Author Topic: smartphone paling best?  (Read 7712 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cooyard

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2428
  • Gender: Male
smartphone paling best?
« on: February 20, 2012, 10:15:28 AM »
smart phone aper yg best skrang?
teringin nak pakai galaxy note, tapi cam besar sgt plak.
nak ambik galaxy S II tapi member yg pakai kater mudah hang.
HTC plak x ader dlm pakage celcom atau maxis.
kawe nak pakai voice+data(company byr)
cer citer tepon maner yg best ;D ;D ;D
CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.

Offline gymkhana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4539
  • Gender: Male
  • nett@gymkhana :-)
Re: smartphone paling best?
« Reply #1 on: February 20, 2012, 10:46:25 AM »
HTC Desire HD  :o :o Android...



nett@gymkhana 012 586 8363

Offline kopytiam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4515
  • Gender: Male
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #2 on: February 20, 2012, 12:06:44 PM »
teman pakei HD2...Bold 3...bagi teman..definasi 'best' tu subjektif...terpulang kepada kepandaian individu untuk fully utilized hp tu...takat beli henpon best tapi pakei main angry bird ja kredit pon tader...ta brapa nak bes jugak la......so...nak beli smartphone, kita pon kena lar 'smart' jugak...try baca feedback penguna-pengguna henpon ni KAT SINI (yang mana cepat rosak, kat mana nak repair, na download firmware baru etc) and tuan decide ler which is da best fer yah... ;)
Respect is all about Give-and-Take...You show/give one, You'll get one back !

Offline crudemix

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 485
Re: smartphone paling best?
« Reply #3 on: June 09, 2012, 04:31:40 PM »
smart phone aper yg best skrang?
teringin nak pakai galaxy note, tapi cam besar sgt plak.
nak ambik galaxy S II tapi member yg pakai kater mudah hang.
HTC plak x ader dlm pakage celcom atau maxis.
kawe nak pakai voice+data(company byr)
cer citer tepon maner yg best ;D ;D ;D

kawe pakai S2 gen 1 sampai skrg "hang jarang sangat" ....
nak tukar ke s3 plak
we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets n we shall never surrender

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34771
  • Gender: Male
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #4 on: June 09, 2012, 09:50:48 PM »
teringain jugak nak beli, tp xreti bab2 telepon canggih ni huhuhuhu ::) ::) ::)

Offline kzkh9786

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2011
  • Gender: Male
  • M.P.C - Jeng Krengg
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #5 on: June 11, 2012, 09:33:15 AM »
ambe pkai S-ace aje..tu pun wife belikan..hahaha..


Melaka Phantom Caster [ M.P.C ]

Offline binjai

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3497
Re: smartphone paling best?
« Reply #6 on: September 03, 2012, 04:56:09 PM »
smart phone aper yg best skrang?
teringin nak pakai galaxy note, tapi cam besar sgt plak.
nak ambik galaxy S II tapi member yg pakai kater mudah hang.
HTC plak x ader dlm pakage celcom atau maxis.
kawe nak pakai voice+data(company byr)
cer citer tepon maner yg best ;D ;D ;D

kawe pakai S2 gen 1 sampai skrg "hang jarang sangat" ....
nak tukar ke s3 plak

bg CM... kalau nak letgo itu s2 memurah, kasik tau lah yer hehehe... kwn sedia meng'offload' beban tuh dr bro... huhu

cheers

cheers

Offline Miebauk

  • Marlin
  • *
  • Posts: 676
  • Gender: Male
Re: smartphone paling best?
« Reply #7 on: September 03, 2012, 05:09:09 PM »
smart phone aper yg best skrang?
teringin nak pakai galaxy note, tapi cam besar sgt plak.
nak ambik galaxy S II tapi member yg pakai kater mudah hang.
HTC plak x ader dlm pakage celcom atau maxis.
kawe nak pakai voice+data(company byr)
cer citer tepon maner yg best ;D ;D ;D


Tn Cooyard dh beli phone baru lum? HTC dhde dah dlm package Maxis  ;D
Hanya Pemancing Yang Kenal Pemancing...

Offline cooyard

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2428
  • Gender: Male
Re: smartphone paling best?
« Reply #8 on: September 18, 2012, 11:02:49 PM »
dah, galaxy note. dah pakai 4 bln, takat ni puas ati.
CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.

Offline hitokiri

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 387
  • New Team Anglers [NTA] Sportfishing
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #9 on: September 19, 2012, 08:50:27 AM »
Untuk kaki pancing/outdoor, smartphone yg lasak!

Sony Active, saya suka sebab kecik, ada gps, android dan paling penting... LASAK!

www.youtube.com/watch?v=F92CvRflk18

Sony Acro S, yg ni baru sket.. tak suka sebab screen besar, pastu tatau kalo dia bole kena hentak ke tak..  :D


Ada lagi beberapa smartphone yg lasak, tapi saya suka yg 2 ni je..
Formerly known as "itikganaz"

Offline daqlie

  • Marlin
  • *
  • Posts: 8819
  • Gender: Male
  • DFD reporting....
Re: smartphone paling best?
« Reply #10 on: September 19, 2012, 10:29:44 AM »
Tgh teringin nk ganti iphone teman ngn yg lebey praktikal.. kalo bole mau yg de camera cantek dan leh gune internet tuk bukak porem bile boring tggu ikan sentap.. yg paling penting MURAH...  ;D ;D

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #11 on: September 19, 2012, 01:42:12 PM »
gilalah..... terus jatuh hati ni..... terbaiklah abam Hitokiri ;)
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline josh_m

  • Pelata
  • *
  • Posts: 143
  • Gender: Male
Re: smartphone paling best?
« Reply #12 on: September 20, 2012, 02:49:47 PM »
Josh sedang guna GMOTE.. memang best gak..

tapi acro s nampak solid larr boleh buang dalam air pun takpe

Offline ToReX

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2400
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #13 on: October 06, 2012, 01:59:21 AM »
Galaxy note tetap pilihan hati
live.....life.....cool....hardcore caster

Offline cooyard

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2428
  • Gender: Male
Re: smartphone paling best?
« Reply #14 on: November 26, 2012, 09:34:18 PM »
tgh pk nak ambik experia go, tp roadtax dah mati la plak.
CHRonic ANgleRs oF KELantAN(CRANK77)
019 empat kosong enam lima tiga dua sembilan.

Offline syahz_f8979

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3026
  • Gender: Male
  • CasterJigger sana sini
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #15 on: November 27, 2012, 08:13:40 AM »
nak beli S3 dgn harga murah2 dar kawan cip yans pun x lepas2 lagi nie...hadui... :-\ :P

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #16 on: November 27, 2012, 08:19:57 AM »
 :o :o :o :o.... jual la ikan talang tu..... lepas ape :P ;D
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: smartphone paling best?
« Reply #17 on: November 27, 2012, 09:11:40 AM »
SP yg paling best adalah percuma dan tak perlu bayar bil bulan2 ( kira org lain bayarlah ),lagi satu SP skrg terlampau cepat sgt update model,kalau yg ambil pakej syarikat telekomunikasi yg 2 tahun tu mau layan je bil bulan2,secara peribadi saya berminat samsung galaxy 3 pasal kalau nak servis dekat je,buat masa ni pakai dulu tab sampai lingkup  ;D

Offline pancing tegar

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 13071
  • Gender: Male
  • Dato' Maharajalela.....A.K.A...Pasir Salak.
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #18 on: November 27, 2012, 09:28:30 AM »
Huhu....best ler kalo pkai credit ade jer...
Kalo xde buat main game jer ye...hehe

Offline syahz_f8979

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3026
  • Gender: Male
  • CasterJigger sana sini
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #19 on: November 27, 2012, 10:04:02 AM »
:o :o :o :o.... jual la ikan talang tu..... lepas ape :P ;D


hohohoho.... ;D ;D :D

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: smartphone paling best?
« Reply #20 on: November 27, 2012, 09:02:05 PM »
Nampaknya Samsung nak keluar model baru lagi ni sebab tiba2 je Apple nak sekat pemasaran Samsung,nasib kat Malaysia takde nak sekat2,janji ada duit nak beli model apa pun boleh

Offline syahz_f8979

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3026
  • Gender: Male
  • CasterJigger sana sini
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #21 on: November 28, 2012, 08:18:39 AM »
Nampaknya Samsung nak keluar model baru lagi ni sebab tiba2 je Apple nak sekat pemasaran Samsung,nasib kat Malaysia takde nak sekat2,janji ada duit nak beli model apa pun boleh

itu persaingan...standard la tu cara nak dapat sales lebih... ;D ;D :D

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #22 on: November 28, 2012, 08:56:35 AM »
Errr.... tumpang tanya sikit.... mcm mana nak kenal pasti Smart Phone Samsung Original n Samsung ciplak punya.... Ada sesiapa berpengalaman x?
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34771
  • Gender: Male
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #23 on: November 28, 2012, 09:08:15 AM »
besssnyer.. TQ dgn info ini tuan hitokiri ;D ;D ;D
Untuk kaki pancing/outdoor, smartphone yg lasak!

Sony Active, saya suka sebab kecik, ada gps, android dan paling penting... LASAK!

www.youtube.com/watch?v=F92CvRflk18

Sony Acro S, yg ni baru sket.. tak suka sebab screen besar, pastu tatau kalo dia bole kena hentak ke tak..  :D


Ada lagi beberapa smartphone yg lasak, tapi saya suka yg 2 ni je..

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: smartphone paling best?
« Reply #24 on: November 28, 2012, 09:15:47 AM »
Errr.... tumpang tanya sikit.... mcm mana nak kenal pasti Smart Phone Samsung Original n Samsung ciplak punya.... Ada sesiapa berpengalaman x?
Benda tu nak kena belek Du,kena rasa berat dia,senang cerita pergi kat mana2 pengedar sah Samsung pergi godek2,kadang yg ciplak ni skrin resolusi tak cantik,errrr....ada ke Samsung ciplak sebiji ori sampai tak boleh nak kenal atau beza,meh sini Du aku nak tgk kat mana


Offline binjai

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3497
Re: smartphone paling best?
« Reply #25 on: November 28, 2012, 10:01:49 AM »
biasa nyer terkena kat org yg tak biasa pakai samsung ori, cam kwn nih hehe... pakai henpon cap ayam jer la nih, semenjak c6 kwn lemas di tasik ayer keroh bulen lepas ahaks...

ada yg penah guna zte acqua dak? murah tak fon nih? kwn nih tak mampu nak pakai samsung apa kemende ker tuuu hehe

Offline abu_melayu

  • SAPA
  • Arowana
  • *
  • Posts: 15699
  • Gender: Male
  • اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Re: smartphone paling best?
« Reply #26 on: November 28, 2012, 10:08:40 AM »
Nak pergi Low Yat ni nak ambil barang,ada sapa2 mau cuci mata jom sekali,tgk model hp terbaru ni je,nak beli poket tak tebal

Offline binjai

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3497
Re: smartphone paling best?
« Reply #27 on: November 28, 2012, 10:28:02 AM »
bro. kasik snap gambor2 beracun post kat sini ler hehe

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: smartphone paling best?
« Reply #28 on: November 28, 2012, 12:49:12 PM »
biasa nyer terkena kat org yg tak biasa pakai samsung ori, cam kwn nih hehe... pakai henpon cap ayam jer la nih, semenjak c6 kwn lemas di tasik ayer keroh bulen lepas ahaks...

ada yg penah guna zte acqua dak? murah tak fon nih? kwn nih tak mampu nak pakai samsung apa kemende ker tuuu hehe

:o :o :o :o :o ni musti dok berkayak punya pasal ni....... sedih wooo klu karam...
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline binjai

  • Marlin
  • *
  • Posts: 3497
Re: smartphone paling best?
« Reply #29 on: November 28, 2012, 04:42:02 PM »
biasa nyer terkena kat org yg tak biasa pakai samsung ori, cam kwn nih hehe... pakai henpon cap ayam jer la nih, semenjak c6 kwn lemas di tasik ayer keroh bulen lepas ahaks...

ada yg penah guna zte acqua dak? murah tak fon nih? kwn nih tak mampu nak pakai samsung apa kemende ker tuuu hehe

:o :o :o :o :o ni musti dok berkayak punya pasal ni....... sedih wooo klu karam...

haha betul tuuuh... yg karam kwn nyer topi ngan spek itam, lelain suma ok termasuk ler kotak plano ngan gewang yg kwn rasa2 lebih 1k kot dpt recover uhuk2... cuma cokia c6 kwn tuh lemas... hehe... + bruised ego... suma sbb kelab tak menten kenu betul2 sbb ada leak... hampehhhhh + harammmm

inflatable PFD pun lum replace dier punya Co2 cartridge ngan sensor huhu...  :P