Author Topic: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????  (Read 9740 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bondiana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 783
  • Gender: Male
  • ....Org Offshore....
    • Email
Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« on: March 27, 2009, 10:44:01 PM »
 ???
Halo broooo.... sume ...
sapa ada port baik kat taiping & seberang perai....

Offline fadzil

  • Siakap
  • *
  • Posts: 91
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #1 on: March 28, 2009, 08:24:45 AM »
salam.
bro.. ko nak mancing air tawar ke air masin
pancing jgn tak pancing.........

Offline Bondiana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 783
  • Gender: Male
  • ....Org Offshore....
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #2 on: March 28, 2009, 03:43:46 PM »
dua2 pun boleh bro....... ada port baik ke???

Offline fadzil

  • Siakap
  • *
  • Posts: 91
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #3 on: March 30, 2009, 09:24:27 AM »
nko pm aku no fon... nanti aku kol.. aku jarang online.. tq
pancing jgn tak pancing.........

Offline PB

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 463
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #4 on: July 21, 2009, 12:37:32 AM »
tepeng kalu nak casting toman bleh g kolam bkt merah...tapi kena masuk dalam kampung sikit...tapi toman nyer ramah...skang nih air tengah cantik ntok casting toman bukit merah....kalu nak casting sekap plak bleh la try g ker kola sepetang....casting land base...kalu nasib baik MJ dan bulan pon ada...port tu pon dalam kampung orang...

Offline mr_chubab

  • Bilis
  • *
  • Posts: 5
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #5 on: July 28, 2009, 11:03:48 AM »
just nk tanye..
kat taman tasik tepeng or caravan park (on the g burmese pool)
tue xleh mancing ker??
dh lame sy usha..hahahhaha

Offline Joe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4681
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #6 on: July 28, 2009, 11:12:34 AM »
Kat Taman Tasik Taiping tak buleh mancen, karang kena tangkap sama penguatkuasa MPT karang..Kat Burmese pool buleh mancen tapi kat sana tempat orang mandi manda.. ;)

Offline speedrider

  • Marlin
  • *
  • Posts: 704
  • Gender: Male
    • Speedrider Networks
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #7 on: July 28, 2009, 12:38:10 PM »
dua2 pun boleh bro....... ada port baik ke???


Bnag, nanti jom kita try Titi Karen Kuala Prai?

Offline PB

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 463
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #8 on: July 28, 2009, 01:12:43 PM »
just nk tanye..
kat taman tasik tepeng or caravan park (on the g burmese pool)
tue xleh mancing ker??
dh lame sy usha..hahahhaha

just kalo bro btol2 berani boleh try kat taman tasik tepeng...
rekod tangkapan kat situ toman 8kg..
kaloi 4kg lebih...
tapi kena kalu org luar senang sikit kalu kantoi nak kelentong...
ckp je bro org luar x tau kat situ x leh mancing...
pas tu bungkus la...
tapi skang sy tgk dah ramai yang makin berani mancing kat situ...
kalu bro naik bot itik tuh...
dinasihatkan jgn le celup2 tgn ker atau bg anak main air...
sbb toman kat situ memang x takut ngan org...
siap timbul amik udara tepi bot lagi...

Offline Joe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4681
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #9 on: July 28, 2009, 01:29:02 PM »
hahahahaha...ye ke jangan celup2...esei dulu siap mandi manda lagi dalam tasik tu dengan kawan2...hahahahaha nasib baik toman tu tak ngap sayot...

Offline PB

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 463
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #10 on: July 28, 2009, 04:46:41 PM »
hahahahaha...ye ke jangan celup2...esei dulu siap mandi manda lagi dalam tasik tu dengan kawan2...hahahahaha nasib baik toman tu tak ngap sayot...

uish igt bangla jer dok mandi kat situ... ;D ;D ;D ;D

Offline Joe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4681
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #11 on: July 28, 2009, 05:01:31 PM »
hahahahahaha.....mampuihh...berani bangla tu...Aku dulu2 rajin main kayak kat tasik tu...tu yang buleh berenang renang tu...

Offline harriemaulana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2326
  • Gender: Male
  • Ipoh 016.555.5979 010.546.5979
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #12 on: July 28, 2009, 05:25:29 PM »
just nk tanye..
kat taman tasik tepeng or caravan park (on the g burmese pool)
tue xleh mancing ker??
dh lame sy usha..hahahhaha

just kalo bro btol2 berani boleh try kat taman tasik tepeng...
rekod tangkapan kat situ toman 8kg..
kaloi 4kg lebih...
tapi kena kalu org luar senang sikit kalu kantoi nak kelentong...
ckp je bro org luar x tau kat situ x leh mancing...
pas tu bungkus la...
tapi skang sy tgk dah ramai yang makin berani mancing kat situ...
kalu bro naik bot itik tuh...
dinasihatkan jgn le celup2 tgn ker atau bg anak main air...
sbb toman kat situ memang x takut ngan org...
siap timbul amik udara tepi bot lagi...

Yekerr kalo memfly ok takkk tempat tuhh?

Offline Joe

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4681
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #13 on: July 28, 2009, 05:38:49 PM »
Buleh...sangat sesuai untuk mem"fly" dan cantek pemandangannye.... ;) Doktor kata "at your own risk" hahahaha

Offline PB

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 463
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #14 on: July 28, 2009, 05:56:00 PM »
fly boleh bro...
tapi mcm saya kata la kalu kantoi pandai ler ayat...


p/s : PB, toman, sebarau, kaloi, lampam, keli, koi jepun anatara spesis yang ada...

Offline harriemaulana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2326
  • Gender: Male
  • Ipoh 016.555.5979 010.546.5979
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #15 on: July 28, 2009, 06:53:02 PM »
Hehehe bukan tak tau risikonyerr saja nak test power jerr ;D

Offline fadzil

  • Siakap
  • *
  • Posts: 91
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #16 on: November 09, 2009, 12:13:38 PM »
ai...
semua dah senyap..? ???
pancing jgn tak pancing.........

Offline PB

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 463
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #17 on: November 12, 2009, 11:45:51 AM »
ntah tuan tanah pon dah hilang....
huhuhuhuhu...

toman oh toman...
ujung bulan sblas nih kena repeat balik...

Offline Bondiana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 783
  • Gender: Male
  • ....Org Offshore....
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #18 on: November 12, 2009, 11:48:34 AM »
Dgr crita area lombong kt kmpung Jana sambungan ada port toman tul ker????

Kat Sbrg Prai mana ada kolam siakap hah???

Offline PB

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 463
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #19 on: November 12, 2009, 11:51:58 AM »
x tau plak situ da lombong?
kalu seberang prai terus g bedong ler bro...
bayar RM30 dari pagi sampai petang....
mancing sampai lebam... ;D
hehehehehe

Offline Bondiana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 783
  • Gender: Male
  • ....Org Offshore....
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #20 on: November 12, 2009, 11:54:07 AM »
x tau plak situ da lombong?
kalu seberang prai terus g bedong ler bro...
bayar RM30 dari pagi sampai petang....
mancing sampai lebam... ;D
hehehehehe

tuh cdgan baik tuh....mmg nak pegi pun 21hb nih ngan Bro Sea Prawn n Speedrider. Sedare PB x nk jion ker??

Offline speedrider

  • Marlin
  • *
  • Posts: 704
  • Gender: Male
    • Speedrider Networks
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #21 on: November 12, 2009, 09:11:24 PM »
jom la ikut ramai2. hehehe
baju Pnettttttttttt!!!!!

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #22 on: November 13, 2009, 09:12:02 AM »
pergh.....semarak merah putih menganaz di bedong....


Offline Bondiana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 783
  • Gender: Male
  • ....Org Offshore....
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #23 on: November 13, 2009, 09:13:57 AM »
pergh.....semarak merah putih menganaz di bedong....

CD jom lai JION......

Offline PB

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 463
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #24 on: November 14, 2009, 12:01:53 PM »
x tau plak situ da lombong?
kalu seberang prai terus g bedong ler bro...
bayar RM30 dari pagi sampai petang....
mancing sampai lebam... ;D
hehehehehe

tuh cdgan baik tuh....mmg nak pegi pun 21hb nih ngan Bro Sea Prawn n Speedrider. Sedare PB x nk jion ker??
21 tu ak baru gerak dari johor balik taiping....

Offline The Devil

  • Bilis
  • *
  • Posts: 24
  • Gender: Male
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #25 on: November 14, 2009, 12:10:32 PM »
aku kalau balik taiping , tak lombong kemunting , Kuala Gula..2 tu jer lah yang aku tau..kekurangan kaki di sana..

Offline Bondiana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 783
  • Gender: Male
  • ....Org Offshore....
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #26 on: November 14, 2009, 05:52:10 PM »
aku kalau balik taiping , tak lombong kemunting , Kuala Gula..2 tu jer lah yang aku tau..kekurangan kaki di sana..

Tuh la pasal.....bosan jer aku kt tepeng tuh....x der activity

Offline klang_gate

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 3063
  • Gender: Male
  • Pengail Veteran
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #27 on: November 14, 2009, 05:54:51 PM »
boleh lah bond ..... p memukat kat hentian sg bakap tu.....ayaq dah melimpah......dlm ladang kelapa sawit..
Joran batang bemban.........

Offline Bondiana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 783
  • Gender: Male
  • ....Org Offshore....
    • Email
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #28 on: November 14, 2009, 05:57:27 PM »
boleh lah bond ..... p memukat kat hentian sg bakap tu.....ayaq dah melimpah......dlm ladang kelapa sawit..

Aik...tgh kursus pn online ka....hehehe...
X branai saya nk pi sana bukan takat ikan jer, ular pn byk gak tuh

Offline klang_gate

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 3063
  • Gender: Male
  • Pengail Veteran
Re: Port menarik di Taiping & Seberang Perai ????
« Reply #29 on: November 14, 2009, 06:03:21 PM »
time dah habis dah..... dah pukul berapa ni......kita bukan nak cari ulaq.....kita nak cari ikan...
Joran batang bemban.........