Pancing.Net
September 02, 2014, 09:55:49 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Reel Shimano Aernos XT  (Read 6156 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
lovy85
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 23


Email
« on: August 25, 2010, 07:58:17 PM »

salam pd smua otai2 P.Net........

sy bcadang nak beli reel shimano ni.........

ader x yg berpengalaman tntang reel ni..........bgus x reel ni
Logged
Pancing.Net
« on: August 25, 2010, 07:58:17 PM »

 Logged
s-a-p-i-t
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2402


"Pergi berderap...balik berderap..."


Email
« Reply #1 on: August 27, 2010, 05:48:38 PM »

OK...buat layan ikan setakat 5kg takde masalah...
Saya pernah pakai Aernos XT Oceania 4000 (dah jual pun)
Pakai dah dkt 12 tahun...masih best lagi kudrat dia...
Skarang lagi la...dah upgrade..kaler2 emas gitu....
Beli je bro....takkan nyesal...
 Grin Grin
Logged

lovy85
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 23


Email
« Reply #2 on: August 29, 2010, 10:58:44 PM »

OK...buat layan ikan setakat 5kg takde masalah...
Saya pernah pakai Aernos XT Oceania 4000 (dah jual pun)
Pakai dah dkt 12 tahun...masih best lagi kudrat dia...
Skarang lagi la...dah upgrade..kaler2 emas gitu....
Beli je bro....takkan nyesal...
 Grin Grin

perh......trima kasih banyak2 bro......ngum ler ngan sy ni yg bru jer nak knal2 pancing hehehehehe..........dkat 12 tahun
dah cukup baik tu bro....
Logged
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #3 on: August 29, 2010, 11:00:40 PM »

OK...buat layan ikan setakat 5kg takde masalah...
Saya pernah pakai Aernos XT Oceania 4000 (dah jual pun)
Pakai dah dkt 12 tahun...masih best lagi kudrat dia...
Skarang lagi la...dah upgrade..kaler2 emas gitu....
Beli je bro....takkan nyesal...
 Grin Grin
perh......trima kasih banyak2 bro......ngum ler ngan sy ni yg bru jer nak knal2 pancing hehehehehe..........dkat 12 tahun
dah cukup baik tu bro....
PARI 8 KG PULAU KETAM..GAN 40 LB BRAIDED NAIK....... Cheesy Cheesy Cheesy
Logged



mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #4 on: August 29, 2010, 11:48:54 PM »

saya pun dok ushar2 gak reel ni tgh fikir..
nak amik yg 2500 ke atau 2000...mana lagi o.k?Huh
nak layan sebarau/PB/ dan seangkatan dengannya...

jika beli..tali braid bape lb yg sesuai???
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
paripasir
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 78


Practise Selected Harvest!


« Reply #5 on: August 30, 2010, 09:26:02 AM »

aernos XT yg baru ni dah cun dah..
power handle siap ARC spool lg.
rege pon ekonomi.

mad,
amik saiz 2500 kut bleh guna all-rounder sket.
masuk ngan tali braided 15lb okey la.
Logged

Practise Selected Harvest!
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #6 on: August 30, 2010, 10:17:21 AM »

aernos XT yg baru ni dah cun dah..
power handle siap ARC spool lg.
rege pon ekonomi.

mad,
amik saiz 2500 kut bleh guna all-rounder sket.
masuk ngan tali braided 15lb okey la.

TQ Tuan Paripasir...
Bukan apa reel shimano siri 4000 dah ada...
tu cadang nak amik kecik siri 2000..
tak pe kita tgk apa kata OTAI (org lama pancing) nya suggestion.... Grin
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
buntal bujur
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5170


Mengey...mengey...mengey...!!!


Email
« Reply #7 on: August 30, 2010, 02:08:01 PM »

Teman baru beli yg siri 2500...comey lotey!!!
harga pun cun...165 je...
belum test lagi...cadang esok pagi nk test kt puncak perdana....

beli jee...kompom tak nyesal...
Logged

Nk g mancen tue ajak le BB nie...012-5612469
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #8 on: August 30, 2010, 02:46:21 PM »

Teman baru beli yg siri 2500...comey lotey!!!
harga pun cun...165 je...
belum test lagi...cadang esok pagi nk test kt puncak perdana....
beli jee...kompom tak nyesal...
Tongue Tongue Grin
Logged



mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #9 on: August 30, 2010, 08:43:46 PM »

tadi gi kdi pancing aboy seri kembangan..ingt nk amik siri 2500 ni...pastu tergerak nk compare ngan stradic 4000..
belek2..lebih kurang sama saiznya..saya pun x jadila nk beli..jika lebih kurang sama baik saya pki yg ada shj. tpi jika stradic 2500 baru nmpak bezanya...mungkin kena beli stradic 2500fi rasanya...
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
lovy85
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 23


Email
« Reply #10 on: September 18, 2010, 02:01:26 PM »

PARI 8 KG PULAU KETAM..GAN 40 LB BRAIDED NAIK....... Cheesy Cheesy Cheesy
[/quote]
fuyooooo...............pari oh......sy dah angkat dah Shimano Aernos XT 4000 hehehehe..........
sy nak test kat laut ni hohohohoh........
Logged
hantuKail
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 27


jagalah warisan ikan kita....


« Reply #11 on: October 30, 2010, 08:39:02 PM »

PARI 8 KG PULAU KETAM..GAN 40 LB BRAIDED NAIK....... Cheesy Cheesy Cheesy
fuyooooo...............pari oh......sy dah angkat dah Shimano Aernos XT 4000 hehehehe..........
sy nak test kat laut ni hohohohoh........
[/quote]
brp hargo XT4000 tu?
Logged
wongaedan
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 149


harimau malaya


Email
« Reply #12 on: January 24, 2011, 03:53:19 PM »

salam....
kawan nak tanya skit...
shimano ni memang takde spare spool ke?
Logged

dah mula susah nak berenti.......
contact no: kosong1sembilan6sembilan3satu6kosong4
arol
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 743



Email
« Reply #13 on: January 24, 2011, 04:00:42 PM »

wslm..
den ado sebijik siri 4 ribu punye..dia punya mantap tak taw g..tak penah kene ikan besar g Grin Grin..memang tak da spare spool  Huh Huh Grin
Logged
s-a-p-i-t
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2402


"Pergi berderap...balik berderap..."


Email
« Reply #14 on: January 24, 2011, 04:49:10 PM »

salam....
kawan nak tanya skit...
shimano ni memang takde spare spool ke?

kalau aernos ni takde laaa....pasal rega murah...dari beli spare spool...tambah skit leh amik lagi sebijik...hehehehee..

Kalau stella ader lah...tapi tak pasti beli asing2 atau memang diberi...(pernah nampak orang guna)
Logged

EbekTgnu
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 23


Email
« Reply #15 on: January 25, 2011, 08:11:58 AM »

OK...buat layan ikan setakat 5kg takde masalah...
Saya pernah pakai Aernos XT Oceania 4000 (dah jual pun)
Pakai dah dkt 12 tahun...masih best lagi kudrat dia...
Skarang lagi la...dah upgrade..kaler2 emas gitu....
Beli je bro....takkan nyesal...
 Grin Grin

saya ada sebiji aernos Xt4000. Bari test 3-4 kali...Belum kena ikan besar lg stakat ni!! tapi rasa ringan/kosong semacam bila karau, kurang mantap lah! banding dgn ryobi applause, rasa mcm mantap ryobi, dan dah terbukti boleh naik ikan kasar!    tak tahulah...sbb belum test ikan besar lg..
Logged
EbekTgnu
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 23


Email
« Reply #16 on: January 25, 2011, 08:15:26 AM »

OK...buat layan ikan setakat 5kg takde masalah...
Saya pernah pakai Aernos XT Oceania 4000 (dah jual pun)
Pakai dah dkt 12 tahun...masih best lagi kudrat dia...
Skarang lagi la...dah upgrade..kaler2 emas gitu....
Beli je bro....takkan nyesal...
 Grin Grin

sambung...

kalau lihat pada drag system... pada PENDAPAT saya lah, baik lagi Ryobi Appluase!! Lebih kemas.. Otai2 yg dah guna, tolong bg pendapat.
Logged
bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2084


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #17 on: January 25, 2011, 08:50:37 AM »

OK...buat layan ikan setakat 5kg takde masalah...
Saya pernah pakai Aernos XT Oceania 4000 (dah jual pun)
Pakai dah dkt 12 tahun...masih best lagi kudrat dia...
Skarang lagi la...dah upgrade..kaler2 emas gitu....
Beli je bro....takkan nyesal...
 Grin Grin

sambung...

kalau lihat pada drag system... pada PENDAPAT saya lah, baik lagi Ryobi Appluase!! Lebih kemas.. Otai2 yg dah guna, tolong bg pendapat.


tuan ebek.. org ganu ke..??  jom mancing raye cina ni..  Grin
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
EbekTgnu
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 23


Email
« Reply #18 on: January 25, 2011, 09:29:58 AM »

OK...buat layan ikan setakat 5kg takde masalah...
Saya pernah pakai Aernos XT Oceania 4000 (dah jual pun)
Pakai dah dkt 12 tahun...masih best lagi kudrat dia...
Skarang lagi la...dah upgrade..kaler2 emas gitu....
Beli je bro....takkan nyesal...
 Grin Grin

sambung...

kalau lihat pada drag system... pada PENDAPAT saya lah, baik lagi Ryobi Appluase!! Lebih kemas.. Otai2 yg dah guna, tolong bg pendapat.


tuan ebek.. org ganu ke..??  jom mancing raye cina ni..  Grin

saya org sgor....skrg mustautin di KTgnu. Raya cina ada program lain lah bro!
Logged
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9908


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #19 on: January 25, 2011, 12:44:18 PM »

Tuan ebek kt area mana...nanti bila saya outstation sana leh try mancen kat benteng pemecah ombak belakang grand conti tu....selalu lepak kat hotel tanjong vista kalu gi sana.
Logged
blackseed81
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 90


blackseed81
Email
« Reply #20 on: July 25, 2012, 09:08:16 AM »

Kpd tn2 warga Pnet..sy dh angkat reel ni awal tahun hari tu..ni baru terjmpa thread berkenaan reel ni..sy tertarik ttg Ryobi Applause..Ryobi mmg dh terbukti drag smooth..harga lebih kurang jek..bg sy lain pdg lain belalang..ada yg minat shimano atas sbb msg2..slps sy tnya ramai rkn2 dorg sarankn brand shimano..x kisah murah ke mahal ke..malaysia or jepun..kualiti sama..yg penting shimano..peminat Ryobi plk kata dia ada 7 bijik reel brand ni..sume terbaekk..dia tunjuk sy d mana kekuatan n ketahanan Ryobi..last2 sy amek shimano jg sbb desingan drag dia memikat hati..haha..sy bru je dlm arena ni n 1st time pki reel mhl2 ni..so kita berkongsi ilmu..hehe..



Logged
blackseed81
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 90


blackseed81
Email
« Reply #21 on: July 25, 2012, 10:15:18 AM »

tepek sekeping dua hasil pggunaan Aernos XT..mybe x saiz tu x mencabar bg tn2..tp satu kepuasan bg sy bila drag berdesing hbs di hentam tembaring n siakap..hehe..









Uploaded with ImageShack.us
Logged
keladi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 866



« Reply #22 on: July 25, 2012, 10:36:56 AM »

Shimano aernos bunyi drag dia syahdu woo.....
Logged

SHAHRUL YAMIN RAZALI
012-2400721
bujok basah
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5165


Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang


« Reply #23 on: July 25, 2012, 10:41:34 AM »

ok la tu ..... saya pun ada satu .... siri 8000
Logged

Sehingga mensia-siakan pesan Nabi ..... Bilamana kita perajurit Islam ......Terpukau dan terpaku oleh longgokan dunia ....... Maka kekalahan kita dalam Uhud akan diulang ......
blackseed81
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 90


blackseed81
Email
« Reply #24 on: July 25, 2012, 10:44:44 AM »

Shimano aernos bunyi drag dia syahdu woo.....

mmg sy stuju bebeno tn keladi..hehe..bedebo2 jantung..dgn karan lg..bunyi tu wat kita suspen..mcm citer seram ada bunyi seram..citer kombat bunyi perang..hehe..
Logged
kunyitz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 610


SABAR itu subur...


« Reply #25 on: July 25, 2012, 04:46:58 PM »

Kpd tn2 warga Pnet..sy dh angkat reel ni awal tahun hari tu..ni baru terjmpa thread berkenaan reel ni..sy tertarik ttg Ryobi Applause..Ryobi mmg dh terbukti drag smooth..harga lebih kurang jek..bg sy lain pdg lain belalang..ada yg minat shimano atas sbb msg2..slps sy tnya ramai rkn2 dorg sarankn brand shimano..x kisah murah ke mahal ke..malaysia or jepun..kualiti sama..yg penting shimano..peminat Ryobi plk kata dia ada 7 bijik reel brand ni..sume terbaekk..dia tunjuk sy d mana kekuatan n ketahanan Ryobi..last2 sy amek shimano jg sbb desingan drag dia memikat hati..haha..sy bru je dlm arena ni n 1st time pki reel mhl2 ni..so kita berkongsi ilmu..hehe..







Brape rege aernos xt c3K ni bro.. Smiley Grin
*# lokasi kat ne tu bro...
Logged

TRY jer..mana tau dapat ikan...
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34720



Email
« Reply #26 on: July 25, 2012, 04:49:23 PM »

tahniah tuan BS dgn hasil Grin Grin Grin
tepek sekeping dua hasil pggunaan Aernos XT..mybe x saiz tu x mencabar bg tn2..tp satu kepuasan bg sy bila drag berdesing hbs di hentam tembaring n siakap..hehe..









Uploaded with ImageShack.us
Logged
blackseed81
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 90


blackseed81
Email
« Reply #27 on: July 25, 2012, 05:13:34 PM »


Brape rege aernos xt c3K ni bro.. Smiley Grin
*# lokasi kat ne tu bro...

sy beli kt sabah..hantaran dia rm180..
tbaru sy ada tertgk kt kepong tackle..rege rm140++ or rm160++..
Logged
kunyitz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 610


SABAR itu subur...


« Reply #28 on: July 26, 2012, 08:02:35 AM »


Brape rege aernos xt c3K ni bro.. Smiley Grin
*# lokasi kat ne tu bro...

sy beli kt sabah..hantaran dia rm180..
tbaru sy ada tertgk kt kepong tackle..rege rm140++ or rm160++..


TQ bro Grin Grin
 #terbaiek...hasil tuu..  Grin
Logged

TRY jer..mana tau dapat ikan...
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal