Author Topic: Angler's Resort Pulau Indah  (Read 792577 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline AdnanThoran

  • Bilis
  • *
  • Posts: 14
  • Gender: Male
  • Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425
    • Email
Angler's Resort Pulau Indah
« on: December 03, 2010, 01:10:43 PM »
Ade sesape tawu pasal anglers resort ni? Teman baru je jumpe tempat ni. Kalo ade sesape yang tawu boleh la kongsi pengalaman dengan teman. Nampak mcm best je kat situ. Kalau ade mase lapang kawan ingat nak berport je kat situ.  ;D

Offline mad7044

  • Marlin
  • *
  • Posts: 661
  • Gender: Male
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #1 on: December 03, 2010, 03:34:25 PM »
last mancen sana tahun 2005 dulu...
x tau le sekrang cane??
dulu jalan teruk..x tau le sekarang..
Tepek la gambor....
if o.k...leh la..bercuti bersama keluarga.... ;D
Pancing Ikan..bukan pancing anak dara orang....
My Contact: 019-3557044

Offline abdullahh

  • Marlin
  • *
  • Posts: 903
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #2 on: December 03, 2010, 03:38:17 PM »
Den Last p sana 2008..kete tengelam kat pasir..lepas tu dah tak g..dulu2 rajin gak layan sana...record den pernah dpt kat sana dpt naik 2 ekor terus belangkas,mula2 ingatkan pari tengah mengawan.. ;D ;D ;D

Offline - Nodri Selama -

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 4676
  • Gender: Male
  • 019-2291353
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #3 on: December 03, 2010, 04:24:26 PM »
Ade sesape tawu pasal anglers resort ni? Teman baru je jumpe tempat ni. Kalo ade sesape yang tawu boleh la kongsi pengalaman dengan teman. Nampak mcm best je kat situ. Kalau ade mase lapang kawan ingat nak berport je kat situ.  ;D
tuan dah sampai ke tempat tu...?x paham ayat teman baru jumpa tempat ni..
banyak tempat port berpontesi...kat jeti dia boleh..tapi kena bayar pancing rm3 koyan rm5 ...satu
kaw.pantai boleh...no charge
rekod sy kat jeti siakap 6kilo pakai koyan...
pari 10kilo kat pantai... tempat org main sky ???....sebelah kiri nak sampai kat jeti...
BENDAHARI
PERSATUAN SAHABAT PANCING
SELANGOR DAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR ( SaPa )
NO.PENDAFTARAN:4763-11-SEL

Offline AdnanThoran

  • Bilis
  • *
  • Posts: 14
  • Gender: Male
  • Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #4 on: December 03, 2010, 04:31:44 PM »
last mancen sana tahun 2005 dulu...
x tau le sekrang cane??
dulu jalan teruk..x tau le sekarang..
Tepek la gambor....
if o.k...leh la..bercuti bersama keluarga.... ;D
Skang pon jalan teruk jugak, tapi takde sangkut tayar dalam pasir. Die punye resort pon da rosak. Tgk yang datang pon takat bersantai je,pastu balik. Tapi berdasarkan gambo yang teman tgk, gempak jugak hasilnye. Skang da ramai mancing siakap tepi2 jeti resort tu. Teman dengar siakap kat situ terbaik. 8) Insyaallah nanti teman cube dapatkan gambo hasil tangkapan dan keadaa ;)

Offline - Nodri Selama -

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 4676
  • Gender: Male
  • 019-2291353
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #5 on: December 03, 2010, 04:35:55 PM »
last mancen sana tahun 2005 dulu...
x tau le sekrang cane??
dulu jalan teruk..x tau le sekarang..
Tepek la gambor....
if o.k...leh la..bercuti bersama keluarga.... ;D
Skang pon jalan teruk jugak, tapi takde sangkut tayar dalam pasir. Die punye resort pon da rosak. Tgk yang datang pon takat bersantai je,pastu balik. Tapi berdasarkan gambo yang teman tgk, gempak jugak hasilnye. Skang da ramai mancing siakap tepi2 jeti resort tu. Teman dengar siakap kat situ terbaik. 8) Insyaallah nanti teman cube dapatkan gambo hasil tangkapan dan keadaa ;)
kenapa x torai....mana tau..
BENDAHARI
PERSATUAN SAHABAT PANCING
SELANGOR DAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR ( SaPa )
NO.PENDAFTARAN:4763-11-SEL

Offline pemancingsepi

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1187
  • Gender: Male
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #6 on: December 03, 2010, 04:37:37 PM »
assalamualaikum... saya pernah pegi... lama dah... tak ingat tahun bila... lenguh gak la mengkasting kat situ tapi dok ader hasil... balik tayar pancit... teruk jalannya masa tu.... ;D
membaca untuk mengetahui dan bertanya untuk memahami

Offline ewak

  • Arowana
  • *
  • Posts: 13711
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #7 on: December 03, 2010, 04:40:17 PM »
err bleh masuk ka tmpat tu.. ikut jln mana, jln kg @ jln port.. jauh tak.. resort dh beroperasi ka..

Offline AdnanThoran

  • Bilis
  • *
  • Posts: 14
  • Gender: Male
  • Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #8 on: December 03, 2010, 04:41:59 PM »
Ade sesape tawu pasal anglers resort ni? Teman baru je jumpe tempat ni. Kalo ade sesape yang tawu boleh la kongsi pengalaman dengan teman. Nampak mcm best je kat situ. Kalau ade mase lapang kawan ingat nak berport je kat situ.  ;D
tuan dah sampai ke tempat tu...?x paham ayat teman baru jumpa tempat ni..
banyak tempat port berpontesi...kat jeti dia boleh..tapi kena bayar pancing rm3 koyan rm5 ...satu
kaw.pantai boleh...no charge
rekod sy kat jeti siakap 6kilo pakai koyan...
pari 10kilo kat pantai... tempat org main sky ???....sebelah kiri nak sampai kat jeti...
Teman dah sampai resort tu last week. Tapi tak mancing kat resort tu. Teman cume gi melawat je. Last2 teman manceng di tepi resort. Teman dapat tawu resort tu pun dari org2 yang jual umpan dekat dengan marina ttu.

Offline - Nodri Selama -

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 4676
  • Gender: Male
  • 019-2291353
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #9 on: December 03, 2010, 04:44:35 PM »
err bleh masuk ka tmpat tu.. ikut jln mana, jln kg @ jln port.. jauh tak.. resort dh beroperasi ka..
boleh..nak sewa chelet pun boleh...tapi fail sikit..pakai generator...kalau generator on/off aircond pun on/off....
ada sign board....
BENDAHARI
PERSATUAN SAHABAT PANCING
SELANGOR DAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR ( SaPa )
NO.PENDAFTARAN:4763-11-SEL

Offline Jimmy

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4968
  • Gender: Male
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #10 on: December 03, 2010, 04:45:09 PM »
senangin 2.5kg eden dah naik kat sini...member naik sekap 4.5kg. ok gak tempat nih makan semua ada shaley pun ada umpan pun ada ::)
Kita datang ini kosong tangan kosong dada..Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala.

Offline AdnanThoran

  • Bilis
  • *
  • Posts: 14
  • Gender: Male
  • Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #11 on: December 03, 2010, 04:46:55 PM »
assalamualaikum... saya pernah pegi... lama dah... tak ingat tahun bila... lenguh gak la mengkasting kat situ tapi dok ader hasil... balik tayar pancit... teruk jalannya masa tu.... ;D
wsalam, tuan sepi. Mesti pancit tayar kne bom paku kayu kan?

Offline AdnanThoran

  • Bilis
  • *
  • Posts: 14
  • Gender: Male
  • Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #12 on: December 03, 2010, 04:53:14 PM »
err bleh masuk ka tmpat tu.. ikut jln mana, jln kg @ jln port.. jauh tak.. resort dh beroperasi ka..
Bole je masuk, mancing atas jambatan. Lokasi Anglers resort tu ikut jalan nak ke Marina pulau indah. Anglers resort tu di penghujung jalan selepas Marina. Senang follow singboard marina je

Offline AdnanThoran

  • Bilis
  • *
  • Posts: 14
  • Gender: Male
  • Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #13 on: December 03, 2010, 04:57:44 PM »
senangin 2.5kg eden dah naik kat sini...member naik sekap 4.5kg. ok gak tempat nih makan semua ada shaley pun ada umpan pun ada ::)
Terbaik tuan jimmy 8)Insyaallah teman akan berkampung kat sane untuk mencube nasib. ;D

Offline kail_tumpul

  • Bilis
  • *
  • Posts: 42
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #14 on: December 03, 2010, 05:11:45 PM »
senangin 2.5kg eden dah naik kat sini...member naik sekap 4.5kg. ok gak tempat nih makan semua ada shaley pun ada umpan pun ada ::)
Terbaik tuan jimmy 8)Insyaallah teman akan berkampung kat sane untuk mencube nasib. ;D

Tuan adnan, salam...

camne nak ke sane tu kalau dari kesas? bley guide tak.....nak survey2 gak...

Offline AdnanThoran

  • Bilis
  • *
  • Posts: 14
  • Gender: Male
  • Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #15 on: December 04, 2010, 12:57:23 PM »
Wsalam tuan kail, kalau dari kesas terus je menuju ke pulau indah. Nanti akan jumpe signboard Marina Resort sebelah kiri. Ikut aje signboard Marina tu. Bile dah sampai ke Marina Resort tu, terus je ikut jalan pasir sampai la ke penghujung jalan dan tuan akan nampak angler resort terbentang luas. Bile tuan kail nak pegi? Boleh gak kalau nak join tuan kail. Kalau tuan kail nak pegi kabo2 la kat saye. 8)

Offline ewak

  • Arowana
  • *
  • Posts: 13711
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #16 on: December 05, 2010, 11:23:56 PM »
gambir2.. ;D ;D

Offline asam pedas

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2058
  • Gender: Male
  • 017-2486293..sms/call for casting..hehe
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #17 on: December 05, 2010, 11:32:28 PM »
tempat tu ok... klu pg xpenah balik ngan tgn kosong.... paling teruk pon gelama la... tp ramai org cakap kat situ banyak cik paridah.... ad yg sampai xleh wat naek...

Offline bujok basah

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5351
  • Gender: Male
  • Bersama Sifu Pak Hassan Persatuan Memancing Klang
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #18 on: December 06, 2010, 12:50:17 AM »
itu sudah baik.... 8)
Sehingga mensia-siakan pesan Nabi ..... Bilamana kita perajurit Islam ......Terpukau dan terpaku oleh longgokan dunia ....... Maka kekalahan kita dalam Uhud akan diulang ......

Offline kail_tumpul

  • Bilis
  • *
  • Posts: 42
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #19 on: December 06, 2010, 10:41:31 AM »
Wsalam tuan kail, kalau dari kesas terus je menuju ke pulau indah. Nanti akan jumpe signboard Marina Resort sebelah kiri. Ikut aje signboard Marina tu. Bile dah sampai ke Marina Resort tu, terus je ikut jalan pasir sampai la ke penghujung jalan dan tuan akan nampak angler resort terbentang luas. Bile tuan kail nak pegi? Boleh gak kalau nak join tuan kail. Kalau tuan kail nak pegi kabo2 la kat saye. 8)

erm...insyaAllah kalau nak pegi nanti saya roger2 tuan....esok kene outstation 2 minggu..balik nanti la kalau nak pegi pun..hehe..

Offline AdnanThoran

  • Bilis
  • *
  • Posts: 14
  • Gender: Male
  • Nakgi manceng jangan lupe conctact 0196020425
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #20 on: December 06, 2010, 03:53:51 PM »
Wsalam tuan kail, kalau dari kesas terus je menuju ke pulau indah. Nanti akan jumpe signboard Marina Resort sebelah kiri. Ikut aje signboard Marina tu. Bile dah sampai ke Marina Resort tu, terus je ikut jalan pasir sampai la ke penghujung jalan dan tuan akan nampak angler resort terbentang luas. Bile tuan kail nak pegi? Boleh gak kalau nak join tuan kail. Kalau tuan kail nak pegi kabo2 la kat saye. 8)

erm...insyaAllah kalau nak pegi nanti saya roger2 tuan....esok kene outstation 2 minggu..balik nanti la kalau nak pegi pun..hehe..
boleh2, kalau nak gi contact2 la teman

Offline otc

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1001
  • Gender: Male
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #21 on: December 06, 2010, 04:40:34 PM »
den last pi tahun lepas, ronda-ronda.. adalah naik tuka, glamer & duri..
lagi best kalau piknik kat luar resort. tepi teluk 3 beradik tu. bleh barbeque & pasang jaring
~OtC~ kosong.satu.tiga.tiga.enam.empat.lapan.kosong.sembilan.lapan ~OtC~

Offline kail_tumpul

  • Bilis
  • *
  • Posts: 42
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #22 on: December 06, 2010, 05:12:37 PM »
den last pi tahun lepas, ronda-ronda.. adalah naik tuka, glamer & duri..
lagi best kalau piknik kat luar resort. tepi teluk 3 beradik tu. bleh barbeque & pasang jaring

Tuan OTC, resort tu baper rate dia untuk satu malam? ingat kalau nak pegi nanti leh bawak wife ngan anak skali...kira aktiviti keluarga skali la...

Offline otc

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1001
  • Gender: Male
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #23 on: December 07, 2010, 01:22:45 AM »
den last pi tahun lepas, ronda-ronda.. adalah naik tuka, glamer & duri..
lagi best kalau piknik kat luar resort. tepi teluk 3 beradik tu. bleh barbeque & pasang jaring

Tuan OTC, resort tu baper rate dia untuk satu malam? ingat kalau nak pegi nanti leh bawak wife ngan anak skali...kira aktiviti keluarga skali la...

bro KT, den tak pernah sewa bilik dia... rasa murah je.. cuma hari tu pegi, api & air takde...
~OtC~ kosong.satu.tiga.tiga.enam.empat.lapan.kosong.sembilan.lapan ~OtC~

Offline ewak

  • Arowana
  • *
  • Posts: 13711
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #24 on: December 07, 2010, 04:20:11 PM »
hmm heran gak.. tmpt ni utk tarik pelancung.. tp kat laman web pon sukar nk jumpa info psl port nii ::) :-[

Offline budakjiwang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3031
  • Gender: Male
  • ~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #25 on: December 07, 2010, 05:14:18 PM »
hmm heran gak.. tmpt ni utk tarik pelancung.. tp kat laman web pon sukar nk jumpa info psl port nii ::) :-[

yeke tuan...  ???
:DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH, DISUDAHI DENGAN ALHAMDULILLAH:

Offline otc

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1001
  • Gender: Male
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #26 on: December 08, 2010, 12:15:22 PM »
hmm heran gak.. tmpt ni utk tarik pelancung.. tp kat laman web pon sukar nk jumpa info psl port nii ::) :-[

mmg tujuan asal nak tarik pelancung. tapi ada masalah dgn kemudahan asas, jalan, api, air, telefon. semua tak sampai sana. tu yg tak promote dlm web kot
~OtC~ kosong.satu.tiga.tiga.enam.empat.lapan.kosong.sembilan.lapan ~OtC~

Offline kecik-sepat

  • Marlin
  • *
  • Posts: 652
  • Gender: Male
  • ULTRAS ANGLER
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #27 on: December 12, 2010, 10:21:07 PM »
Semalam bru turun angler resort ni start pkl 10pm smpi 4am dpt lh gelama 20ekor..budak sebelah dpt kerapu..tgk rmi gak yg dtg nk buru siakap..masing2 bwk udang idup..
Ngail ngail juge moh kite beramal..

Offline jat

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10169
  • Gender: Male
  • :Pt Klang - Psir Mas:
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #28 on: December 13, 2010, 03:14:14 PM »
cari time air pasang pada tengah2 malam..baru ok sikit sini..ada brann??
kalau pergi belah siang hari kat hujung2 minggu nak hulur pancing pun susah..terlampau ramai. ???


'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'

Offline kecik-sepat

  • Marlin
  • *
  • Posts: 652
  • Gender: Male
  • ULTRAS ANGLER
    • Email
Re: Angler's Resort Pulau Indah
« Reply #29 on: December 13, 2010, 06:28:52 PM »
cari time air pasang pada tengah2 malam..baru ok sikit sini..ada brann??
kalau pergi belah siang hari kat hujung2 minggu nak hulur pancing pun susah..terlampau ramai. ???
patik g tgh malam smpi subuh pun penuh org..bersilang tu dh biasa  le   ;D
Ngail ngail juge moh kite beramal..