Pancing.Net
October 22, 2014, 03:55:43 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Unifi bley dicrack? Camner nak block?  (Read 9794 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« on: June 07, 2012, 01:16:16 PM »

salam bros/sis...

kwn lama dah prasan ader byk thread kat porum2 jual/beli yg jual external usb wifi + dvd utk crack wep/wpa/wpa2 password utk unifi/streamyx/etc... makin menjadik2 plak jualan nyer, sbb "dapat tenet pree kekdahnyer" w/pun line tenet tuh digunakan dgn cara menggodam wifi kawan tu secara tidak sah.

jadik kwn buat thread nih utk share lah tips & trick supaya wifi kiter nih terselamat dr cubaan pencerobohan tanpa izin nih...

Antaranyer yg dpt kwn pikirkan :-



1) disable WPS functionality (sbb byk tutorial crack WPA2 guna vulnerability WPS, disablekan nih wifi kiter akan selamat, tp kena wat yg lain2 di bawak nih jugak...)  Grin

2) guna WPA2/PSK + AES encryption, tinggalkan ajer WEP/WPA yg dah lapuk ditelan dek zaman

3) jgn guna default password, terus tukau password dalam bm/jawa/indon/ganu kiter/etc yg pelik + pjg (sehingga 64 character) + ada simbol eg: 4kU500@p45s_(d@lAm&KwaLLy^9a(3oO*yTTe(Bb
dan tukau sekalik 2 minggu ka gitu... Wink

4) sorokkan access point SSID dalam wifi setting
juga tukau default SSID unifi yg biasanyer letak username (apa nyer bengong ler?&%$##) ke SSID yg lain...

5) filter MAC address, juga kebiasaan nyer didpti dlm wifi setting

6) hadkan range wifi kiter

7) pindah rumah+wifi router ke lokasi di mana rumah kiter satu2 nyer rumah di situ hehehe... eg: dlm hutan ker (pun tak dijamin selamat lg...)  Grin

Cool kalau dah mati akal, offkan wifi guna cable jah  Cheesy


kalau dpt tambahan yg lain, samada dr pembacaan/pengalaman/kesilapan/etc meh lah kiter kongsi bersama... niatkan ajer kiter nak menolong sesama kiter. dan juga tidak terhad kepada unifi shj, streamyx & lain2 gaks

cheers

reference (utk disable wps) :-
http://www.tp-link.com/en/article/?articleid=382
http://www.kismetwireless.net/Forum/General/Messages/1325625092.5016501
http://www.helpmeusetech.com/?p=1523

list routers/devices yg ader WPS vulnerability
tinyurl.com/wpslist

n/b: kalau check dlm list tuh, mmg ader router utk unifi dlink DIR-615 yg maner mmg menjadik target utk hack wifi... fyi, router nih mmg hampasss, dan jgak byk security loopholes dlm router nih (no thanks to TM...)  Sad




Utk force disconnect wireless connection tak sah...  Smiley
(1) netcut utility
http://www.arcai.com/arcai-netcut-faq/free-download-netcut.html

(2) sbg protection dr netcut, tuanrumah bley guna netcut defender
http://www.arcai.com/netcut-defender-faq/item/96-free-netcut-defender-download.html
Logged
Pancing.Net
« on: June 07, 2012, 01:16:16 PM »

 Logged
gymkhana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4509


nett@gymkhana :-)


« Reply #1 on: June 07, 2012, 02:10:56 PM »

yang no 4 tu takat ni mmg bagus la... sembunyikan... saya dah try, WPA boleh di hacks... cuma masa utk crack tu jenuh gak la...
Logged



nett@gymkhana 012 586 8363
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6213


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #2 on: June 07, 2012, 02:22:10 PM »

ajarin gue caranya.... download gue cuma 500kb/s saja.... mungkin ada orang curi line tu... saya nak duit saya balik ( iklan syampoo )
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

OpsFishOn
Jemuduk
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 184


Email
« Reply #3 on: June 07, 2012, 02:24:26 PM »

wifi ni kan open channel...
pakai cable je la kalu takut sgt... Grin
Logged
kopytiam
Assistant Global Mod
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4517



Email
« Reply #4 on: June 07, 2012, 02:42:04 PM »

cool info...kudos tuan binjai

p/s: selain kabel as alternative...karen elektrik pun buley... Wink
Logged

Respect is all about Give-and-Take...You show/give one, You'll get one back !
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #5 on: June 07, 2012, 02:46:12 PM »

yang no 4 tu takat ni mmg bagus la... sembunyikan... saya dah try, WPA boleh di hacks... cuma masa utk crack tu jenuh gak la...

bro. wpa2 pun depa hacks (cough cough ahahaha...) tp sbb router ader WPS vulnerability... cer baca reference yg kwn bg kat bawah tuuuh....
Logged
bird
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2086


Patin Sg. Dengkil


Email
« Reply #6 on: June 07, 2012, 02:47:54 PM »

alaa.. baru cadang nk beli alat nak crack tu....  Grin
Logged



Dimane ada Air.. di situ Ada Ikan - 01tujuh-6563939
pukau2002
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 389



Email
« Reply #7 on: June 07, 2012, 02:48:27 PM »

wah! terbaik master binjai!

wpa2 guna lebih processor power, kalau banyak heavy user akan ada penurunan speed, WPA dah cukup. WPA boleh crack pakai dictionary attack atau brute force atau yang rajin crack PSK.

hidden SSID - noob atau script kiddies boleh lah
MAC filter - bukan susah sangat nak spoof
had power - cracker pakai yagi-uda 18dBi woooo...
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15694


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #8 on: June 07, 2012, 02:48:49 PM »

Saya kongsi pengalaman saya dah bertukar dari Riger TM punya sampai la beli sendiri D-Link

1) Kalau boleh rajin la tukar kata laluan dan SSID@nama Modem tapi kena ingat kata laluan
2) Untuk D-Link saya tak silap ada 4 untuk guest@tetamu jadi set la ( saya pun tak guna ni pasal dah selalu tukar kata laluan )
3) Untuk jarak saya tak pandai set tapi kalau dah rumah jenis bertingkat dan berkembar mmg harapan kena hack tinggi
4) Nak tau kena hack atau tidak tgk lampu WLAN,kalau kita dan pengguna yg kita kenal tak guna tapi lampu tu berkelip je mmg ada yg guna modem kita cara tak sah
5) Cadangan guna kabel adalah terbaik mcm no 7 tu dah tak pening2 kepala tapi sanggup ke pakai kabel panjang2

Mmg yg saya tau apa pun boleh hack tapi kita sebagai pengguna kenali modem untuk halang benda ni berlaku,org yg suka percuma ni akan buat apa saja

 Grin Grin
Logged
kzkh9786
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2010


M.P.C - Jeng Krengg

kzkh9786
Email
« Reply #9 on: June 07, 2012, 02:50:30 PM »

ishhh..xdpt la aku nk hack wifi rmh binjai cmni..
Logged



Melaka Phantom Caster [ M.P.C ]
kopytiam
Assistant Global Mod
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4517



Email
« Reply #10 on: June 07, 2012, 02:52:35 PM »

Saya kongsi pengalaman saya dah bertukar dari Riger TM punya sampai la beli sendiri D-Link

1) Kalau boleh rajin la tukar kata laluan dan SSID@nama Modem tapi kena ingat kata laluan
2) Untuk D-Link saya tak silap ada 4 untuk guest@tetamu jadi set la ( saya pun tak guna ni pasal dah selalu tukar kata laluan )
3) Untuk jarak saya tak pandai set tapi kalau dah rumah jenis bertingkat dan berkembar mmg harapan kena hack tinggi
4) Nak tau kena hack atau tidak tgk lampu WLAN,kalau kita dan pengguna yg kita kenal tak guna tapi lampu tu berkelip je mmg ada yg guna modem kita cara tak sah
5) Cadangan guna kabel adalah terbaik mcm no 7 tu dah tak pening2 kepala tapi sanggup ke pakai kabel panjang2

Mmg yg saya tau apa pun boleh hack tapi kita sebagai pengguna kenali modem untuk halang benda ni berlaku,org yg suka percuma ni akan buat apa saja

 Grin Grin



buley cuba ni...
Logged

Respect is all about Give-and-Take...You show/give one, You'll get one back !
marley
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 112


kesian kat ikan...


« Reply #11 on: June 07, 2012, 02:53:45 PM »

Hide je..walaupun depa boleh crack,tapi tak boleh connect
Logged

PTT 0174883513
yusryBAKAR
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 473



Email
« Reply #12 on: June 07, 2012, 02:54:57 PM »

pergh, den ni lgsg x pndai nk block wifi.. tp rse nye tmpt den ni selmt lg,xde jiran yg jd hacker kot, muke sume budak2 surau je.. hehe  Grin Grin
Logged

memancing untuk mencari rezeki..
bukan untuk menginaya mahluk ALLAH..
bersyukur atas rezeki yang diperolehi dari-NYA...
pukau2002
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 389



Email
« Reply #13 on: June 07, 2012, 03:02:01 PM »

Hide je..walaupun depa boleh crack,tapi tak boleh connect
hidden ssid tak boleh connect? router apa tu?
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #14 on: June 07, 2012, 03:03:01 PM »

kalau rasa2 ader matrempit yg menumpang kiter nyer wifi, bley guna sofwer nih utk kasik titik itu olang
http://www.arcai.com/arcai-netcut-faq/free-download-netcut.html

tp jgn ler pulak sirempit2 nih guna netcut utk pedajal tuanrumah, tak ker naya tu... sbg protection,  tuanrumah bley guna plak
http://www.arcai.com/netcut-defender-faq/item/96-free-netcut-defender-download.html

sama2 gunakan dengan cara berhemah...

cheers
Logged
kopytiam
Assistant Global Mod
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4517



Email
« Reply #15 on: June 07, 2012, 03:04:40 PM »

pergh, den ni lgsg x pndai nk block wifi.. tp rse nye tmpt den ni selmt lg,xde jiran yg jd hacker kot, muke sume budak2 surau je.. hehe  Grin Grin

hacker mmg suma muka "budak surau" pun tuan... Grin
Logged

Respect is all about Give-and-Take...You show/give one, You'll get one back !
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #16 on: June 07, 2012, 03:06:01 PM »

Hide je..walaupun depa boleh crack,tapi tak boleh connect
hidden ssid tak boleh connect? router apa tu?

apsai tabley connect? eekekkeke... fuuuh masterji dah marahhhh... *lariiiiik*
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15694


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #17 on: June 07, 2012, 03:08:43 PM »

pergh, den ni lgsg x pndai nk block wifi.. tp rse nye tmpt den ni selmt lg,xde jiran yg jd hacker kot, muke sume budak2 surau je.. hehe  Grin Grin

hacker mmg suma muka "budak surau" pun tuan... Grin

Nak buat camne kita bukan boleh baca hati dan fikiran dorg,nak tuduh tak boleh tapi boleh syak je

Hide je..walaupun depa boleh crack,tapi tak boleh connect
hidden ssid tak boleh connect? router apa tu?

apsai tabley connect? eekekkeke... fuuuh masterji dah marahhhh... *lariiiiik*

Yg ni saya tak pasti,mungkin dia halimunan kot
Logged
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #18 on: June 07, 2012, 03:10:29 PM »

ishhh..xdpt la aku nk hack wifi rmh binjai cmni..

huk alahai... takyah ler nak hack2 nih... nnti gue siapkan satu router wifi khas utk abe wan cer hack. amcam? ada brani? kalau lepas kwn blanjer makan roti tampal, kalau tak lolos, bro. kasik blanjer kenny rogers qtr pounder oops chicken ler ekekekeke...
Logged
kzkh9786
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2010


M.P.C - Jeng Krengg

kzkh9786
Email
« Reply #19 on: June 07, 2012, 03:15:58 PM »

fuhhh..teror gk tuan binjai ni..aku igtkan pandai pancing je...rupa2 IT pon bijak2..
kita budak surau tumpang baca aje ilmu yg ada...
Logged



Melaka Phantom Caster [ M.P.C ]
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #20 on: June 07, 2012, 03:19:29 PM »

mana pandai manceng, asik kumpaw jah... nyampahhhhh... tuh yg melelong ke topik cenggini plaks hehehe...
Logged
gymkhana
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4509


nett@gymkhana :-)


« Reply #21 on: June 07, 2012, 03:23:16 PM »

hmm... rajin-rajin la masuk setup http://192.168.1.1

tgk mac address yang slain tuan-tuan guna kasi block terus... lama-lama hackers tu bosan la... WPA, WPA2, WPAK/PSK semua teman dah crack... guna beini + inflator... tp kalau guna unifi, ramai guna pun tak effect mana pun... kecuali pulun download tahap gaban... kohkohkoh... TV pun ada bandwith...
Logged



nett@gymkhana 012 586 8363
deviljinz
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 5224



Email
« Reply #22 on: June 07, 2012, 03:37:09 PM »

dunia teknologi apa2 benda sume bleh dihacked/cracked. sama jugak pakai firewall pun kena hacked/cracked. kalau takut kena curi line wifi disable aje pakai lan cable dah selamat.  Cheesy. last resort pakai 3rd party firmware untuk router pastu wat scheduling timer untuk wifi aktif/inactive ngan macam2 function ada.
Logged

not chinese, indian nor malay but i'm malaysian...
012-6281937 mau pancing kat area Melaka sila call....laut,pantai,muara janji dapat mancing... hibernate time!!! RETIRED from forum.....
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6213


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #23 on: June 07, 2012, 03:38:10 PM »

saya ada idea... off terus.  Grin
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

kzkh9786
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2010


M.P.C - Jeng Krengg

kzkh9786
Email
« Reply #24 on: June 07, 2012, 03:39:09 PM »

btol gk..unifi kan laju..stakat hackers dpt hacks utk berporum dlm pancing.net xda efect sgt..kasi halal je.
klu pkai streamyx 512 tu ada pening sket la.
Logged



Melaka Phantom Caster [ M.P.C ]
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #25 on: June 07, 2012, 03:42:09 PM »

bro. gymkhana... beini + inflator pun guna exploit WPS kan? sbb password WPS nih 8-digit jah, nombol plak tuuh... mmg sah2 ler bley crack, tak silap dalam 4jam atau kurang...

kalau nak hack wpa2/psk + aes nyer encryption, assuming takder exploit WPS, pastu guna password bahasa jowo+nombol+simbol pjg 64 karakter, agak2 bley crack ka? kwn tak penah cuba tuh yg minat nak tahu... makna nyer guna bruteforce atau dictionary attack method jah... no exploit! all the more reason to disable WPS haprakkk tuuu...

cheers
Logged
yusryBAKAR
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 473



Email
« Reply #26 on: June 07, 2012, 03:43:26 PM »

pergh, den ni lgsg x pndai nk block wifi.. tp rse nye tmpt den ni selmt lg,xde jiran yg jd hacker kot, muke sume budak2 surau je.. hehe  Grin Grin

hacker mmg suma muka "budak surau" pun tuan... Grin
kahkah, xleh blah punye statement lh..  Grin Grin Grin Grin Grin(skt prut aku gelak)
Logged

memancing untuk mencari rezeki..
bukan untuk menginaya mahluk ALLAH..
bersyukur atas rezeki yang diperolehi dari-NYA...
zach daniel
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2036


fishing is my passion


Email
« Reply #27 on: June 07, 2012, 04:28:31 PM »

yg no 5 tu cara yg paling terbaik....
nasib naik kwn teknisen streamyx...
jumper je port kat mdf..username cari yg opis2 yg guna backup line Grin Grin Grin Grin Grin
dh 4 tahun x penah byr pun..jimat 89.90 sebulan
Logged
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21266


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #28 on: June 07, 2012, 04:38:23 PM »

baik korang pakai wpa2 aje.... sebab yang tu jer teman x leh hack lagi..... larikkkkkkkkkkkkk  Roll Eyes Grin Grin Grin
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
binjai
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 3466



« Reply #29 on: June 07, 2012, 04:40:59 PM »

bley jer hack wpa2 nih bro berudu... jgn lupa baca reference kalau nak block hack wpa2 nih
Logged
Pages: 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal