Pancing.Net
August 22, 2014, 05:57:40 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor  (Read 4576 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ONE_PIECE
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 53



« on: November 12, 2011, 11:54:55 AM »

Assalamuailaikum.....dan salam sejahtera buat warga P.net....

Ada sesiapa tahu x ....bila lelongan dan lokasi lelongan yg dibuat oleh pihak berkuasa tempatan seperti KDRM, polis marin khas untuk let go boat atau enjen OB...kalau ade meh lah share kat sini info...tak pon sesiapa yng ada kroni dalaman ke ? mana tahu maybe degn info tersebut bole menolong  mereka yg tidak  memiliki bot atau sedang mencari bot terpakai mendapatkan boat....

satu malaysia satu bot....rakyat didahulukan nelayan diutamakan...
Logged

Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...
Pancing.Net
« on: November 12, 2011, 11:54:55 AM »

 Logged
cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13701


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #1 on: November 12, 2011, 02:28:06 PM »

klau ada nanti sy cuba khabarkan..........

tapi bg tau awal2 ni,........kos utk baiki bot2 lelong dorang ni bole tahan gak la...

sebab bot yg dlm good condition jarang dilelong....

biasanya yg enjin tinggal sebelah........brg2 dh ilang...senang citer bot tak idup la.....yg ni baru dijual....

cuba cek JABATAN LAUT KLANG......tak silap sy tu ari doran open utk lelong KATAMARAN.....

Logged


ONE_PIECE
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 53



« Reply #2 on: November 12, 2011, 05:22:21 PM »

klau ada nanti sy cuba khabarkan..........

tapi bg tau awal2 ni,........kos utk baiki bot2 lelong dorang ni bole tahan gak la...

sebab bot yg dlm good condition jarang dilelong....

biasanya yg enjin tinggal sebelah........brg2 dh ilang...senang citer bot tak idup la.....yg ni baru dijual....

cuba cek JABATAN LAUT KLANG......tak silap sy tu ari doran open utk lelong KATAMARAN.....




oh begitu rupanya .... x pernah langsung tengok dorang lelong tp dengar citer adala...kalo ade info tentang dorng lelong nanti kasi share sini bro ?..
Logged

Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...
ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12093


Email
« Reply #3 on: November 12, 2011, 08:02:50 PM »

lbh berbaloi bli 2'nd hand drp lelong pnye.. brg 2'nd biasanya bleh tawar menawar, bleh test drive & bleh trus pi mancen he hehe ..Grin Cheesy
Logged
ONE_PIECE
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 53



« Reply #4 on: November 12, 2011, 09:58:22 PM »

lbh berbaloi bli 2'nd hand drp lelong pnye.. brg 2'nd biasanya bleh tawar menawar, bleh test drive & bleh trus pi mancen he hehe ..Grin Cheesy
x tau juga bro ewak..kalau ada kaki dalam ( kronisma ) lagi senang lagi untung lelong dari second ...apapun tengok barng dulu baru beli..ada berani om kongsi info kat sini mengenai lelong atau tender...
Logged

Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...
SELVA Marine
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1214


THE FLYING SHARK>>>>>>>>>>>


Email
« Reply #5 on: November 14, 2011, 11:15:08 AM »

Just to info,
Asset kerajaan seperti bot ke ape ke kena tanya pada diorang punya peg.  Asset.

Langkah2' pergi je jabatan mana2 yg agak ada bot nak lupus cube buat appoiment dgn cc n eg. Asset dia untuk dptkn maklumat lanjut.

Kalau rezeki adalah. ..tu pun kalau diorang lupus cara jual. . Cheesy
Logged

jom memancing ikan ke  udang galah ke sotong ke ketam ke bla....bla...blaaaa.....(019-4400070)
Four Bladed Propeller on run...
siluk
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 400


« Reply #6 on: November 14, 2011, 03:07:15 PM »

cek setuju...biasanya yang nak lelong kat public tu dah kondem atau hampir kondem...yang elok elok tu diaorang dah gagau awai awai dah...kecuali pak sedara atau pak mertua kita pegawai atasan dalam jabatan tulah  Grin
Logged
ONE_PIECE
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 53



« Reply #7 on: November 14, 2011, 04:31:42 PM »

Betul tu mr .siluk..psal tu sy minta manala taw ada dikalangan warga p.net ini terdiri dari pegawai atasan atau orng kuat...  kita bkan nak RASUAH...cuma nak minta tolong...Jauhi rasuah kerana pemberi dan penerima rasuah dilaknat ALLAH S.W.T.....tolong menolong itu amalan kita....

Logged

Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...
SELVA Marine
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1214


THE FLYING SHARK>>>>>>>>>>>


Email
« Reply #8 on: November 14, 2011, 04:38:52 PM »

Betul tu mr .siluk..psal tu sy minta manala taw ada dikalangan warga p.net ini terdiri dari pegawai atasan atau orng kuat...  kita bkan nak RASUAH...cuma nak minta tolong...Jauhi rasuah kerana pemberi dan penerima rasuah dilaknat ALLAH S.W.T.....tolong menolong itu amalan kita....



Terbaek dari tuan OP
Logged

jom memancing ikan ke  udang galah ke sotong ke ketam ke bla....bla...blaaaa.....(019-4400070)
Four Bladed Propeller on run...
apai pelata
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1227


say yes!!! if you strong men.


Email
« Reply #9 on: November 18, 2011, 11:06:28 AM »

Cerita pasal kastam..baru2 ni member kawan dapat offer sebiji enjin yamaha 50hp kalau tak silaplah..bukak harga 300 jeee...
punyalah sengal dia tak ambik,dia cakap besar sangat...kalau kawan tahu jgn cakap 300, 3000 pun sanggup bayar kalau enjin tu baik lagi..
benda dah lepas jadi gigit jari jelah..
Logged

CnR Yes tapi untuk buntal dan beling,yang lain masuk tong...
ONE_PIECE
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 53



« Reply #10 on: November 18, 2011, 09:34:37 PM »

Cerita pasal kastam..baru2 ni member kawan dapat offer sebiji enjin yamaha 50hp kalau tak silaplah..bukak harga 300 jeee...
punyalah sengal dia tak ambik,dia cakap besar sangat...kalau kawan tahu jgn cakap 300, 3000 pun sanggup bayar kalau enjin tu baik lagi..
benda dah lepas jadi gigit jari jelah..

Kan ke bagus kalau kastam tu jumpa saya......hahahahahaa garenti tak gigit jari..
Logged

Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...
SELVA Marine
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1214


THE FLYING SHARK>>>>>>>>>>>


Email
« Reply #11 on: November 21, 2011, 10:16:10 AM »

 Grin Grin
Logged

jom memancing ikan ke  udang galah ke sotong ke ketam ke bla....bla...blaaaa.....(019-4400070)
Four Bladed Propeller on run...
apai pelata
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1227


say yes!!! if you strong men.


Email
« Reply #12 on: November 28, 2011, 11:31:48 PM »

kawan pun tgh mencari gak tp lebih pada yamaha..
Logged

CnR Yes tapi untuk buntal dan beling,yang lain masuk tong...
ONE_PIECE
Siakap
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 53



« Reply #13 on: November 29, 2011, 09:39:07 AM »

kawan pun tgh mencari gak tp lebih pada yamaha..
....................................

Orng kuat yamaha nie....
Logged

Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal