Pancing.Net
July 31, 2014, 09:29:27 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 »   Go Down
  Print  
Author Topic: Pancing dari atas chalet dlm laut.  (Read 27333 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kaloiemas
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17



Email
« Reply #30 on: December 05, 2008, 11:00:17 AM »

Baru balik dari chalet terapung kat teluk bayu, Sg Petani. Betul2 ada dua pengusaha iaitu En Zamri dan Pakya. Saya ikut tempat yg diberi oleh kawan2 dlm forum nie- En.Zamri. Kami tiba di jeti dan dihantar terus ke chalet baru. Lengkap dengan 2 bilik tidur, petisejuk, dapur, pingan mangkuk dan perkakasan memasak. Bilik air pun bersih. Hari pertama, arus air terlalu perlahan. Sunyi dengan duri/gelama sesekali makan umpan. Hari kedua, bila arus mula bergerak, umpan udang pasar disambar rakus. Ikan dengkis memeriahkan perta tarik tali dengan light set memang mengujakan. Anak, bini serta mak mentua tersenyum sakan. Saya tengok pun dah kira ok. Anak juga tarikan kasar, tapi tali putus. Malam mak mentua naikkan ikan bulan dengan 1 kilo lebih. Habis semua menjerit kata ada ikan besar makan sampai tak bleh naik pancing. Apa2 dalam jaga isi rumah takut kena sengat ikan, saya sendiri terkena duri dengkis. "Best" jugak, dekat 2,3 jam berdenyut. Nasib baik bawak pain killer ngan ubat. kalu ada petua bisa dengkis bleh bagi tau.

trip akan datang, inysallah cuba tempat baru plak.
 
Logged
Pancing.Net
« Reply #30 on: December 05, 2008, 11:00:17 AM »

 Logged
yastross
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 126



Email
« Reply #31 on: December 13, 2008, 05:33:09 PM »

Salam sumer...sy org bru kt sini, nk tnye skit..kat lukut ade 4 buah kelong ker? (sy tgk kt wikimapia)...ade satu kelong tu nama dia kelong lukut/pd..kedudukan dia agak jauh sket ke tgh laut...ade sesape ke member kt dlm ni bleh tlg bg no phone kelong tu x? Tima kasihhh....
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #32 on: December 15, 2008, 02:14:07 PM »

Salam sumer...sy org bru kt sini, nk tnye skit..kat lukut ade 4 buah kelong ker? (sy tgk kt wikimapia)...ade satu kelong tu nama dia kelong lukut/pd..kedudukan dia agak jauh sket ke tgh laut...ade sesape ke member kt dlm ni bleh tlg bg no phone kelong tu x? Tima kasihhh....




NAMA PEMILIK: FAUZI
LOKASI: LUKUT
NO PHONE: 019-3601221
HARGA: RM 30.00/24jam

p/s: saya duk kajang...papehal PM saya
Logged


speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 703


sikayzie
WWW Email
« Reply #33 on: December 15, 2008, 02:48:57 PM »

bila hang nak pi CD? nak join
Logged

CoNan
Global Moderator
Marlin
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1431


QURSANYproductions


WWW Email
« Reply #34 on: December 15, 2008, 02:54:08 PM »

kalau jernih air di kelong tengah laut ni, memang saya minat, cuma atas bot saja saya mabuk2 sikit!
apakan daya transporting membatasi!!
Logged


cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #35 on: December 15, 2008, 03:58:35 PM »

mestilah jernih en cq.....

klau en cq ada rezeki nanti........dtg jer la sini....

insya'allah sy akn uruskan segalanya...
Logged


yastross
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 126



Email
« Reply #36 on: December 15, 2008, 06:32:13 PM »

tq bro cdgtxx...ade x yg nk wat komplot ke sana? klau kne ngan masa bley gak join nihh....
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #37 on: December 15, 2008, 06:41:18 PM »

program bln 12 ni dah full....

cuba arrange stu trip bln jan 09....

yg lain nanti sy uruskan....
Logged


yastross
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 126



Email
« Reply #38 on: December 16, 2008, 08:20:26 AM »

Haa..apo laie bro Cq @ bro Speedrider...bleh le arrange tuk bln jan nti...klau ok..sy pn nk join gak tuu...(ape2 hal pn kne lepaskan bab2 bdk sekolah dlu)hehehe..... Grin
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #39 on: December 16, 2008, 11:33:11 AM »

tepat sekali.....sy pon bru je berjaya mengopakkan duit beli buku.....hehehe
Logged


yastross
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 126



Email
« Reply #40 on: December 16, 2008, 04:11:52 PM »

Bro cdgtxx...ado view lain x? ats kelong ke?tq..
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #41 on: December 16, 2008, 05:15:45 PM »

ada banyak....letih nk upload....



Logged


speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 703


sikayzie
WWW Email
« Reply #42 on: December 17, 2008, 09:43:35 AM »

ada banyak....letih nk upload....





lepas semayang baru pi sambung balik
Maghribbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb~
Logged

cdgtxx
♪♫~ROCKAPAK~♫♪
Global Moderator
Arowana
*****
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13684


KAJANG ANGLER 1978


WWW Email
« Reply #43 on: December 17, 2008, 10:20:37 AM »

SEBAB TU YG TAKDER GAMBAR ORG....PANCEN TINGGAL JAP...
Logged


speedrider
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 703


sikayzie
WWW Email
« Reply #44 on: December 17, 2008, 12:00:46 PM »

amboi abang cd... takleh gurau langsung dah la ni.....
Logged

yastross
Pelata
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 126



Email
« Reply #45 on: December 17, 2008, 01:43:38 PM »

SEBAB TU YG TAKDER GAMBAR ORG....PANCEN TINGGAL JAP...

hehehe...a.way t.q bulan jan ni leh le plan g sna kot...(intro tuk 09).... Grin
Logged

saraglu
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35


« Reply #46 on: February 23, 2010, 01:54:25 PM »

AGRO PELANCONGAN CHALET TERAPUNG: Chalet Terapung Pertubuhan Peladang Kawasan Merbuk

1.   Terdapat tiga buah chalet terapung dengan 2 buah bilik tidur berhawa dingin setiap satu, dilengkapi dengan perabut, peralatan memasak beserta dapur dan televisyen.  RM120.00 satu malam (Maksima 6 orang)
2.   Terdapat juga bilik-bilik penginapan sahaja. RM40.00 satu malam.
3.   Pelantar terapung untuk aktiviti memancing (InsayaALLAH selamat untuk kanak-kanak.). Ikan yang terdapat di kawasan ini antaranya kerapu, semilang,  siakap, gelama dan sebagainya.
4.   Sebuah Dewan Terapung untuk mesyuarat, jamuan makan, karaoke dan ’indoor games’.

Tempahan perlu dibuat sekurang-kurangnya dua minggu lebih awal. Tempahan boleh dibuat melalui:

En. Hamdan Awang h/p 019-4425560 atau Pertubuhan Peladang Kawasan Merbuk 04-4572117 atau e-mail ppkmerbok@lpp.gov.my
Logged

e happy with what you have.
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21259


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #47 on: February 25, 2010, 12:46:39 AM »

Kalau pakej chalet terapung ni klu bayar rm 100/120 kira campur ngan penginapan+bot pergi balik+makan atau Penginapan+bot pegi balik jer???

Maaf, saya cuma nak tau. Tak pernah pergi tempat macam ni...
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
Rizal JJ
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6884


Mancing adalah hobi Keluarga tetap utama

rizal_404@hotmail.com rizal_404@yahoo.com
Email
« Reply #48 on: February 25, 2010, 09:07:04 AM »

AGRO PELANCONGAN CHALET TERAPUNG: Chalet Terapung Pertubuhan Peladang Kawasan Merbuk

1.   Terdapat tiga buah chalet terapung dengan 2 buah bilik tidur berhawa dingin setiap satu, dilengkapi dengan perabut, peralatan memasak beserta dapur dan televisyen.  RM120.00 satu malam (Maksima 6 orang)
2.   Terdapat juga bilik-bilik penginapan sahaja. RM40.00 satu malam.
3.   Pelantar terapung untuk aktiviti memancing (InsayaALLAH selamat untuk kanak-kanak.). Ikan yang terdapat di kawasan ini antaranya kerapu, semilang,  siakap, gelama dan sebagainya.
4.   Sebuah Dewan Terapung untuk mesyuarat, jamuan makan, karaoke dan ’indoor games’.

Tempahan perlu dibuat sekurang-kurangnya dua minggu lebih awal. Tempahan boleh dibuat melalui:
En. Hamdan Awang h/p 019-4425560 atau Pertubuhan Peladang Kawasan Merbuk 04-4572117 atau e-mail ppkmerbok@lpp.gov.my

Salam Kak sara...
lama tak online...
nak pi sana masuk ikut mana....
sy yg kawin ngan org merbuk pun tak tau tempat ni... Roll Eyes  Roll Eyes
Logged

JURI JEMPUTAN
saraglu
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35


« Reply #49 on: February 25, 2010, 11:07:31 AM »

Kalau pakej chalet terapung ni klu bayar rm 100/120 kira campur ngan penginapan+bot pergi balik+makan atau Penginapan+bot pegi balik jer???

Maaf, saya cuma nak tau. Tak pernah pergi tempat macam ni...

Nak ke chalet terapung tu melalui jambatan ja...kalau nak melawat sekitar kawasan Sungai Merebuk tu caj nya lain kot...
Logged

e happy with what you have.
saraglu
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35


« Reply #50 on: February 25, 2010, 11:17:40 AM »

Bagi alamat nanti K. sara pos brosur dia atau nak senang gi alahai telefon ja En. Hamdan tu dia sedia menunggu dimana-mana kat SP. Ni lalu dekat jalan melalui MRSM merbuk tu...senang aihh nak pi...
Logged

e happy with what you have.
ajay
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8


Jom mancing


Email
« Reply #51 on: February 26, 2010, 10:44:59 AM »

sini pon ok gak...THE LEGEND WATER CHALET PORT DICKSON..

klik sini----> www.cuti.com.my/hotel/info.php3?id=2022&hotel...


leh ada aktiviti memancing kat situ ker?....
mcm tak nampak jer....
lg satu ada jual umpan ke kat situ?...
Logged

Nak mancing ajak saya....hehe
saraglu
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35


« Reply #52 on: March 04, 2010, 01:00:16 PM »

memang ada aktiviti memancing kat situ...umpan kena cari sendiri tapi jauh sikit kat SP, yes hari ni nak pi mancing kat Chaalet Terapung ni...
feedback akan diberi kemudian...sabaq nu?
Logged

e happy with what you have.
ajay
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 8


Jom mancing


Email
« Reply #53 on: March 04, 2010, 03:51:19 PM »

memang ada aktiviti memancing kat situ...umpan kena cari sendiri tapi jauh sikit kat SP, yes hari ni nak pi mancing kat Chaalet Terapung ni...
feedback akan diberi kemudian...sabaq nu?

han gpa nak gi kat chalet pd tu ker?...
bila tu?...
Logged

Nak mancing ajak saya....hehe
ah tat
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2653


0196698131-NILAI


Email
« Reply #54 on: March 04, 2010, 06:41:13 PM »

lu suka suka mau pg kelong aa..lu perut sisa mesti mau kasi buang lulu..sana atas buang susah loo..
Logged

saraglu
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 35


« Reply #55 on: March 16, 2010, 11:12:40 AM »

memang ada aktiviti memancing kat situ...umpan kena cari sendiri tapi jauh sikit kat SP, yes hari ni nak pi mancing kat Chaalet Terapung ni...
feedback akan diberi kemudian...sabaq nu?

Dah pi mancing kat Chalet Terapung Merbuk tu...
Agak panas sebab tiada aircond bilik yang kami duduk tu...tapi ruang untuk memasak dengan semua perlatan memasak ada...bawa bahan mentah ja
Dapat ikan?  Rezeki ni ditangan tuhan, kami dapat gelama serong seekor, chalet sebelah asyik dapat ikan semilang sebesar lengan..adoi...jelesnya
Logged

e happy with what you have.
chukly
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1934



« Reply #56 on: March 16, 2010, 04:52:09 PM »

sini pon ok gak...THE LEGEND WATER CHALET PORT DICKSON..

klik sini----> www.cuti.com.my/hotel/info.php3?id=2022&hotel...


bulan lepas gik sini... tempat menarik, leh mancing dari bilik... tapi mancing semuanya dpt ketam je  Grin Grin
Logged
star858612
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 44


jom ke laut..

curi2_dengar
WWW
« Reply #57 on: March 19, 2010, 02:27:15 PM »

kalau ade sape2 nak gi aku nak joinlah..tempat pon elok.
Logged

kalau cuti tu,,kelaut contact2 ler..
kusniawan
Tenggiri
*
Offline Offline

Posts: 241


« Reply #58 on: April 22, 2010, 12:46:25 PM »

salam,
maaf..saya penah ke legend PD..full seaview..
mancing cuma dapat sekor tanda dan sekor tetuka..alhamdulillah..ketam enam ekor..
cuma yg tak bestnya sebab tak privacy...tengah duk mancing..anak chalet sebelah bising...sebab tengok saya ngan org rumah manceng..
lagi satu yg kureng bila memancing...kena tunggu air pasang...
lagi best lepak rumah rakit teluk gong..
lepas ni nak test rumah rakit teluk bayu lak..
syukran
Logged

Ikan dan manusia adalah makhluk, marilah sembah Khaliq (Allah Maha Pencipta)
ijat
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 443


izfi_1987
Email
« Reply #59 on: April 23, 2010, 01:45:03 AM »

salam,
maaf..saya penah ke legend PD..full seaview..
mancing cuma dapat sekor tanda dan sekor tetuka..alhamdulillah..ketam enam ekor..
cuma yg tak bestnya sebab tak privacy...tengah duk mancing..anak chalet sebelah bising...sebab tengok saya ngan org rumah manceng..
lagi satu yg kureng bila memancing...kena tunggu air pasang...
lagi best lepak rumah rakit teluk gong..
lepas ni nak test rumah rakit teluk bayu lak..
syukran

btul2. legend tu mcm kurang menarik la. teluk gong kat mana tuan?
Logged

joran itu lurus.. joran itu lurus.. joran itu lurus.. tapi kalo dia dah bengkok.. xde geng nak mancing?? ajak la daku ~0133130410~
Pages: « 1 2 3 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal