Pancing.Net
October 25, 2014, 07:10:23 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Down
  Print  
Author Topic: ::::::::::::UMPAN POWER UNTUK PEMANCINGAN IKAN DIPESISIRAN PANTAI????:::::::::  (Read 37194 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9942


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #30 on: December 17, 2010, 05:53:58 PM »

Tu bukan ruwat2...tu perumpun sarang...mahal giler...2 ekor RM10...kaya tu org jual pumpun...leh beli bot 26 kaki ngan enjin 40bhp tu bro...tapi kalau jual dlm 10,000 ekor ler...ke tak cukup..
Logged
Pancing.Net
« Reply #30 on: December 17, 2010, 05:53:58 PM »

 Logged
tawau
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2480


0176057781


« Reply #31 on: December 17, 2010, 06:00:47 PM »

maaf menyelit..klu kat pd mana nak beli umpun2 ?

Tempat Untuk Dapatkn Umpun2 PD:
1. Batu 4 - Depan Petronas (Sebelum sampai simpang tiga nak klua Kem Askar)
2. Batu 8 - Cuba survey sebelah kanan sebelum sampai port parking pantai. Area kat port parking pantai pon kdg2 orng jual umpun2.
3. Daripada Lukut jln utk pergi tanah merah.....betu2 kat jambatan besar sungai - sebelah kiri (Dalam 2km drpd simpang tiga Lukut)
4. Kat simpang Tanah Merah (Jln nak masuk chuah / bukit pelanduk)
5. Kat Chuah (Simpang nak masuk kuala lukut kecil - Kelong)

Harap tuan dapat jumpa tempat2 nie...kalu sudah sesat, call talian kecemasan 0129208946  Grin Grin Grin

salam, saya rekomen kat chuah lukut kalau nak beli umpun2, lebih banyak.....
saya dah terkena beli kat tempat2 yg lain tu....sikit , berbau......

kalau nak pesan banyak, tuan2 boleh call:Alik - 0162479282.....puas hati beb...hehe
Logged

0176057781 (SMS ONLY)
mrkocai
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 142


Mrkocai


« Reply #32 on: December 17, 2010, 06:03:43 PM »

Tu bukan ruwat2...tu perumpun sarang...mahal giler...2 ekor RM10...kaya tu org jual pumpun...leh beli bot 26 kaki ngan enjin 40bhp tu bro...tapi kalau jual dlm 10,000 ekor ler...ke tak cukup..

ruwat mana ada sarang...ruwat dgn perumun lain bro..
ruwang mmg susat nak dapat....

pastu ruwat bukan pendek mcm perempun..dia panjang....uh3
Logged

Biar x tahu bertanya jgn sampai jadi BOdooL
pdstriker
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 321


1 Malaysia


« Reply #33 on: December 17, 2010, 06:21:28 PM »

maaf menyelit..klu kat pd mana nak beli umpun2 ?

Tempat Untuk Dapatkn Umpun2 PD:
1. Batu 4 - Depan Petronas (Sebelum sampai simpang tiga nak klua Kem Askar)
2. Batu 8 - Cuba survey sebelah kanan sebelum sampai port parking pantai. Area kat port parking pantai pon kdg2 orng jual umpun2.
3. Daripada Lukut jln utk pergi tanah merah.....betu2 kat jambatan besar sungai - sebelah kiri (Dalam 2km drpd simpang tiga Lukut)
4. Kat simpang Tanah Merah (Jln nak masuk chuah / bukit pelanduk)
5. Kat Chuah (Simpang nak masuk kuala lukut kecil - Kelong)

Harap tuan dapat jumpa tempat2 nie...kalu sudah sesat, call talian kecemasan 0129208946  Grin Grin Grin

salam, saya rekomen kat chuah lukut kalau nak beli umpun2, lebih banyak.....
saya dah terkena beli kat tempat2 yg lain tu....sikit , berbau......

kalau nak pesan banyak, tuan2 boleh call:Alik - 0162479282.....puas hati beb...hehe

Tuan Tawau...jiran je, saya orang lukut. Mmng betui tuan tawau punya informasi. Kat chuah umpun2 fresh dan banyak
Logged

Love All Serve All...My Cell No. 012-9208946
ras
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19086

ras@pancing.net

2147483647 haruan+ketutu
Email
« Reply #34 on: December 17, 2010, 10:55:47 PM »

apa lagi bj,tips dah dapat...bila nak turun pancing pantai ni...leh buat laporan nnt Grin Grin Grin
Logged

TO LOVE SOMEONE IS NOTHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE IS SOMETHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE YOU LOVE IS EXCITING,BUT....
TO BE LOVED BY ALLAH IS EVERYTHING!!!

page Kaki Pancing UTeM
http://www.facebook.com/pages/Kaki-Pancing-UTEM/188380094525766?fref=
budakjiwang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3029


~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~


« Reply #35 on: December 18, 2010, 01:24:35 AM »

apa lagi bj,tips dah dapat...bila nak turun pancing pantai ni...leh buat laporan nnt Grin Grin Grin

insyaAllah tuan.... Grin
Logged

:DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH, DISUDAHI DENGAN ALHAMDULILLAH:
pemancingsepi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1187



Email
« Reply #36 on: December 18, 2010, 01:30:03 AM »

maaf menyelit..klu kat pd mana nak beli umpun2 ?

Tempat Untuk Dapatkn Umpun2 PD:
1. Batu 4 - Depan Petronas (Sebelum sampai simpang tiga nak klua Kem Askar)
2. Batu 8 - Cuba survey sebelah kanan sebelum sampai port parking pantai. Area kat port parking pantai pon kdg2 orng jual umpun2.
3. Daripada Lukut jln utk pergi tanah merah.....betu2 kat jambatan besar sungai - sebelah kiri (Dalam 2km drpd simpang tiga Lukut)
4. Kat simpang Tanah Merah (Jln nak masuk chuah / bukit pelanduk)
5. Kat Chuah (Simpang nak masuk kuala lukut kecil - Kelong)

Harap tuan dapat jumpa tempat2 nie...kalu sudah sesat, call talian kecemasan 0129208946  Grin Grin Grin

area melake tau x tuan Huh

area melaka untuk membeli umpun2 :
1. Pantai Puteri - kat tepi jalan sepanjang pantai
2. Pengkalan Balak - lepas balai polis, tepi jalan
3. Ujong Pasir - tempat aku dah lupa sbb signboard dah xde tapi kat rumah orang la
4. Bukit Rambai... kat kaw. perumahan dpn dia ada padang bola... baru sekali pegi dah tak ingat jalan... situ ada jual umpan... kalau sampai try2 ler tanya orang kat situ, musti ada yg tahu
5.
6.

minta tolong rakan2 pnet melaka yg tahu lokasi lain... sila tambah Grin
Logged

membaca untuk mengetahui dan bertanya untuk memahami
budakjiwang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3029


~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~


« Reply #37 on: December 18, 2010, 01:40:21 AM »

maaf menyelit..klu kat pd mana nak beli umpun2 ?

Tempat Untuk Dapatkn Umpun2 PD:
1. Batu 4 - Depan Petronas (Sebelum sampai simpang tiga nak klua Kem Askar)
2. Batu 8 - Cuba survey sebelah kanan sebelum sampai port parking pantai. Area kat port parking pantai pon kdg2 orng jual umpun2.
3. Daripada Lukut jln utk pergi tanah merah.....betu2 kat jambatan besar sungai - sebelah kiri (Dalam 2km drpd simpang tiga Lukut)
4. Kat simpang Tanah Merah (Jln nak masuk chuah / bukit pelanduk)
5. Kat Chuah (Simpang nak masuk kuala lukut kecil - Kelong)

Harap tuan dapat jumpa tempat2 nie...kalu sudah sesat, call talian kecemasan 0129208946  Grin Grin Grin

area melake tau x tuan Huh

area melaka untuk membeli umpun2 :
1. Pantai Puteri - kat tepi jalan sepanjang pantai
2. Pengkalan Balak - lepas balai polis, tepi jalan
3. Ujong Pasir - tempat aku dah lupa sbb signboard dah xde tapi kat rumah orang la
4. Bukit Rambai... kat kaw. perumahan dpn dia ada padang bola... baru sekali pegi dah tak ingat jalan... situ ada jual umpan... kalau sampai try2 ler tanya orang kat situ, musti ada yg tahu
5.
6.

minta tolong rakan2 pnet melaka yg tahu lokasi lain... sila tambah Grin

terime kaseh bebanyak tuan.... Grin
Logged

:DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH, DISUDAHI DENGAN ALHAMDULILLAH:
pemancingsepi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1187



Email
« Reply #38 on: December 18, 2010, 01:42:55 AM »

sama-sama... Grin
Logged

membaca untuk mengetahui dan bertanya untuk memahami
chekob_senjoh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1197


▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐


Email
« Reply #39 on: December 18, 2010, 02:10:31 AM »

Salam..anak gelama blh x? apa target umpan ni? Huh
Logged

THE BEWOK'S RIAM'S GROUP ♂-0132669014™

Yang jauh P.NET dekatkan..Yang dekat P.NET rapatkan..Yang rapat P.NET mesra2kan...
PANCING.NET da BEST..!!!
pemancingsepi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1187



Email
« Reply #40 on: December 18, 2010, 02:18:58 AM »

Salam..anak gelama blh x? apa target umpan ni? Huh
boleh guna anak gelama... biasanya orang target pari. saya pernah guna tapi tak dapat pong (sebenarnya tak pernah dapat ikan pari selama dok mancing ni... Grin Grin Grin)
Logged

membaca untuk mengetahui dan bertanya untuk memahami
chekob_senjoh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1197


▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐


Email
« Reply #41 on: December 18, 2010, 02:35:32 AM »

Salam..anak gelama blh x? apa target umpan ni? Huh
boleh guna anak gelama... biasanya orang target pari. saya pernah guna tapi tak dapat pong (sebenarnya tak pernah dapat ikan pari selama dok mancing ni... Grin Grin Grin)
owhhh...tp yg lebih efektif???
Logged

THE BEWOK'S RIAM'S GROUP ♂-0132669014™

Yang jauh P.NET dekatkan..Yang dekat P.NET rapatkan..Yang rapat P.NET mesra2kan...
PANCING.NET da BEST..!!!
Tiagra
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3932


Syok Kena Karen...


« Reply #42 on: December 18, 2010, 02:48:02 AM »

Salam..anak gelama blh x? apa target umpan ni? Huh
boleh guna anak gelama... biasanya orang target pari. saya pernah guna tapi tak dapat pong (sebenarnya tak pernah dapat ikan pari selama dok mancing ni... Grin Grin Grin)

Salam rakan2...  Cool
kawasan pantai di semenanjung m'sia nih.. memang mcm-mcm umpan bleh digunakan.. biasanya setiap pemancing lebih arif dalam pemilihan umpan yg sesuai dgn target ikan yg di inginkan.. kalau kurang arif bleh la bertanya kpd pemancing yg biasa memancing sesuatu dikawasan tuh.. kerana pada pendapat kawan yg baru menghanyirkan diri nih.. setiap pantai umpannya berbeza.. ini dipengaruhi dgn spesis ikan di setiap kaw. pantai serta spesis anak2 ikan yg bermain dikawasan pantai tersebut (makanan pemangsa). Di kawasan pantai yg dalam airnya, mungkin anak gelama hidup bleh dipraktikkan krn sesuai dgn pemakanan ikan pemangsa.

Biasanya bg pemancing pantai nih.. umpan yg paling popular adalah umpun2 dan udang hidup.. memang senang dpt lesen nnt.
Di kawasan pantai belah penang nih, biasanya guna umpan umpun2, udang hidup dan sotong kurita.. umpan lain bukannya tak bleh.. cuma kurang sesuai..  Wink

sekadar pandangan sahaja...  Smiley
Logged
chekob_senjoh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1197


▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐


Email
« Reply #43 on: December 18, 2010, 02:52:46 AM »

Salam..anak gelama blh x? apa target umpan ni? Huh
boleh guna anak gelama... biasanya orang target pari. saya pernah guna tapi tak dapat pong (sebenarnya tak pernah dapat ikan pari selama dok mancing ni... Grin Grin Grin)

Salam rakan2...  Cool
kawasan pantai di semenanjung m'sia nih.. memang mcm-mcm umpan bleh digunakan.. biasanya setiap pemancing lebih arif dalam pemilihan umpan yg sesuai dgn target ikan yg di inginkan.. kalau kurang arif bleh la bertanya kpd pemancing yg biasa memancing sesuatu dikawasan tuh.. kerana pada pendapat kawan yg baru menghanyirkan diri nih.. setiap pantai umpannya berbeza.. ini dipengaruhi dgn spesis ikan di setiap kaw. pantai serta spesis anak2 ikan yg bermain dikawasan pantai tersebut (makanan pemangsa). Di kawasan pantai yg dalam airnya, mungkin anak gelama hidup bleh dipraktikkan krn sesuai dgn pemakanan ikan pemangsa.

Biasanya bg pemancing pantai nih.. umpan yg paling popular adalah umpun2 dan udang hidup.. memang senang dpt lesen nnt.
Di kawasan pantai belah penang nih, biasanya guna umpan umpun2, udang hidup dan sotong kurita.. umpan lain bukannya tak bleh.. cuma kurang sesuai..  Wink

sekadar pandangan sahaja...  Smiley
info yg menarik...trima kasih tuan... Wink
Logged

THE BEWOK'S RIAM'S GROUP ♂-0132669014™

Yang jauh P.NET dekatkan..Yang dekat P.NET rapatkan..Yang rapat P.NET mesra2kan...
PANCING.NET da BEST..!!!
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9942


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #44 on: December 18, 2010, 09:20:24 AM »

Tu bukan ruwat2...tu perumpun sarang...mahal giler...2 ekor RM10...kaya tu org jual pumpun...leh beli bot 26 kaki ngan enjin 40bhp tu bro...tapi kalau jual dlm 10,000 ekor ler...ke tak cukup..

ruwat mana ada sarang...ruwat dgn perumun lain bro..
ruwang mmg susat nak dapat....

pastu ruwat bukan pendek mcm perempun..dia panjang....uh3
pulak dah...ni kes lain tempat lain nama larrr ni...kat area penang ruwat2 tu yg kecik tu tak panjang pun, leh cari kat pantai je masa air surut, aku try kat pulau aman dekat area jeti laut bukan jeti bot penumpang, kat teluk air tawar pun ada tapi tak banyak sebab pantai dia terlampau panas...kat sana panggil ape? Yg perumpun sarang tu biaselah leh dapat kat shapadu/kesas highway...lepas pandamaran pun ada jual...
Logged
ras
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19086

ras@pancing.net

2147483647 haruan+ketutu
Email
« Reply #45 on: December 18, 2010, 12:45:42 PM »

maaf menyelit..klu kat pd mana nak beli umpun2 ?

Tempat Untuk Dapatkn Umpun2 PD:
1. Batu 4 - Depan Petronas (Sebelum sampai simpang tiga nak klua Kem Askar)
2. Batu 8 - Cuba survey sebelah kanan sebelum sampai port parking pantai. Area kat port parking pantai pon kdg2 orng jual umpun2.
3. Daripada Lukut jln utk pergi tanah merah.....betu2 kat jambatan besar sungai - sebelah kiri (Dalam 2km drpd simpang tiga Lukut)
4. Kat simpang Tanah Merah (Jln nak masuk chuah / bukit pelanduk)
5. Kat Chuah (Simpang nak masuk kuala lukut kecil - Kelong)

Harap tuan dapat jumpa tempat2 nie...kalu sudah sesat, call talian kecemasan 0129208946  Grin Grin Grin

area melake tau x tuan Huh

area melaka untuk membeli umpun2 :
1. Pantai Puteri - kat tepi jalan sepanjang pantai
2. Pengkalan Balak - lepas balai polis, tepi jalan
3. Ujong Pasir - tempat aku dah lupa sbb signboard dah xde tapi kat rumah orang la
4. Bukit Rambai... kat kaw. perumahan dpn dia ada padang bola... baru sekali pegi dah tak ingat jalan... situ ada jual umpan... kalau sampai try2 ler tanya orang kat situ, musti ada yg tahu
5.
6.

minta tolong rakan2 pnet melaka yg tahu lokasi lain... sila tambah Grin


haha,teman orang melaka pun x tau,x minat beli umpun2 ni Tongue Tongue Tongue,mahal,syok guna udang Grin
Logged

TO LOVE SOMEONE IS NOTHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE IS SOMETHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE YOU LOVE IS EXCITING,BUT....
TO BE LOVED BY ALLAH IS EVERYTHING!!!

page Kaki Pancing UTeM
http://www.facebook.com/pages/Kaki-Pancing-UTEM/188380094525766?fref=
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9942


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #46 on: December 18, 2010, 12:50:17 PM »

Tak kena gaya dan tempat...perumpun atau ruwat ni jadi mahal...nak cari sendiri maleh...tu yg jadi mahal...tapi kalau setakat pantai belah2 penang ni...udang hidup atau udang pasar dah cukup...tambah perumpun melengkapkan lagi ...citarasa sendiri...tapi nak senang tanya otai2 kat situ...
Logged
ras
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19086

ras@pancing.net

2147483647 haruan+ketutu
Email
« Reply #47 on: December 18, 2010, 12:51:17 PM »

Tak kena gaya dan tempat...perumpun atau ruwat ni jadi mahal...nak cari sendiri maleh...tu yg jadi mahal...tapi kalau setakat pantai belah2 penang ni...udang hidup atau udang pasar dah cukup...tambah perumpun melengkapkan lagi ...citarasa sendiri...tapi nak senang tanya otai2 kat situ...


sbb tu tengah laut rasanye Grin Grin
Logged

TO LOVE SOMEONE IS NOTHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE IS SOMETHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE YOU LOVE IS EXCITING,BUT....
TO BE LOVED BY ALLAH IS EVERYTHING!!!

page Kaki Pancing UTeM
http://www.facebook.com/pages/Kaki-Pancing-UTEM/188380094525766?fref=
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9942


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #48 on: December 20, 2010, 12:53:37 PM »

Nih ada satu lagi umpang yg aku pernah tengok org guna...anak ketam& umang2...naik gak gemang dlm 1.8kg...tapi aku tak besa guna sebab mana nak cari anak ketam & umang2 nih...susah worrrr...so guna yg senang dan murah jer...kat teluk air tawar butterworth ada org guna isi kerang hidup...ketuk cengkerang sampai pecah, kopek ambik isi taruk 2-3 ekor ikut saiz mata kail larr...leh naik sembilang kat situ...mungkin sebab bau darah ni kot...selalunyer ikan sembilang ngan belukang jer yg suka...
Logged
budakjiwang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3029


~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~


« Reply #49 on: December 20, 2010, 01:58:52 PM »

Nih ada satu lagi umpang yg aku pernah tengok org guna...anak ketam& umang2...naik gak gemang dlm 1.8kg...tapi aku tak besa guna sebab mana nak cari anak ketam & umang2 nih...susah worrrr...so guna yg senang dan murah jer...kat teluk air tawar butterworth ada org guna isi kerang hidup...ketuk cengkerang sampai pecah, kopek ambik isi taruk 2-3 ekor ikut saiz mata kail larr...leh naik sembilang kat situ...mungkin sebab bau darah ni kot...selalunyer ikan sembilang ngan belukang jer yg suka...

info yg menarek tuan!!!...boleh dipraktikan nnt... Grin
Logged

:DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH, DISUDAHI DENGAN ALHAMDULILLAH:
pdstriker
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 321


1 Malaysia


« Reply #50 on: December 20, 2010, 02:05:47 PM »

warna dia kemerahan..tpi panjang seh....
kt snie jual 2 ekor rm10...

2 ekor RM10!!!???
Logged

Love All Serve All...My Cell No. 012-9208946
BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5535


............

1979
Email
« Reply #51 on: December 20, 2010, 02:10:36 PM »

ikan selayang potong pun ok jgk kalu target pari nie..
Logged
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9942


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #52 on: December 20, 2010, 02:15:17 PM »

Nih ada satu lagi umpang yg aku pernah tengok org guna...anak ketam& umang2...naik gak gemang dlm 1.8kg...tapi aku tak besa guna sebab mana nak cari anak ketam & umang2 nih...susah worrrr...so guna yg senang dan murah jer...kat teluk air tawar butterworth ada org guna isi kerang hidup...ketuk cengkerang sampai pecah, kopek ambik isi taruk 2-3 ekor ikut saiz mata kail larr...leh naik sembilang kat situ...mungkin sebab bau darah ni kot...selalunyer ikan sembilang ngan belukang jer yg suka...

info yg menarek tuan!!!...boleh dipraktikan nnt... Grin
Tapi yg best kalau area sana...especially kat Juru leh cari sendiri kerang ni...kat situ ada satu jeti naikkan kerang....leh guna sodok kerang (macam kotak buat drp besi ngan dawai mata punai ada tangkai kayu panjang) leh sodok kat tepi jeti pun leh...dahtu kocak2 kan sikit bagi hilang lumpur....walllahhhhh...dah dapat kerang...leh buat umpan jimat giler...tapi kalu kuala juru alamat belukang ngan sembilang jer...confirm
Logged
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9942


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #53 on: December 20, 2010, 02:19:28 PM »

warna dia kemerahan..tpi panjang seh....
kt snie jual 2 ekor rm10...

2 ekor RM10!!!???
Tu yg aku kata boleh beli bot tu....mahal nak mampussss...sapelah yg malang pegi beli tu...sah2 kena kencing dah tu...
Logged
pdstriker
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 321


1 Malaysia


« Reply #54 on: December 20, 2010, 02:41:56 PM »

teruknyaa.....
Logged

Love All Serve All...My Cell No. 012-9208946
ras
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19086

ras@pancing.net

2147483647 haruan+ketutu
Email
« Reply #55 on: December 21, 2010, 03:01:19 PM »

warna dia kemerahan..tpi panjang seh....
kt snie jual 2 ekor rm10...

2 ekor RM10!!!???
Tu yg aku kata boleh beli bot tu....mahal nak mampussss...sapelah yg malang pegi beli tu...sah2 kena kencing dah tu...
teruknyaa.....

sabor je lah...pakat boikot ramai2
Logged

TO LOVE SOMEONE IS NOTHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE IS SOMETHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE YOU LOVE IS EXCITING,BUT....
TO BE LOVED BY ALLAH IS EVERYTHING!!!

page Kaki Pancing UTeM
http://www.facebook.com/pages/Kaki-Pancing-UTEM/188380094525766?fref=
pdstriker
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 321


1 Malaysia


« Reply #56 on: December 21, 2010, 03:05:09 PM »

Ya, boikot...sokong. Kene ajar org cam nie. Saya pon bila beli apa, saya xkn t'agak utk b'suara. Buat cam nie supaya kawan2 lain tidak jd mangsa Cool Cool Cool
Logged

Love All Serve All...My Cell No. 012-9208946
budakjiwang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3029


~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~


« Reply #57 on: December 21, 2010, 03:52:52 PM »

 Angry Angry Angry
Logged

:DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH, DISUDAHI DENGAN ALHAMDULILLAH:
ras
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19086

ras@pancing.net

2147483647 haruan+ketutu
Email
« Reply #58 on: December 21, 2010, 11:41:42 PM »

Ya, boikot...sokong. Kene ajar org cam nie. Saya pon bila beli apa, saya xkn t'agak utk b'suara. Buat cam nie supaya kawan2 lain tidak jd mangsa Cool Cool Cool

betol tu,mencekik darah je...
Logged

TO LOVE SOMEONE IS NOTHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE IS SOMETHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE YOU LOVE IS EXCITING,BUT....
TO BE LOVED BY ALLAH IS EVERYTHING!!!

page Kaki Pancing UTeM
http://www.facebook.com/pages/Kaki-Pancing-UTEM/188380094525766?fref=
chekob_senjoh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1197


▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐▐


Email
« Reply #59 on: December 21, 2010, 11:59:13 PM »

Ya, boikot...sokong. Kene ajar org cam nie. Saya pon bila beli apa, saya xkn t'agak utk b'suara. Buat cam nie supaya kawan2 lain tidak jd mangsa Cool Cool Cool

betol tu,mencekik darah je...
kita ada hak sebagai pengguna/pembeli/pemborong... Angry
Logged

THE BEWOK'S RIAM'S GROUP ♂-0132669014™

Yang jauh P.NET dekatkan..Yang dekat P.NET rapatkan..Yang rapat P.NET mesra2kan...
PANCING.NET da BEST..!!!
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal