grin Grin Grin
kalau sempat nanti kwn snap gambor mlm nih...  Cheesy
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3445



« Reply #36 on: July 22, 2010, 10:59:14 PM »





nama: rapala minnow spoon
kawasan: kat mana2 jek  Grin
cara: ikut sesuka hati
harga: tak ingat
target: macam2 ikan
nota: payah nak jumpe dah spoon weedless camni

cheers
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34646



Email
« Reply #37 on: July 22, 2010, 11:12:17 PM »

oooooooooini dia gewangnya, pernah juga perasan kat tempat saya tp sekarang ni xpastilah kalau ada lagi Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes memang sesuai dipelbagai permukaan perairan Grin Grin Grin




nama: rapala minnow spoon
kawasan: kat mana2 jek  Grin
cara: ikut sesuka hati
harga: tak ingat
target: macam2 ikan
nota: payah nak jumpe dah spoon weedless camni

cheers
Logged
tegar_no3
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 437


never surrender!!

ka_mey1@yahoo.com
Email
« Reply #38 on: September 21, 2010, 12:06:38 PM »

oooooooooini dia gewangnya, pernah juga perasan kat tempat saya tp sekarang ni xpastilah kalau ada lagi Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes memang sesuai dipelbagai permukaan perairan Grin Grin Grin




nama: rapala minnow spoon
kawasan: kat mana2 jek  Grin
cara: ikut sesuka hati
harga: tak ingat
target: macam2 ikan
nota: payah nak jumpe dah spoon weedless camni

cheers

ooo jenis ni sennag nak cari kat TCE tackle  ade...
murah2 je.. tapi jenama bakau la...
same je kalau ikan lapo dia nga je...
Logged

Harta bukan milikmu, untukmu hanya rezki, terkurang himpun lagi...terlebih memberilahhh...
tegar_no3
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 437


never surrender!!

ka_mey1@yahoo.com
Email
« Reply #39 on: September 21, 2010, 12:09:33 PM »

salam...
kawan ade baca jenis spoon ni....
keluarga island,
kelauarga Tom,
keluarga james,
Keluarga Danial...
tapi sape tahu ekkk bentuk2 ni yang macam mana??
Yang mana lebih sesuai untuk sungai pergunungan???
Logged

Harta bukan milikmu, untukmu hanya rezki, terkurang himpun lagi...terlebih memberilahhh...
syam klate
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 44


Ngail pah ceroh

2147483647 syam_klate01@live.com
Email
« Reply #40 on: September 28, 2010, 03:32:35 AM »

Slm,lawak la korang ni.
xpe2 yg penting kite sume
heppy bertukar pendapat kt sini.
Bg sifu2 yg ada ilmu tu perturunkan
kpd yg baru belajar.. Grin
Logged

Wink
ilman93
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1477


Catch The Stimulus


Email
« Reply #41 on: September 28, 2010, 01:58:48 PM »

Slm,lawak la korang ni.
xpe2 yg penting kite sume
heppy bertukar pendapat kt sini.
Bg sifu2 yg ada ilmu tu perturunkan
kpd yg baru belajar.. Grin
ape yang lawak?
Logged

The best way to a fisherman's heart is through his fly.
ras
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19075

ras@pancing.net

2147483647 haruan+ketutu
Email
« Reply #42 on: September 28, 2010, 02:09:50 PM »

Slm,lawak la korang ni.
xpe2 yg penting kite sume
heppy bertukar pendapat kt sini.
Bg sifu2 yg ada ilmu tu perturunkan
kpd yg baru belajar.. Grin
ape yang lawak?

ada raja lawak kot,yang buat lawak Grin
Logged

TO LOVE SOMEONE IS NOTHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE IS SOMETHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE YOU LOVE IS EXCITING,BUT....
TO BE LOVED BY ALLAH IS EVERYTHING!!!

page Kaki Pancing UTeM
http://www.facebook.com/pages/Kaki-Pancing-UTEM/188380094525766?fref=
syam klate
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 44


Ngail pah ceroh

2147483647 syam_klate01@live.com
Email
« Reply #43 on: September 28, 2010, 02:12:51 PM »

Pancing Tegar ckp cmni >>saya biasa pakai spoon kat dapur jer...
nak berat ckit yg MAS punya rembat wak balik...<<
Tu yg lawak nyer xde pape pn..hehehe... Grin
Logged

Wink
ras
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19075

ras@pancing.net

2147483647 haruan+ketutu
Email
« Reply #44 on: September 28, 2010, 02:14:42 PM »

Pancing Tegar ckp cmni >>saya biasa pakai spoon kat dapur jer...
nak berat ckit yg MAS punya rembat wak balik...<<
Tu yg lawak nyer xde pape pn..hehehe... Grin

hehe,MAS punya sudu memang berat,lain kali kau quote apa yang lawak,baru komen,nnt member x de lah salah anggap Grin Grin Grin
Logged

TO LOVE SOMEONE IS NOTHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE IS SOMETHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE YOU LOVE IS EXCITING,BUT....
TO BE LOVED BY ALLAH IS EVERYTHING!!!

page Kaki Pancing UTeM
http://www.facebook.com/pages/Kaki-Pancing-UTEM/188380094525766?fref=
syam klate
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 44


Ngail pah ceroh

2147483647 syam_klate01@live.com
Email
« Reply #45 on: September 28, 2010, 02:29:19 PM »

Owh cmtu... ok... Grin
Logged

Wink
ilman93
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1477


Catch The Stimulus


Email
« Reply #46 on: September 28, 2010, 02:29:47 PM »

Pancing Tegar ckp cmni >>saya biasa pakai spoon kat dapur jer...
nak berat ckit yg MAS punya rembat wak balik...<<
Tu yg lawak nyer xde pape pn..hehehe... Grin
ohh,patut lah,maaf!
Logged

The best way to a fisherman's heart is through his fly.
syam klate
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 44


Ngail pah ceroh

2147483647 syam_klate01@live.com
Email
« Reply #47 on: September 28, 2010, 03:13:02 PM »



Ni spoon nk mancing pe ha?
Dpt percuma mase bli reel ari tu,
Xpnh guna, simpan buat perkasam je..
Logged

Wink
eizam
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2640



Email
« Reply #48 on: September 28, 2010, 03:57:38 PM »

spoon ole skool  Grin



yg nih simpan wat pekasam hehe...  Cheesy

cheers



spoon ni....kalau terlekat kat bera reba atau kayu² dlm air... huhu...
tgk air clear... mau nyelam sampai dpt....heheheeee..
Logged
buntal bujur
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5170


Mengey...mengey...mengey...!!!


Email
« Reply #49 on: September 28, 2010, 03:59:49 PM »



Ni spoon nk mancing pe ha?
Dpt percuma mase bli reel ari tu,
Xpnh guna, simpan buat perkasam je..


haruan pun tibai nie....
Logged

Nk g mancen tue ajak le BB nie...012-5612469
syam klate
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 44


Ngail pah ceroh

2147483647 syam_klate01@live.com
Email
« Reply #50 on: September 28, 2010, 04:08:10 PM »



Ni spoon nk mancing pe ha?
Dpt percuma mase bli reel ari tu,
Xpnh guna, simpan buat perkasam je..


haruan pun tibai nie....


Cara karau cmner erk? Karau laju ke tau pn karau smbil henjut2?
Logged

Wink
ras
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19075

ras@pancing.net

2147483647 haruan+ketutu
Email
« Reply #51 on: September 30, 2010, 02:09:20 AM »

laju kot,sbb di berat,henjut2 pun leh
Logged

TO LOVE SOMEONE IS NOTHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE IS SOMETHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE YOU LOVE IS EXCITING,BUT....
TO BE LOVED BY ALLAH IS EVERYTHING!!!

page Kaki Pancing UTeM
http://www.facebook.com/pages/Kaki-Pancing-UTEM/188380094525766?fref=
putra97
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 345


Catch The Impossible

Hail+Satan
WWW Email
« Reply #52 on: October 06, 2010, 12:10:42 AM »

pada saya..
spoon yang paling saya suke sekali pakai ialah mepps
warna oren/hijau fluorosent
sgt berkesan utk sebarau dan pb  Wink
sekarang dah susah nak dapat.. Sad



Logged



**Practice CATCH & RELEASE. Today RELEASE is tomorrow CATCH. TQ & have good day fishing.  Wink Cheesy Grin
si_diman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 757


dok makang tarang weh...sap okok lu ah..

si_diman@hotmail.com
Email
« Reply #53 on: October 06, 2010, 03:06:24 AM »

pada saya..
spoon yang paling saya suke sekali pakai ialah mepps
warna oren/hijau fluorosent
sgt berkesan utk sebarau dan pb  Wink
sekarang dah susah nak dapat.. Sad




comel sungguh reel tuh.....hahahhahahha
tali cap aper pakai tu tuan...maaf bertanya..
Logged

              
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34646



Email
« Reply #54 on: October 06, 2010, 08:27:09 AM »

cayalahhh tuan putra, tahniah dgn hasil pancingan tuan Grin Grin Grin
pada saya..
spoon yang paling saya suke sekali pakai ialah mepps
warna oren/hijau fluorosent
sgt berkesan utk sebarau dan pb  Wink
sekarang dah susah nak dapat.. Sad




Logged
putra97
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 345


Catch The Impossible

Hail+Satan
WWW Email
« Reply #55 on: October 06, 2010, 09:01:45 AM »

reel bese2 jer..
kalo ade ternampak kedai yg juai mepps ni
bgtau la.. stock lame tinggai skit..
ingat nak tambah lagi..  Grin
Logged



**Practice CATCH & RELEASE. Today RELEASE is tomorrow CATCH. TQ & have good day fishing.  Wink Cheesy Grin
rizal_p2
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4143


0134261004


Email
« Reply #56 on: October 06, 2010, 09:29:43 AM »

pada saya..
spoon yang paling saya suke sekali pakai ialah mepps
warna oren/hijau fluorosent
sgt berkesan utk sebarau dan pb  Wink
sekarang dah susah nak dapat.. Sad




spoon nih ala2 seahawk altipu, beli jer seahawk altipu, ade 12g(keler2 florecent) & 15g (kaler kilat2 mcm2 ada) rege pun murah,berkesan gak, den sailang semua kaler, semua dah pecah dare dalam ms sehari..heheehehh Tongue Tongue Tongue
Logged

putra97
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 345


Catch The Impossible

Hail+Satan
WWW Email
« Reply #57 on: October 06, 2010, 09:36:33 AM »

12g ok juga, tapi kalo dpt mepps yang 8g atau 5g lagi best... Killer sppon utk PB/sebarau
Logged



**Practice CATCH & RELEASE. Today RELEASE is tomorrow CATCH. TQ & have good day fishing.  Wink Cheesy Grin
rizal_p2
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4143


0134261004


Email
« Reply #58 on: October 06, 2010, 09:44:12 AM »

12g ok juga, tapi kalo dpt mepps yang 8g atau 5g lagi best... Killer sppon utk PB/sebarau
MEPPS DAH SUSAH NK JUMPA SKANG NIH..MORSELDA&BLUEFOX INKOO PUN SUSAH NK JUM..MN NK CR ERK??
Logged

Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34646



Email
« Reply #59 on: October 06, 2010, 09:44:44 AM »

ooooooooooogitu saiznya Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
12g ok juga, tapi kalo dpt mepps yang 8g atau 5g lagi best... Killer sppon utk PB/sebarau
Logged
Pages: « 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal