Author Topic: mcm mana nk buat perambut?  (Read 24187 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jj_cool

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1431
  • Gender: Male
  • komplot nilai
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #30 on: February 05, 2009, 01:12:28 PM »
tu le pasal...hamba pn tak tau nk ke sane..
tak penah tau pn ade kolam kt sane...hehehehe
p/s :tak pernah mancing kolam


nak poie mancing,poie ngeteh..helo je no den ni...
0 siji loro nenem songo loro siji telu papat 0...
(012-6921340)......hehehe

Offline siful

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1425
  • Gender: Male
  • ' Carilah Diri..Di Dalam Diri '
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #31 on: February 05, 2009, 02:16:09 PM »
as'kum...klu sya x dpt dtg camner sya nak blajar cara ikat perambut ni bro, ada saper2 bole ajarkan...
Sesaat Berangan Terlepaslah Habuan, Ikan Tak Dapat Umpan Pula Hilang " 

Offline Potocol

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 9848
  • Gender: Male
  • PERAK DARUL RIDZUAN
    • http://sahiranshah.multiply.com/
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #32 on: February 05, 2009, 09:35:37 PM »
jadi..di manakah lokasi sebenar tempat kejadian?? ??? ???

TAKE NOTE!!!

Datang ke kolam Halim jam 7am. Bila jumpa di sana nanti...call saya...017-2040138
Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #33 on: February 06, 2009, 07:49:31 AM »
bila tu nak g kolam halim.....best wo dpt men'sembilang' kat disana....


Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #34 on: February 06, 2009, 09:16:15 AM »
15 FEB kut bro...ape yg sy bacalah kat post2 terawal... ;D ;D
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline ejoy_burger

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #35 on: February 06, 2009, 09:45:13 AM »
15hb tu nak gi subang...
kolam halim tu kat mana plak???
atau subang tu dipanggil kolam halim...???
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #36 on: February 06, 2009, 09:49:31 AM »
ada banyak kolam kat subang ni......

1. KOLAM HALIM (kat belakang SHERATON)
2. TASIK SUBANG (sebelah kolam halim)

ada lg la...tp tak tau nama..

rasanya mcm yg bro CD bgtau ni kut... ;D ;D
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline ejoy_burger

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #37 on: February 06, 2009, 10:07:45 AM »
orait... tq..
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #38 on: February 06, 2009, 10:12:51 AM »
roger n out!
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline kunang_kunang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1283
  • Gender: Male
  • "ku masih tercari-cari......."
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #39 on: February 09, 2009, 01:39:19 PM »
xper...kalo tersesat sama2 call2...hehe
012-253 6767
"bersyukur lah pada apa yg ader......"

Offline jazmie

  • Bilis
  • *
  • Posts: 6
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #40 on: February 11, 2009, 03:53:05 PM »
alamak jauh la pulllokk.......aku kt jb ni

Offline kunang_kunang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1283
  • Gender: Male
  • "ku masih tercari-cari......."
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #41 on: February 11, 2009, 10:09:44 PM »
xper.....nnt kita buat kelas kat jb plak..
minta otai mancen jb turun..
"bersyukur lah pada apa yg ader......"

Offline Potocol

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 9848
  • Gender: Male
  • PERAK DARUL RIDZUAN
    • http://sahiranshah.multiply.com/
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #42 on: February 11, 2009, 10:17:10 PM »
xper.....nnt kita buat kelas kat jb plak..
minta otai mancen jb turun..
Good...nanti ambik gambar, tempek kat sini...kita tengok sama2 ttg kelas di JB dan kelas di Subang....hehehehehee....t.kasih atas niat dan usaha tuan.
Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.

Offline ismikayz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4299
  • Gender: Male
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #43 on: February 12, 2009, 07:58:09 AM »
count me in...sy cuba sedaya upaya untuk hadir...tengkius  ;D
'ikan di laut...asam di darat...dalam periuk...jadi asam pedas...'

Offline za_xc03

  • Siakap
  • *
  • Posts: 59
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #44 on: March 18, 2009, 03:03:16 PM »
bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus :D

Offline Potocol

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 9848
  • Gender: Male
  • PERAK DARUL RIDZUAN
    • http://sahiranshah.multiply.com/
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #45 on: March 19, 2009, 07:47:41 PM »
bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus :D
Kira okay ler tu!!!!
Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.

Offline za_xc03

  • Siakap
  • *
  • Posts: 59
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #46 on: March 20, 2009, 11:14:16 AM »
bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus :D
Kira okay ler tu!!!!


Sifu protokol boleh buat lakaran macam mana nak buat perambut seperti diatas....kawan nak cuba
tapi tak tahu nak buat ? ???

Offline volvos

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3054
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #47 on: March 22, 2009, 11:16:11 PM »
bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus :D
1] bottom + tanduk + perambut 2-3 depa 1 mata owner...
ujung tanduk pasang swivel ikat petambut terus yg ada mata 2...
ni set up yg besa diguna untuk 1mata layan kerapu,ketarap,tanda dan ikan2 karang lah...
ikat mata pada perambut mcm besa lah...

2] bottom mcm apollo 2 mata ladung kat bawah - perambut utama 30lb perambuat anak 30lb 2 mata...
perambut utama dlm1 depa lah...[ibu]
perambuat anak dlm 1'-1'6" lah...[anak]
ujung perambut anak letak bersama perambut ibu buat loop dan masukana kedua nya 2 kali dlm loop dan kemas kan...
sebelum kemas jarakan untuk perambut anak kedua nanti...
buat cara sama untuk perambut anak kedua...
dah siap ikat mata pada ujung perambut anak tadi dgn kemas...
ujung perambut ibu buat loop nak letak swivel untuk ladung nanti...
kwn gambar tak de harap dapat membantu... ;D

Offline za_xc03

  • Siakap
  • *
  • Posts: 59
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #48 on: March 26, 2009, 04:41:15 PM »
bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus :D
1] bottom + tanduk + perambut 2-3 depa 1 mata owner...
ujung tanduk pasang swivel ikat petambut terus yg ada mata 2...
ni set up yg besa diguna untuk 1mata layan kerapu,ketarap,tanda dan ikan2 karang lah...
ikat mata pada perambut mcm besa lah...

2] bottom mcm apollo 2 mata ladung kat bawah - perambut utama 30lb perambuat anak 30lb 2 mata...
perambut utama dlm1 depa lah...[ibu]
perambuat anak dlm 1'-1'6" lah...[anak]
ujung perambut anak letak bersama perambut ibu buat loop dan masukana kedua nya 2 kali dlm loop dan kemas kan...
sebelum kemas jarakan untuk perambut anak kedua nanti...
buat cara sama untuk perambut anak kedua...
dah siap ikat mata pada ujung perambut anak tadi dgn kemas...
ujung perambut ibu buat loop nak letak swivel untuk ladung nanti...
kwn gambar tak de harap dapat membantu... ;D

Makasih brother volvo ..... kwan nak tanya lagi la klu pengunaan perambut dua mata ni sesuai dengan keadaan yang bagaimana sbg cth adakah sesuai klu guna untuk pesisir pantai dan yang keduanya boleh ke dua mata ni kita gunakan batu ladung hidup .... terima kasih di atas bantuannya

Offline Potocol

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 9848
  • Gender: Male
  • PERAK DARUL RIDZUAN
    • http://sahiranshah.multiply.com/
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #49 on: March 26, 2009, 05:52:38 PM »
bottom - tanduk - perambut 20-30lb 2-3 depa - 1 mata owner
bottom macam apollo 2 mata tanpa tanduk ladung kat bawah mata kat atas
perambut utama 30lb
perambut mata 20-30lb

Ada sesiapa disini tahu bagaimana nak buat perambut seperti di atas ... kalau ada gambar lagi
bagus :D
1] bottom + tanduk + perambut 2-3 depa 1 mata owner...
ujung tanduk pasang swivel ikat petambut terus yg ada mata 2...
ni set up yg besa diguna untuk 1mata layan kerapu,ketarap,tanda dan ikan2 karang lah...
ikat mata pada perambut mcm besa lah...

2] bottom mcm apollo 2 mata ladung kat bawah - perambut utama 30lb perambuat anak 30lb 2 mata...
perambut utama dlm1 depa lah...[ibu]
perambuat anak dlm 1'-1'6" lah...[anak]
ujung perambut anak letak bersama perambut ibu buat loop dan masukana kedua nya 2 kali dlm loop dan kemas kan...
sebelum kemas jarakan untuk perambut anak kedua nanti...
buat cara sama untuk perambut anak kedua...
dah siap ikat mata pada ujung perambut anak tadi dgn kemas...
ujung perambut ibu buat loop nak letak swivel untuk ladung nanti...
kwn gambar tak de harap dapat membantu... ;D

Makasih brother volvo ..... kwan nak tanya lagi la klu pengunaan perambut dua mata ni sesuai dengan keadaan yang bagaimana sbg cth adakah sesuai klu guna untuk pesisir pantai dan yang keduanya boleh ke dua mata ni kita gunakan batu ladung hidup .... terima kasih di atas bantuannya
Terimakasih Volvo kerna memberi penerangan...tq.
Selamat Menyambut Hari Raya Aidul Fitri. Maaf Zahir dan Batin dari saya sekeluarga.

Offline za_xc03

  • Siakap
  • *
  • Posts: 59
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #50 on: March 31, 2009, 04:40:33 PM »
Ada jumpa cara ikatan ni kat jiran sebelah

Offline cazrun

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 156
  • Gender: Male
  • Setiap Pemancing Adalah Bersaudara... :)
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #51 on: March 27, 2011, 11:34:38 PM »
Ada jumpa cara ikatan ni kat jiran sebelah

alamak..bahasa ape tu?? xphm la.. hehe.. translator please.. :p
PANCING-PANCING-PANCING

Offline keteyboyz

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 260
  • jom casting...
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #52 on: March 28, 2011, 02:23:49 AM »
perambut 12 inch ok x

pnjan2 asyik berbelit je...
kerteh >> skudai >> kerteh

Offline BambooShark

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 186
  • Gender: Male
  • -> = 0 1 7 3 2 6 5 1 3 6 = (Awal Syah)
    • Email
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #53 on: December 28, 2011, 05:24:59 PM »
ape maksude perambut ni?? maaf la ye baru nak knal dunia hanyir..

Offline Darth_Vader

  • Bilis
  • *
  • Posts: 2
Re: mcm mana nk buat perambut?
« Reply #54 on: January 03, 2012, 01:28:57 AM »


Uploaded with ImageShack.us

Salam..

Nak tanya otai-otai sekalian. Tadi ada tengok orang mancing air masing kat kg delek, port klang. Dia setting pancing dia macam ni.. betul ke sy setting dia macam ni?

Kalau salah tolong betulkan ye tuan2.. :)