Pancing.Net
August 31, 2014, 12:13:56 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)  (Read 15802 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
joran huduh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2051


huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!

maarof7@gmail.com
WWW Email
« on: October 06, 2010, 10:19:40 AM »

Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...
Logged

Pancing.Net
« on: October 06, 2010, 10:19:40 AM »

 Logged
gedd06
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1216


gedd5
Email
« Reply #1 on: October 06, 2010, 10:41:06 AM »

Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...
kekuatan apllause mmg tak di ragui..byk tenggiri yang naik menggunakan ryobi applause..yang tak bestnya, bunyi drag dia sgt la perlahan...tuh yang tak best.. Smiley..
Logged

Smiley Masih belajar memancing
Jimmy
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4956



« Reply #2 on: October 06, 2010, 10:46:24 AM »

Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...
kekuatan apllause mmg tak di ragui..byk tenggiri yang naik menggunakan ryobi applause..yang tak bestnya, bunyi drag dia sgt la perlahan...tuh yang tak best.. Smiley..

edjas jadik bunyi katak la bang gedd Grin Grin Grin
Logged

Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.
kusco
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1257



« Reply #3 on: October 06, 2010, 10:51:34 AM »

yaaa applause mmg mantap!!! kekili berharga ekonomi tp prestasi mengagumkan!!! tp klu kosmetik n luaran, nasci lg cun kot...  Wink Wink Wink
Logged

Time pegi n time blk air batu je penuh. Apa cerita???
gedd06
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1216


gedd5
Email
« Reply #4 on: October 06, 2010, 10:51:41 AM »

Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...
kekuatan apllause mmg tak di ragui..byk tenggiri yang naik menggunakan ryobi applause..yang tak bestnya, bunyi drag dia sgt la perlahan...tuh yang tak best.. Smiley..

edjas jadik bunyi katak la bang gedd Grin Grin Grin

kekeke..bleh ke? tuh la..tgh carik gak sapa2 yang boleh addjust...sayang btui ngan mesin tuh.. Smiley..kalau ada ..inform la yer.. Smiley
Logged

Smiley Masih belajar memancing
nankairel
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 191



Email
« Reply #5 on: October 06, 2010, 10:56:10 AM »

applause,zauber n senangkatan nyer adalah antara
reel budget yg paling tahan,senang nak jaga dan rega yang berpatutan
casting buleh,bottom lagi buleh..
saya dah pakai model 2k dan 4k..terbaik!!!!!
Logged

kusco
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1257



« Reply #6 on: October 06, 2010, 10:56:52 AM »

Bab bunyi drag tu coba tuan tanya pd kaki2 kolam... biasanya depa ni handal ekjas tukar sana sini bagi bunyi nyaring... kreeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttt.....  Grin
Logged

Time pegi n time blk air batu je penuh. Apa cerita???
Jimmy
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4956



« Reply #7 on: October 06, 2010, 10:57:24 AM »

Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...
kekuatan apllause mmg tak di ragui..byk tenggiri yang naik menggunakan ryobi applause..yang tak bestnya, bunyi drag dia sgt la perlahan...tuh yang tak best.. Smiley..

edjas jadik bunyi katak la bang gedd Grin Grin Grin

kekeke..bleh ke? tuh la..tgh carik gak sapa2 yang boleh addjust...sayang btui ngan mesin tuh.. Smiley..kalau ada ..inform la yer.. Smiley

 Grin Grin Grin boleh kasik kuat kot tukar alarm dia....eden pun taktau sapa yang boleh buat Grin
Logged

Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.
Betok76
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6202



« Reply #8 on: October 06, 2010, 11:09:39 AM »

COP2...Iklan jap... sori tuan rumah... Grin Grin Grin

Kami ada buat programme " River Cleansing PNET 2010" pada Hari Sabtu ni 9/10/2010
        Tuan dijemput hadir.... sila ke link ini untuk kompomkan kehadiran tuan
        ---->>>http://www.pancing.net/index.php?topic=12618.msg421480
Logged
joran huduh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2051


huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!

maarof7@gmail.com
WWW Email
« Reply #9 on: October 06, 2010, 11:35:27 PM »

Untuk perhatian tetuan angler..kat ipoh model ryobi applause 1000 dijual ngan harga RM150jer...tapi stock sikit sangat! Roll Eyes TAPI dengar cerita model nei MADE IN JAPAN betul ker bro?Huh?? Undecided
Logged

Pak_Ku
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669


sontoyo
WWW Email
« Reply #10 on: October 06, 2010, 11:41:48 PM »

mantop.... aku guna gak sebijik 6000... dah bersepah ikan bw naik...masa beli dulu pon baru rm260 thn 2007 kot klu x silap aku la.. last aku naikkan haruan tasik 5kg guna appollo saiz 14 kt kemasin bersama tn kopi punya trip raya ke-4...layannnnn... Grin
Logged

PEACE UPON U ALL
joran huduh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2051


huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!

maarof7@gmail.com
WWW Email
« Reply #11 on: October 06, 2010, 11:52:43 PM »

betuil ker matop pak-ku.. cam gitu..nak sambar satu simpan dalam almari buat spare!!hehehehe Grin Cheesy Wink
Logged

joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22932


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #12 on: October 07, 2010, 07:14:10 AM »

DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  Wink
Logged



donestone
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1157


Kalo Da Mancing Mesti Kaw2


Email
« Reply #13 on: October 07, 2010, 07:51:44 AM »

DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  Wink

 Shocked Shocked Shocked Shocked
Logged



No Tel : 019-7121549
gedd06
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1216


gedd5
Email
« Reply #14 on: October 07, 2010, 09:03:24 AM »

Bab bunyi drag tu coba tuan tanya pd kaki2 kolam... biasanya depa ni handal ekjas tukar sana sini bagi bunyi nyaring... kreeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttt.....  Grin

hehehe...akan di cuba tanya.. Smiley, time kasih
Logged

Smiley Masih belajar memancing
joran huduh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2051


huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!

maarof7@gmail.com
WWW Email
« Reply #15 on: October 07, 2010, 11:33:42 AM »

hehehe.. kalau nak bagi mesin tur janagn bunyi terus..yang tur saya pakar bagi jer kat saya..... Grin Grin Wink
Logged

berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21261


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #16 on: October 07, 2010, 11:53:13 AM »

hehehe.. kalau nak bagi mesin tur janagn bunyi terus..yang tur saya pakar bagi jer kat saya..... Grin Grin Wink
  Grin Grin Grin
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
yj09
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1268


« Reply #17 on: October 07, 2010, 03:47:40 PM »

kawan ada applause 4000, tapi spool dia je..(spare) eden punya zauber 4000 spool sama...
satu lagi ap power 8k...mmg mantop..rege masih mampu beli.. Grin
Logged
joran huduh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2051


huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!

maarof7@gmail.com
WWW Email
« Reply #18 on: October 07, 2010, 06:21:23 PM »

tapi kalau boleh saya nak bunyi mesin ketika drag, ia berdesing 1 batu boleh denagr..,
Logged

abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15692


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #19 on: October 07, 2010, 07:00:00 PM »

DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  Wink

Saya 4000 tapi tak berani bawa laut,mau test Trio 55,jom Aji nak test ikut main laut Grin Grin Grin
Logged
wongaedan
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 149


harimau malaya


Email
« Reply #20 on: October 07, 2010, 07:36:38 PM »

DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  Wink

berapa mas kawen dia ni bang aji...
Logged

dah mula susah nak berenti.......
contact no: kosong1sembilan6sembilan3satu6kosong4
gedd06
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1216


gedd5
Email
« Reply #21 on: October 08, 2010, 08:28:23 AM »

DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  Wink

Saya 4000 tapi tak berani bawa laut,mau test Trio 55,jom Aji nak test ikut main laut Grin Grin Grin

bagi saya takda masaalah nak guna mesin ryobi 4000 ke laut..kebanyakkan tenggiri yang saya dapat menggunakan mesin ryobi 4000 .. Smiley cuma kalau nak guna membottom pakai batu yang besar mungkin tak berapa sesuai.. Smiley  Wink
Logged

Smiley Masih belajar memancing
Nik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3230



Email
« Reply #22 on: October 08, 2010, 08:38:14 AM »

brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?
Logged
yj09
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1268


« Reply #23 on: October 08, 2010, 08:52:14 AM »

kat melaka...

Tat Lee Tackle
Address:    120 Jln Munshi Abdullah 75100 Melaka
Phone No:    06-2815566
Mobile No:    0176556655
Website:    http://www.tatlee.net

sebelum kena sound jual below distributer price ..dia mmg jual ryobi murah..skrg kurang iklan dia..
ryobi byk model... dan quality lebih kurang sama.. cuma pilih yang berkenan di hati dari segi design dll..
utk survey online ..  http://www.knkfishing.com/cat-ryobi-spinning-reel.cfm
harga knk 20-30% mahal sbb international kot...kena ikut retail..

brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?
Logged
Nik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3230



Email
« Reply #24 on: October 08, 2010, 10:01:26 AM »

kat melaka...

Tat Lee Tackle
Address:    120 Jln Munshi Abdullah 75100 Melaka
Phone No:    06-2815566
Mobile No:    0176556655
Website:    http://www.tatlee.net

sebelum kena sound jual below distributer price ..dia mmg jual ryobi murah..skrg kurang iklan dia..
ryobi byk model... dan quality lebih kurang sama.. cuma pilih yang berkenan di hati dari segi design dll..
utk survey online ..  http://www.knkfishing.com/cat-ryobi-spinning-reel.cfm
harga knk 20-30% mahal sbb international kot...kena ikut retail..

brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?



timer kasih byk2 bro
Logged
yj09
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1268


« Reply #25 on: October 08, 2010, 10:37:12 AM »

kat melaka...

Tat Lee Tackle
Address:    120 Jln Munshi Abdullah 75100 Melaka
Phone No:    06-2815566
Mobile No:    0176556655
Website:    http://www.tatlee.net

sebelum kena sound jual below distributer price ..dia mmg jual ryobi murah..skrg kurang iklan dia..
ryobi byk model... dan quality lebih kurang sama.. cuma pilih yang berkenan di hati dari segi design dll..
utk survey online ..  http://www.knkfishing.com/cat-ryobi-spinning-reel.cfm
harga knk 20-30% mahal sbb international kot...kena ikut retail..

brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?



timer kasih byk2 bro


ok sama2 kongsi info...duduk melaka ke..kalau pegi tatlee tolong siasat mana2 model 'baitrunner'.. Grin
Logged
gedd06
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1216


gedd5
Email
« Reply #26 on: October 08, 2010, 10:41:50 AM »

Contoh2 gambar ikan yang ditangkap menggunakan ryobi applause 4000

Video Tenggiri dengan ryobi 4000
<a href="http://www.youtube.com/v/5EGNKjiQDTo&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/5EGNKjiQDTo&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>


Tenggiri dengan ryobi app 4000


Banan Dengan ryobi app 4000
Logged

Smiley Masih belajar memancing
yj09
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1268


« Reply #27 on: October 08, 2010, 10:46:43 AM »

Contoh2 gambar ikan yang ditangkap menggunakan ryobi applause 4000

Video Tenggiri dengan ryobi 4000
http://www.youtube.com/watch?v=5EGNKjiQDTo

Tenggiri dengan ryobi app 4000


Banan Dengan ryobi app 4000



walaupun reel kecik.... iwaknye geddi....
Logged
Nik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3230



Email
« Reply #28 on: October 08, 2010, 01:47:42 PM »

kat melaka...

Tat Lee Tackle
Address:    120 Jln Munshi Abdullah 75100 Melaka
Phone No:    06-2815566
Mobile No:    0176556655
Website:    http://www.tatlee.net

sebelum kena sound jual below distributer price ..dia mmg jual ryobi murah..skrg kurang iklan dia..
ryobi byk model... dan quality lebih kurang sama.. cuma pilih yang berkenan di hati dari segi design dll..
utk survey online ..  http://www.knkfishing.com/cat-ryobi-spinning-reel.cfm
harga knk 20-30% mahal sbb international kot...kena ikut retail..

brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?



timer kasih byk2 bro


ok sama2 kongsi info...duduk melaka ke..kalau pegi tatlee tolong siasat mana2 model 'baitrunner'.. Grin




insyaalah..nnt saya siasat..
Logged
gedd06
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1216


gedd5
Email
« Reply #29 on: October 08, 2010, 04:37:25 PM »

Quote

walaupun reel kecik.... iwaknye geddi....

iwaknya? mende tuh? hehe
Logged

Smiley Masih belajar memancing
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal