Pancing.Net
November 28, 2014, 06:54:33 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Beza ikan patin buah dan patin muncung  (Read 10532 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
azmanm
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 93


Email
« on: November 29, 2010, 03:51:45 PM »

Salam semua warga pancing.net
saya ingin bertanya beza ikan patin buah & patin muncung
Logged
Pancing.Net
« on: November 29, 2010, 03:51:45 PM »

 Logged
bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2086


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #1 on: November 29, 2010, 03:55:43 PM »

Mcm2 ada.. patin buah,muncung,siam (mcm kt kolam bayar) dll patin lagi kalo ada..

dpt tepekkan gambar lagi best...
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
T0REX
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 426



« Reply #2 on: November 29, 2010, 04:02:26 PM »

yg teman tau klau patin buah @ local patin ni ada merah kat sirip dia..warna pon agak2 kelabu..klau patin kolam tu xdak merah kat sirip..
Logged

mau cari baju untuk wife@awek@girlfriends@adik@kakak@mak@nenek?? boleh tgok kat bawah ni:
WEBSITE :http://shirexcollection.blogspot.com/
FB :ShiRex Creative Collection
azmanm
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 93


Email
« Reply #3 on: November 29, 2010, 06:34:45 PM »

ok
sebelum ni mancing ada 2 jenis
1. tengkuk dia rata
2. ada lekuk macam orang bongkok
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15697


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #4 on: December 14, 2010, 06:03:56 PM »

Yang makan buah tu mmg patin buah,cuba try,preng prengggggg
Logged
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18629


WhatsApp/Telegram : 018-9460446


Email
« Reply #5 on: December 15, 2010, 01:38:23 PM »

teman ade dengor oghang kate patin buah ade misai macam baung...
cik fatin plak bibir merah... Grin
Logged
komenz
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 44



Email
« Reply #6 on: February 25, 2011, 03:18:38 PM »

teman ade dengor oghang kate patin buah ade misai macam baung...
cik fatin plak bibir merah... Grin


boleh pancing jugak ke?
Logged
scot
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1567


mencari pengalaman


« Reply #7 on: February 25, 2011, 05:21:50 PM »

teman ade dengor oghang kate patin buah ade misai macam baung...
cik fatin plak bibir merah... Grin


boleh pancing jugak ke?

buleh jer..tp umpan RM(Ringgit Malaysia)....hehehehe Cheesy
Logged
pemancingsepi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1187



Email
« Reply #8 on: February 25, 2011, 05:55:22 PM »


patin buah

patin muncong

p/s: harap kpd tuan punya gambar memaafkan saya kerana men'ambil' gambar dan letak disini tampa kebenaran...

Logged

membaca untuk mengetahui dan bertanya untuk memahami
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18629


WhatsApp/Telegram : 018-9460446


Email
« Reply #9 on: March 03, 2011, 02:46:50 PM »

Yang makan buah tu mmg patin buah,cuba try,preng prengggggg
betul ko kata abu...
patin buah hanya makan buah...perutnya boroi sikit dari patin biasa...
Otai Dengkil bgtahu teman....
Logged
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21265


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #10 on: March 03, 2011, 02:56:04 PM »

hrm.... good info nih Wink
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
anak_peneroka
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 224


ready for komplot>>0123596838


Email
« Reply #11 on: December 29, 2011, 06:45:50 PM »

dlm gambar yg no 2 tu mcm bkn patin muncung je..mcm patin lawang je.xsilap kwn la..kalau salah tlg btulkn ye otai2..hehehe Grin
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15697


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #12 on: December 29, 2011, 06:52:06 PM »

Patin ni lebih kurang je bentuk kalau tgk gambar,kena tgk betul2 kadang,skrg ada patin buah + muncung = patin Mas,kalau biasa mancing patin liar mmg boleh beza bila naik
Logged
jelawat
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 419


Email
« Reply #13 on: January 06, 2012, 10:15:41 PM »

Tak tau pulak,macam same je.Yang biase bawak balik bile dipotong,warne isinye macam isi ikan Solamon (oren)masak Tempoyak sodap,lagi satu buat fillet goren tepong.Memang sedap.Selalu tapau kat Sukida dalam sekilo/sekilo setengah atau pon dua kilo.Masuk tige kilo dah tawar skit.
Logged
MatReL
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 80


Mancing->Fishing->Ngail


Email
« Reply #14 on: January 31, 2013, 11:16:36 PM »

aritu mase mancing patin kolam br perasan ade beza sekor sirip kekuningan dan sekor lagi kemerahan..tu patin ape pulak ek??
Logged
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal