Pancing.Net
October 26, 2014, 08:58:59 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Daiwa Phantom J  (Read 10112 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
terubuk
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 247



Email
« on: December 01, 2010, 10:52:51 AM »

Reel ni dah ada di pasaran Mesia ke belom?
Berapa harga dia ek?



Logged

Pancing.Net
« on: December 01, 2010, 10:52:51 AM »

 Logged
yakuza893
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 61


my name is pirlo


Email
« Reply #1 on: December 01, 2010, 11:34:54 AM »

Reel ni dah ada di pasaran Mesia ke belom?
Berapa harga dia ek?






Salam tubuk..
x salah aku dkt poh kwong tackle(MJC) dah da reel tok..
tp xpasti la saiz pa ada..
harga pun x pasti juak..
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34766



Email
« Reply #2 on: December 01, 2010, 11:44:14 AM »

cantikkknyerrrrrrrr Shocked Shocked Shocked
Logged
wonderpets
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3192


"apa yang penting KERJASAMA"


Email
« Reply #3 on: December 01, 2010, 02:22:29 PM »

salam'kum

tm kalau pakai memang sesuai sangat tuuuuuu............ Wink
Logged

"POIE MANCING"-019.307.0.224-
“Tidak masuk syurga orang yang ada di dalam hatinya (sifat) Takbur (walaupun) sebesar zarah."-----Udara Masuk - Allah Allah Antara - Allah Allah Udara Keluar - Allah Allah Antara - Allah Allah-----
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34766



Email
« Reply #4 on: December 01, 2010, 02:24:17 PM »

orang lain sesuailah kot Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes.. teman poket kecik ni huhuhuhu Cry Cry Cry nengok ajeelah Cheesy Cheesy Cheesy
salam'kum

tm kalau pakai memang sesuai sangat tuuuuuu............ Wink
Logged
yakuza893
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 61


my name is pirlo


Email
« Reply #5 on: December 07, 2010, 12:47:52 AM »

Salam tubuk,
hrga utk reel daiwa phantom J ialah rm390..
aku dpt info hrga reel tu dkt kepong tackle mggu lepas..
Logged
Tekongmuda
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 12


« Reply #6 on: December 24, 2010, 06:12:59 PM »

 Smiley teman tanya kelmarin di penang last call rm450...
mahei pulak yer phantom 4500 j... Undecided
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15694


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #7 on: December 26, 2010, 03:11:27 AM »

Lawa menawan,macam mana prestasi Grin
Logged
joran huduh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2052


huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!

maarof7@gmail.com
WWW Email
« Reply #8 on: December 26, 2010, 11:02:56 AM »

daiwa nei..design die lebih kurang sama jer....cun yg consistent!!1 rega lak model yg nei RM450...agak mahal bagi saya laa.... Grin Grin Cheesy
Logged

mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9942


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #9 on: December 28, 2010, 10:54:29 AM »

Tapi memang Daiwa ni rega lain2 ikut tempat...tapi yg pasti spinning Daiwa ke Shimano ke memang best tapi kalu BC aku still prefer ABU walaupun aku ader gak guna reel model lama mcm Banax Sounion...tapi tak berapa smooth cam ABU.
Logged
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #10 on: January 23, 2011, 01:58:22 AM »

Baru belek2 item ni last week..
lebih ringan compare shimano aceration sw8000PG..
Minta pendapat /pandangan..

daiwa phantom j 4500 vs shimano aceration sw8000pg
which one is better??
why agaknya??
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
blue_merlin
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 445


ada trip jalan


Email
« Reply #11 on: January 23, 2011, 01:04:29 PM »

salam tuan2 kawe rasa brand kedua2 ni klu mengikut sajarah sama ok je  Grin so tepuk poket le ada ok ke tak hehehehheheh Grin
Logged

bulan cantek,air cantek call je kawe , kita jalan 0122652695 ( KL-----------Bachok )
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #12 on: January 24, 2011, 01:13:02 PM »

teman ada paki aceration sebelm ni..
saje nak tukar2 angin...asyik shimano je..
nak test pki daiwa.....phantom J
kt mana leh beli murah reel..ni..
ngan aboy servey harga pancing naik
aceration dah 450 skrg.
phantom j -415 (kepong baru 390 tapi stok plak abih)....
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #13 on: January 24, 2011, 02:13:33 PM »

Pergh..memang ringan reel ni utk jigging.. 460gm je utk saiz 4500...... mad, exori tamo layan ka haha..
Logged
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #14 on: January 24, 2011, 05:36:52 PM »

Pergh..memang ringan reel ni utk jigging.. 460gm je utk saiz 4500...... mad, exori tamo layan ka haha..
aku tunggu juga exori yg leh wat jigging dan hardbodys..ni..
eh kau tau nak cari mana reel ni??
aboy xde, kepong x de..
reel ni dlm RM 400 je??
kalau jumpa bgtau aku..
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
Sebarau_Chanis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 308



« Reply #15 on: August 23, 2011, 03:50:48 PM »

Salam semua
Berapa ya harga phantom j ni sekarang ni..
Logged
budakkumpau
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 242



Email
« Reply #16 on: September 06, 2011, 11:51:28 PM »

Salam semua
Berapa ya harga phantom j ni sekarang ni..
teman tgk kat sri muda s.alam rm450 gitu... tpi teman penah gak tgk catalog daiwa phantom j 4500 nie rege pasaran rm600. tak tau ler teman ader kedai yg dapat rege lebih murah dri kedai kat s.aalm nie.... Huh
Logged

senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..
Sebarau_Chanis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 308



« Reply #17 on: September 07, 2011, 11:29:28 AM »

Salam semua
Nak tanya sikit, harga daiwan ballistic dan daiwa procyon bape ya...dah ada ke kat pasaran malaysia
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15694


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #18 on: September 07, 2011, 02:10:56 PM »

Salam semua
Nak tanya sikit, harga daiwan ballistic dan daiwa procyon bape ya...dah ada ke kat pasaran malaysia


Model apa tu,tak pernah dgr pun Huh
Logged
Sebarau_Chanis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 308



« Reply #19 on: September 07, 2011, 03:32:35 PM »

Saya baru tengok kat laman web daiwa, model baru tu...ngam gak..tengok kat laman web ni.
http://www.tacklewarehouse.com/Daiwa_Ballistic_Spinning_Reels/descpage-DBSR.html
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15694


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #20 on: September 09, 2011, 10:05:29 AM »

Baru keluar ni,nak sampai Malaysia lambat lagi
Logged
apai pelata
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1228


say yes!!! if you strong men.


Email
« Reply #21 on: September 09, 2011, 12:25:41 PM »

kalau order pakai laman web tu boleh caya ke tuan tuan?
kat luar negara tu.
Logged

CnR Yes tapi untuk buntal dan beling,yang lain masuk tong...
Sebarau_Chanis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 308



« Reply #22 on: September 09, 2011, 03:13:08 PM »

Tu la pasal...takut gak nak order..
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15694


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #23 on: September 09, 2011, 03:55:07 PM »

Sabar,biasa model baru ni kena tunggu 3 bulan percubaan,jadi mcm Daiwa T tu tau la Grin Grin
Logged
bomberkenny
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 5


Email
« Reply #24 on: September 13, 2011, 11:21:22 PM »

saja nak bagitau, saya baru beli phantom J light 3500, kat sri muda tu, RM369 aje. tengok harga phantom j 4500 ngan phantom j light 3500 tu harga tu macam tak beza sangat.
Logged
laut cina selatan
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 121


« Reply #25 on: September 13, 2011, 11:25:09 PM »

saja nak bagitau, saya baru beli phantom J light 3500, kat sri muda tu, RM369 aje. tengok harga phantom j 4500 ngan phantom j light 3500 tu harga tu macam tak beza sangat.

nice(kt mulut) hampeh tul byk duit ko aku dh lam berkenan stakat blh tgk je ( dalam hati )..... Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15694


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #26 on: September 14, 2011, 07:52:58 AM »

Sabo tuan,kumpul besi buruk sikit2 dapat la sailang Grin Grin
Logged
Sebarau_Chanis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 308



« Reply #27 on: September 14, 2011, 09:31:57 AM »

Semalam baru tgk phantom j ni kat puchong, harga rm400. ok ke harga tu..
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15694


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #28 on: September 14, 2011, 08:49:10 PM »

Digital kan,biasa dia ada masa murah ada masa mahal,tentang harga saya tak pasti la Grin
Logged
Sebarau_Chanis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 308



« Reply #29 on: September 14, 2011, 10:09:32 PM »

mahal la ya harga tu tuan abu...kalau fream j harga rm380. tolong tuan abu bg tips reel untuk jinging.
hari sabtu ni 1st time nak main jingging kat pulau 9, tapi reel tak beli lagi ni.
Logged
Pages: 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal