Author Topic: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?  (Read 10219 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bender

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« on: February 19, 2011, 12:27:37 PM »
yg saye tau katak jele...ade x umpan lain yg best lagi?...kalau umpan tipu plak umpan ape?? kalau ble selitkan gambar umpan skali yerk hehehe

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34769
  • Gender: Male
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #1 on: February 19, 2011, 12:31:04 PM »
teman vote "KATAK" sebagai pilihan pertama hehehehe ;) ;) ;) ;D ;D ;D

Offline bender

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #2 on: February 19, 2011, 12:36:27 PM »
saye pn setuju...tp saye nk tau lgi umpan yg best selain katak...kalo boleh nk tau umpan tipu dan umpan tipu yg macam maner??? kalau boleh selit kn gambar ler kalau ader heheh

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34769
  • Gender: Male
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #3 on: February 19, 2011, 12:52:21 PM »
Insya Allah, nanti adelah kawan2 kat P.NET ni membantu.. harappp bersabarrrr tuan hehehehe ;D ;D ;D sambil2 tu moh le singgah kat sini dulu yoppp ;) ;) ;) semua hasil pakai katak pure hehehehe :D :D :D ;) ;) ;)

http://www.pancing.net/index.php?topic=13444.0

saye pn setuju...tp saye nk tau lgi umpan yg best selain katak...kalo boleh nk tau umpan tipu dan umpan tipu yg macam maner??? kalau boleh selit kn gambar ler kalau ader heheh

Offline bender

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #4 on: February 19, 2011, 12:59:14 PM »
tq tengasmerah ;D

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34769
  • Gender: Male
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #5 on: February 19, 2011, 01:01:50 PM »
..u wellcome..
;D ;D ;D

..2 the P.NET..
;) ;) ;)

tq tengasmerah ;D

Offline dinsv2

  • Bilis
  • *
  • Posts: 15
  • toman harapan ku , namun patin sandaranku.
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #6 on: February 19, 2011, 02:26:36 PM »
katak pun boleh,
cengkerik/serangga2. die ngap je.
SPM 2011 tapi pancing tetap mancing.
tak dapat ikan jangan ngamuk.

Offline mata kail

  • Bilis
  • *
  • Posts: 41
  • Gender: Male
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #7 on: February 19, 2011, 10:50:47 PM »
tadi pagi  saya pergi pancing kat kolam
letak umpan roti ... haruan makan juga
emmmmm....entah lah ..x paham...
haruan pun makn roti...he he he

Offline bender

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #8 on: February 20, 2011, 05:51:12 PM »
tula dlu mase kecik try gune ikan lage....lagi laku dari katak...mcm selere haruan nih hahhaa

Offline CBR_F1

  • Pelata
  • *
  • Posts: 138
  • Gender: Male
  • ex bikers
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #9 on: February 27, 2011, 05:54:08 PM »
Tapi kalau dapat umpan oldtimer dolu2 yg telur kerengga rebus dgn daun kunyit lagi power agaknya. matakail saiz 12 letak kan telur kerengga betul2 hujung matakail tu, dulu pakngah kawan ada buat tapi kawan dah lupa prosesnya. pasang dekat tajur kat bendang.
boleh nampak haruan datang makan menjamu selera.
 :o :o :o :o :o :o :o :o :o




p/s rasanya umpan nie pernah keluar dkat majalah 3 tapi dah lama.
kita kawan tak mahu lawan,

Offline batu satu

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2406
  • Gender: Male
  • Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #10 on: February 27, 2011, 06:30:54 PM »
cacing pun leh,udang pun leh.....katak pon leh
kecik mancen, dh besar pon mancen :)   
BorN to Be an Angler :)      
Malim Nawar, Perak mali :)
Fishing Engineer :)


Offline bender

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #11 on: February 27, 2011, 07:10:09 PM »
udang?...buat mcm udang kopek mancing siakap ker

Offline batu satu

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2406
  • Gender: Male
  • Mencari Lagi pelbagai "Lesen Ikan Lio"
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #12 on: February 28, 2011, 05:35:01 PM »
udang?...buat mcm udang kopek mancing siakap ker

kawan mancen kat paya dalam ladang sawit...dia tibai gak umpan udang  ;D ;D ;D
kecik mancen, dh besar pon mancen :)   
BorN to Be an Angler :)      
Malim Nawar, Perak mali :)
Fishing Engineer :)


Offline kimie

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 6682
  • Gender: Male
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #13 on: February 28, 2011, 07:09:41 PM »
assalammmmm sahabat sumer.... eden setuju....KATAK OH KATAK  !!!nak cari katak ... nak cari katakkk......hehheehe

Offline MacGyver5577

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
  • Gender: Male
  • Snakehead Hunter
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #14 on: March 22, 2011, 04:39:38 PM »
Pkai Seahawk Mini Frog atau Viva Mazzy Frof MF30 & MF40..
pergh killer beb..
cuba klik link ni..--->http://darkartcaster.blogspot.com/
otai haruan ni.. sy byk belajar dr blog ni..

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #15 on: March 22, 2011, 08:03:00 PM »
teman vote "KATAK" sebagai pilihan pertama hehehehe ;) ;) ;) ;D ;D ;D
setakat pengalaman sy memancing haruan ni,KATAK ORI adlh the best..klu yg tpu ni,kna pndai pilih.. :)

Offline MacGyver5577

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
  • Gender: Male
  • Snakehead Hunter
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #16 on: March 22, 2011, 08:56:28 PM »
teman vote "KATAK" sebagai pilihan pertama hehehehe ;) ;) ;) ;D ;D ;D
setakat pengalaman sy memancing haruan ni,KATAK ORI adlh the best..klu yg tpu ni,kna pndai pilih.. :)
betul ckp cik siakap... kalau pakai katak tipu ni kena pandai main...
strike je, terus rentap rod sekuat hati.. baru la lekat haruan tu...

Offline cikguzul

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 171
  • Gender: Male
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #17 on: April 12, 2011, 05:03:34 PM »
cyber frog ok x?
ngail adalah satu nikmat, dapat ikan adalah satu bonus

Offline MacGyver5577

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
  • Gender: Male
  • Snakehead Hunter
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #18 on: April 12, 2011, 05:31:44 PM »
cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...

Offline cikguzul

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 171
  • Gender: Male
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #19 on: April 12, 2011, 08:17:52 PM »
hehe kawasan berumpai mmg nak sedekah gewang  ;)
ngail adalah satu nikmat, dapat ikan adalah satu bonus

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #20 on: April 14, 2011, 12:19:24 PM »
cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... ;D  ;D

Offline MacGyver5577

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
  • Gender: Male
  • Snakehead Hunter
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #21 on: April 14, 2011, 12:30:05 PM »
cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... ;D  ;D
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #22 on: April 14, 2011, 12:35:26 PM »
cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... ;D  ;D
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. ;)  ;)

Offline MacGyver5577

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
  • Gender: Male
  • Snakehead Hunter
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #23 on: April 14, 2011, 12:38:40 PM »
cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... ;D  ;D
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. ;)  ;)
kalau roti, kita kena campur strawbery pastu baling dlm kolam...
pergh... mmg dpt patin...

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #24 on: April 14, 2011, 12:42:11 PM »
cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... ;D  ;D
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. ;)  ;)
kalau roti, kita kena campur strawbery pastu baling dlm kolam...
pergh... mmg dpt patin...
bila lgi nk layan kolam??dgr cter,tuan MAG skunk ni ashik layan CAST je..Dlu ad juga bc2 post tuan MAG psl umpan2 kolam ni???

Offline MacGyver5577

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
  • Gender: Male
  • Snakehead Hunter
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #25 on: April 14, 2011, 12:45:48 PM »
cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... ;D  ;D
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. ;)  ;)
kalau roti, kita kena campur strawbery pastu baling dlm kolam...
pergh... mmg dpt patin...
bila lgi nk layan kolam??dgr cter,tuan MAG skunk ni ashik layan CAST je..Dlu ad juga bc2 post tuan MAG psl umpan2 kolam ni???
biasalah... kita ni snakehead hunter...

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #26 on: April 14, 2011, 12:50:14 PM »
cyber frog ok x?
ok... tp tgk tmpt gak la...
kalau kwsn berumpai xsesuai guna...
senang sangkut...
btul tahap lurus tu Tuan MAG... ;D  ;D
wooi... ni kena byr royalti guna ayat ni...
royalty x mampulah tuan mAG..Roti mampulah.. ;)  ;)
kalau roti, kita kena campur strawbery pastu baling dlm kolam...
pergh... mmg dpt patin...
bila lgi nk layan kolam??dgr cter,tuan MAG skunk ni ashik layan CAST je..Dlu ad juga bc2 post tuan MAG psl umpan2 kolam ni???
biasalah... kita ni snakehead hunter...
oooo..tp ap2 pn,CAST mmg terbaik!!!skali ikan sngkut,mak datok aikkkk..bukan main puas lgi.. :o  :o

Offline current

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 432
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #27 on: April 14, 2011, 12:58:27 PM »
sinonimnye tok aruan adalah katak..cengkerikpon power gak boleh mempelbagaikan spisis..yang terbaek adalah katak tiruan, xmenyekse katak dan cengkerik  ;D terbaeekkk!!!

Offline AZMIRAZALIBUJANG

  • Siakap
  • *
  • Posts: 86
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #28 on: April 14, 2011, 07:03:46 PM »
Kalu nak review umpan mancing katak nie sampai subuh besok pun tak habih muahaha..... AKu dah guna hampir semua umpan yang baik untuk haruan kecuali Katak Ori.... Semuanya berkesan.... Nak aku review satu2??? ke??? tak yah ler kan ahakssss....

Offline MacGyver5577

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
  • Gender: Male
  • Snakehead Hunter
    • Email
Re: umpan ape yg mujarab bagi ikan haruan?
« Reply #29 on: April 14, 2011, 08:59:45 PM »
Kalu nak review umpan mancing katak nie sampai subuh besok pun tak habih muahaha..... AKu dah guna hampir semua umpan yang baik untuk haruan kecuali Katak Ori.... Semuanya berkesan.... Nak aku review satu2??? ke??? tak yah ler kan ahakssss....
review la tuan azmirazalibujang...
kalau boleh tempek gambar sekali... ;D ;D ;D