Pancing.Net
August 01, 2014, 09:51:03 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Rod BC murah  (Read 8679 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Mzan23
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2714


Umpan Ku Manis..Tali ku Buruk..:o) 013-5480757


Email
« Reply #90 on: December 13, 2011, 11:22:05 PM »

Surecatch Grin Surebite Elite II, murah2, comparable to verdict. Ada bran? Grin
Logged

Pancing.Net
« Reply #90 on: December 13, 2011, 11:22:05 PM »

 Logged
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18312


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #91 on: December 13, 2011, 11:27:27 PM »

kat mana tu tuan?
Logged

mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9828


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #92 on: December 14, 2011, 04:22:18 PM »

Semalam tengok Lemax Star Max 4-12lb macam best jer..ader version poundage 8-17lb...ok ker..sapa dah guna leh bagi info sikit
Logged
izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #93 on: July 04, 2012, 11:15:36 AM »

pflueger ada rod murah poundage kecik

pflueger razor tip 2-6lb ultra light 5kaki 1 piece
pflueger razor tip 4-8lb light action 6kaki 2 piece

harga dalam 60 ringgit saja

rod pflueger pair dengan adik beradik alphas










sipa tau action rof flueger nie..? fast, action atau slow?
Logged

Lepaskan ikan itu.....
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2409



« Reply #94 on: July 04, 2012, 11:29:17 AM »

Slow kot.
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #95 on: July 04, 2012, 11:35:19 AM »

aiseh slow ler plak, abih ler tali kena blank... dan susah nak baling gewang...  .. baru nak beli online, tapi rod nyer tak tgk lagi...


|Err.... Fenwick Pistol Grip ada nampak lagi tak kat kedai?
Logged

Lepaskan ikan itu.....
iguana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3338


mana mau ngail?0125298826...


Email
« Reply #96 on: July 04, 2012, 11:39:08 AM »

x silap aku lemax ada bt rod 5-12 1 pis..tp lupa plak model apa..yg aku igt handle dia jenis pistol grip...




Ardito antara rod peberet aku sbb ringan n lifting dia kuat...skrg da ada 2 batang..6-14 (2 pis) n 8-16 (1 pis)..dua2 6 kaki...


lg koleksi aku yg ok adalah g loomis crankbait series 6-12 (1 pis) panjang 6'6"...syok bt main long cast...hehehe
Logged

izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #97 on: July 04, 2012, 02:27:21 PM »

lemax IT sport tak sedap sebab berat dan member ada 3 biji semua problem backbon dengan cincin..

Tak pernah pegang ardito, adakah ardito 6-12 sama macam rapalero 6-12lb,

sama Rapalero 6-12 lb keras dan blank dia dah macam rod 8-16lb jenis lain Cheesy

Eagle GT pistol Grip nie mmg dah discontonue ke eh?
Logged

Lepaskan ikan itu.....
iguana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3338


mana mau ngail?0125298826...


Email
« Reply #98 on: July 04, 2012, 03:28:35 PM »

lemax IT sport tak sedap sebab berat dan member ada 3 biji semua problem backbon dengan cincin..

Tak pernah pegang ardito, adakah ardito 6-12 sama macam rapalero 6-12lb,

sama Rapalero 6-12 lb keras dan blank dia dah macam rod 8-16lb jenis lain Cheesy

Eagle GT pistol Grip nie mmg dah discontonue ke eh?
yup..lemax it sport la tu...hehehe

sori bro..ardito 6-12 xder..6-14 ada la...kalo nk compare ngn rapalero mmg jauh beza coz ardito bukan fast action..so, blank dia mmg lembut lagi... Grin Grin
Logged

izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #99 on: July 04, 2012, 03:32:04 PM »

Ardito nie berapa berat dia dan berapa average duit dia?
Logged

Lepaskan ikan itu.....
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10143


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #100 on: July 04, 2012, 03:36:23 PM »

boleh tahan racun2 kat sini.
nak beli baru pun rod light aku belum patah lagi.. Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
iguana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3338


mana mau ngail?0125298826...


Email
« Reply #101 on: July 04, 2012, 03:39:54 PM »

Ardito nie berapa berat dia dan berapa average duit dia?
berat dlm 100-105 gram gitu..memang ringan sgt rod ni....harga market yang baru dalam RM600++...
tapi spec 6-14lb susah nk dapat...yang 8-16lb byk stok..
Logged

bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2083


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #102 on: July 04, 2012, 03:43:41 PM »

camne eh dgn rod rapala sportman clasic...??  
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
iguana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3338


mana mau ngail?0125298826...


Email
« Reply #103 on: July 04, 2012, 03:47:05 PM »

camne eh dgn rod rapala sportman clasic...??  
xbley nk komen coz x pnh paai...hehehe
 Grin Grin Grin
Logged

izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #104 on: July 04, 2012, 04:28:26 PM »

Ardito nie berapa berat dia dan berapa average duit dia?
berat dlm 100-105 gram gitu..memang ringan sgt rod ni....harga market yang baru dalam RM600++...
tapi spec 6-14lb susah nk dapat...yang 8-16lb byk stok..

Hmmm.. macam ringan Daiwa Crossbeat lagi....  Grin
Logged

Lepaskan ikan itu.....
izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #105 on: July 04, 2012, 04:29:47 PM »

camne eh dgn rod rapala sportman clasic...??  

tak best, takde lifting power  Grin

ada satu nak jual nak? sebab tak pakai... 1 pcs 8-17lb ke 8-16lb tak ingat bc punyer
Logged

Lepaskan ikan itu.....
bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2083


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #106 on: July 04, 2012, 04:37:09 PM »

camne eh dgn rod rapala sportman clasic...??  

tak best, takde lifting power  Grin

ada satu nak jual nak? sebab tak pakai... 1 pcs 8-17lb ke 8-16lb tak ingat bc punyer

tak best ke..Huh kalo camtu tak nak beli la....

brape rm nak jual..??  Grin
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
iguana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3338


mana mau ngail?0125298826...


Email
« Reply #107 on: July 04, 2012, 04:39:18 PM »

Ardito nie berapa berat dia dan berapa average duit dia?
berat dlm 100-105 gram gitu..memang ringan sgt rod ni....harga market yang baru dalam RM600++...
tapi spec 6-14lb susah nk dapat...yang 8-16lb byk stok..

Hmmm.. macam ringan Daiwa Crossbeat lagi....  Grin
sori bro..sy x igt sgt beratnyer sgt...tp kira2 lbh kurang crossbeat gak la..cuma blank dia better lg dr crossbeat...lifting kuat...n agak liat...pada saya ni antara rod ekonomi yg ok la...hehehe
 Grin Grin Grin
Logged

izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #108 on: July 04, 2012, 04:46:21 PM »

camne eh dgn rod rapala sportman clasic...??  

tak best, takde lifting power  Grin

ada satu nak jual nak? sebab tak pakai... 1 pcs 8-17lb ke 8-16lb tak ingat bc punyer

tak best ke..Huh kalo camtu tak nak beli la....

brape rm nak jual..??  Grin

RM 50 ambik lah, tapi rod ada kat rumah member aku kat tingkat 7, dah setahun lebih dia pinjam tak pulang pulang.. tapi dia tak pakai pun..  hehehe
Logged

Lepaskan ikan itu.....
izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #109 on: July 04, 2012, 04:48:51 PM »

Ardito nie berapa berat dia dan berapa average duit dia?
berat dlm 100-105 gram gitu..memang ringan sgt rod ni....harga market yang baru dalam RM600++...
tapi spec 6-14lb susah nk dapat...yang 8-16lb byk stok..

Hmmm.. macam ringan Daiwa Crossbeat lagi....  Grin
sori bro..sy x igt sgt beratnyer sgt...tp kira2 lbh kurang crossbeat gak la..cuma blank dia better lg dr crossbeat...lifting kuat...n agak liat...pada saya ni antara rod ekonomi yg ok la...hehehe
 Grin Grin Grin

hmm thanks for info bro,
hmmm kenapa lar takde rod yang fast action tapi lightweight untuk baitcasting... kalau yg ada spiral ker kan ok,... nak custom custom tak pandai lah plak nak customkan dengan siapa... takut kena ktipu ngan kedai jer
Logged

Lepaskan ikan itu.....
iguana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3338


mana mau ngail?0125298826...


Email
« Reply #110 on: July 04, 2012, 04:55:05 PM »

Ardito nie berapa berat dia dan berapa average duit dia?

berat dlm 100-105 gram gitu..memang ringan sgt rod ni....harga market yang baru dalam RM600++...
tapi spec 6-14lb susah nk dapat...yang 8-16lb byk stok..


Hmmm.. macam ringan Daiwa Crossbeat lagi....  Grin

sori bro..sy x igt sgt beratnyer sgt...tp kira2 lbh kurang crossbeat gak la..cuma blank dia better lg dr crossbeat...lifting kuat...n agak liat...pada saya ni antara rod ekonomi yg ok la...hehehe
 Grin Grin Grin


hmm thanks for info bro,
hmmm kenapa lar takde rod yang fast action tapi lightweight untuk baitcasting... kalau yg ada spiral ker kan ok,... nak custom custom tak pandai lah plak nak customkan dengan siapa... takut kena ktipu ngan kedai jer

besanyer custom la cara nyer...sy pn ada bt custom extreme angler 5-10 lb...bt spiral guide sistem...mmg syiok...blank liat n ringan...pair ngn tdz merah lg syiok..


try la EG Quad Twister 5-12..dengar citer mantap gak tu...
Logged

bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2083


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #111 on: July 04, 2012, 04:56:34 PM »

camne eh dgn rod rapala sportman clasic...??  

tak best, takde lifting power  Grin

ada satu nak jual nak? sebab tak pakai... 1 pcs 8-17lb ke 8-16lb tak ingat bc punyer

tak best ke..Huh kalo camtu tak nak beli la....

brape rm nak jual..??  Grin

RM 50 ambik lah, tapi rod ada kat rumah member aku kat tingkat 7, dah setahun lebih dia pinjam tak pulang pulang.. tapi dia tak pakai pun..  hehehe

nanti ada masa aku pi dtg amik...  Grin
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #112 on: July 04, 2012, 05:02:45 PM »

Ardito nie berapa berat dia dan berapa average duit dia?

berat dlm 100-105 gram gitu..memang ringan sgt rod ni....harga market yang baru dalam RM600++...
tapi spec 6-14lb susah nk dapat...yang 8-16lb byk stok..


Hmmm.. macam ringan Daiwa Crossbeat lagi....  Grin

sori bro..sy x igt sgt beratnyer sgt...tp kira2 lbh kurang crossbeat gak la..cuma blank dia better lg dr crossbeat...lifting kuat...n agak liat...pada saya ni antara rod ekonomi yg ok la...hehehe
 Grin Grin Grin


hmm thanks for info bro,
hmmm kenapa lar takde rod yang fast action tapi lightweight untuk baitcasting... kalau yg ada spiral ker kan ok,... nak custom custom tak pandai lah plak nak customkan dengan siapa... takut kena ktipu ngan kedai jer

besanyer custom la cara nyer...sy pn ada bt custom extreme angler 5-10 lb...bt spiral guide sistem...mmg syiok...blank liat n ringan...pair ngn tdz merah lg syiok..


try la EG Quad Twister 5-12..dengar citer mantap gak tu...


Selalu custom custom nie berapa duit Extreme Angler Amik minimum? plan nak rody 5' 6" fast 2-4lb atau 4-6lb
Logged

Lepaskan ikan itu.....
bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2083


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #113 on: July 04, 2012, 05:17:10 PM »

camne plak dgn rod bc mitchell copperhead...

sape pernah pakai..??
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
iguana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3338


mana mau ngail?0125298826...


Email
« Reply #114 on: July 05, 2012, 07:53:20 AM »

Quote
Selalu custom custom nie berapa duit Extreme Angler Amik minimum? plan nak rody 5' 6" fast 2-4lb atau 4-6lb

ni saya beli blank, reel seat n guide jer..pastu mintak tolong kawan customkan...bayor la skit upah..

blank shj RM 190..plus upah n brg2 lain dlm lbh kurang RM 600 lbh gak la...
kalo beli rod siap dr extreme angler mmg x kurang RM 900 sebtg...
 Grin Grin
Logged

kzkh9786
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2010


M.P.C - Jeng Krengg

kzkh9786
Email
« Reply #115 on: July 05, 2012, 10:03:37 AM »

x silap aku lemax ada bt rod 5-12 1 pis..tp lupa plak model apa..yg aku igt handle dia jenis pistol grip...




Ardito antara rod peberet aku sbb ringan n lifting dia kuat...skrg da ada 2 batang..6-14 (2 pis) n 8-16 (1 pis)..dua2 6 kaki...


lg koleksi aku yg ok adalah g loomis crankbait series 6-12 (1 pis) panjang 6'6"...syok bt main long cast...hehehe



ardito...fuhh rod idaman...ardito TI
Logged



Melaka Phantom Caster [ M.P.C ]
iguana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3338


mana mau ngail?0125298826...


Email
« Reply #116 on: July 05, 2012, 03:39:38 PM »

x silap aku lemax ada bt rod 5-12 1 pis..tp lupa plak model apa..yg aku igt handle dia jenis pistol grip...




Ardito antara rod peberet aku sbb ringan n lifting dia kuat...skrg da ada 2 batang..6-14 (2 pis) n 8-16 (1 pis)..dua2 6 kaki...


lg koleksi aku yg ok adalah g loomis crankbait series 6-12 (1 pis) panjang 6'6"...syok bt main long cast...hehehe



ardito...fuhh rod idaman...ardito TI

sori bro..ni bukan TI..ardito besa jer..hehehe Grin Grin Grin
Logged

ras
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19075

ras@pancing.net

2147483647 haruan+ketutu
Email
« Reply #117 on: July 06, 2012, 12:34:26 AM »

ardito tu....... Roll Eyes Roll Eyes Grin
Logged

TO LOVE SOMEONE IS NOTHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE IS SOMETHING,
TO BE LOVED BY SOMEONE YOU LOVE IS EXCITING,BUT....
TO BE LOVED BY ALLAH IS EVERYTHING!!!

page Kaki Pancing UTeM
http://www.facebook.com/pages/Kaki-Pancing-UTEM/188380094525766?fref=
izhar81
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 871



Email
« Reply #118 on: July 06, 2012, 08:30:48 AM »

Quote
Selalu custom custom nie berapa duit Extreme Angler Amik minimum? plan nak rody 5' 6" fast 2-4lb atau 4-6lb

ni saya beli blank, reel seat n guide jer..pastu mintak tolong kawan customkan...bayor la skit upah..

blank shj RM 190..plus upah n brg2 lain dlm lbh kurang RM 600 lbh gak la...
kalo beli rod siap dr extreme angler mmg x kurang RM 900 sebtg...
 Grin Grin

keras gak regenye,

dah mintak Ahtat beli kan rod Pflueger kat kedai pancing Nilai.. harga sana RM 80..

tak best lah rod nie, merepek jer, bawah graphite, 6 inci atas Fibre .. meliuk lentuk tali kena guide sebab backbone atas takde .. rasa mcm nak potong jer buang tips atas tue...

terbuang lagik duit... sebab main order tanpa tgk dulu, sebab gambar depan alphas owner pairkan dgn rod nie, so bajet rod nie mesti puas hati...  Embarrassed
Logged

Lepaskan ikan itu.....
iguana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3338


mana mau ngail?0125298826...


Email
« Reply #119 on: July 06, 2012, 09:58:19 AM »

Quote
Selalu custom custom nie berapa duit Extreme Angler Amik minimum? plan nak rody 5' 6" fast 2-4lb atau 4-6lb

ni saya beli blank, reel seat n guide jer..pastu mintak tolong kawan customkan...bayor la skit upah..

blank shj RM 190..plus upah n brg2 lain dlm lbh kurang RM 600 lbh gak la...
kalo beli rod siap dr extreme angler mmg x kurang RM 900 sebtg...
 Grin Grin

keras gak regenye,

dah mintak Ahtat beli kan rod Pflueger kat kedai pancing Nilai.. harga sana RM 80..

tak best lah rod nie, merepek jer, bawah graphite, 6 inci atas Fibre .. meliuk lentuk tali kena guide sebab backbone atas takde .. rasa mcm nak potong jer buang tips atas tue...

terbuang lagik duit... sebab main order tanpa tgk dulu, sebab gambar depan alphas owner pairkan dgn rod nie, so bajet rod nie mesti puas hati...  Embarrassed
Rod pfluger tu kalo spec spinning cun la..bt main ul..tp bila bc rs kureng skit...rod bc poundage kck terbaik custom je la...bley bt ikut kehendak atu sendri..hehehe
Logged

Pages: « 1 2 3 4 5 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal