Author Topic: kolam seksyen 24 shah alam  (Read 88759 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mata bom

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 310
  • Gender: Male
  • dalam hati ada mekong
    • Email
kolam seksyen 24 shah alam
« on: October 04, 2011, 09:41:53 PM »
awat kolam sek24 ni dh mahal?rasa mcm xberbaloi lak mancing 3jam,bayaran rm31.cer cite cer cite.. 8)
mekong oh mekong :)

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #1 on: October 04, 2011, 10:04:12 PM »
oehhhhh..dh naik rega ek..sejak bila nih....??



Offline Abey79

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 391
  • Gender: Male
  • Berkhidmat Kerana Agama, Keluarga dan Negara...
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #2 on: October 04, 2011, 10:31:18 PM »
Tgk dlm fesbuk dia, Arif tambah banyak ikan...dah melimpah air kuar...sampai cecah tangga 7E depan tu.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Jangan biarkan kesilapan mekanikal menghantui komplot anda...

Offline Pengail Baru

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2777
  • Gender: Male
  • 013.244.8847 (KL)
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #3 on: October 04, 2011, 10:38:09 PM »
ahlamak.. dah naik rege ker..?? apa nak buat kene tanggung jer lah kalau dah gigil tahap gaban kene gi situ jugak..











jom.. jom.. serbu ikan baru masuk 4 okt.. sabtu ahad nie kompom pesta rohu nie..  ;D ;D
DiE FoR SoMeThIng or Live FoR NothInG..

Offline abg_tegar

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2875
  • Gender: Male
  • kawan budak baru mancing....
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #4 on: October 04, 2011, 11:02:28 PM »
yeke..mahal tu...baru nk try..huhu..
nak makan makan...xnak makan makan...hehehe

Offline Abey79

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 391
  • Gender: Male
  • Berkhidmat Kerana Agama, Keluarga dan Negara...
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #5 on: October 05, 2011, 07:19:13 AM »
Kalo nak kira cam mahap per hour dia...tp, kalo pegi tmpat lagi murah, kena kira duit minyak ngan tol gak...pastu belum tentu ada ikan banyak mcm ni..(bukti gambar).. Teman pun nak meng-rohu Sabtu ni..
Jangan biarkan kesilapan mekanikal menghantui komplot anda...

Offline abg_tegar

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2875
  • Gender: Male
  • kawan budak baru mancing....
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #6 on: October 05, 2011, 08:35:36 AM »
btul tu tuan..biar mahal skit..jnji ikannye mau makan dan godang2..hehee
nak makan makan...xnak makan makan...hehehe

Offline budakjiwang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3031
  • Gender: Male
  • ~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #7 on: October 05, 2011, 09:13:05 AM »
alahai!!! baru plan nk turun .. uda mahel le pulop  ::) ::) ;D
:DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH, DISUDAHI DENGAN ALHAMDULILLAH:

Offline Apik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1339
  • Gender: Male
  • ade chuck!
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #8 on: October 05, 2011, 09:55:25 AM »
alahai!!! baru plan nk turun .. uda mahel le pulop  ::) ::) ;D


haha..turun je bang..xpela..turun dengan hati terbuka dan ikhlas.nak turun mlm nie ker bang? komplot jom


"adaa cara diaa! "

Offline budakjiwang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3031
  • Gender: Male
  • ~MANCING2x JUGA, SOLAT JANGAN LUPA~
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #9 on: October 05, 2011, 09:58:03 AM »
alahai!!! baru plan nk turun .. uda mahel le pulop  ::) ::) ;D

turun skodeng je la... hehehehe ;D


haha..turun je bang..xpela..turun dengan hati terbuka dan ikhlas.nak turun mlm nie ker bang? komplot jom

:DIMULAKAN DENGAN BISMILLAH, DISUDAHI DENGAN ALHAMDULILLAH:

Offline Apik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1339
  • Gender: Male
  • ade chuck!
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #10 on: October 05, 2011, 10:04:01 AM »
Tgk dlm fesbuk dia, Arif tambah banyak ikan...dah melimpah air kuar...sampai cecah tangga 7E depan tu.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


album trip ke bangkok pon da nak sampai 4 album..duit aku la tu    ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)


"adaa cara diaa! "

Offline lee82

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1736
  • Gender: Male
  • Fish On!!!!
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #11 on: October 05, 2011, 10:13:15 AM »
Tgk dlm fesbuk dia, Arif tambah banyak ikan...dah melimpah air kuar...sampai cecah tangga 7E depan tu.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


album trip ke bangkok pon da nak sampai 4 album..duit aku la tu    ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

hahaha...tahun ni aku x bg duit kat arif langsung...
Cast away your troubles,Go fishing!!!

Offline Apik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1339
  • Gender: Male
  • ade chuck!
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #12 on: October 05, 2011, 10:20:34 AM »
Tgk dlm fesbuk dia, Arif tambah banyak ikan...dah melimpah air kuar...sampai cecah tangga 7E depan tu.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


album trip ke bangkok pon da nak sampai 4 album..duit aku la tu    ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

hahaha...tahun ni aku x bg duit kat arif langsung...


hahahah...aku rase mungkin byk lagi album trip die sengaja xnak bg uplod..die takut apik ori marah


"adaa cara diaa! "

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #13 on: October 05, 2011, 04:32:20 PM »
Tgk dlm fesbuk dia, Arif tambah banyak ikan...dah melimpah air kuar...sampai cecah tangga 7E depan tu.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


album trip ke bangkok pon da nak sampai 4 album..duit aku la tu    ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

hahaha...tahun ni aku x bg duit kat arif langsung...

rasa cm nk bg ggak nih..bila ek??????? ;D ;D



Offline Abey79

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 391
  • Gender: Male
  • Berkhidmat Kerana Agama, Keluarga dan Negara...
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #14 on: October 05, 2011, 06:57:58 PM »
Ari Sabtu ni, aku nak turun kolam skali ngan member dari Temerloh...Otai2 tolonglah jangan datang yee.... Nnt membangau aku ngan kawan aku nnt...hehehehehe... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
p/s:Kalo x dapat rohu, aku nak pasang bubu dalam kolam arip...
Jangan biarkan kesilapan mekanikal menghantui komplot anda...

Offline anto mancing85

  • Marlin
  • *
  • Posts: 820
  • Gender: Male
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #15 on: October 05, 2011, 08:21:31 PM »
tapi memang terbukti pown mahal...tuan bayangkan 31 inggit untuk 3 jam ..bebaloi tak....saya penah tanya kenapa naik...dia kata sebbab ada mekong...terbukti skung kutipan jackport kurang ...dari sebelum di naikan...semua tak puas hati pasal harga nyer....
0126903104
naz

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #16 on: October 05, 2011, 09:25:41 PM »
Ari Sabtu ni, aku nak turun kolam skali ngan member dari Temerloh...Otai2 tolonglah jangan datang yee.... Nnt membangau aku ngan kawan aku nnt...hehehehehe... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
p/s:Kalo x dapat rohu, aku nak pasang bubu dalam kolam arip...


pasang kat kincir tuh.............. ;D



Offline mata bom

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 310
  • Gender: Male
  • dalam hati ada mekong
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #17 on: October 05, 2011, 09:52:56 PM »
Kalo nak kira cam mahap per hour dia...tp, kalo pegi tmpat lagi murah, kena kira duit minyak ngan tol gak...pastu belum tentu ada ikan banyak mcm ni..(bukti gambar).. Teman pun nak meng-rohu Sabtu ni..
p kolam 24 ni pun kena duit minyak gak bro,siap kena tol kat batu 3 lg,huhu..
mekong oh mekong :)

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #18 on: October 05, 2011, 10:41:15 PM »
Kalo nak kira cam mahap per hour dia...tp, kalo pegi tmpat lagi murah, kena kira duit minyak ngan tol gak...pastu belum tentu ada ikan banyak mcm ni..(bukti gambar).. Teman pun nak meng-rohu Sabtu ni..
p kolam 24 ni pun kena duit minyak gak bro,siap kena tol kat batu 3 lg,huhu..


ermmm...mana yg jauh tu mmg kena lalu tol la....
cm sy nih duk sebelah kolam jeeee ;D



Offline anto mancing85

  • Marlin
  • *
  • Posts: 820
  • Gender: Male
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #19 on: October 06, 2011, 12:15:38 AM »
ikot tuan tuan ...kalu rasa bebaloi terus kan
0126903104
naz

Offline Abey79

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 391
  • Gender: Male
  • Berkhidmat Kerana Agama, Keluarga dan Negara...
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #20 on: October 06, 2011, 07:12:52 AM »
Ari Sabtu ni, aku nak turun kolam skali ngan member dari Temerloh...Otai2 tolonglah jangan datang yee.... Nnt membangau aku ngan kawan aku nnt...hehehehehe... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
p/s:Kalo x dapat rohu, aku nak pasang bubu dalam kolam arip...


pasang kat kincir tuh.............. ;D

Nnt sy pasang dua bijik kat kincir tu...
Jangan biarkan kesilapan mekanikal menghantui komplot anda...

Offline Apik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1339
  • Gender: Male
  • ade chuck!
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #21 on: October 06, 2011, 11:47:15 AM »
no komen la kolam nie..aku 50-50.

ade kekurangan dan ade kelebihan...pandai rupanya die..
mase baru bukak bagi harga standard mcm biasa untuk tarik customer bagi gian dan tanam nama kat kolam tu.

.masuk tahun kedua harga dinaikkan.mekong besar2 dimasukkan.ikan karak pon masuk.
untuk jadikan tarikan utama pemancing.dari pemancing biasa dah jadi tokey kolam pancing.
ini dipanggil business...kite pon boleh  jadi mcm arip kalau pandai amik risiko dan peluang..


mancing untuk kepuasan diri sendiri.penat2 cari rezeki dan dgn duit gaji tula kite enjoy ape yang kite nak.
.disamping dijadikan sebagai hobi.tapi jgn terlalu obses sampai x ingat masa depan sendiri kelak termakan diri..


pilihan di tangan anda..





"adaa cara diaa! "

Offline klm123basel

  • Marlin
  • *
  • Posts: 619
  • 8pagi>>>>>8pagi>>>>>rm25>>>>>kolam1
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #22 on: October 06, 2011, 06:04:35 PM »
no komen la kolam nie..aku 50-50.

ade kekurangan dan ade kelebihan...pandai rupanya die..
mase baru bukak bagi harga standard mcm biasa untuk tarik customer bagi gian dan tanam nama kat kolam tu.

.masuk tahun kedua harga dinaikkan.mekong besar2 dimasukkan.ikan karak pon masuk.
untuk jadikan tarikan utama pemancing.dari pemancing biasa dah jadi tokey kolam pancing.
ini dipanggil business...kite pon boleh  jadi mcm arip kalau pandai amik risiko dan peluang..


mancing untuk kepuasan diri sendiri.penat2 cari rezeki dan dgn duit gaji tula kite enjoy ape yang kite nak.
.disamping dijadikan sebagai hobi.tapi jgn terlalu obses sampai x ingat masa depan sendiri kelak termakan diri..


pilihan di tangan anda..




berwawasan....
KOLAM JPOT SEPENUHNYA
TANGKAP
TIMBANG
LEPAS.....

Offline anto mancing85

  • Marlin
  • *
  • Posts: 820
  • Gender: Male
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #23 on: October 06, 2011, 06:25:14 PM »
btol ape tuan cakap ...tapi saya mengikuti kpolam itu dari tokeyt lama ...bila harga di naikan ...memang frust
0126903104
naz

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #24 on: October 06, 2011, 09:46:12 PM »
pilihan ditangan anda.........
reel anda yg punya...rod anda yg punya.....
umpan anda buat...ikan tokei punya......kekeekkekkekkeee



Offline Apik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1339
  • Gender: Male
  • ade chuck!
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #25 on: October 07, 2011, 10:03:31 AM »
pilihan ditangan anda.........
reel anda yg punya...rod anda yg punya.....
umpan anda buat...ikan tokei punya......kekeekkekkekkeee

pandai makan ,pandai simpan...


sekadar hiburan
ehsan fb 24.


"adaa cara diaa! "

Offline teinmomo

  • Arowana
  • *
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • "love it learn it "
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #26 on: October 07, 2011, 10:32:57 AM »
 ;D



Offline kerol

  • Siakap
  • *
  • Posts: 77
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #27 on: October 07, 2011, 10:47:35 AM »
 ;D ;D

Offline anto mancing85

  • Marlin
  • *
  • Posts: 820
  • Gender: Male
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #28 on: October 07, 2011, 06:08:49 PM »
haha tuan apik terbaik
0126903104
naz

Offline along_penn

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1628
  • Gender: Male
    • Email
Re: kolam seksyen 24 shah alam
« Reply #29 on: October 07, 2011, 06:19:15 PM »
la nie harga brapa untuk pancing?...
- campak aje umpan...makan atau x belakang cite -