Author Topic: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey  (Read 8010 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline KingRedz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 55
Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« on: August 26, 2010, 10:46:56 AM »
kat Klang, saya anya gi kolam pulay carey ni. kalau waktu pagi atau 7ptg, mmg ikan layan. confirm dapat 2 ekor dalam 1.5kg seekor. tapi tgh matahari serik atau lewat malam, ikan xbukak mulut. dulu RM15 sejam.

tapi krang dah RM20 sejam, tapi kolam bukak jumaat, sabtu dan ahad je. len ari tutup. rase berbaloi g sana lagi x? atau g kolam sealion atau kg delek lagi bes?

Sape2 ada xperience pancing kat sana leh share2 x?

Offline shahzam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 9460
  • Gender: Male
  • mancen jgn x mancen
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #1 on: August 26, 2010, 11:39:51 AM »
wuiyoooo....dah naik balik RM20....ada skali masuk lepak masa opening kolam ni dulu....RM20 sejam....pastu dengor2 customer kureng....so diorang turun ke RM15....skang naik balik dah....tp sy skali tu je la jejak kan kaki....beso sgt kolam nye....dahtu sangkar ikan kat tepi plak tuh.....berpagar bagai.....nak main kat situ mesti penuh nye.....

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #2 on: August 26, 2010, 12:25:31 PM »
spisis apa yg selalu dilepaskan kat sini..??
kalau sea lion berbaloi laa juga yg yuran rm20 ni ada kerapu naga. ;D


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline mrmunchong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 466
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #3 on: August 26, 2010, 09:23:47 PM »
salam otai2 sume....bdk baru mencelah lg..hehehhehe...mase opening kolam tu,nk mencari tmpt tu pergh..bkn main payah....tp bile jumpe kolam tu,menyumpah seranah btol kt tokey kolam tu....die nye kedai tu da mcm restoran 4 bintang....pastu bile da park kete, nk jln ke kolam da mcm nk masok tmpt spa...kolam die mmg beso...tp yg x syok sangkarnye....adoyaii...sangkar keramatnye kt tepi,siap berpagar...kt tgh2 tu ade 1 petak sangkar je...mase opening tu,tgk org naik jenahak je....beso2 gak...ala2 kolam perdana gitu...huhuhu...port nk memancing pn tatau...kalo kolam kt sea lion at least tau gak spot2 yg ade kolong...bile tnye sume ckp ntah la dik....org2nye kureng friendly la.....tp yg sy tau rmi yg main kt sangkar tepi tu....pkai pelampung,hanyut kt bwh sangkar tu...tp yg x syok nye bile dpt hud ikan,50-50 jela....takut sangkut kt pagar sangkar tu....huhuhu... ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Nk mancennnnnnnnn...!!!!!

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #4 on: August 26, 2010, 09:32:41 PM »
Apa spisis ikan yg ada kat sini ye..selain jnahak? ;D


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline chukly

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1933
  • Gender: Male
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #5 on: August 27, 2010, 12:17:05 AM »
KingRedz - giklah cuba Kolam Perdana Sealion yg baru tu..... 3 jam RM75 (dep.RM100).... mmg mahal, tapi ada kerapu naga besar punyerrrrrrrrr  :D....

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #6 on: August 27, 2010, 10:25:50 AM »
KingRedz - giklah cuba Kolam Perdana Sealion yg baru tu..... 3 jam RM75 (dep.RM100).... mmg mahal, tapi ada kerapu naga besar punyerrrrrrrrr  :D....

putus laaa :D :D


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline Ryzal Bawal hunter

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 4976
  • Gender: Male
  • lelap time.....bye2
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #7 on: August 27, 2010, 10:54:51 AM »
 ;D ;D ;D
lelap time.....bye2

Offline KingRedz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 55
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #8 on: August 27, 2010, 12:20:28 PM »
kolam LS ni byk jenahak ngan siakap je. tapi pernah sekli la nek senangin. mmbe lak sekli nek kerapu 4kg. 2 pun masa kolam bukak tauke lepas. pas2 da xlepas kerapu da. entah ade lg ke x.

ngan RM20, bek g kolam sealion an.

tapi masalah, kolam kalo da cuti isnin sampai khamis, jumaat, ikan mesti lapar. ingat bes gak kalo g jumaat.

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #9 on: August 27, 2010, 02:35:31 PM »
betul gak tu..try dari hari rabu..kalau bangau juga masuk lagi khamis..dan try lagi hari jumaat..antara 3 hari tu msti jumpa 1 hari yg memang ok punya.. ;D


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #10 on: August 27, 2010, 02:48:11 PM »
time tutup ikan suda kasik makan baik punya ;D
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #11 on: August 28, 2010, 10:47:41 AM »
time tutup ikan suda kasik makan baik punya ;D

Takpe..takpe..skjap je knyang..nanti dia lapar balik.. ;D


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline mrmunchong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 466
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #12 on: August 28, 2010, 11:07:24 AM »
brite tergempar!!!kolam 4 sea lion telah melepaskn beberapa ekor ikan2 yg mantob..jenahak 100 ekor,siakap 100 ekor,kerapu 50 ekor dan naga  ekor...jom pakat srang rmi2...sbb kolam tu bukak sabtu ahad je...diorg lpas ikan khamis lepas....
Nk mancennnnnnnnn...!!!!!

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #13 on: August 28, 2010, 12:19:46 PM »
brite tergempar!!!kolam 4 sea lion telah melepaskn beberapa ekor ikan2 yg mantob..jenahak 100 ekor,siakap 100 ekor,kerapu 50 ekor dan naga  ekor...jom pakat srang rmi2...sbb kolam tu bukak sabtu ahad je...diorg lpas ikan khamis lepas....

oo..kolam ni bukak sabtu dan ahad je ye..baru simpan angan2 ingat nak trun khamis ni..adehh..nampaknya layan kolam 1 je lah khamis ni.


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline KingRedz

  • Siakap
  • *
  • Posts: 55
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #14 on: August 29, 2010, 06:51:32 PM »
mr man chung,pg tdi g kolam 4pukul 9am. xsampai stgh jam, suruh pindah g kolam len. tutup lg. bangla jaga kolam keret tul sombong. this will be my first and last time there. and i'll not recommend sealion to my frens unless management do something about that bangla. there is no water supply at the tapand when i ask a few times, he acted stupid. mothafocker.
i was at pulau carey, their staff were sporting. kite g pancing nak seronok.tapi kalo da bertemu ngan staff #@%&*, hilang mood. pulau carey i dapat merah seekor 2kg ari sabtu pagi.

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #15 on: August 29, 2010, 07:11:10 PM »
mr man chung,pg tdi g kolam 4pukul 9am. xsampai stgh jam, suruh pindah g kolam len. tutup lg. bangla jaga kolam keret tul sombong. this will be my first and last time there. and i'll not recommend sealion to my frens unless management do something about that bangla. there is no water supply at the tapand when i ask a few times, he acted stupid. mothafocker.
i was at pulau carey, their staff were sporting. kite g pancing nak seronok.tapi kalo da bertemu ngan staff #@%&*, hilang mood. pulau carey i dapat merah seekor 2kg ari sabtu pagi.

ye ke bro.. :o
Elok kita maki je dia bro..dah tak sdar diri laa tu.. >:(


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline shahzam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 9460
  • Gender: Male
  • mancen jgn x mancen
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #16 on: August 30, 2010, 09:01:33 AM »
sabo...sabo...sabo....bulan pose nih....itu hanya dugaan dan cobaan shj..... ;D ;D ;D...tp kalo lps raye nih kerek gak lg.....rembat kan aje ngan mata tiga kat ujung joran..... ;D ;D ;D

Offline izhar81

  • Marlin
  • *
  • Posts: 871
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #17 on: August 30, 2010, 09:59:48 AM »
brite tergempar!!!kolam 4 sea lion telah melepaskn beberapa ekor ikan2 yg mantob..jenahak 100 ekor,siakap 100 ekor,kerapu 50 ekor dan naga  ekor...jom pakat srang rmi2...sbb kolam tu bukak sabtu ahad je...diorg lpas ikan khamis lepas....

Semalam aku mancing kolam 3 ... aku nampak Naga kolam 4 tu terapung dan ditangguk oleh Bangla waktu elektrik cut off sekitar 1
.30 pm - 2.30 Pm...
Lepaskan ikan itu.....

Offline mrmunchong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 466
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #18 on: September 12, 2010, 01:49:07 AM »
sound je bangla tu...bak kate en shahzam tu,sembat je kpale bangla tu ngn mate 3..diorg tu kuli je....kene dgr ckp kite....kite customer kn..hehehhe..report je kt tokey die..kompem kene denda dok dlm 1 sangkar ngn naga..heheheh....tp kalo saudara mtk die gi gi beli nasik kt kedai2 luar tu xbleh la...bkn bidang kuase die..hehehhe...hehehehhe...

naga da kene tangguk ke???masa aku gi aritu,aku tgk ade bangla ade bwk seko naga kuar..kt belakang ade 2 otai ntah mane tah follow....die nye set pancing tu pn mmg khas mencari naga tu...tp mase aku gi tu,nk masok kolam 4 susah gile..nk park jauh2 lak tu...bile nk masok kolam je,penuh ngn org mancing....last2 lyan kolam 2 je....aritu siakap byk di tewaskn...heheheh...
Nk mancennnnnnnnn...!!!!!

Offline siakap_kolam

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 383
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #19 on: April 14, 2011, 10:46:49 PM »
apa citer kolam nie...dengar2 dah semakin mantap...harga pun berbaloi2....rasa nak test sabtu nie...

Offline wiranegara007

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1275
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #20 on: April 18, 2011, 06:15:39 PM »
salam.. bro, camna kolam LS nie? ok ker??? hehehehhe... nak tau n nak try...:)
mancing..mancing..mancing... tu semua dunia tu. tapi dunia tu jambatan ke akhirat... :)
013-3760024

Offline siakap_kolam

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 383
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #21 on: April 19, 2011, 10:45:50 AM »
sabtu masuk jam 9.30am-12.30pm dengan harga rm150..dpt bawa balik jenahak 2.6kg 1 ekor jea...ada brother tue mancing dpt bawa balik 10 ekor jenahak...

ikan kat sini semua melebihi 2kg....tak silap ada 8 ekor naga dlm kolam nie..sabtu lepas naik sekor...senang hati mamat tue sebab dpt duit cash rm500...

ada 2 kolam kat sini satu vvip (rm150/3jam) dan vip (rm120/3jam) dibuka sabtu dan ahad jea....

seronok mancing kat sini..tapi bila nak membayar yang berat tue...rm150...!!! tak larat weeii....!!

Offline ikan raja

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 239
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #22 on: April 20, 2011, 06:24:23 PM »
pegh..berat gak tu bayar 150 dapat jenahak jer...kan best kalau kita kat johor bayar 35 henget mancing pukul 10 pagi sampai 3 pagi ( kolam brother) ada gak naga dlm 5-15kg....

Offline wiranegara007

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1275
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #23 on: April 20, 2011, 10:32:57 PM »
johor kat mana ikan raja.. leh gak tesy kalau ke sana... hehehe
mancing..mancing..mancing... tu semua dunia tu. tapi dunia tu jambatan ke akhirat... :)
013-3760024

Offline maxpancing

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1102
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #24 on: April 21, 2011, 11:01:42 AM »
sabtu masuk jam 9.30am-12.30pm dengan harga rm150..dpt bawa balik jenahak 2.6kg 1 ekor jea...ada brother tue mancing dpt bawa balik 10 ekor jenahak...

ikan kat sini semua melebihi 2kg....tak silap ada 8 ekor naga dlm kolam nie..sabtu lepas naik sekor...senang hati mamat tue sebab dpt duit cash rm500...

ada 2 kolam kat sini satu vvip (rm150/3jam) dan vip (rm120/3jam) dibuka sabtu dan ahad jea....

seronok mancing kat sini..tapi bila nak membayar yang berat tue...rm150...!!! tak larat weeii....!!
klu bayar RM150 tuk 3 jam jadi bangau dier bayar balik ke?
haha

Offline siakap_kolam

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 383
    • Email
Re: Kolam Air Masin LS, Pulau Carey
« Reply #25 on: April 21, 2011, 08:40:17 PM »
kalau membangau tak ada la dia nak bayar balik....mahal la mancing area lembah klang nie...belah2 johor jauh beza harganya...

nak mancing laut...kdn asik membebel jea..nasib badan..terpaksa kuar modal sikit nak perlepas gian...