Author Topic: Pancing dari atas chalet dlm laut.  (Read 34634 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ir.Maz

  • Bilis
  • *
  • Posts: 6
Pancing dari atas chalet dlm laut.
« on: April 22, 2007, 06:27:24 PM »
:?  :? Ade sesiape yang tahu tentang mancing kat atas chalet duduk atas laut kat kuala muda, kedah. Teman ade terbace kat dalam brita harian, tapi dah hilang. Kalau ade maklumat, tolong bagi kat teman, yg pentingnye nak kontek sape.. :lol:  :lol:

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2064
  • Gender: Male
    • Email
Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #1 on: April 22, 2007, 09:29:51 PM »
Chalet ke kelong.  kelong tau le saya,  chalet tak pernah dengar lagi.  setahu saya kelong tercantik setakat ni ada kat kuala selangor.  diperbuat dari konkrit dan amat selesa sekali. kepingan juga nak mencuba.
Banner Bersih Sungai

Offline Ir.Maz

  • Bilis
  • *
  • Posts: 6
Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #2 on: April 23, 2007, 12:25:20 AM »
Quote from: "pancing"
Chalet ke kelong.  kelong tau le saya,  chalet tak pernah dengar lagi.  setahu saya kelong tercantik setakat ni ada kat kuala selangor.  diperbuat dari konkrit dan amat selesa sekali. kepingan juga nak mencuba.



Ade chalet, itu yg teman nak cari tu, teman ade terbace.. yang kelong di kuala selangor tu teman tau.. Kalau boleh tolong carikan ye, trima kasih bebanyak...

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #3 on: April 29, 2007, 01:13:21 PM »
Saya tahu tel. nombornya, ada dua yang mana satu yg. saudara mahu?

Sara

Quote from: Ir.Maz
:?  :? Ade sesiape yang tahu tentang mancing kat atas chalet duduk atas laut kat kuala muda, kedah. Teman ade terbace kat dalam brita harian, tapi dah hilang. Kalau ade maklumat, tolong bagi kat teman, yg pentingnye nak kontek sape.. :lol:  :lol:
e happy with what you have.

Offline Ir.Maz

  • Bilis
  • *
  • Posts: 6
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #4 on: May 02, 2007, 02:56:47 AM »
Quote from: saraglu
Saya tahu tel. nombornya, ada dua yang mana satu yg. saudara mahu?

Sara

 :lol: Tima kasih bebanyak, kalau boleh, bagi kedua-duanya skali, senang teman buat pilihan. :wink:

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #5 on: May 28, 2007, 04:13:02 PM »
Chalet Terapung Teluk Bayu, Bukit Kecil Sungai Petani."lubuk kerapu" RM80 -RM100 per nite.  En. Mohd Zamri,   InsyaALLAH balik tak hampa.
0195404943/0194654787

 Sara
e happy with what you have.

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #6 on: May 28, 2007, 04:17:36 PM »
Dua lagi tipun sini

CHALET TERAPUNG Tanjung dawai;

04-4572117 Peladang punya (En. Amdan)

016-4829309 Persatuan Nelayan kut (Pak Ya)

Lengkap dengan peralatan memasak.
e happy with what you have.

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #7 on: May 28, 2007, 04:36:35 PM »
e happy with what you have.

Offline Ir.Maz

  • Bilis
  • *
  • Posts: 6
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #8 on: May 30, 2007, 12:23:06 AM »
:shock:   Terime kasih bebanyakkkk.... Cantik sangat le musim cuti sekolah dah mula ni.. memang teman nak pegi punye...

Maklumat yang diterima ni amat lengkap... Kalo ada hasil yang teman dapat dalam trip mancin tu nanti... teman cuba bawa ke forum ni untuk tatapan ahli-ahli forum semua...

Any way, tenkiu Sara..   :mrgreen:

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2064
  • Gender: Male
    • Email
Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #9 on: May 30, 2007, 07:09:01 AM »
kalau ada gambar chalet tu elok juga.  nak tau juga kemudahan yg ada.
Banner Bersih Sungai

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
CAHLET TERAPUNG
« Reply #10 on: May 31, 2007, 03:41:28 PM »
Azmanyu,

Best, baru balik dari chalet terapung, kg. Bukit Kecil, SP. kami duduk 2 malam, satu malam rasanya tak best kut. Chaletnya dua bilik, aircond dan ada peralatan memasak, tv, peti ais.  Memancing dari atas chalet memang best. sambil memancing sambil masak, masak macam-macam you sambil bercuti sambil jamu selera atas chalet. tak tidoq you, sampai subuh gila mancing. aduhai waktu petang pula kena pulak bawah chalet tu lubuk ikan ketang sebesaar tapak tangan plus jari yang dikembangkan you, hingga sebesar pinggan. letak kail, terus sambaq, letak kail terus sambaq.  Chalet  lain dekat tepi pantai dapat ikan siakap sebab siakap suka makan anak2 ikan, tapi chalet kami sebab agak tegah susah nak dapt siakap. tapi hubby dapat ikan besaq but then tali tangsi hanya untuk 20 lb, dia tarik sekali saja habis kelili dan lain-lain putus.

kami guna sotong, udang and ikan as bait. boleh juga minta Ismail, budak siam yang dok hhantaq tetamu pi chalet2 tu belikan. kata dia 40 ekor udang hisup rega rm10.00. umpan ni besr esp. untuk semilang.

chalet ni Untuk budak-budak selamat, sebsb chalet dipagar dan ada pintu.  di chalet2 lain banyak yang bawa anak-anak yang kecil. insyaallah selamat.
well itu saja pengalaman kami sekeluarga. Pergi lah beeest tempatya.
e happy with what you have.

Offline belangkas

  • Bilis
  • *
  • Posts: 1
    • Email
Re: CAHLET TERAPUNG
« Reply #11 on: March 06, 2008, 11:57:54 AM »
salam...
saya orang baru kat forum nihhhh.
boleh tak g tau sikit details tentang chalet tu.rasa cam berminat jerr.
kebetulan cuti sekolah nak mai dah

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2064
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #12 on: March 06, 2008, 12:19:29 PM »
Selamat datang  ;D

saya cadangkan saudara PM atau email saraglu.  kalau tak salah dia dah banyak kali pergi. 
Banner Bersih Sungai

Offline skychef

  • Bilis
  • *
  • Posts: 15
  • Gender: Male
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #13 on: March 06, 2008, 12:55:20 PM »
Salam buat semua...
Mcm best jer dgr info dari Azmanyu nih..... boleh gak bawak anak bini sekali.... sebelum nih asyik kena tinggal jer kalau nak memancing.... hehehehe....
Tks a lot!!!..... jumpa di sana!!!!!!!!!!!!!

Offline Poseidon

  • Siakap
  • *
  • Posts: 62
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #14 on: October 18, 2008, 02:19:23 PM »
mcm mnarik jea....nanti ada masa kwn nk try la jg :)

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #15 on: October 20, 2008, 07:28:09 AM »
Azmanyu,

Best, baru balik dari chalet terapung, kg. Bukit Kecil, SP. kami duduk 2 malam, satu malam rasanya tak best kut. Chaletnya dua bilik, aircond dan ada peralatan memasak, tv, peti ais.  Memancing dari atas chalet memang best. sambil memancing sambil masak, masak macam-macam you sambil bercuti sambil jamu selera atas chalet. tak tidoq you, sampai subuh gila mancing. aduhai waktu petang pula kena pulak bawah chalet tu lubuk ikan ketang sebesaar tapak tangan plus jari yang dikembangkan you, hingga sebesar pinggan. letak kail, terus sambaq, letak kail terus sambaq.  Chalet  lain dekat tepi pantai dapat ikan siakap sebab siakap suka makan anak2 ikan, tapi chalet kami sebab agak tegah susah nak dapt siakap. tapi hubby dapat ikan besaq but then tali tangsi hanya untuk 20 lb, dia tarik sekali saja habis kelili dan lain-lain putus.

kami guna sotong, udang and ikan as bait. boleh juga minta Ismail, budak siam yang dok hhantaq tetamu pi chalet2 tu belikan. kata dia 40 ekor udang hisup rega rm10.00. umpan ni besr esp. untuk semilang.

chalet ni Untuk budak-budak selamat, sebsb chalet dipagar dan ada pintu.  di chalet2 lain banyak yang bawa anak-anak yang kecil. insyaallah selamat.
well itu saja pengalaman kami sekeluarga. Pergi lah beeest tempatya.

takde gambor ke..?

susah nk bayangkan....ke'best'an nya...


Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #16 on: October 20, 2008, 09:25:28 AM »
Chalet PAK YA...0164829309
CALET TELUK BAYU 0195404943/0194654787
e happy with what you have.

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2064
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #17 on: October 21, 2008, 09:11:38 AM »
k. Sara ni pemalu sikit  ;D
tak datang ke Terengganu ke ? kalau ada drop me a call.
Banner Bersih Sungai

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #18 on: October 22, 2008, 09:10:31 AM »
Pemalu??? He, he, he joke of the year la...

Gian nak mancing ni, tak pi Queensbay Penang nak pi ke Chalet terapong....
e happy with what you have.

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2064
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #19 on: October 22, 2008, 12:16:18 PM »
insyallah hujung bulan depan ada kerja kat gurun.  kalau sempat saya call.  mungkin bawa famili sekali,  cuti sekolah. pancing mungkin tak sempat kot.
Banner Bersih Sungai

Offline bidan

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4556
  • Gender: Male
  • "Mancen sampai Pensan"
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #20 on: October 23, 2008, 11:24:36 AM »
Mmm bidan dak penah lagi ke kelong2 satu Mesia ni la pulok.. boleh baca je la citer korang..  Yg eloknya amik la gambar kelong tu post kat sini... boleh la yang tak penah tengok...  Wajah Kelong, Tuan Kelong, Tangga Kelong baru la bess sket...
Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #21 on: October 23, 2008, 06:20:15 PM »
Mmm bidan dak penah lagi ke kelong2 satu Mesia ni la pulok.. boleh baca je la citer korang..  Yg eloknya amik la gambar kelong tu post kat sini... boleh la yang tak penah tengok...  Wajah Kelong, Tuan Kelong, Tangga Kelong baru la bess sket...

ada......cuba la jelajah di laman yg lain...

kan ada laman utk kelong...


Offline En. Sham

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 752
  • Gender: Male
    • http://www.jutawanfreedom.com
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #22 on: October 23, 2008, 08:53:16 PM »
Kawe pernah pie OFB jer...... ;D kelong belum pernah lagi....

...........Ngail Sokmo.........
- 012 3685116 -

http://www.rm20segera.com/?r=jomlajoin
http://www.jutawanfreedom.com

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #23 on: October 23, 2008, 09:45:56 PM »
OFB adalh tmpat wajib pegi bg angler2 di malaysia....

sy tetiap tahun mesti g OFB tu....

bln 11 ni pegi lg....nanti sy buat laporan trip.....


Offline Del Tahiro

  • Marlin
  • *
  • Posts: 954
  • Gender: Male
  • Kih..Kih..Kih..
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #24 on: October 24, 2008, 09:05:50 AM »
Selamat pegi dan selamat pulang Bro, moga-moga trip suksess. Laporan jgn lupa.......... ;D ;D ;D

               

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #25 on: October 29, 2008, 01:37:49 PM »
insyallah hujung bulan depan ada kerja kat gurun.  kalau sempat saya call.  mungkin bawa famili sekali,  cuti sekolah. pancing mungkin tak sempat kot.

Azmanyu,

Kak sara kursus la bulan November nih....satu bulan di Kay el
e happy with what you have.

Offline PancingLama

  • Administrator
  • Marlin
  • *
  • Posts: 2064
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #26 on: November 09, 2008, 05:15:09 PM »
tak ada masalah.  kursus kat mana ?  kl saya balik Kg Pandan je.
Banner Bersih Sungai

Offline bidan

  • Mod.Laman Ini
  • Marlin
  • *****
  • Posts: 4556
  • Gender: Male
  • "Mancen sampai Pensan"
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #27 on: November 09, 2008, 09:35:23 PM »
insyallah hujung bulan depan ada kerja kat gurun.  kalau sempat saya call.  mungkin bawa famili sekali,  cuti sekolah. pancing mungkin tak sempat kot.

Azmanyu,

Kak sara kursus la bulan November nih....satu bulan di Kay el
Boleh la tumpang mengeteh.. KL kat mana....
Satu arah.... Satu Tujuan.... Satu citarasa!!

http://www.alatmanceng.blogspot.com

Offline han83

  • Jemuduk
  • *
  • Posts: 179
  • Gender: Male
  • bodol itu benar.....
    • waderteam-pro
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #28 on: December 03, 2008, 01:52:02 PM »
Apa kata cuba ke mersing johor.. Try  kelong acheh.. Sy dh pegi tmpt ni.. Sesuai bw family.. Semua kemudahan ada..
kalau tersilap kata. trlebih sudah, harap tegur2 la.. orang berbudi kita berbahasa :D
info mancing area batu pahat http://waderteam-pro.blogspot.com

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #29 on: December 03, 2008, 04:34:28 PM »
sini pon ok gak...THE LEGEND WATER CHALET PORT DICKSON..

klik sini----> www.cuti.com.my/hotel/info.php3?id=2022&hotel...