Pancing.Net
September 21, 2014, 06:04:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: jenis umpan tok casting sebarau  (Read 9024 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« on: October 26, 2010, 08:49:10 AM »

ape jenis umpan/gewang yang menjadi kegemaran sang sebarau...harap bro2 dpat membantu... Roll Eyes
Logged

Pancing.Net
« on: October 26, 2010, 08:49:10 AM »

 Logged
ezat86
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 118


no pain no game.....no ikan no fun..


Email
« Reply #1 on: October 26, 2010, 08:54:37 PM »

goldfish, bleeding copper flash,...nie cap rapala...mantap Grin Grin
 spoon yu-zuri altima(tak than dngan harga sekor nie kalau sangkut mau menangis Cry Cry)...atau abu island...
kalau nakkan yng murah cuba pakai seahawk island, seahawk altima spoon...pun power jgak nie...walaupun klon...




p/s: kalau ada yng x betul sila tegur..kwn budak hingusan lagi Wink Wink Wink
Logged

017-4013052
kumpau itu perkara biasa...
membangau itu selalu...
tapi tetap ku bersyukur pada ilahi..
kerna diberi peluang utk hidup lagi..
gero5217
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2671


name:azrul panggil jer gero


Email
« Reply #2 on: October 26, 2010, 09:16:14 PM »

biasa spoon ngan popper........tgk padang la....lain tempat lain selera dia.....spoon yg murah pun ok....rm 4-5
Logged

h/p:019 2651045

lesen mancing:2minggu sekali,pegi mlm,esk mlm balik.......
current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« Reply #3 on: October 27, 2010, 09:29:44 AM »

tQ bro...papepon nk kene test jgak tapi kene la tnye pda yang tau spaya lebih memudahkan bile nk beli gewang...

mane la tau sangkut plak badung yang mcm bro ladung 2...hahaa  Grin
Logged

bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2085


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #4 on: October 28, 2010, 03:49:02 PM »

wahhh... bro nak pi tangkap sebarau kt mane..?? teman nak ikut la... hehe..
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18609


WhatsApp/Telegram : 018-9460446


Email
« Reply #5 on: October 28, 2010, 03:53:35 PM »

Umpan sebarau ialah Sesudu Abu Island...


contoh pic sesudu dan ikan...
Logged

current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« Reply #6 on: October 28, 2010, 04:06:58 PM »

bro bird...xtau g la bro tggu mase free...myb kat dam sg terip ataupon sg kenaboi... Grin

abgsyg...wah ni tambah dos racun nih bro...haha...xtahan beb... Grin
tdi ade ngok abu island rm23 yang besa ckit rm 27 xslah...btol ke arge ni bro???
Logged

shah83
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 48


twitter account : shah_boboy83

devil_night83
Email
« Reply #7 on: October 28, 2010, 04:11:25 PM »

wooo.. aku terbace kenaboi la.. ngeh2.. tp skang air tgh keruh lagi.. port tu mmg best..
Logged

current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« Reply #8 on: October 28, 2010, 04:14:13 PM »

bro shah...ni msti kaki kenaboi nih...haha, cite la ckit bro kt cni pasal kenaboi... Grin
Logged

shah83
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 48


twitter account : shah_boboy83

devil_night83
Email
« Reply #9 on: October 28, 2010, 04:24:24 PM »

baru jejak sane sekali je.. bawak proton gen2 smp ke kenaboi adventure camp tu.. habis calar2 kete.. dah la jauh.. smp je ke tempat yg dituju, air plak keruh.. sebijik macam teh ais.. kesimpulannya mmg langkah kiri la.. ikut plan nk try pegi lagi sungai tu.. tp roger org kampung sane.. skali diorng kate keruh lagi.. so kena postpone la..  Smiley
Logged

bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2085


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #10 on: October 28, 2010, 04:29:48 PM »

bro bird...xtau g la bro tggu mase free...myb kat dam sg terip ataupon sg kenaboi... Grin

abgsyg...wah ni tambah dos racun nih bro...haha...xtahan beb... Grin
tdi ade ngok abu island rm23 yang besa ckit rm 27 xslah...btol ke arge ni bro???


kalo 7gm dlm Rm19-21...  teman teringin jgk nak casting sebarau.. jom la pakat ramai2 pi turun kenyir time tengkujuh ni..
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
ladung_lfc
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 988



Email
« Reply #11 on: October 28, 2010, 04:32:49 PM »

Rapala Shad Rap
Rapala Taildancer
Rapala Skitterpop
Rapala Fatrap
Storm Wigglewart
Spoon

kat sini pun ada dibincangkan
http://www.pancing.net/index.php?topic=12796.0
Logged

current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« Reply #12 on: October 28, 2010, 04:41:40 PM »

bro shah...wah melepas la cm2 ye x...tpi xpe len x bleh pegi lgi bro...mngkin sbbkan msim ujn ni 2 air keruh 2... Grin

bro bird...bro dok mane bro???

bro ladung...sban ni ade jual ke bro sperti ape yang bro senaraikan 2???ke kne cari tmpat lain... Huh
Logged

ladung_lfc
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 988



Email
« Reply #13 on: October 28, 2010, 04:44:42 PM »

semua tu kat seremban ada jual... try nengok kat kedai pancing kat taman tasik jaya tu.... atau pun kat kedai Jinfatt Akuarium kat jalan mantin...
Logged

current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« Reply #14 on: October 28, 2010, 04:54:42 PM »

owh ade ek...ok bsok bleh g servey...tq bro ladung kerana kongsi kepakaran n tunjuk aja... Grin
brapa anggaran argenye bro...Huh
Logged

shah83
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 48


twitter account : shah_boboy83

devil_night83
Email
« Reply #15 on: October 28, 2010, 04:55:46 PM »

skali bro ladung masuk la... pro tu.. tanyer je soalan kat die..  Grin
Logged

ladung_lfc
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 988



Email
« Reply #16 on: October 28, 2010, 05:04:06 PM »

alamak... jgn la camni... mana ada pro pun bro....  pakar jauh skali... kita sama je... sama2 belajar... sy pun baru je lagi casting ni... tu pun masih belajar lagi mana yg tak tau....
mana yg sy tau... sy kongsi sama2... mana yg sy tak tau... sy akan bertanya.....

bro current...
bab harga ni mmg sy fail sikit... biasa sy sendiri... kalau nak tau harga barang... sy akan tanya bro mhafizahmad.... dia tu dah mcm kamus memancing... hehehehe.....
tapi kalau anggaran.... sy bole agak2 je la erk... ni anggaran je tau...

Rapala Shad Rap - RM28
Rapala Taildancer (GFR) - RM40 (ni mmg susah gile nak jumpa kat kedai.... try tanya2 sapa2 yg nak jual... biasanya ada yg simpan stok..)
Rapala Skitterpop - RM35
Rapala Fatrap - RM35
Storm Wigglewart - RM25
Spoon - yg ni pakai spoon murah pun ok... tapi kalau Yozuri Altima... harga dlm RM30... tapi kalau pakai Abu Island 2 pun ok... atau pun pakai seahawk altima.. baru RM5

* semua harga tu anggaran harga yg dijual kat kedai area seremban...

kalau ada masa... nnt sy cuba detailkan lagi utk saiz dan kaler lure2 tu...
Logged

bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2085


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #17 on: October 28, 2010, 05:07:56 PM »

bro shah...wah melepas la cm2 ye x...tpi xpe len x bleh pegi lgi bro...mngkin sbbkan msim ujn ni 2 air keruh 2... Grin

bro bird...bro dok mane bro???

bro ladung...sban ni ade jual ke bro sperti ape yang bro senaraikan 2???ke kne cari tmpat lain... Huh


teman duk putrajaya.. baru je register pancing.net..
nak blaja mancing.. tapi takde sifu...
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
shah83
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 48


twitter account : shah_boboy83

devil_night83
Email
« Reply #18 on: October 28, 2010, 05:09:55 PM »

bro current ni duduk mane? semban ke?
Logged

ahib0205
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 379



WWW
« Reply #19 on: October 28, 2010, 05:27:20 PM »

Umpan sebarau ialah Sesudu Abu Island...


contoh pic sesudu dan ikan...


mula dah nak cuba sudu bila tengok gambar tu. hehehe  Grin
Logged

Pemborong & Pengedar lebih 200 Produk keluaran Muslim
http://www.pancing.net/index.php?topic=14683.0
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18609


WhatsApp/Telegram : 018-9460446


Email
« Reply #20 on: October 28, 2010, 08:02:57 PM »

sesudu tu dah lama beli..tak tau berapa harga dah sekarang ni...
sesudu killer tu,bujuk dgn ruan pun sebat kalu dia nampak...ade jgk sekali pernah try kat dam semenyih.
toman remaja kejar2 je.tp dia mungkin jakun kot tak besa tengok...
PASTIKAN DALAM KOTAK PANCING ANDA TERISI SESUDU TERSEBUT KERANA TAK RUGI... Cheesy
Logged

ezat86
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 118


no pain no game.....no ikan no fun..


Email
« Reply #21 on: October 28, 2010, 08:17:59 PM »

sesudu tu dah lama beli..tak tau berapa harga dah sekarang ni...
sesudu killer tu,bujuk dgn ruan pun sebat kalu dia nampak...ade jgk sekali pernah try kat dam semenyih.
toman remaja kejar2 je.tp dia mungkin jakun kot tak besa tengok...
PASTIKAN DALAM KOTAK PANCING ANDA TERISI SESUDU TERSEBUT KERANA TAK RUGI... Cheesy

sokong2 tapi kwn ada seahawk island ja..bleh dak tuan.. Grin Grin
Logged

017-4013052
kumpau itu perkara biasa...
membangau itu selalu...
tapi tetap ku bersyukur pada ilahi..
kerna diberi peluang utk hidup lagi..
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18609


WhatsApp/Telegram : 018-9460446


Email
« Reply #22 on: October 28, 2010, 08:29:46 PM »

sesudu tu dah lama beli..tak tau berapa harga dah sekarang ni...
sesudu killer tu,bujuk dgn ruan pun sebat kalu dia nampak...ade jgk sekali pernah try kat dam semenyih.
toman remaja kejar2 je.tp dia mungkin jakun kot tak besa tengok...
PASTIKAN DALAM KOTAK PANCING ANDA TERISI SESUDU TERSEBUT KERANA TAK RUGI... Cheesy

sokong2 tapi kwn ada seahawk island ja..bleh dak tuan.. Grin Grin


Seahawk... Huh   Bolehla...janji bentuk dan coraknya same je...
7g dan 12g...jgn lupa...kalu takde pegi cari...hehehe... Grin
Logged

current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« Reply #23 on: October 29, 2010, 08:23:04 AM »

bro ladung...wahhh info yang sangat berguna tQ so much bro...ni yang buat caster baru cm saye ni smangat ni...hehehe Grin ade mase nti saye blanje ngeteh... Grin

bro bird...jgan risau bro dlam pnet ni ramai bleh jadi tunjuk ajarku sifu...haha...mcm2 info ade bro mane yang xtau bleh jadi tau... Grin geng putrajayapon ramai rsenye dlam pnet ni klau xslah laa...

bro shah...yup saye menetap diseremban bro...org smban... Cheesy

bro ahib...gmbar ni adalah slah 1 gambar yng telah meracuni akal dan pikiran saya bro... Grin

abgsyg...akan ku cuba isikan... :Dhaha

Logged

mhafizahmad
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 439


gue_handal
WWW
« Reply #24 on: October 29, 2010, 10:57:07 AM »

bro ladung, nak berkenalan bole? ASL plsssssss~! auuwwww  Grin
Logged

ladung_lfc
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 988



Email
« Reply #25 on: October 29, 2010, 11:07:33 AM »

hahahahahaha.... haaa... tu bro mhafizahmad ada... bole tanya dia....
Logged

current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« Reply #26 on: October 29, 2010, 11:17:51 AM »

wahhh sor g pakar tunjuk ajarku sifu da masuk... Grin makin meriah nmpaknye nihh...salam bro mhafizahmad  Grin
Logged

mhafizahmad
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 439


gue_handal
WWW
« Reply #27 on: October 29, 2010, 11:27:46 AM »

salam current,

aku bukan pakar pon, nasib je mancing ni bro, heheehe.. sikit2 kite tau bole kite share, no problem.

kalo nak tanye pasal badong, tu tanye ladung tu, tgk tu, avatar pon gambo badong tu, jgn wat hal weh, 4.09kg tu. timbang elektronik tau, tada tipu punya
Logged

current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« Reply #28 on: October 29, 2010, 11:33:55 AM »

bro mhafizahmad...harap dpat tnjuk aja dri broo... Grin
2 la 2 jeles tol ngok badung bro ladung 2...geram2  Angry
Logged

mhafizahmad
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 439


gue_handal
WWW
« Reply #29 on: October 29, 2010, 11:35:20 AM »

ehehehe.. kat pnet ni ramai power, cume low profile, tanye je ape nak tanye, insyaAllah ade jawapan..
Logged

Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal