Pancing.Net
April 24, 2014, 01:56:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Daiwa Phantom J  (Read 8775 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #30 on: September 14, 2011, 10:18:15 PM »

Skrg ada mesin apa ada dalam simpanan
Logged
Pancing.Net
« Reply #30 on: September 14, 2011, 10:18:15 PM »

 Logged
Sebarau_Chanis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 299



« Reply #31 on: September 14, 2011, 10:23:49 PM »

yang ok ada penn sargus 5000 dan ryobi xenos 3000. dua tu je yang ok..yang lain tu dah xleh pakai(cap ayam).
ingat nak cari siri 4000 atau 4500 yang ratio 6.0. reel apa ya tuan abu.
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #32 on: September 14, 2011, 10:27:56 PM »

Sargus tu pun ok dah kalau nak pakai pun,ambik je la Daiwa tu,saya biasa pakai je mana yg ada,mula2 je pergi rasa mcm2 nak beli,nanti dah balik rasa mcm membazir plak byk tak guna,elok beli mana yg patut,lagi pun kos pergi pun kena ambil kira,kos bot mmg kena bayar Grin Grin
Logged
zach daniel
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2036


fishing is my passion


Email
« Reply #33 on: September 14, 2011, 10:38:38 PM »

betul tu tuan abu...betta beli mana yg patut je....
tp klau hardcore jigger,kena la beli set jigging.. Grin Grin
trip memancing smua mahai2 hihi
Logged
wakdat
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1116



Email
« Reply #34 on: September 14, 2011, 10:39:57 PM »

Sargus tu pun ok dah kalau nak pakai pun,ambik je la Daiwa tu,saya biasa pakai je mana yg ada,mula2 je pergi rasa mcm2 nak beli,nanti dah balik rasa mcm membazir plak byk tak guna,elok beli mana yg patut,lagi pun kos pergi pun kena ambil kira,kos bot mmg kena bayar Grin Grin
ok tu..wak target nak bangla je ni..hee Grin
Logged

siji loro telu papat:
bocah-bocah kok main buloohh:
arek reti jenengku wakdat:
arek mancing yo ayoooohhh...hehhehheh
Sebarau_Chanis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 299



« Reply #35 on: September 14, 2011, 10:48:35 PM »

sargus tu ingat nak standby untuk bottom. kalau daiwa exceler ok ke.
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #36 on: September 14, 2011, 11:14:06 PM »

Ntah la,saya Daiwa ni krg sikit buat cubaan dan ujian lapangan sebab ramai kawan byk guna Shimano dan AG je,kalau setakat bagi pendapat bila cuba kat kedai tu tau la,skrg ni elok beli rasa perlu je,kalau nak cuba tak salah sebab Daiwa ni jenama terbukti keupayaan bertahun2
Logged
hadrabad
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 426


Orang Baik Aku Baik,orang jahat aku jahat 100x


Email
« Reply #37 on: September 15, 2011, 01:21:04 PM »

Tp bagi teman plak bagi org yang baru nak belajar dan BERKEMAMPUAN better trus bli produk yg mid end.. bukan apa kalau baru belajar cara handel ikan, cara pam ikan cara layan ikan semua main bantai jer.. ikan tarik kita tarik... alamatnya ikan terlepas, tali putus, joran patah, kili hancur... mcm kawan teman ada sorang baru belajar, dia tanya teman nak beli mesin apa teman tau poket dia saiz sederhana, so teman suggest mesin RYOBI (terkenal sebagai mesin harga mampu milik tetapi mantop) dia kata buat apa beli mesin mahal last2 dia beli mesin tomman magic spin saiz 4k.. ini cerita tahun lepas dan sehingga ke hari ni dia masih ngan pendirian dia buat apa beli mesin mahal dan dia dah pun tukar mesin dia 3 kali krn bearing hancur.. satu kili dlm rm50++ kali tiga set dah rm150++, harga mesin ryobi amazon teman beli seangkatan dengan dia dulu masih ada dan boleh guna harga RM130...)  so tepuk dada tanya poket hehehe... pendapat teman jer ni...
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #38 on: September 15, 2011, 01:23:13 PM »

Tu la prinsip yg tak boleh pakai,org camni kita tgk je,sampai masa kena ikan gedabak tau la berpikir Grin Grin
Logged
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9677


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #39 on: September 15, 2011, 04:38:18 PM »

Daiwa Phantom J ni dalam senarai utk kawankan abg dia Freams 4500J...heheh..mantop nih...waterproof drag lagi...best Grin
Logged
zach daniel
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2036


fishing is my passion


Email
« Reply #40 on: September 16, 2011, 08:44:20 PM »

sy pkI SMUA mesin daiwa...
tp yg murah2 je
alhamdulillah..smua xda masalah...
yg ada masalah diri sndiri xnak bersihkan atau service bile balik mancing laut..
tu yg buat mesin jd jahanam...
Logged
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #41 on: October 05, 2011, 08:59:48 PM »

Saya pakai reel ni..siri 4500J khas utk jigging...
komen:
prestasi o.k
drag o.k.
cosmetic o.k


* kelemahan sy dapati bila nak tutup utk karau (besi lengkung lepas/buka pada spool) kekadang tersangkut kt tgn...

just share info...
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
warnshah
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 138


« Reply #42 on: October 06, 2011, 08:21:33 AM »

mesin ni mmg steady..saya ada satu dah..mmg mantap..berbaloi2 dgn harga...
Logged
budakkumpau
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 242



Email
« Reply #43 on: October 06, 2011, 11:26:33 AM »

saja nak bagitau, saya baru beli phantom J light 3500, kat sri muda tu, RM369 aje. tengok harga phantom j 4500 ngan phantom j light 3500 tu harga tu macam tak beza sangat.
patut aku tgk phantom j tu dah ilang... tuan hamba yg rembat rupanyer... Grin Grin
Logged

senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #44 on: October 06, 2011, 09:43:31 PM »

saja nak bagitau, saya baru beli phantom J light 3500, kat sri muda tu, RM369 aje. tengok harga phantom j 4500 ngan phantom j light 3500 tu harga tu macam tak beza sangat.
patut aku tgk phantom j tu dah ilang... tuan hamba yg rembat rupanyer... Grin Grin


Tu la lambat sgt,cuba pesan lagi satu
Logged
budakkumpau
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 242



Email
« Reply #45 on: October 08, 2011, 11:42:41 AM »

saja nak bagitau, saya baru beli phantom J light 3500, kat sri muda tu, RM369 aje. tengok harga phantom j 4500 ngan phantom j light 3500 tu harga tu macam tak beza sangat.
patut aku tgk phantom j tu dah ilang... tuan hamba yg rembat rupanyer... Grin Grin


Tu la lambat sgt,cuba pesan lagi satu
tak po ler.. hamba pkai abu soron jer.. akhir bln nie nak rembat abu kalex 60 plak kat sri muda tu.. hamba dah chop ngan tuan kedai,jgn kena rembat gak dah ler..... mau melopong klu kena kebas ngan org...
Logged

senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #46 on: October 09, 2011, 12:38:15 PM »

Order je,tokey tu pun mau duit maa
Logged
Iman Wong
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 43


Chayok!!Shimano


Email
« Reply #47 on: October 22, 2011, 09:52:38 AM »

Baru belek2 item ni last week..
lebih ringan compare shimano aceration sw8000PG..
Minta pendapat /pandangan..

daiwa phantom j 4500 vs shimano aceration sw8000pg
which one is better??
why agaknya??

kalau kawan memang best aceration sw8000pg...pasal dia reel penambah baikan dari Navi series...dengan egg knob, ARC spool ( benang pegi jauh )..ARB ( anti rust bearing ) drag yang mantop 12kg...gear ratio 4.7 yang memang lazat wat jigging...dengan SW concept tak perlu dipertikaikan lagi...tapi tepuk poket tanya selera... Grin Cheesy
Logged

Hardcore Angler.....
syahz_f8979
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2971


CasterJigger sana sini


Email
« Reply #48 on: July 17, 2012, 10:49:48 AM »

salam  Wink

ape beza dari jenis phamtom j, phantom j light dan phantom j PE...?? nampak dari spec diatas ada 3 jenis yg berbeza dari segi specifikasi...

t.kaseh  Smiley
Logged
k0pi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2907


• Jigging Karat • รักการตกปลา •


« Reply #49 on: July 22, 2012, 11:27:33 AM »

salam  Wink

ape beza dari jenis phamtom j, phantom j light dan phantom j PE...?? nampak dari spec diatas ada 3 jenis yg berbeza dari segi specifikasi...

t.kaseh  Smiley

Phantom J - aplikasi offshore atau laut lebih dalam (offshore jigging reel) - (medium class/offshore)
Phantom J Light - aplikasi jigging inshore atau laut cetek (light class/inshore)
Phantom J Light PE - aplikasi jigging offshore tapi saiz body inshore/ saiz spool offshore (deep spool untuk isi tali besar). (light class offshore/sport/finesse fishing) - teknik popular di Asia Timur guna reel kecik jigging ikan besor semata-mata nak test skill/karen lebih.

Logged

• TAKDIRLAAA TU.... PAHAM-PAHAM JELAAA... •
• finessefishingforfun •
zach daniel
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2036


fishing is my passion


Email
« Reply #50 on: July 22, 2012, 11:44:28 AM »

daiwa mmg mahal.....hihii
Logged
nahzahani
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 307


"mancing jo"

nahzahani@yahoo.com.my
« Reply #51 on: July 24, 2012, 12:12:47 AM »

as salam aku dah guna hampir 6 bulan,,,,,,,,,,,,,,,,memang terbaik Shocked
Logged

nahza: 019 - 284 784 1 , Melampiaskan nafsu mancing sekadar kemampuan..........
kunyitz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 610


SABAR itu subur...


« Reply #52 on: July 24, 2012, 09:54:19 AM »

Dlm senarai pilihan utk disambo... Cheesy Cheesy
Logged

TRY jer..mana tau dapat ikan...
jazzenco82
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 186

mancing??? tak minatlah...


Email
« Reply #53 on: July 28, 2012, 07:19:54 AM »

salam  Wink

ape beza dari jenis phamtom j, phantom j light dan phantom j PE...?? nampak dari spec diatas ada 3 jenis yg berbeza dari segi specifikasi...

t.kaseh  Smiley

Phantom J - aplikasi offshore atau laut lebih dalam (offshore jigging reel) - (medium class/offshore)
Phantom J Light - aplikasi jigging inshore atau laut cetek (light class/inshore)
Phantom J Light PE - aplikasi jigging offshore tapi saiz body inshore/ saiz spool offshore (deep spool untuk isi tali besar). (light class offshore/sport/finesse fishing) - teknik popular di Asia Timur guna reel kecik jigging ikan besor semata-mata nak test skill/karen lebih.



setuju.. nak test skill bukan nak rekod ikan terberat  Wink
Logged
Sky.Walker
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 100


Email
« Reply #54 on: October 24, 2012, 09:46:48 AM »

stelah menelaah thread ni akhirnya sambar sbijik reel nie..tak dnafikan mmg terbaik dari segi rupa paras N performance..
Logged
Sky.Walker
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 100


Email
« Reply #55 on: October 24, 2012, 09:54:55 AM »

harga teman sambar rm400 di Digital Aquarium puchong..
Logged
pulau_man
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 656


017-2121160 nak ajak manceng call aje...


Email
« Reply #56 on: October 24, 2012, 11:23:23 AM »

salam tetuan sekalian teman nak tanya skit,berapakah berat n harga reel2 ini:

shimano stella 5000,8000 & 10000

kalo teman salah rumah mintak maap ye ,teman budak baru belajar..sila beri tunjuk ajar tq2 tuan2
Logged

moh manceng,toksah gadoh-gadoh..
kunyitz
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 610


SABAR itu subur...


« Reply #57 on: October 24, 2012, 05:46:54 PM »

harga teman sambar rm400 di Digital Aquarium puchong..

ok gak rege tu..kat tmp kwan murah2 pun 440... Cheesy
Logged

TRY jer..mana tau dapat ikan...
Sky.Walker
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 100


Email
« Reply #58 on: October 25, 2012, 01:07:55 AM »

salam tetuan sekalian teman nak tanya skit,berapakah berat n harga reel2 ini:

shimano stella 5000,8000 & 10000

kalo teman salah rumah mintak maap ye ,teman budak baru belajar..sila beri tunjuk ajar tq2 tuan2

gulppp..mampu telan air liur jer tgk reel nie..
Logged
Sky.Walker
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 100


Email
« Reply #59 on: October 25, 2012, 01:10:04 AM »

harga teman sambar rm400 di Digital Aquarium puchong..

ok gak rege tu..kat tmp kwan murah2 pun 440... Cheesy

tue kwan blom ushar kat Aboy sri kembangan..rasanya bleh dpt lagi murah..sbb dah tak tahan sgt so angkat jelah last stock kat kedai nie..
Logged
Pages: « 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal