Pancing.Net
July 23, 2014, 03:48:02 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Bekas simpanan udang hidup  (Read 3454 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« on: June 05, 2012, 10:04:26 AM »

Assalamualaikum w.b.t

tuan yang kacak dan puan yang comel,
di manakah boleh saya dapatkan bekas untuk umpan udang hidup ? boleh senaraikan kedai2 yang jual benda ini dan harganya sekali? dan kalau ada nak jual yang second tapi ok.. boleh PM saya.. saya dah search dah semua topik, takde pulak cakap ada jual benda ni... mohon bantuan....
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

Pancing.Net
« on: June 05, 2012, 10:04:26 AM »

 Logged
shahzam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9423


mancen jgn x mancen


« Reply #1 on: June 05, 2012, 10:12:23 AM »

Wa'alaikumussalam Dato Nago yg ensem......kalo bekas simpan udang idup nih banyak je jual Dato.....yang murah samapi la yg paling mahal.....pilih aje....dari polistrene smpi ke plastic pvc pon ade.....paling murah+jimat......Dato pegi kedai runcit.....minta balang plastik gegula tuh......then kasik lobang2 keliling balang tuh......masa bawak pi port......masok kan udang....pehtu rendamkan dlm air......xyah pakei oksigen dah......tp kalo nak bawak trevel teman sarankan pakei je polistrene......die buleh kaber dari kepanasan.....
Logged

NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #2 on: June 05, 2012, 10:24:14 AM »

Wa'alaikumussalam Dato Nago yg ensem......kalo bekas simpan udang idup nih banyak je jual Dato.....yang murah samapi la yg paling mahal.....pilih aje....dari polistrene smpi ke plastic pvc pon ade.....paling murah+jimat......Dato pegi kedai runcit.....minta balang plastik gegula tuh......then kasik lobang2 keliling balang tuh......masa bawak pi port......masok kan udang....pehtu rendamkan dlm air......xyah pakei oksigen dah......tp kalo nak bawak trevel teman sarankan pakei je polistrene......die buleh kaber dari kepanasan.....
polisentri dan ada dah... nak yang jenis boleh lipat atau flexible... dah try buat dengan botol minyak masak.. buruk benor nampaknya...

nak cari yang jenis cam plastik lembut.. sejuk mata memandang... Grin
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

shahzam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9423


mancen jgn x mancen


« Reply #3 on: June 05, 2012, 10:33:01 AM »

ooooooooooooooooo......yg gitu ke.......kodai pancing kek sri mudo tuh ado jual......kek klang pon ado gak jual.....selalu den nmpk kek kodai pancing ......poie yo tanyo tokei kodai tuh.....kompom ado.....
Logged

budak nakal
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 7


Email
« Reply #4 on: June 05, 2012, 10:33:40 AM »

Tuan NMM..

Cube tuan pakai tong cat matex pulak.(saiz kecik jek)

 tapi tutup cat tu kene buatkan lubang2 dan pintu agar senag ambek umpan.

pintu dia rebet jek dgn engsel pintu. hahha..cubelah.

jgn lupe letak ais nanti udang kojol lak.
Logged
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #5 on: June 05, 2012, 10:35:12 AM »

ooooooooooooooooo......yg gitu ke.......kodai pancing kek sri mudo tuh ado jual......kek klang pon ado gak jual.....selalu den nmpk kek kodai pancing ......poie yo tanyo tokei kodai tuh.....kompom ado.....
dah try tanyo kek kedai TCE tackle seksyen 13 shah alam.. takdo di jualnyo. itu yang melilau nak cari... maleh nak bawa polisentri tu... besa bona... agak2 kek kodai pancing pudurayo tu ado jual ?
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

shahzam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9423


mancen jgn x mancen


« Reply #6 on: June 05, 2012, 10:40:01 AM »

biaso kalo kodai pancing bosar2 mesti ada jual.....dato poie jo tanyo......x jumpo gak.....bgtau den....den poie rikikan kek kodai2 biaso den poie......
Logged

NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #7 on: June 05, 2012, 10:42:35 AM »

biaso kalo kodai pancing bosar2 mesti ada jual.....dato poie jo tanyo......x jumpo gak.....bgtau den....den poie rikikan kek kodai2 biaso den poie......
nanti eden try.. biasa berapa ringgit harga ?  Grin  Grin  Grin
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #8 on: June 05, 2012, 10:53:38 AM »

Tuan NMM..

Cube tuan pakai tong cat matex pulak.(saiz kecik jek)

 tapi tutup cat tu kene buatkan lubang2 dan pintu agar senag ambek umpan.

pintu dia rebet jek dgn engsel pintu. hahha..cubelah.

jgn lupe letak ais nanti udang kojol lak.
ooo... terfikir jugak nak buat macam tu... cuma sekarang nak cari yg boleh di lipat selepas tidak di gunakan. terima kasih di atas cadangan yang istimewa... boleh di cuba....
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10143


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #9 on: June 05, 2012, 10:57:16 AM »

Dato',..kat Lee Hin Tackle yakni kat port klang murah je..tak sampai rm20..brand eupro..siap ada tempat simpan pam. boleh muat sebanyak 50 ekor udang. dia jenis plastik lembut tapi agak kenyal..memang susah bocor Wink
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
shahzam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9423


mancen jgn x mancen


« Reply #10 on: June 05, 2012, 10:59:30 AM »

hah.....salah satu kodai tuh.....x smpi 20......pelagi Dato.....
Logged

NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #11 on: June 05, 2012, 11:01:38 AM »

Dato',..kat Lee Hin Tackle yakni kat port klang murah je..tak sampai rm20..brand eupro..siap ada tempat simpan pam. boleh muat sebanyak 50 ekor udang. dia jenis plastik lembut tapi agak kenyal..memang susah bocor Wink
ada alamat penuh tak ? best 2.... 50 eko dah banyak tu.. nak g cari jumaat ni...
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10143


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #12 on: June 05, 2012, 11:03:13 AM »

kat WWA pandamaran pun ada tok...lagi satu kat setia.
banyak dato'...tak susah la benda ni Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #13 on: June 05, 2012, 11:05:08 AM »

kat WWA pandamaran pun ada tok...lagi satu kat setia.
banyak dato'...tak susah la benda ni Grin
ade member cakap sampai 40 hinggit.. alamak aiii.. kedai pancing yg tahu 1 tu je kat seksyen 13... Smiley
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10143


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #14 on: June 05, 2012, 11:08:12 AM »

Dato',..kat Lee Hin Tackle yakni kat port klang murah je..tak sampai rm20..brand eupro..siap ada tempat simpan pam. boleh muat sebanyak 50 ekor udang. dia jenis plastik lembut tapi agak kenyal..memang susah bocor Wink
ada alamat penuh tak ? best 2.... 50 eko dah banyak tu.. nak g cari jumaat ni...

pernah pergi pekan port tak...kedainya bawah flyover, kalau dari kedai jeti pancing (skrg tukar kdai setia) jalan terus sampai jumpa trafic light yg ada lintasan belang..tengok sebelah kanan akan nampak kedainya..depan ada simpang masuk kiri parking keta situ..then lintas tempat pejalan kaki yg ada lintasan belang tadi tu je. Grin
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #15 on: June 05, 2012, 11:09:53 AM »

Dato',..kat Lee Hin Tackle yakni kat port klang murah je..tak sampai rm20..brand eupro..siap ada tempat simpan pam. boleh muat sebanyak 50 ekor udang. dia jenis plastik lembut tapi agak kenyal..memang susah bocor Wink
ada alamat penuh tak ? best 2.... 50 eko dah banyak tu.. nak g cari jumaat ni...

pernah pergi pekan port tak...kedainya bawah flyover, kalau dari kedai jeti pancing (skrg tukar kdai setia) jalan terus sampai jumpa trafic light yg ada lintasan belang..tengok sebelah kanan akan nampak kedainya..depan ada simpang masuk kiri parking keta situ..then lintas tempat pejalan kaki yg ada lintasan belang tadi tu je. Grin
terus blurrr... tak nampak langsung.. kena masuk google map.. nama kedainya Lee Hin TAckle ya ? jap nak google...
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #16 on: June 05, 2012, 11:11:50 AM »

tuan jat,
dekat taman petaling indah, klang ya ?
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

kzkh9786
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2010


M.P.C - Jeng Krengg

kzkh9786
Email
« Reply #17 on: June 05, 2012, 11:15:41 AM »

lagi 1..dh letak udang..jgn lupa letak pasir pantai (agak2 la)..bertujuan utk jangka hayat udang.
adanya pasir dpt la udang landing dlu sblom di aqiqah kt mata pancing.
Logged



Melaka Phantom Caster [ M.P.C ]
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10143


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #18 on: June 05, 2012, 11:22:51 AM »

tuan jat,
dekat taman petaling indah, klang ya ?

sepatutnya kat pekan port klang. kat klang tak tahu la pulak..maybe cawangan dia kot Huh
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #19 on: June 05, 2012, 11:26:34 AM »

tuan jat,
dekat taman petaling indah, klang ya ?

sepatutnya kat pekan port klang. kat klang tak tahu la pulak..maybe cawangan dia kot Huh
aisyemen... pakcik google bgtahu yang tu je... hehehe  Grin
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #20 on: June 05, 2012, 11:27:13 AM »

lagi 1..dh letak udang..jgn lupa letak pasir pantai (agak2 la)..bertujuan utk jangka hayat udang.
adanya pasir dpt la udang landing dlu sblom di aqiqah kt mata pancing.
selain pasir boleh letak apa ya ? pasir nanti berkeladak pula airnya...
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

afiz
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17499


P.net DUN Klang ... 019-2453593


« Reply #21 on: June 05, 2012, 11:28:44 AM »

susah2 kirim je dato.. pastu dato amik le... hehehe
Logged

nak marah, marah la.. saya apa hal??
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10143


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #22 on: June 05, 2012, 11:29:31 AM »

lagi 1..dh letak udang..jgn lupa letak pasir pantai (agak2 la)..bertujuan utk jangka hayat udang.
adanya pasir dpt la udang landing dlu sblom di aqiqah kt mata pancing.
selain pasir boleh letak apa ya ? pasir nanti berkeladak pula airnya...

first time dngar. saya rasa tak perlu. untuk mengurangkan udang stress boleh masukkan ais kiub..dalam 5 ketul je selepas tukar air baru Wink
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
shahzam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9423


mancen jgn x mancen


« Reply #23 on: June 05, 2012, 11:59:17 AM »

susah2 dato.....dato sampai port klang.....dato halo je jat ke....apiz ke.....remi ke....den ke......buleh buat lawatan ke kedai pancing sambil mengeteh nnt....kalo citer dlm nih mmg susah nak paham especially bg yg x pernah smpi kedai tuh.....
Logged

NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #24 on: June 05, 2012, 12:48:28 PM »

susah2 dato.....dato sampai port klang.....dato halo je jat ke....apiz ke.....remi ke....den ke......buleh buat lawatan ke kedai pancing sambil mengeteh nnt....kalo citer dlm nih mmg susah nak paham especially bg yg x pernah smpi kedai tuh.....
sabtu ni nak g tanjung harapan...
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

afiz
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17499


P.net DUN Klang ... 019-2453593


« Reply #25 on: June 05, 2012, 01:27:25 PM »

sabtu den kojo plak datok....
Logged

nak marah, marah la.. saya apa hal??
ah.pec
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 184


01:76:87:07:87

ah_pec
« Reply #26 on: June 05, 2012, 01:33:05 PM »

Dato',..kat Lee Hin Tackle yakni kat port klang murah je..tak sampai rm20..brand eupro..siap ada tempat simpan pam. boleh muat sebanyak 50 ekor udang. dia jenis plastik lembut tapi agak kenyal..memang susah bocor Wink
ada alamat penuh tak ? best 2.... 50 eko dah banyak tu.. nak g cari jumaat ni...

pernah pergi pekan port tak...kedainya bawah flyover, kalau dari kedai jeti pancing (skrg tukar kdai setia) jalan terus sampai jumpa trafic light yg ada lintasan belang..tengok sebelah kanan akan nampak kedainya..depan ada simpang masuk kiri parking keta situ..then lintas tempat pejalan kaki yg ada lintasan belang tadi tu je. Grin

ni kedai yg padat ngn rod kn.. msuk dlm cam bau tokong cina pn de gak.. btl kn klau silap Smiley
Logged

aPaBiLa kiTeR CeRia.. SumE UraNg p0n NaMPak...
http://www.facebook.com/ah.pec
jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10143


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #27 on: June 05, 2012, 01:35:03 PM »

Dato',..kat Lee Hin Tackle yakni kat port klang murah je..tak sampai rm20..brand eupro..siap ada tempat simpan pam. boleh muat sebanyak 50 ekor udang. dia jenis plastik lembut tapi agak kenyal..memang susah bocor Wink
ada alamat penuh tak ? best 2.... 50 eko dah banyak tu.. nak g cari jumaat ni...

pernah pergi pekan port tak...kedainya bawah flyover, kalau dari kedai jeti pancing (skrg tukar kdai setia) jalan terus sampai jumpa trafic light yg ada lintasan belang..tengok sebelah kanan akan nampak kedainya..depan ada simpang masuk kiri parking keta situ..then lintas tempat pejalan kaki yg ada lintasan belang tadi tu je. Grin

ni kedai yg padat ngn rod kn.. msuk dlm cam bau tokong cina pn de gak.. btl kn klau silap Smiley

betul2...memang berlapis rod atas bawah..tapi rod brand apa2 ntah Cheesy
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6159


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #28 on: June 05, 2012, 01:37:25 PM »

sabtu den kojo plak datok....
hehehe... kojo mano.. eden poei ambik tempat kojo...  Grin
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

jat
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10143


:Pt Klang - Psir Mas:


Email
« Reply #29 on: June 05, 2012, 01:38:58 PM »

sabtu den kojo plak datok....
hehehe... kojo mano.. eden poei ambik tempat kojo...  Grin

ppukul brapa nak datang tg harapan..meh kawe tunjuk kedainya Wink
Logged



'Berikan seseorang seekor ikan, anda memberi dia makan untuk sehari'.          
'Ajarkan seseorang menangkap ikan, anda memberi dia makan untuk seumur hidup.'
Pages: 1 2 3 4 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal