Pancing.Net
September 03, 2014, 02:50:45 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Umpan arapaima  (Read 3965 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2409



« on: April 07, 2011, 02:54:47 PM »

Aper umpan arapaima yg terbukti keberkesanan nyer?
Yg kawe dpt info, guna talapia atau ikan kembong.
Nak g try manceng arapaima kat Tg. Rambutan. Grin

Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
Pancing.Net
« on: April 07, 2011, 02:54:47 PM »

 Logged
techdroid
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 97



« Reply #1 on: April 07, 2011, 04:16:59 PM »

anak ikan seluang bro.
Logged
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13709


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #2 on: April 07, 2011, 04:37:11 PM »



ni ke rupa ikannya............ Grin
Logged


paeh
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 303


« Reply #3 on: April 08, 2011, 08:04:05 AM »

wallaweh...bro cooyard nk mncg arapaima kt tnjg,,,
 Shocked Shocked
pewitttt...
 Grin Grin
Logged

peace no war..
maxpancing
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 1097


« Reply #4 on: April 08, 2011, 01:57:02 PM »

Kat maner tempatnyer tu bro cd??
rumah tu atas air ke?cam cantik je tempat tuh
Logged
techdroid
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 97



« Reply #5 on: April 08, 2011, 02:06:28 PM »

Kat maner tempatnyer tu bro cd??
rumah tu atas air ke?cam cantik je tempat tuh

bungsamran kat bangkok. ha ah atas air tuh.
Logged
Bujang Senang
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 194


tak nak membangau dahhh.....!!!!!


« Reply #6 on: April 08, 2011, 04:40:14 PM »

uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe Grin
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? Huh
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? Grin Grin
Logged
Bujang Senang
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 194


tak nak membangau dahhh.....!!!!!


« Reply #7 on: April 08, 2011, 04:44:03 PM »



ni ke rupa ikannya............ Grin


adakah ini satu peracunan?hehe Grin Grin
kasi panas je hehe
Logged
taPAH@seRAMBI_mekah
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 193


jum mancing!


Email
« Reply #8 on: April 08, 2011, 07:54:26 PM »



ni ke rupa ikannya............ Grin


adakah ini satu peracunan?hehe Grin Grin
kasi panas je hehe


ikan tipu jer tuu...kalo betol, da lama ikan tu ngaapp pak cik berdua tuu.... ccaaaabbboooooottttt....preenggggggggg....hahaha

p/s: jgn marah ea...gurau2 jer....hehe
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15692


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #9 on: April 08, 2011, 08:14:25 PM »

Biasa org guna umpan ikan hidup dgn mesin power punya,ikan kalau tarik boleh tahan karennya Grin
Logged
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2409



« Reply #10 on: April 08, 2011, 08:23:06 PM »

uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe Grin
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? Huh
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? Grin Grin

Kolam elex, dekat2 hospital tu gak. baru tau info ni, esok nak g serang.
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2409



« Reply #11 on: April 08, 2011, 08:26:05 PM »

Biasa org guna umpan ikan hidup dgn mesin power punya,ikan kalau tarik boleh tahan karennya Grin

nak try kekuatan salty stage, tu kalu lekat la. info yg dpt, susah bebenor nak letak ikan tuh.
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
iskandar
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 32


Email
« Reply #12 on: April 08, 2011, 09:19:30 PM »

uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe Grin
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? Huh
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? Grin Grin

Kolam elex, dekat2 hospital tu gak. baru tau info ni, esok nak g serang.
area mane kolam ni bro?sya ada mancing kat tjg rmbutan tu jgk...tp tokei die org panggil li
Logged
paeh
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 303


« Reply #13 on: April 09, 2011, 11:02:36 AM »

uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe Grin
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? Huh
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? Grin Grin
bkn dlm hospital..sblm smpai pekan tanjung kolam ni..
errr...tarik arapaima???
hahahaha...g mcng ikan biasa pn bangau,mana bleh psg niat tarik arapaima..
lg membangau la jwb nyer..
 Cheesy Cheesy
Logged

peace no war..
jackpotara
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 518


rashidirashid@hotmail.com
« Reply #14 on: April 10, 2011, 11:49:56 AM »

uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe Grin
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? Huh
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? Grin Grin

Kolam elex, dekat2 hospital tu gak. baru tau info ni, esok nak g serang.

apa cite.. arapaima.. kata depa baru dua kali kena tarik.. 96kg kabonya.. berjaya ke? berasap tak salty stage tuh?
Logged

"No Pain No Gain, No Fish No dish, Give a man a fish and he will eat for a day BUT teach man to fish, he will aim for the JACKPOT" Cheesy
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2409



« Reply #15 on: April 11, 2011, 03:44:07 PM »

Tak dapat nak g serang lg, jadual penuh. Cry
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
Fahiz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2621


Fishzilla


WWW Email
« Reply #16 on: April 11, 2011, 04:32:04 PM »

Teman berminat!!!
klau nak g Mancing spesis ni.. Dia ibarat pergi memburu.. Antara info yg perlu?
1.survey kawasan permainan
2.waktu brrmain
3.diet setempat
4.berapa ekor?
5. Setup?
6.halangan dan struktur kawasan permainan.
7. Land base atau botting?



Logged

Fahiz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2621


Fishzilla


WWW Email
« Reply #17 on: April 11, 2011, 04:33:03 PM »

Confirm semuanya kita dah dpt info kita g serang... Hehe
Logged

mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #18 on: April 11, 2011, 04:36:25 PM »

ade tgk fish warrior(national geographic channel)..Jakub vagner(host rancangan ni) duk gune ikan mcm duri@baung..sangkut sekor trus..tp mancen kt amazon la..hehe
Logged

Fahiz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2621


Fishzilla


WWW Email
« Reply #19 on: April 11, 2011, 04:38:08 PM »

Ikan ni lebih berminat diet setempat..
Logged

mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #20 on: April 11, 2011, 04:39:57 PM »

Ikan ni lebih berminat diet setempat..
abg fahiz ade tgk x fish warrior?..mmg syok gile die duk mmburu arapaima ni..klu nk download, ni link nye

http://www.filestube.com/GEoNUseIGnAgCTILEdIWB/Fish-Warrior-S01E01-Amazon-Giants-HDTV-XviD-FQM.html
Logged

ejoy_burger
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5921


ejoy_burger
Email
« Reply #21 on: April 11, 2011, 04:42:26 PM »

ade tgk fish warrior(national geographic channel)..Jakub vagner(host rancangan ni) duk gune ikan mcm duri@baung..sangkut sekor trus..tp mancen kt amazon la..hehe

kalau tgk satu episod lagi episod tuan Fahiz sedang berentap dengan ikan yang dipegang olehnya itu.... marvelouss!!!!
Logged

Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri
Fahiz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2621


Fishzilla


WWW Email
« Reply #22 on: April 11, 2011, 04:43:45 PM »

Peberet teman.. Mana bleh mis...tq link tu.
Kat bsr diorg guna ikan selar je.. Di krabi diorang guna selayang..sebab ikan tu ikan bela.. Di it monster lake diorang casting guna lure pun bleh dpt..di amazon diorang Guna cat fish..
Jd diet ikan ni ikut spesis mknan setempat yg mudah diperolehi..
Logged

mR_o
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5628


ngail pah ceroh!!..ke guane?

syukryz@yahoo.com
Email
« Reply #23 on: April 11, 2011, 04:47:18 PM »

ade tgk fish warrior(national geographic channel)..Jakub vagner(host rancangan ni) duk gune ikan mcm duri@baung..sangkut sekor trus..tp mancen kt amazon la..hehe

kalau tgk satu episod lagi episod tuan Fahiz sedang berentap dengan ikan yang dipegang olehnya itu.... marvelouss!!!!

itu la..abg fahiz dah boleh jd mcm jakub vagner..hehe.
Logged

Fahiz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2621


Fishzilla


WWW Email
« Reply #24 on: April 11, 2011, 04:51:17 PM »

ade tgk fish warrior(national geographic channel)..Jakub vagner(host rancangan ni) duk gune ikan mcm duri@baung..sangkut sekor trus..tp mancen kt amazon la..hehe

kalau tgk satu episod lagi episod tuan Fahiz sedang berentap dengan ikan yang dipegang olehnya itu.... marvelouss!!!!

itu la..abg fahiz dah boleh jd mcm jakub vagner..hehe.
Haha... Berangan teman boleh la..
Klau kolam.. Setup reel takde masalah.. Cuma cepat lambat je.. Perambut@ leader kena setup kemas.. Takut putus@ takut mencederakan ikan..






Logged

Fahiz
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2621


Fishzilla


WWW Email
« Reply #25 on: April 11, 2011, 04:53:24 PM »

Terbaik guna keflar >200lb dengan single hook.. Swivel dan hook guna yg berkualiti skit..
Logged

Bujang Senang
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 194


tak nak membangau dahhh.....!!!!!


« Reply #26 on: April 12, 2011, 12:07:57 PM »

umang aii....ni btol2 punye otai ni...abisla kolam tu kne serang... Cheesy Cheesy
Logged
afif
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 540


Pemburu MonsteR FisH (River Monster)


Email
« Reply #27 on: April 21, 2011, 09:20:58 PM »

teman dah tagok gn mte ni....
beso gedabak gile arapaima kt kolam tanjung 2...gemok lak 2 hahaha
Logged

Laaluuaannn>>>!!! LAluan!!

Reel Sempoi on FB Wink
Kelemboy_utara
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2656


Asyik mimpi mancen jer....


« Reply #28 on: May 06, 2011, 11:45:17 AM »

apa crita bro cooyard...dah pergi cuba try test mancing ker...?
Logged
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2409



« Reply #29 on: May 06, 2011, 12:30:57 PM »

schedule kawe ketat plak skrang ni. bleh manceng area dekat2 jer.
lg plak info dpt mengatakan kete kawe x layak nak lalu jln nak g
kolam tu.
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal