Pancing.Net
July 29, 2014, 04:28:06 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Harga Bot Fiber & Enjin  (Read 33574 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
abu cardinal
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1616


Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

ezzy887
Email
« on: March 03, 2009, 04:23:51 PM »

Salam warga2 p.net sume..nak tnya sket nih brp agak2nyer harga semasa
utk bot fiber yg panjangnyer dlm 16 kaki dan juga enjin 15hp?
mintak tolong bro2 sume bg panduan jenis yg mcm mana bagus... Grin
Tq!
Logged


Nak gi ngeteh/komplot tu koling2 ler ambe retek...kalo dekat,musti ambe jion punyer..h/p: 017-9461339
Pancing.Net
« on: March 03, 2009, 04:23:51 PM »

 Logged
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #1 on: March 03, 2009, 05:16:18 PM »

kita serahkan pakar sampan menyampan utk menjawab....tak lain tak bukan..

en pengail376 kita..........
Logged


ujang_jr
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 59



Email
« Reply #2 on: March 03, 2009, 08:28:35 PM »

salam,

skadar renungan...

yg kwn tau kt area kwn... opppp rega 2nd hand la...
bot 16' area rm1-2k...
engin 15hp yamaha area rm2.5 - 3k..

p/s bot kwn dh sambo.. Smiley
     tgal engine 4hp=rm1.5k, 15hp=rm2.5-3k & 40hp=rm6-7k
Logged

JFT (JohorFishingTribe)
wawi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1327



Email
« Reply #3 on: March 03, 2009, 08:32:40 PM »

ujang, nak tnya sket or kengkawan yang tau..em...saya pun cadang nak beli bot ni tp s/hand la.kalau bajet dalam rm 2500,brapa kaki bot bleh dpt dan enjin yang dpat?bot sya bajet untuk yang 3 org punya
Logged

ketaq lutut...
bidan
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« Reply #4 on: March 03, 2009, 08:38:41 PM »

Aikkkk... bukan ka ang guna rakit batang pisang je ke kelaut!!! adeiii.. beli la.. senang la kalau abg p kelantan nanti... sah ada bot.. boleh jugak tulung bocorkan sebagai kenangan.. ngeh ngeh ngeh

nota:

PENGURUS BANK IALAH ORANG YANG MEMINJAMKAN PAYUNG KEPADA ANDA KETIKA CUACA BAIK DAN MENGAMBIL BALIK KETIKA HUJAN TURUN. ~ ANON
Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
wawi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1327



Email
« Reply #5 on: March 03, 2009, 09:07:35 PM »

mg nak beli untuk di bocorkan olh bg bidan pun... Grin...wawi cadang nak cuba2 usaha tgk trolling siakap kot muara2 yang ada kot2 cni... Grin
Logged

ketaq lutut...
abu cardinal
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1616


Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

ezzy887
Email
« Reply #6 on: March 03, 2009, 09:32:13 PM »

salam,

skadar renungan...

yg kwn tau kt area kwn... opppp rega 2nd hand la...
bot 16' area rm1-2k...
engin 15hp yamaha area rm2.5 - 3k..

p/s bot kwn dh sambo.. Smiley
     tgal engine 4hp=rm1.5k, 15hp=rm2.5-3k & 40hp=rm6-7k

Trime kasih ujang..mmg sy pun nk cari yg 2nd jer.. Grin..bot fiber yg linkungan rega rm1-2k tu die punyer depan tue tirus mendongak skit ke atau tirus biasa? bkn pe,kalau bwk pg laut jenis tirus mendongak ni bagus..x teroleng2 sgt..kalau enjin Yamaha spare part senang x kalau nk cari?minta maap ye bnyk sgt tanye.. Cheesy
Logged


Nak gi ngeteh/komplot tu koling2 ler ambe retek...kalo dekat,musti ambe jion punyer..h/p: 017-9461339
abu cardinal
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1616


Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

ezzy887
Email
« Reply #7 on: March 03, 2009, 09:37:56 PM »

mg nak beli untuk di bocorkan olh bg bidan pun... Grin...wawi cadang nak cuba2 usaha tgk trolling siakap kot muara2 yang ada kot2 cni... Grin
wawi..inilah mase yg sesuai nak melibaih kat org yg suke nak melibaih org nie... Grin Grin Grin Grin..abg bidan jgn marah noo..
bkn setakat trolling siakap jer wawi,memudahkan nk menyeberang sungai kegolok no hal punyerlah... Grin Grin
Logged


Nak gi ngeteh/komplot tu koling2 ler ambe retek...kalo dekat,musti ambe jion punyer..h/p: 017-9461339
ujang_jr
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 59



Email
« Reply #8 on: March 03, 2009, 09:49:09 PM »

ujang, nak tnya sket or kengkawan yang tau..em...saya pun cadang nak beli bot ni tp s/hand la.kalau bajet dalam rm 2500,brapa kaki bot bleh dpt dan enjin yang dpat?bot sya bajet untuk yang 3 org punya


klo nk selesa men casting tuk 3 org 21'-25', tp rega 2nd pon mhal gak 2-3k lom tentu dpt.. bgantung pd kead bot la..
engine plg murah kwn jumpe 4hp rm1.5k, tp klo nk selesa dgn bot 21'=15-30hp dh mcanak la..

sblm ni ada sorg pokcik nk juai bot 21' dgn engin 30hp kek kwn dgn rega rm3.5k coz urgent nk guna duit.. dr rm3.5k dh trun smpi rm2.8k kwn ngecek tapi... masa tu kwn lom minat nk bli so lego kt member..

p/s wawi.. ko kt ganu try ccari kt sane.. msti murah plak tu cutting pntai timur mmg best..
     klo kwn jumpe laie org patah qandaq kt area pontian ni.. kwn info kt awak...
Logged

JFT (JohorFishingTribe)
pengail376
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 461



WWW Email
« Reply #9 on: March 03, 2009, 09:56:35 PM »

apakabar saudara abu call saya 019 3175427 rostam
Logged

memancing umpama mencari benda yg hilang,//////
jadi carilah dengan penuh kesabaran,////////////
http://pengail376.blogspot.com/
ujang_jr
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 59



Email
« Reply #10 on: March 03, 2009, 09:59:33 PM »


[/quote]
Trime kasih ujang..mmg sy pun nk cari yg 2nd jer.. Grin..bot fiber yg linkungan rega rm1-2k tu die punyer depan tue tirus mendongak skit ke atau tirus biasa? bkn pe,kalau bwk pg laut jenis tirus mendongak ni bagus..x teroleng2 sgt..kalau enjin Yamaha spare part senang x kalau nk cari?minta maap ye bnyk sgt tanye.. Cheesy
[/quote]

mmg btui tu abu yg tirus tu mmg tuk laut.. yg leper tuk sungai dan muara...
tp xpe yg leper leh modified kasi tirus.. yg pndek leh potong ps2 tmbh pnjg.. sbb fiber mmg flexsible..
tp kwn xde pnglmn ssgt ttg bot fiber ni.. baru nk bjinak2 je coz sblm ni asik bwak bot sub enjin diesel je..
skrg x bwak lg coz dh upahkn org tuk bwak kdua2 bot sub tu..

mgenai rega rm1-2k tu kena ccari dulu la org yg patah kandaq.. 2-3 mgu lps kwn dpt rega gtu.. x tau lak akan dtg leh dpt rega cam tu.. kena ccari laie smpi dpt.. x dpt kasi rembat lor..

wallahualam
Logged

JFT (JohorFishingTribe)
wawi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1327



Email
« Reply #11 on: March 04, 2009, 09:28:49 AM »

  Cheesy Cheesy bro abu nak sebarang sg golok tu x payah guna sampan pun x pa...ayaq paras lutut ja tu...

terima kasih ujang jr krna sudi nak info sy...kalau ada yang patah kandaq tu lg baik
Logged

ketaq lutut...
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #12 on: March 04, 2009, 10:13:33 AM »

ni ada sebijik....

http://www.mudah.my/fiberglass-boat-yamaha-2hp-engine-perak-1682502.htm?ca=9_s

Price: RM 2 500
baru digunakan selama setahun
pnjg 13 kaki
lengkap dengan enjin
harga boleh dirunding 


Call mohd azrul:   012-2545009
Logged


abu cardinal
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1616


Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

ezzy887
Email
« Reply #13 on: March 04, 2009, 11:20:46 AM »

ni ada sebijik....

http://www.mudah.my/fiberglass-boat-yamaha-2hp-engine-perak-1682502.htm?ca=9_s

Price: RM 2 500
baru digunakan selama setahun
pnjg 13 kaki
lengkap dengan enjin
harga boleh dirunding 


Call mohd azrul:   012-2545009

Cd..thanks for the info... Grin
Logged


Nak gi ngeteh/komplot tu koling2 ler ambe retek...kalo dekat,musti ambe jion punyer..h/p: 017-9461339
ejoy_burger
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5921


ejoy_burger
Email
« Reply #14 on: March 04, 2009, 12:49:37 PM »

Ni gambar yang bro pengail376 mintak post kan...
detailnya kena tanya dia nanti...
malam tadi dia ada cakap tapi lupa plak...
yang kompom bot 19' enjin 30hp...








Logged

Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri
buntal bujur
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5170


Mengey...mengey...mengey...!!!


Email
« Reply #15 on: March 04, 2009, 12:56:52 PM »

dpt sebiji cengini..mau tiap mggu turun port klang...
Logged

Nk g mancen tue ajak le BB nie...012-5612469
kunang_kunang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1283


"ku masih tercari-cari......."


Email
« Reply #16 on: March 04, 2009, 01:00:04 PM »

Ni gambar yang bro pengail376 mintak post kan...
detailnya kena tanya dia nanti...
malam tadi dia ada cakap tapi lupa plak...
yang kompom bot 19' enjin 30hp...



ini enjin nk pegi racing... Grin
Logged

"bersyukur lah pada apa yg ader......"
pengail376
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 461



WWW Email
« Reply #17 on: March 05, 2009, 03:34:08 AM »


dpt sebiji cengini..mau tiap mggu turun port klang

/quote]

mana tau niiiiiiiiiii
Logged

memancing umpama mencari benda yg hilang,//////
jadi carilah dengan penuh kesabaran,////////////
http://pengail376.blogspot.com/
pengail376
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 461



WWW Email
« Reply #18 on: March 05, 2009, 03:48:04 AM »

sampan fiber 16 kaki panjang,
lebar sikit sampai 4kaki
harga rm3900 [saya tempah ikut suka saya]

enjin suzuki 30hp
harga second hand rm 4500

bumbung/papan lantai rm1000

info
sampan boleh isi 3 org.
kelajuan 20 knot [40kmh]
Logged

memancing umpama mencari benda yg hilang,//////
jadi carilah dengan penuh kesabaran,////////////
http://pengail376.blogspot.com/
TubaislandBoy
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 144


amizmy77
Email
« Reply #19 on: March 05, 2009, 11:10:04 AM »

KALAU NAK BELI BOAT BIAR YANG BLEH LOADING BANYAK DAN SELAMAT..




kalau yg kecik takut jd cam gini..
Logged

abu cardinal
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1616


Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

ezzy887
Email
« Reply #20 on: March 05, 2009, 11:41:49 AM »

sampan fiber 16 kaki panjang,
lebar sikit sampai 4kaki
harga rm3900 [saya tempah ikut suka saya]

enjin suzuki 30hp
harga second hand rm 4500

bumbung/papan lantai rm1000

info
sampan boleh isi 3 org.
kelajuan 20 knot [40kmh]
Terima kasih byk2 bro pengail376... Wink dh jumpe dh satu tp bodi tepi kena repair skit sama bumbung kena bikin smule..enjin x termasuk skali..rega bot blom tau lg cause tuan die la ni ade kat offshore..enjin 30hp yg deme punyer tuh mmg best main kt laut..tp rega leh tahan jgk mahal ek walau 2nd.. Roll Eyes
Logged


Nak gi ngeteh/komplot tu koling2 ler ambe retek...kalo dekat,musti ambe jion punyer..h/p: 017-9461339
pengail376
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 461



WWW Email
« Reply #21 on: March 05, 2009, 02:01:26 PM »


..enjin 30hp yg deme punyer tuh mmg best main kt laut..tp rega leh tahan jgk mahal ek walau 2nd.. Roll Eyes
[/quote]

enjin tahun 2006,saya tengok enjin kat tanjung karang kedai peng huat, harga enjin sama tapi enjin dia lagi lama.

p/scari slow2 mesti dapat
Logged

memancing umpama mencari benda yg hilang,//////
jadi carilah dengan penuh kesabaran,////////////
http://pengail376.blogspot.com/
wawi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1327



Email
« Reply #22 on: March 06, 2009, 12:22:03 AM »

hu...lari bajet nih
Logged

ketaq lutut...
chromeibanez
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 241


bile nak balik ni?


Email
« Reply #23 on: December 28, 2009, 12:49:35 AM »

lokasi di mana tu???
menarik enjin tu...
 Wink
Logged

WiSS!
Nik Pg
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 84



« Reply #24 on: December 28, 2009, 03:39:34 AM »

Salam warga2 p.net sume..nak tnya sket nih brp agak2nyer harga semasa
utk bot fiber yg panjangnyer dlm 16 kaki dan juga enjin 15hp?
mintak tolong bro2 sume bg panduan jenis yg mcm mana bagus... Grin
Tq!

salam bang Abu. cutting bot area pantai timur tok same ngan belah pata barat ni. bot saya dulu tempah kat area tg lumpur, kuantan. saya amik model biasa hok 16 kaki, tapi ado tambah sikit. saya buat tambah lantai dan sidewall bagi 2 layer (asal satu lapis), tambah tempat duduk jadi 3 baris (asal dia 2), pahtu depan tu(muncung) saya tambah lebar dan tinggi sikit, jadi mudoh sikit nok lawe ombak besar. harga dulu $2700. loni tok tau la. dio ni niago buat bot kecik-kecik jah. keno gi umoh dio, takde kedai pun, tapi hasil dia memang puah hati. enjin cari Yamaha Enduro atou Suzuki (kaki panjang). kalu raso nok main laut, cari 25-30hp, baru sedap main ombak.
Logged

mari ngail.. 019-3733462
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22933


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #25 on: June 17, 2011, 07:48:53 AM »

SEKARANG HARGA ENGIN GAN FIBER NI TAK HINGAATTTT NYA TINGGI..... Huh Huh Grin

BELI LAH 2ND 2 NYA..... Grin Grin Grin
Logged



ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12038


Email
« Reply #26 on: June 17, 2011, 09:59:12 AM »

btul tu ajie..kalo seminggu turun 3-4 kali, berbaloi gak bli baru..tp kalo turun sebulan sekali, bli 2'nd @ sewa aje laa Smiley
Logged
joran maluri
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 22933


019 3100410 HJ SAARI -WP

joranmaluri@yahoo.com.my
« Reply #27 on: June 17, 2011, 11:20:57 AM »

btul tu ajie..kalo seminggu turun 3-4 kali, berbaloi gak bli baru..tp kalo turun sebulan sekali, bli 2'nd @ sewa aje laa Smiley
Grin Grin Grin.....
Logged



wa belum
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 39


« Reply #28 on: July 26, 2011, 05:03:18 PM »

saya nak jual bot fiber 21' dgn enjin suzuki 40hp RM11,000.00
GUNA TAK SAMPAI SETAHUN.
URGENT.

KALAU BERMINAT CALL SAYA 0196423601
Logged
kapallaut
Pelata
*
Offline Offline

Posts: 105



Email
« Reply #29 on: July 29, 2011, 12:30:52 AM »

engine baru mercury super 15 ... harga tahun lepas rm 4000...

mercury super 15 ni guna engine tohatsu 18 hp... dia berat sikit dari 15 biasa...
Logged
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal