Author Topic: pancing di setiawan..  (Read 23376 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pIciSan

  • Bilis
  • *
  • Posts: 10
  • Gender: Male
Re: pancing di setiawan..
« Reply #30 on: May 12, 2009, 10:50:20 PM »
ade la 5,6 org.. tp yg btol2 tegar cam aku ni ade 2 org je. yg len xmo lg stat pancin pantai sbb costly. hmmm...
slalu nengok org reramai mancing tepi batu2 dekat lumut dekat ngn jeti tuh. bes ke pot situh? 
Proud to be an Angler~!

Offline ciunci

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #31 on: May 12, 2009, 10:55:38 PM »
ade la 5,6 org.. tp yg btol2 tegar cam aku ni ade 2 org je. yg len xmo lg stat pancin pantai sbb costly. hmmm...
slalu nengok org reramai mancing tepi batu2 dekat lumut dekat ngn jeti tuh. bes ke pot situh? 

costly jgak laaa.. c2, boleh laaa. dengar citer, kerapu pun ader c2.. B4, aku sll g TNB 2 jer.. buat ms skang nie, stop dl la, cr port br.. area lumut 2, byk port, kn cr n rajin menanya..
FisHinG UnTill Fishes finIsH.. 4EveR

Offline pIciSan

  • Bilis
  • *
  • Posts: 10
  • Gender: Male
Re: pancing di setiawan..
« Reply #32 on: May 12, 2009, 11:11:26 PM »
dlu penah mancing kat muare sungai kat amir chalet, kampung baru, setiawan. mancin mlm ngn GA civil time trip pe tah dpt krapu 2 kilo. gune umpan udang je. tp da x pnh g lg sbb xde kaki. gelap sgt kat situh ngn nyamok lg. hang abeh final bl? bleh g ngail hoho.
Proud to be an Angler~!

Offline ciunci

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #33 on: May 12, 2009, 11:17:14 PM »
dlu penah mancing kat muare sungai kat amir chalet, kampung baru, setiawan. mancin mlm ngn GA civil time trip pe tah dpt krapu 2 kilo. gune umpan udang je. tp da x pnh g lg sbb xde kaki. gelap sgt kat situh ngn nyamok lg. hang abeh final bl? bleh g ngail hoho.

Aku x der final.. GA cam member ko jgak.. Kl kerapu, pakai ikan kembung, bau lg mamtap.
FisHinG UnTill Fishes finIsH.. 4EveR

Offline pIciSan

  • Bilis
  • *
  • Posts: 10
  • Gender: Male
Re: pancing di setiawan..
« Reply #34 on: May 12, 2009, 11:35:51 PM »
o0o0o0... xpe2. kalo ade plan nk g mancin bgtaw r... nk join gak. bleh tambah cawangn nk g ngail.
Proud to be an Angler~!

Offline ciunci

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #35 on: May 13, 2009, 01:17:27 PM »
o0o0o0... xpe2. kalo ade plan nk g mancin bgtaw r... nk join gak. bleh tambah cawangn nk g ngail.

Aku nie, kat UTP nie aku solo. Yelakan, budak br dar U laen. haha :D :D.. x nmpk lg member minat mancing. ermm.. okay. beres.. nie email aku, ciunci@gmail.com
FisHinG UnTill Fishes finIsH.. 4EveR

Offline pIciSan

  • Bilis
  • *
  • Posts: 10
  • Gender: Male
Re: pancing di setiawan..
« Reply #36 on: May 14, 2009, 04:40:50 PM »
o0o0o0... xpe2. kalo ade plan nk g mancin bgtaw r... nk join gak. bleh tambah cawangn nk g ngail.

Aku nie, kat UTP nie aku solo. Yelakan, budak br dar U laen. haha :D :D.. x nmpk lg member minat mancing. ermm.. okay. beres.. nie email aku, ciunci@gmail.com

join r mirc cenel #joran. leh plan pape kat situh. slalu dak2 utp ni plan trip mancen kat situh je..
Proud to be an Angler~!

Offline ciunci

  • Pelata
  • *
  • Posts: 113
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #37 on: May 14, 2009, 05:21:16 PM »
ooo.. i'll try later..
FisHinG UnTill Fishes finIsH.. 4EveR

Offline fadzil

  • Siakap
  • *
  • Posts: 91
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #38 on: November 11, 2009, 11:27:57 AM »
senyap  jer topic ni... ???
pancing jgn tak pancing.........

Offline kerenggecrew

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 163
  • Gender: Male
  • "Tak Kan Melayu Hilang Didunia"
    • Kedai Online
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #39 on: November 13, 2009, 07:52:51 PM »
emmm org lumut, manjung dan sitiawan dah lari ke... atau dah gantung joran... hehehe

Offline chikut

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1008
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #40 on: January 09, 2010, 12:45:05 PM »
dlu penah mancing kat muare sungai kat amir chalet, kampung baru, setiawan. mancin mlm ngn GA civil time trip pe tah dpt krapu 2 kilo. gune umpan udang je. tp da x pnh g lg sbb xde kaki. gelap sgt kat situh ngn nyamok lg. hang abeh final bl? bleh g ngail hoho.


tuan bolerke dapatkan number hp amir chalet tu
kalo boler lokaci untuk kesaner dari telok intan terimakasih
kita takakan berasa gundah walau sekali jika kiter tahu ape yng kita cari

Offline Kasturi

  • Bilis
  • *
  • Posts: 11
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #41 on: January 15, 2010, 01:08:18 AM »
salam semue,aku mmg blaja kt sebelah jmbtn tunku bainun tu cume da 1 sem lepas aku x mancing situ cbok sket tp rekod2 aku mmg xbnyk hasil cume kalau pegi kt pillar tu kene mase dier bole la senyum sket..
CASTING WITHOUT LIMIT!!

Offline faiz_zanny

  • Bilis
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #42 on: January 17, 2010, 10:15:39 PM »
mana ada ikan dah kat jambatan bainun.... hampeh.... dapat sekor pun dah besar rahmat..... ;)

Offline fadzil

  • Siakap
  • *
  • Posts: 91
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #43 on: January 26, 2010, 10:59:54 AM »
malam minggu lepas ad kawan p. ddk tiang no 9
ade pari 2 ekor dlm sekilo jer..
tanda n gerut2 byk gak.
kerapu pun kecik2 jer..
sayangnye takde gambar nak d tunjukkan kat sini..
kalau gambar lama ada la masa aku pi sana dulu..
tapi tak pandai nak upload..
apepun jambatan bainun masih ada ikan..
pancing jgn tak pancing.........

Offline koyan

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1148
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #44 on: January 28, 2010, 04:59:47 PM »
mana ada ikan dah kat jambatan bainun.... hampeh.... dapat sekor pun dah besar rahmat..... ;)

cuba air beso...pari ngan alu2 terkadang ade gak..
TEL : +6019 570 2762

Offline mad7044

  • Marlin
  • *
  • Posts: 661
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #45 on: January 28, 2010, 09:47:29 PM »
Akum...
saya nak balik kg hujung minggu ni..30/31 kg kat parit perak..
sabtu cdang nak mancing kat setiawan...port mn paling bagus..
selalu saya gi mancing kat damar laut kat hotel tu...
Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044

Offline koyan

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1148
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #46 on: January 28, 2010, 10:29:18 PM »
Akum...
saya nak balik kg hujung minggu ni..30/31 kg kat parit perak..
sabtu cdang nak mancing kat setiawan...port mn paling bagus..
selalu saya gi mancing kat damar laut kat hotel tu...

bro mad7044 p cuba mancing kat tnb manjung..situ pon mantap gak..
TEL : +6019 570 2762

Offline mad7044

  • Marlin
  • *
  • Posts: 661
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #47 on: January 28, 2010, 10:38:09 PM »
Tu..la...nak cuba,..
leh bagi no contact?
saya nak mancing sana sampai mlm ..boleh ke>>//
jlan kaki memang jauh ke??
takut kete..org pecah je...
Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044

Offline koyan

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1148
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #48 on: January 28, 2010, 10:59:39 PM »
Tu..la...nak cuba,..
leh bagi no contact?
saya nak mancing sana sampai mlm ..boleh ke>>//
jlan kaki memang jauh ke??
takut kete..org pecah je...

klu betoi nk jln kaki mmang jauh..tapi kete bleh parking kat depan guard house LBT (Lekir Bulk Terminal)..kebetulan thaipusam 28/1 nih sy pi pancing kat tiang LBT..tapi naik sampan 30kk dari kg stiawan..klu nak booking sampan dari kg permatang pon ok gak..nnti kita try buat satu trip..0195702762 atau 0125675851..
TEL : +6019 570 2762

Offline zed09

  • Bilis
  • *
  • Posts: 37
  • Gender: Male
  • mancing dimana saja
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #49 on: January 29, 2010, 07:00:08 PM »
CUBA KAT KG ACEH, JETY LKIM

Offline ali_qayyim

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 271
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #50 on: February 11, 2010, 09:22:56 PM »
raya cina ni cadang nak mancing kat lumut.. ::) ::)

Offline Lepek

  • Pelata
  • *
  • Posts: 106
  • Alhamdulillah....REZEKI
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #51 on: February 12, 2010, 11:50:14 AM »
hati2 sikit kulit LIMAU depa main buang je dlm laut...ikan pn lari  ??? ??? ???
CALL @ SMS teman 012212136 / 0133033669...miscall SORRY

Offline ahmadridzuan

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2955
  • Gender: Male
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #52 on: February 14, 2010, 06:33:46 PM »
ramai gak mancing kat setiawan ni ye?....teman dok kat seri iskandar....selalu gak la turun mancing belah-belah sana. dulu ok tp skarang ni susah benor nak cari port yg bestnye....kalau ada lg port yg best kasi tau la ye....heheheh

Offline rizuwann

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
Re: pancing di setiawan..
« Reply #53 on: March 12, 2010, 09:55:04 AM »
Assalamua'laikum kengkawan semua,

Nak tumpang tanya, kat manjung ada kolam pancingan air tawar tak?

Soklan kedua, port haruan ada tak sekitar manjung...

Rumah mertua saya kat area stadium tu....


Offline chard

  • Bilis
  • *
  • Posts: 30
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #54 on: March 23, 2010, 05:01:14 PM »
Baru ni balik manjung ziarah sedara meninggal malamnya dpt ler undangan mengomplot ker pulau katak ngan bwh jambatan tunku bainun hasilnya pari 12 kilo ,ikan selawak (base org tempatan) 11 ekor ,jenahak 4 ekor , umpan nye sotong cumit sauk malam itu, kalu ader yg nak mengomplot pm ler kawan saje nak repeat blk. 

Offline tokdon

  • Bilis
  • *
  • Posts: 31
  • Gender: Male
    • tokdon
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #55 on: March 23, 2010, 05:08:02 PM »
port bwh jmbtan tu best ..den ponah dngar juga.. rezeki tu byk2

Offline KANSOF

  • Bilis
  • *
  • Posts: 16
Re: pancing di setiawan..
« Reply #56 on: June 12, 2010, 12:32:55 PM »
salam bro.cuber try kelong/rumah rakit en kamarul 0172445422. satu kat batu undan mengadap batu, satu lagi kat kg baru sebelah unikl. mggu lepas puak memancing datang cakap nak 1 malam,layan sampai 2 malam. ada hasil kot..tapi bro kamarul ni baru le belajar-belajar usahakan kelong mancing.dengar citer, dia dok usaha tambah tuas kat area kelong dia tu. insyaallah kalau cam tuh tak lama lagi makin happening le tempattuh..try ler..

Offline bllukang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 732
  • Gender: Male
  • GS 07 samurai ,--)-----
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #57 on: June 26, 2010, 10:57:45 PM »
ye ke nak cuba tray tes lah  me kacih me kacih..
"MOH MANCING WEH!!!" 013-5844562

Offline ayie

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 334
  • Gender: Male
  • Samurai ptt Angler 20
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #58 on: June 26, 2010, 11:01:14 PM »
jgn lupe ajak kita bllukangg... ::)
" PTT P.Net020 Ayie " S ptt A 20 " OJERBER.!

                                                                   

Offline bllukang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 732
  • Gender: Male
  • GS 07 samurai ,--)-----
    • Email
Re: pancing di setiawan..
« Reply #59 on: June 27, 2010, 01:58:02 PM »
tu la ayie ujung bulan ari sabtu,
"MOH MANCING WEH!!!" 013-5844562