Author Topic: Pancing dari atas chalet dlm laut.  (Read 34632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kaloiemas

  • Bilis
  • *
  • Posts: 17
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #30 on: December 05, 2008, 11:00:17 AM »
Baru balik dari chalet terapung kat teluk bayu, Sg Petani. Betul2 ada dua pengusaha iaitu En Zamri dan Pakya. Saya ikut tempat yg diberi oleh kawan2 dlm forum nie- En.Zamri. Kami tiba di jeti dan dihantar terus ke chalet baru. Lengkap dengan 2 bilik tidur, petisejuk, dapur, pingan mangkuk dan perkakasan memasak. Bilik air pun bersih. Hari pertama, arus air terlalu perlahan. Sunyi dengan duri/gelama sesekali makan umpan. Hari kedua, bila arus mula bergerak, umpan udang pasar disambar rakus. Ikan dengkis memeriahkan perta tarik tali dengan light set memang mengujakan. Anak, bini serta mak mentua tersenyum sakan. Saya tengok pun dah kira ok. Anak juga tarikan kasar, tapi tali putus. Malam mak mentua naikkan ikan bulan dengan 1 kilo lebih. Habis semua menjerit kata ada ikan besar makan sampai tak bleh naik pancing. Apa2 dalam jaga isi rumah takut kena sengat ikan, saya sendiri terkena duri dengkis. "Best" jugak, dekat 2,3 jam berdenyut. Nasib baik bawak pain killer ngan ubat. kalu ada petua bisa dengkis bleh bagi tau.

trip akan datang, inysallah cuba tempat baru plak.
 

Offline yastross

  • Pelata
  • *
  • Posts: 126
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #31 on: December 13, 2008, 05:33:09 PM »
Salam sumer...sy org bru kt sini, nk tnye skit..kat lukut ade 4 buah kelong ker? (sy tgk kt wikimapia)...ade satu kelong tu nama dia kelong lukut/pd..kedudukan dia agak jauh sket ke tgh laut...ade sesape ke member kt dlm ni bleh tlg bg no phone kelong tu x? Tima kasihhh....

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #32 on: December 15, 2008, 02:14:07 PM »
Salam sumer...sy org bru kt sini, nk tnye skit..kat lukut ade 4 buah kelong ker? (sy tgk kt wikimapia)...ade satu kelong tu nama dia kelong lukut/pd..kedudukan dia agak jauh sket ke tgh laut...ade sesape ke member kt dlm ni bleh tlg bg no phone kelong tu x? Tima kasihhh....



NAMA PEMILIK: FAUZI
LOKASI: LUKUT
NO PHONE: 019-3601221
HARGA: RM 30.00/24jam

p/s: saya duk kajang...papehal PM saya


Offline speedrider

  • Marlin
  • *
  • Posts: 704
  • Gender: Male
    • Speedrider Networks
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #33 on: December 15, 2008, 02:48:57 PM »
bila hang nak pi CD? nak join

Offline CoNan

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1431
  • Gender: Male
  • QURSANYproductions
    • Forum Komuniti Rockapak
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #34 on: December 15, 2008, 02:54:08 PM »
kalau jernih air di kelong tengah laut ni, memang saya minat, cuma atas bot saja saya mabuk2 sikit!
apakan daya transporting membatasi!!


Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #35 on: December 15, 2008, 03:58:35 PM »
mestilah jernih en cq.....

klau en cq ada rezeki nanti........dtg jer la sini....

insya'allah sy akn uruskan segalanya...


Offline yastross

  • Pelata
  • *
  • Posts: 126
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #36 on: December 15, 2008, 06:32:13 PM »
tq bro cdgtxx...ade x yg nk wat komplot ke sana? klau kne ngan masa bley gak join nihh....

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #37 on: December 15, 2008, 06:41:18 PM »
program bln 12 ni dah full....

cuba arrange stu trip bln jan 09....

yg lain nanti sy uruskan....


Offline yastross

  • Pelata
  • *
  • Posts: 126
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #38 on: December 16, 2008, 08:20:26 AM »
Haa..apo laie bro Cq @ bro Speedrider...bleh le arrange tuk bln jan nti...klau ok..sy pn nk join gak tuu...(ape2 hal pn kne lepaskan bab2 bdk sekolah dlu)hehehe..... ;D

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #39 on: December 16, 2008, 11:33:11 AM »
tepat sekali.....sy pon bru je berjaya mengopakkan duit beli buku.....hehehe


Offline yastross

  • Pelata
  • *
  • Posts: 126
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #40 on: December 16, 2008, 04:11:52 PM »
Bro cdgtxx...ado view lain x? ats kelong ke?tq..

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #41 on: December 16, 2008, 05:15:45 PM »
ada banyak....letih nk upload....





Offline speedrider

  • Marlin
  • *
  • Posts: 704
  • Gender: Male
    • Speedrider Networks
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #42 on: December 17, 2008, 09:43:35 AM »
ada banyak....letih nk upload....




lepas semayang baru pi sambung balik
Maghribbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb~

Offline cdgtxx

  • ♪♫~ROCKAPAK~♫♪
  • Arowana
  • *
  • Posts: 14022
  • Gender: Male
  • KAJANG ANGLER 1978
    • CDGTXX
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #43 on: December 17, 2008, 10:20:37 AM »
SEBAB TU YG TAKDER GAMBAR ORG....PANCEN TINGGAL JAP...


Offline speedrider

  • Marlin
  • *
  • Posts: 704
  • Gender: Male
    • Speedrider Networks
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #44 on: December 17, 2008, 12:00:46 PM »
amboi abang cd... takleh gurau langsung dah la ni.....

Offline yastross

  • Pelata
  • *
  • Posts: 126
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #45 on: December 17, 2008, 01:43:38 PM »
SEBAB TU YG TAKDER GAMBAR ORG....PANCEN TINGGAL JAP...

hehehe...a.way t.q bulan jan ni leh le plan g sna kot...(intro tuk 09).... ;D

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #46 on: February 23, 2010, 01:54:25 PM »
AGRO PELANCONGAN CHALET TERAPUNG: Chalet Terapung Pertubuhan Peladang Kawasan Merbuk

1.   Terdapat tiga buah chalet terapung dengan 2 buah bilik tidur berhawa dingin setiap satu, dilengkapi dengan perabut, peralatan memasak beserta dapur dan televisyen.  RM120.00 satu malam (Maksima 6 orang)
2.   Terdapat juga bilik-bilik penginapan sahaja. RM40.00 satu malam.
3.   Pelantar terapung untuk aktiviti memancing (InsayaALLAH selamat untuk kanak-kanak.). Ikan yang terdapat di kawasan ini antaranya kerapu, semilang,  siakap, gelama dan sebagainya.
4.   Sebuah Dewan Terapung untuk mesyuarat, jamuan makan, karaoke dan ’indoor games’.

Tempahan perlu dibuat sekurang-kurangnya dua minggu lebih awal. Tempahan boleh dibuat melalui:

En. Hamdan Awang h/p 019-4425560 atau Pertubuhan Peladang Kawasan Merbuk 04-4572117 atau e-mail ppkmerbok@lpp.gov.my
e happy with what you have.

Offline berudu

  • Arowana
  • *
  • Posts: 21263
  • Gender: Male
  • Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #47 on: February 25, 2010, 12:46:39 AM »
Kalau pakej chalet terapung ni klu bayar rm 100/120 kira campur ngan penginapan+bot pergi balik+makan atau Penginapan+bot pegi balik jer???

Maaf, saya cuma nak tau. Tak pernah pergi tempat macam ni...
Ayuhak mancing     DAIL
 

Offline Rizal JJ

  • AJK PNET
  • Marlin
  • ***
  • Posts: 6886
  • Gender: Male
  • Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #48 on: February 25, 2010, 09:07:04 AM »
AGRO PELANCONGAN CHALET TERAPUNG: Chalet Terapung Pertubuhan Peladang Kawasan Merbuk

1.   Terdapat tiga buah chalet terapung dengan 2 buah bilik tidur berhawa dingin setiap satu, dilengkapi dengan perabut, peralatan memasak beserta dapur dan televisyen.  RM120.00 satu malam (Maksima 6 orang)
2.   Terdapat juga bilik-bilik penginapan sahaja. RM40.00 satu malam.
3.   Pelantar terapung untuk aktiviti memancing (InsayaALLAH selamat untuk kanak-kanak.). Ikan yang terdapat di kawasan ini antaranya kerapu, semilang,  siakap, gelama dan sebagainya.
4.   Sebuah Dewan Terapung untuk mesyuarat, jamuan makan, karaoke dan ’indoor games’.

Tempahan perlu dibuat sekurang-kurangnya dua minggu lebih awal. Tempahan boleh dibuat melalui:
En. Hamdan Awang h/p 019-4425560 atau Pertubuhan Peladang Kawasan Merbuk 04-4572117 atau e-mail ppkmerbok@lpp.gov.my

Salam Kak sara...
lama tak online...
nak pi sana masuk ikut mana....
sy yg kawin ngan org merbuk pun tak tau tempat ni... ::)  ::)
JURI JEMPUTAN

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #49 on: February 25, 2010, 11:07:31 AM »
Kalau pakej chalet terapung ni klu bayar rm 100/120 kira campur ngan penginapan+bot pergi balik+makan atau Penginapan+bot pegi balik jer???

Maaf, saya cuma nak tau. Tak pernah pergi tempat macam ni...

Nak ke chalet terapung tu melalui jambatan ja...kalau nak melawat sekitar kawasan Sungai Merebuk tu caj nya lain kot...
e happy with what you have.

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #50 on: February 25, 2010, 11:17:40 AM »
Bagi alamat nanti K. sara pos brosur dia atau nak senang gi alahai telefon ja En. Hamdan tu dia sedia menunggu dimana-mana kat SP. Ni lalu dekat jalan melalui MRSM merbuk tu...senang aihh nak pi...
e happy with what you have.

Offline ajay

  • Bilis
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Male
  • Jom mancing
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #51 on: February 26, 2010, 10:44:59 AM »
sini pon ok gak...THE LEGEND WATER CHALET PORT DICKSON..

klik sini----> www.cuti.com.my/hotel/info.php3?id=2022&hotel...

leh ada aktiviti memancing kat situ ker?....
mcm tak nampak jer....
lg satu ada jual umpan ke kat situ?...
Nak mancing ajak saya....hehe

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #52 on: March 04, 2010, 01:00:16 PM »
memang ada aktiviti memancing kat situ...umpan kena cari sendiri tapi jauh sikit kat SP, yes hari ni nak pi mancing kat Chaalet Terapung ni...
feedback akan diberi kemudian...sabaq nu?
e happy with what you have.

Offline ajay

  • Bilis
  • *
  • Posts: 8
  • Gender: Male
  • Jom mancing
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #53 on: March 04, 2010, 03:51:19 PM »
memang ada aktiviti memancing kat situ...umpan kena cari sendiri tapi jauh sikit kat SP, yes hari ni nak pi mancing kat Chaalet Terapung ni...
feedback akan diberi kemudian...sabaq nu?

han gpa nak gi kat chalet pd tu ker?...
bila tu?...
Nak mancing ajak saya....hehe

Offline ah tat

  • Marlin
  • *
  • Posts: 2654
  • Gender: Male
  • 0196698131-NILAI
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #54 on: March 04, 2010, 06:41:13 PM »
lu suka suka mau pg kelong aa..lu perut sisa mesti mau kasi buang lulu..sana atas buang susah loo..

Offline saraglu

  • Bilis
  • *
  • Posts: 35
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #55 on: March 16, 2010, 11:12:40 AM »
memang ada aktiviti memancing kat situ...umpan kena cari sendiri tapi jauh sikit kat SP, yes hari ni nak pi mancing kat Chaalet Terapung ni...
feedback akan diberi kemudian...sabaq nu?

Dah pi mancing kat Chalet Terapung Merbuk tu...
Agak panas sebab tiada aircond bilik yang kami duduk tu...tapi ruang untuk memasak dengan semua perlatan memasak ada...bawa bahan mentah ja
Dapat ikan?  Rezeki ni ditangan tuhan, kami dapat gelama serong seekor, chalet sebelah asyik dapat ikan semilang sebesar lengan..adoi...jelesnya
e happy with what you have.

Offline chukly

  • Marlin
  • *
  • Posts: 1933
  • Gender: Male
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #56 on: March 16, 2010, 04:52:09 PM »
sini pon ok gak...THE LEGEND WATER CHALET PORT DICKSON..

klik sini----> www.cuti.com.my/hotel/info.php3?id=2022&hotel...

bulan lepas gik sini... tempat menarik, leh mancing dari bilik... tapi mancing semuanya dpt ketam je  ;D ;D

Offline star858612

  • Bilis
  • *
  • Posts: 44
  • Gender: Male
  • jom ke laut..
    • 30lbs
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #57 on: March 19, 2010, 02:27:15 PM »
kalau ade sape2 nak gi aku nak joinlah..tempat pon elok.
kalau cuti tu,,kelaut contact2 ler..

Offline kusniawan

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 242
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #58 on: April 22, 2010, 12:46:25 PM »
salam,
maaf..saya penah ke legend PD..full seaview..
mancing cuma dapat sekor tanda dan sekor tetuka..alhamdulillah..ketam enam ekor..
cuma yg tak bestnya sebab tak privacy...tengah duk mancing..anak chalet sebelah bising...sebab tengok saya ngan org rumah manceng..
lagi satu yg kureng bila memancing...kena tunggu air pasang...
lagi best lepak rumah rakit teluk gong..
lepas ni nak test rumah rakit teluk bayu lak..
syukran
nyuwon karo pengeran

Offline ijat

  • Tenggiri
  • *
  • Posts: 443
  • Gender: Male
    • Email
Re: Pancing dari atas chalet dlm laut.
« Reply #59 on: April 23, 2010, 01:45:03 AM »
salam,
maaf..saya penah ke legend PD..full seaview..
mancing cuma dapat sekor tanda dan sekor tetuka..alhamdulillah..ketam enam ekor..
cuma yg tak bestnya sebab tak privacy...tengah duk mancing..anak chalet sebelah bising...sebab tengok saya ngan org rumah manceng..
lagi satu yg kureng bila memancing...kena tunggu air pasang...
lagi best lepak rumah rakit teluk gong..
lepas ni nak test rumah rakit teluk bayu lak..
syukran

btul2. legend tu mcm kurang menarik la. teluk gong kat mana tuan?
joran itu lurus.. joran itu lurus.. joran itu lurus.. tapi kalo dia dah bengkok.. xde geng nak mancing?? ajak la daku ~0133130410~