Pancing.Net
April 21, 2014, 10:43:57 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: mencari spinning reel 2nd brand ryobi/daiwa/shimano + rod 6.6 kaki.(UPDATED)  (Read 2850 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« on: November 06, 2011, 01:42:08 PM »

ingin mencari spinning reel brand ryobi/daiwa/shimano 2nd tiptop condition + rod 6.6 kaki below rm300..

spec yg dicari :
reel :
* saiz 4000 kebwh
* utk air masin (light jig, bottom)
* ratio speed 4 keatas

rod :
* panjang minimum 6ft
* min 16lb max 30 lb (ringan)
* 2 piece

klau ada sila hubungi saya di talian 019-5266526 (farhan)
urgent sebelum 11 november 2011
thanks all...

UPDATED::

already done..thanks everybody....love u...
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
Pancing.Net
« on: November 06, 2011, 01:42:08 PM »

 Logged
Sonny Wong
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 68


My Guard Dog


Email
« Reply #1 on: November 06, 2011, 02:34:32 PM »

Hi there,

Saya ada jual New Set untuk Shimano reel & Rod .

Shimano Reel
Model: Soltace 4000FD
Shimano Rod.
Model: Alivio 6.6ft.
2 pieces.
Lenght: 2.10m
Weight: 170g
No. of guides: 7
Lure weight: 10-30g
line weight: 18lb
Model no: SALBX21M
all come with 1 year warranty. Wink

Harga RM350.00
Boleh COD kat Penang & Kedah.
Courier service can be arrange by Poslaju.
Pakai PVC pipe untuk rod, parcel pack for reel. Jadi 2 parcel.
Call for details or sms or sms at 012-4148321 Sonny Wong.
Logged
Sonny Wong
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 68


My Guard Dog


Email
« Reply #2 on: November 06, 2011, 02:38:43 PM »

Sambung atas..... Roll Eyes

Specification Shimano Reel:
Shimano: SOLSTAGE 4000FI
GEAR RATIO: 5.7:1
BEARING:3 STAINLESS STEEL BALL BEARING & 1 ROLLER BEARING
FLUIDRIVE 11 GEARING SYSTEM
DYNA BALANCE ANTI-WOBBLE SYSTEM
VARISPEED OSCILLATION SYSTEM
OVERSIZED POWER ROLLER LINE ROLLER
SUPER STOPPER 11 ANTI REVERSE
PROPULSION LINE MANAGEMENT
WEIGHT: 355GRAM
LINE CAPACITY: 8/240, 10/200, 12/160
Logged
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #3 on: November 06, 2011, 03:06:33 PM »

good item...
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #4 on: November 06, 2011, 03:36:34 PM »

Hi there,

Saya ada jual New Set untuk Shimano reel & Rod .

Shimano Reel
Model: Soltace 4000FD
Shimano Rod.
Model: Alivio 6.6ft.
2 pieces.
Lenght: 2.10m
Weight: 170g
No. of guides: 7
Lure weight: 10-30g
line weight: 18lb
Model no: SALBX21M
all come with 1 year warranty. Wink

Harga RM350.00
Boleh COD kat Penang & Kedah.
Courier service can be arrange by Poslaju.
Pakai PVC pipe untuk rod, parcel pack for reel. Jadi 2 parcel.
Call for details or sms or sms at 012-4148321 Sonny Wong.


sape penah guna barang2 diatas minta tolong riview kejap...paling utama rod..
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
ah tat
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2652


0196698131-NILAI


Email
« Reply #5 on: November 06, 2011, 07:59:03 PM »

daiwa coastal 4000 + awashima seven star 10-20lb = rm500
Logged

manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 16996



« Reply #6 on: November 06, 2011, 08:06:00 PM »

Semua barang baik punya cuma vitamin 'd' saya je kureng  Cry
Logged

takda peduli, hentam saja
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #7 on: November 06, 2011, 08:57:12 PM »

Semua barang baik punya cuma vitamin 'd' saya je kureng  Cry

hahahaha...sama la...tgk da best...tp budget lam 350 kebawah je...klu lebih kena pikiau laen...hehehehe
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
shafiq
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 469



Email
« Reply #8 on: November 06, 2011, 09:39:39 PM »

Kawan ada Ryobi ecusima 2000.
siap power handle,2 spool (braid dan mono) RM100 nett...
kondisi 8.5/10




Daiwa Exceler 3000 , 2 spool,siap braid dan mono
Rod Abu Conolon 7ft,2pc,plastik xkoyak lagi,tapi cincin je rosak 1,mishandling taim letak kat rod holder
RM380 nego
pos laju bisa di uruskan......add RM25 untuk parcel 2 item  Grin
berminat sila PM kawan
Logged

"Ikan xmakan,Aku Makan"
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #9 on: November 06, 2011, 09:44:07 PM »

Kawan ada Ryobi ecusima 2000.
siap power handle,2 spool (braid dan mono) RM100 nett...
kondisi 8.5/10




Daiwa Exceler 3000 , 2 spool,siap braid dan mono
Rod Abu Conolon 7ft,2pc,plastik xkoyak lagi,tapi cincin je rosak 1,mishandling taim letak kat rod holder
RM380 nego
pos laju bisa di uruskan......add RM25 untuk parcel 2 item  Grin
berminat sila PM kawan

daiwa exceler tu nak jual brapa??mesin saja??sbb tgk lam website model 3000 x de yg ade 2000,2500 n 4000 je...
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
Sonny Wong
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 68


My Guard Dog


Email
« Reply #10 on: November 06, 2011, 10:32:56 PM »

Daiwa fream excellar / oceanna biasa size 4500J...

Beli reel n rod  baru sesuai. x perlu pikir quality n reliable barang second . Huh
Logged
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #11 on: November 06, 2011, 10:36:35 PM »

Daiwa fream excellar / oceanna biasa size 4500J...

Beli reel n rod  baru sesuai. x perlu pikir quality n reliable barang second . Huh

bos tolong list down model daiwa & shimano punya reel dlm harga 300 max..
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
Sonny Wong
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 68


My Guard Dog


Email
« Reply #12 on: November 06, 2011, 11:16:08 PM »

Maaf...Daiwa yg saya ada semua mahal. reel saltiga dogfight at 3.5k, ecellar/ oceano at rm550, Freams KIX at rm550..yg murah I tak banyak.

Yang Shimano rod & reel set I offer u tu paling best dan sesuai untuk air masin & fresh water.
Pakai yang berkualiti, jangan beli second hand nanti ada masalah sendiri susah hati.
Beli mesin pancing mesti pakai yang baru, ada warranty card dan dara lagi..hehehe :

Logged
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #13 on: November 06, 2011, 11:26:06 PM »

Maaf...Daiwa yg saya ada semua mahal. reel saltiga dogfight at 3.5k, ecellar/ oceano at rm550, Freams KIX at rm550..yg murah I tak banyak.

Yang Shimano rod & reel set I offer u tu paling best dan sesuai untuk air masin & fresh water.
Pakai yang berkualiti, jangan beli second hand nanti ada masalah sendiri susah hati.
Beli mesin pancing mesti pakai yang baru, ada warranty card dan dara lagi..hehehe :



hahahaha...u pandai cakap ya...
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34393



Email
« Reply #14 on: November 07, 2011, 12:50:07 AM »

hehehehe Grin Grin Grin
Logged
Sonny Wong
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 68


My Guard Dog


Email
« Reply #15 on: November 07, 2011, 01:26:40 AM »

heheheh... Grin

tapi betul ni...saya memang tak sokong sesiapa pun beli second hand...pasal second hand item confirm ada calar, gear tak smooth, bearing tak licin, ada sikit jam...ehhehehe Grin
Logged
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34393



Email
« Reply #16 on: November 07, 2011, 01:30:00 AM »

memang lumrah yg baru tetap menjadi pujaan hehehehe Grin Grin Grin tetapi ade juga sebab musabab yg tersendiri kenapa seseorang memilih yg second hehehehe Wink Wink Wink
heheheh... Grin

tapi betul ni...saya memang tak sokong sesiapa pun beli second hand...pasal second hand item confirm ada calar, gear tak smooth, bearing tak licin, ada sikit jam...ehhehehe Grin
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #17 on: November 07, 2011, 01:42:12 AM »

memang lumrah yg baru tetap menjadi pujaan hehehehe Grin Grin Grin tetapi ade juga sebab musabab yg tersendiri kenapa seseorang memilih yg second hehehehe Wink Wink Wink
heheheh... Grin

tapi betul ni...saya memang tak sokong sesiapa pun beli second hand...pasal second hand item confirm ada calar, gear tak smooth, bearing tak licin, ada sikit jam...ehhehehe Grin


Kalau yg 2nd tu terjaga rapi dan baru sekali turun mancing siap ada waranti kad camne tu,kalau dah biasa pakai mesin boleh tau kalau mesin 2nd ni ada masalah ke tak,lagi pun tak semua mampu beli baru sebab purata pemancing tahap sederhana je Grin Grin
Logged
pemancing muda
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1761


lailahaillaalllah muhammadarasullullah


« Reply #18 on: November 07, 2011, 05:14:53 AM »

memang lumrah yg baru tetap menjadi pujaan hehehehe Grin Grin Grin tetapi ade juga sebab musabab yg tersendiri kenapa seseorang memilih yg second hehehehe Wink Wink Wink
heheheh... Grin

tapi betul ni...saya memang tak sokong sesiapa pun beli second hand...pasal second hand item confirm ada calar, gear tak smooth, bearing tak licin, ada sikit jam...ehhehehe Grin


Kalau yg 2nd tu terjaga rapi dan baru sekali turun mancing siap ada waranti kad camne tu,kalau dah biasa pakai mesin boleh tau kalau mesin 2nd ni ada masalah ke tak,lagi pun tak semua mampu beli baru sebab purata pemancing tahap sederhana je Grin Grin

btol tu tuan abu. .mcm teman ni mmg low budget wat mse ni. .so kalo nk hentak smpai ribu2 sumpah x mampu lagi. .kalo nk beli pn mtk pendapat otai2 p.net sal brg2 sblm beli yg penting harge mampu milik utk sye n ade kualiti ckit. .kalo rega reel je da 3.5k tgu la gaji 5K ke ats tu pon kne kumpol ckit2 stgah taun bru leh beli. .hehehe. . sng cter tepok poket tgk duit mampu ke x. .x smestinye 2nd x ok. .sbb angler2 yg beli reel bkn manceng sambil pijak2 set manceng. .lps trip siap servis lg. .jage set manceng mcm jage bini. .kalo jual reel atau rod pon dgn pnoh yakin brg tu still terbaek. .kalo nk baru memanjang,tokey2 mampu la kot,bg kami yg low n medium ni kne pk mcm2 bru beli. .takat calar2 halus tu biase la. .kalo x calar langsong mmg angler tu simpan dlm peti kace jela kot. .  Grin Grin
Logged

sesungguhnye memancing itu indah. .
(zam lanun@pemancing muda  (018-3120159)
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #19 on: November 07, 2011, 10:21:09 AM »

memang lumrah yg baru tetap menjadi pujaan hehehehe Grin Grin Grin tetapi ade juga sebab musabab yg tersendiri kenapa seseorang memilih yg second hehehehe Wink Wink Wink
heheheh... Grin

tapi betul ni...saya memang tak sokong sesiapa pun beli second hand...pasal second hand item confirm ada calar, gear tak smooth, bearing tak licin, ada sikit jam...ehhehehe Grin


Kalau yg 2nd tu terjaga rapi dan baru sekali turun mancing siap ada waranti kad camne tu,kalau dah biasa pakai mesin boleh tau kalau mesin 2nd ni ada masalah ke tak,lagi pun tak semua mampu beli baru sebab purata pemancing tahap sederhana je Grin Grin

btol tu tuan abu. .mcm teman ni mmg low budget wat mse ni. .so kalo nk hentak smpai ribu2 sumpah x mampu lagi. .kalo nk beli pn mtk pendapat otai2 p.net sal brg2 sblm beli yg penting harge mampu milik utk sye n ade kualiti ckit. .kalo rega reel je da 3.5k tgu la gaji 5K ke ats tu pon kne kumpol ckit2 stgah taun bru leh beli. .hehehe. . sng cter tepok poket tgk duit mampu ke x. .x smestinye 2nd x ok. .sbb angler2 yg beli reel bkn manceng sambil pijak2 set manceng. .lps trip siap servis lg. .jage set manceng mcm jage bini. .kalo jual reel atau rod pon dgn pnoh yakin brg tu still terbaek. .kalo nk baru memanjang,tokey2 mampu la kot,bg kami yg low n medium ni kne pk mcm2 bru beli. .takat calar2 halus tu biase la. .kalo x calar langsong mmg angler tu simpan dlm peti kace jela kot. .  Grin Grin

antara sebab2 nak mencari 2nd :

* nak cover kos 2 trip mancing 12 november tuas 18 lata hammer
* 2nd klu rosak x terasa sgt..(pengalaman beli bc baru harga 4 rat lebih pakai 2 minggu system jammed)
* beli pun sbb mesin utama masuk workshop...(bkan kaki spinning tp kaki bc)
* jarang maen bottom n jigging slalu main bc
* mesin utk jigging, bottom n trolling da ada penn 209 levelwind ngan rod pe 1-3
* just nak tmbh koleksi
* takut bini marah sbb da bnyak koleksi...(klu beli baru kantoi sbb bini leh cam.)

tp klu x de pilihan terpaksa beli baru...
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
shafiq
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 469



Email
« Reply #20 on: November 07, 2011, 10:37:04 AM »

Maaf...Daiwa yg saya ada semua mahal. reel saltiga dogfight at 3.5k, ecellar/ oceano at rm550, Freams KIX at rm550..yg murah I tak banyak.

Yang Shimano rod & reel set I offer u tu paling best dan sesuai untuk air masin & fresh water.
Pakai yang berkualiti, jangan beli second hand nanti ada masalah sendiri susah hati.
Beli mesin pancing mesti pakai yang baru, ada warranty card dan dara lagi..hehehe :



Daiwa exceler untuk spinning ada banyak model

kalau exceler oceano 4500J baru RM380 camtu kat Hwa Tat Penang (made in Thailand)

Exceler (kaler biru) RM400 +/-
Kaler silver RM3++(lbh kurang)
Exceler X RM3++(made in vietnam kalau xsilap,dgn logo baru daiwa)
Exceler TSH (ratio 6.2:1) RM4++

ni  made in china

ada jugak yg LP....tp kwn xpasti rega

Berkenaan baru@2nd, mmg yang baru tu puas hati,tapi harga ada mahal sikit laaa.kawan pun ada bnyk reel 2nd....so far blom ada yg poblem kecuali jns BC/LP....spinning blom pnh beli yg rosak.terpulang pada kocek masing2  Grin

p/s: Tuan tanah minta PM kawan best offer untuk exceler 3000
kalau nk pict tunggu khamis...sbb skrg bercuti Raya...hehe

Logged

"Ikan xmakan,Aku Makan"
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34393



Email
« Reply #21 on: November 07, 2011, 10:42:54 AM »

hehehehe Grin Grin Grin
Logged
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #22 on: November 07, 2011, 10:43:27 AM »

Maaf...Daiwa yg saya ada semua mahal. reel saltiga dogfight at 3.5k, ecellar/ oceano at rm550, Freams KIX at rm550..yg murah I tak banyak.

Yang Shimano rod & reel set I offer u tu paling best dan sesuai untuk air masin & fresh water.
Pakai yang berkualiti, jangan beli second hand nanti ada masalah sendiri susah hati.
Beli mesin pancing mesti pakai yang baru, ada warranty card dan dara lagi..hehehe :



Daiwa exceler untuk spinning ada banyak model

kalau exceler oceano 4500J baru RM380 camtu kat Hwa Tat Penang (made in Thailand)

Exceler (kaler biru) RM400 +/-
Kaler silver RM3++(lbh kurang)
Exceler X RM3++(made in vietnam kalau xsilap,dgn logo baru daiwa)
Exceler TSH (ratio 6.2:1) RM4++

ni  made in china

ada jugak yg LP....tp kwn xpasti rega

Berkenaan baru@2nd, mmg yang baru tu puas hati,tapi harga ada mahal sikit laaa.kawan pun ada bnyk reel 2nd....so far blom ada yg poblem kecuali jns BC/LP....spinning blom pnh beli yg rosak.terpulang pada kocek masing2  Grin

p/s: Tuan tanah minta PM kawan best offer untuk exceler 3000
kalau nk pict tunggu khamis...sbb skrg bercuti Raya...hehe



da pm..check inbox..
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
shafiq
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 469



Email
« Reply #23 on: November 07, 2011, 11:32:15 AM »

gni r rupa para beliau

Logged

"Ikan xmakan,Aku Makan"
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34393



Email
« Reply #24 on: November 07, 2011, 11:45:51 AM »

cunnnnnn Grin Grin Grin
gni r rupa para beliau


Logged
Sonny Wong
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 68


My Guard Dog


Email
« Reply #25 on: November 07, 2011, 01:58:39 PM »

Harga Daiwa tu susah dapat sekarang, kamu tanya mesti tak ada stok. ehhehe. oceanno 4500J tu harga 2009. Tongue

yang Daiwa Logo Baru & Pack baru , made in China/ Vietnam tu..memang murah tapi kualiti jadi soalan??? Huh

ok lah...Second hand pun bagus lah...kalau budget tersangat sikit tu..beli  che-plug model pun tak apa... Grin
tapi second hand item mesti on hands check betul betul...bunyi gear/ bearing smooth/ spinning gile-gile/ buka spool tengok internal reel... Undecided

Logged
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #26 on: November 07, 2011, 05:05:29 PM »

sorry tuan2 sekalian...saya hargai pendapat dan pandangan tuan2 sekalian...ada berita yang best sket saya nak gtau...saya nye daiwa megaforce bc da siap di repair problemnye..so mesin utama da sihat...so spinning tidak lg menjadi keutamaan...tengah hari td saja g kedai repair tu n toke kedai tu cakap masalah sudah settle...dan secara kebetulan hati terbekenan dgn reel awashima mobid 4000...murah je..rm95 rggit...

terima kasih kepada tuan2 skalian....
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #27 on: November 07, 2011, 08:00:56 PM »

Sama2,setakat pandangan dgn pendapat je takde hal,saling membantu sesama insan kongsi ilmu mana yg ada
Logged
Sonny Wong
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 68


My Guard Dog


Email
« Reply #28 on: November 07, 2011, 08:25:34 PM »

Yalor...tak beli apa..yang penting sama-sama share info...

kalau ada siapa nak beli barang pancing Shimano, Abu Garcia boleh contact saya lah...
Harga dari  RM100 to RM4K. Roll Eyes
Logged
hansgrinch
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 669



WWW
« Reply #29 on: November 07, 2011, 09:04:12 PM »

Yalor...tak beli apa..yang penting sama-sama share info...

kalau ada siapa nak beli barang pancing Shimano, Abu Garcia boleh contact saya lah...
Harga dari  RM100 to RM4K. Roll Eyes

anything i call u klu i ada nak cari barang..but bukan skrng..maybe uijung taun kot..nak simpan duit sket utk beli bc baru...
Logged

019-5266526 casting,bottom,trolling n everything...
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal