Author Topic: SAPE PERNAH DENGAR, JOIN DAN TAHU APA ITU "DCHL" ????  (Read 15599 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline WISE80

  • Marlin
  • *
  • Posts: 941
  • Gender: Male
  • ReD DeViL
SAPE PERNAH DENGAR, JOIN DAN TAHU APA ITU "DCHL" ????
« on: January 22, 2011, 07:05:56 PM »
salam semua...
sedikit info yg diperolehi
dikatakan DCHL adalah penyumbang kedua terbesar ekonomi negara...
telah bertapak hampir sebelas tahun di malaysia sahaja
kalau ada yang ada pengetahuan lebih minta kongsi....
sekadar perbincangan..
zero one nine five four four one five one five :) :)

Offline k0pi

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2907
  • Gender: Male
  • • Jigging Karat • รักการตกปลา •
Re: SAPE PERNAH DENGAR, JOIN DAN TAHU APA ITU "DCHL" ????
« Reply #1 on: January 23, 2011, 10:11:37 AM »
DCHL penyumbang kedua terbesar ekonomi negara?? MLM Lampe Berger tu?
• TAKDIRLAAA TU.... PAHAM-PAHAM JELAAA... •
• finessefishingforfun •

Offline WISE80

  • Marlin
  • *
  • Posts: 941
  • Gender: Male
  • ReD DeViL
Re: SAPE PERNAH DENGAR, JOIN DAN TAHU APA ITU "DCHL" ????
« Reply #2 on: January 23, 2011, 10:32:21 AM »
hmmm....
dgr citer bih kurang mcm tu la....
ada citer leh kongsi ke....
zero one nine five four four one five one five :) :)

Offline k0pi

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2907
  • Gender: Male
  • • Jigging Karat • รักการตกปลา •
Re: SAPE PERNAH DENGAR, JOIN DAN TAHU APA ITU "DCHL" ????
« Reply #3 on: January 24, 2011, 12:55:37 AM »
hahaha... penah jugak dulu kene 'baek punya cilok' ngan kawan yang masuk Lampe Berger tu lepak dengar ceramah dia kat apanama kafe depan Wisma Boustead Jln. Raja Laut, tapi tak tau sangat sebab bila ada 'kawan' dia perkenalkan diri macam sejenis 'motivator MLM', saya terus cakap saya tak berminat dengan MLM... tapi saya nak produk minyak wangi aromaterapi dia untuk diedarkan kat outlet-outlet restoran 'fine-dining' ngan kafe hotel di sekitar ibu kota... masa tu saya baru habis belajar dan selalu ambik barang minyak wangi dia yang mahal amat tu dan distribute kat restoran-restoran... tapi sebab kos minyak wangi dia dia mahal, walaupun tahan lama dan bau sedap... sales order saya dalam tempoh setahun drop... sampai hari ni terus tak jual... barang dia superb punya mahal tapi margin keuntungan not badlaaa... terus terang kalau order saya buleh maintain sampai 4-5 tahun dari total sales bulanan 5 bulan pertama tu... boleh kata masyuklaaa... tapi problem benda ni... target market produk dia tu untuk golongan pendapatan tinggi tahap banyak duit terlebih... tu yang susah...

kalau nak stick kat dia punya MLM, kene banyak keje keraslah.. tapi pulangan quite ok... ni antara MLM yang tak tipu orang sangat sebab produk dia memang berkualiti... tapi kalau terlalu concentrate cari downline dan bukan jual produk dia... letihlaa.. nanti orang yang masuk dan rasa dia punya penangan sikit punya susah mau jual dia punya produk... boleh gaduh woo...  :D :D :D
• TAKDIRLAAA TU.... PAHAM-PAHAM JELAAA... •
• finessefishingforfun •

Offline WISE80

  • Marlin
  • *
  • Posts: 941
  • Gender: Male
  • ReD DeViL
Re: SAPE PERNAH DENGAR, JOIN DAN TAHU APA ITU "DCHL" ????
« Reply #4 on: January 24, 2011, 03:45:49 AM »
hrmmmm
slm tuan kopi
mber saya ni ada gak ajak join....
tapi saya tak faham la...
mgkn susah skit kalau bagi orang yg bukan kaki bisnes ni...
tapi yang kaki cakap kelentong n pandai cakap mmg boleh pergi jauh tu...
nak ajak masuk yg 12k ... kalau fikir2 mana la ramai yg mampu...
tapi nak msuk yg 2k lbh tu bleh tapi pulangan pun kecik
tapi yg saya tgk lebih kurang program piramid je
tapi tu la terpulang la pada individu tu sendiri nak wat mcm mana skim tu...

apa pandangan tuan2, ok ke tak skim ni
zero one nine five four four one five one five :) :)