Pancing.Net
July 30, 2014, 02:50:21 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 »   Go Down
  Print  
Author Topic: smartphone paling best?  (Read 5175 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2409



« on: February 20, 2012, 10:15:28 AM »

smart phone aper yg best skrang?
teringin nak pakai galaxy note, tapi cam besar sgt plak.
nak ambik galaxy S II tapi member yg pakai kater mudah hang.
HTC plak x ader dlm pakage celcom atau maxis.
kawe nak pakai voice+data(company byr)
cer citer tepon maner yg best Grin Grin Grin
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
Pancing.Net
« on: February 20, 2012, 10:15:28 AM »

 Logged
gymkhana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4508


nett@gymkhana :-)


« Reply #1 on: February 20, 2012, 10:46:25 AM »

HTC Desire HD  Shocked Shocked Android...

Logged



nett@gymkhana 012 586 8363
kopytiam
Assistant Global Mod
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4518



Email
« Reply #2 on: February 20, 2012, 12:06:44 PM »

teman pakei HD2...Bold 3...bagi teman..definasi 'best' tu subjektif...terpulang kepada kepandaian individu untuk fully utilized hp tu...takat beli henpon best tapi pakei main angry bird ja kredit pon tader...ta brapa nak bes jugak la......so...nak beli smartphone, kita pon kena lar 'smart' jugak...try baca feedback penguna-pengguna henpon ni KAT SINI (yang mana cepat rosak, kat mana nak repair, na download firmware baru etc) and tuan decide ler which is da best fer yah... Wink
Logged

Respect is all about Give-and-Take...You show/give one, You'll get one back !
crudemix
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 485



« Reply #3 on: June 09, 2012, 04:31:40 PM »

smart phone aper yg best skrang?
teringin nak pakai galaxy note, tapi cam besar sgt plak.
nak ambik galaxy S II tapi member yg pakai kater mudah hang.
HTC plak x ader dlm pakage celcom atau maxis.
kawe nak pakai voice+data(company byr)
cer citer tepon maner yg best Grin Grin Grin

kawe pakai S2 gen 1 sampai skrg "hang jarang sangat" ....
nak tukar ke s3 plak
Logged

we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets n we shall never surrender
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34650



Email
« Reply #4 on: June 09, 2012, 09:50:48 PM »

teringain jugak nak beli, tp xreti bab2 telepon canggih ni huhuhuhu Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Logged
kzkh9786
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2010


M.P.C - Jeng Krengg

kzkh9786
Email
« Reply #5 on: June 11, 2012, 09:33:15 AM »

ambe pkai S-ace aje..tu pun wife belikan..hahaha..
Logged



Melaka Phantom Caster [ M.P.C ]
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3445



« Reply #6 on: September 03, 2012, 04:56:09 PM »

smart phone aper yg best skrang?
teringin nak pakai galaxy note, tapi cam besar sgt plak.
nak ambik galaxy S II tapi member yg pakai kater mudah hang.
HTC plak x ader dlm pakage celcom atau maxis.
kawe nak pakai voice+data(company byr)
cer citer tepon maner yg best Grin Grin Grin

kawe pakai S2 gen 1 sampai skrg "hang jarang sangat" ....
nak tukar ke s3 plak

bg CM... kalau nak letgo itu s2 memurah, kasik tau lah yer hehehe... kwn sedia meng'offload' beban tuh dr bro... huhu

cheers

cheers
Logged
Miebauk
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 674



« Reply #7 on: September 03, 2012, 05:09:09 PM »

smart phone aper yg best skrang?
teringin nak pakai galaxy note, tapi cam besar sgt plak.
nak ambik galaxy S II tapi member yg pakai kater mudah hang.
HTC plak x ader dlm pakage celcom atau maxis.
kawe nak pakai voice+data(company byr)
cer citer tepon maner yg best Grin Grin Grin


Tn Cooyard dh beli phone baru lum? HTC dhde dah dlm package Maxis  Grin
Logged

Hanya Pemancing Yang Kenal Pemancing...
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2409



« Reply #8 on: September 18, 2012, 11:02:49 PM »

dah, galaxy note. dah pakai 4 bln, takat ni puas ati.
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
hitokiri
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 387


New Team Anglers [NTA] Sportfishing


Email
« Reply #9 on: September 19, 2012, 08:50:27 AM »

Untuk kaki pancing/outdoor, smartphone yg lasak!

Sony Active, saya suka sebab kecik, ada gps, android dan paling penting... LASAK!

<a href="http://www.youtube.com/v/F92CvRflk18&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/F92CvRflk18&amp;ap=%2526fmt%3D18&amp;rel=0</a>


Sony Acro S, yg ni baru sket.. tak suka sebab screen besar, pastu tatau kalo dia bole kena hentak ke tak..  Cheesy


Ada lagi beberapa smartphone yg lasak, tapi saya suka yg 2 ni je..
Logged

Formerly known as "itikganaz"
daqlie
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8821


DFD reporting....


« Reply #10 on: September 19, 2012, 10:29:44 AM »

Tgh teringin nk ganti iphone teman ngn yg lebey praktikal.. kalo bole mau yg de camera cantek dan leh gune internet tuk bukak porem bile boring tggu ikan sentap.. yg paling penting MURAH...  Grin Grin
Logged

berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21259


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #11 on: September 19, 2012, 01:42:12 PM »

gilalah..... terus jatuh hati ni..... terbaiklah abam Hitokiri Wink
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
josh_m
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 143



« Reply #12 on: September 20, 2012, 02:49:47 PM »

Josh sedang guna GMOTE.. memang best gak..

tapi acro s nampak solid larr boleh buang dalam air pun takpe
Logged
ToReX
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2398


Email
« Reply #13 on: October 06, 2012, 01:59:21 AM »

Galaxy note tetap pilihan hati
Logged

live.....life.....cool....hardcore caster
cooyard
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2409



« Reply #14 on: November 26, 2012, 09:34:18 PM »

tgh pk nak ambik experia go, tp roadtax dah mati la plak.
Logged

CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.
syahz_f8979
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2997


CasterJigger sana sini


Email
« Reply #15 on: November 27, 2012, 08:13:40 AM »

nak beli S3 dgn harga murah2 dar kawan cip yans pun x lepas2 lagi nie...hadui... Undecided Tongue
Logged
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21259


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #16 on: November 27, 2012, 08:19:57 AM »

 Shocked Shocked Shocked Shocked.... jual la ikan talang tu..... lepas ape Tongue Grin
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15692


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #17 on: November 27, 2012, 09:11:40 AM »

SP yg paling best adalah percuma dan tak perlu bayar bil bulan2 ( kira org lain bayarlah ),lagi satu SP skrg terlampau cepat sgt update model,kalau yg ambil pakej syarikat telekomunikasi yg 2 tahun tu mau layan je bil bulan2,secara peribadi saya berminat samsung galaxy 3 pasal kalau nak servis dekat je,buat masa ni pakai dulu tab sampai lingkup  Grin
Logged
pancing tegar
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13056


Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.


Email
« Reply #18 on: November 27, 2012, 09:28:30 AM »

Huhu....best ler kalo pkai credit ade jer...
Kalo xde buat main game jer ye...hehe
Logged

syahz_f8979
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2997


CasterJigger sana sini


Email
« Reply #19 on: November 27, 2012, 10:04:02 AM »

Shocked Shocked Shocked Shocked.... jual la ikan talang tu..... lepas ape Tongue Grin


hohohoho.... Grin Grin Cheesy
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15692


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #20 on: November 27, 2012, 09:02:05 PM »

Nampaknya Samsung nak keluar model baru lagi ni sebab tiba2 je Apple nak sekat pemasaran Samsung,nasib kat Malaysia takde nak sekat2,janji ada duit nak beli model apa pun boleh
Logged
syahz_f8979
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2997


CasterJigger sana sini


Email
« Reply #21 on: November 28, 2012, 08:18:39 AM »

Nampaknya Samsung nak keluar model baru lagi ni sebab tiba2 je Apple nak sekat pemasaran Samsung,nasib kat Malaysia takde nak sekat2,janji ada duit nak beli model apa pun boleh

itu persaingan...standard la tu cara nak dapat sales lebih... Grin Grin Cheesy
Logged
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21259


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #22 on: November 28, 2012, 08:56:35 AM »

Errr.... tumpang tanya sikit.... mcm mana nak kenal pasti Smart Phone Samsung Original n Samsung ciplak punya.... Ada sesiapa berpengalaman x?
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
Abang Saiful
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34650



Email
« Reply #23 on: November 28, 2012, 09:08:15 AM »

besssnyer.. TQ dgn info ini tuan hitokiri Grin Grin Grin
Untuk kaki pancing/outdoor, smartphone yg lasak!

Sony Active, saya suka sebab kecik, ada gps, android dan paling penting... LASAK!

www.youtube.com/watch?v=F92CvRflk18

Sony Acro S, yg ni baru sket.. tak suka sebab screen besar, pastu tatau kalo dia bole kena hentak ke tak..  Cheesy


Ada lagi beberapa smartphone yg lasak, tapi saya suka yg 2 ni je..
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15692


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #24 on: November 28, 2012, 09:15:47 AM »

Errr.... tumpang tanya sikit.... mcm mana nak kenal pasti Smart Phone Samsung Original n Samsung ciplak punya.... Ada sesiapa berpengalaman x?
Benda tu nak kena belek Du,kena rasa berat dia,senang cerita pergi kat mana2 pengedar sah Samsung pergi godek2,kadang yg ciplak ni skrin resolusi tak cantik,errrr....ada ke Samsung ciplak sebiji ori sampai tak boleh nak kenal atau beza,meh sini Du aku nak tgk kat mana

Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3445



« Reply #25 on: November 28, 2012, 10:01:49 AM »

biasa nyer terkena kat org yg tak biasa pakai samsung ori, cam kwn nih hehe... pakai henpon cap ayam jer la nih, semenjak c6 kwn lemas di tasik ayer keroh bulen lepas ahaks...

ada yg penah guna zte acqua dak? murah tak fon nih? kwn nih tak mampu nak pakai samsung apa kemende ker tuuu hehe
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15692


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #26 on: November 28, 2012, 10:08:40 AM »

Nak pergi Low Yat ni nak ambil barang,ada sapa2 mau cuci mata jom sekali,tgk model hp terbaru ni je,nak beli poket tak tebal
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3445



« Reply #27 on: November 28, 2012, 10:28:02 AM »

bro. kasik snap gambor2 beracun post kat sini ler hehe
Logged
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21259


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #28 on: November 28, 2012, 12:49:12 PM »

biasa nyer terkena kat org yg tak biasa pakai samsung ori, cam kwn nih hehe... pakai henpon cap ayam jer la nih, semenjak c6 kwn lemas di tasik ayer keroh bulen lepas ahaks...

ada yg penah guna zte acqua dak? murah tak fon nih? kwn nih tak mampu nak pakai samsung apa kemende ker tuuu hehe

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked ni musti dok berkayak punya pasal ni....... sedih wooo klu karam...
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3445



« Reply #29 on: November 28, 2012, 04:42:02 PM »

biasa nyer terkena kat org yg tak biasa pakai samsung ori, cam kwn nih hehe... pakai henpon cap ayam jer la nih, semenjak c6 kwn lemas di tasik ayer keroh bulen lepas ahaks...

ada yg penah guna zte acqua dak? murah tak fon nih? kwn nih tak mampu nak pakai samsung apa kemende ker tuuu hehe

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked ni musti dok berkayak punya pasal ni....... sedih wooo klu karam...

haha betul tuuuh... yg karam kwn nyer topi ngan spek itam, lelain suma ok termasuk ler kotak plano ngan gewang yg kwn rasa2 lebih 1k kot dpt recover uhuk2... cuma cokia c6 kwn tuh lemas... hehe... + bruised ego... suma sbb kelab tak menten kenu betul2 sbb ada leak... hampehhhhh + harammmm

inflatable PFD pun lum replace dier punya Co2 cartridge ngan sensor huhu...  Tongue
Logged
Pages: 1 2 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal