Pancing.Net
October 24, 2014, 03:45:23 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: lubuk kelah ulu salan jerantut,pahang  (Read 4573 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5535


............

1979
Email
« Reply #30 on: July 08, 2011, 09:13:39 AM »

yup...kene upah orang kampong....baru terjamin sket trip nie...hehhe...minta sesape yg dekat2 area situ bleh start riki penduduk kampong, kalu orang asli, baik deal ngan tok batin, kite bukan nak ngangkut ikan tu klua bebanyak, cume nk merasai nikmat memancing kelah jer....bwk blik pun tuk buat lauk jer....hehehe...
Logged
Pancing.Net
« Reply #30 on: July 08, 2011, 09:13:39 AM »

 Logged
AnakKedak
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 350



« Reply #31 on: July 08, 2011, 09:20:48 AM »

kelah... kelah... oooo kelah....

meh kita buat kira-kira

Duit minyak + tol + turun naik bot + trekking 3-4 jam + pacat  + kepala air + nyamuk + agas + klu nasib tak berapa baik terjumpa branch maybank kat dalam tu...   Grin

vs

kelah 10 ekor seorang saiz 4 kelo ke atas...   Shocked Shocked Shocked

antara dua perkara ni, agak2 la kan, mana yang menang?   Cheesy


Cadangan saya yg hena dena nie, klu nak pi tempat jauh dan tak familiar, baik pakai tok pawang tempatan utk bawa misi menjelajah mr. Kelah. sekadar cadangan...

bukan apa, dah la modal banyak kuar, takut kumpau.. malu orang2 kampung weh... hehehehe

elok bwk tok pawang kalo treking jauh2..atau sekurang2nya ada sorg yg familiar tpt tu, kumpau tu perkara ke-2, yg penting tu keselamatan. tak guna kalo dpt sorg 100 ekor kelah pn, kalo itu menjadi trip yg paling mengerikan.teman pn sekadar memberi pndgan pd rakan2 semua.
Logged

memancing bukanlah segalanya... tapi seadanya...
M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #32 on: July 08, 2011, 10:17:48 AM »

kelah... kelah... oooo kelah....

meh kita buat kira-kira

Duit minyak + tol + turun naik bot + trekking 3-4 jam + pacat  + kepala air + nyamuk + agas + klu nasib tak berapa baik terjumpa branch maybank kat dalam tu...   Grin

vs

kelah 10 ekor seorang saiz 4 kelo ke atas...   Shocked Shocked Shocked

antara dua perkara ni, agak2 la kan, mana yang menang?   Cheesy


Cadangan saya yg hena dena nie, klu nak pi tempat jauh dan tak familiar, baik pakai tok pawang tempatan utk bawa misi menjelajah mr. Kelah. sekadar cadangan...

bukan apa, dah la modal banyak kuar, takut kumpau.. malu orang2 kampung weh... hehehehe

elok bwk tok pawang kalo treking jauh2..atau sekurang2nya ada sorg yg familiar tpt tu, kumpau tu perkara ke-2, yg penting tu keselamatan. tak guna kalo dpt sorg 100 ekor kelah pn, kalo itu menjadi trip yg paling mengerikan.teman pn sekadar memberi pndgan pd rakan2 semua.

hamba setuju.  Grin
Logged

ZAHAR @ mzaharm
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2373


Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh


WWW Email
« Reply #33 on: July 08, 2011, 11:10:03 AM »

kelah... kelah... oooo kelah....

meh kita buat kira-kira

Duit minyak + tol + turun naik bot + trekking 3-4 jam + pacat  + kepala air + nyamuk + agas + klu nasib tak berapa baik terjumpa branch maybank kat dalam tu...   Grin

vs

kelah 10 ekor seorang saiz 4 kelo ke atas...   Shocked Shocked Shocked

antara dua perkara ni, agak2 la kan, mana yang menang?   Cheesy


Cadangan saya yg hena dena nie, klu nak pi tempat jauh dan tak familiar, baik pakai tok pawang tempatan utk bawa misi menjelajah mr. Kelah. sekadar cadangan...

bukan apa, dah la modal banyak kuar, takut kumpau.. malu orang2 kampung weh... hehehehe


takut kumpau .. bawak jaring lah ... Grin Grin Grin
Logged
AnakKedak
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 350



« Reply #34 on: July 08, 2011, 12:26:08 PM »

bawa tuba lg mudah.. hehehe
Logged

memancing bukanlah segalanya... tapi seadanya...
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17859



« Reply #35 on: July 08, 2011, 12:47:41 PM »

takut kumpau .. bawak jaring lah ... Grin Grin Grin


bawa tuba lg mudah.. hehehe

Habis le kelah semua  Grin Grin Grin
Tapi kita p jauh-jauh kena juga ada plan B kan ?  Tongue Tongue
Logged

takda peduli, hentam saja
BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5535


............

1979
Email
« Reply #36 on: July 08, 2011, 02:58:47 PM »

plan B......mandi sungai puas2 lerr....heheehe....
Logged
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21265


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #37 on: July 08, 2011, 05:14:18 PM »

plan B......mandi sungai puas2 lerr....heheehe....
idea bernas Grin Grin Grin
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17859



« Reply #38 on: July 08, 2011, 08:04:46 PM »

plan B......mandi sungai puas2 lerr....heheehe....
idea bernas Grin Grin Grin
Mandi sungai tu aktiviti sampingan wei  Wink Wink
Logged

takda peduli, hentam saja
BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5535


............

1979
Email
« Reply #39 on: July 08, 2011, 08:23:40 PM »

hehe..kite mintak izin mengaren laaa...

chaabutttttttt...............
Logged
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17859



« Reply #40 on: July 08, 2011, 09:03:12 PM »

hehe..kite mintak izin mengaren laaa...

chaabutttttttt...............

Alamak ganazzzznya  Grin
Logged

takda peduli, hentam saja
tegar_no3
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 440


never surrender!!

ka_mey1@yahoo.com
Email
« Reply #41 on: July 08, 2011, 11:25:26 PM »

uhhh.. garang2 semuanye..
kalau tuan rumah dah ade kaki orang tempatan..kawan setuju je... i pollow.. Tongue
Logged

Harta bukan milikmu, untukmu hanya rezki, terkurang himpun lagi...terlebih memberilahhh...
zecck
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 929


0136025405


Email
« Reply #42 on: July 09, 2011, 12:18:45 AM »

mana tuan keladi ni.dia orang jerantut.
Logged
anak_peneroka
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 222


ready for komplot>>0123596838


Email
« Reply #43 on: July 09, 2011, 12:55:06 AM »

kelah... kelah... oooo kelah....

meh kita buat kira-kira

Duit minyak + tol + turun naik bot + trekking 3-4 jam + pacat  + kepala air + nyamuk + agas + klu nasib tak berapa baik terjumpa branch maybank kat dalam tu...   Grin

vs

kelah 10 ekor seorang saiz 4 kelo ke atas...   Shocked Shocked Shocked

antara dua perkara ni, agak2 la kan, mana yang menang?   Cheesy


Cadangan saya yg hena dena nie, klu nak pi tempat jauh dan tak familiar, baik pakai tok pawang tempatan utk bawa misi menjelajah mr. Kelah. sekadar cadangan...

bukan apa, dah la modal banyak kuar, takut kumpau.. malu orang2 kampung weh... hehehehe

buat pngetahuan smua tmpat yg sy tgah usyar ni xperlukn bot.trekking pn x lah marathon sgt.cma maybe kna pkai 4x4 nk redah jln balak.so modal mnyak je la.
Logged
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17859



« Reply #44 on: July 09, 2011, 02:17:58 PM »

buat pngetahuan smua tmpat yg sy tgah usyar ni xperlukn bot.trekking pn x lah marathon sgt.cma maybe kna pkai 4x4 nk redah jln balak.so modal mnyak je la.
Yg ni saya amat SUKAGrin Grin

Boleh ajak geng yg ada 4x4 !  Wink
Logged

takda peduli, hentam saja
BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5535


............

1979
Email
« Reply #45 on: July 10, 2011, 03:15:40 PM »

tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...
Logged
anak_peneroka
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 222


ready for komplot>>0123596838


Email
« Reply #46 on: July 11, 2011, 09:31:53 PM »

tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...
tu la pasal.mane nk cari 4x4..lori sawit bleh x?prengggg... Grin Grin Grin
Logged
BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5535


............

1979
Email
« Reply #47 on: July 11, 2011, 09:36:42 PM »

kalu lori sawit tu bleh sampai ketempat yang dituju....on jer....kehkehkehkeh...
Logged
anak_peneroka
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 222


ready for komplot>>0123596838


Email
« Reply #48 on: July 11, 2011, 10:13:10 PM »

boleh pnya..xdak hal.tp tuan bugie kna duk kt blakang la skali dgn buah sawit..hahaha. Grin
Logged
M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #49 on: July 11, 2011, 11:31:57 PM »

tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . Grin Grin Grin
Logged

BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5535


............

1979
Email
« Reply #50 on: July 12, 2011, 08:10:57 AM »

tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . Grin Grin Grin

keta masok bengkel, lagi satu keta dia tak berape sesuai tuk main hutan lg skang nie...hehe...tunggu dia masok MT dulu...hehehe....
Logged
ZAHAR @ mzaharm
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2373


Tawakkal itu adalah berusaha bersungguh sungguh


WWW Email
« Reply #51 on: July 12, 2011, 08:19:02 AM »

kalau ada kelapangan / cuti nak gak join ni....
Logged
BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5535


............

1979
Email
« Reply #52 on: July 12, 2011, 08:23:19 AM »

kalau ada kelapangan / cuti nak gak join ni....

yup....i like...hehee....
Logged
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17859



« Reply #53 on: July 12, 2011, 08:26:59 AM »

tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...
tu la pasal.mane nk cari 4x4..lori sawit bleh x?prengggg... Grin Grin Grin

Member pnet ni ramai gak yg ada 4x4, tapi adakah mereka minat ? boleh ka pergi ikut trip ? dan masalah lain ...
Logged

takda peduli, hentam saja
M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #54 on: July 12, 2011, 08:27:32 AM »

tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . Grin Grin Grin

keta masok bengkel, lagi satu keta dia tak berape sesuai tuk main hutan lg skang nie...hehe...tunggu dia masok MT dulu...hehehe....

bugie kita sewa 4x4lah,bleh? Grin
Logged

BuGie
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5535


............

1979
Email
« Reply #55 on: July 12, 2011, 08:33:14 AM »

tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . Grin Grin Grin

keta masok bengkel, lagi satu keta dia tak berape sesuai tuk main hutan lg skang nie...hehe...tunggu dia masok MT dulu...hehehe....

bugie kita sewa 4x4lah,bleh? Grin

kalu sewa ngan orang yang kita kenal, murah la....tapi kalu yang bese2 nie.....rm500 tak lari ooo..
Logged
M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #56 on: July 12, 2011, 10:57:37 AM »

tul la pasal..kalu ade member yg ade 4x4 cun la....yang takdek camne pulak...hehe...menumpang bleh..tang duit minyak...no hal punye...kite pakat tong2....owner keta takyah laa....hehee...

apa lg roger latip,heheheheh. . . Grin Grin Grin


keta masok bengkel, lagi satu keta dia tak berape sesuai tuk main hutan lg skang nie...hehe...tunggu dia masok MT dulu...hehehe....

bugie kita sewa 4x4lah,bleh? Grin

kalu sewa ngan orang yang kita kenal, murah la....tapi kalu yang bese2 nie.....rm500 tak lari ooo..

adooooiiii. . .
Logged

manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17859



« Reply #57 on: July 12, 2011, 06:13:35 PM »

bugie kita sewa 4x4lah,bleh? Grin

Member pnet yg saya tau ada 4x4 ialah bro ZAHAR n anak kedak n faizal, takyah sewa, kasi racun mereka kawkaw nanti boleh p komplot sekali !  Grin

3 kereta maknanya ada lagi 9 kosong lepas tolak tuan punya, 12 orang satu trip kira cantik amat sangat le ni  Grin Wink Grin
Logged

takda peduli, hentam saja
M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #58 on: July 12, 2011, 07:56:48 PM »

bugie kita sewa 4x4lah,bleh? Grin

Member pnet yg saya tau ada 4x4 ialah bro ZAHAR n anak kedak n faizal, takyah sewa, kasi racun mereka kawkaw nanti boleh p komplot sekali !  Grin

3 kereta maknanya ada lagi 9 kosong lepas tolak tuan punya, 12 orang satu trip kira cantik amat sangat le ni  Grin Wink Grin

idea menarik bro manba....racun mereka semua... Grin Grin Grin Grin
Logged

muhdbazli
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4240


Kakashi Ballie San<=>http://naruto.viz.com


Email
« Reply #59 on: July 12, 2011, 08:05:07 PM »

smpai kawe teracun gak neh?
Logged

Pages: « 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal