Author Topic: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang  (Read 5934 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Greenyz

  • Bilis
  • *
  • Posts: 8
    • Email
LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« on: May 14, 2009, 12:32:42 PM »
Nak mintak tolong member2 rekomen lokasi pancing untuk TOMAN ...
Spesies ni yang belum pernah lagi sya try ....untuk air tawar ...
Boleh teman2 tolong rekomen ..cadang outing hari Isnin ni ... ;D ;D

Offline si_diman

  • Marlin
  • *
  • Posts: 757
  • Gender: Male
  • dok makang tarang weh...sap okok lu ah..
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #1 on: May 16, 2009, 12:55:35 PM »
salam...dtg jer kenyir bro...
              

Offline aruan_tasik

  • Marlin
  • *
  • Posts: 557
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #2 on: May 18, 2009, 09:57:51 AM »
cyberjaya........bro

Offline rizal_p2

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4204
  • Gender: Male
  • 0134261004
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #3 on: October 21, 2009, 02:25:55 PM »
bkt beruntung byk bro..g kat tasik widuri ikut jalan dalam nk ke KKB situ port toman tuh..

Offline jay43000

  • SAPA
  • Marlin
  • *
  • Posts: 787
  • Gender: Male
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #4 on: October 21, 2009, 06:34:01 PM »
bukit bandaraya shah alam..
tp ssh nk mkn umpan skt..
dh ade bncang hal ni...cari la ye...
ikan kekek mak iloi iloi....

Offline rizal_p2

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4204
  • Gender: Male
  • 0134261004
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #5 on: November 06, 2009, 11:14:48 AM »

sapa pernah g mancing kat sini (tasik widuri bukit beruntung)

Offline Fenwick77

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #6 on: December 05, 2009, 02:30:23 AM »
betul 2 bro,toman aje kat tasik widuri 2. 

Offline rizal_p2

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4204
  • Gender: Male
  • 0134261004
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #7 on: December 07, 2009, 06:57:23 AM »
sabtu hr tuh g tasik widuri , kumpau daaa...pastu g lombong rasah kumpau gak pastu g tasik biru kundang pun kumpau...arghhh  >:( minggu kumpau sedunia ke hr sabtu tuh.. ???

Offline faizal taiping

  • Siakap
  • *
  • Posts: 75
  • Gender: Male
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #8 on: December 12, 2009, 01:35:45 AM »
aku sarankan pegi lombong air kuning perak....boleh layan toman ngan peacockbass....
tapi lombong ni aku pun taktau kat area mana dalam perak...ade sesape tau?????
KURANGKAN KONTROVERSI TINGKATKAN PRESTASI

Offline maggotz

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2848
  • Gender: Male
    • creative media
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #9 on: December 29, 2009, 06:19:25 PM »
dah try main dalam kawasan BATU Arang? kat batu arang tuh ada lombong2 yg  mempunyai toman,,  kata  nya la....


Pancing.net email    : maggotz@pancing.net
Design & Concept    : www.blaygrey.com
Email me                : bam@blaygrey.com
Supporting Partner   : www.brandme-intl.com

Offline rizal_p2

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4204
  • Gender: Male
  • 0134261004
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #10 on: December 29, 2009, 06:25:31 PM »
kena tau tempat dulu baru leh terjah..hahaha

Offline DARJAH6

  • Bilis
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Male
  • huuuuuuh
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #11 on: January 08, 2010, 02:21:04 AM »
kat tasik biru (kundang) pon ok gak

Offline gigiljunior

  • Bilis
  • *
  • Posts: 32
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #12 on: January 26, 2010, 09:44:06 AM »
setuju-setuju try kat tmn widuri bkt beruntung. besepah toman kat situ.

Offline ikan_kambing

  • Marlin
  • *
  • Posts: 877
  • Gender: Male
  • emmbekkkk...
    • ikkiman photography
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #13 on: March 10, 2010, 11:32:53 AM »
setuju-setuju try kat tmn widuri bkt beruntung. besepah toman kat situ.

banyak lagi ke toman kat tasik widuri nih? selalunya port2 femes ni banyak dah org g jaring.. atau mancing pastu bawak balik dari anak toman sampai bapak toman..huhuhuh :D tu yg kadang2 rasa lemah je nak g try

Offline rizal_p2

  • Marlin
  • *
  • Posts: 4204
  • Gender: Male
  • 0134261004
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #14 on: March 10, 2010, 11:35:27 AM »
setuju-setuju try kat tmn widuri bkt beruntung. besepah toman kat situ.

banyak lagi ke toman kat tasik widuri nih? selalunya port2 femes ni banyak dah org g jaring.. atau mancing pastu bawak balik dari anak toman sampai bapak toman..huhuhuh :D tu yg kadang2 rasa lemah je nak g try
DAH X DER TOMAN, SB AKU DAH TUBE PRENNNGGGGG...

Offline gigiljunior

  • Bilis
  • *
  • Posts: 32
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #15 on: March 13, 2010, 05:18:25 PM »
toman kat widuri tu banyak lagi ikut nasib la dia nak makan ker idak. spesis lain memang takleh hidup kompom kena telan dengan toman. teman duk widuri tak penah la pulak nampak orang pasang jaring nampak anak2 toman konvoi panjang2 dalam sejengkal tu selalu la tapi bapak dia jgn buat pasal kompom takleh naik punya sbb dah la besar main celah2 kayu plak tu.tak rugi test kat widuri ni .

Offline azizieking

  • Bilis
  • *
  • Posts: 25
  • Gender: Male
  • I am freshwater fish hunter
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #16 on: April 04, 2010, 03:15:49 PM »
satu lagi port toman kat Bukit sentosa 7 belakang kawasan perumahan Anggerik dan apartment inai aku penah tengok orang naikkan toman harimau berbelas ekor dengan teknik bottom fishing ,masalahnya aku tak minat lak nak layan toman kalau geng2 pnet nak cuba boleh calling2 aku yer danaku bleh tunjukkan port dia....

Offline gigiljunior

  • Bilis
  • *
  • Posts: 32
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #17 on: April 04, 2010, 03:39:53 PM »
mantap-mantap. ada masa leh turu skali

Offline azizieking

  • Bilis
  • *
  • Posts: 25
  • Gender: Male
  • I am freshwater fish hunter
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #18 on: April 04, 2010, 10:17:12 PM »
Boleh jerr

Offline shinchan5501

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2155
  • Gender: Male
  • D'art caster
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #19 on: April 11, 2010, 09:27:24 AM »
satu lagi port toman kat Bukit sentosa 7 belakang kawasan perumahan Anggerik dan apartment inai aku penah tengok orang naikkan toman harimau berbelas ekor dengan teknik bottom fishing ,masalahnya aku tak minat lak nak layan toman kalau geng2 pnet nak cuba boleh calling2 aku yer danaku bleh tunjukkan port dia....

bukit sentosa klang ker??

Offline azizieking

  • Bilis
  • *
  • Posts: 25
  • Gender: Male
  • I am freshwater fish hunter
    • Email
Re: LOKASI TOMAN ....Area Country Homes/Kundang/Rawang
« Reply #20 on: April 12, 2010, 11:38:35 PM »
Tak bukit sentosa Rawang Hulu Selangor.....