Pancing.Net
October 26, 2014, 12:23:49 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: Peralatan Mancing Laut Dalam  (Read 6167 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
paintballers_mengail
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42


ridzwal
WWW Email
« on: February 14, 2011, 06:02:07 PM »

Salam,

Insya'Allah pada awal bulan March, untuk pertama kali nya, saya akan memancing laut dalam. Oleh kerana trip ini ada trip sulung saya, hendak nak mintak pendapat2 senior dlm arena pemancingan utk menasihati saya di dalam peralatan pancingan laut dalam.

Apakah reel, rod, tali, gewang, mata kail, pelampung, batu ladung. Budget tada la besar sgt tapi tada la kecik sgt, btw saya akan mancing di lautan sekitar Rompin.

tq
Logged

release your pressure with your own leisure!
Pancing.Net
« on: February 14, 2011, 06:02:07 PM »

 Logged
bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2086


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #1 on: February 14, 2011, 06:04:59 PM »

nanti ada la otai2 tolong jawabkan...

nanti mesti otai2 tanye.. brape bajet tuan...  Grin Grin
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
let
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3170



Email
« Reply #2 on: February 14, 2011, 06:11:38 PM »

salam,

kena rajin cari dalam forum ni.. Grin Grin
saya pun tak pernah mancing laut dalam. tepi2 laut pun baru nak berkecimpung....
sebelum join PNET ni 3 bulan gak dok skodeng cari info dan ilmu Grin Grin Grin
saya tolong bagi link ada serba sedikit maklumat tu
1. http://www.pancing.net/index.php?topic=8363.0
2. http://www.pancing.net/index.php?topic=12910.0

cuba selongkar http://www.pancing.net/index.php?board=115.0.
dalam jemputan trip ada gak otai2 bagi senarai kelengkapan yang perlu dibawa.. Grin Grin

good luck Wink Wink
Logged

tel kawe : 012-4388 272
paintballers_mengail
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42


ridzwal
WWW Email
« Reply #3 on: February 14, 2011, 06:16:57 PM »

nanti ada la otai2 tolong jawabkan...

nanti mesti otai2 tanye.. brape bajet tuan...  Grin Grin

budget ambo tak der la besar sgt, anggaran utk semua set tu dlm seribu RM ker, tp kalau lebih murah lagi baguih! maklumlah b'day bini teman hujung bulan 2 ni......
Logged

release your pressure with your own leisure!
yusrie711
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 115


earie_montoya@yahoo
« Reply #4 on: February 14, 2011, 11:01:39 PM »

Salam,

Insya'Allah pada awal bulan March, untuk pertama kali nya, saya akan memancing laut dalam. Oleh kerana trip ini ada trip sulung saya, hendak nak mintak pendapat2 senior dlm arena pemancingan utk menasihati saya di dalam peralatan pancingan laut dalam.

Apakah reel, rod, tali, gewang, mata kail, pelampung, batu ladung. Budget tada la besar sgt tapi tada la kecik sgt, btw saya akan mancing di lautan sekitar Rompin.

tq


boleh rujuk thread ni... http://www.pancing.net/index.php?topic=1286.0

panduan asas memancing laut dalam... lengkap oleh TUAN BIDAN..
Logged
sE7En
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 3


Email
« Reply #5 on: April 12, 2012, 11:51:46 AM »

salam,

kena rajin cari dalam forum ni.. Grin Grin
saya pun tak pernah mancing laut dalam. tepi2 laut pun baru nak berkecimpung....
sebelum join PNET ni 3 bulan gak dok skodeng cari info dan ilmu Grin Grin Grin
saya tolong bagi link ada serba sedikit maklumat tu
1. http://www.pancing.net/index.php?topic=8363.0
2. http://www.pancing.net/index.php?topic=12910.0

cuba selongkar http://www.pancing.net/index.php?board=115.0.
dalam jemputan trip ada gak otai2 bagi senarai kelengkapan yang perlu dibawa.. Grin Grin

good luck Wink Wink


Byk info ni!! Bagus untuk newbie. tq
Logged
ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12242


Email
« Reply #6 on: April 12, 2012, 10:20:28 PM »

sbnrnya bnyak info2 & maklumat2 dh tersedia kat p.net nii..cuma ramai yg ambik jln mudah trus bertanya tanpa nk mentelaah & menjelajahi p.net nii terlebih dahulu..udahnya kluarla soalan2 yg sama berulang2..
Logged
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal