Author Topic: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)  (Read 20780 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline joran huduh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2052
  • Gender: Male
  • huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!
    • www.duprexevent.blogspot.com
    • Email
Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...

Offline gedd06

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1216
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #1 on: October 06, 2010, 10:41:06 AM »
Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...
kekuatan apllause mmg tak di ragui..byk tenggiri yang naik menggunakan ryobi applause..yang tak bestnya, bunyi drag dia sgt la perlahan...tuh yang tak best.. :)..
:) Masih belajar memancing

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #2 on: October 06, 2010, 10:46:24 AM »
Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...
kekuatan apllause mmg tak di ragui..byk tenggiri yang naik menggunakan ryobi applause..yang tak bestnya, bunyi drag dia sgt la perlahan...tuh yang tak best.. :)..

edjas jadik bunyi katak la bang gedd ;D ;D ;D
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline kusco

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1280
  • Gender: Male
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #3 on: October 06, 2010, 10:51:34 AM »
yaaa applause mmg mantap!!! kekili berharga ekonomi tp prestasi mengagumkan!!! tp klu kosmetik n luaran, nasci lg cun kot...  ;) ;) ;)
Time pegi n time blk air batu je penuh. Apa cerita???

Offline gedd06

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1216
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #4 on: October 06, 2010, 10:51:41 AM »
Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...
kekuatan apllause mmg tak di ragui..byk tenggiri yang naik menggunakan ryobi applause..yang tak bestnya, bunyi drag dia sgt la perlahan...tuh yang tak best.. :)..

edjas jadik bunyi katak la bang gedd ;D ;D ;D

kekeke..bleh ke? tuh la..tgh carik gak sapa2 yang boleh addjust...sayang btui ngan mesin tuh.. :)..kalau ada ..inform la yer.. :)
:) Masih belajar memancing

Offline nankairel

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 191
  • Gender: Male
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #5 on: October 06, 2010, 10:56:10 AM »
applause,zauber n senangkatan nyer adalah antara
reel budget yg paling tahan,senang nak jaga dan rega yang berpatutan
casting buleh,bottom lagi buleh..
saya dah pakai model 2k dan 4k..terbaik!!!!!

Offline kusco

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1280
  • Gender: Male
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #6 on: October 06, 2010, 10:56:52 AM »
Bab bunyi drag tu coba tuan tanya pd kaki2 kolam... biasanya depa ni handal ekjas tukar sana sini bagi bunyi nyaring... kreeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttt.....  ;D
Time pegi n time blk air batu je penuh. Apa cerita???

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #7 on: October 06, 2010, 10:57:24 AM »
Salam, Pada para angler..Baru-baru ini saya terbeli reel SHIMANO NASCI 2500, rasa ralat timbul apabila ader species reel yg lagi hebat (dari lingkungan harga & size)> Reel yg saya maksudkan ialah RYOBI APPLAUSE.

HARGA amatalah berpatutatan...
Bearing, spool, gear, shaft daripada material dari class A..

Jika tetuan mencari reel untuk size 1000-2000, ryobi applause adalah paling sesuai...
kekuatan apllause mmg tak di ragui..byk tenggiri yang naik menggunakan ryobi applause..yang tak bestnya, bunyi drag dia sgt la perlahan...tuh yang tak best.. :)..

edjas jadik bunyi katak la bang gedd ;D ;D ;D

kekeke..bleh ke? tuh la..tgh carik gak sapa2 yang boleh addjust...sayang btui ngan mesin tuh.. :)..kalau ada ..inform la yer.. :)

 ;D ;D ;D boleh kasik kuat kot tukar alarm dia....eden pun taktau sapa yang boleh buat ;D
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline Betok76

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 6217
  • Gender: Male
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #8 on: October 06, 2010, 11:09:39 AM »
COP2...Iklan jap... sori tuan rumah... ;D ;D ;D

Kami ada buat programme " River Cleansing PNET 2010" pada Hari Sabtu ni 9/10/2010
        Tuan dijemput hadir.... sila ke link ini untuk kompomkan kehadiran tuan
        ---->>>http://www.pancing.net/index.php?topic=12618.msg421480

Offline joran huduh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2052
  • Gender: Male
  • huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!
    • www.duprexevent.blogspot.com
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #9 on: October 06, 2010, 11:35:27 PM »
Untuk perhatian tetuan angler..kat ipoh model ryobi applause 1000 dijual ngan harga RM150jer...tapi stock sikit sangat! ::) TAPI dengar cerita model nei MADE IN JAPAN betul ker bro?????? :-\

Offline Pak_Ku

  • Marlin
  • *
  • Posts: 669
  • Gender: Male
    • http://www.adgoggle.com/r/BpPMe5
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #10 on: October 06, 2010, 11:41:48 PM »
mantop.... aku guna gak sebijik 6000... dah bersepah ikan bw naik...masa beli dulu pon baru rm260 thn 2007 kot klu x silap aku la.. last aku naikkan haruan tasik 5kg guna appollo saiz 14 kt kemasin bersama tn kopi punya trip raya ke-4...layannnnn... ;D
PEACE UPON U ALL

Offline joran huduh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2052
  • Gender: Male
  • huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!
    • www.duprexevent.blogspot.com
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #11 on: October 06, 2010, 11:52:43 PM »
betuil ker matop pak-ku.. cam gitu..nak sambar satu simpan dalam almari buat spare!!hehehehe ;D :D ;)

Offline joran maluri

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 22936
  • Gender: Male
  • 019 3100410 HJ SAARI -WP
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #12 on: October 07, 2010, 07:14:10 AM »
DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  ;)



Offline donestone

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1163
  • Gender: Male
  • Kalo Da Mancing Mesti Kaw2
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #13 on: October 07, 2010, 07:51:44 AM »
DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  ;)

 :o :o :o :o
No Tel : 019-7121549

Offline gedd06

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1216
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #14 on: October 07, 2010, 09:03:24 AM »
Bab bunyi drag tu coba tuan tanya pd kaki2 kolam... biasanya depa ni handal ekjas tukar sana sini bagi bunyi nyaring... kreeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttt.....  ;D

hehehe...akan di cuba tanya.. :), time kasih
:) Masih belajar memancing

Offline joran huduh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2052
  • Gender: Male
  • huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!
    • www.duprexevent.blogspot.com
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #15 on: October 07, 2010, 11:33:42 AM »
hehehe.. kalau nak bagi mesin tur janagn bunyi terus..yang tur saya pakar bagi jer kat saya..... ;D ;D ;)

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #16 on: October 07, 2010, 11:53:13 AM »
hehehe.. kalau nak bagi mesin tur janagn bunyi terus..yang tur saya pakar bagi jer kat saya..... ;D ;D ;)
  ;D ;D ;D
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline yj09

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1268
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #17 on: October 07, 2010, 03:47:40 PM »
kawan ada applause 4000, tapi spool dia je..(spare) eden punya zauber 4000 spool sama...
satu lagi ap power 8k...mmg mantop..rege masih mampu beli.. ;D

Offline joran huduh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2052
  • Gender: Male
  • huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!
    • www.duprexevent.blogspot.com
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #18 on: October 07, 2010, 06:21:23 PM »
tapi kalau boleh saya nak bunyi mesin ketika drag, ia berdesing 1 batu boleh denagr..,

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #19 on: October 07, 2010, 07:00:00 PM »
DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  ;)

Saya 4000 tapi tak berani bawa laut,mau test Trio 55,jom Aji nak test ikut main laut ;D ;D ;D

Offline wongaedan

  • Pelata
  • *
  • Posts: 149
  • Gender: Male
  • harimau malaya
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #20 on: October 07, 2010, 07:36:38 PM »
DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  ;)

berapa mas kawen dia ni bang aji...
dah mula susah nak berenti.......
contact no: kosong1sembilan6sembilan3satu6kosong4

Offline gedd06

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1216
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #21 on: October 08, 2010, 08:28:23 AM »
DAH AMIK RYOBI ARTICA 3000....
NAK MENCUBA POT PULAU KETAMMM...HE HE HE HEEE  ;)

Saya 4000 tapi tak berani bawa laut,mau test Trio 55,jom Aji nak test ikut main laut ;D ;D ;D

bagi saya takda masaalah nak guna mesin ryobi 4000 ke laut..kebanyakkan tenggiri yang saya dapat menggunakan mesin ryobi 4000 .. :) cuma kalau nak guna membottom pakai batu yang besar mungkin tak berapa sesuai.. :)  ;)
:) Masih belajar memancing

Offline Nik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3230
  • Gender: Male
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #22 on: October 08, 2010, 08:38:14 AM »
brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?

Offline yj09

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1268
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #23 on: October 08, 2010, 08:52:14 AM »
kat melaka...

Tat Lee Tackle
Address:    120 Jln Munshi Abdullah 75100 Melaka
Phone No:    06-2815566
Mobile No:    0176556655
Website:    http://www.tatlee.net

sebelum kena sound jual below distributer price ..dia mmg jual ryobi murah..skrg kurang iklan dia..
ryobi byk model... dan quality lebih kurang sama.. cuma pilih yang berkenan di hati dari segi design dll..
utk survey online ..  http://www.knkfishing.com/cat-ryobi-spinning-reel.cfm
harga knk 20-30% mahal sbb international kot...kena ikut retail..

brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?

Offline Nik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3230
  • Gender: Male
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #24 on: October 08, 2010, 10:01:26 AM »
kat melaka...

Tat Lee Tackle
Address:    120 Jln Munshi Abdullah 75100 Melaka
Phone No:    06-2815566
Mobile No:    0176556655
Website:    http://www.tatlee.net

sebelum kena sound jual below distributer price ..dia mmg jual ryobi murah..skrg kurang iklan dia..
ryobi byk model... dan quality lebih kurang sama.. cuma pilih yang berkenan di hati dari segi design dll..
utk survey online ..  http://www.knkfishing.com/cat-ryobi-spinning-reel.cfm
harga knk 20-30% mahal sbb international kot...kena ikut retail..

brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?

timer kasih byk2 bro

Offline yj09

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1268
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #25 on: October 08, 2010, 10:37:12 AM »
kat melaka...

Tat Lee Tackle
Address:    120 Jln Munshi Abdullah 75100 Melaka
Phone No:    06-2815566
Mobile No:    0176556655
Website:    http://www.tatlee.net

sebelum kena sound jual below distributer price ..dia mmg jual ryobi murah..skrg kurang iklan dia..
ryobi byk model... dan quality lebih kurang sama.. cuma pilih yang berkenan di hati dari segi design dll..
utk survey online ..  http://www.knkfishing.com/cat-ryobi-spinning-reel.cfm
harga knk 20-30% mahal sbb international kot...kena ikut retail..

brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?

timer kasih byk2 bro

ok sama2 kongsi info...duduk melaka ke..kalau pegi tatlee tolong siasat mana2 model 'baitrunner'.. ;D

Offline gedd06

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1216
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #26 on: October 08, 2010, 10:41:50 AM »
Contoh2 gambar ikan yang ditangkap menggunakan ryobi applause 4000

Video Tenggiri dengan ryobi 4000
http://www.youtube.com/watch?v=5EGNKjiQDTo

Tenggiri dengan ryobi app 4000


Banan Dengan ryobi app 4000
:) Masih belajar memancing

Offline yj09

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1268
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #27 on: October 08, 2010, 10:46:43 AM »
Contoh2 gambar ikan yang ditangkap menggunakan ryobi applause 4000

Video Tenggiri dengan ryobi 4000
http://www.youtube.com/watch?v=5EGNKjiQDTo

Tenggiri dengan ryobi app 4000


Banan Dengan ryobi app 4000


walaupun reel kecik.... iwaknye geddi....

Offline Nik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3230
  • Gender: Male
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #28 on: October 08, 2010, 01:47:42 PM »
kat melaka...

Tat Lee Tackle
Address:    120 Jln Munshi Abdullah 75100 Melaka
Phone No:    06-2815566
Mobile No:    0176556655
Website:    http://www.tatlee.net

sebelum kena sound jual below distributer price ..dia mmg jual ryobi murah..skrg kurang iklan dia..
ryobi byk model... dan quality lebih kurang sama.. cuma pilih yang berkenan di hati dari segi design dll..
utk survey online ..  http://www.knkfishing.com/cat-ryobi-spinning-reel.cfm
harga knk 20-30% mahal sbb international kot...kena ikut retail..

brape harga ryobi applause 2000?dgr komen drp semua ingat nk angkat 1...sape yg tau area melaka(bndar hilir)yg kdai jual brand ni?atau area kelantan?

timer kasih byk2 bro

ok sama2 kongsi info...duduk melaka ke..kalau pegi tatlee tolong siasat mana2 model 'baitrunner'.. ;D



insyaalah..nnt saya siasat..

Offline gedd06

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1216
    • Email
Re: Reel engineering terbaik! RYOBI APPLAUSE (harga cantek sangat...)
« Reply #29 on: October 08, 2010, 04:37:25 PM »
Quote

walaupun reel kecik.... iwaknye geddi....

iwaknya? mende tuh? hehe
:) Masih belajar memancing