Author Topic: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor  (Read 6600 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ONE_PIECE

  • Siakap
  • *
  • Posts: 54
  • Gender: Male
Assalamuailaikum.....dan salam sejahtera buat warga P.net....

Ada sesiapa tahu x ....bila lelongan dan lokasi lelongan yg dibuat oleh pihak berkuasa tempatan seperti KDRM, polis marin khas untuk let go boat atau enjen OB...kalau ade meh lah share kat sini info...tak pon sesiapa yng ada kroni dalaman ke ? mana tahu maybe degn info tersebut bole menolong  mereka yg tidak  memiliki bot atau sedang mencari bot terpakai mendapatkan boat....

satu malaysia satu bot....rakyat didahulukan nelayan diutamakan...
Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #1 on: November 12, 2011, 02:28:06 PM »
klau ada nanti sy cuba khabarkan..........

tapi bg tau awal2 ni,........kos utk baiki bot2 lelong dorang ni bole tahan gak la...

sebab bot yg dlm good condition jarang dilelong....

biasanya yg enjin tinggal sebelah........brg2 dh ilang...senang citer bot tak idup la.....yg ni baru dijual....

cuba cek JABATAN LAUT KLANG......tak silap sy tu ari doran open utk lelong KATAMARAN.....



Offline ONE_PIECE

  • Siakap
  • *
  • Posts: 54
  • Gender: Male
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #2 on: November 12, 2011, 05:22:21 PM »
klau ada nanti sy cuba khabarkan..........

tapi bg tau awal2 ni,........kos utk baiki bot2 lelong dorang ni bole tahan gak la...

sebab bot yg dlm good condition jarang dilelong....

biasanya yg enjin tinggal sebelah........brg2 dh ilang...senang citer bot tak idup la.....yg ni baru dijual....

cuba cek JABATAN LAUT KLANG......tak silap sy tu ari doran open utk lelong KATAMARAN.....




oh begitu rupanya .... x pernah langsung tengok dorang lelong tp dengar citer adala...kalo ade info tentang dorng lelong nanti kasi share sini bro ?..
Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...

Offline ewak

  • Arowana
  • *
  • Posts: 13711
    • Email
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #3 on: November 12, 2011, 08:02:50 PM »
lbh berbaloi bli 2'nd hand drp lelong pnye.. brg 2'nd biasanya bleh tawar menawar, bleh test drive & bleh trus pi mancen he hehe ..;D :D

Offline ONE_PIECE

  • Siakap
  • *
  • Posts: 54
  • Gender: Male
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #4 on: November 12, 2011, 09:58:22 PM »
lbh berbaloi bli 2'nd hand drp lelong pnye.. brg 2'nd biasanya bleh tawar menawar, bleh test drive & bleh trus pi mancen he hehe ..;D :D
x tau juga bro ewak..kalau ada kaki dalam ( kronisma ) lagi senang lagi untung lelong dari second ...apapun tengok barng dulu baru beli..ada berani om kongsi info kat sini mengenai lelong atau tender...
Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...

Offline SELVA Marine

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1214
  • Gender: Male
  • THE FLYING SHARK>>>>>>>>>>>
    • Email
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #5 on: November 14, 2011, 11:15:08 AM »
Just to info,
Asset kerajaan seperti bot ke ape ke kena tanya pada diorang punya peg.  Asset.

Langkah2' pergi je jabatan mana2 yg agak ada bot nak lupus cube buat appoiment dgn cc n eg. Asset dia untuk dptkn maklumat lanjut.

Kalau rezeki adalah. ..tu pun kalau diorang lupus cara jual. . :D
jom memancing ikan ke  udang galah ke sotong ke ketam ke bla....bla...blaaaa.....(019-4400070)
Four Bladed Propeller on run...

Offline siluk

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 401
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #6 on: November 14, 2011, 03:07:15 PM »
cek setuju...biasanya yang nak lelong kat public tu dah kondem atau hampir kondem...yang elok elok tu diaorang dah gagau awai awai dah...kecuali pak sedara atau pak mertua kita pegawai atasan dalam jabatan tulah  ;D

Offline ONE_PIECE

  • Siakap
  • *
  • Posts: 54
  • Gender: Male
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #7 on: November 14, 2011, 04:31:42 PM »
Betul tu mr .siluk..psal tu sy minta manala taw ada dikalangan warga p.net ini terdiri dari pegawai atasan atau orng kuat...  kita bkan nak RASUAH...cuma nak minta tolong...Jauhi rasuah kerana pemberi dan penerima rasuah dilaknat ALLAH S.W.T.....tolong menolong itu amalan kita....

Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...

Offline SELVA Marine

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1214
  • Gender: Male
  • THE FLYING SHARK>>>>>>>>>>>
    • Email
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #8 on: November 14, 2011, 04:38:52 PM »
Betul tu mr .siluk..psal tu sy minta manala taw ada dikalangan warga p.net ini terdiri dari pegawai atasan atau orng kuat...  kita bkan nak RASUAH...cuma nak minta tolong...Jauhi rasuah kerana pemberi dan penerima rasuah dilaknat ALLAH S.W.T.....tolong menolong itu amalan kita....



Terbaek dari tuan OP
jom memancing ikan ke  udang galah ke sotong ke ketam ke bla....bla...blaaaa.....(019-4400070)
Four Bladed Propeller on run...

Offline apai pelata

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1233
  • Gender: Male
  • say yes!!! if you strong men.
    • Email
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #9 on: November 18, 2011, 11:06:28 AM »
Cerita pasal kastam..baru2 ni member kawan dapat offer sebiji enjin yamaha 50hp kalau tak silaplah..bukak harga 300 jeee...
punyalah sengal dia tak ambik,dia cakap besar sangat...kalau kawan tahu jgn cakap 300, 3000 pun sanggup bayar kalau enjin tu baik lagi..
benda dah lepas jadi gigit jari jelah..
CnR Yes tapi untuk buntal dan beling,yang lain masuk tong...

Offline ONE_PIECE

  • Siakap
  • *
  • Posts: 54
  • Gender: Male
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #10 on: November 18, 2011, 09:34:37 PM »
Cerita pasal kastam..baru2 ni member kawan dapat offer sebiji enjin yamaha 50hp kalau tak silaplah..bukak harga 300 jeee...
punyalah sengal dia tak ambik,dia cakap besar sangat...kalau kawan tahu jgn cakap 300, 3000 pun sanggup bayar kalau enjin tu baik lagi..
benda dah lepas jadi gigit jari jelah..

Kan ke bagus kalau kastam tu jumpa saya......hahahahahaa garenti tak gigit jari..
Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...

Offline SELVA Marine

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1214
  • Gender: Male
  • THE FLYING SHARK>>>>>>>>>>>
    • Email
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #11 on: November 21, 2011, 10:16:10 AM »
 ;D ;D
jom memancing ikan ke  udang galah ke sotong ke ketam ke bla....bla...blaaaa.....(019-4400070)
Four Bladed Propeller on run...

Offline apai pelata

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1233
  • Gender: Male
  • say yes!!! if you strong men.
    • Email
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #12 on: November 28, 2011, 11:31:48 PM »
kawan pun tgh mencari gak tp lebih pada yamaha..
CnR Yes tapi untuk buntal dan beling,yang lain masuk tong...

Offline ONE_PIECE

  • Siakap
  • *
  • Posts: 54
  • Gender: Male
Re: WTA ( WANT TO ASK ) : Lelongan bot oleh kastam / polis marin / distributor
« Reply #13 on: November 29, 2011, 09:39:07 AM »
kawan pun tgh mencari gak tp lebih pada yamaha..
....................................

Orng kuat yamaha nie....
Satu Malaysia.....Rakyat didahulukan...Nelayan diutamakan...Takbir....ALLAHUAKBAR...