Pancing.Net
September 23, 2014, 04:13:56 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 »   Go Down
  Print  
Author Topic: NAK BELI: Reel Spinning Cute  (Read 4786 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34751



Email
« Reply #60 on: November 02, 2011, 09:20:05 PM »

LIKE Grin Grin Grin
kwn nyer mesin un cap ayam jek, tp asalkan berjaga insyaallah mmg boleh digunakan dgn sebaik mungkin... w/pun mungkin tak segah yg berjenama nye lah...
Logged
Pancing.Net
« Reply #60 on: November 02, 2011, 09:20:05 PM »

 Logged
shafiq
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 469



Email
« Reply #61 on: November 02, 2011, 09:39:35 PM »

klu kat kedai bru terjamin skit..puashati..!!!

saya ada seketul tica cetus 500 yg colour gold tu..memang cantik..tertarik..ko memang geboom la tica cetus..

tp xmau jual woo..up harga pun xnak jual...susah mau dpt...lembut je karau..jgn katakan jenggo...setakat patin 4/5 kg selamber je layan.. Grin Grin Grin

tau xpe...sama gak ngan den punye gold dust la...kekeke...yup...tica cetus nie tahan lasak..ada org nak offer kat den dalam 2xx pun den xmau jual..hahahaha..ini brang baik pun susah nak cari skrang.

Tuan-tuan...susah ke nak cr tica cetus ni? kawan rasa mcm bnyak kat kedai.....harga je xpasti bapa ret....tapi kwn mmg ada kaler biru n gold.....buat main UL.....so far rasa berbaloiiii lah....

mana tau tuan tanah tengah2 menjenggo...ada plak baung monster p rembat....keke

errr PM kawan kalau berminat....kawan leh pertimbangkan.....tapi xde la sampai nk jual RM2XX....xtergamak....ekeke
Logged

"Ikan xmakan,Aku Makan"
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34751



Email
« Reply #62 on: November 02, 2011, 09:40:43 PM »

hehehehe Grin Grin Grin
klu kat kedai bru terjamin skit..puashati..!!!

saya ada seketul tica cetus 500 yg colour gold tu..memang cantik..tertarik..ko memang geboom la tica cetus..

tp xmau jual woo..up harga pun xnak jual...susah mau dpt...lembut je karau..jgn katakan jenggo...setakat patin 4/5 kg selamber je layan.. Grin Grin Grin

tau xpe...sama gak ngan den punye gold dust la...kekeke...yup...tica cetus nie tahan lasak..ada org nak offer kat den dalam 2xx pun den xmau jual..hahahaha..ini brang baik pun susah nak cari skrang.

Tuan-tuan...susah ke nak cr tica cetus ni? kawan rasa mcm bnyak kat kedai.....harga je xpasti bapa ret....tapi kwn mmg ada kaler biru n gold.....buat main UL.....so far rasa berbaloiiii lah....

mana tau tuan tanah tengah2 menjenggo...ada plak baung monster p rembat....keke

errr PM kawan kalau berminat....kawan leh pertimbangkan.....tapi xde la sampai nk jual RM2XX....xtergamak....ekeke
Logged
rapala_sangkut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 576



Email
« Reply #63 on: November 02, 2011, 10:17:54 PM »

ok ler tuuh bro... hehe... kalau dah byk, tolak ler atau lg afdal sedekahkan kat kawan2 ehehehe...

cheers


tuan binjai...seperti yg kawan janjikan...




PM kawan rega yg tuan rasa berpatutan...  Wink kita nego apa yg patut...
Logged

binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #64 on: November 03, 2011, 09:08:22 AM »

bro... tq lar boh gambir... berkilat2 lg tuuuh, tak pakai ker? hehe... ker wat display unit dlm gobok ekekeke....

kalau kat kodai, kwn tanya dlm rm60 tp axis 8, apa beza nyer yek?

cheers
Logged
wan82
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2437


« Reply #65 on: November 03, 2011, 09:23:58 AM »

YG DLM GAMBAR TU LA AXIS 8 BRO BINJAI......

MENTANG2 MESIN KILAT...XNAMPAK KE?

HARGA BLEH KURANG LAGI TU...SEBAT LA...
Logged

"BARANG PANCING MESTI GEMPAQ,
IKAN NAIK KE TAK BLAKANG KIRA,"
"JAGA KESELAMATAN,TOLEH KIRI TOLEH KANAN,
KLU HATI BERAT JGN G MANCING"
JGN DOK BELI BARANG PANCING MAHAL JER,
TP ANAK BINI X MKN,UTAMAKAN KELUARGA,
SEMAKIN HARI SEMAKIN SYG"
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9912


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #66 on: November 03, 2011, 12:02:00 PM »

Kawan ada stock 2 biji Tica Cetus 500 gold colour ada 2 spool (1 aluminium 1 graphite) dgn kotak...reel baru beli simpan jer 1 nak simpan 1 nak juai kalu ada yg berkenan..rega RM120.00 siap poslaju. Shimano Sienna 500FD pun ader, baru gak...siap kotak RM150.00 siap pos...sapa mau leh call/sms 0193962808
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #67 on: November 03, 2011, 12:04:53 PM »

ffuuh sib baik kwn nak beli yg murah2 jerk... cetus tuh cer jolok kat bro. dj... berkobar2 aritu nak membeli cetus syinonit nih hehe

cheers
Logged
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9912


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #68 on: November 03, 2011, 12:07:21 PM »

ffuuh sib baik kwn nak beli yg murah2 jerk... cetus tuh cer jolok kat bro. dj... berkobar2 aritu nak membeli cetus syinonit nih hehe

cheers

Adapun 2 biji...1 masuk kabinet display...1 kalu nak leh juai kalu takde sape berkenan pun masuk display gak...kat rumah ler...dok sebelah2 dgn Caldia Kix 4000 Japan.... Grin
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #69 on: November 04, 2011, 09:46:30 AM »

bro rapala_sangkut... u got pm yer... hehe

cheers
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #70 on: November 04, 2011, 10:00:36 AM »

yay yay... kwn dah dpt selai rasa nyer... kot2 ader yg nak offer lg selai, murah2 kwn nak ler hehehe... nak wat backup huhu... tq

cheers
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #71 on: November 04, 2011, 10:14:43 AM »

kalau banax iris kemetot camni pun cuh lor.... heheh



cheers
Logged
deviljinz
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 5224



Email
« Reply #72 on: November 04, 2011, 10:19:36 AM »

ambik je banax iris yg aku cakap tu...mmg ok reel nie..kekeke
Logged

not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #73 on: November 04, 2011, 10:26:38 AM »

dj... ko tokleh dapek dealer price ker? kekeke...

cheers
Logged
mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9912


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #74 on: November 04, 2011, 02:58:04 PM »

ambik je banax iris yg aku cakap tu...mmg ok reel nie..kekeke
Iris nih size berapa serupa cetus 500 nya size ker...sebab Cetus lagi kecik dr Sienna 500...
Logged
buntal bujur
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5170


Mengey...mengey...mengey...!!!


Email
« Reply #75 on: November 04, 2011, 03:06:12 PM »




berapa RM?
Logged

Nk g mancen tue ajak le BB nie...012-5612469
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #76 on: November 04, 2011, 03:22:03 PM »

kiter tunggu dj hapdate dier nyer rege... hehe...
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34751



Email
« Reply #77 on: November 04, 2011, 03:28:30 PM »

reel ini paling kecil saiz ape ye tetuan sekelian Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
kalau banax iris kemetot camni pun cuh lor.... heheh



cheers

Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #78 on: November 04, 2011, 03:46:42 PM »

500 ? kwn pun tak tahu...

cheers
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34751



Email
« Reply #79 on: November 04, 2011, 03:50:57 PM »

errr xpe teman saja tanya aje tuan binjai Grin Grin Grin.. errr tp dgn gambar yg ade tu xmungkin size 500 wujud kot cozz tengok spool dia dalam dah tentu penggunaan talinya yg ramaibanyak Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes errrr entahlahh hehehehe Wink Wink Wink main hentam teka aje teman ini hehehehe Grin Grin Grin
500 ? kwn pun tak tahu...

cheers

Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #80 on: November 04, 2011, 05:59:47 PM »

naper bro? udah teracun ker nak amik reel syinonit... takper kayuh pelan2 hikhikhik...

cheers
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34751



Email
« Reply #81 on: November 04, 2011, 09:44:28 PM »

teman memang gemor reel cinonet ni Grin Grin Grin
naper bro? udah teracun ker nak amik reel syinonit... takper kayuh pelan2 hikhikhik...

cheers

Logged
SELVA Marine
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1214


THE FLYING SHARK>>>>>>>>>>>


Email
« Reply #82 on: November 05, 2011, 01:48:37 PM »

tn.binjai..pakai tomman jela.. buat xtra.. satu pakai yg elok skit takpela. kalau pakai power sangat pun dapat baung leh terlepas pasai kail udang cinonet sangat..strength 3,4 pound je..
Logged

jom memancing ikan ke  udang galah ke sotong ke ketam ke bla....bla...blaaaa.....(019-4400070)
Four Bladed Propeller on run...
armaged
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1555


bawa joran..sembang pelan pelan.....


« Reply #83 on: November 05, 2011, 06:21:47 PM »

tn.binjai..pakai tomman jela.. buat xtra.. satu pakai yg elok skit takpela. kalau pakai power sangat pun dapat baung leh terlepas pasai kail udang cinonet sangat..strength 3,4 pound je..

betul tu...setakat mancing udang 5-6 set baik pakai yg ekonomi je  Grin Grin
Logged

The Alpha and The Omega
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34751



Email
« Reply #84 on: November 05, 2011, 09:49:45 PM »

setujuuuuuu Grin Grin Grin
tn.binjai..pakai tomman jela.. buat xtra.. satu pakai yg elok skit takpela. kalau pakai power sangat pun dapat baung leh terlepas pasai kail udang cinonet sangat..strength 3,4 pound je..
tn.binjai..pakai tomman jela.. buat xtra.. satu pakai yg elok skit takpela. kalau pakai power sangat pun dapat baung leh terlepas pasai kail udang cinonet sangat..strength 3,4 pound je..

betul tu...setakat mancing udang 5-6 set baik pakai yg ekonomi je  Grin Grin
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #85 on: November 09, 2011, 08:53:13 AM »

bro. rapala_sangkut... kwn masih lg menunggu sms dr bro.... jadik ker dak deal? mmm... sibuk kot...

cheers
Logged
rapala_sangkut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 576



Email
« Reply #86 on: November 09, 2011, 09:18:21 AM »

sori bro,kwn terlupa plak..cer cek PM.. Wink
Logged

binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #87 on: November 09, 2011, 01:03:26 PM »

bro. rapala_sangkut... u got pm... 8-)

cheers
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #88 on: November 16, 2011, 12:16:46 PM »

dah dpt sah sekor, kalau ader yg mau tolak lg reel syinonit kasik tepek sini ler gambir nyer...

cheers
Logged
rapala_sangkut
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 576



Email
« Reply #89 on: November 16, 2011, 12:24:16 PM »

x nyesal ke bro?kot kalu nak refund xde hal.... Grin tertengok tica cetus500 itu ari...comel la pulak...adesss.....tp kan,axis 11 nie ada kekurangan yg sgt2 obvious...bro binjai,try dl cast,pastuh feedback balik kat kawan,kawan rasa ada yg x kena...
Logged

Pages: « 1 2 3 4 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal