Pancing.Net
July 24, 2014, 08:59:10 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING  (Read 6350 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bidan
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« on: April 13, 2009, 12:59:25 AM »

Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.

Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (Gt} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GT (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.

<a href="http://www.youtube.com/v/_y8YJSrjjyE&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/_y8YJSrjjyE&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>


Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
Pancing.Net
« on: April 13, 2009, 12:59:25 AM »

 Logged
Mrmango
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 264



Email
« Reply #1 on: April 13, 2009, 10:07:35 AM »

Timakasih abag Bidan.  nanti saya cuba manafaatkan.

p/s: GP tu saya pun tak pasti apa nama dia, tapi kalau GT = Giant Travely
Logged
mukakeli
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1161



Email
« Reply #2 on: April 14, 2009, 09:51:54 AM »

Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.
Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (GP} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GP (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.
abg bidan boleh tak burn kan video popping ngan jigging tu... nanti eden bayorlah pengerasnya...  Shocked Roll Eyes Kiss Cry
Logged

bidan
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« Reply #3 on: April 14, 2009, 10:55:03 AM »

Tang burn tu tak jadi masalah... mai la kedai abg bidan tu.. abg ada 4 CD berkaitan ngan pancing nih.... masa kurang,  kalau ada masa nak youtubekan...   Boleh la kita lihat bertapa hebatnya popping dan jigging berbanding umpan hidup dan dasar..  Cuma lepas melaksanakannya je baru tau lenguh tak lenguh.... keh keh keh

p/s -  Sesapa nak CD tu boleh pm abg bidan.... nanti abg bidan listkan lokasi mancen dan teknik di cd tu.

Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.
Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (GP} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GP (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.
abg bidan boleh tak burn kan video popping ngan jigging tu... nanti eden bayorlah pengerasnya...  Shocked Roll Eyes Kiss Cry
Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
mukakeli
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1161



Email
« Reply #4 on: April 14, 2009, 06:49:06 PM »

Tang burn tu tak jadi masalah... mai la kedai abg bidan tu.. abg ada 4 CD berkaitan ngan pancing nih.... masa kurang,  kalau ada masa nak youtubekan...   Boleh la kita lihat bertapa hebatnya popping dan jigging berbanding umpan hidup dan dasar..  Cuma lepas melaksanakannya je baru tau lenguh tak lenguh.... keh keh keh

p/s -  Sesapa nak CD tu boleh pm abg bidan.... nanti abg bidan listkan lokasi mancen dan teknik di cd tu.

Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.
Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (GP} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GP (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.
abg bidan boleh tak burn kan video popping ngan jigging tu... nanti eden bayorlah pengerasnya...  Shocked Roll Eyes Kiss Cry
nanti eden bawak koleksi eden sekali boleh...  Shocked Roll Eyes Kiss Cry
Logged

Dawie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1645


Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....


Email
« Reply #5 on: April 14, 2009, 07:17:28 PM »

ikan GT tu apa bang?GIANT TRAVELLER ke?
Logged

tel den...019 7007032
bidan
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« Reply #6 on: April 14, 2009, 07:28:43 PM »

Beyess selalu....

Tang burn tu tak jadi masalah... mai la kedai abg bidan tu.. abg ada 4 CD berkaitan ngan pancing nih.... masa kurang,  kalau ada masa nak youtubekan...   Boleh la kita lihat bertapa hebatnya popping dan jigging berbanding umpan hidup dan dasar..  Cuma lepas melaksanakannya je baru tau lenguh tak lenguh.... keh keh keh

p/s -  Sesapa nak CD tu boleh pm abg bidan.... nanti abg bidan listkan lokasi mancen dan teknik di cd tu.

Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.
Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (GP} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GP (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.
abg bidan boleh tak burn kan video popping ngan jigging tu... nanti eden bayorlah pengerasnya...  Shocked Roll Eyes Kiss Cry
nanti eden bawak koleksi eden sekali boleh...  Shocked Roll Eyes Kiss Cry
Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
bidan
Mod.Laman Ini
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« Reply #7 on: April 16, 2009, 12:18:52 AM »

He he he... Salah.... GT la..... dok ingat kolam GP la tuh....

Timakasih abag Bidan.  nanti saya cuba manafaatkan.

p/s: GP tu saya pun tak pasti apa nama dia, tapi kalau GT = Giant Travely
Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
WISE80
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 938


ReD DeViL


« Reply #8 on: December 24, 2010, 09:13:10 PM »

salam
nak lagi video..
 Grin Grin Grin
Logged

zero one nine five four four one five one five Smiley Smiley
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal