Pancing.Net
October 26, 2014, 11:38:36 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...  (Read 303931 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
abdullahh
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 903



Email
« on: June 10, 2010, 01:22:44 PM »

Salam...

Minggu lepas Den berkesempatan melawat Kolam Siakap kat Tmn U.....Sri Kembangan..ada rakan2 yg pernah mancing kat sana? sebelom nie?
Logged
Pancing.Net
« on: June 10, 2010, 01:22:44 PM »

 Logged
doe
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 864


seremban-kajang

Ir+Doe
Email
« Reply #1 on: June 10, 2010, 01:38:30 PM »

brape hantaran dio...ade hasil x...Huh
Logged

klau ado sapo2 nk bwat komplot area2 kajang n somban...drop me a msg...klau den free...den smpai..017-2799974
abdullahh
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 903



Email
« Reply #2 on: June 10, 2010, 11:42:38 PM »

brape hantaran dio...ade hasil x...Huh
Hantaran 3 jam rm36 kot..hari tu tak mancing g jenjalan tengok lokasi dulu...tapi jiran Den g try 3 jam dpt 7 ekor siakap...
Logged
namia_05
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1393


bangun mancing,tido mancing.013-6677199


WWW Email
« Reply #3 on: June 10, 2010, 11:45:26 PM »

area maner kolam nie...
kalo dari upm
Logged

doe
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 864


seremban-kajang

Ir+Doe
Email
« Reply #4 on: June 10, 2010, 11:45:43 PM »

wow...menarik gak 2...hehehe...xpo2...tggu den cuti bru bley try..huhu
Logged

klau ado sapo2 nk bwat komplot area2 kajang n somban...drop me a msg...klau den free...den smpai..017-2799974
mergasa
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 39


ni kecik je


« Reply #5 on: June 14, 2010, 03:28:33 PM »

kalo dari kl ikut mana ye?
Logged
BunCeeD
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 200


Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan


« Reply #6 on: June 14, 2010, 03:31:59 PM »

Kolam nie biase otai2 main casting ker pelampung, nak gak try kalu main casting (tengah giler casting siakap)  Grin Grin Grin
Logged

ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL
nazam23
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 916


oooo oooo oooo


Email
« Reply #7 on: June 14, 2010, 03:51:48 PM »

bro bunceed penah try casting ker kat kolam ni???ader hasil??  Shocked Shocked Shocked
Logged

hehehehehehehehehehehehehehehehehehe
BunCeeD
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 200


Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan


« Reply #8 on: June 14, 2010, 03:57:08 PM »

kat kolam nie tak pernah try lagik, tu yg tanye tue nak survey dulu...  Wink
Logged

ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL
nazam23
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 916


oooo oooo oooo


Email
« Reply #9 on: June 14, 2010, 03:58:36 PM »

owh.... ok2, svy dulu.... sy xpenah try kolam air masin nih, tp mcm ada terasa panggilan,hahahahaha Wink Wink Wink
Logged

hehehehehehehehehehehehehehehehehehe
BunCeeD
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 200


Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan


« Reply #10 on: June 14, 2010, 04:07:36 PM »

owh.... ok2, svy dulu.... sy xpenah try kolam air masin nih, tp mcm ada terasa panggilan,hahahahaha Wink Wink Wink

Terase panggilan? dah kono la tue.... heheh  Grin

ada sape2 tau kolam nie 24 jam ke atau tak?
Logged

ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL
siakap_78
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 709


Email
« Reply #11 on: June 14, 2010, 04:29:14 PM »

kolam siakap ni area taman Universiti sri kembangan..jalan nak ke kedai pancing ABOY..dr arah puchong sebelum simpang ke kedai aboy..klau dr serdang selepas simpang kedai aboi..ada 2 kolam satu lg air tawar sebelah bwah..ari biasa sampai kul 3pg..klau nak g mlam better 2/3 org coz tempat sunyi skitt..toke baru katanya.. Cool
Logged
BunCeeD
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 200


Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan


« Reply #12 on: June 14, 2010, 04:36:23 PM »

Salam Bro siakap_78,

saje nak confirmkan, dari serdang kalu lepas traffic light nak masuk ke kedai aboy lorong yang betul2 lepas kite turun bukit tue ker?
Logged

ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL
siakap_78
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 709


Email
« Reply #13 on: June 14, 2010, 04:42:23 PM »

Salam Bro siakap_78,

saje nak confirmkan, dari serdang kalu lepas traffic light nak masuk ke kedai aboy lorong yang betul2 lepas kite turun bukit tue ker?
..sebelum turun bkit traficlight belah kiri sebelim ke kedai aboi..menaik bukit traficlight belah kanan selepas simpang ke kedai aboi Cool
Logged
nazam23
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 916


oooo oooo oooo


Email
« Reply #14 on: June 14, 2010, 04:43:41 PM »

hehehehehe....sy dok tmn u nih....tp xpenah pun g kolam ni, xpenah try mancen kolam air masin...cam nk try jer...
Logged

hehehehehehehehehehehehehehehehehehe
BunCeeD
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 200


Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan


« Reply #15 on: June 14, 2010, 04:46:12 PM »

Salam Bro siakap_78,

saje nak confirmkan, dari serdang kalu lepas traffic light nak masuk ke kedai aboy lorong yang betul2 lepas kite turun bukit tue ker?
..sebelum turun bkit traficlight belah kiri sebelim ke kedai aboi..menaik bukit traficlight belah kanan selepas simpang ke kedai aboi Cool

ok tq Bro Siakap_78, tapi aisehh sampai kul 3 jer ker, biase saye my memang pagi2 buta, lengang sikit orang....  Grin
Logged

ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL
BunCeeD
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 200


Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan


« Reply #16 on: June 14, 2010, 04:47:14 PM »

hehehehehe....sy dok tmn u nih....tp xpenah pun g kolam ni, xpenah try mancen kolam air masin...cam nk try jer...

try la Bro Nazam, sekali cube pasti nak lagi heheh...  Grin
Logged

ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL
siakap_78
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 709


Email
« Reply #17 on: June 14, 2010, 04:48:00 PM »

hehehehehe....sy dok tmn u nih....tp xpenah pun g kolam ni, xpenah try mancen kolam air masin...cam nk try jer...
..haha..better bro tunjukkan jlan yg lurus pada bro BUNCITbunceed
Logged
abdullahh
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 903



Email
« Reply #18 on: June 14, 2010, 04:51:53 PM »

area maner kolam nie...
kalo dari upm
kalo dari Equine park ..dari traffic equine park by past petronas then ada traffic light..lepas tu ada 1 lagi traffic light..masuk kanan..pastu ada simpang sebelah kanan..naik bukit terus jeer sampai turun bukit..lepas tu tengok nampak umah teres..masuk simpang betul2tepi simpang tu..dan terus jeer nanti nampak la kete parking tepi tu..kolam tu kat dlm jeer...
kalo dari serdang senang jeer...kalo dari South City plaza kira anda kena lalu sebanyak 7 traffic light pastu masuk kanan..ikut jalan seperti di atas...
Logged
nazam23
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 916


oooo oooo oooo


Email
« Reply #19 on: June 14, 2010, 04:59:51 PM »

area maner kolam nie...
kalo dari upm
kalo dari Equine park ..dari traffic equine park by past petronas then ada traffic light..lepas tu ada 1 lagi traffic light..masuk kanan..pastu ada simpang sebelah kanan..naik bukit terus jeer sampai turun bukit..lepas tu tengok nampak umah teres..masuk simpang betul2tepi simpang tu..dan terus jeer nanti nampak la kete parking tepi tu..kolam tu kat dlm jeer...
kalo dari serdang senang jeer...kalo dari South City plaza kira anda kena lalu sebanyak 7 traffic light pastu masuk kanan..ikut jalan seperti di atas...

ha, sblm g kolam tuh, naik bukit simpang ke 3 masuk kiri, umah kwn,hehehehe,.....roger2 teman skali Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Logged

hehehehehehehehehehehehehehehehehehe
abdullahh
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 903



Email
« Reply #20 on: June 14, 2010, 05:02:40 PM »

area maner kolam nie...
kalo dari upm
kalo dari Equine park ..dari traffic equine park by past petronas then ada traffic light..lepas tu ada 1 lagi traffic light..masuk kanan..pastu ada simpang sebelah kanan..naik bukit terus jeer sampai turun bukit..lepas tu tengok nampak umah teres..masuk simpang betul2tepi simpang tu..dan terus jeer nanti nampak la kete parking tepi tu..kolam tu kat dlm jeer...
kalo dari serdang senang jeer...kalo dari South City plaza kira anda kena lalu sebanyak 7 traffic light pastu masuk kanan..ikut jalan seperti di atas...

ha, sblm g kolam tuh, naik bukit simpang ke 3 masuk kiri, umah kwn,hehehehe,.....roger2 teman skali Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Ya betul...ni no teman 0129269038..nanti kalo teman g bleh la roger2 kat ang
Logged
abdullahh
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 903



Email
« Reply #21 on: June 14, 2010, 05:04:04 PM »

Ni Den sertakan Map Sekali...Sekarang siakap dlm 2 kilo lebih..semua ikan cantik2 sana...

Logged
abdullahh
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 903



Email
« Reply #22 on: June 14, 2010, 05:06:51 PM »

bro bunceed penah try casting ker kat kolam ni???ader hasil??  Shocked Shocked Shocked
kalo den main pelampung jeer......hehehe
Logged
nazam23
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 916


oooo oooo oooo


Email
« Reply #23 on: June 14, 2010, 05:10:32 PM »

orite bro abdullah (alamak, formal la pulak).....ni no teman....hehehehe...0197838389

boleh la tuan turunkan ilmu pada hamba nnt.. Cheesy Cheesy
Logged

hehehehehehehehehehehehehehehehehehe
BunCeeD
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 200


Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan


« Reply #24 on: June 14, 2010, 05:11:42 PM »

kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  Grin Grin Grin
Logged

ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL
siakap_78
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 709


Email
« Reply #25 on: June 14, 2010, 05:15:09 PM »

kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  Grin Grin Grin
...belasah jer bro..kang casting lama2 xmau mkan.. mau panjang lengan tangan sebelah Grin
Logged
BunCeeD
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 200


Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan


« Reply #26 on: June 14, 2010, 05:21:31 PM »

kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  Grin Grin Grin
...belasah jer bro..kang casting lama2 xmau mkan.. mau panjang lengan tangan sebelah Grin

tue yang tangan sebelah kanan nie dah keras sikit, heheh, saye bukanye ape Bro Siakap_78, sekarang tengah menjadik main casting nie, takdela pulak saye kate pelampung tue kurang nikmatnye, Smiley kalu saye cast pun bersesuaian la jugak dengan memakai rod n reel yang sesuai, heheh takdela panjang sangat lengan tangan nanti, kalu pakai reel 4000 rod 30lb memang kebas gak ler lengan kalu dah berjam (atas dasar pengalaman sebelum beli reel 1000 heheh)  Wink
Logged

ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL
siakap_78
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 709


Email
« Reply #27 on: June 14, 2010, 05:23:34 PM »

kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  Grin Grin Grin
...belasah jer bro..kang casting lama2 xmau mkan.. mau panjang lengan tangan sebelah Grin

tue yang tangan sebelah kanan nie dah keras sikit, heheh, saye bukanye ape Bro Siakap_78, sekarang tengah menjadik main casting nie, takdela pulak saye kate pelampung tue kurang nikmatnye, Smiley kalu saye cast pun bersesuaian laj ugak dengan memakai rod n reel yang sesuai, heheh takdela panjang sangat lengan tangan nanti, kalu pakai reel 4000 rod 30lb memang kebas gak ler lengan kalu dah berjam (atas dasar pengalaman sebelum beli reel 1000 rod heheh)  Wink
haha tau pon..nak rasa 'DUPP" jer time casting ni kan Grin
Logged
BunCeeD
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 200


Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan


« Reply #28 on: June 14, 2010, 05:30:26 PM »

kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  Grin Grin Grin
...belasah jer bro..kang casting lama2 xmau mkan.. mau panjang lengan tangan sebelah Grin

tue yang tangan sebelah kanan nie dah keras sikit, heheh, saye bukanye ape Bro Siakap_78, sekarang tengah menjadik main casting nie, takdela pulak saye kate pelampung tue kurang nikmatnye, Smiley kalu saye cast pun bersesuaian laj ugak dengan memakai rod n reel yang sesuai, heheh takdela panjang sangat lengan tangan nanti, kalu pakai reel 4000 rod 30lb memang kebas gak ler lengan kalu dah berjam (atas dasar pengalaman sebelum beli reel 1000 rod heheh)  Wink
haha tau pon..nak rasa 'DUPP" jer time casting ni kan Grin

Kalau dah Otai tue mesti taunyelah sebab ape, heheh, Bile die "DUPP" jantung kite pun "dap dup dap dup" ler jawabnye, tue yang sekarang dah ade reel khas untuk casting siakap nie... heheh
Logged

ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL
nazam23
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 916


oooo oooo oooo


Email
« Reply #29 on: June 14, 2010, 05:33:02 PM »

haaaa....otai ker tak otai, ilmu tu pasing2 la kat org2 baru cam sy ni.... Grin Grin
Logged

hehehehehehehehehehehehehehehehehehe
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal