Pancing.Net
October 01, 2014, 10:14:46 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Online shop jual rod blank  (Read 4870 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« on: November 30, 2010, 01:42:19 AM »

Saya nak tanya bro2 kat sini. Online shop mana yg byk jual rod blank utk spinning?
Yang paling utama mesti lah rod yang fast/extra fast action. Harap dpt berkongsi lawan web online
dan cara order. Saya nak juga order online, tapi tak berani lagi. Takut duit dah bayar tapi barang tak sampai pula.
Harap2 ada bro2 disini dapat membantu. Terima kasih. Undecided
Logged
Pancing.Net
« on: November 30, 2010, 01:42:19 AM »

 Logged
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6208


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #1 on: November 30, 2010, 07:41:12 AM »

tuan yang kacak,
kenapa tak pergi terus kedai pancing. boleh pegang-pegang, duduk rapat-rapat. kalau online ni, kita bukannya boleh pegang dan rasa benda tu... online kebanyakkan boleh di percayai, tetapi pada saya... baik saya cash and carry, mudah dan benda terus dapat. mana tahu masa kejadian nak shipping tu, patah ke rosak ke.. naya kita nanti...  pandangan 2 sen dari ambo.. kenkawan pnet pun ado buka kedai pancing, harga lagi ngamm.... cuba servery2...
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #2 on: November 30, 2010, 08:38:26 AM »

tuan yang kacak,
kenapa tak pergi terus kedai pancing. boleh pegang-pegang, duduk rapat-rapat. kalau online ni, kita bukannya boleh pegang dan rasa benda tu... online kebanyakkan boleh di percayai, tetapi pada saya... baik saya cash and carry, mudah dan benda terus dapat. mana tahu masa kejadian nak shipping tu, patah ke rosak ke.. naya kita nanti...  pandangan 2 sen dari ambo.. kenkawan pnet pun ado buka kedai pancing, harga lagi ngamm.... cuba servery2...
Ermmm... Sebenarnya nk cari blank StCroix atau rod yg lebih kurang sama spec, nak custom khas buat
utk baling lure je. Masalahnye kedai tak jual blank aje. Ada rod gloomis tapi 1pc. Saya cari blank 2pc.
Ni lah nak tanya sape2 yg penah order online yg boleh dipercayai.
Logged
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6208


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #3 on: November 30, 2010, 08:45:36 AM »

ooo.. itu macam ka ? selamat berjaya tuan yang kacak...
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

gedd06
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1216


gedd5
Email
« Reply #4 on: November 30, 2010, 08:49:43 AM »



http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/St-Croix
Logged

Smiley Masih belajar memancing
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #5 on: November 30, 2010, 08:52:21 AM »

ooo.. itu macam ka ? selamat berjaya tuan yang kacak...
jgn lah panggil kacak. tak kacak sgt, manis tu ada. Grin
Logged
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6208


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #6 on: November 30, 2010, 08:54:44 AM »

ooo.. itu macam ka ? selamat berjaya tuan yang kacak...
jgn lah panggil kacak. tak kacak sgt, manis tu ada. Grin
hehehe... abang yang manis.. cam kuih pulak.. hehehe, selamat berjaya... apapun, janji kita layan...
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #7 on: November 30, 2010, 08:55:46 AM »


terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.
Logged
fisheR
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 607


WWW
« Reply #8 on: November 30, 2010, 09:06:13 AM »


terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.


 Smiley harga shipping camne?   Roll Eyes
Logged

scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #9 on: November 30, 2010, 09:18:24 AM »


terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.


 Smiley harga shipping camne?   Roll Eyes

tak tau pulak. mintak2 ada bro2 yg penah order dpt bantu kita. kita tunggu je.
Logged
Nik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3230



Email
« Reply #10 on: December 03, 2010, 02:15:33 PM »

hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
Logged
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #11 on: December 04, 2010, 11:20:17 AM »

hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  Sad
Logged
Nik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3230



Email
« Reply #12 on: December 04, 2010, 11:28:22 AM »

tuan lokasi kat mana ye?try g tce sbb skang ade promosi..hamba pun jap lg nk g ingat nk beli reel Banax SX 2000+Rod Lemax deep monster
Logged
deviljinz
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 5224



Email
« Reply #13 on: December 04, 2010, 11:34:03 AM »

kalau hang dok kat jb cube cari kat kedai thomas lee (jdartac). die ada jual blank. kalu nak belajar ngan die wat rod pun buleh die buleh ajarkan.  Wink
Logged

not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....
Nik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3230



Email
« Reply #14 on: December 04, 2010, 11:50:06 AM »

tce pn ade jual rod StCroix..
Logged
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #15 on: December 04, 2010, 11:15:19 PM »

tuan lokasi kat mana ye?try g tce sbb skang ade promosi..hamba pun jap lg nk g ingat nk beli reel Banax SX 2000+Rod Lemax deep monster
TCE tak jual blank stcroix. 1 set ada lah.
Logged
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #16 on: December 04, 2010, 11:17:50 PM »

kalau hang dok kat jb cube cari kat kedai thomas lee (jdartac). die ada jual blank. kalu nak belajar ngan die wat rod pun buleh die buleh ajarkan.  Wink
kat tempat dia ni tak ada blank yg 2piece. 2piece butt join ada lah.
Logged
waktambeng
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 756


Memancing menyambung warisan keluarga


« Reply #17 on: December 04, 2010, 11:35:13 PM »


terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.


 Smiley harga shipping camne?   Roll Eyes

Salam..tak salah wak lah kan..online shop ni...kalau produk base di US..Shipping fee dia USD45...sekecil mana pun produk yg di order..Shipping fee
tetap sama...mungkin kalau jadi ahli....diskaun diberikan kepada ahlinya seluruh dunia...
Kalau beli online dan pos ke Malaysia itulah kos yg perlu ditanggung oleh pembeli....Kalau beli dalam kuantiti yg banyak,,berbaloilah..kalau beli dalam kuantiti yg sedikit sekadar untuk guna pakai sendiri dan bukan untuk tujuan bisnes...memang kurang berbaloi..
Tapi jika barang kita yg order tu masuk melalui KLIA(Kargo/Pos malaysia)tak pasti la samada kena cukai/check oleh kastam diraja..
Sekadar maklumat..Otai2..tlg komen sket.. Cheesy
Logged

Komited Kepada Kehidupan
Jimmy
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4960



« Reply #18 on: December 04, 2010, 11:43:18 PM »

hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  Sad

kat GEMAS ns ker....kalau betul balik kg boleh gi Grin
Logged

Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #19 on: December 05, 2010, 10:07:17 PM »


terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.


 Smiley harga shipping camne?   Roll Eyes

Salam..tak salah wak lah kan..online shop ni...kalau produk base di US..Shipping fee dia USD45...sekecil mana pun produk yg di order..Shipping fee
tetap sama...mungkin kalau jadi ahli....diskaun diberikan kepada ahlinya seluruh dunia...
Kalau beli online dan pos ke Malaysia itulah kos yg perlu ditanggung oleh pembeli....Kalau beli dalam kuantiti yg banyak,,berbaloilah..kalau beli dalam kuantiti yg sedikit sekadar untuk guna pakai sendiri dan bukan untuk tujuan bisnes...memang kurang berbaloi..
Tapi jika barang kita yg order tu masuk melalui KLIA(Kargo/Pos malaysia)tak pasti la samada kena cukai/check oleh kastam diraja..
Sekadar maklumat..Otai2..tlg komen sket.. Cheesy

ermm...ni yg kena fikir 2-10x ni.
Logged
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #20 on: December 05, 2010, 10:09:45 PM »

hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  Sad

kat GEMAS ns ker....kalau betul balik kg boleh gi Grin
ya betul gemas n9. masih kawasan utara johor lg. nama kedai dia kong hai, wakil shimano.
Logged
Nik
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3230



Email
« Reply #21 on: December 06, 2010, 11:47:26 AM »

kedai pancing online ni..rege kita buleh nego lg..tu yg best..mudah berurusan sbb klu kita mesej pn dia balas..tp klu ade yg nk order item elok tel dulu tnya sbb ade jgk item yg dipamerkan tp sudah khabisan  stok..
Logged
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #22 on: December 07, 2010, 11:30:02 PM »

kedai pancing online ni..rege kita buleh nego lg..tu yg best..mudah berurusan sbb klu kita mesej pn dia balas..tp klu ade yg nk order item elok tel dulu tnya sbb ade jgk item yg dipamerkan tp sudah khabisan  stok..
kebanyakkan kedai online semua diluar m'sia.
Logged
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21265


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #23 on: December 07, 2010, 11:33:29 PM »

begitulah adanya.... nak cari pun nasib jer klu kumpa kat kedai2 nih Wink
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
Jimmy
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4960



« Reply #24 on: December 07, 2010, 11:55:02 PM »

hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  Sad

kat GEMAS ns ker....kalau betul balik kg boleh gi Grin
ya betul gemas n9. masih kawasan utara johor lg. nama kedai dia kong hai, wakil shimano.

kong hai...adeh dekat ngan kg den ...den pun taktau Grin Grin Grin..banyak ker barang kedai dia tu...boleh bagi secific location tak Huh
Logged

Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #25 on: December 08, 2010, 12:11:45 PM »

hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  Sad

kat GEMAS ns ker....kalau betul balik kg boleh gi Grin
ya betul gemas n9. masih kawasan utara johor lg. nama kedai dia kong hai, wakil shimano.
kong hai...adeh dekat ngan kg den ...den pun taktau Grin Grin Grin..banyak ker barang kedai dia tu...boleh bagi secific location tak Huh
Logged
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #26 on: December 08, 2010, 12:15:49 PM »

tak ada map lah. ni no tek kedai tu 07-9483353
Logged
Jimmy
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4960



« Reply #27 on: December 08, 2010, 12:37:52 PM »

tak ada map lah. ni no tek kedai tu 07-9483353


OK TUAN.. TQ
Logged

Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.
scorpio75m
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 78



« Reply #28 on: December 09, 2010, 12:59:37 AM »

tak ada map lah. ni no tek kedai tu 07-9483353


OK TUAN.. TQ
kalau pegi kedai tu, tlg lh tgk2 kan ada blank spinning  utk med-light ke med power. yg penting rod action mesti fast/extra fast.
kalau ada port baik kat gemas share lah jugak. Smiley
Logged
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal