Pancing.Net
December 19, 2014, 04:43:25 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?  (Read 7948 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bender
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35



« on: February 19, 2011, 12:27:37 PM »

yg saye tau katak jele...ade x umpan lain yg best lagi?...kalau umpan tipu plak umpan ape?? kalau ble selitkan gambar umpan skali yerk hehehe
Logged
Pancing.Net
« on: February 19, 2011, 12:27:37 PM »

 Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34772



Email
« Reply #1 on: February 19, 2011, 12:31:04 PM »

teman vote "KATAK" sebagai pilihan pertama hehehehe Wink Wink Wink Grin Grin Grin
Logged
bender
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35



« Reply #2 on: February 19, 2011, 12:36:27 PM »

saye pn setuju...tp saye nk tau lgi umpan yg best selain katak...kalo boleh nk tau umpan tipu dan umpan tipu yg macam maner??? kalau boleh selit kn gambar ler kalau ader heheh
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34772



Email
« Reply #3 on: February 19, 2011, 12:52:21 PM »

Insya Allah, nanti adelah kawan2 kat P.NET ni membantu.. harappp bersabarrrr tuan hehehehe Grin Grin Grin sambil2 tu moh le singgah kat sini dulu yoppp Wink Wink Wink semua hasil pakai katak pure hehehehe Cheesy Cheesy Cheesy Wink Wink Wink

http://www.pancing.net/index.php?topic=13444.0

saye pn setuju...tp saye nk tau lgi umpan yg best selain katak...kalo boleh nk tau umpan tipu dan umpan tipu yg macam maner??? kalau boleh selit kn gambar ler kalau ader heheh
Logged
bender
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35



« Reply #4 on: February 19, 2011, 12:59:14 PM »

tq tengasmerah Grin
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34772



Email
« Reply #5 on: February 19, 2011, 01:01:50 PM »

..u wellcome..
Grin Grin Grin

..2 the P.NET..
Wink Wink Wink

tq tengasmerah Grin
Logged
dinsv2
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 15


toman harapan ku , namun patin sandaranku.


« Reply #6 on: February 19, 2011, 02:26:36 PM »

katak pun boleh,
cengkerik/serangga2. die ngap je.
Logged

SPM 2011 tapi pancing tetap mancing.
tak dapat ikan jangan ngamuk.
mata kail
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 41



« Reply #7 on: February 19, 2011, 10:50:47 PM »

tadi pagi  saya pergi pancing kat kolam
letak umpan roti ... haruan makan juga
emmmmm....entah lah ..x paham...
haruan pun makn roti...he he he
Logged
bender
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35



« Reply #8 on: February 20, 2011, 05:51:12 PM »

tula dlu mase kecik try gune ikan lage....lagi laku dari katak...mcm selere haruan nih hahhaa
Logged
CBR_F1
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 138


ex bikers


Email
« Reply #9 on: February 27, 2011, 05:54:08 PM »

Tapi kalau dapat umpan oldtimer dolu2 yg telur kerengga rebus dgn daun kunyit lagi power agaknya. matakail saiz 12 letak kan telur kerengga betul2 hujung matakail tu, dulu pakngah kawan ada buat tapi kawan dah lupa prosesnya. pasang dekat tajur kat bendang.
boleh nampak haruan datang makan menjamu selera.
 Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked




p/s rasanya umpan nie pernah keluar dkat majalah 3 tapi dah lama.
Logged

kita kawan tak mahu lawan,
batu satu
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2405


Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"

BorN+to+Fishing Fishing+Engineer+:)
« Reply #10 on: February 27, 2011, 06:30:54 PM »

cacing pun leh,udang pun leh.....katak pon leh
Logged

kecik mancen, dh besar pon mancen Smiley   
BorN to Be an Angler Smiley      
Malim Nawar, Perak mali Smiley
Fishing Engineer Smiley

bender
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35



« Reply #11 on: February 27, 2011, 07:10:09 PM »

udang?...buat mcm udang kopek mancing siakap ker
Logged
batu satu
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2405


Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"

BorN+to+Fishing Fishing+Engineer+:)
« Reply #12 on: February 28, 2011, 05:35:01 PM »

udang?...buat mcm udang kopek mancing siakap ker

kawan mancen kat paya dalam ladang sawit...dia tibai gak umpan udang  Grin Grin Grin
Logged

kecik mancen, dh besar pon mancen Smiley   
BorN to Be an Angler Smiley      
Malim Nawar, Perak mali Smiley
Fishing Engineer Smiley

kimie
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6680



Email
« Reply #13 on: February 28, 2011, 07:09:41 PM »

assalammmmm sahabat sumer.... eden setuju....KATAK OH KATAK  !!!nak cari katak ... nak cari katakkk......hehheehe
Logged

MacGyver5577
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 336


Snakehead Hunter

zulhalid89@hotmail.com zulhalid89
Email
« Reply #14 on: March 22, 2011, 04:39:38 PM »

Pkai Seahawk Mini Frog atau Viva Mazzy Frof MF30 & MF40..
pergh killer beb..
cuba klik link ni..--->http://darkartcaster.blogspot.com/
otai haruan ni.. sy byk belajar dr blog ni..
Logged

Siakap Senohong
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 232


"hidup aku hanya untuk mancing"


« Reply #15 on: March 22, 2011, 08:03:00 PM »

teman vote "KATAK" sebagai pilihan pertama hehehehe Wink Wink Wink Grin Grin Grin
setakat pengalaman sy memancing haruan ni,KATAK ORI adlh the best..klu yg tpu ni,kna pndai pilih.. Smiley
Logged

MacGyver5577
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 336


Snakehead Hunter

zulhalid89@hotmail.com zulhalid89
Email
« Reply #16 on: March 22, 2011, 08:56:28 PM »

teman vote "KATAK" sebagai pilihan pertama hehehehe Wink Wink Wink Grin Grin Grin
setakat pengalaman sy memancing haruan ni,KATAK ORI adlh the best..klu yg tpu ni,kna pndai pilih.. Smiley
betul ckp cik siakap... kalau pakai katak tipu ni kena pandai main...
strike je, terus rentap rod sekuat hati.. baru la lekat haruan tu...
Logged

cikguzul
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 171



Email
« Reply #17 on: April 12, 2011, 05:03:34 PM »

cyber frog ok x?
Logged

ngail adalah satu nikmat, dapat ikan adalah satu bonus
MacGyver5577
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 336


Snakehead Hunter

zulhalid89@hotmail.com zulhalid89
Email
« Reply #18 on: April 12, 2011, 05:31:44 PM »

cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
Logged

cikguzul
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 171



Email
« Reply #19 on: April 12, 2011, 08:17:52 PM »

hehe kawasan berumpai mmg nak sedekah gewang  Wink
Logged

ngail adalah satu nikmat, dapat ikan adalah satu bonus
Siakap Senohong
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 232


"hidup aku hanya untuk mancing"


« Reply #20 on: April 14, 2011, 12:19:24 PM »

cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... Grin  Grin
Logged

MacGyver5577
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 336


Snakehead Hunter

zulhalid89@hotmail.com zulhalid89
Email
« Reply #21 on: April 14, 2011, 12:30:05 PM »

cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... Grin  Grin
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
Logged

Siakap Senohong
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 232


"hidup aku hanya untuk mancing"


« Reply #22 on: April 14, 2011, 12:35:26 PM »

cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... Grin  Grin
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. Wink  Wink
Logged

MacGyver5577
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 336


Snakehead Hunter

zulhalid89@hotmail.com zulhalid89
Email
« Reply #23 on: April 14, 2011, 12:38:40 PM »

cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... Grin  Grin
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. Wink  Wink
kalau roti, kita kena campur strawbery pastu baling dlm kolam...
pergh... mmg dpt patin...
Logged

Siakap Senohong
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 232


"hidup aku hanya untuk mancing"


« Reply #24 on: April 14, 2011, 12:42:11 PM »

cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... Grin  Grin
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. Wink  Wink
kalau roti, kita kena campur strawbery pastu baling dlm kolam...
pergh... mmg dpt patin...
bila lgi nk layan kolam??dgr cter,tuan MAG skunk ni ashik layan CAST je..Dlu ad juga bc2 post tuan MAG psl umpan2 kolam ni???
Logged

MacGyver5577
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 336


Snakehead Hunter

zulhalid89@hotmail.com zulhalid89
Email
« Reply #25 on: April 14, 2011, 12:45:48 PM »

cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... Grin  Grin
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. Wink  Wink
kalau roti, kita kena campur strawbery pastu baling dlm kolam...
pergh... mmg dpt patin...
bila lgi nk layan kolam??dgr cter,tuan MAG skunk ni ashik layan CAST je..Dlu ad juga bc2 post tuan MAG psl umpan2 kolam ni???
biasalah... kita ni snakehead hunter...
Logged

Siakap Senohong
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 232


"hidup aku hanya untuk mancing"


« Reply #26 on: April 14, 2011, 12:50:14 PM »

cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... Grin  Grin
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. Wink  Wink
kalau roti, kita kena campur strawbery pastu baling dlm kolam...
pergh... mmg dpt patin...
bila lgi nk layan kolam??dgr cter,tuan MAG skunk ni ashik layan CAST je..Dlu ad juga bc2 post tuan MAG psl umpan2 kolam ni???
biasalah... kita ni snakehead hunter...
oooo..tp ap2 pn,CAST mmg terbaik!!!skali ikan sngkut,mak datok aikkkk..bukan main puas lgi.. Shocked  Shocked
Logged

current
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 432



Email
« Reply #27 on: April 14, 2011, 12:58:27 PM »

sinonimnye tok aruan adalah katak..cengkerikpon power gak boleh mempelbagaikan spisis..yang terbaek adalah katak tiruan, xmenyekse katak dan cengkerik  Grin terbaeekkk!!!
Logged

AZMIRAZALIBUJANG
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 86


Email
« Reply #28 on: April 14, 2011, 07:03:46 PM »

Kalu nak review umpan mancing katak nie sampai subuh besok pun tak habih muahaha..... AKu dah guna hampir semua umpan yang baik untuk haruan kecuali Katak Ori.... Semuanya berkesan.... Nak aku review satu2??? ke??? tak yah ler kan ahakssss....
Logged
MacGyver5577
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 336


Snakehead Hunter

zulhalid89@hotmail.com zulhalid89
Email
« Reply #29 on: April 14, 2011, 08:59:45 PM »

Kalu nak review umpan mancing katak nie sampai subuh besok pun tak habih muahaha..... AKu dah guna hampir semua umpan yang baik untuk haruan kecuali Katak Ori.... Semuanya berkesan.... Nak aku review satu2??? ke??? tak yah ler kan ahakssss....
review la tuan azmirazalibujang...
kalau boleh tempek gambar sekali... Grin Grin Grin
Logged

Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal