Author Topic: Umpan arapaima  (Read 5737 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cooyard

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2431
  • Gender: Male
Umpan arapaima
« on: April 07, 2011, 02:54:47 PM »
Aper umpan arapaima yg terbukti keberkesanan nyer?
Yg kawe dpt info, guna talapia atau ikan kembong.
Nak g try manceng arapaima kat Tg. Rambutan. ;D

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.

Offline techdroid

  • Siakap
  • *
  • Posts: 97
Re: Umpan arapaima
« Reply #1 on: April 07, 2011, 04:16:59 PM »
anak ikan seluang bro.

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #2 on: April 07, 2011, 04:37:11 PM »


ni ke rupa ikannya............ ;D


Offline paeh

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 303
  • Gender: Male
Re: Umpan arapaima
« Reply #3 on: April 08, 2011, 08:04:05 AM »
wallaweh...bro cooyard nk mncg arapaima kt tnjg,,,
 :o :o
pewitttt...
 ;D ;D
peace no war..

Offline maxpancing

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1102
Re: Umpan arapaima
« Reply #4 on: April 08, 2011, 01:57:02 PM »
Kat maner tempatnyer tu bro cd??
rumah tu atas air ke?cam cantik je tempat tuh

Offline techdroid

  • Siakap
  • *
  • Posts: 97
Re: Umpan arapaima
« Reply #5 on: April 08, 2011, 02:06:28 PM »
Kat maner tempatnyer tu bro cd??
rumah tu atas air ke?cam cantik je tempat tuh

bungsamran kat bangkok. ha ah atas air tuh.

Offline Bujang Senang

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 198
  • Gender: Male
  • tak nak membangau dahhh.....!!!!!
Re: Umpan arapaima
« Reply #6 on: April 08, 2011, 04:40:14 PM »
uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe ;D
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? ???
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? ;D ;D

Offline Bujang Senang

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 198
  • Gender: Male
  • tak nak membangau dahhh.....!!!!!
Re: Umpan arapaima
« Reply #7 on: April 08, 2011, 04:44:03 PM »


ni ke rupa ikannya............ ;D

adakah ini satu peracunan?hehe ;D ;D
kasi panas je hehe

Offline taPAH@seRAMBI_mekah

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 193
  • Gender: Male
  • jum mancing!
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #8 on: April 08, 2011, 07:54:26 PM »


ni ke rupa ikannya............ ;D

adakah ini satu peracunan?hehe ;D ;D
kasi panas je hehe

ikan tipu jer tuu...kalo betol, da lama ikan tu ngaapp pak cik berdua tuu.... ccaaaabbboooooottttt....preenggggggggg....hahaha

p/s: jgn marah ea...gurau2 jer....hehe

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: Umpan arapaima
« Reply #9 on: April 08, 2011, 08:14:25 PM »
Biasa org guna umpan ikan hidup dgn mesin power punya,ikan kalau tarik boleh tahan karennya ;D

Offline cooyard

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2431
  • Gender: Male
Re: Umpan arapaima
« Reply #10 on: April 08, 2011, 08:23:06 PM »
uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe ;D
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? ???
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? ;D ;D

Kolam elex, dekat2 hospital tu gak. baru tau info ni, esok nak g serang.
CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.

Offline cooyard

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2431
  • Gender: Male
Re: Umpan arapaima
« Reply #11 on: April 08, 2011, 08:26:05 PM »
Biasa org guna umpan ikan hidup dgn mesin power punya,ikan kalau tarik boleh tahan karennya ;D

nak try kekuatan salty stage, tu kalu lekat la. info yg dpt, susah bebenor nak letak ikan tuh.
CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.

Offline iskandar

  • Bilis
  • *
  • Posts: 32
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #12 on: April 08, 2011, 09:19:30 PM »
uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe ;D
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? ???
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? ;D ;D

Kolam elex, dekat2 hospital tu gak. baru tau info ni, esok nak g serang.
area mane kolam ni bro?sya ada mancing kat tjg rmbutan tu jgk...tp tokei die org panggil li

Offline paeh

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 303
  • Gender: Male
Re: Umpan arapaima
« Reply #13 on: April 09, 2011, 11:02:36 AM »
uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe ;D
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? ???
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? ;D ;D
bkn dlm hospital..sblm smpai pekan tanjung kolam ni..
errr...tarik arapaima???
hahahaha...g mcng ikan biasa pn bangau,mana bleh psg niat tarik arapaima..
lg membangau la jwb nyer..
 :D :D
peace no war..

Offline jackpotara

  • Marlin
  • *
  • Posts: 518
  • Gender: Male
Re: Umpan arapaima
« Reply #14 on: April 10, 2011, 11:49:56 AM »
uiyooo....topik dasat ni...eeeeyyy dasaaatttt!!!!hehe ;D
bro cooyard dasat la hehe...eh kat tanjung rambutan da ke ikan ni? ???
kolam yg dalam hospital tu ke?

hehe incik paeh nak tarik arapaima gak ke? ;D ;D

Kolam elex, dekat2 hospital tu gak. baru tau info ni, esok nak g serang.

apa cite.. arapaima.. kata depa baru dua kali kena tarik.. 96kg kabonya.. berjaya ke? berasap tak salty stage tuh?
"No Pain No Gain, No Fish No dish, Give a man a fish and he will eat for a day BUT teach man to fish, he will aim for the JACKPOT" :D

Offline cooyard

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2431
  • Gender: Male
Re: Umpan arapaima
« Reply #15 on: April 11, 2011, 03:44:07 PM »
Tak dapat nak g serang lg, jadual penuh. :'(
CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.

Offline Fahiz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2621
  • Gender: Male
  • Fishzilla
    • Memancing @ Fishing
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #16 on: April 11, 2011, 04:32:04 PM »
Teman berminat!!!
klau nak g Mancing spesis ni.. Dia ibarat pergi memburu.. Antara info yg perlu?
1.survey kawasan permainan
2.waktu brrmain
3.diet setempat
4.berapa ekor?
5. Setup?
6.halangan dan struktur kawasan permainan.
7. Land base atau botting?




Offline Fahiz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2621
  • Gender: Male
  • Fishzilla
    • Memancing @ Fishing
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #17 on: April 11, 2011, 04:33:03 PM »
Confirm semuanya kita dah dpt info kita g serang... Hehe

Offline mR_o

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5628
  • Gender: Male
  • ngail pah ceroh!!..ke guane?
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #18 on: April 11, 2011, 04:36:25 PM »
ade tgk fish warrior(national geographic channel)..Jakub vagner(host rancangan ni) duk gune ikan mcm duri@baung..sangkut sekor trus..tp mancen kt amazon la..hehe

Offline Fahiz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2621
  • Gender: Male
  • Fishzilla
    • Memancing @ Fishing
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #19 on: April 11, 2011, 04:38:08 PM »
Ikan ni lebih berminat diet setempat..

Offline mR_o

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5628
  • Gender: Male
  • ngail pah ceroh!!..ke guane?
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #20 on: April 11, 2011, 04:39:57 PM »
Ikan ni lebih berminat diet setempat..
abg fahiz ade tgk x fish warrior?..mmg syok gile die duk mmburu arapaima ni..klu nk download, ni link nye

http://www.filestube.com/GEoNUseIGnAgCTILEdIWB/Fish-Warrior-S01E01-Amazon-Giants-HDTV-XviD-FQM.html

Offline ejoy_burger

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 5921
  • Gender: Male
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #21 on: April 11, 2011, 04:42:26 PM »
ade tgk fish warrior(national geographic channel)..Jakub vagner(host rancangan ni) duk gune ikan mcm duri@baung..sangkut sekor trus..tp mancen kt amazon la..hehe

kalau tgk satu episod lagi episod tuan Fahiz sedang berentap dengan ikan yang dipegang olehnya itu.... marvelouss!!!!
Call: 018-4027040 / 010-2000577
Whatsapp: 018-4027040
BBM : 270AF59E
Facebook: https://www.facebook.com/faizulzahry.basri

Offline Fahiz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2621
  • Gender: Male
  • Fishzilla
    • Memancing @ Fishing
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #22 on: April 11, 2011, 04:43:45 PM »
Peberet teman.. Mana bleh mis...tq link tu.
Kat bsr diorg guna ikan selar je.. Di krabi diorang guna selayang..sebab ikan tu ikan bela.. Di it monster lake diorang casting guna lure pun bleh dpt..di amazon diorang Guna cat fish..
Jd diet ikan ni ikut spesis mknan setempat yg mudah diperolehi..

Offline mR_o

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5628
  • Gender: Male
  • ngail pah ceroh!!..ke guane?
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #23 on: April 11, 2011, 04:47:18 PM »
ade tgk fish warrior(national geographic channel)..Jakub vagner(host rancangan ni) duk gune ikan mcm duri@baung..sangkut sekor trus..tp mancen kt amazon la..hehe

kalau tgk satu episod lagi episod tuan Fahiz sedang berentap dengan ikan yang dipegang olehnya itu.... marvelouss!!!!

itu la..abg fahiz dah boleh jd mcm jakub vagner..hehe.

Offline Fahiz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2621
  • Gender: Male
  • Fishzilla
    • Memancing @ Fishing
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #24 on: April 11, 2011, 04:51:17 PM »
ade tgk fish warrior(national geographic channel)..Jakub vagner(host rancangan ni) duk gune ikan mcm duri@baung..sangkut sekor trus..tp mancen kt amazon la..hehe

kalau tgk satu episod lagi episod tuan Fahiz sedang berentap dengan ikan yang dipegang olehnya itu.... marvelouss!!!!

itu la..abg fahiz dah boleh jd mcm jakub vagner..hehe.
Haha... Berangan teman boleh la..
Klau kolam.. Setup reel takde masalah.. Cuma cepat lambat je.. Perambut@ leader kena setup kemas.. Takut putus@ takut mencederakan ikan..







Offline Fahiz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2621
  • Gender: Male
  • Fishzilla
    • Memancing @ Fishing
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #25 on: April 11, 2011, 04:53:24 PM »
Terbaik guna keflar >200lb dengan single hook.. Swivel dan hook guna yg berkualiti skit..

Offline Bujang Senang

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 198
  • Gender: Male
  • tak nak membangau dahhh.....!!!!!
Re: Umpan arapaima
« Reply #26 on: April 12, 2011, 12:07:57 PM »
umang aii....ni btol2 punye otai ni...abisla kolam tu kne serang... :D :D

Offline afif

  • Marlin
  • *
  • Posts: 540
  • Pemburu MonsteR FisH (River Monster)
    • Email
Re: Umpan arapaima
« Reply #27 on: April 21, 2011, 09:20:58 PM »
teman dah tagok gn mte ni....
beso gedabak gile arapaima kt kolam tanjung 2...gemok lak 2 hahaha
Laaluuaannn>>>!!! LAluan!!

Reel Sempoi on FB ;)

Offline Kelemboy_utara

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2662
  • Gender: Male
  • Asyik mimpi mancen jer....
Re: Umpan arapaima
« Reply #28 on: May 06, 2011, 11:45:17 AM »
apa crita bro cooyard...dah pergi cuba try test mancing ker...?

Offline cooyard

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2431
  • Gender: Male
Re: Umpan arapaima
« Reply #29 on: May 06, 2011, 12:30:57 PM »
schedule kawe ketat plak skrang ni. bleh manceng area dekat2 jer.
lg plak info dpt mengatakan kete kawe x layak nak lalu jln nak g
kolam tu.
CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.