Pancing.Net
April 25, 2014, 05:15:02 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
  Home   Forum   Help Search Calendar Login Register  
Pages: « 1 2 3 4 »   Go Down
  Print  
Author Topic: PERTANDINGAN MEMANCING FAIZAL JORAN TAK TELUS  (Read 10145 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
cikgujengka
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1083



Email
« Reply #30 on: December 07, 2012, 12:05:47 PM »

Tah arr nak kata telus n x telus pun saya x berani nak cakap..tapi yang pasti penganjur terlalu mengejar keuntungan..sepatutnya hadkan arr bilangan pemancing...nie x sampaikan berlapis2 n x boleh nk mancing...kalau tasek tu max participant 2500..hadkan arr sebanyak tuh..nie x main terima jer..pastu..kalau game yang besar2 lepaskanlah ikan dalam kuantiti yang banyak..dah banyak untuk..xkan setakat 800kg jer..ciput sangat jika di banding dengan saiz kolam...berapa sangat arr harga keli berbanding profit yang dapat...

ada dengar juga suara2 yang macam tuh masa pertandingan aritu..macam ada banyak yang x kene..tapi..terpulang pada pemancing..kalau rasa dah kene tipu..lain kali x payah join..hati pun x saket..saya pun dah tawar hati nak masuk game pasni..aritu sajer jer nak test power...hehehehehe ghupanya x power langsung..hampeh..sekor ikan pun x nak menjamah umpan...

n tentang kaedah menimbang pun memang banyak tanda tanya...Huh?..sebab pemancing x pergi sama..yang pergi marshall..so x nampak arr ikan tuh berat mana..tau2 dapat kertas yang dah bertulis berat ikan..kalau boleh bawak arr bersama pemancing gi timbang ikan ..baru arr puashati...

pepun penganjur pertandingan memancing nak buat untung..yang rugi..pemancing x dapat ikan...macam CJ..huhuhuhu..100 hangus begitu jer...bek buat beli matakail banyak2..prepare untuk trip tahun depan n pelantar minyak n ribena...x gitu bang lemannnnnnnn..prengggggggggggggg Grin Grin Wink
Logged

Keselamatan diutamakan semasa memancing
Pancing.Net
« Reply #30 on: December 07, 2012, 12:05:47 PM »

 Logged
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21253


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #31 on: December 07, 2012, 12:20:25 PM »

kikiki...... nak kata mcm mana... mana2 event yang hadiah2 besar mcm tu, pesyennya lebih kurang sama aje Grin Grin Grin
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
angler_gaban
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 456


harriiezz
Email
« Reply #32 on: December 07, 2012, 12:29:25 PM »

teman suke mancing sambil melepaskan gigil je..pertandingan tu payah sikit..sekadar happy fishing je..cam yang akan diadakan 9/12 ni...  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Logged

semoga murah rezeki teman hari ni...
shila dib
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 5



Email
« Reply #33 on: December 11, 2012, 12:08:46 AM »

Alhmdulillah..antara ramai2 yg mengutuk & menuduh saya mengfitnah ada juga yg turut serta dlm pertandingan tu. Terima kasih byk2 Cikgu Jengka (CJ). Saya dh daftar lama dah dgn P.Net ni. Masa baru daftar dulu byk masa free so blh berforum selalu tapi kebelakangan ni busy skit. Utk pengetahuan rakan p.net secara jujurnya adalah seorang wanita & gambar yg tertera adalah suami saya. Yg selalu duk dlm forum adalah saya. Kami berdua adalah pemancing ikan air tawar yg agk2 tegar. Bila ada sj masa terluang pasti capai joran ke lombong tinggal, sungai atau yg paling kerap ke kolam pancing. Kami berdua selalu juga masuk pertandingan & alhmdulillah selalu juga duk ranking antara no. 10-15. Bukan nk berlagak & tujuan saya post ttg penganjuran faizal joran bukan nk mengfitnah tp nk brkongsi pengalamn dgn rakan2 yg lain & utk berpesan-pesan agar rakan2 yg lain tk tertipu. Mengikut kata CJ ms pertandingan tu pemancing yg dpt ikan hanya diberi kad tertulis berat ikan yg kita dpt tapi suami saya & 2 lg rakan kami dapat ikan anggaran berat lbh krg 2kg lebih langsung tk dpt apa2 info dari marshal yg htr ikan tu. Cuma ms ambk ikan marshal tulis nama pemancing & nmbr resit pd 1 kertas & bwk dgn ikan sekali ke kaunter. Ms tgk keputusan bukan kata ikan, kertas yg ditulis mrshal td pn entah kemana.
Masa tu mmg rmai tk puas hati tp mls nk bising2. Sebelum masuk pn ada kwn2 yg bgtau pengalamn mereka dgn faizal joran tp kami nk test masuk tgk betul tk apa yg kwn2 bgtau. Skrg kami pn dpt pengalamn yg sama sbb tu nk brkongsi pula dgn kwn2 yg lain.
Logged
shila dib
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 5



Email
« Reply #34 on: December 11, 2012, 12:20:00 AM »

Saya juga pernah joint pertandingan penganjur lain seperti Planet Joran, Sri Aman Management & Three M. Setakat ni ok lg lah. Harap2 kekal ok pd masa akan dtg & selama-lamanya. Saya juga harap rakan2 p.net yg duk hentam saya sebelum ni dpt memahami situasi kami dgn lbh jelas. Dan cuba2 lah cari salam perkenalan dari saya dlm p.net ni. Dan saya juga minta maaf sekiranya ada tersalah & silap saya dlm berforum di sini. Walau apapun kami tak serik & tak menyesal menyertai apa2 pertandingan memancing kerana bagi saya & suami, kami menganggapnya sebgai satu riadah & sukan.
Logged
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #35 on: December 11, 2012, 12:21:44 AM »

Skrg tuan tanah dah masuk beri sedikit penjelasan,eloknya ini sebagai makluman untuk sesiapa sahaja yg berniat untuk masuk mana2 pertandingan,tak salah masuk tapi kalau terkena dgn situasi sebegini sesiapa pun akan terasa,buat masa ini andai penganjur berniat menipu tak lama dia buat mcm tu,nak mengadu dan bantah tak boleh kerana berkemungkinan keputusan pengadil muktamad,Malaysia ni tak besar mana kalau menipu dan aniaya org
Logged
shila dib
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 5



Email
« Reply #36 on: December 11, 2012, 01:02:17 AM »

Terima kasih abu_melayu. Saya zam suami shila dib. Pengalaman memancing air tawar & air masin kami tak lama mana (20 tahun je..). Dh byk negeri saya & isteri terokai arena memancing. Berat & panjang ikan keli 8kg pasti anda semua boleh agak sebesar mana saiznya. Kenapa bila saya & rakan2 seramai 23 org yg dtg dari Temerloh melihat badan ikan keli tersebut berbirat seperti di ikat dgn tali. Dari maklumat yg kami dpt dari pemancing yg duduk berhampiran En. Yazid (juara) ikan itu dinaikkan oleh anak En. Yazid berusia 7 tahun & dipancing didlm culvert Tasik Bandar. Cuba rakan2 p.net bygkan mcm mana nk baling umpan dlm culvert? Setiap kali ikan dinaikkan tidak diumumkan dinaikkan oleh siapa, berapa kg & jenis ikan seperti yg dipraktikkan oleh penganjur lain. Setakat jam 12.30pm ada antara keluarga pemancing ke kaunter & mendapati pd masa tu ikan masih tak penuh ranking. Seluruh ranking 70 tp masa tu baru naik 30 ekor lbh. Antara jam 12.30 ke 1pm kami alert tak byk ikan dinaikkan. Sedar2 tamat masa ranking penuh.

Ada sorang wak hassan dari lanchang yg biasa saya jumpa di kolam seri bayu semenyih mengatakan pd hari tersebut beliau duduk dgn grup yg memancing percuma kerana mereka adalah wakil2 dari faizal joran (samada berita betul atau tidak wallahualam). Sekian saja utk topik ni dari saya & rakan2. Semoga sama2 kita jadikan iktibar.   
Logged
adynoor.
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 550


juragan junior


Email
« Reply #37 on: December 11, 2012, 01:33:17 AM »

Pertandingan sebegini lebih pada kaut untung
Logged
is
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1630


Layan...


Email
« Reply #38 on: December 11, 2012, 10:35:56 AM »

Terima kasih abu_melayu. Saya zam suami shila dib. Pengalaman memancing air tawar & air masin kami tak lama mana (20 tahun je..). Dh byk negeri saya & isteri terokai arena memancing. Berat & panjang ikan keli 8kg pasti anda semua boleh agak sebesar mana saiznya. Kenapa bila saya & rakan2 seramai 23 org yg dtg dari Temerloh melihat badan ikan keli tersebut berbirat seperti di ikat dgn tali. Dari maklumat yg kami dpt dari pemancing yg duduk berhampiran En. Yazid (juara) ikan itu dinaikkan oleh anak En. Yazid berusia 7 tahun & dipancing didlm culvert Tasik Bandar. Cuba rakan2 p.net bygkan mcm mana nk baling umpan dlm culvert? Setiap kali ikan dinaikkan tidak diumumkan dinaikkan oleh siapa, berapa kg & jenis ikan seperti yg dipraktikkan oleh penganjur lain. Setakat jam 12.30pm ada antara keluarga pemancing ke kaunter & mendapati pd masa tu ikan masih tak penuh ranking. Seluruh ranking 70 tp masa tu baru naik 30 ekor lbh. Antara jam 12.30 ke 1pm kami alert tak byk ikan dinaikkan. Sedar2 tamat masa ranking penuh.

Ada sorang wak hassan dari lanchang yg biasa saya jumpa di kolam seri bayu semenyih mengatakan pd hari tersebut beliau duduk dgn grup yg memancing percuma kerana mereka adalah wakil2 dari faizal joran (samada berita betul atau tidak wallahualam). Sekian saja utk topik ni dari saya & rakan2. Semoga sama2 kita jadikan iktibar.   
oo.. begitu kisah/pengalamannya.. terima kasih tuan tanah+hubby coz update tanah nih & berkongsi pengalaman.. so, moga2 menjadi panduan buat semua.. p/s: saya mmg kureng skit nak join mana2 event mancing coz dah serik + x enjoy langsung (enjoy if menang jaa kot huhuhu)
Logged
mie_ngail
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12211


H/phone No: 013-3728302


Email
« Reply #39 on: December 11, 2012, 12:47:12 PM »

Kawe cuma nk berkongsi pengalaman masuk pertandingan dgn kengkawan,
tapi bukan pertandingan anjuran Faizal Joran ini...Hrp tuan tanah xmrh k...

Masa kawe keja di Kuantan dari tahun 2002-2009 mmg selalu jgk kawe masuk pertandingan memancing,
tapi kawe byk masuk pertandingan memancing di pantai, di kolam mmg jarang2 masuk bertanding...
Penah gak lah dpt naib juara dan hadiah saguhati... Cuma blm ada rezeki jadi juara je...
Mcm2 gak lah kerenah dan gelagat pemancing dan penganjur yg penah kawe jumpa...

Cuma yg kawe nk ckp, mmg sesetengah pertandingan memancing ada penipuan berlaku...
Contohnya, ikan yg dpt kdg2 bukanlah ikan yg dipancing tetapi ikan yg telah di tambat terlebih dahulu oleh pemancing@penganjur
yg mempunyai niat jahat utk membolot hadiah utama... Bila tiba masa pertandingan ikan itu hanya perlu ditarik dan dinaikkan...
Ada juga ikan yg dtg dari kelompok ramai2 entah dari mana dan ditimbang di meja kaunter... Maklumlah hadiah juara mahal2 dan puluh2 ribu...
Mcm2 pakatan boleh berlaku samada penganjur sendiri ataupn dikalangan pemancing....

Paling kawe tak boleh lupa kejadian di pantai balok apabila ikan pari yg mendapat naib juara adalah ikan pari yg tidak segar dan telah busuk..
Dgn erti kata lain ikan pari itu telah lama mati... Pengalaman yg ada pd pemancing2 tegar bila tgk ikan pun dh dpt tahu samada ikan itu baru atau lama dinaikkan... Nasib baik ada pemancing yg membuat bantahan, dan bila diumumkan nama pemenang tidak muncul2... Dan pemenang tempat ke-3 diumumkan pemenang tmpt ke-2...

Skrg ni mmg kawe dh xmasuk pertandingan, bukan serik atau apa cuma kurang berminat...
Tambah2 lagi pertandingan skrg byk unsur2 perjudian...
Apa2 pn terpulang pada pandangan masing2...

Kawe sekadar berkongsi pengalaman..

Tq.



Logged
cikgujengka
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1083



Email
« Reply #40 on: December 11, 2012, 01:46:41 PM »

saya pun dah serik nak masuk pertandingan memancing.. Cool Cool Cool..sebab x dapat jadi juara..kalau juara tuh mau masuk jugak..hehehehe...larikkkkkkkk...pstttt..tuan tanah bila nak buat game kat kolam 19 Huh? jgn jadi macam par yang di bincang disini dah arr..good comment n responds dari kalangan pemancing di jengka tentang kolam 19...dah x banyak rumput..tah bila arr gaknya CJ dapat mengetest kolam 19 tuh...insyallah CJ akan sampai jugak...
Logged

Keselamatan diutamakan semasa memancing
DelidaBintik
Siakap
*
Offline Offline

Posts: 55



« Reply #41 on: December 13, 2012, 07:03:31 AM »

salam, saya memang jarang2 masuk forum pnet nihhh.. ialah busy juga dgn keje....
saya juga ada menyertai pertandingan yang menjadi isu ni  kebetulan member sponser kes memang tempat pertama di event Temerloh.
sambutan memang luar dugaan ramai berebut untuk memcuba nasib dengan ganjaran hadiah tinggi RM50k serta kot2 memang cabutan bertuah
kereta viva .. saya balik awal dah. sedat padat nak lontar umpam pun susah .. jadi lontar sekali umpan katak tak angkat2 dah kira nasib aje..
bagi saya pengurusan penganjuran oleh faizal joran agak baik cuma perlu dipekemaskan lagi  .. malas nak  komen.

kerana teruja dengan sambutan oleh kaki2 pancing dalam event anjuran faizal joran ni .. berkemungkinan besar saya bersama berapa org
sahabat bergitu serius untuk menceburi bidang ini..
Logged

kopytiam
Assistant Global Mod
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4506



Email
« Reply #42 on: December 14, 2012, 08:54:01 AM »

MOVED to Papan Kenyataan Umum
Logged

Respect is all about Give-and-Take...You show/give one, You'll get one back !
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21253


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #43 on: December 14, 2012, 09:36:47 AM »

Patut tukar tajuk ni kepada "Pengalaman Masuk Pertandingan Memancing"

Tahniah puan shila dib n suami, kerana sudi berkongsi pengalaman joint pertandingan. Saya pun pernah joint pertandingan yang dianjurkan oleh salah satu penganjur yang tersohor di Lembah Klang. Memang pada mulanya kita disogokkan dengan nilai hadiah berpuluh2 ribu. Boleh kelabu mata dibuatnya, tapi hakikatnya..... Kumpulan kami datang sehari awal untuk cop tempat n bercamping sekali pun x ada maknanya.... pada hari pertandingan, kami semua seramai 12 orang pun kumpau.... tapi kami mendapat sedikit pembelajaran kat sana.... Antaranya, klu nak masuk game, kena ada joran surftcasting, sebab rata2 ikan makan kat tengah tasik. Mungkin ada pihak yang sudah tabur bateri tepi tasik kot, sebab tu ikan x main tepi. Ikan yang dilaporkan naik pun x sebanyak ikan yang ada didalam tong meja urussetia. ikan yang mendapat hadiah utama dinaikkan disaat2 akhir dan tidak diwar2kan kononnya seolah2 urusetia terlalu sibuk menguruskan hadiah dsb.... Wallahualam....

Tapi apapun, klu rerasa nak join game2 besar mcm ni kena buka mata kita luas2 dan pasang telinga kita tajam2. Jangan nak masuk membabibuta aje, akibatnya memang pedih.
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
abu_melayu
SAPA
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15693


اِنَّ صَلاَتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي ِﷲِ رَبِّ الْعَالَمِينَ


« Reply #44 on: December 14, 2012, 10:16:26 AM »

Kalau dah pertandingan sampai hadiah berpuluh ribu siap ada cabutan bertuah kereta mau tak penuh tempat pancing,sifat manusia mmg nak cuba dapatkan sedikit walaupun bukan hadiah utama,tentang nak baling payah sampai sangkut2 tu adat pertandingan mcm ni cuma penganjur kena peka berapa had keselesaan untuk pemancing,kalau berkhemah pun tak dapat tempat nampak sgt penganjur nak kaut untung atas angin,purata pertandingan skrg untuk air tawar jarang ada naik saiz kasar,nak kata penganjur tipu entahlah,pendek kata kalau rasa was2 atau dah terkena elok tak payah terlibat,saya pun tak pandai nak letak hukum untuk pertandingan yg mcm ni
Logged
eizam
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 2614



Email
« Reply #45 on: December 14, 2012, 07:26:25 PM »

terima kasih tuan tanah yg memberi penjelasan....
Logged
shila dib
Bilis
*
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 5



Email
« Reply #46 on: December 17, 2012, 09:54:22 AM »

saya pun dah serik nak masuk pertandingan memancing.. Cool Cool Cool..sebab x dapat jadi juara..kalau juara tuh mau masuk jugak..hehehehe...larikkkkkkkk...pstttt..tuan tanah bila nak buat game kat kolam 19 Huh? jgn jadi macam par yang di bincang disini dah arr..good comment n responds dari kalangan pemancing di jengka tentang kolam 19...dah x banyak rumput..tah bila arr gaknya CJ dapat mengetest kolam 19 tuh...insyallah CJ akan sampai jugak...

Salam CJ,
Saya & suami sekarang dah tak ke kolam 19. Kalau CJ ada masa hello la 019-3644678/017-9015048 boleh komplot ke Kolam Yus Rimba, Caruk Puting (area Sg. Gau) tepi jalan je. Kat sini selalu naik ikan besar. Patin saiz 6kg-8kg mudah sangat naik. Ada yg lg besar tp jarang2 naik. Mungkin tak jumpa umpan yg lbh ummph kot. Minggu ni mmg tak available lah. Bz skt. Tapi minggu dpn mmg sure tiap2 hari turun. Klau ada masa hello2 je..
Logged
manba_nkk
AJK PNET
Arowana
***
Offline Offline

Posts: 17038



« Reply #47 on: December 17, 2012, 01:27:04 PM »

Salam CJ,
Saya & suami sekarang dah tak ke kolam 19. Kalau CJ ada masa hello la 019-3644678/017-9015048 boleh komplot ke Kolam Yus Rimba, Caruk Puting (area Sg. Gau) tepi jalan je. Kat sini selalu naik ikan besar. Patin saiz 6kg-8kg mudah sangat naik. Ada yg lg besar tp jarang2 naik. Mungkin tak jumpa umpan yg lbh ummph kot. Minggu ni mmg tak available lah. Bz skt. Tapi minggu dpn mmg sure tiap2 hari turun. Klau ada masa hello2 je..

 Shocked Shocked Shocked
Logged

takda peduli, hentam saja
hairiveno
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 961


Email
« Reply #48 on: January 17, 2013, 09:55:24 AM »

salam...terima kasih tuan tanah kongsi ilmu mancing
kira ilmu alam peringkat ke 45 bebola api lintas landasan le ni.... Grin Grin Grin

ye le...diakui..game byk

1. org yg mancing
2. byk umpan
3.byk joran
4.byk tali /menyilang/tali ampaian
5. byk panas...kolam kurang pokok dan pondok
6. byk api kat hati
7...byk sejuk hati
8.byk boring tggu ikan shoot
9. byk lapar dan haus
10. byk kawan baru kita jumpa
11. byk ilmu berkongsi
12. byk gebang

13. BANYAK SIKIT YURAN..FIKIR LE SENDIRI....



Logged
cikgujengka
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1083



Email
« Reply #49 on: January 17, 2013, 01:34:13 PM »

sekarang nie dah ada taktik baru arr plak..untuk sabotaj pemancing...baling karbaid kat dalam kolam...habis ikan main atas jer..makan x nak...macam kat tasik temerloh baru2 nie...hancusssss... Angry Angry Angry
Logged

Keselamatan diutamakan semasa memancing
kechek bilis
Tenggiri
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 385


"moh ngail sampai lebam" ..


Email
« Reply #50 on: January 17, 2013, 02:21:53 PM »

adoiyai... main karbait plak?? kang jadi meriam buluh plak kang... huhu Grin
Logged

nang kono nang kene nangkap iwak,
iwak ee gedi2,
Smiley
sudi ajak saya mancing, roger no ni.. 013-9101642
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21253


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #51 on: January 17, 2013, 02:25:46 PM »

huhuhu.....
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
CasterKing
Bilis
*
Offline Offline

Posts: 8


Email
« Reply #52 on: January 17, 2013, 04:13:33 PM »

Elakkan masuk pertandingan memancing...
Memancing secara bebas sebagai hobi lebih selamat dunia dan akhirat...


Haaaa betul kata bro anaklaut, pertandingan open memang bukan jiwa saya, kecuali antara member pnet sebab yg ni boleh jumpa n lepak gan member lagi pon hadiah bukan isu penting langsung !

Mancing hanya utk mancing, kalu tak dapat ikan Alhamdulillah dapat kuar mancing, kalu dapat ikan Alhamdulillah ada rezeki hari tu  Wink Wink

Sokong 100%
Logged
is
AJK PNET
Marlin
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1630


Layan...


Email
« Reply #53 on: January 21, 2013, 09:34:55 AM »

sekarang nie dah ada taktik baru arr plak..untuk sabotaj pemancing...baling karbaid kat dalam kolam...habis ikan main atas jer..makan x nak...macam kat tasik temerloh baru2 nie...hancusssss... Angry Angry Angry
aii.. masuk lagi... kata dah serikkk.. ekekek..  Grin .. sape yg sabotaj tu? pemancing gak ker @ penganjur??
Logged
JINPEKAN
Marlin
*
Offline Offline

Posts: 663


nak turun sms 012-3419008


Email
« Reply #54 on: February 12, 2013, 07:41:44 PM »

MACAM NIE PUN ADE KE?? takmo masuk pertandingan la..sbb selalu kumpau..rm 100 beli barang dapur boleh makan anak bini semiggu..lagi best..heheeh pendapat saya jer...
Logged

maju lah sukan untuk negara
cikgujengka
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1083



Email
« Reply #55 on: February 14, 2013, 08:50:51 PM »

betul tuh..CJ pun dah serik!!!!!!! Grin Grin Grin
Logged

Keselamatan diutamakan semasa memancing
Miebauk
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 672



« Reply #56 on: February 16, 2013, 08:45:23 AM »

Dgr kata dorang nk dtg buat pertandingan belah utara ni pulak. Kat tasik darulaman 9/3/13 ni.
Logged

Hanya Pemancing Yang Kenal Pemancing...
cikgujengka
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1083



Email
« Reply #57 on: February 18, 2013, 01:43:37 PM »

hangen 1 badan!!! last game rasanya macam kene tipu lagi..ini kali yang ke 2 terkene..huh!!! 30 minit nak abes..dia umum ranking terkecil 700gm..n cj dapat ikan 1.28kg..alie2 masa habes game ranking terkecil 2kg..hmmm dari mana arr ikan datang banyak2 tuh..dah lah dari tempat yang ke 60..berat pulak x jauh beza..macam disusun2...je..heran-heran..dulu macam tuh jugak...tengok sekeliling x ader pun nampak orang bawak ikan naik..tasek tuh luas..so memang nampak arr kalau orang bawak ikan naik..n cj masa tuh dapat ikan 3kg++..anggaran sebab marshall x bawak CJ ikot gi timbang..dia hanya tolong bawak ikan..nak tau result kene tengok kat papan ranking...yang herannya ikan cj ilang...nak tau berat berapa kilo pun x tau..try gak tanya..jawapan dia mudah..kalau x ada kat ranking tuh..maknanya x adalah...grrrrrrrrr..rasa nak marah sangat2...sbb orang lain yang dapat ikan lebih kecil masuk ranking...

korang mana2 yg belum terkene tuh hati2 arr..try arr tanya orang kuantan dan mereke2 yang pernah terkena..sama jer ceritanya..saya pasni memang xkan join pun ape2 pertandingan anjuaran faizal..bukan setakat pertangdingan memancing..hatta pertandingan tangkap ayam ke..itik ke..buaya ke..x hengen...!!!!

Tips keselamatan yang perlu dipatuhi:
1. ikut marshal untuk timbang ikan.
2. Catat berat ikan korang..sama x dengan apa yang marshall tulis
3. Mesti ada pemerhati yang mengira bilangan ikan yang dibawa timbang
4. Suh dia update ranking kat papan ranking dari masa ke semasa bukan bila dah habis baru nak bagi result
5. 30 minit sebelum tamat, ramai2 pakat dok kat meja timbang..tengok bilangan ikan yang naik dan ditimbang..

bukan nak busukkan perniagaan orang..tapi diri sendiri dah terkena..jadi beringatlah..JAGA-JAGA ADA MATA YANG MEMERATI...kiah propa...hehehehehe
Logged

Keselamatan diutamakan semasa memancing
berudu
Arowana
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 21253


Kejayaan Tdk Akn Dtg Kpd Manusia Yg Leka


Email
« Reply #58 on: February 18, 2013, 01:54:28 PM »

hrm.... cikgu... lepas dia bawa ikan ke meja hakim, dia ada bagi apa2 note berat ikan tuan x? klu x ada.... memang tipu punya gamelah ni...
Logged

Ayuhak mancing     DAIL
 
cikgujengka
Marlin
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1083



Email
« Reply #59 on: February 21, 2013, 12:55:04 PM »

x ada pun..nak tengok result masa abes game..kalau nama tercatat disitu maka adalah ranking..kalau x ada..maka x adalah..ikan pun tah terlepas mana..n dengar cerita dia nak buat kat kedah..so hati2 arr orang blh utara..jangan jadi seperti orang2 di sini...bukan nak tutup rezeki orang..tapi itulah kenyataannnya..

saya pernah masuk bertanding di merata tempat..n juga pernah menjadi penganjur..kebiasaannya akan diumumkan ranking terkini setiap sejam dari tempat pertama hingga terakhir beserta berat n spesis ikan, pemancing dimaklumkan dan direkod berat timbangan ikan pada resit penyertaan dan resit tangkapan, kalau x gantung ikan pun kad carta ranking akan sentiasa diupdate dengan tangkapan terbaru..nie x..update pada buku n x dipaparkan...yang bestnya ikan disimpan dalam kolah..aritu ingat nak buat bantahan jugak tapi..alie2 tengok orang dah berebut amek ikan dalam kolah..sebelum keputusan diumumkan..macam ada helah tersembunyi jer...

mana2 yang rasa dah pernah terkene tuh..meh arr ceritakan pengalaman anda..supaya kita semua x akan tertipu lagi.. Angry Angry Angry
Logged

Keselamatan diutamakan semasa memancing
Pages: « 1 2 3 4 »   Go Up
  Print  
 
Jump to:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal