Author Topic: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...  (Read 462054 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abdullahh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 903
    • Email
Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« on: June 10, 2010, 01:22:44 PM »
Salam...

Minggu lepas Den berkesempatan melawat Kolam Siakap kat Tmn U.....Sri Kembangan..ada rakan2 yg pernah mancing kat sana? sebelom nie?

Offline doe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 864
  • Gender: Male
  • seremban-kajang
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #1 on: June 10, 2010, 01:38:30 PM »
brape hantaran dio...ade hasil x...???
klau ado sapo2 nk bwat komplot area2 kajang n somban...drop me a msg...klau den free...den smpai..017-2799974

Offline abdullahh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 903
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #2 on: June 10, 2010, 11:42:38 PM »
brape hantaran dio...ade hasil x...???
Hantaran 3 jam rm36 kot..hari tu tak mancing g jenjalan tengok lokasi dulu...tapi jiran Den g try 3 jam dpt 7 ekor siakap...

Offline namia_05

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1393
  • Gender: Male
  • bangun mancing,tido mancing.013-6677199
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #3 on: June 10, 2010, 11:45:26 PM »
area maner kolam nie...
kalo dari upm

Offline doe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 864
  • Gender: Male
  • seremban-kajang
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #4 on: June 10, 2010, 11:45:43 PM »
wow...menarik gak 2...hehehe...xpo2...tggu den cuti bru bley try..huhu
klau ado sapo2 nk bwat komplot area2 kajang n somban...drop me a msg...klau den free...den smpai..017-2799974

Offline mergasa

  • Bilis
  • *
  • Posts: 39
  • Gender: Male
  • ni kecik je
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #5 on: June 14, 2010, 03:28:33 PM »
kalo dari kl ikut mana ye?

Offline BunCeeD

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #6 on: June 14, 2010, 03:31:59 PM »
Kolam nie biase otai2 main casting ker pelampung, nak gak try kalu main casting (tengah giler casting siakap)  ;D ;D ;D
ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL

Offline nazam23

  • Marlin
  • *
  • Posts: 916
  • Gender: Male
  • oooo oooo oooo
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #7 on: June 14, 2010, 03:51:48 PM »
bro bunceed penah try casting ker kat kolam ni???ader hasil??  :o :o :o
hehehehehehehehehehehehehehehehehehe

Offline BunCeeD

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #8 on: June 14, 2010, 03:57:08 PM »
kat kolam nie tak pernah try lagik, tu yg tanye tue nak survey dulu...  ;)
ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL

Offline nazam23

  • Marlin
  • *
  • Posts: 916
  • Gender: Male
  • oooo oooo oooo
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #9 on: June 14, 2010, 03:58:36 PM »
owh.... ok2, svy dulu.... sy xpenah try kolam air masin nih, tp mcm ada terasa panggilan,hahahahaha ;) ;) ;)
hehehehehehehehehehehehehehehehehehe

Offline BunCeeD

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #10 on: June 14, 2010, 04:07:36 PM »
owh.... ok2, svy dulu.... sy xpenah try kolam air masin nih, tp mcm ada terasa panggilan,hahahahaha ;) ;) ;)

Terase panggilan? dah kono la tue.... heheh  ;D

ada sape2 tau kolam nie 24 jam ke atau tak?
ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL

Offline siakap_78

  • Marlin
  • *
  • Posts: 710
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #11 on: June 14, 2010, 04:29:14 PM »
kolam siakap ni area taman Universiti sri kembangan..jalan nak ke kedai pancing ABOY..dr arah puchong sebelum simpang ke kedai aboy..klau dr serdang selepas simpang kedai aboi..ada 2 kolam satu lg air tawar sebelah bwah..ari biasa sampai kul 3pg..klau nak g mlam better 2/3 org coz tempat sunyi skitt..toke baru katanya.. 8)

Offline BunCeeD

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #12 on: June 14, 2010, 04:36:23 PM »
Salam Bro siakap_78,

saje nak confirmkan, dari serdang kalu lepas traffic light nak masuk ke kedai aboy lorong yang betul2 lepas kite turun bukit tue ker?
ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL

Offline siakap_78

  • Marlin
  • *
  • Posts: 710
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #13 on: June 14, 2010, 04:42:23 PM »
Salam Bro siakap_78,

saje nak confirmkan, dari serdang kalu lepas traffic light nak masuk ke kedai aboy lorong yang betul2 lepas kite turun bukit tue ker?
..sebelum turun bkit traficlight belah kiri sebelim ke kedai aboi..menaik bukit traficlight belah kanan selepas simpang ke kedai aboi 8)

Offline nazam23

  • Marlin
  • *
  • Posts: 916
  • Gender: Male
  • oooo oooo oooo
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #14 on: June 14, 2010, 04:43:41 PM »
hehehehehe....sy dok tmn u nih....tp xpenah pun g kolam ni, xpenah try mancen kolam air masin...cam nk try jer...
hehehehehehehehehehehehehehehehehehe

Offline BunCeeD

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #15 on: June 14, 2010, 04:46:12 PM »
Salam Bro siakap_78,

saje nak confirmkan, dari serdang kalu lepas traffic light nak masuk ke kedai aboy lorong yang betul2 lepas kite turun bukit tue ker?
..sebelum turun bkit traficlight belah kiri sebelim ke kedai aboi..menaik bukit traficlight belah kanan selepas simpang ke kedai aboi 8)

ok tq Bro Siakap_78, tapi aisehh sampai kul 3 jer ker, biase saye my memang pagi2 buta, lengang sikit orang....  ;D
ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL

Offline BunCeeD

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #16 on: June 14, 2010, 04:47:14 PM »
hehehehehe....sy dok tmn u nih....tp xpenah pun g kolam ni, xpenah try mancen kolam air masin...cam nk try jer...

try la Bro Nazam, sekali cube pasti nak lagi heheh...  ;D
ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL

Offline siakap_78

  • Marlin
  • *
  • Posts: 710
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #17 on: June 14, 2010, 04:48:00 PM »
hehehehehe....sy dok tmn u nih....tp xpenah pun g kolam ni, xpenah try mancen kolam air masin...cam nk try jer...
..haha..better bro tunjukkan jlan yg lurus pada bro BUNCITbunceed

Offline abdullahh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 903
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #18 on: June 14, 2010, 04:51:53 PM »
area maner kolam nie...
kalo dari upm
kalo dari Equine park ..dari traffic equine park by past petronas then ada traffic light..lepas tu ada 1 lagi traffic light..masuk kanan..pastu ada simpang sebelah kanan..naik bukit terus jeer sampai turun bukit..lepas tu tengok nampak umah teres..masuk simpang betul2tepi simpang tu..dan terus jeer nanti nampak la kete parking tepi tu..kolam tu kat dlm jeer...
kalo dari serdang senang jeer...kalo dari South City plaza kira anda kena lalu sebanyak 7 traffic light pastu masuk kanan..ikut jalan seperti di atas...

Offline nazam23

  • Marlin
  • *
  • Posts: 916
  • Gender: Male
  • oooo oooo oooo
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #19 on: June 14, 2010, 04:59:51 PM »
area maner kolam nie...
kalo dari upm
kalo dari Equine park ..dari traffic equine park by past petronas then ada traffic light..lepas tu ada 1 lagi traffic light..masuk kanan..pastu ada simpang sebelah kanan..naik bukit terus jeer sampai turun bukit..lepas tu tengok nampak umah teres..masuk simpang betul2tepi simpang tu..dan terus jeer nanti nampak la kete parking tepi tu..kolam tu kat dlm jeer...
kalo dari serdang senang jeer...kalo dari South City plaza kira anda kena lalu sebanyak 7 traffic light pastu masuk kanan..ikut jalan seperti di atas...

ha, sblm g kolam tuh, naik bukit simpang ke 3 masuk kiri, umah kwn,hehehehe,.....roger2 teman skali ::) ::) ::)
hehehehehehehehehehehehehehehehehehe

Offline abdullahh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 903
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #20 on: June 14, 2010, 05:02:40 PM »
area maner kolam nie...
kalo dari upm
kalo dari Equine park ..dari traffic equine park by past petronas then ada traffic light..lepas tu ada 1 lagi traffic light..masuk kanan..pastu ada simpang sebelah kanan..naik bukit terus jeer sampai turun bukit..lepas tu tengok nampak umah teres..masuk simpang betul2tepi simpang tu..dan terus jeer nanti nampak la kete parking tepi tu..kolam tu kat dlm jeer...
kalo dari serdang senang jeer...kalo dari South City plaza kira anda kena lalu sebanyak 7 traffic light pastu masuk kanan..ikut jalan seperti di atas...

ha, sblm g kolam tuh, naik bukit simpang ke 3 masuk kiri, umah kwn,hehehehe,.....roger2 teman skali ::) ::) ::)
Ya betul...ni no teman 0129269038..nanti kalo teman g bleh la roger2 kat ang

Offline abdullahh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 903
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #21 on: June 14, 2010, 05:04:04 PM »
Ni Den sertakan Map Sekali...Sekarang siakap dlm 2 kilo lebih..semua ikan cantik2 sana...


Offline abdullahh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 903
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #22 on: June 14, 2010, 05:06:51 PM »
bro bunceed penah try casting ker kat kolam ni???ader hasil??  :o :o :o
kalo den main pelampung jeer......hehehe

Offline nazam23

  • Marlin
  • *
  • Posts: 916
  • Gender: Male
  • oooo oooo oooo
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #23 on: June 14, 2010, 05:10:32 PM »
orite bro abdullah (alamak, formal la pulak).....ni no teman....hehehehe...0197838389

boleh la tuan turunkan ilmu pada hamba nnt.. :D :D
hehehehehehehehehehehehehehehehehehe

Offline BunCeeD

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #24 on: June 14, 2010, 05:11:42 PM »
kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  ;D ;D ;D
ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL

Offline siakap_78

  • Marlin
  • *
  • Posts: 710
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #25 on: June 14, 2010, 05:15:09 PM »
kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  ;D ;D ;D
...belasah jer bro..kang casting lama2 xmau mkan.. mau panjang lengan tangan sebelah ;D

Offline BunCeeD

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #26 on: June 14, 2010, 05:21:31 PM »
kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  ;D ;D ;D
...belasah jer bro..kang casting lama2 xmau mkan.. mau panjang lengan tangan sebelah ;D

tue yang tangan sebelah kanan nie dah keras sikit, heheh, saye bukanye ape Bro Siakap_78, sekarang tengah menjadik main casting nie, takdela pulak saye kate pelampung tue kurang nikmatnye, :) kalu saye cast pun bersesuaian la jugak dengan memakai rod n reel yang sesuai, heheh takdela panjang sangat lengan tangan nanti, kalu pakai reel 4000 rod 30lb memang kebas gak ler lengan kalu dah berjam (atas dasar pengalaman sebelum beli reel 1000 heheh)  ;)
ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL

Offline siakap_78

  • Marlin
  • *
  • Posts: 710
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #27 on: June 14, 2010, 05:23:34 PM »
kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  ;D ;D ;D
...belasah jer bro..kang casting lama2 xmau mkan.. mau panjang lengan tangan sebelah ;D

tue yang tangan sebelah kanan nie dah keras sikit, heheh, saye bukanye ape Bro Siakap_78, sekarang tengah menjadik main casting nie, takdela pulak saye kate pelampung tue kurang nikmatnye, :) kalu saye cast pun bersesuaian laj ugak dengan memakai rod n reel yang sesuai, heheh takdela panjang sangat lengan tangan nanti, kalu pakai reel 4000 rod 30lb memang kebas gak ler lengan kalu dah berjam (atas dasar pengalaman sebelum beli reel 1000 rod heheh)  ;)
haha tau pon..nak rasa 'DUPP" jer time casting ni kan ;D

Offline BunCeeD

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 200
  • Gender: Male
  • Just an Angler and Simple 'The Blues' Fan
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #28 on: June 14, 2010, 05:30:26 PM »
kalu saye lak prefer casting, (dulu main pelampung tapi sekarang kadang2, tengok kesesuaian) walau apaepun kaedahnye tujuannye hanya satu jugak, mancen heheh  ;D ;D ;D
...belasah jer bro..kang casting lama2 xmau mkan.. mau panjang lengan tangan sebelah ;D

tue yang tangan sebelah kanan nie dah keras sikit, heheh, saye bukanye ape Bro Siakap_78, sekarang tengah menjadik main casting nie, takdela pulak saye kate pelampung tue kurang nikmatnye, :) kalu saye cast pun bersesuaian laj ugak dengan memakai rod n reel yang sesuai, heheh takdela panjang sangat lengan tangan nanti, kalu pakai reel 4000 rod 30lb memang kebas gak ler lengan kalu dah berjam (atas dasar pengalaman sebelum beli reel 1000 rod heheh)  ;)
haha tau pon..nak rasa 'DUPP" jer time casting ni kan ;D

Kalau dah Otai tue mesti taunyelah sebab ape, heheh, Bile die "DUPP" jantung kite pun "dap dup dap dup" ler jawabnye, tue yang sekarang dah ade reel khas untuk casting siakap nie... heheh
ABU GARCIA ULTRACAST OZ 6'6" UNTUK DIJUAL

Offline nazam23

  • Marlin
  • *
  • Posts: 916
  • Gender: Male
  • oooo oooo oooo
    • Email
Re: Kolam siakap Taman U Sri kembangan...
« Reply #29 on: June 14, 2010, 05:33:02 PM »
haaaa....otai ker tak otai, ilmu tu pasing2 la kat org2 baru cam sy ni.... ;D ;D
hehehehehehehehehehehehehehehehehehe