Author Topic: Kelong Pozi Lukut.  (Read 16182 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sttylo13

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2758
  • Gender: Male
    • Email
Kelong Pozi Lukut.
« on: June 16, 2011, 12:54:19 PM »
Salam Warga Pnet..  ;D ;D ;D

Ade x sesapa penah try kat kelong ni? Bape kene bayor? Hasil nye plak cam ne?  ??? ??? ::) ::)

Ni link kelong nye..

http://kelongpozi.blogspot.com/
Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -

Offline zecck

  • Marlin
  • *
  • Posts: 929
  • Gender: Male
  • 0136025405
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #1 on: June 16, 2011, 12:57:37 PM »
nampak cantik tempatnya,

Offline sttylo13

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2758
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #2 on: June 16, 2011, 01:01:08 PM »
nampak cantik tempatnya,

Tu r die.. Tgk gamba2 ikan tu pun leh thn gak hasilnye...
Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -

Offline zecck

  • Marlin
  • *
  • Posts: 929
  • Gender: Male
  • 0136025405
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #3 on: June 16, 2011, 01:03:27 PM »
nampak cantik tempatnya,

Tu r die.. Tgk gamba2 ikan tu pun leh thn gak hasilnye...
apa lagi boleh lah buat trip ke sana,tengok gambar nampak macam selesa tempat dia.

Offline khairull

  • Pelata
  • *
  • Posts: 101
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #4 on: July 18, 2011, 11:55:30 AM »
hamba penah try beberapa kali..
tapi bagi hamba tak memuaskan.. bnyak tngan kosong..
bukan kondem tapi itu pengalaman hamba.
kalo p lbih dari 3org baik sewa boat ja ngan dia..

Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #5 on: July 20, 2011, 01:46:15 PM »
salam...teman dah bertahun layan kelong nie...tempat cetek aje...nak pegi..carik air beso..hasil??..nasib aje.....record kawan2?...pari 6kg..record saya?x de pun..hhe.kocik2 aje...nak geli2 bole la..disarankan..turun la kelong jiran tu..mamood or kelong tan(dulu la)skg kelong raja...agak dalam le sikit..jauh ke tengah..tapi..walau pun hasil nya nasib2..saya suke bangat..santai....lepak2..kutuk2...ade masanya..suspen..he..he.bole la..rm30 rasenya semalaman...naik pagi..nak balik petang pun bole..no hal...bento jgn lupe bawak..kakadang..ketam banyak..hhe.eee..last teman pegi..berbelas2 eko dapat..semua masak suppppppppppp....hu..menyengatttttt..hhaa
good luck bro..

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #6 on: July 20, 2011, 02:08:13 PM »
kelong poji lazat melayan bebolos..........

klai time frenzy pepagi........hulur je apollo........konpom bole bwk blik berkilo...


Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #7 on: July 20, 2011, 02:26:10 PM »
kelong poji lazat melayan bebolos..........

klai time frenzy pepagi........hulur je apollo........konpom bole bwk blik berkilo...
pepagi tu..todak pun frenzy....he..klu kena kail..terbang2 mcm marlin ;)

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #8 on: July 20, 2011, 02:29:14 PM »
lg satu yg frenzy time pg ialah.....tamban........

perghhh...berombak2 laut tu klau team dia serang kelong....


Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #9 on: July 20, 2011, 03:08:05 PM »
ce..ce...buat komplot d'kelong pulak..he..tapau satu kelong pozi tu..hee

Offline keladi

  • Marlin
  • *
  • Posts: 868
  • Gender: Male
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #10 on: July 22, 2011, 04:03:51 PM »
nanti tuan tanah ni open jemputan punya,jgn risau.. ;D
SHAHRUL YAMIN RAZALI
012-2400721

Offline a

  • Bilis
  • *
  • Posts: 41
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #11 on: August 26, 2011, 06:05:34 AM »
ws.. tuan.. Harga Satu kepala Rm40 tuan.. 24jam ..  saya penah g sana sekali je... dapat la seko daun baru~ umpan udang kopek~ waktu dia aktif kul 6am-8am   ikan kecik banyak... gerut, gelama, kitang, udang hidup masa tuh pakai..... tapi letak malam samapi pagi udang tuh aktif lagi.. last2 ke dalam kuali tuju nye~ peace Salam

Offline a

  • Bilis
  • *
  • Posts: 41
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #12 on: August 26, 2011, 06:10:00 AM »
KELONG POZI sebenarnya bukan kelong milik Pozi. Kelong ni milik persatuan nelayan tapi Pozi yang menjaganya. Kelong ni terletak di menganjur ke laut di muara Kuala Lukut ke arah Port dickson. Terletak berhampiran pantai bersebalahan dengan Glory Beach Resort Port Dickson. kelong ni bertiang utama konkrit dan memanjang lebih kurang 30 meter manakala lebarnya lebih kurang 10 meter. Tiang tepi di sokong oleh tiang batang nibung. Kawasan kelong ni agak cetek di mana apabila air surut kedalaman kelong antara 7 hingga 8 kaki sahaja. Manakala ke arah barat kelong terdapat beting pasir yang timbul apabila air surut besar. Di sekeliling beting ini terdapat karang yang hidup serta ditumbuhi rumpai laut yang menghijau. Kalau memancing di pinggir beting selalu sangkut. Oleh kerana terdapat beting, rumpai dan karang menjadikan kawasan tempat anak-anak ikan berlindung dan bermain. Ikan-ikan besar juga datang ke sini untuk mencari makan terutama semasa air pasang besar seperti yu kemejan, GT, senangin, jenahak, baracuda dan pari. Anak-anak ikan di kawasan ini kebanyakan anak-anak ikan karang dan bermulut kecil seperti daun baru, gerut-gerut, ceconteng dan telinga gajah. Terdapat juga sebuah tukun yang hidup menghala ke arah timur  kelong di mana kebanyakan ikan-ikan besar mencari makan.

Offline a

  • Bilis
  • *
  • Posts: 41
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #13 on: August 26, 2011, 06:10:35 AM »
kata nye la heheheh larik...... ;D

Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #14 on: August 27, 2011, 12:46:11 AM »
KELONG POZI sebenarnya bukan kelong milik Pozi. Kelong ni milik persatuan nelayan tapi Pozi yang menjaganya. Kelong ni terletak di menganjur ke laut di muara Kuala Lukut ke arah Port dickson. Terletak berhampiran pantai bersebalahan dengan Glory Beach Resort Port Dickson. kelong ni bertiang utama konkrit dan memanjang lebih kurang 30 meter manakala lebarnya lebih kurang 10 meter. Tiang tepi di sokong oleh tiang batang nibung. Kawasan kelong ni agak cetek di mana apabila air surut kedalaman kelong antara 7 hingga 8 kaki sahaja. Manakala ke arah barat kelong terdapat beting pasir yang timbul apabila air surut besar. Di sekeliling beting ini terdapat karang yang hidup serta ditumbuhi rumpai laut yang menghijau. Kalau memancing di pinggir beting selalu sangkut. Oleh kerana terdapat beting, rumpai dan karang menjadikan kawasan tempat anak-anak ikan berlindung dan bermain. Ikan-ikan besar juga datang ke sini untuk mencari makan terutama semasa air pasang besar seperti yu kemejan, GT, senangin, jenahak, baracuda dan pari. Anak-anak ikan di kawasan ini kebanyakan anak-anak ikan karang dan bermulut kecil seperti daun baru, gerut-gerut, ceconteng dan telinga gajah. Terdapat juga sebuah tukun yang hidup menghala ke arah timur  kelong di mana kebanyakan ikan-ikan besar mencari makan.
B.U.M.P..terbaek...ape lagi styllo...bukak jemputan la..wa pollow aje..hhee

Offline mancasting75

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10722
  • Call 01110840208 kalu nak ajak mancing...
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #15 on: September 06, 2011, 04:04:10 PM »
Jom...asyik pi Pantai Telok Pelandok main senangin 3-4 jari jer.... ;D

Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #16 on: September 07, 2011, 05:02:44 AM »
Jom...asyik pi Pantai Telok Pelandok main senangin 3-4 jari jer.... ;D
abg man poie sorang aje..he..x ngajak pun..hhee

Offline sheikh faqar

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2717
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #17 on: September 07, 2011, 06:01:35 AM »
KELONG POZI sebenarnya bukan kelong milik Pozi. Kelong ni milik persatuan nelayan tapi Pozi yang menjaganya. Kelong ni terletak di menganjur ke laut di muara Kuala Lukut ke arah Port dickson. Terletak berhampiran pantai bersebalahan dengan Glory Beach Resort Port Dickson. kelong ni bertiang utama konkrit dan memanjang lebih kurang 30 meter manakala lebarnya lebih kurang 10 meter. Tiang tepi di sokong oleh tiang batang nibung. Kawasan kelong ni agak cetek di mana apabila air surut kedalaman kelong antara 7 hingga 8 kaki sahaja. Manakala ke arah barat kelong terdapat beting pasir yang timbul apabila air surut besar. Di sekeliling beting ini terdapat karang yang hidup serta ditumbuhi rumpai laut yang menghijau. Kalau memancing di pinggir beting selalu sangkut. Oleh kerana terdapat beting, rumpai dan karang menjadikan kawasan tempat anak-anak ikan berlindung dan bermain. Ikan-ikan besar juga datang ke sini untuk mencari makan terutama semasa air pasang besar seperti yu kemejan, GT, senangin, jenahak, baracuda dan pari. Anak-anak ikan di kawasan ini kebanyakan anak-anak ikan karang dan bermulut kecil seperti daun baru, gerut-gerut, ceconteng dan telinga gajah. Terdapat juga sebuah tukun yang hidup menghala ke arah timur  kelong di mana kebanyakan ikan-ikan besar mencari makan.

macam info dalam surat khabar ler.. hehehe... dasatt... dasatt.. ;)
Don't Blame People for DISAPPOINTING you.. BLAME yourself for EXPECTING to much

Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #18 on: September 07, 2011, 08:51:11 AM »
 ;D.. ;D.. ;D..prihatin tu bro.. ;D.. ;D..
p/s,,wartawan sambilan ko kawan kite nie..tapi...bravo..bravo..good information... ;D

Offline sheikh faqar

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2717
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #19 on: September 08, 2011, 06:47:26 AM »
bila tu nk gi...??
Don't Blame People for DISAPPOINTING you.. BLAME yourself for EXPECTING to much

Offline sttylo13

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2758
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #20 on: September 08, 2011, 01:29:28 PM »
KELONG POZI sebenarnya bukan kelong milik Pozi. Kelong ni milik persatuan nelayan tapi Pozi yang menjaganya. Kelong ni terletak di menganjur ke laut di muara Kuala Lukut ke arah Port dickson. Terletak berhampiran pantai bersebalahan dengan Glory Beach Resort Port Dickson. kelong ni bertiang utama konkrit dan memanjang lebih kurang 30 meter manakala lebarnya lebih kurang 10 meter. Tiang tepi di sokong oleh tiang batang nibung. Kawasan kelong ni agak cetek di mana apabila air surut kedalaman kelong antara 7 hingga 8 kaki sahaja. Manakala ke arah barat kelong terdapat beting pasir yang timbul apabila air surut besar. Di sekeliling beting ini terdapat karang yang hidup serta ditumbuhi rumpai laut yang menghijau. Kalau memancing di pinggir beting selalu sangkut. Oleh kerana terdapat beting, rumpai dan karang menjadikan kawasan tempat anak-anak ikan berlindung dan bermain. Ikan-ikan besar juga datang ke sini untuk mencari makan terutama semasa air pasang besar seperti yu kemejan, GT, senangin, jenahak, baracuda dan pari. Anak-anak ikan di kawasan ini kebanyakan anak-anak ikan karang dan bermulut kecil seperti daun baru, gerut-gerut, ceconteng dan telinga gajah. Terdapat juga sebuah tukun yang hidup menghala ke arah timur  kelong di mana kebanyakan ikan-ikan besar mencari makan.
B.U.M.P..terbaek...ape lagi styllo...bukak jemputan la..wa pollow aje..hhee

Kawan x penah p.. Sape penah g sane.. ce buat jemputan.. Tgk cam ne.. Hehhee...
Wangsa Maju - Keramat - Kerinchi
- 019-3816290 @ 017-2552574 -

Offline han02

  • Siakap
  • *
  • Posts: 68
    • MyEnthusiasts
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #21 on: September 08, 2011, 02:02:34 PM »
pernah pi tapi dan dapat anak senangin masa layan appollo

kalau sapa2 nak pi habaq la kat sini, kalau free boleh join


Offline sheikh faqar

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 2717
  • Gender: Male
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #22 on: September 08, 2011, 06:04:16 PM »
nak ikottt...
Don't Blame People for DISAPPOINTING you.. BLAME yourself for EXPECTING to much

Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #23 on: September 09, 2011, 03:15:02 AM »
pernah pi tapi dan dapat anak senangin masa layan appollo

kalau sapa2 nak pi habaq la kat sini, kalau free boleh join


salam..bro,hari isnin koje bile?rasenye ayo beso sikit..best tu mengapollo.hhee..isnin 12hb..minggu dpn ni aje..he..jom.he..

Offline han02

  • Siakap
  • *
  • Posts: 68
    • MyEnthusiasts
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #24 on: September 09, 2011, 09:42:16 AM »
pernah pi tapi dan dapat anak senangin masa layan appollo

kalau sapa2 nak pi habaq la kat sini, kalau free boleh join


salam..bro,hari isnin koje bile?rasenye ayo beso sikit..best tu mengapollo.hhee..isnin 12hb..minggu dpn ni aje..he..jom.he..

isnin eden kojo,

TAPI

jumaat 16/9/11 tu ada pakatan nak layan kat jimah power waktu malam,
tgh nak uruskan soal bot da tekong, setakat ni campur saya dan kawan baru
dua org, kalau ada kosong saya bagitau

jimah power kalau betui kena masa dan waktu ini hasilnya


note: tenggiri tu kat tempat lain, talang dan gt tu dari pukul 2am sampai kul 6am

Offline han02

  • Siakap
  • *
  • Posts: 68
    • MyEnthusiasts
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #25 on: September 09, 2011, 09:50:04 AM »
racun

double hook


tekong


sori off topic

Offline han02

  • Siakap
  • *
  • Posts: 68
    • MyEnthusiasts
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #26 on: September 09, 2011, 09:52:35 AM »
ni hasil kelong pozi


nota: talang semua bukan dari kelong.

cukup lah racun utk hari ini  ;D

Offline ray_mie

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2946
  • Gender: Male
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #27 on: September 09, 2011, 10:29:26 AM »
salam tuan......

wow, mantop hasil nye.........
ader komplot ke...? berapa kos.....? nak gak juin..... ;)


اَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُاَللّهُ اَكْبَرُ

Offline pancing tegar

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 13071
  • Gender: Male
  • Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #28 on: September 09, 2011, 10:58:35 AM »
santai mancing kelong ni....
best kalo mancing sambil membahan....

Offline yans

  • Marlin
  • *
  • Posts: 6619
  • Gender: Male
  • KOMPLOT NILAI..wE aRE nOT A ANgLERs..We'r BrOthers
    • Email
Re: Kelong Pozi Lukut.
« Reply #29 on: September 09, 2011, 11:54:17 AM »
wah.....kekadang talang banyak gak main kek kelong ye bro.kelong mamood le..kelong koop.x pernah dapek pun..he.
p/s...gt tu.maen jig ker tamban?..area jimah jugak?