Author Topic: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..  (Read 4204 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline warnshah

  • Pelata
  • *
  • Posts: 138
saya dah 2 kali dah silap beli...mcm xsesuai ja utk bottom n jiging ni..mnta tlg sedara2 cadangkan..

Offline budakkumpau

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #1 on: September 06, 2011, 11:10:33 AM »
saya dah 2 kali dah silap beli...mcm xsesuai ja utk bottom n jiging ni..mnta tlg sedara2 cadangkan..
nie pada pendapat aku jer laa yek, bukan otai pun,org bru gak... aku pun bru jer beli rods surecatch radical type j... pada pemahaman aku rods nie sesuai tuk jigging ler... tpi klu nak bottom pun aku bedal jer gak... PE pada rods tu bgi aku penting sbb kita bleh tau action klas rods tu... klu salah otai2 tolong perbetulkan yek...
senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #2 on: September 06, 2011, 02:17:39 PM »
saya dah 2 kali dah silap beli...mcm xsesuai ja utk bottom n jiging ni..mnta tlg sedara2 cadangkan..

bleh tau apa rod ko dah beli jenis/brand/model. bape panjang rod/lbs. kalu nak guna untuk bottom ngan jigging kena cari rod jenis multipurpose -> butt join, jigging/bottom/popping pun bleh guna jugak. macam den punye rod multipurpose pakai rod custom made. kalu nak budget macam tu cari rod brand jenis eupro -> butt joint -model cari salty fighter. kalu ada model nie kalu xde hentam aje la model lain janji kena cari panjang rod antara 6 - 6'6 kaki lbs bergantung pada korang la..
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline hantu641

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
  • Gender: Male
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #3 on: September 06, 2011, 04:27:36 PM »
Sorry Tuan Tanah, nak tanyo gak..
kwn dah beli Shakespeare Sigma Titanium 12-30 lb 6"6' ngan shimano sienna 4k pastu Abu Vendetta 8-25lb 7" ngan ryobi zauber 4k nak belajor light jigging ngan bottom ujung bln 10 nie kat Kuala Selangor..bleh ka?
gi kedai kepong, main borong jer aper yang patut sampai cermin mata pon beli..
dah la x da experience mancin kat laut nie..
harap2 ok ler janji naik ikan..
Q=klu nak oder custom rod untuk light jigging ngan bottom agak2 berapa ongkosnya?
tima kasih..
0.1.2.3760015 -Shahkil :p

Offline budakkumpau

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #4 on: September 06, 2011, 04:36:37 PM »
Sorry Tuan Tanah, nak tanyo gak..
kwn dah beli Shakespeare Sigma Titanium 12-30 lb 6"6' ngan shimano sienna 4k pastu Abu Vendetta 8-25lb 7" ngan ryobi zauber 4k nak belajor light jigging ngan bottom ujung bln 10 nie kat Kuala Selangor..bleh ka?
gi kedai kepong, main borong jer aper yang patut sampai cermin mata pon beli..
dah la x da experience mancin kat laut nie..
harap2 ok ler janji naik ikan..
Q=klu nak oder custom rod untuk light jigging ngan bottom agak2 berapa ongkosnya?
tima kasih..
nie nak bgi pendapat serba sikit jer sbb aku pun bru nak blaja,reel ngan rod tu mmg dah sesuai tuk membottom ngan light jigging. klu custom rod tu tak brape pasti ler kos dia,tpi aku terpandang rods zerek cam menarik jer kat kedai,rege dlm rm420 gitu..
senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..

Offline gero5217

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2804
  • Gender: Male
  • name:azrul panggil jer gero
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #5 on: September 06, 2011, 04:45:34 PM »
beli rod eupro.....klu tulis PE....batang rod leh bukak dkt pangkal(handle)...leh layan jinging&botom..biasa harga 100 lbh...
h/p:019 2651045

apa-2 boleh whatsaap no tel ni

Offline budakkumpau

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #6 on: September 06, 2011, 04:48:58 PM »
tak der trip jigging lgi ker area selangor nie,bleh gak nak join wat praktis ngan otai2...
senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #7 on: September 06, 2011, 08:34:29 PM »
Sorry Tuan Tanah, nak tanyo gak..
kwn dah beli Shakespeare Sigma Titanium 12-30 lb 6"6' ngan shimano sienna 4k pastu Abu Vendetta 8-25lb 7" ngan ryobi zauber 4k nak belajor light jigging ngan bottom ujung bln 10 nie kat Kuala Selangor..bleh ka?
gi kedai kepong, main borong jer aper yang patut sampai cermin mata pon beli..
dah la x da experience mancin kat laut nie..
harap2 ok ler janji naik ikan..
Q=klu nak oder custom rod untuk light jigging ngan bottom agak2 berapa ongkosnya?
tima kasih..

yg penting skali setup ngan skill amat penting skali. bape tali main line ko letak? mono atau braided? bape besar size jig (gm)? rod custom bergantung pada blank dan budget. macam den punye mau cecah 2k pakai blank xzoga custom made dari unker thomas di jb.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #8 on: September 06, 2011, 08:35:58 PM »
Sorry Tuan Tanah, nak tanyo gak..
kwn dah beli Shakespeare Sigma Titanium 12-30 lb 6"6' ngan shimano sienna 4k pastu Abu Vendetta 8-25lb 7" ngan ryobi zauber 4k nak belajor light jigging ngan bottom ujung bln 10 nie kat Kuala Selangor..bleh ka?
gi kedai kepong, main borong jer aper yang patut sampai cermin mata pon beli..
dah la x da experience mancin kat laut nie..
harap2 ok ler janji naik ikan..
Q=klu nak oder custom rod untuk light jigging ngan bottom agak2 berapa ongkosnya?
tima kasih..
nie nak bgi pendapat serba sikit jer sbb aku pun bru nak blaja,reel ngan rod tu mmg dah sesuai tuk membottom ngan light jigging. klu custom rod tu tak brape pasti ler kos dia,tpi aku terpandang rods zerek cam menarik jer kat kedai,rege dlm rm420 gitu..

rod zerek pun ok jugak. tapi bergantung pada budget la. macam den punye kalu rod ready made xkira brand apa ke model apa ke kalu rege dah cecah rm 3++ baik den terus wat rod custom. janji puas hati.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline budakkumpau

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #9 on: September 06, 2011, 08:40:52 PM »
Sorry Tuan Tanah, nak tanyo gak..
kwn dah beli Shakespeare Sigma Titanium 12-30 lb 6"6' ngan shimano sienna 4k pastu Abu Vendetta 8-25lb 7" ngan ryobi zauber 4k nak belajor light jigging ngan bottom ujung bln 10 nie kat Kuala Selangor..bleh ka?
gi kedai kepong, main borong jer aper yang patut sampai cermin mata pon beli..
dah la x da experience mancin kat laut nie..
harap2 ok ler janji naik ikan..
Q=klu nak oder custom rod untuk light jigging ngan bottom agak2 berapa ongkosnya?
tima kasih..
nie nak bgi pendapat serba sikit jer sbb aku pun bru nak blaja,reel ngan rod tu mmg dah sesuai tuk membottom ngan light jigging. klu custom rod tu tak brape pasti ler kos dia,tpi aku terpandang rods zerek cam menarik jer kat kedai,rege dlm rm420 gitu..

rod zerek pun ok jugak. tapi bergantung pada budget la. macam den punye kalu rod ready made xkira brand apa ke model apa ke kalu rege dah cecah rm 3++ baik den terus wat rod custom. janji puas hati.
setuju bro... cuma rod zerek tu buat aku tak senang duduk... kira2 nak sambar bln depan... ;) ;)
senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..

Offline warnshah

  • Pelata
  • *
  • Posts: 138
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #10 on: September 06, 2011, 09:29:24 PM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???

Offline budakkumpau

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #11 on: September 06, 2011, 09:34:17 PM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???
klu rods tu semua mmg sesuai bebenor ler tuan hamba tuk bottom...
senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..

Offline gero5217

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2804
  • Gender: Male
  • name:azrul panggil jer gero
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #12 on: September 06, 2011, 10:23:49 PM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???
shino lg bagus......jig &botom.....
h/p:019 2651045

apa-2 boleh whatsaap no tel ni

Offline hantu641

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
  • Gender: Male
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #13 on: September 06, 2011, 11:38:09 PM »
Sorry Tuan Tanah, nak tanyo gak..
kwn dah beli Shakespeare Sigma Titanium 12-30 lb 6"6' ngan shimano sienna 4k pastu Abu Vendetta 8-25lb 7" ngan ryobi zauber 4k nak belajor light jigging ngan bottom ujung bln 10 nie kat Kuala Selangor..bleh ka?
gi kedai kepong, main borong jer aper yang patut sampai cermin mata pon beli..
dah la x da experience mancin kat laut nie..
harap2 ok ler janji naik ikan..
Q=klu nak oder custom rod untuk light jigging ngan bottom agak2 berapa ongkosnya?
tima kasih..

yg penting skali setup ngan skill amat penting skali. bape tali main line ko letak? mono atau braided? bape besar size jig (gm)? rod custom bergantung pada blank dan budget. macam den punye mau cecah 2k pakai blank xzoga custom made dari unker thomas di jb.

tali braided powerpro 40 lbs untuk 2-2 set dengan shock leader xzoga 50 lbs 2 depa sama gak,
skill meme' kureng kat laut nie tapi time nie ler nak belajor..abis tgk kat youtube tue samapi muntah.. :P
ader niat gak nak beli rod custom gan unker thomas nie, tgk kt youtube punya halus tol batang dia masa lawan layaran tue, tapi nak tgk gak kekerapan kwn turun laut nie..
klu sebulan sekali pon payah baik beli rod custom untuk kolam ja.. :-\
btw tank you Mr Devijinz :D
0.1.2.3760015 -Shahkil :p

Offline warnshah

  • Pelata
  • *
  • Posts: 138
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #14 on: September 06, 2011, 11:52:40 PM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???
shino lg bagus......jig &botom.....

mana satu yg sesuai partner dgn phantom j(50lb sufix),mana satu sesuai partnet dgn ryobi artica 6000(40lb sufix)?minta cadangan tuan2....

Offline budakkumpau

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 242
  • Gender: Male
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #15 on: September 06, 2011, 11:56:53 PM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???
shino lg bagus......jig &botom.....

mana satu yg sesuai partner dgn phantom j(50lb sufix),mana satu sesuai partnet dgn ryobi artica 6000(40lb sufix)?minta cadangan tuan2....
ok ler dah tu,tpi bergantung pda target ikan aper yg mau dikail... otai2 tolong betulkan klu teman salah
senang2 contact ler hamba 019-2394955.. insyaallah klu tak der hal bleh turun mancen..

Offline hantu641

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
  • Gender: Male
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #16 on: September 07, 2011, 01:45:53 AM »
Quote
mana satu yg sesuai partner dgn phantom j(50lb sufix),mana satu sesuai partnet dgn ryobi artica 6000(40lb sufix)?minta cadangan tuan2....

ok gak tapi perambut biar 80lb ka, 100 lb ka..main jigging takut tali perambut putus kna gigi ikan, nanti ilang jig menangis gak :'(
klu main bottom makan dek batu karang gak..
renungkan2 dan slamat beramal.. ;D
0.1.2.3760015 -Shahkil :p

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #17 on: September 07, 2011, 09:37:13 AM »
Sorry Tuan Tanah, nak tanyo gak..
kwn dah beli Shakespeare Sigma Titanium 12-30 lb 6"6' ngan shimano sienna 4k pastu Abu Vendetta 8-25lb 7" ngan ryobi zauber 4k nak belajor light jigging ngan bottom ujung bln 10 nie kat Kuala Selangor..bleh ka?
gi kedai kepong, main borong jer aper yang patut sampai cermin mata pon beli..
dah la x da experience mancin kat laut nie..
harap2 ok ler janji naik ikan..
Q=klu nak oder custom rod untuk light jigging ngan bottom agak2 berapa ongkosnya?
tima kasih..
nie nak bgi pendapat serba sikit jer sbb aku pun bru nak blaja,reel ngan rod tu mmg dah sesuai tuk membottom ngan light jigging. klu custom rod tu tak brape pasti ler kos dia,tpi aku terpandang rods zerek cam menarik jer kat kedai,rege dlm rm420 gitu..

rod zerek pun ok jugak. tapi bergantung pada budget la. macam den punye kalu rod ready made xkira brand apa ke model apa ke kalu rege dah cecah rm 3++ baik den terus wat rod custom. janji puas hati.
setuju bro... cuma rod zerek tu buat aku tak senang duduk... kira2 nak sambar bln depan... ;) ;)

rod zerek pun ok. beli aje. den dah test rod zerek tu xkira la model apa dari zerek sebab rod die ringan sikit. so bleh beli rod zerek tu.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #18 on: September 07, 2011, 09:40:54 AM »
Sorry Tuan Tanah, nak tanyo gak..
kwn dah beli Shakespeare Sigma Titanium 12-30 lb 6"6' ngan shimano sienna 4k pastu Abu Vendetta 8-25lb 7" ngan ryobi zauber 4k nak belajor light jigging ngan bottom ujung bln 10 nie kat Kuala Selangor..bleh ka?
gi kedai kepong, main borong jer aper yang patut sampai cermin mata pon beli..
dah la x da experience mancin kat laut nie..
harap2 ok ler janji naik ikan..
Q=klu nak oder custom rod untuk light jigging ngan bottom agak2 berapa ongkosnya?
tima kasih..

yg penting skali setup ngan skill amat penting skali. bape tali main line ko letak? mono atau braided? bape besar size jig (gm)? rod custom bergantung pada blank dan budget. macam den punye mau cecah 2k pakai blank xzoga custom made dari unker thomas di jb.

tali braided powerpro 40 lbs untuk 2-2 set dengan shock leader xzoga 50 lbs 2 depa sama gak,
skill meme' kureng kat laut nie tapi time nie ler nak belajor..abis tgk kat youtube tue samapi muntah.. :P
ader niat gak nak beli rod custom gan unker thomas nie, tgk kt youtube punya halus tol batang dia masa lawan layaran tue, tapi nak tgk gak kekerapan kwn turun laut nie..
klu sebulan sekali pon payah baik beli rod custom untuk kolam ja.. :-\
btw tank you Mr Devijinz :D

mau patah rod tu. rod ko dah la lbs xsampai dari 40lbs mau patah nanti kalu xde skill nak handle rod tu. kalu tali pakai 30lbs mmg ok la.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #19 on: September 07, 2011, 09:43:27 AM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???

kalu bottom kat bot mmg ok kalu kat tebing atau persisiran pantai xleh la pakai rod 6 kaki mesti mau 7 kaki keatas kalu mancing kat tebing/persisiran pantai.
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline jebon

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2568
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #20 on: September 07, 2011, 09:49:00 AM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???

kalu bottom kat bot mmg ok kalu kat tebing atau persisiran pantai xleh la pakai rod 6 kaki mesti mau 7 kaki keatas kalu mancing kat tebing/persisiran pantai.

otai rod custom nih....
mantopppppp!!!!
yang tinggal hanya iman dan amal - 0193883258 - call @ sms saya untuk sesi terapi bekam www.bekam4u.blogspot.com

~~BERANI KUMPAU PUNYA KAKI~~

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #21 on: September 07, 2011, 10:10:54 AM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???
shino lg bagus......jig &botom.....

mana satu yg sesuai partner dgn phantom j(50lb sufix),mana satu sesuai partnet dgn ryobi artica 6000(40lb sufix)?minta cadangan tuan2....

partner bukan issue bro..yg penting setup mau cun. macam rod bape lbs ko nak pakai + main line. kalu ko dah cakap nak pakai 50lbs tapi rod lbs bawah 50lbs xde makna nak pakai line 50lbs. kalu lebih sikit xpe macam rod 20-40lbs tapi line pakai 50lbs kira ok sikit jgn la pakai rod 6-15lbs tapi line pakai 50lbs mau meletup rod tu nanti. kekeke. kalu nak pair ngan sume set kena tau kehendak diri dulu bro apa jenis ko nak pakai. macam den pakai rod kategori ultra light/light/medium rod. pemancing ada 2 jenis bro satu jenis nak ikan lagik satu lak layan ikan. so pilih la kategori mana.  ;D
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #22 on: September 07, 2011, 10:12:35 AM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???
kalu bottom kat bot mmg ok kalu kat tebing atau persisiran pantai xleh la pakai rod 6 kaki mesti mau 7 kaki keatas kalu mancing kat tebing/persisiran pantai.
otai rod custom nih....
mantopppppp!!!!

otai apa lak..ko lagik otai siut...kekeke...nengok pangkat ko pun dah tau.. ;D
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline jebon

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2568
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #23 on: September 07, 2011, 10:17:04 AM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???
kalu bottom kat bot mmg ok kalu kat tebing atau persisiran pantai xleh la pakai rod 6 kaki mesti mau 7 kaki keatas kalu mancing kat tebing/persisiran pantai.
otai rod custom nih....
mantopppppp!!!!

otai apa lak..ko lagik otai siut...kekeke...nengok pangkat ko pun dah tau.. ;D

pangkat ape? AJK?

A = aku
J = juara
K = kumpauuuuuuu

 ;D ;D
yang tinggal hanya iman dan amal - 0193883258 - call @ sms saya untuk sesi terapi bekam www.bekam4u.blogspot.com

~~BERANI KUMPAU PUNYA KAKI~~

Offline pancing tegar

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 13071
  • Gender: Male
  • Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #24 on: September 07, 2011, 10:38:49 AM »
salam smua...

rod shino dah ok...blank cantik main dia...
gtech pun sama..blank lagi halus ngn lifting power dia mantop...

dua leh buat bottom ngn jigging...

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #25 on: September 07, 2011, 11:16:47 AM »
kalo rod shino pe2 6kaki tu dah boleh men bottom x?
ada satu lgi maguro 18-25lb 5kaki 8inci..
satu g tsuriumi 12-30lb 6kaki...
kalo pndapat anda sesuai kalo joran2 di atas untuk light jig n bottom? ???
kalu bottom kat bot mmg ok kalu kat tebing atau persisiran pantai xleh la pakai rod 6 kaki mesti mau 7 kaki keatas kalu mancing kat tebing/persisiran pantai.
otai rod custom nih....
mantopppppp!!!!

otai apa lak..ko lagik otai siut...kekeke...nengok pangkat ko pun dah tau.. ;D

pangkat ape? AJK?

A = aku
J = juara
K = kumpauuuuuuu

 ;D ;D

eleh..yeye ko la...juara kumpau...kekeke
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline jebon

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2568
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #26 on: September 07, 2011, 11:45:19 AM »
amacam?ade brann nak celen sape kumpau paling lame ;D
yang tinggal hanya iman dan amal - 0193883258 - call @ sms saya untuk sesi terapi bekam www.bekam4u.blogspot.com

~~BERANI KUMPAU PUNYA KAKI~~

Offline deviljinz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 5225
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #27 on: September 07, 2011, 12:04:37 PM »
amacam?ade brann nak celen sape kumpau paling lame ;D

ada berani bro..kang otai ras tolong ko la...kekeke
not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....

Offline warnshah

  • Pelata
  • *
  • Posts: 138
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #28 on: September 07, 2011, 12:17:42 PM »
salam smua...

rod shino dah ok...blank cantik main dia...
gtech pun sama..blank lagi halus ngn lifting power dia mantop...

dua leh buat bottom ngn jigging...
trima ksih bro!

Offline pancing tegar

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 13071
  • Gender: Male
  • Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.
    • Email
Re: cadangan utk joran yg boleh guna utk jig dan bottom..bdgt dlm rm 300..
« Reply #29 on: September 07, 2011, 12:48:43 PM »
salam smua...

rod shino dah ok...blank cantik main dia...
gtech pun sama..blank lagi halus ngn lifting power dia mantop...

dua leh buat bottom ngn jigging...
trima ksih bro!
sesama...