Pancing.Net
September 16, 2014, 05:24:30 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Memancing di Kelong Batu Undan Lumut Perak  (Read 7948 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kadmatrik
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 367


slim river


Email
« on: August 17, 2010, 12:22:14 PM »

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

kami bercadang untuk ke Kelong Batu Undan Lumut Perak. Mohon jasa baik kawan-kawan yang pernah kesana ...
Berikan sedikit panduan / komen ...

         1. Apakah umpan yang baik dibawa?
         2. Dimana bolih dibeli?
         3. Apakah persiapan yang perlu dibawa?
         4. Apa spissis yang pernah dinaikkan disana?
         5. Lain lain komen /nasihat.

  Diatas nasihat dan tunjuk ajar yang akan diberikan kawan ucapkan ribuan terima kaseh... 

saya dapat info dari mudah.my

http://www.mudah.my/Memancing+di+Kelong+Batu+Undan+Lumut+Perak-6657078.htm?last=1

info orang yang dah pergi di sini:

http://ngailsamudra.blogspot.com/2010/05/trip-kelong-batu-undan-lumut-perak-15_6251.html






Logged
Pancing.Net
« on: August 17, 2010, 12:22:14 PM »

 Logged
buntal bujur
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5170


Mengey...mengey...mengey...!!!


Email
« Reply #1 on: August 17, 2010, 12:24:33 PM »

apa ikan ada dlm?
Logged

Nk g mancen tue ajak le BB nie...012-5612469
cekenik
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5


Email
« Reply #2 on: November 11, 2011, 05:00:07 PM »

best x ./
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34748



Email
« Reply #3 on: November 11, 2011, 05:45:00 PM »

saya pernah ke kelong tersebut, tp hasil terus terang katakan memang kurengggg Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Grin Grin Grin
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34748



Email
« Reply #4 on: November 11, 2011, 06:38:25 PM »

kat sini pun tuan boleh dapatkan sedikit maklumat tentang kelong tersebut Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes..

http://www.pancing.net/index.php?topic=21788.0
Logged
ombak_jeram
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 718


sebatang joran, sebentuk matakail, sebuah keringat


Email
« Reply #5 on: December 28, 2011, 03:38:26 PM »

tumpang tanya, kelong batu undan ni ngn kelong ah heng, kelong ustaz tu lain2 ka sama...konpius Huh Huh Huh
Logged

taip ON MANCING dan hantarkan ke 0125338930
ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12136


Email
« Reply #6 on: December 28, 2011, 04:14:52 PM »

oo ni padang permainan tuan wingerider..kita tggu apa komen dia..
Logged
wingerider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2513


0125525646


« Reply #7 on: December 28, 2011, 05:48:45 PM »

oo ni padang permainan tuan wingerider..kita tggu apa komen dia..



Teman tak begitu arif tentang kelong2 ni,tapi ada dengar cerita dpd rakan setempat pernah bermalam di salah satu kelong tersebut dan mendapat hasil yg lumayan kategori size A jenehak ,kerapu ,siakap dan sebagainya pd waktu malam.Tapi paling banyak yg teman dengar paling kerap adalah di tiang no 6 dan no 8 bawah tapak tiang jambatan bainun,di samping udang hidup, tamban dan selangat memang timbul bermain cahaya lampu di tepi tiang dan jenis umpan ikan2 ini lah yg akan membawa hasil terbaik pd waktu malam.
Logged
kadmatrik
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 367


slim river


Email
« Reply #8 on: December 28, 2011, 07:36:16 PM »

tq atas maklumat yg diberikan... best tu, tp belum sempat sampai lg... Grin
Logged
wingerider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2513


0125525646


« Reply #9 on: December 28, 2011, 08:27:15 PM »

Kalau tuan memilih kelong ini (jika kelong ini masih di tempatkan di situ) rasanya baik juga sebab lokasi nya sebaris dgn tiang jambatan bainun no 8 dan dasar nya kurang berselut jika di bandingkan dgn kelong2 yg lain,atau pun buat sebagai penginapan tetapi memancing di atas tapak tiang atau pun utk mendapatkan bekalan upan tamban hidup dan balik semula ke kelong,kena lah ada transport







[/quote]
Logged
ombak_jeram
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 718


sebatang joran, sebentuk matakail, sebuah keringat


Email
« Reply #10 on: December 29, 2011, 10:03:53 AM »

teman nak g kelong ni bulan 2 nanti, nak tny jugak ler barang2 dan setting yang sesuai...maksud tuan wingerider baling umpan ke arah tiang no 8 tu la eh...
Logged

taip ON MANCING dan hantarkan ke 0125338930
wingerider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2513


0125525646


« Reply #11 on: December 29, 2011, 10:12:58 AM »

teman nak g kelong ni bulan 2 nanti, nak tny jugak ler barang2 dan setting yang sesuai...maksud tuan wingerider baling umpan ke arah tiang no 8 tu la eh...



Baling tak sampai,jauh tiang tu dgn kelong,tapi sekitar kelong tu pun ok juga kalu ada ikan,pegerakan arus bila surut menghala ke jambatan Smiley Smiley Smiley Smiley
Logged
ombak_jeram
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 718


sebatang joran, sebentuk matakail, sebuah keringat


Email
« Reply #12 on: December 29, 2011, 12:48:22 PM »

teman nak g kelong ni bulan 2 nanti, nak tny jugak ler barang2 dan setting yang sesuai...maksud tuan wingerider baling umpan ke arah tiang no 8 tu la eh...



Baling tak sampai,jauh tiang tu dgn kelong,tapi sekitar kelong tu pun ok juga kalu ada ikan,pegerakan arus bila surut menghala ke jambatan Smiley Smiley Smiley Smiley

terima kasih atas info yang diberikan...nak perasap kemian jap pancing ni Grin Grin Grin
Logged

taip ON MANCING dan hantarkan ke 0125338930
BoY_Genji
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5


''RoCk_StEdY''


Email
« Reply #13 on: February 12, 2012, 03:06:46 PM »

nie kelong cikgu kamarul ke?Huh mcm pena pergi hehehe..... Grin
Logged

GENJI
uTp_angler
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 100


pb


Email
« Reply #14 on: December 25, 2012, 11:41:53 AM »

saya pernah pegi kelong ni dalam 3 kali rasanya, kalau bwk budak2, nk mancing gelama sampai bosan lah, byk gelama nya, ad kerapu,tanda, jenahak, kurau, bulan, sembilang,duri, ketuka, paling besar saya dapat kurau 2.5kg  Smiley ada ikan besar2 kot, tp x de rezeki lagi  Grin
Logged
kadmatrik
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 367


slim river


Email
« Reply #15 on: December 28, 2012, 09:02:50 AM »

saya pernah pegi kelong ni dalam 3 kali rasanya, kalau bwk budak2, nk mancing gelama sampai bosan lah, byk gelama nya, ad kerapu,tanda, jenahak, kurau, bulan, sembilang,duri, ketuka, paling besar saya dapat kurau 2.5kg  Smiley ada ikan besar2 kot, tp x de rezeki lagi  Grin

cantik...info yg bagus
Logged
DagangSetia
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 46



« Reply #16 on: February 20, 2013, 09:58:54 PM »

salam..ada report terbaru tak? berhajat utk turun 2 minggu lagi, ada tips nak pilih kelong yang mana?
Logged
t4lang
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 832


« Reply #17 on: February 20, 2013, 10:09:45 PM »

ni kt kg aku ni (kg baru)
bile nk pg??
xpyh la bwk big  game ko tu kalo mncing sini
aku pon xpnh naik kelong ni  Tongue
Logged
DagangSetia
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 46



« Reply #18 on: February 20, 2013, 10:25:23 PM »

ha ha..santai saja.. bwk set ringan saja
Logged
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal