Author Topic: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?  (Read 7411 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« on: March 14, 2011, 09:27:18 PM »
Salam, hamba orang baru dalam ni... Ingin hamba bertanyakan rakan2 pancing terutama yg berada di sekitar melaka di manakah port utk menaikkan semilang? kalau ada port baik tu share2 lah kita bersama.. :D
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #1 on: March 29, 2011, 04:56:41 PM »
mana pun ada bro. nak yg power g la kat area berbatu mesti ada sembilang.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #2 on: March 30, 2011, 04:04:00 PM »
kat mana yg berkesan bro? lokasi? slalu dpt gelama je..main kt pdg temu....
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline bhk107

  • Siakap
  • *
  • Posts: 93
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #3 on: March 31, 2011, 01:08:53 PM »
kat area sg. tuang tu ada jgk bro..... area batu2 air kuar tu....
xpon g kuala sg. linggi.... mggu lepas br je dpt.....

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34771
  • Gender: Male
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #4 on: March 31, 2011, 01:11:39 PM »
wahhh best tu mancen semilang, dapat wat masakkk kari semilang ;D ;D ;D

Offline zach daniel

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2036
  • Gender: Male
  • fishing is my passion
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #5 on: March 31, 2011, 01:18:00 PM »
salam....
mggu lpas sy balik melaka..ayer keroh
memancing kt jmbatan plau mlaka,punyer la ramai org....
dpt la juga gelama,sembilang karang.anak serkot...
ari isnin tu naik bot fiber tekong apek ah lai..
mancing sekitar pulau gelama,p.pnjg.plau upih...
naik la juga tetanda 500g.serkot 800g,gelama,anak kerapu.....
ade sesape tahu bot2 mane yg bley di sewa lg utk mancing?

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #6 on: March 31, 2011, 03:48:10 PM »
tengasmerah - huiii jauh gak nk g tu bro.. anyway kt jambatan sg linggi tu kn ada jeti memancing, situ port ok x? apa ikan ada kat situ eh? ada gak plan2 nk g....

zach daniel - cuba try area merlimau byk gak kelong..
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline bhk107

  • Siakap
  • *
  • Posts: 93
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #7 on: April 06, 2011, 12:34:01 PM »
tengasmerah - huiii jauh gak nk g tu bro.. anyway kt jambatan sg linggi tu kn ada jeti memancing, situ port ok x? apa ikan ada kat situ eh? ada gak plan2 nk g....

zach daniel - cuba try area merlimau byk gak kelong..

ade 2,3 kali gak pg mancing kat jambatan sg. linggi tu.... pnah la naik gelama,senangin, duri ngan semilang... nk syok tggu air pasang la.... mmg syok... klu nk turun laut pn ok de bot kat situ...
tringin nk pg kelong area merlimau la... de geng nk join x.... contact no. sume dah ade tggl nk pg je......

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #8 on: April 06, 2011, 01:28:18 PM »
ade 2,3 kali gak pg mancing kat jambatan sg. linggi tu.... pnah la naik gelama,senangin, duri ngan semilang... nk syok tggu air pasang la.... mmg syok... klu nk

ni main kt jeti sebelah jambatan besar sg linggi kat area feri tu eh bro?
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline bhk107

  • Siakap
  • *
  • Posts: 93
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #9 on: April 06, 2011, 02:05:48 PM »
ade 2,3 kali gak pg mancing kat jambatan sg. linggi tu.... pnah la naik gelama,senangin, duri ngan semilang... nk syok tggu air pasang la.... mmg syok... klu nk

ni main kt jeti sebelah jambatan besar sg linggi kat area feri tu eh bro?

sbelah jambatan besar tu...
yg ade medan tu... tp kn cr port ok skit la klu x mmg sangkut je....
tp mmg puas hati la.... stiap kali pg mmg ade.. plg xpn gelama la....

Offline syahrie

  • Bilis
  • *
  • Posts: 34
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #10 on: April 06, 2011, 06:34:55 PM »
belah pantai crystal bay...... ok gak...

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #11 on: April 07, 2011, 12:01:05 PM »
sbelah jambatan besar tu...
yg ade medan tu... tp kn cr port ok skit la klu x mmg sangkut je....
tp mmg puas hati la.... stiap kali pg mmg ade.. plg xpn gelama la....

owh... situ kira air masin ke air payau eh? besar giler sungai tuh...

belah pantai crystal bay...... ok gak...

ada gak p situ sblm ni, byk anak belukang kot... xsure anak belukang atau anak duri...bro biasa main situ ke?
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #12 on: April 07, 2011, 08:55:33 PM »
belukang = ikan duri. mancing semilang kawasan batu aje bleh dapat. kat eye on pun leh dapat pakai umpan umpum/kerang. kalu mau umpan yg lebih baik ko peram aje umpan wat cam umpan tapa. sembilang / duri mesti balun punye.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #13 on: April 08, 2011, 08:13:14 AM »
belukang = ikan duri. mancing semilang kawasan batu aje bleh dapat. kat eye on pun leh dapat pakai umpan umpum/kerang. kalu mau umpan yg lebih baik ko peram aje umpan wat cam umpan tapa. sembilang / duri mesti balun punye.

tu la yg busuk tu la yg dia nak...huhu... saya skrg biasa guna udang langgai je bro... kt eye on tu bro biasa main kat port mana eh? ceciter sket...
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #14 on: April 08, 2011, 09:18:44 AM »
belukang = ikan duri. mancing semilang kawasan batu aje bleh dapat. kat eye on pun leh dapat pakai umpan umpum/kerang. kalu mau umpan yg lebih baik ko peram aje umpan wat cam umpan tapa. sembilang / duri mesti balun punye.
tu la yg busuk tu la yg dia nak...huhu... saya skrg biasa guna udang langgai je bro... kt eye on tu bro biasa main kat port mana eh? ceciter sket...

mmg dah bagi port tu..mancing kat kawasan batu aje. sebab ikan nie suka sembunyi kat celah2 batu.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #15 on: April 08, 2011, 11:27:22 AM »
i mean dekat muara laluan masuk bot/feri tu ke?
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline bhk107

  • Siakap
  • *
  • Posts: 93
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #16 on: April 08, 2011, 11:33:39 AM »
btul2 sbelah eye on tu je....
smpai sane msti nmpk ramai yg mncing....

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #17 on: April 08, 2011, 11:42:39 AM »
i mean dekat muara laluan masuk bot/feri tu ke?

pun buleh jugak sebab sana kawasan batu. smlm ptg g sana mancing masa air tgh nak pasang ada nampak kawasan sana berbatu. so rasa2 bleh dapat la.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #18 on: April 08, 2011, 08:57:07 PM »
btul2 sbelah eye on tu je....
smpai sane msti nmpk ramai yg mncing....

owh... tp eye on situ dh xde lg..hehehe....

pun buleh jugak sebab sana kawasan batu. smlm ptg g sana mancing masa air tgh nak pasang ada nampak kawasan sana berbatu. so rasa2 bleh dapat la.

kalo siakap plak belah mana eh bro? sbb biasa org mancing kat area tmpt kapal korek pasir tu kat selekoh n masuk ke dlm, kalau mlm mmg gelap giler...
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #19 on: April 09, 2011, 08:49:48 AM »
btul2 sbelah eye on tu je....
smpai sane msti nmpk ramai yg mncing....
owh... tp eye on situ dh xde lg..hehehe....
pun buleh jugak sebab sana kawasan batu. smlm ptg g sana mancing masa air tgh nak pasang ada nampak kawasan sana berbatu. so rasa2 bleh dapat la.
kalo siakap plak belah mana eh bro? sbb biasa org mancing kat area tmpt kapal korek pasir tu kat selekoh n masuk ke dlm, kalau mlm mmg gelap giler...

bab sekap nie susah sikit nak cakap area mana sekap main. kalu nasib ada nampak sekap kejar anak ikan bleh la casting.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline warsaw grouper

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 6438
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #20 on: April 09, 2011, 08:54:10 AM »
btul2 sbelah eye on tu je....
smpai sane msti nmpk ramai yg mncing....
owh... tp eye on situ dh xde lg..hehehe....
pun buleh jugak sebab sana kawasan batu. smlm ptg g sana mancing masa air tgh nak pasang ada nampak kawasan sana berbatu. so rasa2 bleh dapat la.
kalo siakap plak belah mana eh bro? sbb biasa org mancing kat area tmpt kapal korek pasir tu kat selekoh n masuk ke dlm, kalau mlm mmg gelap giler...

bab sekap nie susah sikit nak cakap area mana sekap main. kalu nasib ada nampak sekap kejar anak ikan bleh la casting.
tuan deviljinz tak gi cast'n ke minggu nie????
Fear No Fish

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #21 on: April 09, 2011, 09:12:17 AM »
btul2 sbelah eye on tu je....
smpai sane msti nmpk ramai yg mncing....
owh... tp eye on situ dh xde lg..hehehe....
pun buleh jugak sebab sana kawasan batu. smlm ptg g sana mancing masa air tgh nak pasang ada nampak kawasan sana berbatu. so rasa2 bleh dapat la.
kalo siakap plak belah mana eh bro? sbb biasa org mancing kat area tmpt kapal korek pasir tu kat selekoh n masuk ke dlm, kalau mlm mmg gelap giler...
bab sekap nie susah sikit nak cakap area mana sekap main. kalu nasib ada nampak sekap kejar anak ikan bleh la casting.
tuan deviljinz tak gi cast'n ke minggu nie????

air pasang lewat...so ptg mau pigi casting toman..besok pun sama.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #22 on: April 09, 2011, 08:52:51 PM »
hari ini casting kumpau + jighead + sp jadik tukun... ;D
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline bhk107

  • Siakap
  • *
  • Posts: 93
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #23 on: April 11, 2011, 08:28:43 AM »
hari ini casting kumpau + jighead + sp jadik tukun... ;D

adusss.... sadissss.....

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #24 on: April 11, 2011, 09:00:19 AM »
hari ini casting kumpau + jighead + sp jadik tukun... ;D
adusss.... sadissss.....

smlm pun sama...so main bottom aje la..
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #25 on: April 11, 2011, 12:20:33 PM »
x try layan siakap kat pintu air klebang ke bro?
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #26 on: April 11, 2011, 04:50:23 PM »
x try layan siakap kat pintu air klebang ke bro?

x...sebab g sana parking pun susah...naik kete..lagik pun banyak org g sana mancing..
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline zach daniel

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2036
  • Gender: Male
  • fishing is my passion
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #27 on: April 12, 2011, 11:23:00 PM »
ada kwn dr mlaka cite,kt pulau upih best mancing....
ikan pe kt sane?gelama n duri ke??

Offline Apok

  • Siakap
  • *
  • Posts: 82
    • Your 1st Automotive Online
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #28 on: April 13, 2011, 03:15:11 PM »
x try layan siakap kat pintu air klebang ke bro?

x...sebab g sana parking pun susah...naik kete..lagik pun banyak org g sana mancing..

aik susah parking ke bro? aku tgk byk tmpt parking situ...
Cerita pasal kereta - http://protonclub.blogspot.com/

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: Lubuk Semilang @ Gemang di Melaka?
« Reply #29 on: April 13, 2011, 03:23:55 PM »
x try layan siakap kat pintu air klebang ke bro?
x...sebab g sana parking pun susah...naik kete..lagik pun banyak org g sana mancing..
aik susah parking ke bro? aku tgk byk tmpt parking situ...

mmg banyak bro..tapi ada port baik sebab tu susah nak parking. nak mancing kat muara limbongan pun payah..kekeke
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....