Pancing.Net
October 25, 2014, 10:44:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Angler's Resort Pulau Indah  (Read 374891 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AdnanThoran
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14


Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425


Email
« on: December 03, 2010, 01:10:43 PM »

Ade sesape tawu pasal anglers resort ni? Teman baru je jumpe tempat ni. Kalo ade sesape yang tawu boleh la kongsi pengalaman dengan teman. Nampak mcm best je kat situ. Kalau ade mase lapang kawan ingat nak berport je kat situ.  Grin
Logged
Pancing.Net
« on: December 03, 2010, 01:10:43 PM »

 Logged
mad7044
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 661


mad7044
Email
« Reply #1 on: December 03, 2010, 03:34:25 PM »

last mancen sana tahun 2005 dulu...
x tau le sekrang cane??
dulu jalan teruk..x tau le sekarang..
Tepek la gambor....
if o.k...leh la..bercuti bersama keluarga.... Grin
Logged

Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044
abdullahh
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 903



Email
« Reply #2 on: December 03, 2010, 03:38:17 PM »

Den Last p sana 2008..kete tengelam kat pasir..lepas tu dah tak g..dulu2 rajin gak layan sana...record den pernah dpt kat sana dpt naik 2 ekor terus belangkas,mula2 ingatkan pari tengah mengawan.. Grin Grin Grin
Logged
- Nodri Selama -
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4572


019-2291353


Email
« Reply #3 on: December 03, 2010, 04:24:26 PM »

Ade sesape tawu pasal anglers resort ni? Teman baru je jumpe tempat ni. Kalo ade sesape yang tawu boleh la kongsi pengalaman dengan teman. Nampak mcm best je kat situ. Kalau ade mase lapang kawan ingat nak berport je kat situ.  Grin
tuan dah sampai ke tempat tu...?x paham ayat teman baru jumpa tempat ni..
banyak tempat port berpontesi...kat jeti dia boleh..tapi kena bayar pancing rm3 koyan rm5 ...satu
kaw.pantai boleh...no charge
rekod sy kat jeti siakap 6kilo pakai koyan...
pari 10kilo kat pantai... tempat org main sky Huh....sebelah kiri nak sampai kat jeti...
Logged

BENDAHARI
PERSATUAN SAHABAT PANCING
SELANGOR DAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR ( SaPa )
NO.PENDAFTARAN:4763-11-SEL
AdnanThoran
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14


Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425


Email
« Reply #4 on: December 03, 2010, 04:31:44 PM »

last mancen sana tahun 2005 dulu...
x tau le sekrang cane??
dulu jalan teruk..x tau le sekarang..
Tepek la gambor....
if o.k...leh la..bercuti bersama keluarga.... Grin
Skang pon jalan teruk jugak, tapi takde sangkut tayar dalam pasir. Die punye resort pon da rosak. Tgk yang datang pon takat bersantai je,pastu balik. Tapi berdasarkan gambo yang teman tgk, gempak jugak hasilnye. Skang da ramai mancing siakap tepi2 jeti resort tu. Teman dengar siakap kat situ terbaik. Cool Insyaallah nanti teman cube dapatkan gambo hasil tangkapan dan keadaa Wink
Logged
- Nodri Selama -
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4572


019-2291353


Email
« Reply #5 on: December 03, 2010, 04:35:55 PM »

last mancen sana tahun 2005 dulu...
x tau le sekrang cane??
dulu jalan teruk..x tau le sekarang..
Tepek la gambor....
if o.k...leh la..bercuti bersama keluarga.... Grin
Skang pon jalan teruk jugak, tapi takde sangkut tayar dalam pasir. Die punye resort pon da rosak. Tgk yang datang pon takat bersantai je,pastu balik. Tapi berdasarkan gambo yang teman tgk, gempak jugak hasilnye. Skang da ramai mancing siakap tepi2 jeti resort tu. Teman dengar siakap kat situ terbaik. Cool Insyaallah nanti teman cube dapatkan gambo hasil tangkapan dan keadaa Wink
kenapa x torai....mana tau..
Logged

BENDAHARI
PERSATUAN SAHABAT PANCING
SELANGOR DAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR ( SaPa )
NO.PENDAFTARAN:4763-11-SEL
pemancingsepi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1187



Email
« Reply #6 on: December 03, 2010, 04:37:37 PM »

assalamualaikum... saya pernah pegi... lama dah... tak ingat tahun bila... lenguh gak la mengkasting kat situ tapi dok ader hasil... balik tayar pancit... teruk jalannya masa tu.... Grin
Logged

membaca untuk mengetahui dan bertanya untuk memahami
ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12241


Email
« Reply #7 on: December 03, 2010, 04:40:17 PM »

err bleh masuk ka tmpat tu.. ikut jln mana, jln kg @ jln port.. jauh tak.. resort dh beroperasi ka..
Logged
AdnanThoran
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14


Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425


Email
« Reply #8 on: December 03, 2010, 04:41:59 PM »

Ade sesape tawu pasal anglers resort ni? Teman baru je jumpe tempat ni. Kalo ade sesape yang tawu boleh la kongsi pengalaman dengan teman. Nampak mcm best je kat situ. Kalau ade mase lapang kawan ingat nak berport je kat situ.  Grin
tuan dah sampai ke tempat tu...?x paham ayat teman baru jumpa tempat ni..
banyak tempat port berpontesi...kat jeti dia boleh..tapi kena bayar pancing rm3 koyan rm5 ...satu
kaw.pantai boleh...no charge
rekod sy kat jeti siakap 6kilo pakai koyan...
pari 10kilo kat pantai... tempat org main sky Huh....sebelah kiri nak sampai kat jeti...
Teman dah sampai resort tu last week. Tapi tak mancing kat resort tu. Teman cume gi melawat je. Last2 teman manceng di tepi resort. Teman dapat tawu resort tu pun dari org2 yang jual umpan dekat dengan marina ttu.
Logged
- Nodri Selama -
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4572


019-2291353


Email
« Reply #9 on: December 03, 2010, 04:44:35 PM »

err bleh masuk ka tmpat tu.. ikut jln mana, jln kg @ jln port.. jauh tak.. resort dh beroperasi ka..
boleh..nak sewa chelet pun boleh...tapi fail sikit..pakai generator...kalau generator on/off aircond pun on/off....
ada sign board....
Logged

BENDAHARI
PERSATUAN SAHABAT PANCING
SELANGOR DAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR ( SaPa )
NO.PENDAFTARAN:4763-11-SEL
Jimmy
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4965



« Reply #10 on: December 03, 2010, 04:45:09 PM »

senangin 2.5kg eden dah naik kat sini...member naik sekap 4.5kg. ok gak tempat nih makan semua ada shaley pun ada umpan pun ada Roll Eyes
Logged

Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.
AdnanThoran
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14


Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425


Email
« Reply #11 on: December 03, 2010, 04:46:55 PM »

assalamualaikum... saya pernah pegi... lama dah... tak ingat tahun bila... lenguh gak la mengkasting kat situ tapi dok ader hasil... balik tayar pancit... teruk jalannya masa tu.... Grin
wsalam, tuan sepi. Mesti pancit tayar kne bom paku kayu kan?
Logged
AdnanThoran
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14


Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425


Email
« Reply #12 on: December 03, 2010, 04:53:14 PM »

err bleh masuk ka tmpat tu.. ikut jln mana, jln kg @ jln port.. jauh tak.. resort dh beroperasi ka..
Bole je masuk, mancing atas jambatan. Lokasi Anglers resort tu ikut jalan nak ke Marina pulau indah. Anglers resort tu di penghujung jalan selepas Marina. Senang follow singboard marina je
Logged
AdnanThoran
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14


Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425


Email
« Reply #13 on: December 03, 2010, 04:57:44 PM »

senangin 2.5kg eden dah naik kat sini...member naik sekap 4.5kg. ok gak tempat nih makan semua ada shaley pun ada umpan pun ada Roll Eyes
Terbaik tuan jimmy 8)Insyaallah teman akan berkampung kat sane untuk mencube nasib. Grin
Logged
kail_tumpul
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 42


Email
« Reply #14 on: December 03, 2010, 05:11:45 PM »

senangin 2.5kg eden dah naik kat sini...member naik sekap 4.5kg. ok gak tempat nih makan semua ada shaley pun ada umpan pun ada Roll Eyes
Terbaik tuan jimmy 8)Insyaallah teman akan berkampung kat sane untuk mencube nasib. Grin

Tuan adnan, salam...

camne nak ke sane tu kalau dari kesas? bley guide tak.....nak survey2 gak...
Logged
AdnanThoran
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14


Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425


Email
« Reply #15 on: December 04, 2010, 12:57:23 PM »

Wsalam tuan kail, kalau dari kesas terus je menuju ke pulau indah. Nanti akan jumpe signboard Marina Resort sebelah kiri. Ikut aje signboard Marina tu. Bile dah sampai ke Marina Resort tu, terus je ikut jalan pasir sampai la ke penghujung jalan dan tuan akan nampak angler resort terbentang luas. Bile tuan kail nak pegi? Boleh gak kalau nak join tuan kail. Kalau tuan kail nak pegi kabo2 la kat saye. Cool
Logged
ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12241


Email
« Reply #16 on: December 05, 2010, 11:23:56 PM »

gambir2.. Grin Grin
Logged
asam pedas
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2058


017-2486293..sms/call for casting..hehe


« Reply #17 on: December 05, 2010, 11:32:28 PM »

tempat tu ok... klu pg xpenah balik ngan tgn kosong.... paling teruk pon gelama la... tp ramai org cakap kat situ banyak cik paridah.... ad yg sampai xleh wat naek...
Logged
bujok basah
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5201


Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang


« Reply #18 on: December 06, 2010, 12:50:17 AM »

itu sudah baik.... Cool
Logged

Sehingga mensia-siakan pesan Nabi ..... Bilamana kita perajurit Islam ......Terpukau dan terpaku oleh longgokan dunia ....... Maka kekalahan kita dalam Uhud akan diulang ......
kail_tumpul
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 42


Email
« Reply #19 on: December 06, 2010, 10:41:31 AM »

Wsalam tuan kail, kalau dari kesas terus je menuju ke pulau indah. Nanti akan jumpe signboard Marina Resort sebelah kiri. Ikut aje signboard Marina tu. Bile dah sampai ke Marina Resort tu, terus je ikut jalan pasir sampai la ke penghujung jalan dan tuan akan nampak angler resort terbentang luas. Bile tuan kail nak pegi? Boleh gak kalau nak join tuan kail. Kalau tuan kail nak pegi kabo2 la kat saye. Cool

erm...insyaAllah kalau nak pegi nanti saya roger2 tuan....esok kene outstation 2 minggu..balik nanti la kalau nak pegi pun..hehe..
Logged
AdnanThoran
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14


Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425


Email
« Reply #20 on: December 06, 2010, 03:53:51 PM »

Wsalam tuan kail, kalau dari kesas terus je menuju ke pulau indah. Nanti akan jumpe signboard Marina Resort sebelah kiri. Ikut aje signboard Marina tu. Bile dah sampai ke Marina Resort tu, terus je ikut jalan pasir sampai la ke penghujung jalan dan tuan akan nampak angler resort terbentang luas. Bile tuan kail nak pegi? Boleh gak kalau nak join tuan kail. Kalau tuan kail nak pegi kabo2 la kat saye. Cool

erm...insyaAllah kalau nak pegi nanti saya roger2 tuan....esok kene outstation 2 minggu..balik nanti la kalau nak pegi pun..hehe..
boleh2, kalau nak gi contact2 la teman
Logged
otc
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 991



« Reply #21 on: December 06, 2010, 04:40:34 PM »

den last pi tahun lepas, ronda-ronda.. adalah naik tuka, glamer & duri..
lagi best kalau piknik kat luar resort. tepi teluk 3 beradik tu. bleh barbeque & pasang jaring
Logged

~OtC~ kosong.satu.tiga.tiga.enam.empat.lapan.kosong.sembilan.lapan ~OtC~
kail_tumpul
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 42


Email
« Reply #22 on: December 06, 2010, 05:12:37 PM »

den last pi tahun lepas, ronda-ronda.. adalah naik tuka, glamer & duri..
lagi best kalau piknik kat luar resort. tepi teluk 3 beradik tu. bleh barbeque & pasang jaring

Tuan OTC, resort tu baper rate dia untuk satu malam? ingat kalau nak pegi nanti leh bawak wife ngan anak skali...kira aktiviti keluarga skali la...
Logged
otc
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 991



« Reply #23 on: December 07, 2010, 01:22:45 AM »

den last pi tahun lepas, ronda-ronda.. adalah naik tuka, glamer & duri..
lagi best kalau piknik kat luar resort. tepi teluk 3 beradik tu. bleh barbeque & pasang jaring

Tuan OTC, resort tu baper rate dia untuk satu malam? ingat kalau nak pegi nanti leh bawak wife ngan anak skali...kira aktiviti keluarga skali la...

bro KT, den tak pernah sewa bilik dia... rasa murah je.. cuma hari tu pegi, api & air takde...
Logged

~OtC~ kosong.satu.tiga.tiga.enam.empat.lapan.kosong.sembilan.lapan ~OtC~
ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12241


Email
« Reply #24 on: December 07, 2010, 04:20:11 PM »

hmm heran gak.. tmpt ni utk tarik pelancung.. tp kat laman web pon sukar nk jumpa info psl port nii Roll Eyes Embarrassed
Logged
budakjiwang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3029


~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~


« Reply #25 on: December 07, 2010, 05:14:18 PM »

hmm heran gak.. tmpt ni utk tarik pelancung.. tp kat laman web pon sukar nk jumpa info psl port nii Roll Eyes Embarrassed

yeke tuan...  Huh
Logged

:DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH, DISUDAHI DENGAN ALHAMDULILLAH:
otc
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 991



« Reply #26 on: December 08, 2010, 12:15:22 PM »

hmm heran gak.. tmpt ni utk tarik pelancung.. tp kat laman web pon sukar nk jumpa info psl port nii Roll Eyes Embarrassed

mmg tujuan asal nak tarik pelancung. tapi ada masalah dgn kemudahan asas, jalan, api, air, telefon. semua tak sampai sana. tu yg tak promote dlm web kot
Logged

~OtC~ kosong.satu.tiga.tiga.enam.empat.lapan.kosong.sembilan.lapan ~OtC~
kecik-sepat
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 652


ULTRAS ANGLER


Email
« Reply #27 on: December 12, 2010, 10:21:07 PM »

Semalam bru turun angler resort ni start pkl 10pm smpi 4am dpt lh gelama 20ekor..budak sebelah dpt kerapu..tgk rmi gak yg dtg nk buru siakap..masing2 bwk udang idup..
Logged

Ngail ngail juge moh kite beramal..
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10149


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #28 on: December 13, 2010, 03:14:14 PM »

cari time air pasang pada tengah2 malam..baru ok sikit sini..ada brann??
kalau pergi belah siang hari kat hujung2 minggu nak hulur pancing pun susah..terlampau ramai. Huh
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
kecik-sepat
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 652


ULTRAS ANGLER


Email
« Reply #29 on: December 13, 2010, 06:28:52 PM »

cari time air pasang pada tengah2 malam..baru ok sikit sini..ada brann??
kalau pergi belah siang hari kat hujung2 minggu nak hulur pancing pun susah..terlampau ramai. Huh
patik g tgh malam smpi subuh pun penuh org..bersilang tu dh biasa  le   Grin
Logged

Ngail ngail juge moh kite beramal..
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal