Pancing.Net
April 25, 2014, 08:02:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Coral Fishing Chalet Resort.  (Read 10569 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2749


azlantechno
Email
« on: January 05, 2011, 03:49:28 PM »

Salam Semua Otai2 Pancing.net..

Saya ade bukak2 website pasal mancing2 ni.. terjumpe la pulak website ni..

http://www.coralfishingresort.com/CoralFishingResort/main/default.asp

So.. Saya nak tnye la.. ade sape2 yg penah pegi n mancing kat sini..
yang buat saya tertarik kat sini sebabnya.. Chalet tu complete macam rumah sendiri.. yg lagi menariknye tu.. belakang chalet tu siap ade individual fishing platform bagi tiap2 chalet yg kite sewa..

CHALET FEATURES
 
-Individual Fishing Platform
-32" LCD TV
-Mini Hi-Fi
-Library
-Hot & Cold Shower
-Restaurant
-Conference Room
-Music Room (opening soon)
-Reflexology & Therapy Centre (opening soon)
-Volleyball Court (opening soon)
-Fishing Trip
-Sea Trip
-Sea Tour Trip
-Beach BBQ
-Sunset Dinner
-Other activities can be arranged


** MOHON PIHAK MOD ALIHKAN KALAU TERSALAH TEMPAT NAK POST. TQ...
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
Pancing.Net
« on: January 05, 2011, 03:49:28 PM »

 Logged
maxpancing
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1097


« Reply #1 on: January 05, 2011, 04:04:08 PM »

kt maner nih tn sttylo13 ?
Logged
otc
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 988



« Reply #2 on: January 05, 2011, 04:15:29 PM »

kt maner nih tn sttylo13 ?

kat lumut. den tak pernah pergi. kaum kerabat adalah.. tgk gambar & tangkapan mcm menarik..
dah masuk plan dari tahun lepas lagi nakpi.. belum jumpa tarikh je lagi
Logged

~OtC~ kosong.satu.tiga.tiga.enam.empat.lapan.kosong.sembilan.lapan ~OtC~
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2749


azlantechno
Email
« Reply #3 on: January 05, 2011, 04:18:19 PM »

HASIL TANGKAPAN PULAK BAGAIMANA TUAN MAXPANCING?? ADAKAH BERBALOI-BALOI?? HEHEHEH..
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2384



« Reply #4 on: January 05, 2011, 04:43:22 PM »

kawe pi dpt glamour jer la Grin Grin Grin
member nasib baik skit, dpt baby kerapu Grin Grin Grin
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
namia_05
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1393


bangun mancing,tido mancing.013-6677199


WWW Email
« Reply #5 on: January 05, 2011, 04:46:05 PM »

dari segi hantaran lk mcm ner?
1 mlm kira beraper?
dari segi trnsprt lk cam ner?
Logged

maxpancing
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1097


« Reply #6 on: January 05, 2011, 04:50:08 PM »

eh..hambo x pernah pergi... Cheesy
Logged
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2749


azlantechno
Email
« Reply #7 on: January 05, 2011, 05:01:59 PM »

yg tu sy pun x sure... sbb sy x pernah pergi.. tu yg dok tnye2 warga pnet yg dah merasa g sane..
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
Stuckq
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 853


Biar Jasa Jadi Kenangan

stuckq@gmail.com
« Reply #8 on: January 05, 2011, 05:26:16 PM »

yg tu sy pun x sure... sbb sy x pernah pergi.. tu yg dok tnye2 warga pnet yg dah merasa g sane..

Salam tuan , just untuk berkongsi pendapat sikit.. sebab saya bleh dikatakan selalu turun memancing area tue. sebelah jer dengan challet tue... hasil dekat kawasan tue bukan dari segi mega. Nisbah 1:5 dapatla hasil dalam 1-2kg , 1:2 hasil bawah 1kg. Yang ketara di sana ialah ikan glama dan tuka ( anak pari ) ikan tanda , daun baru dan pari . Setakat untuk bersantai dengan family amat bersesuaian la. kalo target untuk memancing dengan perolehi hasil yang besar memang tidak disyorkan Smiley  Grin Cheesy Grin Grin Wink.

Ini hanya pandangan saya, selama ini saya mancing disana hasil gelama, ibu tukar dan ikan gerut2 dan kerapu .. semuanya saiz baby  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes mungkin bukan rezeki sy lagi kot.. semuanya datang dari ALLAH SWT... kita hanya merancang dan berusaha.. Selamat Mencuba
Logged

sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2749


azlantechno
Email
« Reply #9 on: January 05, 2011, 05:31:15 PM »

Ha... ade pun yg penah layan area2 situ.. ok la jugak hasilnya.. klu nak rase yg mega2.. naik boat... VVVRRRROOOMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
palee
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 184



Email
« Reply #10 on: January 05, 2011, 05:33:55 PM »

Ha... ade pun yg penah layan area2 situ.. ok la jugak hasilnya.. klu nak rase yg mega2.. naik boat... VVVRRRROOOMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!

Huhuhu... naik bot cari mega fish eh..?? layan.....
best gak tempat yg tuan suggest ni... mancing kolam asyik tensen je.... kihkihkih...
Logged
Stuckq
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 853


Biar Jasa Jadi Kenangan

stuckq@gmail.com
« Reply #11 on: January 05, 2011, 11:53:03 PM »

Ha... ade pun yg penah layan area2 situ.. ok la jugak hasilnya.. klu nak rase yg mega2.. naik boat... VVVRRRROOOMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!

Huhuhu... naik bot cari mega fish eh..?? layan.....
best gak tempat yg tuan suggest ni... mancing kolam asyik tensen je.... kihkihkih...

hehe.. kenapa tuan cakap mancing kolam asyik tensen je ? jom kita hilangkan tensen.. setakat ni saya alhamdulilah ada gak hasil2nya..
Logged

KamalAriffinM
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 322


Hobi Lain, RC Heli & Plane, Fotografi.


Email
« Reply #12 on: January 06, 2011, 04:35:27 PM »

ohh tempat nie...

nie marina island kawasan teluk muroh.. chalet dia mmg tak pernah masuk la tpi mancing kat tepi chalet jer..  aper yg stuckq tu itu la ikan yg peberet. kalu malam pergi ke situ jenuh cari tempat jugak arr kalu nak pergi, pergi awal..... mengikut org yg selalu mancing kat situ.. time air mati mmg sesuai sngat... kalu air pasang ikan x beraper ader.. 
Logged

Nombor tel kawan kalu nak komplot ker nak aper ker 019 264 8817
fB: KamalAriffinM

Koyak akuu...
KamalAriffinM
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 322


Hobi Lain, RC Heli & Plane, Fotografi.


Email
« Reply #13 on: January 06, 2011, 04:47:46 PM »

nie hasil yang dapat oleh seorang memberku di sana..
6 kg barracuda.

Logged

Nombor tel kawan kalu nak komplot ker nak aper ker 019 264 8817
fB: KamalAriffinM

Koyak akuu...
palee
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 184



Email
« Reply #14 on: January 07, 2011, 12:33:39 AM »

Ha... ade pun yg penah layan area2 situ.. ok la jugak hasilnya.. klu nak rase yg mega2.. naik boat... VVVRRRROOOMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!

Huhuhu... naik bot cari mega fish eh..?? layan.....
best gak tempat yg tuan suggest ni... mancing kolam asyik tensen je.... kihkihkih...

hehe.. kenapa tuan cakap mancing kolam asyik tensen je ? jom kita hilangkan tensen.. setakat ni saya alhamdulilah ada gak hasil2nya..

mau xtensen nye bang.... kes kumpau lah... hehehe... kkdg pikir mancing free lg best..!  Grin Grin Grin
wah murah rezeki bang?? kat mane tu??
Logged
palee
Jemuduk
*
Offline Offline

Posts: 184



Email
« Reply #15 on: January 07, 2011, 12:34:59 AM »

nie hasil yang dapat oleh seorang memberku di sana..
6 kg barracuda.




tahniah...!! terliur aku tgk.... main pantai jeke?? marveleous gak tmpat ni kan???  Grin Grin Grin hehehe...
Logged
KamalAriffinM
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 322


Hobi Lain, RC Heli & Plane, Fotografi.


Email
« Reply #16 on: January 07, 2011, 12:43:51 PM »

aku pun geram gak tgk bila dia tunjuk gambar dia dapt kat area situ...
Logged

Nombor tel kawan kalu nak komplot ker nak aper ker 019 264 8817
fB: KamalAriffinM

Koyak akuu...
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2749


azlantechno
Email
« Reply #17 on: January 07, 2011, 02:56:34 PM »

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

PEEEEEEEERRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kire okla jugak hasilnya kan..
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9677


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #18 on: January 07, 2011, 03:10:04 PM »

aku pun geram gak tgk bila dia tunjuk gambar dia dapt kat area situ...
Bila lagi nak ke situ aku planning nak gi gak area pulau pangkor atau lumut masa 30/4-1/5 2011, leh testing area sana plak...ada sapa2 nak ikut...ni planning je nih..
Logged
SIRwahyu
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1558



« Reply #19 on: January 09, 2011, 04:29:16 PM »

jom kita set!!!dah dkt rmh mertua ni
Logged

call/sms 017 5988867
Ready for fishing anytime. Preferable area utara. Kedah n Perlis. Jangan malu jangan segan. JOM KOMPLOT MANCING!
gero5217
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2605


name:azrul panggil jer gero


Email
« Reply #20 on: January 09, 2011, 04:39:04 PM »

kos kt chalet ni......berape Grin
Logged

h/p:019 2651045

lesen mancing:2minggu sekali,pegi mlm,esk mlm balik.......
Stuckq
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 853


Biar Jasa Jadi Kenangan

stuckq@gmail.com
« Reply #21 on: January 12, 2011, 01:13:38 AM »

Ha... ade pun yg penah layan area2 situ.. ok la jugak hasilnya.. klu nak rase yg mega2.. naik boat... VVVRRRROOOMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!

Huhuhu... naik bot cari mega fish eh..?? layan.....
best gak tempat yg tuan suggest ni... mancing kolam asyik tensen je.... kihkihkih...

hehe.. kenapa tuan cakap mancing kolam asyik tensen je ? jom kita hilangkan tensen.. setakat ni saya alhamdulilah ada gak hasil2nya..

mau xtensen nye bang.... kes kumpau lah... hehehe... kkdg pikir mancing free lg best..!  Grin Grin Grin
wah murah rezeki bang?? kat mane tu??

hehe.. area2 ipoh lumut jer Cheesy.. biasala.. rezeki ada kat mana2 tuan.. kene banyak bersabar sikit... hehe
Logged

FFY
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2218



Email
« Reply #22 on: January 12, 2011, 04:02:02 AM »

salam bro challet ni bawak family lepak best ni sambil layan mancing.tolonglah bagi direction sikit.
Logged

Allah itu maha kaya,biarlah kita hidup sederhana tapi jiwa kita tenang,daripada hidup mewah tapi jiwa kita sengsara.
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2749


azlantechno
Email
« Reply #23 on: January 12, 2011, 08:47:25 AM »

Saya nak tunjuk pun x tau.. sbb sy x penah pergi lagi.. Klu x salah.. kat dalam website die ade direction utk kesana

http://www.coralfishingresort.com/CoralFishingResort/main/default.asp


Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
FFY
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2218



Email
« Reply #24 on: January 12, 2011, 10:28:59 PM »

orait... Huh Huh
Logged

Allah itu maha kaya,biarlah kita hidup sederhana tapi jiwa kita tenang,daripada hidup mewah tapi jiwa kita sengsara.
River_Monster
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 167


Time Cuti.. tunggu apa lagi... PANCING Arr!


Email
« Reply #25 on: February 04, 2011, 03:50:06 PM »

berapa rate tuan??
Logged

Selalu Lepaih Geram tang Kolam Joran Rimba Tekala, Semenyih.. kekadang kat Sukida @ Seri Bayu ..
QUEK
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 375


manceng jgn x mancen'''


Email
« Reply #26 on: February 04, 2011, 05:30:53 PM »

BERAPA KOS SEWAAN CHALET DI SITU
INFO PLS
Logged
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2749


azlantechno
Email
« Reply #27 on: February 08, 2011, 04:31:31 PM »

SEBUTHARGA UNTUK PAKEJ-PAKEJ  DI CORAL FISHING RESORT

Salam Sejahtera dari Coral Fishing Resort Sdn. Bhd.

Pihak kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kerana diberi kesempatan untuk memperkenalkan resort dan perkhidmatan kami kepada pihak tuan/puan.

Kami ingin merujuk kepada perbincangan kita berkaitan seminar jabatan pihak tuan/puan.

Berikut kami nyatakan butiran yang berkaitan sebagai panduan dan rujukan. Walau bagaimanapun kami juga boleh menyediakan perkhidmatan kami mengikut bajet dan keperluantuan/ puan.

CADANGAN

PROGRAM      : TERBUKA   
TARIKH MASUK   : TERBUKA   
TARIKH KELUAR   : TERBUKA   
BIL. PESERTA   : TERBUKA
MASA         : TERBUKA

TARIF PAKEJ   

   SEMINAR PAKEJ

RM 180.00 seorang sebilik untuk sehari            ( 2 orang sechalet )
RM 140.00 berkongsi dua sebilik untuk sehari  ( 4 orang sechalet )

•   Penginapan dibilik yang selesa dan berhawa dingin
•   Menyediakan makan dan minum 6 kali sehari :
-   Sarapan Pagi   -     Kudapan Pagi   -     Makan Tengahari
-   Kudapan Petang   -     Makan Malam   -     Minum Malam
•   1 unit  komputer & pencetak – di sediakan di dalam dewan seminar secara percuma
•   Dewan seminar lengkap dengan system siaraya, OHP, skrin mudahalih, rostrum, pen marker, papan tulis, flipchart, air sejuk & gula-gula [ 8.00 pagi – 10.00 malam ]
•   Huruflatar ( backdrops )   
   
   PAKEJ HARI KELUARGA

RM 195.00 seorang dewasa
RM 97.00 seorang kanak – kanak

•   Penginapan di bilik yang selesa dan berhawa dingin
•   Menyediakan makan dan minum 3 kali sehari :
-   Sarapan Pagi
-   Makan Tengahari
-   Makan Malam ( BBQ Dinner )
   
   CHALET

JENIS CHALET   HARI BEKERJA   JUMAAT – AHAD   PEAK PERIOD
Family   RM 215.00   RM 300.00   RM 360.00
Sunset   RM 215.00   RM 300.00   RM 360.00
-   Termasuk sarapan pagi untuk 4 orang.

CARA PEMBAYARAN   :

•   Pembayaran deposit 50% dari jumlah pakej hendaklah dibuat oleh pihak tuan/puan melalui deposit tunai ke dalam akaun kami dan bakinya dibayar 14 hari sebelum tarikh masuk. Deposit tunai hendaklah dimasukkan ke dalam no. akaun Maybank 558 293 405 475
•   Caj yang dikenakan adalah untuk pakej yang tersebut sahaja
•   Segala perbelanjaan lain akan ditanggung dan dibayar oleh peserta secara individu
•   Untuk makluman tuan, sekiranya ada pihak yang terlebih dahulu membuat pengesahan dan bayaran pada tarikh yang sama pihak hotel juga berhak untuk membatalkan semua tempahan ini seandainya pihak hotel masih tidak menerima surat pengesahan dan pembayaran mengikut tarikh yang ditetapkan.

LAIN-LAIN PERKHIDMATAN

•   Pontun ( Jeti Terapung )         RM35 / 4 jam
•   Island Hopping            RM35.00 seorang (min 10 orang)
•   Telematch               RM15.00 seorang (3jam/5 permainan)
•   Upgrade to BBQ Dinner         RM35.00 seorang
•   Karaoke               RM30/jam siang, RM50/jam malam
•   Open Karaoke               RM 10.00 seorang
•   Lapang Sasar Golf (Driving Range)      RM20/100 bola
•   Memancing Laut            FOC

Diharapkan maklumat ini dapat membantu pihak tuan/puan membuat keputusan yang tepat dan sekiranya tuan/puan mempunyai sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi bahagian jualan di talian 05-688 8111

Sekian dimaklumkan untuk perhatian dan tindakan tuan. Terima kasih.




bagi pihak , CORAL FISHING RESORT
FARAHIZZATY BT IDRIS
Sales & Marketing Executive
017-240 8558



** Boleh tahan jugak mahalnye... sy br dpt quotation die..
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
k0pi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2907


• Jigging Karat • รักการตกปลา •


« Reply #28 on: February 08, 2011, 05:00:19 PM »

memancing laut FOC? ni mancing pantai ni...

*ini tempat sangat sesuai untuk buat pertandingan surfcasting ni...
Logged

• TAKDIRLAAA TU.... PAHAM-PAHAM JELAAA... •
• finessefishingforfun •
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2749


azlantechno
Email
« Reply #29 on: February 08, 2011, 05:07:12 PM »

memancing laut FOC? ni mancing pantai ni...

*ini tempat sangat sesuai untuk buat pertandingan surfcasting ni...

Ha... pa lagi.. kasi bikin la.. hehehe..
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal