Pancing.Net
October 25, 2014, 10:29:39 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1   Go Down
  Print  
Author Topic: cara nak ikat mata kail menggunakan dawai  (Read 3653 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ichiban82
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11


« on: February 09, 2012, 04:59:52 PM »

Salam semua,
Sye org baru d forum ni...mintak otai2 semua mengenai permasaalah sye yg mungkin x seberape ni...
Apakah ikatan yang sesuai untuk mengikat mata kail saiz 3/0 dgn menggunakan wire 20lb (warna perak) tanpa di clamp dgn sarung besi yg kecil tu (ntah ape ke name nyer). Sbb baru2 ni perambut 50lb sye meletup di rentap toman...tu yg geram tu nak repid balik.. Wink
Logged

selalu dapat susah kalau kedekut ilmu tapi mendapat kesenangan dengan mengajarkan ilmu yang ada...
Pancing.Net
« on: February 09, 2012, 04:59:52 PM »

 Logged
mojo@jojo
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2835



Email
« Reply #1 on: February 09, 2012, 05:02:15 PM »

uiii.. melotop??
mesti toman tu bawak mercun papan..h
eheheh

apo kato bawak den sekali poie kek tompek toman molotup tu
nanti kito lotupkan dio balik
hihih
Logged

catch n release pleaseeeeee....
tapau pun agak2 la
mau banyak ikan banyak p pasar borong leee
0143663898
ichiban82
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11


« Reply #2 on: February 09, 2012, 05:50:47 PM »

tempat tu tak jauh mene, kat area meru jer...
"meletup"..ialah tarikkk..tahannn....tarikkk...tahannnn...tahann...tuss..(hmpeh betoi), terusss gulung tali n cek2 mata kai dh x de..prambut ade bekas di sentap menyerong...memeng sah gigi toman ni..!!
Ade ke cara terBAIK supaya tak meletup lagi.. pls.
Logged

selalu dapat susah kalau kedekut ilmu tapi mendapat kesenangan dengan mengajarkan ilmu yang ada...
mojo@jojo
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2835



Email
« Reply #3 on: February 09, 2012, 07:29:13 PM »

errrppp
dam subang ke ni ?
ambe dok kat uitm puncak perdana ni je
sudikah tuan hamba membawa ambe yang picisan ini menduganya
kalau sudi tinggalkan sekali no teponnya
Logged

catch n release pleaseeeeee....
tapau pun agak2 la
mau banyak ikan banyak p pasar borong leee
0143663898
AlongChai
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 738


Selagi Terdaya , Manceng, Manceng, Manceng....

Takde+jugak.. Malas+nak+ada..
WWW Email
« Reply #4 on: February 10, 2012, 08:00:18 AM »

errrppp
dam subang ke ni ?
ambe dok kat uitm puncak perdana ni je
sudikah tuan hamba membawa ambe yang picisan ini menduganya
kalau sudi tinggalkan sekali no teponnya

Huhuhuhu dah kena racun ni..
Logged

..Hampa call saya noo..Kita komplot ramai2.. 0173888757 (Along)..
               http://www.joranbambu.blogspot.com
ichiban82
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11


« Reply #5 on: February 10, 2012, 11:22:12 AM »

Hah..kat Dam Subang tulah, tpi nk gi atas x leh bawa keta, moto pon smpai separuh jln jer...selebihnya kene jln kaki...gedegak gedeguk naik bukit bawa umpan ank keli n joran msing2.
Bulan depan sye n member2 lain nak gi repeat balik kat tpt tu..
Tuuu.. yg nak kat tanye kat otai2 tentang cara pemasangan dawai pada mata kail n perambut.
Logged

selalu dapat susah kalau kedekut ilmu tapi mendapat kesenangan dengan mengajarkan ilmu yang ada...
k_rulez
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1431



Email
« Reply #6 on: February 10, 2012, 06:20:03 PM »

bro... duduk kat mana...? kalau dekat bolah la duk pekena teh sambil blaja ngikat mata... heheheee
Logged
ichiban82
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11


« Reply #7 on: February 13, 2012, 09:32:13 AM »

sye duduk kat Tmn Klang Jaya jer...berdepan dgn Jaya Jucco Bukit Tinggi (Sebelah Taman Botanik), laku kat situ nak gi mengopi/ngteh tu no hal.. boleh jer...
call jer sye 012-2975308..
Logged

selalu dapat susah kalau kedekut ilmu tapi mendapat kesenangan dengan mengajarkan ilmu yang ada...
ojang
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4027


Phone : 012-6414733


WWW
« Reply #8 on: February 13, 2012, 10:23:35 AM »

salam.. tuan tanah leh g tgk kat link ni...  http://www.pancing.net/index.php?topic=19176.0      kena rajin2 selak...  Wink Wink Wink
Logged

ichiban82
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11


« Reply #9 on: February 13, 2012, 01:00:44 PM »

t/kasih lah otai ojang...jasa mu tetap di kenang !!,
sye ni org baru dlm forum ni...nak cari topik yg berkaitan tu masih terkial2 mencari..tu yang dok tanye kat otai2 dlm forum ni...
anyhow t/kasih banyak kerna membantu...arigato.
Logged

selalu dapat susah kalau kedekut ilmu tapi mendapat kesenangan dengan mengajarkan ilmu yang ada...
Pages: 1   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal