Author Topic: Online shop jual rod blank  (Read 8077 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Online shop jual rod blank
« on: November 30, 2010, 01:42:19 AM »
Saya nak tanya bro2 kat sini. Online shop mana yg byk jual rod blank utk spinning?
Yang paling utama mesti lah rod yang fast/extra fast action. Harap dpt berkongsi lawan web online
dan cara order. Saya nak juga order online, tapi tak berani lagi. Takut duit dah bayar tapi barang tak sampai pula.
Harap2 ada bro2 disini dapat membantu. Terima kasih. :-\

Offline NagaMasakMerah

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 6370
  • Gender: Male
  • 013-2466299 - Naga
    • http://i61.photobucket.com/albums/h60/chord_rock/banner27.jpg
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #1 on: November 30, 2010, 07:41:12 AM »
tuan yang kacak,
kenapa tak pergi terus kedai pancing. boleh pegang-pegang, duduk rapat-rapat. kalau online ni, kita bukannya boleh pegang dan rasa benda tu... online kebanyakkan boleh di percayai, tetapi pada saya... baik saya cash and carry, mudah dan benda terus dapat. mana tahu masa kejadian nak shipping tu, patah ke rosak ke.. naya kita nanti...  pandangan 2 sen dari ambo.. kenkawan pnet pun ado buka kedai pancing, harga lagi ngamm.... cuba servery2...
try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!


Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #2 on: November 30, 2010, 08:38:26 AM »
tuan yang kacak,
kenapa tak pergi terus kedai pancing. boleh pegang-pegang, duduk rapat-rapat. kalau online ni, kita bukannya boleh pegang dan rasa benda tu... online kebanyakkan boleh di percayai, tetapi pada saya... baik saya cash and carry, mudah dan benda terus dapat. mana tahu masa kejadian nak shipping tu, patah ke rosak ke.. naya kita nanti...  pandangan 2 sen dari ambo.. kenkawan pnet pun ado buka kedai pancing, harga lagi ngamm.... cuba servery2...
Ermmm... Sebenarnya nk cari blank StCroix atau rod yg lebih kurang sama spec, nak custom khas buat
utk baling lure je. Masalahnye kedai tak jual blank aje. Ada rod gloomis tapi 1pc. Saya cari blank 2pc.
Ni lah nak tanya sape2 yg penah order online yg boleh dipercayai.

Offline NagaMasakMerah

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 6370
  • Gender: Male
  • 013-2466299 - Naga
    • http://i61.photobucket.com/albums/h60/chord_rock/banner27.jpg
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #3 on: November 30, 2010, 08:45:36 AM »
ooo.. itu macam ka ? selamat berjaya tuan yang kacak...
try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!


Offline gedd06

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1216
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #4 on: November 30, 2010, 08:49:43 AM »
:) Masih belajar memancing

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #5 on: November 30, 2010, 08:52:21 AM »
ooo.. itu macam ka ? selamat berjaya tuan yang kacak...
jgn lah panggil kacak. tak kacak sgt, manis tu ada. ;D

Offline NagaMasakMerah

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 6370
  • Gender: Male
  • 013-2466299 - Naga
    • http://i61.photobucket.com/albums/h60/chord_rock/banner27.jpg
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #6 on: November 30, 2010, 08:54:44 AM »
ooo.. itu macam ka ? selamat berjaya tuan yang kacak...
jgn lah panggil kacak. tak kacak sgt, manis tu ada. ;D
hehehe... abang yang manis.. cam kuih pulak.. hehehe, selamat berjaya... apapun, janji kita layan...
try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!


Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #7 on: November 30, 2010, 08:55:46 AM »


http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/St-Croix
terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.

Offline fisheR

  • Marlin
  • *
  • Posts: 626
    • Rodbuilding & Rodmaking
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #8 on: November 30, 2010, 09:06:13 AM »


http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/St-Croix
terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.

 :) harga shipping camne?   ::)

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #9 on: November 30, 2010, 09:18:24 AM »


http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/St-Croix
terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.

 :) harga shipping camne?   ::)
tak tau pulak. mintak2 ada bro2 yg penah order dpt bantu kita. kita tunggu je.

Offline Nik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3230
  • Gender: Male
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #10 on: December 03, 2010, 02:15:33 PM »
hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #11 on: December 04, 2010, 11:20:17 AM »
hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  :(

Offline Nik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3230
  • Gender: Male
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #12 on: December 04, 2010, 11:28:22 AM »
tuan lokasi kat mana ye?try g tce sbb skang ade promosi..hamba pun jap lg nk g ingat nk beli reel Banax SX 2000+Rod Lemax deep monster

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #13 on: December 04, 2010, 11:34:03 AM »
kalau hang dok kat jb cube cari kat kedai thomas lee (jdartac). die ada jual blank. kalu nak belajar ngan die wat rod pun buleh die buleh ajarkan.  ;)
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline Nik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3230
  • Gender: Male
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #14 on: December 04, 2010, 11:50:06 AM »
tce pn ade jual rod StCroix..

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #15 on: December 04, 2010, 11:15:19 PM »
tuan lokasi kat mana ye?try g tce sbb skang ade promosi..hamba pun jap lg nk g ingat nk beli reel Banax SX 2000+Rod Lemax deep monster
TCE tak jual blank stcroix. 1 set ada lah.

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #16 on: December 04, 2010, 11:17:50 PM »
kalau hang dok kat jb cube cari kat kedai thomas lee (jdartac). die ada jual blank. kalu nak belajar ngan die wat rod pun buleh die buleh ajarkan.  ;)
kat tempat dia ni tak ada blank yg 2piece. 2piece butt join ada lah.

Offline waktambeng

  • Marlin
  • *
  • Posts: 756
  • Gender: Male
  • Memancing menyambung warisan keluarga
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #17 on: December 04, 2010, 11:35:13 PM »


http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/St-Croix
terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.

 :) harga shipping camne?   ::)
Salam..tak salah wak lah kan..online shop ni...kalau produk base di US..Shipping fee dia USD45...sekecil mana pun produk yg di order..Shipping fee
tetap sama...mungkin kalau jadi ahli....diskaun diberikan kepada ahlinya seluruh dunia...
Kalau beli online dan pos ke Malaysia itulah kos yg perlu ditanggung oleh pembeli....Kalau beli dalam kuantiti yg banyak,,berbaloilah..kalau beli dalam kuantiti yg sedikit sekadar untuk guna pakai sendiri dan bukan untuk tujuan bisnes...memang kurang berbaloi..
Tapi jika barang kita yg order tu masuk melalui KLIA(Kargo/Pos malaysia)tak pasti la samada kena cukai/check oleh kastam diraja..
Sekadar maklumat..Otai2..tlg komen sket.. :D
Komited Kepada Kehidupan

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #18 on: December 04, 2010, 11:43:18 PM »
hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  :(

kat GEMAS ns ker....kalau betul balik kg boleh gi ;D
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #19 on: December 05, 2010, 10:07:17 PM »


http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/St-Croix
terima kasih bro. penah gak tgk web site ni. boleh kira all in one online shop. macam2 ada.
ni 1 contoh lh. bro penah order kat sini ke? atau ada bro lain yg penah order?
cite lah sikit. terima kasih byk2.

 :) harga shipping camne?   ::)
Salam..tak salah wak lah kan..online shop ni...kalau produk base di US..Shipping fee dia USD45...sekecil mana pun produk yg di order..Shipping fee
tetap sama...mungkin kalau jadi ahli....diskaun diberikan kepada ahlinya seluruh dunia...
Kalau beli online dan pos ke Malaysia itulah kos yg perlu ditanggung oleh pembeli....Kalau beli dalam kuantiti yg banyak,,berbaloilah..kalau beli dalam kuantiti yg sedikit sekadar untuk guna pakai sendiri dan bukan untuk tujuan bisnes...memang kurang berbaloi..
Tapi jika barang kita yg order tu masuk melalui KLIA(Kargo/Pos malaysia)tak pasti la samada kena cukai/check oleh kastam diraja..
Sekadar maklumat..Otai2..tlg komen sket.. :D
ermm...ni yg kena fikir 2-10x ni.

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #20 on: December 05, 2010, 10:09:45 PM »
hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  :(

kat GEMAS ns ker....kalau betul balik kg boleh gi ;D
ya betul gemas n9. masih kawasan utara johor lg. nama kedai dia kong hai, wakil shimano.

Offline Nik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3230
  • Gender: Male
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #21 on: December 06, 2010, 11:47:26 AM »
kedai pancing online ni..rege kita buleh nego lg..tu yg best..mudah berurusan sbb klu kita mesej pn dia balas..tp klu ade yg nk order item elok tel dulu tnya sbb ade jgk item yg dipamerkan tp sudah khabisan  stok..

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #22 on: December 07, 2010, 11:30:02 PM »
kedai pancing online ni..rege kita buleh nego lg..tu yg best..mudah berurusan sbb klu kita mesej pn dia balas..tp klu ade yg nk order item elok tel dulu tnya sbb ade jgk item yg dipamerkan tp sudah khabisan  stok..
kebanyakkan kedai online semua diluar m'sia.

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #23 on: December 07, 2010, 11:33:29 PM »
begitulah adanya.... nak cari pun nasib jer klu kumpa kat kedai2 nih ;)
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #24 on: December 07, 2010, 11:55:02 PM »
hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  :(

kat GEMAS ns ker....kalau betul balik kg boleh gi ;D
ya betul gemas n9. masih kawasan utara johor lg. nama kedai dia kong hai, wakil shimano.

kong hai...adeh dekat ngan kg den ...den pun taktau ;D ;D ;D..banyak ker barang kedai dia tu...boleh bagi secific location tak ???
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #25 on: December 08, 2010, 12:11:45 PM »
hamba pnh beli reel di pancingmall..rege buleh nego lg..dpt murah.brang pn elok smpai kat tgn guna pos laju..klu rod xpnh lg.
kedai dia kat gemas. blank yg dicari tak ada lah.  :(

kat GEMAS ns ker....kalau betul balik kg boleh gi ;D
ya betul gemas n9. masih kawasan utara johor lg. nama kedai dia kong hai, wakil shimano.
kong hai...adeh dekat ngan kg den ...den pun taktau ;D ;D ;D..banyak ker barang kedai dia tu...boleh bagi secific location tak ???

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #26 on: December 08, 2010, 12:15:49 PM »
tak ada map lah. ni no tek kedai tu 07-9483353

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #27 on: December 08, 2010, 12:37:52 PM »
tak ada map lah. ni no tek kedai tu 07-9483353


OK TUAN.. TQ
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline scorpio75m

  • Siakap
  • *
  • Posts: 78
  • Gender: Male
Re: Online shop jual rod blank
« Reply #28 on: December 09, 2010, 12:59:37 AM »
tak ada map lah. ni no tek kedai tu 07-9483353


OK TUAN.. TQ
kalau pegi kedai tu, tlg lh tgk2 kan ada blank spinning  utk med-light ke med power. yg penting rod action mesti fast/extra fast.
kalau ada port baik kat gemas share lah jugak. :)