Pancing.Net
December 18, 2014, 09:24:04 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey  (Read 6554 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
KingRedz
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 55


« on: August 26, 2010, 10:46:56 AM »

kat Klang, saya anya gi kolam pulay carey ni. kalau waktu pagi atau 7ptg, mmg ikan layan. confirm dapat 2 ekor dalam 1.5kg seekor. tapi tgh matahari serik atau lewat malam, ikan xbukak mulut. dulu RM15 sejam.

tapi krang dah RM20 sejam, tapi kolam bukak jumaat, sabtu dan ahad je. len ari tutup. rase berbaloi g sana lagi x? atau g kolam sealion atau kg delek lagi bes?

Sape2 ada xperience pancing kat sana leh share2 x?
Logged
Pancing.Net
« on: August 26, 2010, 10:46:56 AM »

 Logged
shahzam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9456


mancen jgn x mancen


« Reply #1 on: August 26, 2010, 11:39:51 AM »

wuiyoooo....dah naik balik RM20....ada skali masuk lepak masa opening kolam ni dulu....RM20 sejam....pastu dengor2 customer kureng....so diorang turun ke RM15....skang naik balik dah....tp sy skali tu je la jejak kan kaki....beso sgt kolam nye....dahtu sangkar ikan kat tepi plak tuh.....berpagar bagai.....nak main kat situ mesti penuh nye.....
Logged

jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10149


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #2 on: August 26, 2010, 12:25:31 PM »

spisis apa yg selalu dilepaskan kat sini..??
kalau sea lion berbaloi laa juga yg yuran rm20 ni ada kerapu naga. Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
mrmunchong
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 466



Email
« Reply #3 on: August 26, 2010, 09:23:47 PM »

salam otai2 sume....bdk baru mencelah lg..hehehhehe...mase opening kolam tu,nk mencari tmpt tu pergh..bkn main payah....tp bile jumpe kolam tu,menyumpah seranah btol kt tokey kolam tu....die nye kedai tu da mcm restoran 4 bintang....pastu bile da park kete, nk jln ke kolam da mcm nk masok tmpt spa...kolam die mmg beso...tp yg x syok sangkarnye....adoyaii...sangkar keramatnye kt tepi,siap berpagar...kt tgh2 tu ade 1 petak sangkar je...mase opening tu,tgk org naik jenahak je....beso2 gak...ala2 kolam perdana gitu...huhuhu...port nk memancing pn tatau...kalo kolam kt sea lion at least tau gak spot2 yg ade kolong...bile tnye sume ckp ntah la dik....org2nye kureng friendly la.....tp yg sy tau rmi yg main kt sangkar tepi tu....pkai pelampung,hanyut kt bwh sangkar tu...tp yg x syok nye bile dpt hud ikan,50-50 jela....takut sangkut kt pagar sangkar tu....huhuhu... Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Logged

Nk mancennnnnnnnn...!!!!!
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10149


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #4 on: August 26, 2010, 09:32:41 PM »

Apa spisis ikan yg ada kat sini ye..selain jnahak? Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #5 on: August 27, 2010, 12:17:05 AM »

KingRedz - giklah cuba Kolam Perdana Sealion yg baru tu..... 3 jam RM75 (dep.RM100).... mmg mahal, tapi ada kerapu naga besar punyerrrrrrrrr  Cheesy....
Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10149


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #6 on: August 27, 2010, 10:25:50 AM »

KingRedz - giklah cuba Kolam Perdana Sealion yg baru tu..... 3 jam RM75 (dep.RM100).... mmg mahal, tapi ada kerapu naga besar punyerrrrrrrrr  Cheesy....

putus laaa Cheesy Cheesy
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Ryzal Bawal hunter
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4972


lelap time.....bye2


Email
« Reply #7 on: August 27, 2010, 10:54:51 AM »

 Grin Grin Grin
Logged

lelap time.....bye2
KingRedz
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 55


« Reply #8 on: August 27, 2010, 12:20:28 PM »

kolam LS ni byk jenahak ngan siakap je. tapi pernah sekli la nek senangin. mmbe lak sekli nek kerapu 4kg. 2 pun masa kolam bukak tauke lepas. pas2 da xlepas kerapu da. entah ade lg ke x.

ngan RM20, bek g kolam sealion an.

tapi masalah, kolam kalo da cuti isnin sampai khamis, jumaat, ikan mesti lapar. ingat bes gak kalo g jumaat.
Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10149


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #9 on: August 27, 2010, 02:35:31 PM »

betul gak tu..try dari hari rabu..kalau bangau juga masuk lagi khamis..dan try lagi hari jumaat..antara 3 hari tu msti jumpa 1 hari yg memang ok punya.. Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Jimmy
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4967



« Reply #10 on: August 27, 2010, 02:48:11 PM »

time tutup ikan suda kasik makan baik punya Grin
Logged

Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10149


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #11 on: August 28, 2010, 10:47:41 AM »

time tutup ikan suda kasik makan baik punya Grin

Takpe..takpe..skjap je knyang..nanti dia lapar balik.. Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
mrmunchong
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 466



Email
« Reply #12 on: August 28, 2010, 11:07:24 AM »

brite tergempar!!!kolam 4 sea lion telah melepaskn beberapa ekor ikan2 yg mantob..jenahak 100 ekor,siakap 100 ekor,kerapu 50 ekor dan naga  ekor...jom pakat srang rmi2...sbb kolam tu bukak sabtu ahad je...diorg lpas ikan khamis lepas....
Logged

Nk mancennnnnnnnn...!!!!!
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10149


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #13 on: August 28, 2010, 12:19:46 PM »

brite tergempar!!!kolam 4 sea lion telah melepaskn beberapa ekor ikan2 yg mantob..jenahak 100 ekor,siakap 100 ekor,kerapu 50 ekor dan naga  ekor...jom pakat srang rmi2...sbb kolam tu bukak sabtu ahad je...diorg lpas ikan khamis lepas....

oo..kolam ni bukak sabtu dan ahad je ye..baru simpan angan2 ingat nak trun khamis ni..adehh..nampaknya layan kolam 1 je lah khamis ni.
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
KingRedz
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 55


« Reply #14 on: August 29, 2010, 06:51:32 PM »

mr man chung,pg tdi g kolam 4pukul 9am. xsampai stgh jam, suruh pindah g kolam len. tutup lg. bangla jaga kolam keret tul sombong. this will be my first and last time there. and i'll not recommend sealion to my frens unless management do something about that bangla. there is no water supply at the tapand when i ask a few times, he acted stupid. mothafocker.
i was at pulau carey, their staff were sporting. kite g pancing nak seronok.tapi kalo da bertemu ngan staff #@%&*, hilang mood. pulau carey i dapat merah seekor 2kg ari sabtu pagi.
Logged
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10149


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #15 on: August 29, 2010, 07:11:10 PM »

mr man chung,pg tdi g kolam 4pukul 9am. xsampai stgh jam, suruh pindah g kolam len. tutup lg. bangla jaga kolam keret tul sombong. this will be my first and last time there. and i'll not recommend sealion to my frens unless management do something about that bangla. there is no water supply at the tapand when i ask a few times, he acted stupid. mothafocker.
i was at pulau carey, their staff were sporting. kite g pancing nak seronok.tapi kalo da bertemu ngan staff #@%&*, hilang mood. pulau carey i dapat merah seekor 2kg ari sabtu pagi.

ye ke bro.. Shocked
Elok kita maki je dia bro..dah tak sdar diri laa tu.. Angry
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
shahzam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9456


mancen jgn x mancen


« Reply #16 on: August 30, 2010, 09:01:33 AM »

sabo...sabo...sabo....bulan pose nih....itu hanya dugaan dan cobaan shj..... Grin Grin Grin...tp kalo lps raye nih kerek gak lg.....rembat kan aje ngan mata tiga kat ujung joran..... Grin Grin Grin
Logged

izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #17 on: August 30, 2010, 09:59:48 AM »

brite tergempar!!!kolam 4 sea lion telah melepaskn beberapa ekor ikan2 yg mantob..jenahak 100 ekor,siakap 100 ekor,kerapu 50 ekor dan naga  ekor...jom pakat srang rmi2...sbb kolam tu bukak sabtu ahad je...diorg lpas ikan khamis lepas....

Semalam aku mancing kolam 3 ... aku nampak Naga kolam 4 tu terapung dan ditangguk oleh Bangla waktu elektrik cut off sekitar 1
.30 pm - 2.30 Pm...
Logged

Lepaskan ikan itu.....
mrmunchong
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 466



Email
« Reply #18 on: September 12, 2010, 01:49:07 AM »

sound je bangla tu...bak kate en shahzam tu,sembat je kpale bangla tu ngn mate 3..diorg tu kuli je....kene dgr ckp kite....kite customer kn..hehehhe..report je kt tokey die..kompem kene denda dok dlm 1 sangkar ngn naga..heheheh....tp kalo saudara mtk die gi gi beli nasik kt kedai2 luar tu xbleh la...bkn bidang kuase die..hehehhe...hehehehhe...

naga da kene tangguk ke???masa aku gi aritu,aku tgk ade bangla ade bwk seko naga kuar..kt belakang ade 2 otai ntah mane tah follow....die nye set pancing tu pn mmg khas mencari naga tu...tp mase aku gi tu,nk masok kolam 4 susah gile..nk park jauh2 lak tu...bile nk masok kolam je,penuh ngn org mancing....last2 lyan kolam 2 je....aritu siakap byk di tewaskn...heheheh...
Logged

Nk mancennnnnnnnn...!!!!!
siakap_kolam
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 383



Email
« Reply #19 on: April 14, 2011, 10:46:49 PM »

apa citer kolam nie...dengar2 dah semakin mantap...harga pun berbaloi2....rasa nak test sabtu nie...
Logged
wiranegara007
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1274



Email
« Reply #20 on: April 18, 2011, 06:15:39 PM »

salam.. bro, camna kolam LS nie? ok ker??? hehehehhe... nak tau n nak try...Smiley
Logged

mancing..mancing..mancing... tu semua dunia tu. tapi dunia tu jambatan ke akhirat... Smiley
013-3760024
siakap_kolam
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 383



Email
« Reply #21 on: April 19, 2011, 10:45:50 AM »

sabtu masuk jam 9.30am-12.30pm dengan harga rm150..dpt bawa balik jenahak 2.6kg 1 ekor jea...ada brother tue mancing dpt bawa balik 10 ekor jenahak...

ikan kat sini semua melebihi 2kg....tak silap ada 8 ekor naga dlm kolam nie..sabtu lepas naik sekor...senang hati mamat tue sebab dpt duit cash rm500...

ada 2 kolam kat sini satu vvip (rm150/3jam) dan vip (rm120/3jam) dibuka sabtu dan ahad jea....

seronok mancing kat sini..tapi bila nak membayar yang berat tue...rm150...!!! tak larat weeii....!!
Logged
ikan raja
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 238


Email
« Reply #22 on: April 20, 2011, 06:24:23 PM »

pegh..berat gak tu bayar 150 dapat jenahak jer...kan best kalau kita kat johor bayar 35 henget mancing pukul 10 pagi sampai 3 pagi ( kolam brother) ada gak naga dlm 5-15kg....
Logged
wiranegara007
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1274



Email
« Reply #23 on: April 20, 2011, 10:32:57 PM »

johor kat mana ikan raja.. leh gak tesy kalau ke sana... hehehe
Logged

mancing..mancing..mancing... tu semua dunia tu. tapi dunia tu jambatan ke akhirat... Smiley
013-3760024
maxpancing
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1097


« Reply #24 on: April 21, 2011, 11:01:42 AM »

sabtu masuk jam 9.30am-12.30pm dengan harga rm150..dpt bawa balik jenahak 2.6kg 1 ekor jea...ada brother tue mancing dpt bawa balik 10 ekor jenahak...

ikan kat sini semua melebihi 2kg....tak silap ada 8 ekor naga dlm kolam nie..sabtu lepas naik sekor...senang hati mamat tue sebab dpt duit cash rm500...

ada 2 kolam kat sini satu vvip (rm150/3jam) dan vip (rm120/3jam) dibuka sabtu dan ahad jea....

seronok mancing kat sini..tapi bila nak membayar yang berat tue...rm150...!!! tak larat weeii....!!
klu bayar RM150 tuk 3 jam jadi bangau dier bayar balik ke?
haha
Logged
siakap_kolam
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 383



Email
« Reply #25 on: April 21, 2011, 08:40:17 PM »

kalau membangau tak ada la dia nak bayar balik....mahal la mancing area lembah klang nie...belah2 johor jauh beza harganya...

nak mancing laut...kdn asik membebel jea..nasib badan..terpaksa kuar modal sikit nak perlepas gian...
Logged
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal