Pancing.Net
October 23, 2014, 05:21:56 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: umpan terbaik pancing kat kolam!!!  (Read 20397 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
samurai
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 104


mancin sampai lebam!!!!!!!!!!!


Email
« on: April 17, 2009, 09:21:43 PM »

salam otai2 sumer......ni saya nak tanyer sikit,ape umpan terbaek kalu nak pancing kat kolam air tawar dan masin?ade saper2 boleh tulun jawab....selalu pegi mancin asyik kumpau jer. Huh
Logged

ngail sokmo!!!!!!!!Hait........
Pancing.Net
« on: April 17, 2009, 09:21:43 PM »

 Logged
abu cardinal
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1616


Ngail...mmg asyik sekali..tp kpdNYA jgn dilupa..

ezzy887
Email
« Reply #1 on: April 18, 2009, 02:05:18 AM »

salam bro samurai san...nk mancen kt ikan air tawar dan ikan masin air masin tu target ikan pe bro.. Huh
lain jenis ikan lain plak jenis umpannye beb...kasi detail sket..setahu sy yg x brp tahu ni kalau siakap,casting udang kopek atau ikan sardin(selayang) lar biasanye..x pe,nanti otai2 kolam kt sini yg peramah lagi ensem leh bg jwpn nyer...saya ni kurang arif sket bab2 kolam nih...haitttt!!! Grin Grin
Logged


Nak gi ngeteh/komplot tu koling2 ler ambe retek...kalo dekat,musti ambe jion punyer..h/p: 017-9461339
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17849



« Reply #2 on: April 23, 2009, 08:19:57 AM »

Samurai,

Saya pun jarang gi gail kolam bayar, tapi yang i tau, bila gi kolam camni, jangan terus bayar dan mancing. Mula-mula, berhatikan orang lain terutama yang selalu naik ikan tu, cara dia gail, umpan apa, cast kat mana[port], waktu, cara ikatan dll ......

Tanya beliau tapi bukan dengan cara interbiew !

Salam dulu
abang dari mana?
selalu gail sini ke?
kalu dia layan gan baik, teruskan acara kamu slow-slow........mancing dia punya ilmu gitu !
Logged

takda peduli, hentam saja
samurai
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 104


mancin sampai lebam!!!!!!!!!!!


Email
« Reply #3 on: April 26, 2009, 10:23:11 AM »

Samurai,

Saya pun jarang gi gail kolam bayar, tapi yang i tau, bila gi kolam camni, jangan terus bayar dan mancing. Mula-mula, berhatikan orang lain terutama yang selalu naik ikan tu, cara dia gail, umpan apa, cast kat mana[port], waktu, cara ikatan dll ......

Tanya beliau tapi bukan dengan cara interbiew !

Salam dulu
abang dari mana?
selalu gail sini ke?
kalu dia layan gan baik, teruskan acara kamu slow-slow........mancing dia punya ilmu gitu !
Logged

ngail sokmo!!!!!!!!Hait........
summer196
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 55


Email
« Reply #4 on: April 27, 2009, 02:11:09 PM »

hehe tuh dia ajaran yg berguna dr bro manba..... akan dipraktikn nanti... thankz bro..  Wink
Logged
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17849



« Reply #5 on: April 27, 2009, 07:05:17 PM »

Tak perlu sebut thankz, kita sama-sama belajar.

Kalau ada baca majalah pun ok juga, pengetahuan dan pengalaman yang dimiliki otai2 hebat2 memang best ! Yang paling penting - jangan malu bertanya dan ingin cuba/belajar terutama cara2 dan teknik2 baru !
Logged

takda peduli, hentam saja
AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #6 on: May 21, 2009, 01:48:51 PM »

sila rujuk info kat post NAK TAU CARE PIKAT
saya dah post umpan untuk kolam air tawar..........
air masin guna udang jer.......casting udang kopek
Logged

Hampa Sungguh
Awei
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2999


Be Better Fishing!!


Email
« Reply #7 on: May 21, 2009, 01:58:50 PM »

udang kopek tesco ke, giant?
kopek dia punya isi ke AJIBANAX? Wink Wink
Logged
AJIB_banax
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1388


Team Impian Lake Fishing @ FB


Email
« Reply #8 on: May 21, 2009, 02:10:54 PM »

ikut ar mana2 pasaraya.......agak2 sokong israel leh beli kat tesco
kalau sokong islam beli kat pasar segar jer huhuhuhuhu
kopek tang kepala sampai suku ekor........kira2 dua ruas jari dari ujung ekor n then cangkuk kat pangkal selepas kepala dibuang kerana lagi saving dari cangkuk kat ekor.......so kita bleh casting banyak kali tanpa udang tu melayang di sedekahkan kat kolam tu huhuuuu .......
Logged

Hampa Sungguh
Awei
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2999


Be Better Fishing!!


Email
« Reply #9 on: May 21, 2009, 02:23:31 PM »

oooOOo.. cam2 ka? kira udang separuh bogel la.. hehehe  Grin Grin Grin
Logged
siakap_78
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 709


Email
« Reply #10 on: May 21, 2009, 05:23:58 PM »

rajin2 ushaa pemancing lain yg selalu naik ikan...jeling2 dulu lepas 2 dok sebelah borak2..lepas2 belanja makan...insyaallah dpt la ilmu & amalkakan..setakat KOYAK/KUMPAU 2 biasa la... Smiley Smiley
Logged
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal