Pancing.Net
August 30, 2014, 10:11:27 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: BINTANG ZIONIS YAHUDI PADA SYILING BARU 10SEN MALAYSIA  (Read 6015 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pengail Baru
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2769


013.244.8847 (KL)


Email
« on: January 28, 2012, 12:26:06 AM »

Salam Tuan2 dan Puan2 sekelian Warga Pancing.Net...

dikepilkan bersama dalam rumah ini foto syiling baru Kerajaan Malaysia yang akan berada dalam edaran kewangan Malaysia tidak lama lagi.. perhatikan bintang yang tertera pada syiling 10sen itu.. bintang apakan yang Tuan2 dan Puan2 nampak.. PB memang rabun jauh dan memakai kaca mata.. tetapi mata PB tidak menipu apa yang PB nampak.. mmg jelas kelihatan bintang pecah 6 menyerupai bintang ZIONIS YAHUDI LAKNATULULLAH.. mmg terasa amat2 kecewa dalam hati namun tiada upaya diri ini untuk membantahnya..   :'(  :'(  :'(  :'((


             

dan ini yang PB copy dari laman sesawang Bank Negara Malaysia menceritakan prihal corak yang ada pada syiling 10 sen itu.. ---->> http://www.bnm.gov.my/microsites/2011/coins/03_10sen_bm.htm


10 sen
Motif Orang Asli

Orang Asli di Malaysia cukup terkenal dengan kemahiran seni anyaman daun-daun dan tumbuhan setempat untuk dijadikan perhiasan seperti hiasan kepala, selempang dan skirt yang dipakai di upacara dan majlis tradisional. Setiap kaum memiliki corak anyaman tersendiri yang lazimnya diilhamkan daripada sistem kepercayaan dan persekitaran mereka. Duit syiling 10 sen baharu mengabadikan seni warisan ini dalam bentuk corak anyaman unik suku kaum Mah Meri di Semenanjung Malaysia.


Spesifikasi Teknikal

Nilai Muka          Logam                                     Garis pusat (mm)       Berat (gram)

50 sen              Nikel Loyang Bersalut Kuprum       22.65                      5.66

20 sen             Nikel Loyang                              20.60                      4.18

10 sen             Keluli Tahan Karat                      18.80                      2.98

5 sen              Keluli Tahan Karat                      17.78                      1.72






Logged

DiE FoR SoMeThIng or Live FoR NothInG..
Pancing.Net
« on: January 28, 2012, 12:26:06 AM »

 Logged
M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #1 on: January 28, 2012, 12:51:44 AM »

Fuhhh. . .bahaya nie. . .Memang btul setelah diamati
Logged

Pengail Baru
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2769


013.244.8847 (KL)


Email
« Reply #2 on: January 28, 2012, 12:54:55 AM »

Fuhhh. . .bahaya nie. . .Memang btul setelah diamati

terang lagi nyata tu.. kesian kita rakyat malaysia.. dulu2 yahudi cuba pengaruhi kita secara senyap2.. kini terang dan nyata yahudi telah mengistiharkan kemenengan mereka dalam duit syiling kita...  Cry Cry Cry
Logged

DiE FoR SoMeThIng or Live FoR NothInG..
M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #3 on: January 28, 2012, 12:56:34 AM »

Fuhhh. . .bahaya nie. . .Memang btul setelah diamati

terang lagi nyata tu.. kesian kita rakyat malaysia.. dulu2 yahudi cuba pengaruhi kita secara senyap2.. kini terang dan nyata yahudi telah mengistiharkan kemenengan mereka dalam duit syiling kita...  Cry Cry Cry

yg berslah dlm soal nie pemimpin yg terikut bisikan dari luar kononya maju seiring
Logged

Pengail Baru
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2769


013.244.8847 (KL)


Email
« Reply #4 on: January 28, 2012, 01:01:22 AM »

Fuhhh. . .bahaya nie. . .Memang btul setelah diamati

terang lagi nyata tu.. kesian kita rakyat malaysia.. dulu2 yahudi cuba pengaruhi kita secara senyap2.. kini terang dan nyata yahudi telah mengistiharkan kemenengan mereka dalam duit syiling kita...  Cry Cry Cry

yg berslah dlm soal nie pemimpin yg terikut bisikan dari luar kononya maju seiring

betul tu.. tapi sebagai rakyat yang tiada mampu untuk mengubah keputusan mereka inilah sahaja cara nya yang mampu.. andai keluar sungguh syiling tu nanti mmg PB tak mahu simpan langsung.. kalau boleh tukar PB tukar kepada nilai 5 sen 2 keping..
Logged

DiE FoR SoMeThIng or Live FoR NothInG..
Akhil Fateh
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18521


WhatsApp : 018-9460446


Email
« Reply #5 on: January 28, 2012, 01:02:28 AM »

Fuhhh. . .bahaya nie. . .Memang btul setelah diamati

terang lagi nyata tu.. kesian kita rakyat malaysia.. dulu2 yahudi cuba pengaruhi kita secara senyap2.. kini terang dan nyata yahudi telah mengistiharkan kemenengan mereka dalam duit syiling kita...  Cry Cry Cry

yg berslah dlm soal nie pemimpin yg terikut bisikan dari luar kononya maju seiring

ni mesti komplot dgn Yahudi...naya naya...
Logged

M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #6 on: January 28, 2012, 01:03:44 AM »

Fuhhh. . .bahaya nie. . .Memang btul setelah diamati

terang lagi nyata tu.. kesian kita rakyat malaysia.. dulu2 yahudi cuba pengaruhi kita secara senyap2.. kini terang dan nyata yahudi telah mengistiharkan kemenengan mereka dalam duit syiling kita...  Cry Cry Cry

yg berslah dlm soal nie pemimpin yg terikut bisikan dari luar kononya maju seiring

betul tu.. tapi sebagai rakyat yang tiada mampu untuk mengubah keputusan mereka inilah sahaja cara nya yang mampu.. andai keluar sungguh syiling tu nanti mmg PB tak mahu simpan langsung.. kalau boleh tukar PB tukar kepada nilai 5 sen 2 keping..

benda mcm nie perlu di ketengahkan sebabnya akn merosakan agama dan bangsa
Logged

berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21261


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #7 on: January 28, 2012, 01:05:46 AM »

Siapa yang bersalah sekarang ni, cari la corak lain ye x... Cry Cry Cry
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
Pengail Baru
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2769


013.244.8847 (KL)


Email
« Reply #8 on: January 28, 2012, 01:06:49 AM »

mmg amat2 kecewa rasa dalam hati...  Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
Logged

DiE FoR SoMeThIng or Live FoR NothInG..
ah tat
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2653


0196698131-NILAI


Email
« Reply #9 on: January 28, 2012, 01:06:56 AM »

Kan anyaman tu?? Ta nampak pun bintang zionis??
Logged

M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #10 on: January 28, 2012, 01:08:29 AM »

Siapa yang bersalah sekarang ni, cari la corak lain ye x... Cry Cry Cry

Yg bersalah mereka dan konco2 mereka. . .
Logged

Pengail Baru
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2769


013.244.8847 (KL)


Email
« Reply #11 on: January 28, 2012, 01:09:46 AM »

Kan anyaman tu?? Ta nampak pun bintang zionis??

tuan ah tat.. kasi undur sket bila nengok itu bintang maaa... kasi tengok dari jauh sket maaa... very clear maaaa...  Grin Grin
Logged

DiE FoR SoMeThIng or Live FoR NothInG..
M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #12 on: January 28, 2012, 01:12:25 AM »

Kan anyaman tu?? Ta nampak pun bintang zionis??

seakan walaupun anyaman. . .Zionis akan cuba meletakkan simbol mereka walau cara mana sekali pon dan dimana adanya umat islam, slogan yahudi "NEW WORLD ORDER" paham2 jelah yahudi punya sifat.
Logged

ah tat
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2653


0196698131-NILAI


Email
« Reply #13 on: January 28, 2012, 01:33:07 AM »

Dari jauh mcm ketupat ada la..
Logged

Pengail Baru
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2769


013.244.8847 (KL)


Email
« Reply #14 on: January 28, 2012, 01:35:24 AM »

Dari jauh mcm ketupat ada la..

hahahahah...  Grin Grin Grin
mujur juga nampak macam ketupat.. PB takut ah tat nampak cam gewang ker ladung ker reel ker hehehe..  Grin Grin
Logged

DiE FoR SoMeThIng or Live FoR NothInG..
bidan
Pengendali Laman
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4556


"Mancen sampai Pensan"

aim87@yahoo.com
Email
« Reply #15 on: January 28, 2012, 01:43:08 AM »


PERHATIKAN BETUL2 ....
Logged

Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com
Pengail Baru
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2769


013.244.8847 (KL)


Email
« Reply #16 on: January 28, 2012, 01:51:26 AM »


PERHATIKAN BETUL2 ....


errrrrr... abang bidan nampak apa heheh..??
Logged

DiE FoR SoMeThIng or Live FoR NothInG..
sheikh faqar
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2712



Email
« Reply #17 on: January 28, 2012, 03:47:48 AM »

Salam Encik2 dan tuan2 sekelian...

Ketika kita sedang berbicra persoalan ini, ianya akan terhubung kait secara lansung dengan isu semasa kehadiran kumpulan penasihat kepimpinan negara satu masa dahulu yang mendatangkan kekecohan. Siapakah mereka?

Kebebasan kapal2 pedagang Israel berlabuh di west port... pun menjadi persoalan.. baiknya hubungan kepimpinan kita dengan mereka... opss... this is not political issue but religion sensitivity...

Dalam kehidupan kita.. bnyk lambang perjuangan yahudi diserapkan tanpa sedar.. secara berdikit2 untuk menjadikan kebiasaan dan seterusnya kita akan abaikan masalah logo/lambang ini dan menerima dengan hati terbuka tanpa memikirkan kesan pada generasi akan datang.

Isu di sini adalah lambang bintang zionis. Tapi saya ni suka kupas lebih walaupun pendapat/pandangan org mcm saya ni dianggap enteng dan berubun2 lembut oleh sebilangan kita Wink

Kalau masih ingat dulu lambang cross/salib pernah ada pada duit kertas RM5 sekitar 10/15 tahun lepas. Tapi skrg ni 'RED CROSS' kan dah jadi sahabat baik kita... Wink sedangkan logo keselamatan yang kita guna pakai dari dulu adalah bulan sabit...  Grin

Kebanggaan ayah dan ibu yang berjaya memasukkan anak mereka ke sekolah St. John, St, Joseph dll juga sudah menjadi satu trend.(Maaf jika ada dari kalangan kita, bukan kata tak baik, tp kurang sesuai)

Dulu kita dibudayakan kristian, kini bukan lagi musuh Israel. Kalau dulu Ariel Sharon pernah mengutuk Tun Mahathir sebagai Hitler abad ke 21 yang sangat optimis menentang pergerakkan zionis namun kini... hehe.. 'You sudah tua.. duduk diam²'...

Kalau kita rasa Israel musuh kita, Yahudi Zionis musuh agama kita... mulakan dengan sabotaj barangan² keperluan harian seperti barangan bayi, syampoo, ubat gigi, makanan segera yang menjadi saham besar mereka dan menjadi kegilaan rakyat Malaysia, 4 jenama rokok keluaran Philip Morris (tukar pada rokok lain, nk berenti susah.. kan.. tukar dulu..).. lumpuhkan ekonomi mereka dari dalam diri kita.. itu jihad kita yang tak mampu bersuara..  

Tapi dah tertulis pada suratan.. bakal menjelang zaman kebangkitan mereka dan kejatuhan kita.. dan bakal muncul pula zaman kebangkitan kita dan kejatuhan mereka oleh 1/73 golongan yang terpilih... Pilihlah untuk berada dalam kelompok 1/73 itu sebagai perisai iman kita. Siapakah 1/73 itu mereka adalah Ahli Sunnah Wal Jamaah yang kehidupannya bergantung kepada 4 tauladan.

*maaf tuan tanah kedaung.. apa-apa topik kalau Ana nyampuk mesti ada unsur keagamaan.. nak buat macam mana.. Islam itu relevan dimana saja... tanpa prejudis dan syak..  Grin bak kata ulama'²... dlm Islam ada politik, dalam Islam ada ekonomi dalam Islam ada sains dll... sampai topik memancing ni pun ada dalam Islam... nak buat macam mana... ye dakkk... heheheheee.......  Cheesy Cheesy Cheesy

apa pun tahniah tuan PB kerana kepekaan anda terhadap perkara ini.. nnt Ana forward pada persatuan pengguna Islam.. TY
Logged

Don't Blame People for DISAPPOINTING you.. BLAME yourself for EXPECTING to much
kopytiam
Assistant Global Mod
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4517



Email
« Reply #18 on: January 28, 2012, 08:12:13 AM »

khehehe...dah lama jugak isu2 ney sampei da tak larat da na amek pot...dulu ada satu blog ni...memang open tapi da lama tinggal sbb tak larat nak baca... Tongue ...bila timbul post ni teman pon nak try akses balek blog tu dah tak buleh, invite only...tapi jes kalo tuan2 na 'preview' apa senarnya ada dlm blog tu...buley cer try KLIK SINI









Logged

Respect is all about Give-and-Take...You show/give one, You'll get one back !
PejuangPutih
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 237


ewan , 0104281783


« Reply #19 on: January 28, 2012, 08:42:44 AM »

 Shocked Shocked Shocked
Logged

Berdesup Cahaya .
afiz
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17500


P.net DUN Klang ... 019-2453593


« Reply #20 on: January 28, 2012, 08:43:51 AM »

Dah bahaya ni.. Sbg rakyat kita boleh ubah melalui usaha2 kita di alam maya ni spt yg tuan PB kita buat ni, kat pesbuk pun kita buleh kempen, tuiter pun buleh, InsyaAllah sekurang2nya bila ada tekanan  dr pihak bawahan spt kita , mereka akan kepanasan.. Tahniah TUAN PB atas usaha murni ni
Logged

nak marah, marah la.. saya apa hal??
joran huduh
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2051


huduh lagi hina tapi mau yg terhebat!

maarof7@gmail.com
WWW Email
« Reply #21 on: January 28, 2012, 08:51:45 AM »

ader gak kemungkinan..ianya adalah kesilapan pihak terlibat yg tidak begitu teliti untuk memeriksaan final output, semasa pembikinan ini.. ader kemungkinan ianya adalah tidak disengajakan dan ader kemungkinan ia adalah satu scandal yg sajer dibuat.. wollohualam..teman pun tak pasti.. agak-agak jer...
Logged

sheikh faqar
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2712



Email
« Reply #22 on: January 28, 2012, 09:28:06 AM »

Zionis ni mmg dah kerja dia terapkan di dalam rumah semua manusia akan ada mereka... Kerana mereka menganggap darah manusia selain mereka adalah halal utk dibunuh.. Zionis bukan musuh Islam semata2.. tektik melaga2kan Islam dgn agama lain dan dia selesa masuk dgn free manson dn mcm2 lagi..

takda istilah salah, tak sengaja dah skrg ni... sblm ni sembunyi2... hari ni terang2... tgk mcm yg tuan kopytiam bg tu.. pelanduk/kancil berekor panjang..Huh mana logiknya? ke apa? dan lambang free manson di duit rm1 tu.. jelas diorg dh masuk dlm rumah kita..

kita tak mampu nak tentang terang2.. kita tentang dalam diam.. ramai org Islam sendiri yg akan perlekehkan kita dgn ayat "berani sgt ke? pergi la Israel sana perang/lawan"/"entah2 kalau perang dia lari dulu" dan mcm2 lagi... (ayat org takda iman) sebab selemah2 iman adalah tentang dgn hati..
Logged

Don't Blame People for DISAPPOINTING you.. BLAME yourself for EXPECTING to much
afiz
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17500


P.net DUN Klang ... 019-2453593


« Reply #23 on: January 28, 2012, 10:03:18 AM »

Salah 1 cr kite boikot brgan Israel, kalo xdpt semua 1 brg pun jd lah.. Cth dulu sy selalu minum Coke, tp bile dpt tau ia kompeni yahudi sy cube minimakan yg boleh.. Err brangan pancing ada yg pihak yahudi mabuk buat ke?
Logged

nak marah, marah la.. saya apa hal??
sheikh faqar
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2712



Email
« Reply #24 on: January 28, 2012, 10:14:18 AM »

Salah 1 cr kite boikot brgan Israel, kalo xdpt semua 1 brg pun jd lah.. Cth dulu sy selalu minum Coke, tp bile dpt tau ia kompeni yahudi sy cube minimakan yg boleh.. Err brangan pancing ada yg pihak yahudi mabuk buat ke?

barang pancing takda kot... diorg bukan reti mancing... hehehee.... barang mancing bnyk china made..................... jom gi china...

selasa Malam rabu.... Grin
Logged

Don't Blame People for DISAPPOINTING you.. BLAME yourself for EXPECTING to much
afiz
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17500


P.net DUN Klang ... 019-2453593


« Reply #25 on: January 28, 2012, 10:15:57 AM »

Hahaha
Logged

nak marah, marah la.. saya apa hal??
kopytiam
Assistant Global Mod
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4517



Email
« Reply #26 on: January 28, 2012, 11:54:25 AM »

insya Allah...kalo teman...ta risau menda2 cenggini...kat mesia ni pon pejuang Fisabilillah kita ada ramei...siap 'berdaftar' ada kad lagi gitu...derang sekarang suma dalam fasa trening:

Kerjasama/Perpaduan - dengan menghubungi sesama 'pejuang' bila ada masalah berlaga bahu kat market uptown...

Meningkatkan otot fizikal dan jasmani - dengan bergaduh sesama bangsa dan agama (ini juga dipercayai dapat membantu meningkatkan kerjasama berkumpulan)

Bidang politik - kumpul ramai2 bila 'diseru' untuk meramaikan mejlis dan bawak nek turun banner parti...

Sosial - jadi bonzer kelab takpa lagi...join skali...untuk cuba memahami secara psikologi apakah keseronokan yg dicari oleh golongan bukan islam ni senarnya di tempat2 sebegitu...

so...u guys see...we pretty much covered... Wink

lariiikkkkkk seblum abg long datang baca....
Logged

Respect is all about Give-and-Take...You show/give one, You'll get one back !
M@rtd3T
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8018


..................................


Email
« Reply #27 on: January 28, 2012, 11:58:24 AM »

insya Allah...kalo teman...ta risau menda2 cenggini...kat mesia ni pon pejuang Fisabilillah kita ada ramei...siap 'berdaftar' ada kad lagi gitu...derang sekarang suma dalam fasa trening:

Kerjasama/Perpaduan - dengan menghubungi sesama 'pejuang' bila ada masalah berlaga bahu kat market uptown...

Meningkatkan otot fizikal dan jasmani - dengan bergaduh sesama bangsa dan agama (ini juga dipercayai dapat membantu meningkatkan kerjasama berkumpulan)

Bidang politik - kumpul ramai2 bila 'diseru' untuk meramaikan mejlis dan bawak nek turun banner parti...

Sosial - jadi bonzer kelab takpa lagi...join skali...untuk cuba memahami secara psikologi apakah keseronokan yg dicari oleh golongan bukan islam ni senarnya di tempat2 sebegitu...

so...u guys see...we pretty much covered... Wink

lariiikkkkkk seblum abg long datang baca....

mau kena semelih nie kihkihkih. . . Grin Grin
Logged

afiz
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17500


P.net DUN Klang ... 019-2453593


« Reply #28 on: January 28, 2012, 12:03:55 PM »

Aku repot kat abg long kopy, keke
Logged

nak marah, marah la.. saya apa hal??
Pengail Baru
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2769


013.244.8847 (KL)


Email
« Reply #29 on: January 28, 2012, 12:21:32 PM »

hahahahaha... mmg ramai sebenarnya dalam P.Net yang prihatin, berpengetahuan malah ada kemampuan dalam hal2 gerakan zionis yahudi nie... dan PB percaya kalau diseru dikalangan mereka ini untuk berparang dengan golongan zionis yahudi nie pasti ramai yang bersedia serahkan jiwa dan raga... syabassssss...

namun setelah Islam menang dalam Perang Salib... kristian telah mula cara baru untuk memerangi golongan islam dengan cara melemahkan dalaman dan keimanan orang islam itu sendiri... secara tak langsung islam itu sendiri akan runtuh bila tiba masanya... golongan yahudi dan nasrani mmg telah tahu cara ini sejak dari zaman Nabi Muhammad S.A.W dan mereka bergabung dengan kristian bagi tujuan itu... pada hari ini negara Israel itu sebenarnya hanya lambang atau trofi kejayaan mereka... dan Amerika adalah tapak dan asas dimana usaha mereka bermula...

nilai2 zionis yahudi dan freemasion nie mula dikesan dalam matawang kerajaan malaysia ini sejak penghujung tahun 90an... masa itu internet tidak seperti sekarang... makanya sebarang usaha dan gerakan untuk memaklumkan kepada rakyat amat mudah disekat dan dihalang... namun peredaran masa dan pelbagai perkara telah berlaku hinggakan fokus umat islam terhadap perkara gerakan yahudi ini tidak lagi menjadi satu isu utama dalam hidup umat islam malaysia masa kini hinggakan begitu mudah mereka meletkan trofi mereka dalam matawang negara kita...

salahkan orang tiada gunanya... tapi salahkan diri sendiri kenapa dan mengapa kita turut sama menyumbang kepada kejayaan yahudi ini... tepuk dada tanya selera... usah ditanya apa sumbangan negara kepada kita tetapi tanyalah diri apakah sumbangan kita kepada negara dalam hal ini...
Logged

DiE FoR SoMeThIng or Live FoR NothInG..
Pages: 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal