Author Topic: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING  (Read 7212 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bidan

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4556
  • Gender: Male
  • "Mancen sampai Pensan"
    • Email
VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING
« on: April 13, 2009, 12:59:25 AM »
Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.

Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (Gt} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GT (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.

http://www.youtube.com/watch?v=_y8YJSrjjyE

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com

Offline Mrmango

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 264
  • Gender: Male
    • Email
Re: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING
« Reply #1 on: April 13, 2009, 10:07:35 AM »
Timakasih abag Bidan.  nanti saya cuba manafaatkan.

p/s: GP tu saya pun tak pasti apa nama dia, tapi kalau GT = Giant Travely

Offline mukakeli

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1161
  • Gender: Male
    • Email
Re: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING
« Reply #2 on: April 14, 2009, 09:51:54 AM »
Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.
Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (GP} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GP (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.
abg bidan boleh tak burn kan video popping ngan jigging tu... nanti eden bayorlah pengerasnya...  :o ::) :-* :'(

Offline bidan

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4556
  • Gender: Male
  • "Mancen sampai Pensan"
    • Email
Re: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING
« Reply #3 on: April 14, 2009, 10:55:03 AM »
Tang burn tu tak jadi masalah... mai la kedai abg bidan tu.. abg ada 4 CD berkaitan ngan pancing nih.... masa kurang,  kalau ada masa nak youtubekan...   Boleh la kita lihat bertapa hebatnya popping dan jigging berbanding umpan hidup dan dasar..  Cuma lepas melaksanakannya je baru tau lenguh tak lenguh.... keh keh keh

p/s -  Sesapa nak CD tu boleh pm abg bidan.... nanti abg bidan listkan lokasi mancen dan teknik di cd tu.

Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.
Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (GP} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GP (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.
abg bidan boleh tak burn kan video popping ngan jigging tu... nanti eden bayorlah pengerasnya...  :o ::) :-* :'(
Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com

Offline mukakeli

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1161
  • Gender: Male
    • Email
Re: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING
« Reply #4 on: April 14, 2009, 06:49:06 PM »
Tang burn tu tak jadi masalah... mai la kedai abg bidan tu.. abg ada 4 CD berkaitan ngan pancing nih.... masa kurang,  kalau ada masa nak youtubekan...   Boleh la kita lihat bertapa hebatnya popping dan jigging berbanding umpan hidup dan dasar..  Cuma lepas melaksanakannya je baru tau lenguh tak lenguh.... keh keh keh

p/s -  Sesapa nak CD tu boleh pm abg bidan.... nanti abg bidan listkan lokasi mancen dan teknik di cd tu.

Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.
Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (GP} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GP (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.
abg bidan boleh tak burn kan video popping ngan jigging tu... nanti eden bayorlah pengerasnya...  :o ::) :-* :'(
nanti eden bawak koleksi eden sekali boleh...  :o ::) :-* :'(

Offline Dawie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1645
  • Gender: Male
  • Yang penting...Jangan lupa asal usul kita....
    • Email
Re: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING
« Reply #5 on: April 14, 2009, 07:17:28 PM »
ikan GT tu apa bang?GIANT TRAVELLER ke?
tel den...019 7007032

Offline bidan

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4556
  • Gender: Male
  • "Mancen sampai Pensan"
    • Email
Re: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING
« Reply #6 on: April 14, 2009, 07:28:43 PM »
Beyess selalu....

Tang burn tu tak jadi masalah... mai la kedai abg bidan tu.. abg ada 4 CD berkaitan ngan pancing nih.... masa kurang,  kalau ada masa nak youtubekan...   Boleh la kita lihat bertapa hebatnya popping dan jigging berbanding umpan hidup dan dasar..  Cuma lepas melaksanakannya je baru tau lenguh tak lenguh.... keh keh keh

p/s -  Sesapa nak CD tu boleh pm abg bidan.... nanti abg bidan listkan lokasi mancen dan teknik di cd tu.

Asalamualaikum semua... Video ni abg perolehi dari sahabat abg bidan Mr Yun dan abg bidan rakam semula.  Kalau kita lihat video ni, banyak jugak maklumat yang boleh kita perolehi.  Ramai yg was-was untuk menggunakan umpat tiruan ni termasuk la abg bidan.
Bila abg bidan tengok video ni baru la abg bidan percaya bahawa umpan tiruan popper ni amat berkesan bagi melayan ikan laut (GP} dan Air Tawar (Toman).  Di Video ni ikan yg berminat dengan popper ni adalah GP (nama saintifik tak ingat la pulok).  Ada lagi video yang bakal abg bidan uploadkan insyaAllah.  Antaranya Jigging.  Kita tunggu sikit masa lagi.... sibuk sesangat.
abg bidan boleh tak burn kan video popping ngan jigging tu... nanti eden bayorlah pengerasnya...  :o ::) :-* :'(
nanti eden bawak koleksi eden sekali boleh...  :o ::) :-* :'(
Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com

Offline bidan

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4556
  • Gender: Male
  • "Mancen sampai Pensan"
    • Email
Re: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING
« Reply #7 on: April 16, 2009, 12:18:52 AM »
He he he... Salah.... GT la..... dok ingat kolam GP la tuh....

Timakasih abag Bidan.  nanti saya cuba manafaatkan.

p/s: GP tu saya pun tak pasti apa nama dia, tapi kalau GT = Giant Travely
Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com

Offline WISE80

  • Marlin
  • *
  • Posts: 941
  • Gender: Male
  • ReD DeViL
Re: VIDEO TEKNIK DAN CARA POPPING
« Reply #8 on: December 24, 2010, 09:13:10 PM »
salam
nak lagi video..
 ;D ;D ;D
zero one nine five four four one five one five :) :)