Author Topic: ikan temoleh besar !!  (Read 5682 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aidi az

  • Bilis
  • *
  • Posts: 48
  • Gender: Male
ikan temoleh besar !!
« on: May 08, 2012, 10:40:43 PM »
ikan temoleh 20 kg lebih

sape kate hobi memancing ni senang... kalau tak caye cube try pi pancing ikan dan tengok ikan ape yang korang dapat... huhu.. ^_^

Offline zizou

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1919
  • Gender: Male
  • jom casting n fly..jb area.0123059276
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #1 on: May 08, 2012, 10:53:31 PM »
mak aaiiii...bosarrrr.. :o :o

Offline Akhil Fateh

  • Arowana
  • *
  • Posts: 18672
  • Gender: Male
  • WhatsApp/Telegram : 013-4244994
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #2 on: May 08, 2012, 11:15:54 PM »
huiyooo...besaq....

tahniah..! ;) ;) ;)

Offline gymkhana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4539
  • Gender: Male
  • nett@gymkhana :-)
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #3 on: May 09, 2012, 08:11:07 AM »
first time tgk... besarnya yeob... dgr² ikan ni ada kat pahang jer... negeri lain Wallahualam...


nett@gymkhana 012 586 8363

Offline manba_nkk

  • AJK PNET
  • Arowana
  • ***
  • Posts: 18237
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #4 on: May 09, 2012, 08:15:35 AM »
Fuhhhh abang bro aidi memang super otai ! Tahniah buat beliau !

Dapat kat mana ? Umpan ? cara ?  ;D
takda peduli, hentam saja

Offline shahzam

  • Marlin
  • *
  • Posts: 9460
  • Gender: Male
  • mancen jgn x mancen
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #5 on: May 09, 2012, 08:31:00 AM »
Assalamualaikum w.b.t.

besorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrnye........gile kentang main ngan temoleh nih.....terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......

p/s: gymkhana.....kat putrajaya pon ade gak....sungai perak pon ade.....tp susah  benor nak dpt pon....

Offline aidi az

  • Bilis
  • *
  • Posts: 48
  • Gender: Male
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #6 on: May 09, 2012, 02:35:22 PM »
Fuhhhh abang bro aidi memang super otai ! Tahniah buat beliau !

Dapat kat mana ? Umpan ? cara ?  ;D

yg kat gamba ni sbnrnye abg sy, sy cume tukang tengok dye tarik ikan ni dan amek gamba je.. ;D

hari tu saje2 je try mancing kat putra**** dan nasib menyeblahi kami make dptlah ikan ni..  ;D
ikan ni kalo nak dimancing boleh gune umpan dedak ataupon kelapa sawit dan bole gune care dasar ataupun timbul..
sape kate hobi memancing ni senang... kalau tak caye cube try pi pancing ikan dan tengok ikan ape yang korang dapat... huhu.. ^_^

Offline aidi az

  • Bilis
  • *
  • Posts: 48
  • Gender: Male
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #7 on: May 09, 2012, 02:38:54 PM »
Assalamualaikum w.b.t.

besorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrnye........gile kentang main ngan temoleh nih.....terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......

p/s: gymkhana.....kat putrajaya pon ade gak....sungai perak pon ade.....tp susah  benor nak dpt pon....

kat putrajaya mmg ade tapi ikan ni lagi banyak kat port larangan dripada kat wetland..  ;D
sape kate hobi memancing ni senang... kalau tak caye cube try pi pancing ikan dan tengok ikan ape yang korang dapat... huhu.. ^_^

Offline hantuayaq

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 195
  • Gender: Male
  • karau jangan tak karau.....
    • hantuayaq
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #8 on: May 09, 2012, 03:17:46 PM »
 :o dkat sama saiz ngan tuan dia dah.... besaq woooo... TAHNIAH....

Offline ryobi692

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1429
  • Gender: Male
  • Jom Komplot
    • pancing.net
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #9 on: May 09, 2012, 05:03:46 PM »
tahniah.... termoleh 2... ;D

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #10 on: May 09, 2012, 05:11:29 PM »
besar tu...... terbaik...... ikan yang menjadi idaman malaya ni...
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline gymkhana

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4539
  • Gender: Male
  • nett@gymkhana :-)
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #11 on: May 09, 2012, 10:16:00 PM »
Assalamualaikum w.b.t.

besorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrnye........gile kentang main ngan temoleh nih.....terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......

p/s: gymkhana.....kat putrajaya pon ade gak....sungai perak pon ade.....tp susah  benor nak dpt pon....

Tq abam shahzam... rare gak spesis ni...


nett@gymkhana 012 586 8363

Offline ryobi692

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1429
  • Gender: Male
  • Jom Komplot
    • pancing.net
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #12 on: May 10, 2012, 09:56:00 AM »
spesis yg hampir pupus...dah susah dicari... ;D

Offline adichrome

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1295
  • Gender: Male
  • "Semoga Esok Masih Ada Ikan Untuk Ku"
    • http://fishingmemancing.blogspot.com/
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #13 on: May 10, 2012, 10:01:37 AM »
Tahniah tuan dan kepada abang tuan, tuan2 memang hebatttttttt...........  ;D

Offline Abang Saiful

  • Arowana
  • *
  • Posts: 34771
  • Gender: Male
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #14 on: May 10, 2012, 10:21:41 AM »
tahniah untuk abg aidi dan terima kasih aidi kerana uploud gambor untuk dikongsi lihat sama kat P.NET ini.. aidi, ajak abg tu daftar P.NET sekali jgn lupe ye hehehehe ;) ;) ;) ;D ;D ;D

Offline aidi az

  • Bilis
  • *
  • Posts: 48
  • Gender: Male
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #15 on: May 10, 2012, 07:59:48 PM »
besar tu...... terbaik...... ikan yang menjadi idaman malaya ni...

betul tu..

spesis yg hampir pupus...dah susah dicari... ;D

dekat putrajaya, sungai perak dan sungai pahang je rase2nye ikan ni ade lagi.. kat sungai2 lain tak tau lah..

Tahniah tuan dan kepada abang tuan, tuan2 memang hebatttttttt...........  ;D

terima kasih  ;D ;D

tahniah untuk abg aidi dan terima kasih aidi kerana uploud gambor untuk dikongsi lihat sama kat P.NET ini.. aidi, ajak abg tu daftar P.NET sekali jgn lupe ye hehehehe ;) ;) ;) ;D ;D ;D

sy kecik lagi panggil adik je lah..  ;D ;D  kalau ade masa nanti sy suroh dye daftar kat p.net ni.. insyaallah..

:o dkat sama saiz ngan tuan dia dah.... besaq woooo... TAHNIAH....

saiz dah same tapi berat je berbeza..  ;D ;D
sape kate hobi memancing ni senang... kalau tak caye cube try pi pancing ikan dan tengok ikan ape yang korang dapat... huhu.. ^_^

Offline Airell_Cipuddin

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1900
  • Gender: Male
  • Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #16 on: May 10, 2012, 08:28:49 PM »
Ini Yang di Putrajaya..
10.81 Kg...

nak turun Putrajaya...
call Saya..
016-5574130
Apa Yang Penting...,
Still Happy Walaupun Hati Sedang Berdarah...
Try N Try Hingga Dapat...
Yang Pasti...
Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku Dan Aku Sentiasa Mencintainya...
013-2505562

Offline angler_gaban

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 456
  • Gender: Male
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #17 on: May 11, 2012, 08:42:28 PM »
Ini Yang di Putrajaya..
10.81 Kg...

nak turun Putrajaya...
call Saya..
016-5574130

nak turum putrajaya... tapi nak kena bwk ape ye????
semoga murah rezeki teman hari ni...

Offline sundang

  • Marlin
  • *
  • Posts: 539
  • Gender: Male
  • fon Num:
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #18 on: May 12, 2012, 08:33:13 AM »
besar gile saiz...tahniah tuan2
Kumpau pun xpe,janji boleh memancing

Offline bird

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2085
  • Patin Sg. Dengkil
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #19 on: May 13, 2012, 02:49:49 PM »
tahniah tuan...

bile la berpeluang nak mancing kt wetland ni...


Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939

Offline Airell_Cipuddin

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1900
  • Gender: Male
  • Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #20 on: May 14, 2012, 09:51:02 AM »
tahniah tuan...

bile la berpeluang nak mancing kt wetland ni...

tak kisah...
janji on jer..???
016-5574130
Apa Yang Penting...,
Still Happy Walaupun Hati Sedang Berdarah...
Try N Try Hingga Dapat...
Yang Pasti...
Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku Dan Aku Sentiasa Mencintainya...
013-2505562

Offline Airell_Cipuddin

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1900
  • Gender: Male
  • Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #21 on: May 14, 2012, 09:52:45 AM »
Ini Yang di Putrajaya..
10.81 Kg...

nak turun Putrajaya...
call Saya..
016-5574130

nak turum putrajaya... tapi nak kena bwk ape ye????

nak turun Putrajaya....
hahha...
rod..umpan Dedak jer...
Apa Yang Penting...,
Still Happy Walaupun Hati Sedang Berdarah...
Try N Try Hingga Dapat...
Yang Pasti...
Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku Dan Aku Sentiasa Mencintainya...
013-2505562

Offline aidi az

  • Bilis
  • *
  • Posts: 48
  • Gender: Male
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #22 on: May 14, 2012, 04:15:29 PM »
tahniah tuan...

bile la berpeluang nak mancing kt wetland ni...

kalau tuan nak memancing kat tasik wetland boleh rujuk kat sini  :D http://www.pancing.net/index.php?topic=9846.0
sape kate hobi memancing ni senang... kalau tak caye cube try pi pancing ikan dan tengok ikan ape yang korang dapat... huhu.. ^_^

Offline aidi az

  • Bilis
  • *
  • Posts: 48
  • Gender: Male
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #23 on: May 14, 2012, 04:18:17 PM »
Ini Yang di Putrajaya..
10.81 Kg...

nak turun Putrajaya...
call Saya..
016-5574130

nak turum putrajaya... tapi nak kena bwk ape ye????

nak turun Putrajaya....
hahha...
rod..umpan Dedak jer...

wauuu... macam best je turun putra  ;D ;D
sape kate hobi memancing ni senang... kalau tak caye cube try pi pancing ikan dan tengok ikan ape yang korang dapat... huhu.. ^_^

Offline angler_gaban

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 456
  • Gender: Male
    • Email
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #24 on: May 14, 2012, 05:44:54 PM »
Ini Yang di Putrajaya..
10.81 Kg...

nak turun Putrajaya...
call Saya..
016-5574130

nak turum putrajaya... tapi nak kena bwk ape ye????

nak turun Putrajaya....
hahha...
rod..umpan Dedak jer...

minggu ni free tuan??bole teman belajar dari sifu airell...

semoga murah rezeki teman hari ni...

Offline Airell_Cipuddin

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1900
  • Gender: Male
  • Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #25 on: May 15, 2012, 07:43:58 AM »
nak turun Putrajaya....
hahha...
rod..umpan Dedak jer...

minggu ni free tuan??bole teman belajar dari sifu airell...

[/quote]
[/quote]

niat hari hari ahad ni...
nak test kat Putrajaya Wetland...
maybe kul 2 kot hingga petang....
lepas zohor...
016-5574130...
call saya dulu k...
Apa Yang Penting...,
Still Happy Walaupun Hati Sedang Berdarah...
Try N Try Hingga Dapat...
Yang Pasti...
Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku Dan Aku Sentiasa Mencintainya...
013-2505562

Offline Airell_Cipuddin

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1900
  • Gender: Male
  • Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #26 on: May 15, 2012, 11:20:16 AM »
Fuhhhh abang bro aidi memang super otai ! Tahniah buat beliau !

Dapat kat mana ? Umpan ? cara ?  ;D

yg kat gamba ni sbnrnye abg sy, sy cume tukang tengok dye tarik ikan ni dan amek gamba je.. ;D

hari tu saje2 je try mancing kat putra**** dan nasib menyeblahi kami make dptlah ikan ni..  ;D
ikan ni kalo nak dimancing boleh gune umpan dedak ataupon kelapa sawit dan bole gune care dasar ataupun timbul..

oooo...
Ni Kes Mancing H*R*M lah ni...
area mana bro..
awat tak habab kat aku....
hahyhahha
ngan aku..
semua permit lepas...
hahhahha
Apa Yang Penting...,
Still Happy Walaupun Hati Sedang Berdarah...
Try N Try Hingga Dapat...
Yang Pasti...
Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku Dan Aku Sentiasa Mencintainya...
013-2505562

Offline aidi az

  • Bilis
  • *
  • Posts: 48
  • Gender: Male
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #27 on: May 15, 2012, 01:46:07 PM »
Fuhhhh abang bro aidi memang super otai ! Tahniah buat beliau !

Dapat kat mana ? Umpan ? cara ?  ;D

yg kat gamba ni sbnrnye abg sy, sy cume tukang tengok dye tarik ikan ni dan amek gamba je.. ;D

hari tu saje2 je try mancing kat putra**** dan nasib menyeblahi kami make dptlah ikan ni..  ;D
ikan ni kalo nak dimancing boleh gune umpan dedak ataupon kelapa sawit dan bole gune care dasar ataupun timbul..

oooo...
Ni Kes Mancing H*R*M lah ni...
area mana bro..
awat tak habab kat aku....
hahyhahha
ngan aku..
semua permit lepas...
hahhahha

jangan cakap kuat2 nanti diorang dengar  ;D ;D
sape kate hobi memancing ni senang... kalau tak caye cube try pi pancing ikan dan tengok ikan ape yang korang dapat... huhu.. ^_^

Offline Airell_Cipuddin

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 1900
  • Gender: Male
  • Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku..
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #28 on: May 15, 2012, 02:15:50 PM »
oooo...
Ni Kes Mancing H*R*M lah ni...
area mana bro..
awat tak habab kat aku....
hahyhahha
ngan aku..
semua permit lepas...
hahhahha

[/quote] jangan cakap kuat2 nanti diorang dengar  ;D ;D
[/quote]

ni belah mana ko main ni...???
cam lokasi biasa aku bertapa jer....
hahahha
Apa Yang Penting...,
Still Happy Walaupun Hati Sedang Berdarah...
Try N Try Hingga Dapat...
Yang Pasti...
Sikap Mengalah Tiada Dalam Kitab Hidup Aku Dan Aku Sentiasa Mencintainya...
013-2505562

Offline aidi az

  • Bilis
  • *
  • Posts: 48
  • Gender: Male
Re: ikan temoleh (abg sy yg dpt) ;D
« Reply #29 on: May 15, 2012, 02:25:05 PM »
oooo...
Ni Kes Mancing H*R*M lah ni...
area mana bro..
awat tak habab kat aku....
hahyhahha
ngan aku..
semua permit lepas...
hahhahha

jangan cakap kuat2 nanti diorang dengar  ;D ;D
[/quote]

ni belah mana ko main ni...???
cam lokasi biasa aku bertapa jer....
hahahha

[/quote] jauh skit dari jembatan dan dekat dengan tasik.. hehe  ;D ;D
sape kate hobi memancing ni senang... kalau tak caye cube try pi pancing ikan dan tengok ikan ape yang korang dapat... huhu.. ^_^