Pancing.Net
September 30, 2014, 01:54:47 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Kelong Pozi Lukut.  (Read 11017 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2757


azlantechno
Email
« on: June 16, 2011, 12:54:19 PM »

Salam Warga Pnet..  Grin Grin Grin

Ade x sesapa penah try kat kelong ni? Bape kene bayor? Hasil nye plak cam ne?  Huh Huh Roll Eyes Roll Eyes

Ni link kelong nye..

http://kelongpozi.blogspot.com/
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
Pancing.Net
« on: June 16, 2011, 12:54:19 PM »

 Logged
zecck
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 929


0136025405


Email
« Reply #1 on: June 16, 2011, 12:57:37 PM »

nampak cantik tempatnya,
Logged
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2757


azlantechno
Email
« Reply #2 on: June 16, 2011, 01:01:08 PM »

nampak cantik tempatnya,

Tu r die.. Tgk gamba2 ikan tu pun leh thn gak hasilnye...
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
zecck
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 929


0136025405


Email
« Reply #3 on: June 16, 2011, 01:03:27 PM »

nampak cantik tempatnya,

Tu r die.. Tgk gamba2 ikan tu pun leh thn gak hasilnye...
apa lagi boleh lah buat trip ke sana,tengok gambar nampak macam selesa tempat dia.
Logged
khairull
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 63


« Reply #4 on: July 18, 2011, 11:55:30 AM »

hamba penah try beberapa kali..
tapi bagi hamba tak memuaskan.. bnyak tngan kosong..
bukan kondem tapi itu pengalaman hamba.
kalo p lbih dari 3org baik sewa boat ja ngan dia..
Logged
yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6601


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #5 on: July 20, 2011, 01:46:15 PM »

salam...teman dah bertahun layan kelong nie...tempat cetek aje...nak pegi..carik air beso..hasil??..nasib aje.....record kawan2?...pari 6kg..record saya?x de pun..hhe.kocik2 aje...nak geli2 bole la..disarankan..turun la kelong jiran tu..mamood or kelong tan(dulu la)skg kelong raja...agak dalam le sikit..jauh ke tengah..tapi..walau pun hasil nya nasib2..saya suke bangat..santai....lepak2..kutuk2...ade masanya..suspen..he..he.bole la..rm30 rasenya semalaman...naik pagi..nak balik petang pun bole..no hal...bento jgn lupe bawak..kakadang..ketam banyak..hhe.eee..last teman pegi..berbelas2 eko dapat..semua masak suppppppppppp....hu..menyengatttttt..hhaa
good luck bro..
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13852


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #6 on: July 20, 2011, 02:08:13 PM »

kelong poji lazat melayan bebolos..........

klai time frenzy pepagi........hulur je apollo........konpom bole bwk blik berkilo...
Logged


yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6601


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #7 on: July 20, 2011, 02:26:10 PM »

kelong poji lazat melayan bebolos..........

klai time frenzy pepagi........hulur je apollo........konpom bole bwk blik berkilo...
pepagi tu..todak pun frenzy....he..klu kena kail..terbang2 mcm marlin Wink
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13852


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #8 on: July 20, 2011, 02:29:14 PM »

lg satu yg frenzy time pg ialah.....tamban........

perghhh...berombak2 laut tu klau team dia serang kelong....
Logged


yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6601


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #9 on: July 20, 2011, 03:08:05 PM »

ce..ce...buat komplot d'kelong pulak..he..tapau satu kelong pozi tu..hee
Logged

keladi
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 868



« Reply #10 on: July 22, 2011, 04:03:51 PM »

nanti tuan tanah ni open jemputan punya,jgn risau.. Grin
Logged

SHAHRUL YAMIN RAZALI
012-2400721
a
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 41


Email
« Reply #11 on: August 26, 2011, 06:05:34 AM »

ws.. tuan.. Harga Satu kepala Rm40 tuan.. 24jam ..  saya penah g sana sekali je... dapat la seko daun baru~ umpan udang kopek~ waktu dia aktif kul 6am-8am   ikan kecik banyak... gerut, gelama, kitang, udang hidup masa tuh pakai..... tapi letak malam samapi pagi udang tuh aktif lagi.. last2 ke dalam kuali tuju nye~ peace Salam
Logged
a
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 41


Email
« Reply #12 on: August 26, 2011, 06:10:00 AM »

KELONG POZI sebenarnya bukan kelong milik Pozi. Kelong ni milik persatuan nelayan tapi Pozi yang menjaganya. Kelong ni terletak di menganjur ke laut di muara Kuala Lukut ke arah Port dickson. Terletak berhampiran pantai bersebalahan dengan Glory Beach Resort Port Dickson. kelong ni bertiang utama konkrit dan memanjang lebih kurang 30 meter manakala lebarnya lebih kurang 10 meter. Tiang tepi di sokong oleh tiang batang nibung. Kawasan kelong ni agak cetek di mana apabila air surut kedalaman kelong antara 7 hingga 8 kaki sahaja. Manakala ke arah barat kelong terdapat beting pasir yang timbul apabila air surut besar. Di sekeliling beting ini terdapat karang yang hidup serta ditumbuhi rumpai laut yang menghijau. Kalau memancing di pinggir beting selalu sangkut. Oleh kerana terdapat beting, rumpai dan karang menjadikan kawasan tempat anak-anak ikan berlindung dan bermain. Ikan-ikan besar juga datang ke sini untuk mencari makan terutama semasa air pasang besar seperti yu kemejan, GT, senangin, jenahak, baracuda dan pari. Anak-anak ikan di kawasan ini kebanyakan anak-anak ikan karang dan bermulut kecil seperti daun baru, gerut-gerut, ceconteng dan telinga gajah. Terdapat juga sebuah tukun yang hidup menghala ke arah timur  kelong di mana kebanyakan ikan-ikan besar mencari makan.
Logged
a
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 41


Email
« Reply #13 on: August 26, 2011, 06:10:35 AM »

kata nye la heheheh larik...... Grin
Logged
yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6601


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #14 on: August 27, 2011, 12:46:11 AM »

KELONG POZI sebenarnya bukan kelong milik Pozi. Kelong ni milik persatuan nelayan tapi Pozi yang menjaganya. Kelong ni terletak di menganjur ke laut di muara Kuala Lukut ke arah Port dickson. Terletak berhampiran pantai bersebalahan dengan Glory Beach Resort Port Dickson. kelong ni bertiang utama konkrit dan memanjang lebih kurang 30 meter manakala lebarnya lebih kurang 10 meter. Tiang tepi di sokong oleh tiang batang nibung. Kawasan kelong ni agak cetek di mana apabila air surut kedalaman kelong antara 7 hingga 8 kaki sahaja. Manakala ke arah barat kelong terdapat beting pasir yang timbul apabila air surut besar. Di sekeliling beting ini terdapat karang yang hidup serta ditumbuhi rumpai laut yang menghijau. Kalau memancing di pinggir beting selalu sangkut. Oleh kerana terdapat beting, rumpai dan karang menjadikan kawasan tempat anak-anak ikan berlindung dan bermain. Ikan-ikan besar juga datang ke sini untuk mencari makan terutama semasa air pasang besar seperti yu kemejan, GT, senangin, jenahak, baracuda dan pari. Anak-anak ikan di kawasan ini kebanyakan anak-anak ikan karang dan bermulut kecil seperti daun baru, gerut-gerut, ceconteng dan telinga gajah. Terdapat juga sebuah tukun yang hidup menghala ke arah timur  kelong di mana kebanyakan ikan-ikan besar mencari makan.
B.U.M.P..terbaek...ape lagi styllo...bukak jemputan la..wa pollow aje..hhee
Logged

mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9913


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #15 on: September 06, 2011, 04:04:10 PM »

Jom...asyik pi Pantai Telok Pelandok main senangin 3-4 jari jer.... Grin
Logged
yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6601


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #16 on: September 07, 2011, 05:02:44 AM »

Jom...asyik pi Pantai Telok Pelandok main senangin 3-4 jari jer.... Grin
abg man poie sorang aje..he..x ngajak pun..hhee
Logged

sheikh faqar
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2712



Email
« Reply #17 on: September 07, 2011, 06:01:35 AM »

KELONG POZI sebenarnya bukan kelong milik Pozi. Kelong ni milik persatuan nelayan tapi Pozi yang menjaganya. Kelong ni terletak di menganjur ke laut di muara Kuala Lukut ke arah Port dickson. Terletak berhampiran pantai bersebalahan dengan Glory Beach Resort Port Dickson. kelong ni bertiang utama konkrit dan memanjang lebih kurang 30 meter manakala lebarnya lebih kurang 10 meter. Tiang tepi di sokong oleh tiang batang nibung. Kawasan kelong ni agak cetek di mana apabila air surut kedalaman kelong antara 7 hingga 8 kaki sahaja. Manakala ke arah barat kelong terdapat beting pasir yang timbul apabila air surut besar. Di sekeliling beting ini terdapat karang yang hidup serta ditumbuhi rumpai laut yang menghijau. Kalau memancing di pinggir beting selalu sangkut. Oleh kerana terdapat beting, rumpai dan karang menjadikan kawasan tempat anak-anak ikan berlindung dan bermain. Ikan-ikan besar juga datang ke sini untuk mencari makan terutama semasa air pasang besar seperti yu kemejan, GT, senangin, jenahak, baracuda dan pari. Anak-anak ikan di kawasan ini kebanyakan anak-anak ikan karang dan bermulut kecil seperti daun baru, gerut-gerut, ceconteng dan telinga gajah. Terdapat juga sebuah tukun yang hidup menghala ke arah timur  kelong di mana kebanyakan ikan-ikan besar mencari makan.

macam info dalam surat khabar ler.. hehehe... dasatt... dasatt.. Wink
Logged

Don't Blame People for DISAPPOINTING you.. BLAME yourself for EXPECTING to much
yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6601


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #18 on: September 07, 2011, 08:51:11 AM »

 Grin.. Grin.. Grin..prihatin tu bro.. Grin.. Grin..
p/s,,wartawan sambilan ko kawan kite nie..tapi...bravo..bravo..good information... Grin
Logged

sheikh faqar
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2712



Email
« Reply #19 on: September 08, 2011, 06:47:26 AM »

bila tu nk gi...??
Logged

Don't Blame People for DISAPPOINTING you.. BLAME yourself for EXPECTING to much
sttylo13
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2757


azlantechno
Email
« Reply #20 on: September 08, 2011, 01:29:28 PM »

KELONG POZI sebenarnya bukan kelong milik Pozi. Kelong ni milik persatuan nelayan tapi Pozi yang menjaganya. Kelong ni terletak di menganjur ke laut di muara Kuala Lukut ke arah Port dickson. Terletak berhampiran pantai bersebalahan dengan Glory Beach Resort Port Dickson. kelong ni bertiang utama konkrit dan memanjang lebih kurang 30 meter manakala lebarnya lebih kurang 10 meter. Tiang tepi di sokong oleh tiang batang nibung. Kawasan kelong ni agak cetek di mana apabila air surut kedalaman kelong antara 7 hingga 8 kaki sahaja. Manakala ke arah barat kelong terdapat beting pasir yang timbul apabila air surut besar. Di sekeliling beting ini terdapat karang yang hidup serta ditumbuhi rumpai laut yang menghijau. Kalau memancing di pinggir beting selalu sangkut. Oleh kerana terdapat beting, rumpai dan karang menjadikan kawasan tempat anak-anak ikan berlindung dan bermain. Ikan-ikan besar juga datang ke sini untuk mencari makan terutama semasa air pasang besar seperti yu kemejan, GT, senangin, jenahak, baracuda dan pari. Anak-anak ikan di kawasan ini kebanyakan anak-anak ikan karang dan bermulut kecil seperti daun baru, gerut-gerut, ceconteng dan telinga gajah. Terdapat juga sebuah tukun yang hidup menghala ke arah timur  kelong di mana kebanyakan ikan-ikan besar mencari makan.
B.U.M.P..terbaek...ape lagi styllo...bukak jemputan la..wa pollow aje..hhee

Kawan x penah p.. Sape penah g sane.. ce buat jemputan.. Tgk cam ne.. Hehhee...
Logged

Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -
han02
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 63


WWW
« Reply #21 on: September 08, 2011, 02:02:34 PM »

pernah pi tapi dan dapat anak senangin masa layan appollo

kalau sapa2 nak pi habaq la kat sini, kalau free boleh join

Logged
sheikh faqar
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2712



Email
« Reply #22 on: September 08, 2011, 06:04:16 PM »

nak ikottt...
Logged

Don't Blame People for DISAPPOINTING you.. BLAME yourself for EXPECTING to much
yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6601


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #23 on: September 09, 2011, 03:15:02 AM »

pernah pi tapi dan dapat anak senangin masa layan appollo

kalau sapa2 nak pi habaq la kat sini, kalau free boleh join


salam..bro,hari isnin koje bile?rasenye ayo beso sikit..best tu mengapollo.hhee..isnin 12hb..minggu dpn ni aje..he..jom.he..
Logged

han02
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 63


WWW
« Reply #24 on: September 09, 2011, 09:42:16 AM »

pernah pi tapi dan dapat anak senangin masa layan appollo

kalau sapa2 nak pi habaq la kat sini, kalau free boleh join


salam..bro,hari isnin koje bile?rasenye ayo beso sikit..best tu mengapollo.hhee..isnin 12hb..minggu dpn ni aje..he..jom.he..

isnin eden kojo,

TAPI

jumaat 16/9/11 tu ada pakatan nak layan kat jimah power waktu malam,
tgh nak uruskan soal bot da tekong, setakat ni campur saya dan kawan baru
dua org, kalau ada kosong saya bagitau

jimah power kalau betui kena masa dan waktu ini hasilnya


note: tenggiri tu kat tempat lain, talang dan gt tu dari pukul 2am sampai kul 6am
Logged
han02
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 63


WWW
« Reply #25 on: September 09, 2011, 09:50:04 AM »

racun

double hook


tekong


sori off topic
Logged
han02
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 63


WWW
« Reply #26 on: September 09, 2011, 09:52:35 AM »

ni hasil kelong pozi


nota: talang semua bukan dari kelong.

cukup lah racun utk hari ini  Grin
Logged
ray_mie
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2926



« Reply #27 on: September 09, 2011, 10:29:26 AM »

salam tuan......

wow, mantop hasil nye.........
ader komplot ke...? berapa kos.....? nak gak juin..... Wink
Logged



اَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُ
pancing tegar
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13054


Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.


Email
« Reply #28 on: September 09, 2011, 10:58:35 AM »

santai mancing kelong ni....
best kalo mancing sambil membahan....
Logged

yans
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6601


KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers


Email
« Reply #29 on: September 09, 2011, 11:54:17 AM »

wah.....kekadang talang banyak gak main kek kelong ye bro.kelong mamood le..kelong koop.x pernah dapek pun..he.
p/s...gt tu.maen jig ker tamban?..area jimah jugak?
Logged

Pages: 1 2 3 4 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal