Author Topic: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang  (Read 7120 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #30 on: July 08, 2011, 09:13:39 AM »
yup...kene upah orang kampong....baru terjamin sket trip nie...hehhe...minta sesape yg dekat2 area situ bleh start riki penduduk kampong, kalu orang asli, baik deal ngan tok batin, kite bukan nak ngangkut ikan tu klua bebanyak, cume nk merasai nikmat memancing kelah jer....bwk blik pun tuk buat lauk jer....hehehe...

Offline AnakKedak

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 350
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #31 on: July 08, 2011, 09:20:48 AM »
kelah... kelah... oooo kelah....

meh kita buat kira-kira

Duit minyak + tol + turun naik bot + trekking 3-4 jam + pacat  + kepala air + nyamuk + agas + klu nasib tak berapa baik terjumpa branch maybank kat dalam tu...   ;D

vs

kelah 10 ekor seorang saiz 4 kelo ke atas...   :o :o :o

antara dua perkara ni, agak2 la kan, mana yang menang?   :D


Cadangan saya yg hena dena nie, klu nak pi tempat jauh dan tak familiar, baik pakai tok pawang tempatan utk bawa misi menjelajah mr. Kelah. sekadar cadangan...

bukan apa, dah la modal banyak kuar, takut kumpau.. malu orang2 kampung weh... hehehehe

elok bwk tok pawang kalo treking jauh2..atau sekurang2nya ada sorg yg familiar tpt tu, kumpau tu perkara ke-2, yg penting tu keselamatan. tak guna kalo dpt sorg 100 ekor kelah pn, kalo itu menjadi trip yg paling mengerikan.teman pn sekadar memberi pndgan pd rakan2 semua.
memancing bukanlah segalanya... tapi seadanya...

Offline M@rtd3T

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8019
  • Gender: Male
  • ..................................
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #32 on: July 08, 2011, 10:17:48 AM »
kelah... kelah... oooo kelah....

meh kita buat kira-kira

Duit minyak + tol + turun naik bot + trekking 3-4 jam + pacat  + kepala air + nyamuk + agas + klu nasib tak berapa baik terjumpa branch maybank kat dalam tu...   ;D

vs

kelah 10 ekor seorang saiz 4 kelo ke atas...   :o :o :o

antara dua perkara ni, agak2 la kan, mana yang menang?   :D


Cadangan saya yg hena dena nie, klu nak pi tempat jauh dan tak familiar, baik pakai tok pawang tempatan utk bawa misi menjelajah mr. Kelah. sekadar cadangan...

bukan apa, dah la modal banyak kuar, takut kumpau.. malu orang2 kampung weh... hehehehe

elok bwk tok pawang kalo treking jauh2..atau sekurang2nya ada sorg yg familiar tpt tu, kumpau tu perkara ke-2, yg penting tu keselamatan. tak guna kalo dpt sorg 100 ekor kelah pn, kalo itu menjadi trip yg paling mengerikan.teman pn sekadar memberi pndgan pd rakan2 semua.

hamba setuju.  ;D

Offline ZAHAR @ mzaharm

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2382
  • Gender: Male
  • Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh
    • CariDuitLebihSikit
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #33 on: July 08, 2011, 11:10:03 AM »
kelah... kelah... oooo kelah....

meh kita buat kira-kira

Duit minyak + tol + turun naik bot + trekking 3-4 jam + pacat  + kepala air + nyamuk + agas + klu nasib tak berapa baik terjumpa branch maybank kat dalam tu...   ;D

vs

kelah 10 ekor seorang saiz 4 kelo ke atas...   :o :o :o

antara dua perkara ni, agak2 la kan, mana yang menang?   :D


Cadangan saya yg hena dena nie, klu nak pi tempat jauh dan tak familiar, baik pakai tok pawang tempatan utk bawa misi menjelajah mr. Kelah. sekadar cadangan...

bukan apa, dah la modal banyak kuar, takut kumpau.. malu orang2 kampung weh... hehehehe


takut kumpau .. bawak jaring lah ... ;D ;D ;D

Offline AnakKedak

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 350
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #34 on: July 08, 2011, 12:26:08 PM »
bawa tuba lg mudah.. hehehe
memancing bukanlah segalanya... tapi seadanya...

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18254
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #35 on: July 08, 2011, 12:47:41 PM »
takut kumpau .. bawak jaring lah ... ;D ;D ;D


bawa tuba lg mudah.. hehehe

Habis le kelah semua  ;D ;D ;D
Tapi kita p jauh-jauh kena juga ada plan B kan ?  :P :P
takda peduli, hentam saja

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #36 on: July 08, 2011, 02:58:47 PM »
plan B......mandi sungai puas2 lerr....heheehe....

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #37 on: July 08, 2011, 05:14:18 PM »
plan B......mandi sungai puas2 lerr....heheehe....
idea bernas ;D ;D ;D
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18254
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #38 on: July 08, 2011, 08:04:46 PM »
plan B......mandi sungai puas2 lerr....heheehe....
idea bernas ;D ;D ;D
Mandi sungai tu aktiviti sampingan wei  ;) ;)
takda peduli, hentam saja

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #39 on: July 08, 2011, 08:23:40 PM »
hehe..kite mintak izin mengaren laaa...

chaabutttttttt...............

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18254
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #40 on: July 08, 2011, 09:03:12 PM »
hehe..kite mintak izin mengaren laaa...

chaabutttttttt...............

Alamak ganazzzznya  ;D
takda peduli, hentam saja

Offline tegar_no3

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 438
  • Gender: Male
  • never surrender!!
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #41 on: July 08, 2011, 11:25:26 PM »
uhhh.. garang2 semuanye..
kalau tuan rumah dah ade kaki orang tempatan..kawan setuju je... i pollow.. :P
Harta bukan milikmu, untukmu hanya rezki, terkurang himpun lagi...terlebih memberilahhh...

Offline zecck

  • Marlin
  • *
  • Posts: 929
  • Gender: Male
  • 0136025405
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #42 on: July 09, 2011, 12:18:45 AM »
mana tuan keladi ni.dia orang jerantut.

Offline anak_peneroka

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 224
  • Gender: Male
  • ready for komplot>>0123596838
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #43 on: July 09, 2011, 12:55:06 AM »
kelah... kelah... oooo kelah....

meh kita buat kira-kira

Duit minyak + tol + turun naik bot + trekking 3-4 jam + pacat  + kepala air + nyamuk + agas + klu nasib tak berapa baik terjumpa branch maybank kat dalam tu...   ;D

vs

kelah 10 ekor seorang saiz 4 kelo ke atas...   :o :o :o

antara dua perkara ni, agak2 la kan, mana yang menang?   :D


Cadangan saya yg hena dena nie, klu nak pi tempat jauh dan tak familiar, baik pakai tok pawang tempatan utk bawa misi menjelajah mr. Kelah. sekadar cadangan...

bukan apa, dah la modal banyak kuar, takut kumpau.. malu orang2 kampung weh... hehehehe

buat pngetahuan smua tmpat yg sy tgah usyar ni xperlukn bot.trekking pn x lah marathon sgt.cma maybe kna pkai 4x4 nk redah jln balak.so modal mnyak je la.

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18254
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #44 on: July 09, 2011, 02:17:58 PM »
buat pngetahuan smua tmpat yg sy tgah usyar ni xperlukn bot.trekking pn x lah marathon sgt.cma maybe kna pkai 4x4 nk redah jln balak.so modal mnyak je la.
Yg ni saya amat SUKA;D ;D

Boleh ajak geng yg ada 4x4 !  ;)
takda peduli, hentam saja

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #45 on: July 10, 2011, 03:15:40 PM »
tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

Offline anak_peneroka

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 224
  • Gender: Male
  • ready for komplot>>0123596838
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #46 on: July 11, 2011, 09:31:53 PM »
tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...
tu la pasal.mane nk cari 4x4..lori sawit bleh x?prengggg... ;D ;D ;D

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #47 on: July 11, 2011, 09:36:42 PM »
kalu lori sawit tu bleh sampai ketempat yang dituju....on jer....kehkehkehkeh...

Offline anak_peneroka

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 224
  • Gender: Male
  • ready for komplot>>0123596838
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #48 on: July 11, 2011, 10:13:10 PM »
boleh pnya..xdak hal.tp tuan bugie kna duk kt blakang la skali dgn buah sawit..hahaha. ;D

Offline M@rtd3T

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8019
  • Gender: Male
  • ..................................
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #49 on: July 11, 2011, 11:31:57 PM »
tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . ;D ;D ;D

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #50 on: July 12, 2011, 08:10:57 AM »
tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . ;D ;D ;D

keta masok bengkel, lagi satu keta dia tak berape sesuai tuk main hutan lg skang nie...hehe...tunggu dia masok MT dulu...hehehe....

Offline ZAHAR @ mzaharm

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2382
  • Gender: Male
  • Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh
    • CariDuitLebihSikit
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #51 on: July 12, 2011, 08:19:02 AM »
kalau ada kelapangan / cuti nak gak join ni....

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #52 on: July 12, 2011, 08:23:19 AM »
kalau ada kelapangan / cuti nak gak join ni....

yup....i like...hehee....

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18254
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #53 on: July 12, 2011, 08:26:59 AM »
tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...
tu la pasal.mane nk cari 4x4..lori sawit bleh x?prengggg... ;D ;D ;D

Member pnet ni ramai gak yg ada 4x4, tapi adakah mereka minat ? boleh ka pergi ikut trip ? dan masalah lain ...
takda peduli, hentam saja

Offline M@rtd3T

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8019
  • Gender: Male
  • ..................................
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #54 on: July 12, 2011, 08:27:32 AM »
tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . ;D ;D ;D

keta masok bengkel, lagi satu keta dia tak berape sesuai tuk main hutan lg skang nie...hehe...tunggu dia masok MT dulu...hehehe....

bugie kita sewa 4x4lah,bleh? ;D

Offline BuGie

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 5537
  • Gender: Male
  • ............
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #55 on: July 12, 2011, 08:33:14 AM »
tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . ;D ;D ;D

keta masok bengkel, lagi satu keta dia tak berape sesuai tuk main hutan lg skang nie...hehe...tunggu dia masok MT dulu...hehehe....

bugie kita sewa 4x4lah,bleh? ;D

kalu sewa ngan orang yang kita kenal, murah la....tapi kalu yang bese2 nie.....rm500 tak lari ooo..

Offline M@rtd3T

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8019
  • Gender: Male
  • ..................................
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #56 on: July 12, 2011, 10:57:37 AM »
tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . ;D ;D ;D


keta masok bengkel, lagi satu keta dia tak berape sesuai tuk main hutan lg skang nie...hehe...tunggu dia masok MT dulu...hehehe....

bugie kita sewa 4x4lah,bleh? ;D

kalu sewa ngan orang yang kita kenal, murah la....tapi kalu yang bese2 nie.....rm500 tak lari ooo..

adooooiiii. . .

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18254
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #57 on: July 12, 2011, 06:13:35 PM »
bugie kita sewa 4x4lah,bleh? ;D

Member pnet yg saya tau ada 4x4 ialah bro ZAHAR n anak kedak n faizal, takyah sewa, kasi racun mereka kawkaw nanti boleh p komplot sekali !  ;D

3 kereta maknanya ada lagi 9 kosong lepas tolak tuan punya, 12 orang satu trip kira cantik amat sangat le ni  ;D ;) ;D
takda peduli, hentam saja

Offline M@rtd3T

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8019
  • Gender: Male
  • ..................................
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #58 on: July 12, 2011, 07:56:48 PM »
bugie kita sewa 4x4lah,bleh? ;D

Member pnet yg saya tau ada 4x4 ialah bro ZAHAR n anak kedak n faizal, takyah sewa, kasi racun mereka kawkaw nanti boleh p komplot sekali !  ;D

3 kereta maknanya ada lagi 9 kosong lepas tolak tuan punya, 12 orang satu trip kira cantik amat sangat le ni  ;D ;) ;D

idea menarik bro manba....racun mereka semua... ;D ;D ;D ;D

Offline muhdbazli

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4245
  • Gender: Male
  • Kakashi Ballie San<=>http://naruto.viz.com
    • Email
Re: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang
« Reply #59 on: July 12, 2011, 08:05:07 PM »
smpai kawe teracun gak neh?