Pancing.Net
October 23, 2014, 09:03:22 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2   Go Down
  Print  
Author Topic: mcm mana nk buat perambut?  (Read 21551 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
jj_cool
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1431


komplot nilai

jj_honda1981
Email
« Reply #30 on: February 05, 2009, 01:12:28 PM »

tu le pasal...hamba pn tak tau nk ke sane..
tak penah tau pn ade kolam kt sane...hehehehe
p/s :tak pernah mancing kolam
Logged



nak poie mancing,poie ngeteh..helo je no den ni...
0 siji loro nenem songo loro siji telu papat 0...
(012-6921340)......hehehe
Pancing.Net
« Reply #30 on: February 05, 2009, 01:12:28 PM »

 Logged
siful
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1425


' Carilah Diri..Di Dalam Diri '


Email
« Reply #31 on: February 05, 2009, 02:16:09 PM »

as'kum...klu sya x dpt dtg camner sya nak blajar cara ikat perambut ni bro, ada saper2 bole ajarkan...
Logged

Sesaat Berangan Terlepaslah Habuan, Ikan Tak Dapat Umpan Pula Hilang " 
Potocol
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9853


PERAK DARUL RIDZUAN


WWW Email
« Reply #32 on: February 05, 2009, 09:35:37 PM »

jadi..di manakah lokasi sebenar tempat kejadian?? Huh Huh

TAKE NOTE!!!

Datang ke kolam Halim jam 7am. Bila jumpa di sana nanti...call saya...017-2040138
Logged

Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13883


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #33 on: February 06, 2009, 07:49:31 AM »

bila tu nak g kolam halim.....best wo dpt men'sembilang' kat disana....
Logged


ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #34 on: February 06, 2009, 09:16:15 AM »

15 FEB kut bro...ape yg sy bacalah kat post2 terawal... Grin Grin
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
ejoy_burger
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5921


ejoy_burger
Email
« Reply #35 on: February 06, 2009, 09:45:13 AM »

15hb tu nak gi subang...
kolam halim tu kat mana plak???
atau subang tu dipanggil kolam halim...Huh
Logged

Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri
ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #36 on: February 06, 2009, 09:49:31 AM »

ada banyak kolam kat subang ni......

1. KOLAM HALIM (kat belakang SHERATON)
2. TASIK SUBANG (sebelah kolam halim)

ada lg la...tp tak tau nama..

rasanya mcm yg bro CD bgtau ni kut... Grin Grin
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
ejoy_burger
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5921


ejoy_burger
Email
« Reply #37 on: February 06, 2009, 10:07:45 AM »

orait... tq..
Logged

Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri
ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #38 on: February 06, 2009, 10:12:51 AM »

roger n out!
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
kunang_kunang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1283


"ku masih tercari-cari......."


Email
« Reply #39 on: February 09, 2009, 01:39:19 PM »

xper...kalo tersesat sama2 call2...hehe
012-253 6767
Logged

"bersyukur lah pada apa yg ader......"
jazmie
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 6


Email
« Reply #40 on: February 11, 2009, 03:53:05 PM »

alamak jauh la pulllokk.......aku kt jb ni
Logged
kunang_kunang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1283


"ku masih tercari-cari......."


Email
« Reply #41 on: February 11, 2009, 10:09:44 PM »

xper.....nnt kita buat kelas kat jb plak..
minta otai mancen jb turun..
Logged

"bersyukur lah pada apa yg ader......"
Potocol
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9853


PERAK DARUL RIDZUAN


WWW Email
« Reply #42 on: February 11, 2009, 10:17:10 PM »

xper.....nnt kita buat kelas kat jb plak..
minta otai mancen jb turun..
Good...nanti ambik gambar, tempek kat sini...kita tengok sama2 ttg kelas di JB dan kelas di Subang....hehehehehee....t.kasih atas niat dan usaha tuan.
Logged

Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.
ismikayz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4298



« Reply #43 on: February 12, 2009, 07:58:09 AM »

count me in...sy cuba sedaya upaya untuk hadir...tengkius  Grin
Logged

'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'
za_xc03
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 59


Email
« Reply #44 on: March 18, 2009, 03:03:16 PM »

bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus Cheesy
Logged
Potocol
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9853


PERAK DARUL RIDZUAN


WWW Email
« Reply #45 on: March 19, 2009, 07:47:41 PM »

bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus Cheesy
Kira okay ler tu!!!!
Logged

Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.
za_xc03
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 59


Email
« Reply #46 on: March 20, 2009, 11:14:16 AM »

bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus Cheesy
Kira okay ler tu!!!!


Sifu protokol boleh buat lakaran macam mana nak buat perambut seperti diatas....kawan nak cuba
tapi tak tahu nak buat ? Huh
Logged
volvos
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3054


radzi_volvos
Email
« Reply #47 on: March 22, 2009, 11:16:11 PM »

bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus Cheesy
1] bottom + tanduk + perambut 2-3 depa 1 mata owner...
ujung tanduk pasang swivel ikat petambut terus yg ada mata 2...
ni set up yg besa diguna untuk 1mata layan kerapu,ketarap,tanda dan ikan2 karang lah...
ikat mata pada perambut mcm besa lah...

2] bottom mcm apollo 2 mata ladung kat bawah - perambut utama 30lb perambuat anak 30lb 2 mata...
perambut utama dlm1 depa lah...[ibu]
perambuat anak dlm 1'-1'6" lah...[anak]
ujung perambut anak letak bersama perambut ibu buat loop dan masukana kedua nya 2 kali dlm loop dan kemas kan...
sebelum kemas jarakan untuk perambut anak kedua nanti...
buat cara sama untuk perambut anak kedua...
dah siap ikat mata pada ujung perambut anak tadi dgn kemas...
ujung perambut ibu buat loop nak letak swivel untuk ladung nanti...
kwn gambar tak de harap dapat membantu... Grin
Logged

za_xc03
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 59


Email
« Reply #48 on: March 26, 2009, 04:41:15 PM »

bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus Cheesy
1] bottom + tanduk + perambut 2-3 depa 1 mata owner...
ujung tanduk pasang swivel ikat petambut terus yg ada mata 2...
ni set up yg besa diguna untuk 1mata layan kerapu,ketarap,tanda dan ikan2 karang lah...
ikat mata pada perambut mcm besa lah...

2] bottom mcm apollo 2 mata ladung kat bawah - perambut utama 30lb perambuat anak 30lb 2 mata...
perambut utama dlm1 depa lah...[ibu]
perambuat anak dlm 1'-1'6" lah...[anak]
ujung perambut anak letak bersama perambut ibu buat loop dan masukana kedua nya 2 kali dlm loop dan kemas kan...
sebelum kemas jarakan untuk perambut anak kedua nanti...
buat cara sama untuk perambut anak kedua...
dah siap ikat mata pada ujung perambut anak tadi dgn kemas...
ujung perambut ibu buat loop nak letak swivel untuk ladung nanti...
kwn gambar tak de harap dapat membantu... Grin

Makasih brother volvo ..... kwan nak tanya lagi la klu pengunaan perambut dua mata ni sesuai dengan keadaan yang bagaimana sbg cth adakah sesuai klu guna untuk pesisir pantai dan yang keduanya boleh ke dua mata ni kita gunakan batu ladung hidup .... terima kasih di atas bantuannya
Logged
Potocol
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9853


PERAK DARUL RIDZUAN


WWW Email
« Reply #49 on: March 26, 2009, 05:52:38 PM »

bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus Cheesy
1] bottom + tanduk + perambut 2-3 depa 1 mata owner...
ujung tanduk pasang swivel ikat petambut terus yg ada mata 2...
ni set up yg besa diguna untuk 1mata layan kerapu,ketarap,tanda dan ikan2 karang lah...
ikat mata pada perambut mcm besa lah...

2] bottom mcm apollo 2 mata ladung kat bawah - perambut utama 30lb perambuat anak 30lb 2 mata...
perambut utama dlm1 depa lah...[ibu]
perambuat anak dlm 1'-1'6" lah...[anak]
ujung perambut anak letak bersama perambut ibu buat loop dan masukana kedua nya 2 kali dlm loop dan kemas kan...
sebelum kemas jarakan untuk perambut anak kedua nanti...
buat cara sama untuk perambut anak kedua...
dah siap ikat mata pada ujung perambut anak tadi dgn kemas...
ujung perambut ibu buat loop nak letak swivel untuk ladung nanti...
kwn gambar tak de harap dapat membantu... Grin

Makasih brother volvo ..... kwan nak tanya lagi la klu pengunaan perambut dua mata ni sesuai dengan keadaan yang bagaimana sbg cth adakah sesuai klu guna untuk pesisir pantai dan yang keduanya boleh ke dua mata ni kita gunakan batu ladung hidup .... terima kasih di atas bantuannya
Terimakasih Volvo kerna memberi penerangan...tq.
Logged

Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.
za_xc03
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 59


Email
« Reply #50 on: March 31, 2009, 04:40:33 PM »

Ada jumpa cara ikatan ni kat jiran sebelah
Logged
cazrun
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 156


Setiap Pemancing Adalah Bersaudara... :)

tazkirah_100@yahoo.com
WWW Email
« Reply #51 on: March 27, 2011, 11:34:38 PM »

Ada jumpa cara ikatan ni kat jiran sebelah


alamak..bahasa ape tu?? xphm la.. hehe.. translator please.. :p
Logged

PANCING-PANCING-PANCING
keteyboyz
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 259


jom casting...


Email
« Reply #52 on: March 28, 2011, 02:23:49 AM »

perambut 12 inch ok x

pnjan2 asyik berbelit je...
Logged

kerteh >> skudai >> kerteh
BambooShark
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 186


-> = 0 1 7 3 2 6 5 1 3 6 = (Awal Syah)


WWW Email
« Reply #53 on: December 28, 2011, 05:24:59 PM »

ape maksude perambut ni?? maaf la ye baru nak knal dunia hanyir..
Logged

Darth_Vader
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 2


« Reply #54 on: January 03, 2012, 01:28:57 AM »



Uploaded with ImageShack.us

Salam..

Nak tanya otai-otai sekalian. Tadi ada tengok orang mancing air masing kat kg delek, port klang. Dia setting pancing dia macam ni.. betul ke sy setting dia macam ni?

Kalau salah tolong betulkan ye tuan2.. Smiley
Logged
Pages: « 1 2   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal