Author Topic: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...  (Read 6936 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« on: March 21, 2011, 12:59:09 PM »
Salam warga p.net..
Apa umpan yg terbaik untuk memikat patin sungai ni?..
Selalu mancing kolam guna roti je..

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18248
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #1 on: March 21, 2011, 01:09:47 PM »
ini post sudah ada bro SS, cuba cari ! ;)
takda peduli, hentam saja

Offline keladi

  • Marlin
  • *
  • Posts: 868
  • Gender: Male
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #2 on: March 21, 2011, 02:42:12 PM »
gulp !
SHAHRUL YAMIN RAZALI
012-2400721

Offline MacGyver5577

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
  • Gender: Male
  • Snakehead Hunter
    • Email
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #3 on: March 21, 2011, 05:59:17 PM »
ini post sudah ada bro SS, cuba cari ! ;)
betul tu...
cuba la belek2 forum ni ;D..

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #4 on: March 21, 2011, 06:04:10 PM »
 ;)
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline mR_o

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5628
  • Gender: Male
  • ngail pah ceroh!!..ke guane?
    • Email
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #5 on: March 21, 2011, 06:25:56 PM »
kui3..siakap senohong selalu mancen patin sg kerian ke?..

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #6 on: March 21, 2011, 09:11:47 PM »
kui3..siakap senohong selalu mancen patin sg kerian ke?..
xpnh lngsung mncing kt sg kerian..tu yg rs nk p try next week..ketaq tgn sgt dh ni nk mengai..bkn xmau belek2 forum ni..tp klu ada yg pnh mncing kt sna blh lh trus bg cdgn umpan apa yg baik n selok belok ikan2 yg ada di sini..saya ni budak baru nak bljr..bak kata org tua2,"learn from the expert.."

Offline mR_o

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5628
  • Gender: Male
  • ngail pah ceroh!!..ke guane?
    • Email
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #7 on: March 21, 2011, 09:29:56 PM »

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #8 on: March 21, 2011, 10:50:45 PM »
bro follow link ni ;) ;)

http://www.pancing.net/index.php?topic=16250.0
tq bro mr.o..jomlh kita komplot sm2 g mengai kat cni...

Offline mR_o

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5628
  • Gender: Male
  • ngail pah ceroh!!..ke guane?
    • Email
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #9 on: March 21, 2011, 10:56:33 PM »
boleh bro..xde mslh.kalau nk komplot bgthu la ye

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #10 on: March 21, 2011, 11:03:20 PM »
boleh bro..xde mslh.kalau nk komplot bgthu la ye
bro ni mmg dok kat area sg kerian ke???agak2 bila bro free..???

Offline mR_o

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5628
  • Gender: Male
  • ngail pah ceroh!!..ke guane?
    • Email
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #11 on: March 22, 2011, 07:05:58 AM »
boleh bro..xde mslh.kalau nk komplot bgthu la ye
bro ni mmg dok kat area sg kerian ke???agak2 bila bro free..???
sy duk blja area transkrian ni je..tp umah kt tganu..hjung mingu ni blk tganu, so nex week ade la kt penang blk

Offline norwawi

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
    • Email
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #12 on: March 22, 2011, 09:09:25 AM »
boleh bro..xde mslh.kalau nk komplot bgthu la ye
bro ni mmg dok kat area sg kerian ke???agak2 bila bro free..???
sy duk blja area transkrian ni je..tp umah kt tganu..hjung mingu ni blk tganu, so nex week ade la kt penang blk

mR_o.... kalau tak keberatan nak tanya pasal umpan  untuk mancing kolam tambun peneng.1. Rohu--- dedak apa + apa2 bahan lain = berapa sukatanya
2. Tongsan--- pun sama gak cam na ramuannya

Offline Siakap Senohong

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 232
  • Gender: Male
  • "hidup aku hanya untuk mancing"
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #13 on: March 22, 2011, 12:39:39 PM »
boleh bro..xde mslh.kalau nk komplot bgthu la ye
bro ni mmg dok kat area sg kerian ke???agak2 bila bro free..???
sy duk blja area transkrian ni je..tp umah kt tganu..hjung mingu ni blk tganu, so nex week ade la kt penang blk
ok sgtlh tu bro mr.o...dlm planning pn mmg next week nak g mengai kat sna..next week blh kita komplot sm2...

Offline MacGyver5577

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 336
  • Gender: Male
  • Snakehead Hunter
    • Email
Re: Umpan patin liar atau patin sungai kerian...
« Reply #14 on: March 22, 2011, 04:18:02 PM »
boleh bro..xde mslh.kalau nk komplot bgthu la ye
bro ni mmg dok kat area sg kerian ke???agak2 bila bro free..???
sy duk blja area transkrian ni je..tp umah kt tganu..hjung mingu ni blk tganu, so nex week ade la kt penang blk
ok sgtlh tu bro mr.o...dlm planning pn mmg next week nak g mengai kat sna..next week blh kita komplot sm2...
betoi ka siakap?.. macgyver pun nk join...