Author Topic: Daiwa Phantom J  (Read 13870 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline terubuk

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 341
  • Gender: Male
    • Email
Daiwa Phantom J
« on: December 01, 2010, 10:52:51 AM »
Reel ni dah ada di pasaran Mesia ke belom?
Berapa harga dia ek?




Offline yakuza893

  • Siakap
  • *
  • Posts: 61
  • Gender: Male
  • my name is pirlo
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #1 on: December 01, 2010, 11:34:54 AM »
Reel ni dah ada di pasaran Mesia ke belom?
Berapa harga dia ek?





Salam tubuk..
x salah aku dkt poh kwong tackle(MJC) dah da reel tok..
tp xpasti la saiz pa ada..
harga pun x pasti juak..

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34769
  • Gender: Male
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #2 on: December 01, 2010, 11:44:14 AM »
cantikkknyerrrrrrrr :o :o :o

Offline wonderpets

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3192
  • "apa yang penting KERJASAMA"
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #3 on: December 01, 2010, 02:22:29 PM »
salam'kum

tm kalau pakai memang sesuai sangat tuuuuuu............ ;)
"POIE MANCING"-019.307.0.224-
“Tidak masuk syurga orang yang ada di dalam hatinya (sifat) Takbur (walaupun) sebesar zarah."-----Udara Masuk - Allah Allah Antara - Allah Allah Udara Keluar - Allah Allah Antara - Allah Allah-----

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34769
  • Gender: Male
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #4 on: December 01, 2010, 02:24:17 PM »
orang lain sesuailah kot ::) ::) ::).. teman poket kecik ni huhuhuhu :'( :'( :'( nengok ajeelah :D :D :D
salam'kum

tm kalau pakai memang sesuai sangat tuuuuuu............ ;)

Offline yakuza893

  • Siakap
  • *
  • Posts: 61
  • Gender: Male
  • my name is pirlo
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #5 on: December 07, 2010, 12:47:52 AM »
Salam tubuk,
hrga utk reel daiwa phantom J ialah rm390..
aku dpt info hrga reel tu dkt kepong tackle mggu lepas..

Offline Tekongmuda

  • Bilis
  • *
  • Posts: 12
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #6 on: December 24, 2010, 06:12:59 PM »
 :) teman tanya kelmarin di penang last call rm450...
mahei pulak yer phantom 4500 j... :-\

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #7 on: December 26, 2010, 03:11:27 AM »
Lawa menawan,macam mana prestasi ;D

Offline joran huduh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2052
  • Gender: Male
  • huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!
    • www.duprexevent.blogspot.com
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #8 on: December 26, 2010, 11:02:56 AM »
daiwa nei..design die lebih kurang sama jer....cun yg consistent!!1 rega lak model yg nei RM450...agak mahal bagi saya laa.... ;D ;D :D

Offline mancasting75

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10647
  • Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #9 on: December 28, 2010, 10:54:29 AM »
Tapi memang Daiwa ni rega lain2 ikut tempat...tapi yg pasti spinning Daiwa ke Shimano ke memang best tapi kalu BC aku still prefer ABU walaupun aku ader gak guna reel model lama mcm Banax Sounion...tapi tak berapa smooth cam ABU.

Offline mad7044

  • Marlin
  • *
  • Posts: 661
  • Gender: Male
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #10 on: January 23, 2011, 01:58:22 AM »
Baru belek2 item ni last week..
lebih ringan compare shimano aceration sw8000PG..
Minta pendapat /pandangan..

daiwa phantom j 4500 vs shimano aceration sw8000pg
which one is better??
why agaknya??
Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044

Offline blue_merlin

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 445
  • Gender: Male
  • ada trip jalan
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #11 on: January 23, 2011, 01:04:29 PM »
salam tuan2 kawe rasa brand kedua2 ni klu mengikut sajarah sama ok je  ;D so tepuk poket le ada ok ke tak hehehehheheh ;D
bulan cantek,air cantek call je kawe , kita jalan 0122652695 ( KL-----------Bachok )

Offline mad7044

  • Marlin
  • *
  • Posts: 661
  • Gender: Male
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #12 on: January 24, 2011, 01:13:02 PM »
teman ada paki aceration sebelm ni..
saje nak tukar2 angin...asyik shimano je..
nak test pki daiwa.....phantom J
kt mana leh beli murah reel..ni..
ngan aboy servey harga pancing naik
aceration dah 450 skrg.
phantom j -415 (kepong baru 390 tapi stok plak abih)....
Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044

Offline chukly

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1933
  • Gender: Male
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #13 on: January 24, 2011, 02:13:33 PM »
Pergh..memang ringan reel ni utk jigging.. 460gm je utk saiz 4500...... mad, exori tamo layan ka haha..

Offline mad7044

  • Marlin
  • *
  • Posts: 661
  • Gender: Male
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #14 on: January 24, 2011, 05:36:52 PM »
Pergh..memang ringan reel ni utk jigging.. 460gm je utk saiz 4500...... mad, exori tamo layan ka haha..
aku tunggu juga exori yg leh wat jigging dan hardbodys..ni..
eh kau tau nak cari mana reel ni??
aboy xde, kepong x de..
reel ni dlm RM 400 je??
kalau jumpa bgtau aku..
Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044

Offline Sebarau_Chanis

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 313
  • Gender: Male
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #15 on: August 23, 2011, 03:50:48 PM »
Salam semua
Berapa ya harga phantom j ni sekarang ni..

Offline budakkumpau

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #16 on: September 06, 2011, 11:51:28 PM »
Salam semua
Berapa ya harga phantom j ni sekarang ni..
teman tgk kat sri muda s.alam rm450 gitu... tpi teman penah gak tgk catalog daiwa phantom j 4500 nie rege pasaran rm600. tak tau ler teman ader kedai yg dapat rege lebih murah dri kedai kat s.aalm nie.... ???
senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..

Offline Sebarau_Chanis

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 313
  • Gender: Male
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #17 on: September 07, 2011, 11:29:28 AM »
Salam semua
Nak tanya sikit, harga daiwan ballistic dan daiwa procyon bape ya...dah ada ke kat pasaran malaysia

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #18 on: September 07, 2011, 02:10:56 PM »
Salam semua
Nak tanya sikit, harga daiwan ballistic dan daiwa procyon bape ya...dah ada ke kat pasaran malaysia


Model apa tu,tak pernah dgr pun ???

Offline Sebarau_Chanis

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 313
  • Gender: Male
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #19 on: September 07, 2011, 03:32:35 PM »
Saya baru tengok kat laman web daiwa, model baru tu...ngam gak..tengok kat laman web ni.
http://www.tacklewarehouse.com/Daiwa_Ballistic_Spinning_Reels/descpage-DBSR.html

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #20 on: September 09, 2011, 10:05:29 AM »
Baru keluar ni,nak sampai Malaysia lambat lagi

Offline apai pelata

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1233
  • Gender: Male
  • say yes!!! if you strong men.
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #21 on: September 09, 2011, 12:25:41 PM »
kalau order pakai laman web tu boleh caya ke tuan tuan?
kat luar negara tu.
CnR Yes tapi untuk buntal dan beling,yang lain masuk tong...

Offline Sebarau_Chanis

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 313
  • Gender: Male
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #22 on: September 09, 2011, 03:13:08 PM »
Tu la pasal...takut gak nak order..

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #23 on: September 09, 2011, 03:55:07 PM »
Sabar,biasa model baru ni kena tunggu 3 bulan percubaan,jadi mcm Daiwa T tu tau la ;D ;D

Offline bomberkenny

  • Bilis
  • *
  • Posts: 5
    • Email
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #24 on: September 13, 2011, 11:21:22 PM »
saja nak bagitau, saya baru beli phantom J light 3500, kat sri muda tu, RM369 aje. tengok harga phantom j 4500 ngan phantom j light 3500 tu harga tu macam tak beza sangat.

Offline laut cina selatan

  • Pelata
  • *
  • Posts: 121
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #25 on: September 13, 2011, 11:25:09 PM »
saja nak bagitau, saya baru beli phantom J light 3500, kat sri muda tu, RM369 aje. tengok harga phantom j 4500 ngan phantom j light 3500 tu harga tu macam tak beza sangat.

nice(kt mulut) hampeh tul byk duit ko aku dh lam berkenan stakat blh tgk je ( dalam hati )..... :D :D :D :D

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #26 on: September 14, 2011, 07:52:58 AM »
Sabo tuan,kumpul besi buruk sikit2 dapat la sailang ;D ;D

Offline Sebarau_Chanis

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 313
  • Gender: Male
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #27 on: September 14, 2011, 09:31:57 AM »
Semalam baru tgk phantom j ni kat puchong, harga rm400. ok ke harga tu..

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #28 on: September 14, 2011, 08:49:10 PM »
Digital kan,biasa dia ada masa murah ada masa mahal,tentang harga saya tak pasti la ;D

Offline Sebarau_Chanis

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 313
  • Gender: Male
Re: Daiwa Phantom J
« Reply #29 on: September 14, 2011, 10:09:32 PM »
mahal la ya harga tu tuan abu...kalau fream j harga rm380. tolong tuan abu bg tips reel untuk jinging.
hari sabtu ni 1st time nak main jingging kat pulau 9, tapi reel tak beli lagi ni.