Pancing.Net
September 23, 2014, 12:13:21 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: pancing di setiawan..  (Read 17774 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
pIciSan
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10



« Reply #30 on: May 12, 2009, 10:50:20 PM »

ade la 5,6 org.. tp yg btol2 tegar cam aku ni ade 2 org je. yg len xmo lg stat pancin pantai sbb costly. hmmm...
slalu nengok org reramai mancing tepi batu2 dekat lumut dekat ngn jeti tuh. bes ke pot situh? 
Logged

Proud to be an Angler~!
Pancing.Net
« Reply #30 on: May 12, 2009, 10:50:20 PM »

 Logged
ciunci
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113



Email
« Reply #31 on: May 12, 2009, 10:55:38 PM »

ade la 5,6 org.. tp yg btol2 tegar cam aku ni ade 2 org je. yg len xmo lg stat pancin pantai sbb costly. hmmm...
slalu nengok org reramai mancing tepi batu2 dekat lumut dekat ngn jeti tuh. bes ke pot situh? 

costly jgak laaa.. c2, boleh laaa. dengar citer, kerapu pun ader c2.. B4, aku sll g TNB 2 jer.. buat ms skang nie, stop dl la, cr port br.. area lumut 2, byk port, kn cr n rajin menanya..
Logged

FisHinG UnTill Fishes finIsH.. 4EveR
pIciSan
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10



« Reply #32 on: May 12, 2009, 11:11:26 PM »

dlu penah mancing kat muare sungai kat amir chalet, kampung baru, setiawan. mancin mlm ngn GA civil time trip pe tah dpt krapu 2 kilo. gune umpan udang je. tp da x pnh g lg sbb xde kaki. gelap sgt kat situh ngn nyamok lg. hang abeh final bl? bleh g ngail hoho.
Logged

Proud to be an Angler~!
ciunci
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113



Email
« Reply #33 on: May 12, 2009, 11:17:14 PM »

dlu penah mancing kat muare sungai kat amir chalet, kampung baru, setiawan. mancin mlm ngn GA civil time trip pe tah dpt krapu 2 kilo. gune umpan udang je. tp da x pnh g lg sbb xde kaki. gelap sgt kat situh ngn nyamok lg. hang abeh final bl? bleh g ngail hoho.

Aku x der final.. GA cam member ko jgak.. Kl kerapu, pakai ikan kembung, bau lg mamtap.
Logged

FisHinG UnTill Fishes finIsH.. 4EveR
pIciSan
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10



« Reply #34 on: May 12, 2009, 11:35:51 PM »

o0o0o0... xpe2. kalo ade plan nk g mancin bgtaw r... nk join gak. bleh tambah cawangn nk g ngail.
Logged

Proud to be an Angler~!
ciunci
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113



Email
« Reply #35 on: May 13, 2009, 01:17:27 PM »

o0o0o0... xpe2. kalo ade plan nk g mancin bgtaw r... nk join gak. bleh tambah cawangn nk g ngail.

Aku nie, kat UTP nie aku solo. Yelakan, budak br dar U laen. haha Cheesy Cheesy.. x nmpk lg member minat mancing. ermm.. okay. beres.. nie email aku, ciunci@gmail.com
Logged

FisHinG UnTill Fishes finIsH.. 4EveR
pIciSan
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10



« Reply #36 on: May 14, 2009, 04:40:50 PM »

o0o0o0... xpe2. kalo ade plan nk g mancin bgtaw r... nk join gak. bleh tambah cawangn nk g ngail.

Aku nie, kat UTP nie aku solo. Yelakan, budak br dar U laen. haha Cheesy Cheesy.. x nmpk lg member minat mancing. ermm.. okay. beres.. nie email aku, ciunci@gmail.com

join r mirc cenel #joran. leh plan pape kat situh. slalu dak2 utp ni plan trip mancen kat situh je..
Logged

Proud to be an Angler~!
ciunci
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 113



Email
« Reply #37 on: May 14, 2009, 05:21:16 PM »

ooo.. i'll try later..
Logged

FisHinG UnTill Fishes finIsH.. 4EveR
fadzil
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 90


Email
« Reply #38 on: November 11, 2009, 11:27:57 AM »

senyap  jer topic ni... Huh
Logged

pancing jgn tak pancing.........
kerenggecrew
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 163


"Tak Kan Melayu Hilang Didunia"

kerengge_crew@yahoo.com
WWW Email
« Reply #39 on: November 13, 2009, 07:52:51 PM »

emmm org lumut, manjung dan sitiawan dah lari ke... atau dah gantung joran... hehehe
Logged

chikut
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1008



Email
« Reply #40 on: January 09, 2010, 12:45:05 PM »

dlu penah mancing kat muare sungai kat amir chalet, kampung baru, setiawan. mancin mlm ngn GA civil time trip pe tah dpt krapu 2 kilo. gune umpan udang je. tp da x pnh g lg sbb xde kaki. gelap sgt kat situh ngn nyamok lg. hang abeh final bl? bleh g ngail hoho.


tuan bolerke dapatkan number hp amir chalet tu
kalo boler lokaci untuk kesaner dari telok intan terimakasih
Logged

kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari
Kasturi
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11


letterz_BOX99@HOTMAIL.COM
Email
« Reply #41 on: January 15, 2010, 01:08:18 AM »

salam semue,aku mmg blaja kt sebelah jmbtn tunku bainun tu cume da 1 sem lepas aku x mancing situ cbok sket tp rekod2 aku mmg xbnyk hasil cume kalau pegi kt pillar tu kene mase dier bole la senyum sket..
Logged

CASTING WITHOUT LIMIT!!
faiz_zanny
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8



Email
« Reply #42 on: January 17, 2010, 10:15:39 PM »

mana ada ikan dah kat jambatan bainun.... hampeh.... dapat sekor pun dah besar rahmat..... Wink
Logged
fadzil
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 90


Email
« Reply #43 on: January 26, 2010, 10:59:54 AM »

malam minggu lepas ad kawan p. ddk tiang no 9
ade pari 2 ekor dlm sekilo jer..
tanda n gerut2 byk gak.
kerapu pun kecik2 jer..
sayangnye takde gambar nak d tunjukkan kat sini..
kalau gambar lama ada la masa aku pi sana dulu..
tapi tak pandai nak upload..
apepun jambatan bainun masih ada ikan..
Logged

pancing jgn tak pancing.........
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #44 on: January 28, 2010, 04:59:47 PM »

mana ada ikan dah kat jambatan bainun.... hampeh.... dapat sekor pun dah besar rahmat..... Wink

cuba air beso...pari ngan alu2 terkadang ade gak..
Logged

TEL : +6019 570 2762
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #45 on: January 28, 2010, 09:47:29 PM »

Akum...
saya nak balik kg hujung minggu ni..30/31 kg kat parit perak..
sabtu cdang nak mancing kat setiawan...port mn paling bagus..
selalu saya gi mancing kat damar laut kat hotel tu...
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #46 on: January 28, 2010, 10:29:18 PM »

Akum...
saya nak balik kg hujung minggu ni..30/31 kg kat parit perak..
sabtu cdang nak mancing kat setiawan...port mn paling bagus..
selalu saya gi mancing kat damar laut kat hotel tu...

bro mad7044 p cuba mancing kat tnb manjung..situ pon mantap gak..
Logged

TEL : +6019 570 2762
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #47 on: January 28, 2010, 10:38:09 PM »

Tu..la...nak cuba,..
leh bagi no contact?
saya nak mancing sana sampai mlm ..boleh ke>>//
jlan kaki memang jauh ke??
takut kete..org pecah je...
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
koyan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1148



Email
« Reply #48 on: January 28, 2010, 10:59:39 PM »

Tu..la...nak cuba,..
leh bagi no contact?
saya nak mancing sana sampai mlm ..boleh ke>>//
jlan kaki memang jauh ke??
takut kete..org pecah je...

klu betoi nk jln kaki mmang jauh..tapi kete bleh parking kat depan guard house LBT (Lekir Bulk Terminal)..kebetulan thaipusam 28/1 nih sy pi pancing kat tiang LBT..tapi naik sampan 30kk dari kg stiawan..klu nak booking sampan dari kg permatang pon ok gak..nnti kita try buat satu trip..0195702762 atau 0125675851..
Logged

TEL : +6019 570 2762
zed09
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 37

mancing dimana saja

zol_alhaj@yahoo.com
Email
« Reply #49 on: January 29, 2010, 07:00:08 PM »

CUBA KAT KG ACEH, JETY LKIM
Logged
ali_qayyim
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 271


Email
« Reply #50 on: February 11, 2010, 09:22:56 PM »

raya cina ni cadang nak mancing kat lumut.. Roll Eyes Roll Eyes
Logged
Lepek
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 106


Alhamdulillah....REZEKI


Email
« Reply #51 on: February 12, 2010, 11:50:14 AM »

hati2 sikit kulit LIMAU depa main buang je dlm laut...ikan pn lari  Huh Huh Huh
Logged

CALL @ SMS teman 012212136 / 0133033669...miscall SORRY
ahmadridzuan
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2955



Email
« Reply #52 on: February 14, 2010, 06:33:46 PM »

ramai gak mancing kat setiawan ni ye?....teman dok kat seri iskandar....selalu gak la turun mancing belah-belah sana. dulu ok tp skarang ni susah benor nak cari port yg bestnye....kalau ada lg port yg best kasi tau la ye....heheheh
Logged

rizuwann
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #53 on: March 12, 2010, 09:55:04 AM »

Assalamua'laikum kengkawan semua,

Nak tumpang tanya, kat manjung ada kolam pancingan air tawar tak?

Soklan kedua, port haruan ada tak sekitar manjung...

Rumah mertua saya kat area stadium tu....

Logged
chard
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 28



Email
« Reply #54 on: March 23, 2010, 05:01:14 PM »

Baru ni balik manjung ziarah sedara meninggal malamnya dpt ler undangan mengomplot ker pulau katak ngan bwh jambatan tunku bainun hasilnya pari 12 kilo ,ikan selawak (base org tempatan) 11 ekor ,jenahak 4 ekor , umpan nye sotong cumit sauk malam itu, kalu ader yg nak mengomplot pm ler kawan saje nak repeat blk. 
Logged

tokdon
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 31



WWW Email
« Reply #55 on: March 23, 2010, 05:08:02 PM »

port bwh jmbtan tu best ..den ponah dngar juga.. rezeki tu byk2
Logged

KANSOF
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 16


« Reply #56 on: June 12, 2010, 12:32:55 PM »

salam bro.cuber try kelong/rumah rakit en kamarul 0172445422. satu kat batu undan mengadap batu, satu lagi kat kg baru sebelah unikl. mggu lepas puak memancing datang cakap nak 1 malam,layan sampai 2 malam. ada hasil kot..tapi bro kamarul ni baru le belajar-belajar usahakan kelong mancing.dengar citer, dia dok usaha tambah tuas kat area kelong dia tu. insyaallah kalau cam tuh tak lama lagi makin happening le tempattuh..try ler..
Logged
bllukang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 730


GS 07 samurai ,--)-----


Email
« Reply #57 on: June 26, 2010, 10:57:45 PM »

ye ke nak cuba tray tes lah  me kacih me kacih..
Logged

"MOH MANCING WEH!!!" 013-5844562
ayie
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 334


Samurai ptt Angler 20


Email
« Reply #58 on: June 26, 2010, 11:01:14 PM »

jgn lupe ajak kita bllukangg... Roll Eyes
Logged

" PTT P.Net020 Ayie " S ptt A 20 " OJERBER.!

                                                                   
bllukang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 730


GS 07 samurai ,--)-----


Email
« Reply #59 on: June 27, 2010, 01:58:02 PM »

tu la ayie ujung bulan ari sabtu,
Logged

"MOH MANCING WEH!!!" 013-5844562
Pages: « 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal