Pancing.Net
April 23, 2014, 02:56:24 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 »   Go Down
  Print  
Author Topic: KOLAM MEMANCING BARU DI KG.BANDAR,JUGRA BANTING  (Read 23378 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
gunnery
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 14


Email
« on: July 29, 2010, 09:41:41 AM »

Ada sesiapa pernah mancing kat kolam baru kat kg,bandar kat jugra tu...depan masjid lama...
Logged
Pancing.Net
« on: July 29, 2010, 09:41:41 AM »

 Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #1 on: July 29, 2010, 10:43:18 AM »

pernah sekali turun bulan lepas degn abg mat unta..
rabut siakap sekor..ngeh ngeh ngeh...nak repeat sampai skarang tak jadi2.
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
gunnery
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 14


Email
« Reply #2 on: July 29, 2010, 11:27:41 AM »

berapa dia cas..senang ke bleh dapat..time bukak bile yer
Logged
jerung bin hitam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3965


update terbaru aktiviti BongkarLubok di facebook


Email
« Reply #3 on: July 29, 2010, 11:30:09 AM »

Ada sesiapa pernah mancing kat kolam baru kat kg,bandar kat jugra tu...depan masjid lama...

alang alang sampai sana ...depan sikit gi la batu hampar...
kurauuuuuuu.....beb....tak pun tirusan
Logged

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
artsiam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 934



« Reply #4 on: July 29, 2010, 11:36:08 AM »

berapa dia cas..senang ke bleh dapat..time bukak bile yer

isnin tutop... sabtu ahad 24 jam.. ari biasa bukak koi 7-8pg sampai 12 mlm.. rasa deposit rm60.00.. 3 jam paling cun time pagi casting udang kopek..... kat seberang kaunter.. ramai kaki casting, situ la port
ikan merah ada port kat sebelah btg paip yg tinggi tu, tgk bila time pagi ramai org kat situ..

ptg lam koi 3 ke atas, kena casting udang idop pakai pelampung, tarik pelan2 kat area sangkar...  jenahak

mlm, ikan merah main kat semua kolong btg paip yg ada tu...

kerapu harap rezeki jer la, pernah dpt time casting udang kopek...

apa2 pun nie semua bergantung kepda rezeki... selamat mencuba... Grin
Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #5 on: July 29, 2010, 12:01:48 PM »

sejam rm12...udang hidup pun ada jual..sekor 50 sen. Wink
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
gunnery
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 14


Email
« Reply #6 on: July 29, 2010, 07:24:15 PM »

sudah test la petang tadi dari kol 1 sampai 6,....ok gak saiz besar besar gak la...tapi putus la..siakap tu ganas sangat..ingat nak repeat ari minggu..sapa tinggal area banting ok la...kalu tak pegi sealion aja...
Logged
PAAN
Guest
« Reply #7 on: July 29, 2010, 08:23:49 PM »

kolam tu beso ke,, agk2 bpe kaki..... ad bpe kolam
Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #8 on: July 30, 2010, 10:08:17 AM »

sudah test la petang tadi dari kol 1 sampai 6,....ok gak saiz besar besar gak la...tapi putus la..siakap tu ganas sangat..ingat nak repeat ari minggu..sapa tinggal area banting ok la...kalu tak pegi sealion aja...

sea lion ni ok juga tapi maslahnya kalau hari minggu terlalu padat laa..tapi sjak buka kolam perdana tu org dah terbahagi bahagi..dah ada kureng sikit orgnya kat kolam 1 atau kolam 2.
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
gunnery
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 14


Email
« Reply #9 on: July 30, 2010, 11:33:22 AM »

yang slalu orang mancing ada 1 la..kira besaor gak nanti saya kasi masuk gambar skali la..sebab taktau nak ukur kan...yang lelain tu kolam spare la..tempat letak anak ikan ker...
Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #10 on: July 30, 2010, 12:39:48 PM »

yang slalu orang mancing ada 1 la..kira besaor gak nanti saya kasi masuk gambar skali la..sebab taktau nak ukur kan...yang lelain tu kolam spare la..tempat letak anak ikan ker...

tu yg pening tu..saya pun rasa ada 1 kolam je..besar kolam nya..kolam sebelkah tu bukan utk mancen tapi kolam tmpat dia bela udang umpan yg dia jual kat pemancing tu Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
gunnery
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 14


Email
« Reply #11 on: August 03, 2010, 03:20:13 PM »

tapi banyak org komplen kolam ni slalu "kumpau" la,tak dapat ikan last time pegi 3 ari berturut turut pon tak dapat, hari pertama dapat tapi putus plak....tada rezeki kot..dan tengok org lain pon tak dapat gak...padahal tokey dia 1 ari 2 x  masukkan ikan....tapi dia cas kalu orng mancing lebih 3 jam keatas tada diskaun la...kalau ada diskaun untuk mancing lebih dari 3 jam gerenti..banyak orang dapat...kalau"kumpau" pun bleh cover skit
Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #12 on: August 03, 2010, 03:22:56 PM »

tapi banyak org komplen kolam ni slalu "kumpau" la,tak dapat ikan last time pegi 3 ari berturut turut pon tak dapat, hari pertama dapat tapi putus plak....tada rezeki kot..dan tengok org lain pon tak dapat gak...padahal tokey dia 1 ari 2 x  masukkan ikan....tapi dia cas kalu orng mancing lebih 3 jam keatas tada diskaun la...kalau ada diskaun untuk mancing lebih dari 3 jam gerenti..banyak orang dapat...kalau"kumpau" pun bleh cover skit

karenah kat kolam luas bro..kebanyakan memang mcm ni..skarg ni isu kolam kat kg delek pulak..memang susah nak dapat ikan..kolam nya memang luas..tapi kalau teror cari lubok memang menggasak. satu lagi kelebihan kolam luas2 ni adalah ikan nya cantik molek.. Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Ryzal Bawal hunter
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4910


ermmm.......waktu rehat telah berakhir....hehehheh


Email
« Reply #13 on: August 03, 2010, 03:46:54 PM »

betul2...hhehehe
Logged

skrg sudah tiba masa nya nak bawa tangga ke kemaman.....hahaha....012-6723549
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #14 on: August 03, 2010, 03:49:40 PM »

Ada satu lagi bro..kolam air masin pulau indah..gedabak besarnya..tu pun liat nak naikkan ikan..tapi ada kwn yg kna main kat ikan sampai habis tali..tak mau langsung dia rapat ke tebing...last skali putus dgn tali2 nya habis segulong.. Grin :'(kolam ni kalau layan kat pintu air yg kuar masuk tu mewah gak dgn kaci dan jnahak.. Grin

mcm ni laa jadi nya kalau kolam besar2
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
LANE
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2920


Pendek Kate Sebelum Tutup Mate Mancen Mancen


Email
« Reply #15 on: August 03, 2010, 03:51:17 PM »

Ada satu lagi bro..kolam air masin pulau indah..gedabak besarnya..tu pun liat nak naikkan ikan..tapi ada kwn yg kna main kat ikan sampai habis tali..tak mau langsung dia rapat ke tebing...last skali putus dgn tali2 nya habis segulong.. Grin :'(kolam ni kalau layan kat pintu air yg kuar masuk tu mewah gak dgn kaci dan jnahak.. Grin

mcm ni laa jadi nya kalau kolam besar2
hihihi takpe kalu kecik dan selesa
ni kalu nak baling pun tak bleh .. asyik sailang ajesss ..
letih gak tu
Logged

jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #16 on: August 03, 2010, 03:52:58 PM »

Ada satu lagi bro..kolam air masin pulau indah..gedabak besarnya..tu pun liat nak naikkan ikan..tapi ada kwn yg kna main kat ikan sampai habis tali..tak mau langsung dia rapat ke tebing...last skali putus dgn tali2 nya habis segulong.. Grin :'(kolam ni kalau layan kat pintu air yg kuar masuk tu mewah gak dgn kaci dan jnahak.. Grin

mcm ni laa jadi nya kalau kolam besar2
hihihi takpe kalu kecik dan selesa
ni kalu nak baling pun tak bleh .. asyik sailang ajesss ..
letih gak tu

he hehe..mcm kolam udg pandamaran..time dia masukkan siakap ngan kaci..masing2 campak umpan..bersilang simpang jadinya..keh keh keh..dah laa kolam nya sekangkang kera.
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
LANE
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2920


Pendek Kate Sebelum Tutup Mate Mancen Mancen


Email
« Reply #17 on: August 03, 2010, 03:54:44 PM »

hik hikk hik
teringat plak kolam budak kecik main cangkuk ikan
tu plak
 Grin Grin Grin Grin
Logged

mat unta
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 298



« Reply #18 on: August 03, 2010, 05:28:03 PM »

Ada satu lagi bro..kolam air masin pulau indah..gedabak besarnya..tu pun liat nak naikkan ikan..tapi ada kwn yg kna main kat ikan sampai habis tali..tak mau langsung dia rapat ke tebing...last skali putus dgn tali2 nya habis segulong.. Grin :'(kolam ni kalau layan kat pintu air yg kuar masuk tu mewah gak dgn kaci dan jnahak.. Grin

mcm ni laa jadi nya kalau kolam besar2
hihihi takpe kalu kecik dan selesa
ni kalu nak baling pun tak bleh .. asyik sailang ajesss ..
letih gak tu


Waaaahh jat...expert kolam Grin Grin bila nak repeat jugra atau tempat yng best gila..

he hehe..mcm kolam udg pandamaran..time dia masukkan siakap ngan kaci..masing2 campak umpan..bersilang simpang jadinya..keh keh keh..dah laa kolam nya sekangkang kera.
Logged
gunnery
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 14


Email
« Reply #19 on: August 06, 2010, 03:49:05 PM »

ooo itu macam ka...mungkin gak sebab kolam besar..banyak port dia menyorok....
Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #20 on: August 06, 2010, 06:10:40 PM »

ooo itu macam ka...mungkin gak sebab kolam besar..banyak port dia menyorok....

boleh jadi gak tu.. Grin
Tapi kolam besar2 ni ikan dia cun melecun..bersih je kulit Cheesy
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Special Towel
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1634


SAYA MEMBELI BARANG SECARA BORONG


WWW Email
« Reply #21 on: August 12, 2010, 10:19:16 AM »

tk perasan ada kolam pulak kt jugra...
bleh bg geat sikit tk..
kalau dr kl jumpa tentera punya kem kt sebelah kanan
pas 222
Logged

0192692396
topi pancing, kerusi lipat, lampu camping, kain tuala, sauk, pancang, umpan tapa, hemmock, tali pancing, payung bugger (utk mancing) dedak power (ichiban)

fb baru samatbakar@ymail.com
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #22 on: August 12, 2010, 10:23:44 AM »

Kna tanya abg mat unta..itu hari pun saya g dgn dia. dia yg drive..saya asyik layan sembang sampai lupa nak camkan jalan..ha ha ha.
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Special Towel
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1634


SAYA MEMBELI BARANG SECARA BORONG


WWW Email
« Reply #23 on: August 12, 2010, 11:49:05 AM »

mana tuan unta...
bleh gak nk minggu depan kalau tk ada apa..
mancing udang pn bleh kt sungai banting
Logged

0192692396
topi pancing, kerusi lipat, lampu camping, kain tuala, sauk, pancang, umpan tapa, hemmock, tali pancing, payung bugger (utk mancing) dedak power (ichiban)

fb baru samatbakar@ymail.com
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #24 on: August 12, 2010, 12:32:48 PM »

banyak ke udang situ bro..?saya minat gak mengudang Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Special Towel
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1634


SAYA MEMBELI BARANG SECARA BORONG


WWW Email
« Reply #25 on: August 12, 2010, 12:52:53 PM »

saya selalu singgah tengok depa mancing.. depa mancing malam e sampai ke siang.
tengok ada dalam 10 ekor...
saya selalu pi kt kundang.. lalu la jambatan tu
Logged

0192692396
topi pancing, kerusi lipat, lampu camping, kain tuala, sauk, pancang, umpan tapa, hemmock, tali pancing, payung bugger (utk mancing) dedak power (ichiban)

fb baru samatbakar@ymail.com
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #26 on: August 12, 2010, 12:58:22 PM »

Saya ada gak turun sg batang berjuntai kalau nak mengudang tapi udang sini bermusim gak. skarang ni kaki patin dengan kaki lampam yg banyak turun. lampamnya setiap ekor 1- 1.2kg berat. minggu lpas ada kawan yg g dapat 7 ekor. ada yg layan patin naik sampai 10kg sekor.. Huh..guna umpan sawit je.
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Special Towel
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1634


SAYA MEMBELI BARANG SECARA BORONG


WWW Email
« Reply #27 on: August 12, 2010, 01:03:01 PM »

menarik gak ni... pati sg fresss ooo
Logged

0192692396
topi pancing, kerusi lipat, lampu camping, kain tuala, sauk, pancang, umpan tapa, hemmock, tali pancing, payung bugger (utk mancing) dedak power (ichiban)

fb baru samatbakar@ymail.com
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10138


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #28 on: August 12, 2010, 01:05:26 PM »

jangan patin sg klang dah laa..bau minyak gas.. Cry

kalau kat sg batang berjuntai ok..sedap isinya Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Special Towel
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1634


SAYA MEMBELI BARANG SECARA BORONG


WWW Email
« Reply #29 on: August 12, 2010, 08:24:38 PM »

btg berjuntai... bleh jugak2...
bila mau kesana.
tuan jat dok mana
Logged

0192692396
topi pancing, kerusi lipat, lampu camping, kain tuala, sauk, pancang, umpan tapa, hemmock, tali pancing, payung bugger (utk mancing) dedak power (ichiban)

fb baru samatbakar@ymail.com
Pages: 1 2 3 4 5 6 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal