Pancing.Net
September 30, 2014, 01:55:48 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »   Go Down
  Print  
Author Topic: SIAPA ADA MASALAH TENTANG TANAH.......... BOLEH BERTANYA DISINI......  (Read 40270 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #30 on: September 24, 2012, 08:02:17 AM »

tq tuan det
kalo tukar status tanah kepada kediaman
boleh tukar lot rumah n geran asing2

bukan apo sbb ada tanah yg nak dibeli nanti tuk kediaman hehehe

Kalau tukar syarat tanah kepada kediaman No.lot rumah akan bertukar kepada No.PT... dan setiap pemilik akan dapat geran masing2... xyah nak pening2 kepala pasal geran n cukai tanah.....  nak jual pun senang.... Wink Grin
Logged

Pancing.Net
« Reply #30 on: September 24, 2012, 08:02:17 AM »

 Logged
mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #31 on: September 24, 2012, 08:03:18 AM »

salam tuan, nak tanya sikit bleh ambo ada tanah kat pahang tapi masalahnya tanah tu no 2 dan jiran2 x bagi laluan masuk. ada pergi pjbt tanah tanya dgn a.d.o. dan di cakap bincang elok2 tapi tuan tanah yg berada kat depan xnak jugak bagi laluan masuk jika ambo jual kat org lain tanah tu (sebab dia nak beli dgn harga murah) jadi ambo ada masalah nak jual tanah tersebut pd org lain. apa yg nak tanya ada tak undang2 yg membolehkan ambo mendapat lalaun jalan masuk ke tanah tu kalau tuan tau la.apappon terima kasih.  Grin
Huh... Ingatkan aku srg jer ada masalah ni...
Apa2 pun credit to En Det jerana sudi menolong dari segi nasihat undang2...
TQ Det...

xde hal la sani........ Wink Grin
Logged

mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #32 on: September 24, 2012, 08:10:52 AM »

err cik Det...tanya cikit,  tanah Anugerah pesaka memang tak leh pecah geran kan, buleh pecah bahagian ker?

Kalau tanah pesaka..... x payah nak pecah bahagian ..... semasa bicara kuasa outomatic pembahagian samarata @ farait... waris2 simati akan terima bahagian masing2.... boleh di buat pecah geran/pecah sempadan cuma kalau ramai sgt penama dalam 1 geran payah cikit la..... 1 ekar tanah bersamaan 4 geran maksudnya 4 hakmililik.... Wink Grin
Logged

mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #33 on: September 24, 2012, 08:13:20 AM »

Saper ada masalah & pertanyaan tentang tanah boleh tanya......
MALU BERTANYA SESAT JALAN  Grin Grin Grin Grin Grin
Logged

ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12154


Email
« Reply #34 on: September 24, 2012, 08:36:16 AM »

terbaikla cikdet..drp thread konsultan dh bertukar kpd thread penyelesaian masalah tanah..tabik & respek laa tuan..err mana nk carik tanah merah murah2..nk timbus dpn umah nk wat projek lain plak..bleh dpt bwh rm130 selori ka (lori 6 tayar) @ rm200 lori 10 tayar Grin Grin
Logged
ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12154


Email
« Reply #35 on: September 24, 2012, 08:47:57 AM »

oooooo baru paham...... itu rezab jln bang hakmilik pejabat tanah.... abg leh guna.. xde hal la..... xde org komplen yer... Grin Grin Grin
kalo nk dptkn perkhidmatan ukur/cari sempadan brapa rege..?? projek akan dtg ingat nk psg pagar antara rumah & taman laa..
Logged
mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #36 on: September 24, 2012, 08:51:08 AM »

terbaikla cikdet..drp thread konsultan dh bertukar kpd thread penyelesaian masalah tanah..tabik & respek laa tuan..err mana nk carik tanah merah murah2..nk timbus dpn umah nk wat projek lain plak..bleh dpt bwh rm130 selori ka (lori 6 tayar) @ rm200 lori 10 tayar Grin Grin

abg nak cari tanah merah ker..... tanah merah ni murah jer x mcm pasir... kalau ada lori tanah tu leh bagi free jer.... kalau area sepang banyak la bang org potong tanah.... kalau blah2 kuala langat sy x berapa tau la..... nanti sy tanya member kat Pej.Tanah Kuala Langat... kalau ada sy PM abg balik.... nak pakai tanah cepat ker... Wink Grin
Logged

mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #37 on: September 24, 2012, 08:53:42 AM »

oooooo baru paham...... itu rezab jln bang hakmilik pejabat tanah.... abg leh guna.. xde hal la..... xde org komplen yer... Grin Grin Grin
kalo nk dptkn perkhidmatan ukur/cari sempadan brapa rege..?? projek akan dtg ingat nk psg pagar antara rumah & taman laa..

rumah abg tu dah ada batu sempadan tak..... kalau xde payah cikit nak buat... kener ukur, buat pelan tanah pastu hantar kat pejabat tanah.... Asal dulu tanah tu mcm mana...?  Wink Grin
Logged

ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12154


Email
« Reply #38 on: September 24, 2012, 09:06:56 AM »

batu sempadan blah depan tepi jln tu ada..aku cuma nk tau sempadan yg tepat kat blah blkg ujung taman tu je..err tanah merah tu nk pakai dlm sebulan dua lg..kalo lori 6 tayar kurang2 mau 30 lori
Logged
mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #39 on: September 24, 2012, 10:45:42 AM »

batu sempadan blah depan tepi jln tu ada..aku cuma nk tau sempadan yg tepat kat blah blkg ujung taman tu je..err tanah merah tu nk pakai dlm sebulan dua lg..kalo lori 6 tayar kurang2 mau 30 lori

Nanti abg bg detail tanah kat sy......  Wink
Logged

mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #40 on: October 03, 2012, 08:13:51 AM »

Saper lagi ada masalah tanah....... geng2 P.net sekalian...... x payah bayar nih....... Wink Grin
Logged

ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12154


Email
« Reply #41 on: October 03, 2012, 09:18:06 AM »

aku nk tanah merah murah2..kalo lori 6 tayar bwh rm140 @ 10 tayar bwh rm250..mana bleh dpt Grin Grin

Logged
mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #42 on: October 03, 2012, 10:50:06 AM »

aku nk tanah merah murah2..kalo lori 6 tayar bwh rm140 @ 10 tayar bwh rm250..mana bleh dpt Grin Grin



Skang kat area kuala langat xde kerja2 pecah tanah la bang...... tapi kalau abg ada perasan ada keje tanah area sana abg bg tau sy tlong cekkan... kalau tempat lain takut mahal jer.... Wink
Logged

syam
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2968


Email
« Reply #43 on: October 03, 2012, 11:03:55 AM »

aku nk tanah merah murah2..kalo lori 6 tayar bwh rm140 @ 10 tayar bwh rm250..mana bleh dpt Grin Grin


Beli barang pancing-----> kedai pancing
Beli tanah------> pergi kedai tanah la weiii
Prenngggggg.....
Logged
mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #44 on: October 03, 2012, 01:22:23 PM »

aku nk tanah merah murah2..kalo lori 6 tayar bwh rm140 @ 10 tayar bwh rm250..mana bleh dpt Grin Grin


Beli barang pancing-----> kedai pancing
Beli tanah------> pergi kedai tanah la weiii
Prenngggggg.....

Bukan kedai tanah la syam...... hardware la........ Grin Grin Grin
Logged

is
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1630


Layan...


Email
« Reply #45 on: October 03, 2012, 04:11:51 PM »

Saper lagi ada masalah tanah....... geng2 P.net sekalian...... x payah bayar nih....... Wink Grin
hehehe.. saya takdela masalah sgt.. cuma.. ada book nak beli tanah lot, cuma kena tunggu tuan tanah pecah geran dulu.. dlm 6000sf jaa.. saya bayar book dlm 5k.. 1ft dia jual dlm rm10 (harga b4 segala proses selesai) .. so, kena tunggu jelah ni.. huhu
Logged
ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12154


Email
« Reply #46 on: October 03, 2012, 10:39:20 PM »

ada tanah murah2 nk juai ke..area k.lgt/sepang..seekar bwh rm80k..ada ka
Logged
mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #47 on: October 04, 2012, 08:21:52 AM »

ada tanah murah2 nk juai ke..area k.lgt/sepang..seekar bwh rm80k..ada ka

kuala langat ngan sepang tgah naik tu bang..... payah nak dpat harga tu... tapi hr tu ada public dtg opis nak jual tanah dia area bukit changgang.. tapi tapak rumah jer la...... abg cr tapak rumah ker pertanian..... Wink
Logged

ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12154


Email
« Reply #48 on: October 04, 2012, 09:12:43 AM »

pertanian..nk tanam sawit.. err kalo area k.sel @ sg.besar bleh dpt ke rate bwh rm70k/ekar..
Logged
mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #49 on: October 04, 2012, 09:23:52 AM »

pertanian..nk tanam sawit.. err kalo area k.sel @ sg.besar bleh dpt ke rate bwh rm70k/ekar..

Kalau area sana insyallah ada...... nanti sy tanyakan mber2 sana........ nak bertani lak ker bang..... Grin Grin
Logged

ewak
Arowana
*
Offline Offline

Posts: 12154


Email
« Reply #50 on: October 04, 2012, 10:08:19 AM »

tanah aku dh juai daa..tu yg nk carik ganti..dpt 2,3 ekar jadik laa..
Logged
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6208


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #51 on: October 04, 2012, 10:11:03 AM »

saya tengah mencari tanah untuk pertanian dalam 4-6 ekar.. target kawasan dalam area pahang/kelantan .. kalau ada kosong... boleh roger2...
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

mancasting75
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 9913


Call 0193962808 kalu nak ajak mancing...


Email
« Reply #52 on: October 04, 2012, 02:50:30 PM »

ada tanah murah2 nk juai ke..area k.lgt/sepang..seekar bwh rm80k..ada ka

kuala langat ngan sepang tgah naik tu bang..... payah nak dpat harga tu... tapi hr tu ada public dtg opis nak jual tanah dia area bukit changgang.. tapi tapak rumah jer la...... abg cr tapak rumah ker pertanian..... Wink
Betul tu cik det...area sini dah mahai dah..la ni current market price tanah ada sawit tua 1 ekar pun RM120k....heheheeh sebab tu simpan bebanyak....bekalan hari tua...tanah industry kalu area Pulau Carey pun 1 ekar dah tukar syarat punya dah RM1.2m kalu pertanian dekat area jambatan kg sawah tuh RM650k seekar selamber jer....
Logged
tmnahar
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 588


Email
« Reply #53 on: October 04, 2012, 02:58:50 PM »

SALAM
TUAN NAGA
KAT KAWASAN TUAN NAGA ,
BANYAK LAGI KAWASE HOK ADO ORE NOK JUAL
DI PAHANG PON KALO DI MARAN ADA, TANAH GETAH
CUMA NAK TAU BUDGET TUAN JAH
Logged
NagaMasakMerah
SAPA
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6208


013-2466299 - Naga


WWW Email
« Reply #54 on: October 04, 2012, 03:35:46 PM »

SALAM
TUAN NAGA
KAT KAWASAN TUAN NAGA ,
BANYAK LAGI KAWASE HOK ADO ORE NOK JUAL
DI PAHANG PON KALO DI MARAN ADA, TANAH GETAH
CUMA NAK TAU BUDGET TUAN JAH
budget dalam rm 200K...   Grin
Logged

try hard to get what you like or you will be forced to like what you get !!!!

mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #55 on: October 05, 2012, 09:20:39 AM »

saya tengah mencari tanah untuk pertanian dalam 4-6 ekar.. target kawasan dalam area pahang/kelantan .. kalau ada kosong... boleh roger2...

NMM org kelantan ker.... kalau tanah kelantan ngan negeri sembilan ni x boleh beli... melainkan anak jati sana atau mastautin 10 tahun...... kalau belah pahang insyallah sy tengokkan.. kalau nak murah belah perak..... Wink
Logged

mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #56 on: October 05, 2012, 09:22:10 AM »

tanah aku dh juai daa..tu yg nk carik ganti..dpt 2,3 ekar jadik laa..

Tanah yg kat banting tu  ker...... Wink
Logged

mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #57 on: October 05, 2012, 09:28:07 AM »

ada tanah murah2 nk juai ke..area k.lgt/sepang..seekar bwh rm80k..ada ka

kuala langat ngan sepang tgah naik tu bang..... payah nak dpat harga tu... tapi hr tu ada public dtg opis nak jual tanah dia area bukit changgang.. tapi tapak rumah jer la...... abg cr tapak rumah ker pertanian..... Wink
Betul tu cik det...area sini dah mahai dah..la ni current market price tanah ada sawit tua 1 ekar pun RM120k....heheheeh sebab tu simpan bebanyak....bekalan hari tua...tanah industry kalu area Pulau Carey pun 1 ekar dah tukar syarat punya dah RM1.2m kalu pertanian dekat area jambatan kg sawah tuh RM650k seekar selamber jer....


Kalau kat selangor ni tanah yg murah ckit la.... kat area sabak bernam..... kuala selangor... ngan hulu selangor..... itu pun dah nak masuk sepadan2.. tanah org tua sy kat pasir penambang luas 1/2 jer.... tepi jalan besar kat JPJ ada sorg cina ni sanggup nak ambik rm250K nak buat hardware katanya... Wink
Logged

mahathir
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6037


019-3779299


Email
« Reply #58 on: October 05, 2012, 09:30:07 AM »

SALAM
TUAN NAGA
KAT KAWASAN TUAN NAGA ,
BANYAK LAGI KAWASE HOK ADO ORE NOK JUAL
DI PAHANG PON KALO DI MARAN ADA, TANAH GETAH
CUMA NAK TAU BUDGET TUAN JAH
budget dalam rm 200K...   Grin

Kalau rm 200K nih... kalau kat N.sembilan sesenang jer leh dapat 10 ekar.... tapi yg probelum nyer banyak sgt tanah adat.... Embarrassed
Logged

symarzuki
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 0


Email
« Reply #59 on: October 10, 2012, 03:46:58 PM »

assalamulaikum.. nak tanye skit.. tanah kawan memanjang .. tanah sawah... di tengah tu ada laluan air(alur ) rentang tanah kawan... xpe ke kalo kawan tambun tanah sawah tu sekali je dengan alur tu..  
Logged
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal